... המבושלת סופחת נוזלים כמעט פי שלוש מנפחה מה שתורם לתחושת שובע עם מעט קלוריות, כפי שאמרתי לשובע ולרזון. תופעת ההשמנה נגרמת עקב אכילה של פחמימות פשוטות ההופכות במהירות
לסוכר בגופינו. פירוק מהיר של
הסוכר גורם לתגובה מהירה של הפרשת אינסולין לדם,
הסוכר מציף את הדם וגורם למערכת האינסולין להוריד את רמת
הסוכר בדם ולהפוך את עודפי
הסוכר לשומן. השומן נכנס לתאי השומן ... האינדקס הגליקמי משווה בין סוגי מזונות שונים העשירים בפחמימות, וקובע במי מהם הפחמימות נספגות במהירות לדם, ובמי לאט, הפחמימות שנספגות לאט אינם גורמות לעליה חדה ברמות
הסוכר והן המומלצות ביותר בעיקר ...