... - משהו מתוק כאן ועכשיו!! להקשיב לגוף וגם לנפש בא לך, אבל ממשששש בא לך, משהו מתוק... את ממש מרגישה את זה בגוף. צריכה את הטעם בפה, צריכה את
הסוכר בדם, צריכה את האנרגיה זורמת לרקמות. זה לא שרק בא לך, את באמת ממש צריכה. חשק בלתי נשלט למתוק שכיח בעיקר בקרב ... ומה עם הנפש? התשובה מתחלקת לשני חלקים עיקריים, אשר בדרך כלל עובדים יחד - הגוף. והנפש. מתוק - צורך גופני הגוף לא פעם באמת צריך את האנרגיה זמינה.
סוכר הוא האנרגיה הזמינה ביותר עבורנו. הוא מתפרק מהר מאד במערכת העיכול, נכנס מהר לדם ומגיע לאיברים, בעיקר חשוב לנו שיגיע - למוח. כשהמוח לא מקבל אספקה נאותה של
סוכר הוא משדר למרכז הרעב במוח אני צריך
סוכר! ומרכז הרעב במוח שולח אלינו שדר מאד ברור... באילו מצבים מרגישים צורך לאכול מזון עשיר
בסוכר? 1. כשלא אכלנו הרבה שעות. רמת
הסוכר בדם יורדת והצורך לאזן אותה משדר לנו לצרוך
סוכר. 2. כשעשינו מאמץ פיסי - ניצלנו הרבה ממקורות האנרגיה שלנו, והגוף מבקש למלא את המצברים מחדש במהירות. 3. בימים ... בעוצמה יתרה. למה דווקא כשאוכלים מתוק יכול לעלות הצורך במתוק? כשאנחנו אוכלים משהו מתוק, הגוף שלנו מפריש הורמון בשם אינסולין, שתפקידו להכניס את
הסוכר מהדם לרקמות. כשאנחנו אוכלים מזון עתיר
סוכר, עולה בתגובה לכך רמת האינסולין בדם באופן מיידי. האינסולין עושה את עבודתו נאמנה ומכניס את
הסוכר לרקמות. לפעמים זה קורה מהר מאד עד כדי כך שעלול להיווצר מצב הפוך, בו רמת
הסוכר בדם ירדה יתר על המידה. זה מסביר את הצורך בעוד ועוד מתוק. אצל אנשים שמנים, רמות האינסולין הגבוהות נשארות לאורך ... אנרגיה בצורה מתונה יותר. פחמימות איטיות מגיעות מדגנים (עדיף מלאים), קטניות, תפוא, קינואה וכד. דילוג או וויתור על פחמימות בארוחה גורם לתנודות ברמת
הסוכר בדם. אלו גורמות לגוף לעשות שינויים הורמונאליים שמטרתם לגייס
סוכר ממאגרים בגוף. איזונים אלה מתרחשים כל העת ואין צורך להעצים ולאתגר אותם. לכן, צריכה מתונה של פחמימות איטיות תורמת ...