ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקבל החלטה ✔לקרוא אנשים. כיצד אנחנו מנתחים אנשים? איך לקבל החלטות טובות יותר? חלק 2 ✔המשך מכאן: מה גורם לנו לנתח ולהבין אנשים בצורה מסויימת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨לקרוא אנשים. כיצד אנחנו מנתחים אנשים? איך לקבל החלטות טובות יותר? חלק 2
המשך מכאן: מה גורם לנו לנתח ולהבין אנשים בצורה מסויימת ? כיצד נקבל החלטות טובות יותר ? חלק 1.

אם ברצוננו לשפר את מנגנון קבלת ההחלטות שלנו, אחד מהדברים שעלינו לעשות זה לדעת עד כמה הפרשנות שלנו היא אכן אובייקטיבית ואמינה. נניח ש X עושה פעולה מסוימת ואנחנו מניחים שהוא עשה את X בגלל Y ובגלל זה אנחנו רוצים להסיק את Z. עלינו לשאול את עצמנו, עד כמה הפרשנות Y נובעת מעובדות שקרו בפועל על ידי X?

כמה אפשרויות קיימות ללמה X קרה? כיצד ובאלו עוד דרכים היה ניתן לפרש את X? עד כמה הפירוש Y שלנו ל X הוא אכן לוגי? עד כמה הפירוש שלנו Y נובע מעובדות חד משמעיות שיש לנו עליהן את כל המידע? על כמה "השלמות" של העובדות שקרו במקומות שאין לנו את כל המידע, אנחנו מתבססים?

ננסה לנטרל את כל הפרשנות האישית הסובייקטיבית שלנו וננסה לראות בעין האמת בצורה אובייקטיבית עד כמה הפרשנו תשלנו לאירוע אכן מחויבת המציאות? עד כמה היא אמינה? וכמובן שאין צורך לומר שננסה להיות בטוחים שאנחנו לא מפרשים את המציאות בהתאם למשאלות הלב שלנו ובהתאם לדמיון שלנו. אנחנו חייבים לעשות הפרדה בין הדמיון לבין המציאות, בין "גורם הדמיון" לבין "גורם המציאות".

אם נגלה שאכן העובדות בשטח (גורם המציאות) תואמות ומצביעות על הפרשנות הסובייקטיבית שלנו (גורם ההשתקפות) שבמקרה היא גם עולה בקנה אחד עם הרצונות שלנו (גורם הדמיון), במקרה כזה הרווחנו. אך אם נגלה כי הפרשנות שלנו כמעט ולא מבוססת על עובדות אלא על פרשנות סובייקטיבית של העובדות (גורם ההשתקפות) ועל הרצונות שלנו שברצוננו שהמציאות שלנו תאשר לנו אותם (גורם הדמיון), אז עלינו באופן מיידי להיות עירניים יותר, כי גילינו בעצם שאנחנו נגועים בנגיעות אישיות

ואז מאוד יכול להיות שאנחנו טועים גם בהסתכלות על העובדות עצמן (גורם המציאות), אולי אפילו יש עובדות שהתעלמנו מהן בטעות ולכן עלינו לחזור לנקודת ההתחלה של תהליך הניתוח שלנו ולנסות לבסס את הפרשנות Y שלנו כמה שיותר רק על העובדות בפועל.

נקודה נוספת למחשבה, נניח לדוגמה שאכן כל הפרשנות והמסקנות שלנו אכן מבוססות על עובדות בלבד. עלינו לטובת עצמנו לנסות לפרק את כל האירוע עצמו ואת רצף העובדות עצמן לתת עובדות ולראות עד כמה כל דבר תומך בפרשנות ובמסקנות שלנו. נניח שקרו רצף של אירועים שמהם בלבד (גורם המציאות) אנחנו מסיקים משהו.

על פניו כלפי חוץ האירועים אכן תומכים במסקנה שלנו. אך עלינו לנסות ולבודד כל חלק ברצף האירועים. יתכן לדוגמה כי מאחר שהאירוע הראשון ברצף גורם לנו להניח ש X אז אנחנו מפרשים גם את האירועים שאחריו על פי אותו X ואותו פירוש, כך שבפועל כל המסקנה שלנו מבוססת רק על האירוע הראשון אך לא על כל הרצף שהוא לעיתים יכול להתפרש בצורות שונות.

ניתן דוגמה מהחיים, קוסם בזריזות ידיים עושה קסם ארוך של כמה דקות שבו הוא חותך בן אדם לשניים ומחבר אותו חזרה. על פניו ניתן להסיק כי אכן ניתן לחתוך בן אדם ולחבר אותו מחדש כי רצף האירועים אכן קרה ואכן בסוף התהליך קרה משהו שנוגד את ההיגיון הפשוט שלנו.

אך כמובן שהפרשנות הנכונה לאירוע היא כי מהמופע עצמו ניתן להוכיח רק דבר אחד, ניתן להוכיח לדוגמה כי הקוסם יכול לגרום לנו להאמין שהבן אדם נמצא בקופסא למרות שאינו שם. כל מה שקורה לאחר מכן אלו כבר דברים שנובעים מהנחת היסוד הראשונה ואולי מוטעית שלנו.

