🖨בריאות בחמישה צבעיםהצבעים שבירקות ובפירות אוצרים בתוכם שפע של סגולות בריאותיות העולם שלנו מלא בצבע צבע פירושו חיים, יש כוח לצבע. אכילת ירקות בחמישה צבעים כל יום חשובה וחיונית להגנת הגוף ולשמירת הבריאות.
מחקרים מדעיים קובעים כי לכל קבוצת ירקות בעלי צבע זהה, סגולות מיוחדות אשר תורמות ליכולת ההגנה של הגוף מפני התפתחות מחלות. האדום - למניעת סרטן ומחלות לב, הכתום - לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון ולמניעת סרטן, הירוק - לשמירה על ראייה תקינה ולהאטת הזדקנות העין וכן לחיזוק העצמות, ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב, וכן למלחמה בחיידקים ובדלקות, הסגול - להאטת תהליכי ההזדקנות ובפרט הזדקנות המוח, "אנטי - אייג'ינג" בפעולה.
וקצת יותר בהרחבה מה הכוח של כל צבע אלו פיטוכימיקלים הוא מכיל ומי הירקות שבכל משפחת צבעים
* הצבע האדום בירקות ובפירות מכיל פיגמנטים בשם ליקופן.
* יתרונות: מפחיתים את הסיכוי למחלות לב, לשבץ, לעיוורון ולסוגים מסויימים של סרטן. הם עשויים להאט את תהליכי ההזדקנות ולשפר את תפקודי הריאות.
* הירקות: עגבנייה, אבטיח, תות, צנון, צנונית, פלפל אדום.
* צהוב וכתום - הפיטוכימיקלים הבולטים בצבע זה הם הבטא קרוטן, אלפא קרוטן וקרואטנואידים נוספים יתרונות: כוחם רב עוצמה להילחם בסרטן, משמשים למקור לויטמין A החיוני לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון.
* הירקות: גזר, בטטה, דלעת, דלורית, מלון כתום, תירס, פלפל כתום ופלפל צהוב, ועוד. י
* ירוק - קבוצה גדולה של ירקות המכילים כלורופיל ופיגמנט בשם לוטאין.
* יתרונות: הלוטאין מסייע לשמור על ראיה תקינה. ירקות עליים רבים עשירים בויטמין K אשלגן ומגנזיום התורמים לחיזוק העצם. לירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב) מייחסים מניעת סוגים שונים של סרטן בזכות הפיטוכימיקל סולפוראפאן המצוי בהם. עשבי תיבול רבים מכילים נוגדי חימצון, מאטים את תהליכי ההזדקנות ומקלים במצב של דלקת מקומית ובדלקת פרקים.
* הירקות: מלפפון, חסה, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, ברוקולי, כרוב (לבן) ועשבי תיבול שונים.
* לבן
* יתרונות: הצבע הלבן מכיל תרכובות גופרית הנחשבות לתרופה חזקה לטיפול בסוגי סרטן שונים, בדילול הדם ובמניעת מחלות לב מסייע להוריד את רמות הכולסטרול הרע ומעלה את רמות הכולסטרול הטוב בדם. הוא מגן על הגוף בפני הצטננות וחיידקים עמידים. תפוח האדמה מספק לגוף עמילן, אשלגן, וויטמינים מקבוצה B.
* הירקות: בצל לבן, גזר לבן, שום, כרישה, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, כרובית, חזרת, פטריות, ושורש סלרי
* סגול - הפיטוכימיקלים הבולטים בצבע הסגול נקראים אנתוציאנינים הירקות והפירות הסגולים פועלים כנוגדי חימצון חזקים במיוחד התורמים להאטת תהליכי הזדקנות.
* יתרונות: הם מגנים על המוח מפני טרשת עורקים, וסיבוכים של סוכרת, ועוזרים בהפחתת אלרגיה ודלקות בכלי הדם.
* הירקות: כרוב סגול, חציל, בצל סגול, חסה סגולה, גזר סגול, ארטישוק סגול וסלק.
אז אל תשכחו לצבוע כל יום את גופכם בחמישה צבעים..
