... (brilliant blu FSF), 155(brown HT) 6. מומלץ שימוש בכלי מטבח מנירוסטה עם מכסים. טוב שיהיו לכם במטבח כלים לאידוי. 7. תתנו לילדיכם כמה שיותר
ירקות . כמה שמבחר
הירקות יהיה עשיר יותר, כך תטיבו עם בריאותם יותר.
ירקות אורגניים כמובן עדיפים על אלה שלא אורגניים.
ירקות שלא עברו הנדסה גנטית עדיפים על אלה שעברו אותה. הם לא רק יותר בריאים, אלא גם יפים יותר, טעימים יותר ובעלי ריח. 8. תרגילו אותם לאכול דייסות דגנים, עדיף דגנים מלאים,
ירקות שורש (סלק, גזר, תפוח אדמה, בטטה וכדו). 9. תספקו להם סידן בכמות נאותה. מקורות הסידן במזון: כרוב חי ומבושל, תאנים מיובשות, שומר, ברוקולי, קולרבי, בטטה, שעועית ... אל תקחו אוטומטית לחם וממרח שחר. בגיל הזה יש לחשוב על ערכים תזונתיים משום שזה חיוני להתפתחות הפיזית והשכלית של הילד. אם אתם נותנים לילדים
ירקות לבית הספר, תנו אותם בקופסה שלמים ואת הפיתה לחם תנו בנפרד. מומלץ לאכול
ירקות שלמים ולא לחתוך, כי כאשר הם חתוכים, הם מאבדים את המזינים החיוניים שנמצאים בהם. אם ברצונכם לתת כריך סנדוויץ, אפשר לשים בפנים אבוקדו, טחינה, סלט ביצים, סלט טונה, ... בכל ימות השנה - הדבר לא בהכרח טוב מבחינת בריאותית. הנה רשימת המזונות שמומלץ לצרוך בעונות השנה השונים: אביב - דגנים וקטניות, דבש, מולסה,
ירקות שורשיים, כמו גזר, סלק, סלרי, וגם עלי דפנה, רוזמרין ובזיליקום. בקיץ - פרות קיץ, מלפפון, נבטים, טופו ומוצריו. אכילת דברים רקרים, כמו משקעות ממקרר, גלידות, שתיה ... חריפים, מטובלים ושומנים, מרקים, חמוצים, שום, בצל, בצל ירוק, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים, בשר, אורז, גזר, גנגר. בחורף - הרבה דגניים וקטניות,
ירקות שורשיים, מזון מריר, מלוח ומטובל, בשר, תפוח אדמה, בטטה, דגים, ביצים, אגוזים, סלק, גזר, ברוקולי, שום, בצל, חרדל. בחורף מומלץ בישול ארוך ואיטי בכלי עם דפנות עבות, ...