תוספי מזון - למי הם מוסיפים - ד"ר לוסי סלע - מהנדסת מזון ונטורופתית... 3000) חומרים שונים מוכנסים למוצרי המזון למטרות שונות: 1.שימור והארכת חיי מדף 2.שיפור המרקם - עיבוי, המגוון, אחידות. 3.שיפור הצורה והצבע 4.מניעת חמצון השמנים 5.העלאת הערך התזונתי 6.שיפור אפיה ותפיחה 7.המתקה 8.שיפור הטעם ... וצריכה יחסית גבוהה. ראוי לציין כאן, כי יש קבוצה גדולה של צבעי מאכל טבעיים שאינם גורמים נזק ועדיף לצרוך מוצרים המכילים אותם. אלו הם צבעים המופקים ממקורות צמחיים בתהליך עדין. בינהם: E100 (כורכומין) שהוא צבע צהוב - כתום המופק המופק מכורכום, E160A (קרוטן) צבע צהוב כתום המופק מגזר. E162 (BEETROOT) צבע אדום סגול המופק מסלק. E162 (אנטוציאנינים) - שהוא צבע אדום וסגול המופק משזיפים ודובדבנים, זעפרן (SAFFRON ) צבע צהוב המופק מאבקנים, E120 שצבעו אדום, E140,141 (כלורופיל) שצבעו ירוק. צבעי מאכל סינטטיים: ההמלצה הטובה ביותר היא פשוט להמנע מהם. לגבי מספר מצבים רפואיים ישנן הוכחות מוצקות הקושרות אותם עם צריכת צבעים כאלו: אסטמה, פריחה, הפרעות קשב וריכוז ואסטמה של העור, (ATOPIC DERMATITIS ). דוגמה - צבע צהוב E102 (טרטרזין) הוא צבע נפוץ ביותר למרות שצרכנים רבים מגלים אליו רגישות גבוהה. רגישות זו קיימת בעיקר אצל ... כאן רשימה של תוספי מזון שרצוי לא לצרוך אותם (להסתכל על התווית בעיון) ניטריטים - חומר משמר המוסף לנקניקים ונקניקיות, המעניק בנוסף גם צבע אדום לבשר. מוכר כחומר מסרטן וגורם מעכב בהובלת חמצן לכדוריות הדם. E102 - טרטרזין - אותו צבע צהוב שהוזכר קודם ואסור לרגישים לאספרין ובעלי הפרעות קשר וריכזו E110 - YELLOW SUNSET -צהוב, נחשד כמסרטן. E122 - אדום - נחשד כמסרטן E123 - צבע אדום - סגול. נחשד כאלרגן וכמסרטן. E124 - צבע אדום, חשוד כמסרטן. E129 - צבע אדום, חשוד כמסרטן. E131 - צבע כחול. עלול לגרום להפרעות עצביות. חשוד כמסרטן. E132 - צבע כחול כהה. חשוד כמסרטן. מונוסודיום גלוטמט - מוסף לאבקות מרק, אוכל סיני ותבלינים בתור ... במקום ממתיק מלאכותי - סטיבייה (מופק מצמח הסטיבייה) במקום מעבה או מסמיך - שיבולת שועל, קמח סויה. במקום משפר טעם - סלרי (שורש) במקום תוספת צבע לתבשיל - תבלינים, מיץ סלק, חתיכות פרי. במקום אנטיאוקסידנט - ויטמין E,מיץ לימון ...