... - מהנדסת מזון ונטורופתית תרחיש ידוע ומוכר: קונה תמים שולח יד
למוצר צבעוני ויפה, לעיתים אפילו
מוצר השוכן במדפי מחלקת מזון בריאות, הופך לתומו את
המוצר כדי לקרוא פירוט רכיביו - ואז מתגלה לעיניו רשימה ארוכה של שמות, מספרים, אותיות - חומרים המוספים למזון למען מטרות מסוימות, חומרים ... לו דבר. כ - 3000 (! כן, נכון, 3000) חומרים שונים מוכנסים
למוצרי המזון למטרות שונות: 1.שימור והארכת חיי מדף 2.שיפור המרקם - עיבוי, המגוון, אחידות. 3.שיפור הצורה והצבע 4.מניעת חמצון השמנים ... השוק המשותף מקבלים כל התוספים המותרים את הסימון E +מספר
המוצר אך ברור שהמספרים לא אומרים מאומה לצרכן הממוצע. יש לזכור גם שאפילו אם הוכחה בטיחותו של תוסף מסוים הרי שאין מידע לגבי ההשפעה ... קבוצה גדולה של צבעי מאכל טבעיים שאינם גורמים נזק ועדיף לצרוך
מוצרים המכילים אותם. אלו הם צבעים המופקים ממקורות צמחיים בתהליך עדין. בינהם: E100 (כורכומין) שהוא צבע צהוב - כתום המופק המופק ... ) על ידי סילוקם והתפריט. אז מה עושים? עדיף כמובן לצרוך
מוצרים טבעיים ונטולי תוספי מזון. למען אלו שצריכים
מוצרים מעובדים (רובנו לצערנו) מובאת כאן רשימה של תוספי מזון שרצוי לא לצרוך אותם (להסתכל על התווית בעיון) ניטריטים - חומר משמר המוסף ... מהשומנים מלהתחמצן ולהתעפש. הפעולה רצוייה אך יש לשים לב לצרוך
מוצרים בהם נוגד החמצון הוא ויטמין E ולהמנע ממזונות המכילים BHA ו - BHT. רצוי להימנע
ממוצרים המכילים ממתיקים מלאכותיים כגון אספרטיים, ציקלמט וסכרין. כל הנזכר בכתבה זו הוא רק טיפה בים כאמור יש בשוק כ - 3000 תוספי מזון ...