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטההשמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטההשמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש להבחין בין שני גורמים נפרדים לגמרי: האם האוכל הוא בריא או לא, והאם האוכל הוא משמין או לא. האם אוכל יכול להיות בריא ובכל זאת לגרום להשמנה? אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: חסה נחשבת למאכל בריא. אך אם אדם יחליט לאכול במשך כל היום רק חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. כלומר, הוא אכל יותר קלוריות מהאנרגיה שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך לא בגלל האיכות של המזון, אלא בגלל הכמות שלו. האם אוכל יכול להיות לא בריא ובכל זאת להרזות? אליעד מציג את המקרה ההפוך באמצעות דוגמה נוספת: סוכר לבן. אם נניח שסוכר לבן הוא מאכל לא בריא, ואדם יחליט לצרוך רק כפית אחת של סוכר לבן בכל יום ולא יאכל שום דבר נוסף - האם הוא ישמין? התשובה היא לא. אותו אדם דווקא ירד במשקל, אך האם הוא יהיה בריא? ודאי שלא. אמנם הוא יורד במשקל ובאחוזי השומן, אך הגוף שלו לא יקבל ויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו משמין, עקב הכמות הנמוכה. מה בעצם קובע אם נעלה או נרד במשקל? לפי אליעד, יש להפריד באופן מוחלט בין איכות האוכל לבין הכמות שלו. איכות האוכל היא שקובעת אם הוא בריא או לא בריא. מזון בריא הוא כזה שיש בו ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. לעומת זאת, הכמות היא זו שקובעת אם המזון יגרום לנו להשמין או לרזות. אם נאכל יותר קלוריות ממה שהגוף שורף, נעלה במשקל, אם נאכל פחות, נרד במשקל. מדוע אוכל בריא בדרך כלל עוזר בירידה במשקל? למרות האפשרות לאכול בריא ולהשמין, או לאכול לא בריא ולרזות, המציאות בשטח היא שאנשים שאוכלים אוכל בריא לרוב יורדים במשקל. למה זה קורה? אליעד מסביר שאוכל בריא בדרך כלל פחות מעובד, מכיל יותר סיבים תזונתיים, ולכן הוא הרבה יותר משביע. כתוצאה מכך, אנשים שאוכלים אוכל בריא ... הוא אמנם צורך מזון לא בריא, אך בגלל הכמות הנמוכה, לא ייגרם לו נזק גדול מדי, לא למשקל ולא לבריאות. האם אפשר לעלות במשקל ובכל זאת להיראות יותר חטובים? נקודה מעניינת נוספת שמציג אליעד היא שאפשר לעלות במשקל ובמקביל ... להעלות את אחוז השומן בגוף, למרות הירידה במשקל. אז איך בעצם נכון לאכול כדי לרדת במשקל וגם לשמור על הבריאות? אליעד מסכם ואומר שהדרך הטובה ביותר לשמור על בריאות טובה ומשקל תקין היא לשלב בין שני הדברים: לבחור באוכל בעל ערכים תזונתיים טובים (בריא), ולשים לב לכמויות. אדם שיאכל אוכל בריא ויקפיד לאכול ממנו בכמות מתאימה, לרוב יצליח לשמור על משקל גוף תקין ובריאות טובה לאורך זמן. לסיום, אליעד מזמין אתכם לחקור עוד בנושא ולהבין בעצמכם את ההיגיון שמאחורי הדברים. השמנה ובריאות איך לעלות במשקל ולרזות בו זמנית? גרעון קלורי ועודף קלורי מה לאכול כדי לרדת במשקל? איך לרדת במשקל ולהשמין בו זמנית? איך עובדת השמנה? איך לפתח שרירים? השמנה, תזונה ובריאות - מה באמת נכון? שלום חברים, הפעם נדבר על נושא השמנה, תזונה ובריאות. נבהיר מראש - אני לא רופא ולא דוקטור, וכל אחד צריך לחקור ולבדוק את הדברים בעצמו. המחשבה הרווחת היא ... כפית סוכר אחת ולא שום דבר אחר, האם הוא ישמין? לא. הוא דווקא יירד במשקל, אבל יהרוס לעצמו את הבריאות כי יחסר לו ויטמינים, מינרלים ומרכיבים תזונתיים חשובים אחרים. מה משפיע על משקל הגוף - איכות המזון או הכמות? ... יפרק יותר שריר מאשר שומן, מה שעלול לגרום לו להיראות פחות חטוב ועם אחוזי שומן גבוהים יותר. לסיכום השמנה ובריאות הן לא בהכרח שני צדדים של אותו מטבע. חשוב להבין שהאם המזון בריא זו שאלה אחת, והאם הוא גורם ... הנצרכת. לקריאה נוספת והעמקה בנושא, ניתן להיכנס לאתר ולחפש מידע על השמנה, ירידה במשקל, תזונה בריאה ועוד. בהצלחה! השמנה ובריאות, תזונה, איך לעלות במשקל ולרזות בו זמנית? איך לרדת במשקל ולהשמין בו זמנית? עודף קלורי, גרעון קלורי, איך לרדת ...