חובה עלינו לנסות לבודד ולפרק את האירוע כולו לחלקים קטנים ולהבין מה בדיוק באירוע מוכיח ש X ומהם שאר הדברים שאותם אנחנו מפרשים ע"פ X בגלל אותו אירוע בודד. וזה למה?

כי ככה אנחנו יכולים טוב יותר לדעת על מה מבוססות ההנחות שלנו ועד כמה הן יציבות.

אתן דוגמה נוספת מאדם שניחן באינטואיציה טובה מאוד שאולי הוא עצמו אפילו לא מודע אליה. נניח לדוגמה שהגיעה אליו ידיעה מסוימת על X שהוא עצמו לא זוכר או לא שם לב שהידיעה הגיעה אליו. לאחר מכן על סמך אותה הידיעה הוא מסיק 1 ו 2 בגלל יכולת הניתוח והאינטואיציה שלו שהוא לא מודע אליה.

במקרה כזה לדוגמה, יכול אותו אדם לומר שכל המידע כולו כולל X 1 ו 2 הגיעו אליו בצורה לא ידועה, כי הוא גם לא מודע לתהליך שבו הוא הסיק את 1 מ X ואת 2 מ 1 וגם אין לו מושג מהיכן הגיעה אליו הידיעה על X ואז הוא יכול לטעות ולחשוב שכאילו יש לו אולי איזה כוח על בלתי ברור שגילה לו את X 1 ו 2. אך באמת הדבר היחיד שעליו לנסות לעשות זה לבדוק איך הוא יודע על X, כי את 1 ו 2 הוא הסיק מ X.

נמצא אם כן שצריך לפרק כל אירוע גדול להמון אירועים קטנים ולראות עד כמה אנחנו משתמשים בכל גורם מה 3 הנ"ל, כדי לפרש כל חלק באירוע. וכמובן שאם ברצוננו להגיע למסקנות טובות ונכונות, עלינו להיתמך רק בדברים שהם נכונים ברמה גבוהה של וודאות ובגלל דברים שקרו באמת ולא בגלל פרשנות שלנו.

הדברים נכונים כמובן גם לצורה שבה אדם מפרש גם את ההתנהגות של עצמו. לדוגמה אתה עושה X ואתה מפרש את ההתנהגות שלך שהיא נובעת מאי אלו מניעים. עליך לשים לב כי לעיתים הפרשנות שלך את עצמך יכולה לנבוע מתוך אמונות שלך (גורם הדמיון) ולא בגלל מה שקרה בפועל (גורם המציאות) או גם בגלל ניסיונך האישי בעבר (גורם ההשתקפות) למרות שבהווה המצב היה שונה (גורם המציאות).

גם כשאתה בא לנתח פעולה שעשית, תנסה לוודא שהניתוח מתבסס רק על עובדות של דברים שעשית ושהרגשת באמת ולא על דברים שאתה רוצה להאמין שאתה כזה או על דברים דומים שפעם עשית.

נניח לדוגמה שטעית שלא באשמתך. על פי "גורם המציאות" הפירוש יהיה שהטעות לא קרתה בגללך, על פי "גורם ההשתקפות" הפירוש יכול להיות שאתה טעית בגלל X, כאשר X זאת הסיבה שגרמה לך בפעם הקודמת להיכשל במקרים דומים למרות שהפעם לא היה לה שום קשר לכאן.

ועל פי "גורם הדמיון" האירוע יכול להתפרש כאישור והוכחה לכך שאתה כישלון, בגלל שאתה באיזה שהוא מקום חושב כך על עצמך. כאשר בפועל על פי "גורם המציאות" האירוע קרה בכלל שלא בגללך. לכן עליך לנסות לפרש את עצמך ולהסיק מסקנות גם לגבי עצמך ע"פ הכללים הנ"ל.

נקודה נוספת למחשבה, בעת משא ומתן עסקי או בכל קשר אישי שלך עם X כאשר ברצונך להבין את הראש של X באפשרותך לנתח את הגורם שמולך על פי הצורה שבה הוא מפרש את הפעולות שלך או של אחרים.

נניח שאתה אומר / עושה פעולה X כלשהי בתמימות מתוך כוונה חיובית, אך זה שמולך תוקף אותך כאילו היתה לך כוונה רעה. עליך לבדוק את 3 הגורמים הנ"ל ולראות עד כמה הפרשנות של היריב שלך אותך (או אדם אחר) נבעה מכל אחד מהגורמים. על פי "גורם המציאות" בדוק האם באמת משהו בדבריך גרם לפירוש שבו הם התפרשו. אם כן תקן את עצמך, אך אם לא (וגם אן כן) בדוק האם ועד כמה הפרשנות של האדם שמולך אותך נבעה אולי מ"גורם ההשתקפות". מאוד יתכן שבגלל ש X מנסה לרמות אותך לכן הוא חושש שאתה מרמה אותו.

