ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נדודי שינה ✔אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות? חלק 2 ✔* אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית ? ומה כן לעשות ? חלק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות? חלק 2
* אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית ? ומה כן לעשות ? חלק 1.

גוף - נפש

בתחום הגוף - נפש, לנטורופת יש כלים רבים לסייע במצבי נדודי שינה. שיטות אלו מומלץ לשלב בכל טיפול באינסומניה: ישנן טכניקות הרפיה, נשימה, מדיטציה, דמיון מודרך ועוד. הרגיעה חיונית להשריית שינה והכנת הגוף לשינה.

תזונה

באספקט התזונתי ישנה התייחסות למספר גורמים:

1. העלאת רמת הסרוטונין במוח

2. הפחתה או הורדה של מזונות מעוררים וממריצים

3. חסרים תזונתיים

4. שעות אכילה

5. ניתוב התזונה למזונות מרגיעים ומזינים.

פירוט:

בעזרת תזונה מעלים את רמות הסרוטונין במוח ובכך מסייעים להירדמות.

הפחמימות משחקות כאן תפקיד חשוב מאחר והן (על ידי התפרקות לגלוקוז) יכולות בעצם להביא את חומצת האמינו טריפטופן לחדור אל תוך המוח ולהפוך לסרוטונין. ניתן לקבל טריפטופאן ממזונות כגון: שיבולת שועל, חיטה מלאה ונבט חיטה, קשיו (אגוז), אבוקדו, בננות, בטטות, סויה, בבשר בקר, בשר הודו, דגים (בעיקר ממים עמוקים), פירות ים ועוד. כמובן גם מגבינת קוטג' ומחלב, אך אם אפשר להמנע משתיית חלב ולקבל טריפטופן ממקורות אחרים זה הרבה יותר מומלץ.

להמנע מתבלינים, מזונות ומשקאות מעוררים.

לוודא שהגוף מקבל מהתזונה מספיק ויטמינים מקבוצת B כולל B12, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ. אלה חשובים מאוד למערכת העצבים וליכולת להרפות שרירים ולמנוע את התכווצותם.

אנמיה (לא בהכרח) על רקע חוסר ברזל, עשויה בין היתר לגרום גם לבעיות שינה.

שעות אכילה מאוחרות עשויות או להזיק או להועיל לשינה. ראשית, זה אינדיווידואלי: אם אדם סובל מהיפוגליקמיה, יש חשיבות לאכילה בסמוך לשינה (משהו קל ולא כבד) כדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות ולהקטין את הסיכון שהן תצנחנה בלילה. אם רמות הסוכר צונחות, הגוף מפריש חומרים מעוררים והשינה תפגע. אם אדם, אוכל ארוחה גדולה בסמוך לשינה גם זה עשוי לפגוע בשינה. בלילה, מערכת העיכול נחה ומערכות אחרות וחשובות כגון: מערכת החיסון, עובדות יותר דווקא בלילה. אם נאכל לפני השינה ארוחה כבדה, הגוף יהיה עסוק בלעכל את האוכל, דבר שיבוא על חשבון עבודה של מערכות אחרות. גוף האדם משקיע אנרגיה עצומה בפעולת העיכול, לכן לגוף שעסוק בעיכול יהיה מאוד קשה להרגע ולישון שינה טובה ורצופה.

למרות, שאני חייבת להיות כנה, יש אנשים שדיווחו לי, שאין להם שום בעיה לאכול ארוחה בשרית כבדה וללכת לישון כמו תינוקות. אך נשאלת השאלה: אם זה לא חד פעמי, מה קורה בגוף במצב כזה? כמה עוד הוא יהיה מסוגל לשאת לפני שתצוץ מחלה (כולסטרול למשל?)

מזונות מרגיעים - כאלה שמעלים את רמות הסרוטונין - אכילה נבונה של פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך, פחמימות מורכבות, מלאות, בריאות וכמה שפחות מעובדות.

פעילות גופנית

פעילות גופנית חשוסבה לא רק לירידה במשקל ושיפור מצב הרוח. היא מסייעת להרדם מהר יותר, להיות שלווים יותר ומוטרדים פחות. שימו לב לא לעסוק בה בסמוך לשינה (במרווח של 3 שעות לפחות) אחרת לא תוכלו להרדם - בפעילות גופנית משתחררים בגוף חומרים מעוררים וממריצים.