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?... ניסיון להפריך אותה או להקטין את חשיבותה. למשל, אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הרגילה תהיה להסביר לו מדוע זה לא באמת מזיק, או מדוע ההנאה מהטעם חשובה יותר מהבריאות. דוגמה נוספת: אם לקוח אומר שהמוצר יקר, המוכר ינסה לשכנע אותו שהמוצר לא באמת יקר, או שהוא שווה את ההשקעה. הבעיה בגישה הרגילה הזו היא, שהיא מקבלת את הנחת היסוד של המתנגד. למשל, מי שאומר שהציפס לא בריא, מניח באופן סמוי שמשהו לא בריא הוא רע ושלא כדאי לאכול אותו. מי שמנסה לשכנע אותו אחרת בעצם מסכים עם ההנחה הזו ומנסה לשכנע אותו ... כפי שהיא כדי לחזק את הטיעון ההפוך. לדוגמה: אם מישהו אומר: אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה תהיה: אתה צודק, בדיוק בגלל שזה לא בריא אתה צריך לאכול את הציפס. אם לקוח אומר: המוצר יקר לי, המוכר יגיד לו: נכון, דווקא בגלל שזה יקר ... אתה צריך ייעוץ, כי אנשים שחושבים שהכל בסדר יכולים לפספס דברים שחשוב לשפר. אדם אומר: אני לא צריך ביטוח בריאות כי אני בריא. התגובה תהיה: דווקא כשאתה בריא אתה צריך ביטוח, כי ביטוח עושים לפני שחלילה נהיים חולים. מדוע השיטה הזו עובדת טוב יותר מאחרות? שיטת השכנוע ... האינסטינקטיבית להגיב היא לנסות להפריך את ההתנגדות, למשל אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הטבעית תהיה לנסות להראות לו שזה לא כזה לא בריא, או שזה לא משנה כי זה טעים, או שצריך ליהנות בחיים. הגישה הרגילה לשכנוע מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא. התגובה הרגילה היא להסביר לו למה זה לא באמת לא בריא או למה זה לא משנה. אם מישהו אומר המוצר יקר, התגובה היא להסביר למה הוא לא באמת יקר או ... של המתנגד ומנסה להראות לו מדוע זה לא רלוונטי או נכון במקרה הזה. כלומר, אם מישהו אומר שציפס לא בריא, הוא בעצם מניח שאם משהו לא בריא אז לא כדאי לאכול אותו, ובמקום לשבור את ההנחה הזו, מנסים להראות לו למה במקרה הספציפי הזה היא לא ... שבגללה הוא כן צריך לעשות את זה. דוגמאות: אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התשובה תהיה נכון, ולכן אתה צריך לאכול ציפס. אם מישהו אומר המוצר יקר לי, התשובה תהיה נכון, ולכן אתה ... מי שחושב שאין לו בעיות עלול לפספס דברים שיכולים לשפר אותו. אם מישהו אומר אני לא רוצה לקנות ביטוח בריאות כי אני בריא, התשובה תהיה בדיוק בגלל זה אתה צריך ביטוח - כי ביטוח קונים כשאתה בריא, לא כשאתה כבר חולה. למה זה עובד? השיטה הזו עובדת כי היא משנה את הדינמיקה של השיחה. במקום להיכנס ... לדוגמה אתה בא לשכנע מישהו לאכול ציפס ואז הוא אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, עכשיו מה ה - default אומר שמה עושים בדרך כלל כשמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז מה אומרים לו מה האינסטינקטיבי שאתה אומר לו? אומרים לו כל מיני דברים שמסבירים לו למה זה לא משנה שזה לא בריא ואז מה אם זה לא בריא אבל זה טעים. ש: צריך ליהנות בחיים. אליעד: צריך ליהנות בחיים ומי אמר לך שזה לא בריא וזה בכלל בריא ויש מחקרים שאומרים שזה בריא. ש: צריך לאכול את זה דווקא שזה לא בריא. אליעד: שנייה נכון, עכשיו מישהו בא בטענה אתה אומר לילד שלך תעשה שיעורים הוא אומר לך אני רוצה ללכת ... הנחת היסוד שאומרת שאם לא כל הסיבות האלה אז באמת היה עדיף לו לעשות שיעורים, שאם באמת הציפס לא בריא אז באמת עדיף לו לא לאכול את הציפס. עכשיו אתה בא למכור את המוצר ללקוח הלקוח אומר לך זה ... - memory אחר כך תבחר מה לשכנע, נגיד שמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז הוא בעצם רוצה שתסכים איתו שזה שזה לא בריא זה רע ומהסיבה הזאת עדיף שלא יאכל את הציפס ואז אתה עכשיו מתווכח איתו אחרי שהסכמת איתו על זה אבל מה שאני אומר באידיאל זה שאתה צריך להגיד לו אתה צודק זה לא בריא ולכן אני אומר לך לאכול את הציפס, נגיד הוא אומר לך המוצר יקר לי, לכן אני חושב שאתה צריך ...
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או דיאטה ללא בשר. הוא מתחיל בכך שמציין את הקושי בשכנוע, במיוחד כשמדובר בשינוי בתפיסת עולמו של אדם שחשבת שהתזונה שלו כבר נכונה ובריאה. מה המצב הנוכחי של אותו אדם? השלב הראשון הוא להבין האם אותו אדם מודע לכך שהתזונה שלו לא בריאה. אם הוא חושב שהתזונה שלו בריאה, יהיה קשה מאוד לשנות את דעתו. אליעד מציע לשאול את האדם איך הוא יודע שהתזונה שהוא אוכל היא בריאה, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא אוכל בריא, אך בפועל הוא אוכל מזון מעובד או בשר מטוגן עם הרבה מלח, השאלה שתשאל היא איך הוא יודע שהאוכל שהוא אוכל בריא. איך לשכנע מישהו על ידי דוגמה אישית? אליעד מציין שדוגמה אישית, כמו הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר ... כשמדובר בתזונה, תחום שאינו בקונצנזוס רפואי ברור. לדוגמה, רוב הרופאים לא יסכימו שתזונה נטולת בשר או מלח היא בהכרח בריאה יותר. יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר, כמו יש מחקרים שמראים שזו לא תזונה בריאה, ויש גם כאלה שטוענים שזה מועיל. כדאי לבדוק בעצמך. האם שכנוע צריך להתבסס על ידע רפואי? אליעד מדגיש שאדם ... היא להנחות את האדם לערוך ניסוי אישי ולא להסתמך על דעות לא מבוססות או מניפולציות. איך לשכנע מישהו לאכול בריא? מהי תזונת פליאו? האם בשר מזיק לבריאות? איך לשכנע לשמור על תזונה בריאה? האם מלח מזיק לבריאות? איך לגרום למישהו להתחיל לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, ומדגיש את הקושי בשכנוע, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או ... אביו לשנות את התזונה שלו לתזונת פליאו, או לפחות להפחית אכילת בשר, מאחר שהוא משוכנע שאכילת בשר ומלח מזיקים לבריאות. מהי השאלה האמיתית שצריך לשאול בשכנוע לתזונה בריאה? אליעד מדגיש כי לפני שניגשים לשכנע אדם כלשהו, חייבים לבדוק שתי שאלות בסיסיות: האם האדם אותו רוצים לשכנע בכלל מודע לכך שהתזונה שלו מזיקה? האם האדם אותו רוצים לשכנע מסכים שזה חשוב להיות בריא יותר? אם האדם חושב שהוא כבר אוכל בריא, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו אחרת. לפי אליעד, קודם כל חשוב להבהיר לאדם שזה בכלל חשוב להיות בריא. אחר כך, יש להבהיר לו שהמזון שהוא אוכל באמת אינו בריא כפי