שים לב לכך שלמרות שאולי משהו בדבריך יכול היה להתפרש בצורה שלילית ואם כן על פניו נראה כאילו התגובה שלו נובעת מ"גורם המציאות", זכור כי הוא בחר לפרש את דבריך בצורה שלילית ובחר להגיב לדבריך בצורה מסוימת כמי שנשכו נחש. וזה יכול להעיד בפניך על כוונותיו הנסתרים, בפרט במקרים שבהם אתה יודע שעל פי "גורם המציאות" דווקא היית בסדר גמור ואז זה יכול ללמד אותך על מה שזה שמולך אולי זומם. וכמובן שיש גם את "גורם הדמיון" שאתה יכול ללמוד על האדם שמולך על הדברים שהוא חושש מהם או רוצה שהם יקרו.

נניח לדוגמה שאמרת למישהו משהו שיכול להתפרש בצורה מאוד חיובית והוא פתאום מודה לך ומגיב בצורה חיובית כזו שנובעת מכך שהוא פירש את הפעולות שלך בצורה חיובית הרבה מעבר למה שאתה באמת התכוונת. לדוגמה, אמרת למישהו איזה משפט שגרם לו לשמוח מאוד והוא משום מה חושב שהייתה לך כוונה מודעת לנסות לשמח אותו מאוד. כאן לדוגמה אתה יודע כי "גורם המציאות" לא תומך בעוצמת התגובה החיובית שלו או אפילו אולי גם לא בתוכן התגובה עצמה.

מכאן אתה יכול ללמוד על כוונותיו ורצונותיו החיוביים של זה שמולך, על כך שהוא מנסה באמצעות "גורם הדמיון" שלו לפרש את המציאות הפושרת שקרתה בצורה מאוד חמה וטובה כדי להגשים לעצמו בצורה בלתי מודעת את הרצונות שלו כלפיך. ואם כן מכאן אתה יכול ללמוד על הרצונות של זה שמולך, רצונות שאולי אפילו הוא לא מודע אליהם.

בגדול אפשר לומר כי ניתן די בקלות ללמוד על צורת המחשבה של אנשים על פי הצורה שבה הם מפרשים את מה שקורה סביבם. מי שמפרש דברים תמימים בצורה שלילית או מי שמגיב בעודף כעס לאירועים מסוימים בצורה שאינה הגיונית ושאינה תואמת את "גורם המציאות", דבר זה יותר מכל מלמד אותנו על האישיות שלו, כי התגובות שלו נובעות מגורמי "ההשתקפות והדמיון" שלו על המציאות

ואם הוא מפרש משהו שניתן לפרשנות חיובית בצורה שלילית וכל שכן אם הוא עושה את זה בלי בדיקה מקדימה, זה מעיד על האישיות השלילית שלו וכן להפך כמובן על צד החיובי. מי שמפרש ומתאמץ לפרש כל דבר בצורה חיובית, זה מעיד על האישיות החיובית ועל צורת המחשבה החיובית שלו.

מאוד יכול להיות שאתה כרגע שואל את עצמך, איך אתה יכול לדעת ולנתח בזמן אמת את המניעים של האדם שמולך, איך אתה יכול תוך כדי שיחה עם בן אדם לנתח את הפרשנות שלו של הדברים שלך.

התשובה על כך היא כזו, אתה בעצם רוצה להיות מסוגל לפרש את הפרשנות של האחר.

וכאן כמובן צריך 2 גורמים 1 זה את "גורם המציאות" ו 2 זה את "גורם ההשתקפות" מה זה אומר? גורם המציאות לדוגמה נותן לנו הנחות יסוד בסיסיות שהן כמעט ברמת מציאות וודאית שעל פיה אנחנו יכולים לפרש את זה שמולנו. לדוגמה, אם מישהו מפרש משהו שהוא חיובי בעליל בצורה שלילית בעליל בלי אפילו לנסות לבדוק אולי הכוונה היא כן חיובית, אדם כזה ניתן להניח כמעט בוודאות כי הוא שלילי. דפוס ההתנהגות הזה הוא כמעט עובדתי וכמעט נכון בכל מקרה. זה בעצם דוגמה לשימוש ב"גורם המציאות" כדי לפרש את הפרשנות של האחר.

אך כמובן שברצונך לחדד את החושים שלך לרמה כזאת שתדע להבחין מה בדיוק גורם למישהו לפרש אותך או אדם אחר בצורה כזו או אחרת, ואת זה ניתן לעשות רק באמצעות "גורם ההשתקפות" דהיינו שרק על ידי זה שאתה תהיה מודע לעצמך בצורה מצוינת ורק על ידי זה שאתה תדע לנתח את הפעולות שלך בדיעבד וגם בזמן אמת ביחס לכל אחד מהגורמים הנ"ל, רק על ידי זה תוכל להביא את עצמך אל היכולת לקרוא אנשים, כי אתה תוכל לנסות לשקף את ההתנהגות ואת צורת הפרשנות של זה שמולך מהנסיון האישי שלך.

