... הרזון, לצרוך פחמימות מורכבות כדוגמת הכוסמת. הכוסמת היא פחמימה מורכבת והאינדקס הגליקמי שלה נמוך כך שלאחר אכילת כוסמת הגוף לא יאגור שומן ונצליח לרזות, כיון שכך הכוסמת טובה גם עבור חולי
סכרת , המעוניינים לאזן את הערכים שלהם באמצעות מוצרי מזון בעלי אינדקס גליקמי נמוך. האינדקס הגליקמי משווה בין סוגי מזונות שונים העשירים בפחמימות, וקובע במי מהם הפחמימות נספגות במהירות לדם, ובמי לאט, הפחמימות שנספגות לאט אינם גורמות לעליה חדה ברמות הסוכר והן המומלצות ביותר בעיקר
לסכרתיים. את הכוסמת אפשר להכין כמו קוסקוס, אורז פתיתים או פסטה, להוסיף בצל מטוגן במעט שמן, להכין רוטב עסיסי עשיר בירקות או קציצות בשר, סלט ירקות ...