שהוא חושב. אם מישהו אומר שהוא אוכל בריא, אבל בפועל הוא אוכל מזונות מעובדים או בשר מטוגן ועתיר מלח, אליעד מציע לשאול אותו איך בדיוק הוא יודע שמה שהוא אוכל בריא, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. האם דוגמה אישית מספיקה כדי לשכנע אדם לשנות תזונה? אליעד מסביר שאדם עשוי ... דוגמה אישית ולומר: הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר טוב, או הפסקתי לאכול מלח וזה פתר לי בעיות בריאות. אולם, אליעד מדגיש שדוגמה כזו אינה מספיקה לשכנוע אובייקטיבי, מכיוון שמדובר במקרה פרטי וסובייקטיבי. הגוף של כל אדם שונה, ... להיווכח בעצמו בתוצאות השינוי. למה חשוב לא לנסות למכור אמת מוחלטת בתזונה? אליעד מדגיש שאחד הקשיים המרכזיים בשכנוע לתזונה בריאה נובע מכך שבריאות היא נושא מורכב וסובייקטיבי. הוא מדגיש שלא נכון להציג את הדעות שלך בתזונה כאמת מוחלטת, בעיקר כאשר הן אינן ... רפואי ברור. הוא מסביר, למשל, שרוב הרופאים בעולם לא בהכרח יסכימו שתזונה נטולת בשר או נטולת מלח היא בהכרח בריאה יותר, לכן יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר: יש מחקרים מסוימים שטוענים שזה לא בריא, ויש אנשים שניסו את זה ומרגישים טוב יותר, לכן כדאי לך לבדוק בעצמך. אליעד ממליץ תמיד להיות קרוב ככל ... רפואי או תחושות אישיות? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת לגבי תהליך השכנוע: אדם שאינו רופא ואינו מומחה לתזונה או בריאות, מתקשה לספק ראיות מדעיות חד - משמעיות, ולכן עליו להתמקד בשכנוע המבוסס על ניסיון אישי בשילוב עם המלצה לבדיקה ... זו יכולה לייצר שכנוע אמיתי וארוך טווח, המבוסס על אמת ולא על פחד או מניפולציה. איך לשכנע מישהו לאכול בריא? מהי תזונת פליאו? האם בשר מזיק לבריאות? איך לשכנע לשמור על תזונה בריאה? האם מלח מזיק לבריאות?
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיהדיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה ... שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה / ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט הנפשי. זא לפעמים קשה לאדם לעשות ספורט, ולאכול אוכל בריא, משתי סיבות. והסיבה הראשונה היא, צרכים פיזיים של הגוף. כגון לדוגמה שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש ... על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג ... נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את האוכל שאינו בריא עבורו, והסיבה הרגשית החזקה ביותר, לכך שהאדם מרגיש, שממש כאילו אין לו בחירה חופשית, ושהוא ממש אוכל בצורה כפייתית ... אוכל בצורה לא מאוזנת, גם כדי להוכיח לעצמו, שהוא מלך, שהוא יכול לעשות כרצונו, גם אם רצונו הוא נגד בריאותו. כי העשיר ניכר בכך שהוא מבזבז את כספו, גם על מה שלא מביא לו תועלת. והמלך, יודעים שהוא מלך, ... לעשות כרצונו, בלי מגבלה כלשהי. ולפעמים המצב מתהפך. דהיינו, שהאדם מרגיש שכבר כאילו אין לו בחירה חופשית לאכול בצורה בריאה. והאדם יותר מרגיש שהוא מוכרח לאכול לא בריא, יותר מאשר שהוא מרגיש, שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. זא בהתחלה נראה לאדם שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ואז האדם לא רוצה לאכול תזונה נכונה, כי זה מגביל את החופש שלו. אבל כאשר האדם מרגיש, שהוא משועבד לזה שהוא אוכל בצורה לא בריאה, גם אז האדם חווה שהחופש האישי שלו נלקח ממנו. ואז האדם מנסה לעשות דיאטה ולאכול תזונה נכונה, כדי להרגיש ... לאוכל ולהשמנה, אז האדם רוצה דווקא לעשות את ההפך, ולהוכיח לעצמו, שהוא חופשי, ושהוא לא מוכרח לאכול בצורה לא בריאה, אלא שהוא כן יכול לאכול בתזונה נכונה וכולי. ואז האדם עושה דיאטה, ואז יש לאדם מוטיבציה לעשות דיאטה, כאשר ... שהאגו של האדם מתנפח, מכך שהוא מרגיש, שהוא הצליח להיות חופשי ולעשות כרצונו, בכך שהוא לא אוכל מזון לא בריא. ואחכ, האדם שוב פעם מרגיש שהוא משועבד, לכך שהוא צריך לאכול רק בצורה בריאה. ואז האדם שוב פעם רוצה לאכול בצורה לא בריאה וכולי. וכך זה חוזר על עצמו, מדיאטה אחת לדיאטה אחרת וחוזר חלילה על עצמו, פעם אחרי פעם, כידוע לכל. ... יותר חופשי. אם האדם מרגיש יותר חופשי כאשר הוא אוכל כרצונו, אז הוא יאכל כרצונו, גם אם זה לא בריא. ואם האדם מרגיש יותר חופשי, כאשר הוא אוכל רק תזונה בריאה, אז הוא יאכל רק תזונה בריאה וכולי. ומי שיתבונן היטב יראה, כי יש כאן בעיה רצינית, מלכודת רצינית, ופרדוקס אישי רציני, שהוא זה שמונע מהאדם ... שהאדם ירצה את כל הרצונות כולם במינונים שונים ובעוצמות שונות. דהיינו, מוכרח שהאדם ירצה גם לאכול כרצונו אוכל לא בריא, ושהאדם בו זמנית ובמקביל, ירצה לא לאכול כרצונו אוכל לא בריא, אלא לאכול רק אוכל בריא. ומוכרח שהאדם ירצה את כל הרצונות בו זמנית בבת אחת. כי האדם רוצה את הכל בבת אחת, כדי להרגיש ... על המשקל שלו. ושמתוך המקום הזה, מתוכו האדם בוחר בבחירה חופשית, כן לשמור על המשקל שלו, וכן לאכול בצורה בריאה. זא, כל זמן שהאדם יחשוב שהוא מוכרח לעשות משהו, ושאסור לו לעשות משהו, הוא אוטומטית, ירצה לעשות את ההפך. ...
דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגניתדיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגניתדיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד הוא משפיע על הצרכנים? חוק סימון מוצרי המזון קובע שכל ... מהמרכיבים הללו בכמות גבוהה, בעוד שעיגול ירוק מציין כי הכמות נמוכה. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר, כך שמוצרים עם עיגול אדום ייחשבו לפחות בריאים ומוצרים עם עיגול ירוק ייחשבו לבריאים יותר. כיצד חוק סימון המזון עשוי להטעות את הציבור? למרות שהחוק נועד להקל על הצרכנים, יש לו פוטנציאל להטעות אותם. רבים עשויים להניח שברגע שמופיע סימון ירוק, המוצר בהכרח בריא, וזה כמובן לא בהכרח נכון. כך למשל, לא תמיד המוצר עם עיגול ירוק הוא בריא, ולפעמים דווקא המוצר עם העיגול האדום עשוי להיות בריא יותר, תלוי בהקשר התזונתי הכללי. הסימון האדום יכול להרתיע אנשים ולגרום להם להימנע ממוצר, אף אם המוצר עצמו יכול להיות בריא כשנבחן בהקשר התזונה הכוללת. האם שומן רווי באמת מזיק? הסימון האדום שמופיע על מוצרים עתירי שומן רווי מניח ששומן זה מזיק לבריאות, אך קיימות דעות וגישות תזונתיות השונות מכך. לדוגמה, דיאטות כמו הדיאטה הקטוגנית