ובכל מקרה כמובן עליך לזכור שלא לפרש את הפירוש שלו בגלל "גורם הדמיון" שלך, דהיינו שלא בגלל שאתה רוצה להאמין שהוא חושב בצורה מסוימת, שלא בגלל זה תפרש את הפרשנות שלו את הדברים שלך בצורה מסוימת.

בכל הנ"ל ניתן להשתמש גם לצורך טיפול באנשים.

כאשר אתה רוצה לעזור לבן אדם כלפי עצמו או כלפי סביבתו, באפשרותך ללמוד עליו מתוך הצורה שבה הוא מפרש את הדברים שקורים סביבו. לדוגמה באפשרותך ללמוד על האישיות של הבעל מהצורה שבה הוא מפרש את הפעולות של אשתו ולהפך, או ללמוד מהצורה שבה ילד מפרש את הפעולות של חברו לכיתה, על צורת החשיבה של הילד עצמו שאתה מסייע לו.

ניתן אפילו להרחיק לכת ולשאול את X במה Y האשים אותו ועל ידי זה להבין את Y מה הוא באמת חושב על X (דברים ש X עצמו לא מודע אליהם) ועל ידי זה לעזור ל X במערכת היחסים שלו מול Y גם בלי לפגוש את Y.

לסיכום עלינו להיות מודעים לעצמנו ולבדוק באילו גורמים אנחנו משתמשים כדי לפרש את הדברים שסביבנו, עלינו לנסות לוודא שההחלטות שלנו אכן מבוססות כמה שיותר על "גורם המציאות" בצורה אובייקטיבית וכמה שפחות על "גורם הדמיון" בצורה סובייקטיבית. עלינו גם לנסות לפרק כל אירוע לתת אירועים ולראות עד כמה כל חלק באירוע תומך בפרשנות שלנו את האירוע, מהי המציאות האמיתית שעל פיה אנחנו אמורים לקבל החלטות נכונות וטובות יותר ומהו הדמיון. רק על ידי מודעות עצמית כלפי עצמנו, רק על ידי זה נשפר את יכולת האינטואיציה שלנו לקרוא ולהבין אנשים אחרים.
לעזור יכול ללמד להיכשל להביא את עצמך מה לשאול את עצמך יחסים תמימות אמונות המציאות שלנו תשובה לשאול שאלות איך לקבל איך לקבל החלטות איך לקבל החלטות טובות החלטה החלטות החלטות טובות החלטות טובות יותר החלטיות טובות יותר כיצד לקבל החלטות להבין אנשים להחליט לקבל החלטה לקבל החלטות לקבל החלטות טובות לקרוא אנשים לקרוא מחשבות קבלת החלטה קבלת החלטות קריאת אנשים קריאת מחשבות
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
... קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט , חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות? קבלת החלטה היא מצב שבו האדם ניצב מול מספר אפשרויות ועליו לבחור את האפשרות שתביא לו, להערכתו, את התוצאה הטובה ביותר. אך למרות שזה נשמע פשוט, אנשים רבים מתקשים בקבלת החלטות. אליעד כהן מסביר בהרצאתו ששני גורמים עיקריים מקשים על תהליך קבלת ההחלטות: חוסר מידע - האדם לא יודע אילו השלכות תהיינה לכל אפשרות, ולכן מתקשה להעריך איזו מהאפשרויות עדיפה. חוסר שלמות בהחלטה - גם כאשר כל המידע זמין, ההחלטה יכולה להיות קשה מכיוון שכל אפשרות מכילה יתרונות וחסרונות, והאדם לא רוצה לוותר על היתרונות של האפשרות שלא יבחר בה. איך חוסר מידע מקשה על ההחלטה? כאשר חסר מידע, האדם מוצא את עצמו במצב של אי - ודאות. הוא לא יכול לחזות את ההשלכות המדויקות של ההחלטות שלו, ולכן מתקשה לבחור. לדוגמה, אדם שמתלבט בין שתי הצעות עבודה ולא יודע איזו מהן תשפיע טוב יותר על עתידו - הוא לא יודע איפה יהיה טוב יותר מבחינת השכר, התנאים, הסביבה החברתית, או ההתקדמות המקצועית. בגלל חוסר המידע הזה, קשה לו לבחור. מנגד, במצבים בהם המידע ברור לגמרי - קבלת ההחלטה הופכת פשוטה יותר. לדוגמה, אם אדם נמצא בסכנת חיים, כמו במקרה של שריפה או משאית שמתקרבת במהירות לכיוונו, הוא לא יתקשה להחליט לברוח, כיוון שהוא יודע בוודאות מה תהיה התוצאה אם יישאר במקום. עוד דוגמה שמסביר אליעד היא במקרה של התחלת קשר זוגי: אם אתה יודע בבירור שהאדם השני מעוניין בך, אין לך קושי להחליט להתחיל איתו קשר. ואם אתה יודע בוודאות שהוא לא מעוניין בך, אתה גם לא מתקשה - אתה פשוט לא מתחיל איתו קשר. הקושי נובע מהמצב שבו המידע חסר ואינך יודע כיצד האדם השני יגיב, ואז קשה להחליט. למה קשה לקבל החלטה גם כשיש את כל המידע? אליעד כהן מסביר שגם כאשר כל המידע זמין, לעיתים קשה להחליט, כי ההחלטה אינה בין אפשרות טובה לאפשרות רעה, אלא בין שתי אפשרויות שיש לכל אחת יתרונות וחסרונות. לדוגמה, אם אדם צריך לבחור בין שתי עבודות מצוינות, כל אחת עם יתרונות אחרים, קשה לו לקבל החלטה כי הוא מרגיש שהוא מפסיד משהו חשוב בכל אפשרות שלא יבחר בה. ההחלטה כרוכה בוויתור כואב, ומכאן נובע הקושי הרגשי להחליט. הקושי נובע מכך שהאדם מתקשה להכיר בעובדה הפשוטה שכל החלטה כוללת בתוכה ויתור. במצב כזה, האדם עשוי להיכנס ללחץ וחרדה, משום שהוא מאמין שההחלטה תכריע את מידת האושר שלו בעתיד. למשל, מי שמתלבט באיזו מכונית לבחור וחושב שהחלטה לא נכונה תגרום לו לחיים פחות מאושרים, ירגיש לחץ רב לקבל החלטה נכונה. איך לעזור לאדם לקבל החלטה בקלות? אליעד כהן מציע שתי דרכים עיקריות לסייע לאדם שמתקשה
