בריאות בחמישה צבעים... כל צבע אלו פיטוכימיקלים הוא מכיל ומי הירקות שבכל משפחת צבעים הצבע האדום בירקות ובפירות מכיל פיגמנטים בשם ליקופן. יתרונות: מפחיתים את הסיכוי למחלות לב, לשבץ, לעיוורון ולסוגים מסויימים של סרטן. הם עשויים להאט את תהליכי ההזדקנות ולשפר את ... תות, צנון, צנונית, פלפל אדום. צהוב וכתום - הפיטוכימיקלים הבולטים בצבע זה הם הבטא קרוטן, אלפא קרוטן וקרואטנואידים נוספים יתרונות: כוחם רב עוצמה להילחם בסרטן, משמשים למקור לויטמין A החיוני לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון. הירקות: גזר, ... כתום, תירס, פלפל כתום ופלפל צהוב, ועוד. י ירוק - קבוצה גדולה של ירקות המכילים כלורופיל ופיגמנט בשם לוטאין. יתרונות: הלוטאין מסייע לשמור על ראיה תקינה. ירקות עליים רבים עשירים בויטמין K אשלגן ומגנזיום התורמים לחיזוק העצם. לירקות ממשפחת ... של דלקת מקומית ובדלקת פרקים. הירקות: מלפפון, חסה, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, ברוקולי, כרוב (לבן) ועשבי תיבול שונים. לבן יתרונות: הצבע הלבן מכיל תרכובות גופרית הנחשבות לתרופה חזקה לטיפול בסוגי סרטן שונים, בדילול הדם ובמניעת מחלות לב מסייע להוריד ... - הפיטוכימיקלים הבולטים בצבע הסגול נקראים אנתוציאנינים הירקות והפירות הסגולים פועלים כנוגדי חימצון חזקים במיוחד התורמים להאטת תהליכי הזדקנות. יתרונות: הם מגנים על המוח מפני טרשת עורקים, וסיבוכים של סוכרת, ועוזרים בהפחתת אלרגיה ודלקות בכלי הדם. הירקות: כרוב סגול, ...