טוענות כי צריכת שומן, כולל שומן רווי, יכולה להיות מועילה יותר מצריכת פחמימות מסוימות. לעיתים, שומן רווי, כמו שמן קוקוס, נחשב לבריא למרות היותו מכיל שומן רווי בכמות גבוהה. כך, הסימון האדום לא בהכרח מציין שמדובר במזיק, אלא רק שמדובר ברכיב ... ממזון עם סימון אדום על סוכר, מבלי להבין את ההבדלים בין סוגי הסוכרים וחשיבותם בתזונה. כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת? כדי לבחור תזונה בריאה, חשוב לא להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים. יש לקרוא את רשימת הרכיבים ולבחון את הערכים התזונתיים של כל ... סימון מוצרי מזון דיאטה קטוגנית שומן רווי - טוב או רע? סוכר בתזונה - יתרונות וחסרונות איך לבחור מזון בריא? מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד הוא משפיע על הצרכנים? חוק סימון מוצרי המזון מחייב סימון מוצרים באמצעות עיגולים אדומים וירוקים בהתאם לרמות השומן הרווי, הסוכר והנתרן שהם מכילים. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר. עיגול אדום מסמן שתכולת אחד הרכיבים גבוהה מהרף שנקבע, בעוד שעיגול ירוק מצביע על תכולה נמוכה. כיצד חוק ... אך ורק על הסימונים מבלי לבדוק את המרכיבים בפועל. רבים עלולים לחשוב כי מוצר עם סימון ירוק הוא בהכרח בריא, אף על פי שאין זה בהכרח נכון. בנוסף, הסימון האדום גורם לאנשים להניח כי רכיב מסוים, כמו שומן רווי ... נוספים. האם שומן רווי באמת מזיק? הסימון האדום המופיע על מוצרים עתירי שומן רווי מניח כי רכיב זה מזיק לבריאות, אך קיימות דיאטות, כמו הדיאטה הקטוגנית, הטוענות כי צריכת שומן, כולל שומן רווי, דווקא מועילה יותר מצריכת פחמימות מסוימות. לדוגמה, שמן קוקוס עשיר בשומן רווי אך נחשב בריא לפי מחקרים מסוימים. מה הבעיה עם סימון מוצרים עתירי נתרן? העיגול האדום המוצמד למוצרים עתירי נתרן עלול להרתיע צרכנים ... אדום אינו מכיל כמות משמעותית של סוכר, אף שהוא עשוי להכיל פחמימות המתפרקות לסוכר בגוף. כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת? במקום להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים, יש לקרוא את רשימת הרכיבים ולבחון את הערכים התזונתיים של כל ... סימון מוצרי מזון דיאטה קטוגנית שומן רווי - טוב או רע? סוכר בתזונה - יתרונות וחסרונות איך לבחור מזון בריא?
מאת:
ד"ר רינה מורדו PHD - מאבחנת ומטפלת ריגשית ומתמחה במערכות יחסים מעבירה הרצאות וסדנאות חויתיות ויצירתיות ברוח היהדות במגוון נושאים: גבולות וסמכות, חלקי האישיות סגנונות תקשורת, מודעות עצמית, העצמה אישית, אמונה ובטחון ,משברים ואתגרים בנישואין ובהורות, רפואה משלימה.אבחון בציורי ילדים, נר הופי, פלאם רפלקסולוגי תרפי, פרחי באך קוסמטיקה ורוקחות טיבעית, תרגילי מוח E.F.T לשיפור תיפקודים ולשחרור ריגשי .מתאים גם לכנסים ימי עיון ,קייטנות מוסדות ופרטיים.ובנוסף סדנא יחודית להכנת קרמים מחומרים טיבעיים
|
050-6535147 (לא בשבת)
www.rina-phd.com
/
rina_phd@walla.com
לחץ כאן לעוד
מאמרים של דר' רינה מורדו - PHD יוגה NLP ודמיון מודרך.
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
נושאים נוספים לעיונך...