קושי לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט
קושי לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט
... לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט למה קשה כל כך לקבל החלטות? קבלת החלטות היא פעולה שאנחנו עושים כל יום, כל הזמן. לעיתים החלטות פשוטות כמו מה לאכול, מה ללבוש או איפה לעבוד, הופכות להיות סיוט שמלווה בספקות, חששות ואינסוף שאלות. אליעד כהן מסביר בהרצאה מדוע אנשים מתקשים כל כך להחליט ואיך אפשר להתמודד עם קבלת החלטות בלי לסבול מהספקות שמגיעים איתן. מדוע אנשים מסתבכים עם החלטות פשוטות? אליעד מסביר כי שורש הבעיה הוא שהאדם רוצה להיות בטוח ב - 100 אחוז שמה שהוא עושה הוא הטוב ביותר. הוא מביא דוגמה פשוטה של חציית כביש: אדם שעומד לעבור את הכביש ישאל את עצמו האם בטוח לעבור, וירצה להיות בטוח באופן מוחלט שאין סיכון. אבל אם הוא ימשיך להתלבט בלי סוף, הוא לעולם לא יחצה את הכביש. בסופו של דבר, מה שמאפשר לאדם לקבל החלטה הוא ההבנה שיש רמה מספקת של ודאות, גם אם היא לא מושלמת, וזה מספיק כדי לפעול. איך אפשר לקבל החלטה כשאין ודאות מוחלטת? אליעד מדגיש שכל החלטה מלווה תמיד בחסרונות ובסיכונים. הוא נותן דוגמה לגבי בחירת מקום עבודה: אדם יכול לחפש את מקום העבודה המושלם, אבל תמיד יהיה לו ספק אם יש מקום טוב יותר. הוא ... ימשיך להתלבט ללא סוף ולעולם לא יבחר בעבודה מסוימת. הדרך להתמודד עם חוסר הוודאות היא לקבל את העובדה שאין שלמות מוחלטת, ולבחור על פי מה שמספיק טוב כרגע. למה החיפוש אחרי השלמות מוביל לחוסר עשייה? אליעד מדגים את הסכנה של החיפוש אחר השלמות בדוגמה נוספת, של בחירת בגדים ללבוש: אם האדם מתעקש ללבוש רק את הבגד הטוב ביותר, הוא עלול למצוא את עצמו בלי החלטה בכלל, ולבסוף יאבד גם את ההזדמנות הטובה שהיתה לו. הרצון להיות מושלם גורם לאדם לחשוש מקבלת החלטה לא מושלמת, מה שמוביל בסופו של דבר לחוסר פעולה מוחלט. מה היתרון בלראות את ההפך ממה שאנחנו רוצים? אליעד מציע דרך נוספת להקל על קבלת ההחלטה: להסתכל גם על הצד השני, על מה שאולי אנחנו לא רוצים באופן מודע. הוא נותן דוגמה: אישה שרוצה לבחור חולצה יפה כדי שיאהבו אותה, צריכה להבין שאולי בתוך תוכה יש ... עליה בצורה שלילית. הכרה ברצונות המנוגדים האלה מאפשרת לאדם להוריד את הלחץ מהצורך בשלמות, כי הוא כבר לא חייב שההחלטה תהיה מושלמת. הוא מוסיף עוד דוגמה על אדם שמחפש מקום עבודה טוב אך יכול להכיר בכך שיש גם צד בתוכו שמחפש מקום עבודה לא טוב. הכרה כזו יוצרת איזון ומפחיתה את ... של הגדרה. בעיניו, ההתלבטות קיימת תמיד, בין אם היא שכלית או רגשית. לדעתו, חשוב יותר להבין איך לחיות עם ההתלבטות ולהחליט למרות קיומה, מאשר לנסות להגדיר אותה בצורה מדויקת. איך אפשר לחיות עם הספק? אליעד מציין שהמטרה אינה להעלים את הספק, אלא ללמוד לקבל את עצם קיומו של הספק כחלק בלתי נמנע מהחיים. הוא מדגיש שאין שום אפשרות להרגיש ביטחון מוחלט, ולכן הפתרון המעשי הוא לא לחפש את ההחלטה המושלמת, אלא לקבל את האפשרות לטעות ולבחור לפי מה שמספיק טוב, תוך הבנה שגם בבחירה הכי טובה תמיד יהיו חסרונות. מה קורה כשמחפשים שלמות עד הסוף? אליעד מסביר שאם האדם היה מתעקש באמת לחפש את השלמות באופן מוחלט, הוא היה מגיע למסקנה שאין דבר כזה. השלמות האמיתית נמצאת רק בפנימיות האדם, בהבנה עמוקה יותר שהאושר המו
