... במדד נוסף: מידת החיוניות של המזון. אין עדיין כלי מדויק למדידת החיוניות, אבל ניתן לחוש אותה בזמן הארוחה. מקור האנרגיה ניתן לבחון את רמות האנרגיה השונות שהגוף סופג בעזרת שני מדדים: כמותי
ואיכותי. - אדם ממוצע נזקק לחצי קילוגרם מזון מוצק ביממה. ניתן לחיות ללא מזון כ - 40 יום, בתנאי שישנה אספקת מים. - אם נכלול את הנוזלים המצויים בפירות, ירקות וכו, צורך האדם כשני ליטר ... חרובים ושתו מי מעין בלבד. אדם המצליח להתחבר למקור הישיר של האנרגיה נזקק לכמות מועטה יותר של אנרגיה יד - שניה, דרך מזון, שתייה ואוויר. סדר עדיפות אנרגטי היום מרבים לשבח את התזונה הנכונה,
איכות הסביבה, האוויר והמים. הגישה ההוליסטית אינה פוסלת מרכיבים אלו, אלא מציבה אותם במקום הראוי בסדר העדיפויות. מקורות האנרגיה החומריים חשובים, אבל מיץ ירקות בכל בוקר על ראש הר ירוק ...