תזונה ומחלות עונות המעבר מסמנות, עבור רבים, תקופה של מחלות. עם בוא הסתיו, אני מנצלת את ההזדמנות הזו לדון בקשר שבין
תזונה ובריאות. המימרה אומרת שאדם הוא מה שהוא אוכל. לפי הגישה הנטורופתית,
תזונה ואורח חיים לא נכונים הינם הסיבה לרוב רובן של מחלות האדם. גורמים אלו לא רק מהווים תנאי הכרחי לשמירת הבריאות ומניעת המחלות אלא הינם גורם חשוב מאד ... גם הרמבם בהלכות דעה (פרק ד) אומר: רוב החולאים הבאים על האדם אינם אלא מפני מאכלים רעים, או מפני שהוא ממלא בטנו ואוכל אכילה גסה אפילו ממאכלים טובים.
תזונה לא נכונה ואורח חיים לקוי גורמים לחסכים תזונתיים מצד אחד ולהצטברות פסולת בגוף - מצד שני. תפקיד
התזונה בזמן המחלה היא לסלק את הפסולת הזו, להשלים חסכים תזונתיים קיימים, ולהוסיף מרכיבים שיש להם אפקט תרפואידי למחלה הנתונה. הרופא השוויצרי דר בירכר - בנד (1877-1959) טיפל בהצלחה בעשרות אלפי חולים עי
התזונה. גם רופא אמריקאי ידוע, רוברט גקסון, בעל חיים ללא מחלות, טיפל
בתזונה ובשיטות אלטרנטיביות אחרות. הוא הציל הרבה נפשות בשיטות אלה, ובתוכם גם את חייו שלו עצמו. היום יותר ויותר אנשים מכירים בחשיבות
התזונה למניעת ולריפוי מחלות. יש הרבה ספרים בנושא ולמעוניינים אני ממליצה את ספרו של דר הנרי ביילר המזון הוא התרופה הטובה ביותר. כשאנחנו מתייחסים
לתזונה בזמן המחלה, יש להבדיל בין מחלה אקוטית לכרונית. מחלה אקוטית. קודם כל, בזמן מחלה אקוטית אין להעמיס אוכל על הגוף. בעלי חיים נמנעים מאוכל כלל עד להבראתם. ... את המערכת החיסונית הן של נותן והן של מקבל החיבה! מחלה כרונית. על מחלות כרוניות אגיד רק כמה מילים בלבד, כיוון שבמחלות אלו יש צורך בהתאמה מקצועית של
תזונה. במחלות כרוניות אנחנו פחות סומכים על הגוף שידע לנצח את המחלה לבד. כאן למזון יש תפקיד חשוב לתמוך ולטפל. עוד היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, כתב כי בעזרת אורח חיים בריא
ותזונה נכונה ניתן להתגבר על המחלות. כך גם הרמבם הרבה לדבר על
תזונה נכונה כדרך לשמירת הבריאות וריפויו. במחלות הכרוניות, שלא כמו במחלות אקוטיות, חשוב להזין את החולה, ולדאוג לכך שהוא יקבל את כל המזינים בכמויות ... ניתן לערבב יותר מסוג אחד של עדשים. 5 כוסות מרק עוף או ציר ירקות (ניתן להחליף במים חמים עם שתי כפות אבקת מרק עוף, אבל ברור שמרק הרבה יותר בריא!). 1 כף
שמן. 1 בצל בינוני קצוץ. 2 שיני שום קצוץ. 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות. 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות. 3 עגבניות קצוצות דק. 2 כפות רסק ... 3 כוסות קמח מלא. 2 שקיות אבקת אפייה. כפית מלח. תבלינים: קינמון, גינגר, אגוז מוסקט טחון. 1 כוס אגוזים קצוצים. אופן ההכנה: 1.מחממים תנור לחום בינוני
ומשמנים את התבנית (רצוי להשתמש בנייר אפייה). 2.מערבבים את הקמח, מלח, תבלינים ואבקת האפייה בקערה. 3.בנפרד מכך, מקציפים קלות את הביצים, הסוכר והחמאה ומערבבים ...