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך מורכב שמעורר קושי גדול אצל אנשים רבים, גם כאשר לכאורה האפשרויות ... השונות, ולמרות הדמיון ביניהן, האדם חווה קונפליקט ותחושת חוסר וודאות, מה שמוביל למצוקה גדולה. מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם מתלבט בין שתי אפשרויות דומות מאוד, הוא לכאורה לא אמור להיות ... מים ומדלי מזון, ומכיוון ששני הדברים מושכים אותו באותה המידה בדיוק, הוא לא מצליח לבחור ומת מרעב וצמא. כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב הזה גורם סבל, אם באמת האפשרויות נראות דומות? לפי אליעד כהן, הסיבה העיקרית לקושי זה נובעת מרמת הוודאות שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות, כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה המלכודת: כאשר שתי אפשרויות נראות דומות לחלוטין, לא ניתן להגיע ... מהם. אילו היה ברור שהדפים שונים, למשל אם אחד מהם היה קרוע או מלוכלך, היה קל לו מאוד לבחור, כי מיד היה מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת קיים הבדל שהוא לא מבחין בו. בגלל הספק הזה, דווקא הזהות לכאורה בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל לחשוב שאולי הוא מפספס משהו חשוב, ולכן לא מצליח להגיע לוודאות מלאה. כך נוצר קונפליקט פנימי משמעותי, כיוון שהאדם דורש מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד מסביר כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ברמה של 51% בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, דווקא אז הקושי הוא הגדול ביותר. בנוסף לכך, אליעד מחדד שהבעיה אינה בעצם הדמיון בין האפשרויות, אלא בכך שהאדם מנסה להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם האדם באמת היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל משמעותי בין האפשרויות, ולכן לא הייתה מתעוררת כלל השאלה. אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק אינסופי. מה המשמעות של תחושת כאב בהקשר של קבלת החלטות? בהמשך, עולה שאלה נוספת - האם גם כאשר האדם מרגיש כאב, מדובר בקונפליקט פנימי? אליעד משיב לכך ... קיים. כלומר, תחושת כאב היא ביטוי לקונפליקט בסיסי של האדם בין רצונו לבין המציאות כפי שהיא כרגע. מה הגורם המרכזי לקונפליקט בעת קבלת החלטה דומה? אליעד כהן מדגיש כי הגורם המרכזי לקונפליקט אינו עצם קבלת ההחלטה אלא רמת הוודאות שהאדם מציב כתנאי לקבלת החלטה. אילו האדם היה מסתפק ברמה נמוכה יותר של וודאות, היה לו קל מאוד
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות איך להתמודד עם הפחד להתחרט על החלטה בעתיד? אחד הפחדים המרכזיים אצל בני האדם הוא הפחד להתחרט על החלטה שהם מקבלים כרגע בעתיד. אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים נמנעים מקבלת החלטות או מתקשים להחליט, כי הם חוששים שבעתיד הם יתחרטו על מה שהחליטו. החשש הזה קיים כמעט בכל החלטה , גדולה או קטנה, לדוגמה, בחורה שלא מביאה ילדים כי היא מפחדת שבעתיד היא תתחרט על כך שלא הביאה ילדים, או לחילופין, בחורה שכן מביאה ילדים ומפחדת ... על כך שכן הביאה אותם. אליעד מבהיר שהתשובה לפחד זה טמונה בידיעת האמת. והאמת לדעתו, פשוטה מאוד: לא משנה איזו החלטה האדם יקבל, הוא תמיד ימצא סיבות להתחרט עליה. למה? כי שום דבר בחיים אינו מושלם, ובגלל שהמציאות אינה מושלמת, בכל מצב ובכל החלטה שתתקבל, יהיה לפחות חיסרון אחד שיגרום לאדם להתחרט בעתיד על החלטתו. מדוע כל החלטה מביאה בסופו של דבר לחרטה? אליעד מספק שורה של דוגמאות מפורטות כדי להמחיש מדוע בסופו של דבר תמיד נתחרט, לא משנה מה נבחר לעשות: אם אדם יקדיש את ... משמעותי. אם יבחר לפתוח עסק ולא ללמוד, הוא יתחרט כי אולי הלימודים היו מעניקים לו אפשרויות טובות יותר בעתיד. גם החלטה כביכול מושלמת, כמו להיות אלוהים, לא תפתור את הבעיה. אפילו אם האדם יהיה אלוהים, הוא יתחרט שזה משעמם מדי ויחליט לברוא עולם, ואז שוב יתחרט שברא אותו. לפי אליעד, בכל החלטה, תמיד קיים היבט של חרטה. מה לעשות כדי לא לפחד להתחרט? אליעד מציע גישה מעשית וייחודית להתמודדות עם הפחד מחרטה. לדבריו, מי שיש לו שכל ומודעות עצמית לא יחכה לחרטה בעתיד, אלא יתחרט כבר עכשיו, תוך כדי שהוא מקבל את ההחלטה. כלומר, כבר בזמן ההחלטה הוא יזהה את כל החסרונות ויבין שהיא לא מושלמת. ההיגיון פשוט: מי שרואה מראש את החסרונות בכל החלטה, כבר אינו מפחד להתחרט בעתיד, משום שהוא מודע לחיסרון כבר עכשיו. במילים אחרות, מי שמצליח להיות שלם לגמרי עם ההחלטה שלו, פשוט אינו רואה את כל המציאות, כי המציאות היא שכל דבר שנבחר הוא לעולם לא יהיה מושלם. אליעד מדגיש שהמסקנה היא לא לזלזל בהחלטות ולא לקבל החלטות ללא מחשבה, אלא פשוט להבין ששלמות מוחלטת בהחלטה אינה אפשרית. צריך לקבל את ההחלטה הטובה ביותר באופן יחסי, תוך הבנה של כל החסרונות, ובכך להיות מודעים לחרטה העתידית כבר ברגע ה
