... יתרה. למה דווקא כשאוכלים מתוק יכול לעלות הצורך במתוק? כשאנחנו אוכלים משהו מתוק, הגוף שלנו מפריש הורמון בשם
אינסולין, שתפקידו להכניס את הסוכר מהדם לרקמות. כשאנחנו אוכלים מזון עתיר סוכר, עולה בתגובה לכך רמת
האינסולין בדם באופן מיידי.
האינסולין עושה את עבודתו נאמנה ומכניס את הסוכר לרקמות. לפעמים ... מצב הפוך, בו רמת הסוכר בדם ירדה יתר על המידה. זה מסביר את הצורך בעוד ועוד מתוק. אצל אנשים שמנים, רמות
האינסולין הגבוהות נשארות לאורך זמן. לעיתים מופרש
אינסולין בעודף, ולעיתים איננו מתפנה מהדם מספיק ביעילות. הימצאותו של
האינסולין לאורך זמן בדם גורמת גם כן לאותו צורך באכילת מתוק. ...