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
... מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה מה היתרונות והחסרונות שבפחד? הפחד מהכאב והפחד מדחייה הם חלק ... איזון אין איזון, איזון פירושו שכאשר זה כרצונך. ש: כשאני לא תלוי בזה באופן מוחלט כלומר. אליעד: אבל אם אתה לא תחשוב שאתה תלוי בזה אז למה שתרצה את זה. ש: באופן מוחלט. אליעד: נכון אבל אתה עדיין צריך לחשוב שאתה תלוי בזה. ש: כן אני עדיין רוצה לרצות את זה ...
לסגור עסקה כאן ועכשיו, איך לסגור עסקה במקום? איך לסגור עסקה עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו? איך להכריח את הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח שצריך לחשוב על זה? לקוח שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה הלקוח צריך לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך לתת ללקוח הצעה שאי אפשר לסרב לה?
... עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ... הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח ... שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה ... לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך ... להקטין את הזמן שלוקח ללקוח לקבל החלטה ואיך לקצר את התהליך של הלקוח להחליט שהוא רוצה לרכוש ממך, כדי לסגור עסקה ... לא בטוח בעצמו והלקוח מפחד לקבל החלטה, כי הלקוח מפחד לטעות וכולי. ... הרבה מאוד סיבות למה הלקוח מפחד לקבל החלטה במקום. אולי יש טראומה ללקוח, אולי הלקוח מפחד לקבל החלטה , כי בעבר הוא קיבל החלטה ורימו אותו. אולי בעבר הלקוח קיבל החלטה שגויה, אולי הלקוח חושש מתגובה של מישהו להחלטה שלו. וברמת העיקרון, גם לכל ... יודעים בוודאות שהלקוח חושש לקבל החלטה, כי הלקוח חושש לצאת טיפש ... איך לגרום למישהו להתמודד עם פחד לקבל החלטה ואיך להתמודד עם טראומה מהעבר ואיך לא לפחד לקבל החלטות. אבל אלו נושאים יותר ... מהבעיות שבגללן יש ללקוח קושי להחליט וקושי לקבל החלטה, בהיבט שהלקוח לא סומך על עצמו ... הלקוח וכיוב, פחות יקשו על הלקוח לקבל החלטה כאן ועכשיו. לסיכום: אתה רוצה ... היכן לדעתך נקודת הקושי של הלקוח לקבל החלטה? למה ללקוח קשה לקבל החלטה? מה לדעתך הסיבה? האם הוא מבין את הכל, אבל פשוט קשה לו לקבל החלטה מסיבות שונות, או שהוא לא מבין ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על ... מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד כהן ... זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי ... ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא. למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים? ... מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: ... לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של ... רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך ... רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה ... הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני מחליט לא לעשות משהו. ההחלטה חייבת להיות מבוססת על ... לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור ... שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא ... רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא ... והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי ... רוצה אף אחת מהן. כך גם בהחלטה בין לאכול עוגה ולהשמין, ... לא רוצה בהם באמת. איך לקבל החלטה נכונה ולהצליח לעמוד בה? ... גם אם זה קשה ולא נוח, מאשר להחליט בלי בירור ואז להיכשל ולהרגיש ... עצמו קשה וכואב. למה קשה לקבל החלטות? איך לעמוד בהחלטה? איך להפסיק לעשן? איך ...
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות , איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט ובו יתבאר, למה קשה לאדם לקבל החלטות? ואיך לקבל החלטות בצורה יותר קלה? והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות. וזאת בעצם הסיבה שבגללה קשה לאדם לקבל החלטה. משום, שכל קבלת החלטה, פירושה, שהאדם בעצם בוחר לוותר על משהו אחד, למען משהו אחר. כי הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז איך בכל זאת אפשר לקבל החלטה? והתשובה היא, שקיימת רק דרך אחת ויחידה להיות מסוגל לקבל החלטות בקלות, והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוכו, אל המקום שבו שום דבר לא משנה לו. דהיינו, שאם האדם מרגיש שקשה לו לקבל החלטה כלשהי, עליו להתבונן אל תוכו, ולמצוא בתוכו את נקודת המבט, שמאפשרת לו להגיע לחוויה, שבה, זה בכלל לא משנה לו האם הוא יחליט כך או אחרת. ומתוך המקום הזה, הרבה יותר קל להחליט. ועל האדם להתחבר בתוכו לנקודת מבט, שממנה, כל הדברים שיש בעולם, כולם נראים רעים וכולם נראים טובים וכולם נראים ... דהיינו, לנסות להבין, שהכל טוב והכל רע והכל שווה, בדיוק באותה המידה ממש. וכך הלחץ והפחד לקבל החלטה נעלם. ועכשיו הרבה יותר קל להחליט, מתוך נקודת המבט, שכן יש בה טוב ורע. ואיך להחליט בפועל? תשובה: לפי מה שאתה יותר רוצה. אבל אל תצפה לשלמות, דהיינו, אל תצפה להחלטה שתהיה שלם איתה בלב שלם. כי היא לעולם לא תגיע. ומתוך המקום הזה, שבו האדם מבין, שהכל אחד, דהיינו, שזה לא באמת ...
איך לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות
... לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט , איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות אז איך לדעת האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט מה הכי כדאי לעשות? איך לקבל החלטה? אז בעיקרון, יש כל מיני תשובות שקשורות לקבלת החלטות ולאיך לקבל החלטה. חלק מהעצות לגבי קבלת החלטה, יהיו העניין של בדיקת האפשרויות שלך - דהיינו, לבדוק את רשימת האפשרויות העומדות בפניך. לדעת מה האפשרויות שלך, אולי יש לך עוד אפשרויות ... שיש לך. כי בכל דבר יש יתרונות וחסרונות וכולי. חלק מהעצות יעסקו בעניין של בירור העובדות - דהיינו, בדיקת העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה, בהיבט של עובדה או פירוש וכולי. אבל מה שצריכים לדעת, זה שכאשר רוצים להחליט מה הכי טוב לעשות והאם כדאי לעשות משהו, קודם כל צריכים לדעת, מה המטרה שאותה רוצים להשיג - דהיינו, שגם אם נדע מה העובדות ומה הפירוש, וגם אם נדע ... במטרה שאותה רוצים להשיג. ולפעמים יש לאדם מטרות מנוגדות, דהיינו, שהוא לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה אבל גם להשאיר אותה שלמה. ואז צריך להחליט, מה רוצים יותר. האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים להשאיר אותה שלמה? האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים לטעום את העוגה? האם כדאי לאכול את העוגה, ... מטרה שרוצים להשיג. לסיכום: איך לדעת מה הכי כדאי לעשות? תשובה: 1 - ביחס לאיזו מטרה שאתה רוצה להשיג. 2 - מה העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה. 3 - מה האפשרויות העומדות לרשותך. 4 - מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות. עכשיו, באפשרותך לקבל החלטה מושכלת. מידע נוסף אפשרי לראות גם כאן https: decision-making.eip.co.il . ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לקרוא אנשים. כיצד אנחנו מנתחים אנשים? איך לקבל החלטות טובות יותר? חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לקבל החלטה, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לקבל החלטה, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, מאמן לחיים, מאמן אישי להרזיה בתחום לקבל החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1650 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 03:59:27 - wesi4