צמחי מרפא

פסיפלורה, ולריאן, סקוטלריה ב., הומולוס (לא טוב במצבי דיכאון) ועוד צמחים רבים.

חשובה ההרכבה האישית, במינון שנכון לכל אדם בהתאם למצבו, גילו ובעיות נוספות ברקע.

טיפוח שינה על פי גישה התנהגותית מודעת - היגיינת שינה (Sleep Hygiene)

לפני תרופות, לפני כדורים, לפני הכל (וכמובן אחרי ששללתם או טיפלתם במחלה כגורם לאינסומניה), רצוי להתחיל עם כמה מהכללים הבאים, שהוכחו מחקרית ביעילותם למצבי אינסומיה:

חשוב שתתחילו להקפיד על שעות קבועות בהם אתם נכנסים למיטה מתוך כוונה מודעת שהולכים לישון (גם אם אתם לא נרדמים) ושעות קבועות להתעורר בבוקר. זה חייב לכלול את שישי ושבת, אין מה לעשות, אם רוצים להרגיל את הגוף חייבים לא לבלבל אותו בסופי השבוע. עם הזמן הגוף לומד את מה שאתם מנסים להרגיל אותו וההרדמות תהפוך קלה יותר ויותר. וודאו שאתם לא ישנים פחות מידי אבל חשוב גם לא לישון יותר מידי. אם אחרי חצי שעה לא נרדמים, לחזור על טקס השינה (לקרוא בהמשך)

לא ללכת לישון רעבים! קשה להרדם כשהבטן מקרקרת ונדבקת לגב, זה עלול גם לגרום לירידה של רמות הסוכר בדם שבעקבותיה הגוף יפריש חומרים מעוררים. ארוחה כבדה גם היא לא רצויה ותקשה מאוד על ההרדמות. משהו קליל כמו פרי, דייסת שיבולת שועל או חטיף בריאות יעשה את העבודה.

אלכוהול, עישון וקפאין. אלכוהול פוגע ידוע באיכות ורצף השינה. הוא עשוי לגרום לנמנום אך השינה עצמה מקוטעת ולא נחמדה. ניקוטין וקפאין - הם מעוררים.

סביבת השינה. יש חשיבות עצומה למקום, לחדר, למיטה שבה אתם ישנים. אם אתם לא אוהבים את חדר השינה שלכם, אם לא נעים או נוח לכם לישון שם, חשוב לשנות זאת. במקרים רבים נוכחתי לגלות שסידור החדר, הוצאה של כל "הזבל" מתחת למיטה, כולל ריקון טוטאלי של ארגז המצעים - פשוט העלים את בעיות השינה. חשוב שהמזרון והכרית יהיו נוחים לכם. (לפעמים אני גונבת בכוונה לבן זוגי את הכרית שלו, ובכל פעם מחדש הוא מרגיש מיד ואומר לי: "החלפת את הכריות שלנו! " מסתבר שלא רק אצלו, כרית נוחה היא קריטית לשינה טובה.

כחלק מסביבת שינה נעימה, רצוי לשמור על חדר שינה מאוורר, לא חם ולא קר מידי, שיהיה שקט - אם יש לכם שכנים רועשים ששומעים אותם מעבר לקיר, או אם הינשופים והצרצרים צורחים חזק מידי בלילה - שנו את כיוון המיטה והצמידו אותה לקיר רחוק יותר, ובכל מקרה, שימוש באטמי אוזניים תמיד יהיה יעיל.

חדר חשוך! אם אין לכם תריסים טובים תוכלו להרכיב וילון אטום ונעים. בבוקר, תמיד לאוורר את החדר משנת הלילה כדי להזרים בו אנרגיה רעננה וחדשה.

סדרו את המיטה בבוקר. נשמע לכם מוזר? אולי! אבל אם תתרגלו לסדר את המיטה כשאתם קמים בבוקר, הכניסה בערב למיטה מסודרת, משום מה זה עושה משהו... עדיין לא גילית מה בדיוק, אבל יכולה לספר לכם איך זה מרגיש להכנס למיטה לא מסודרת.

החלפת מצעים. אם אתם מאלה שמחליפים מצעים פעמיים בשנה רצוי שתשקלו זאת שוב אם אתם סובלים מנדודי שינה. רצוי להחליף את ההרגל המגונה הזה ולהחליפם כל שבוע - שבועיים. הניקיון, האנרגיה של התחדשות והריח של הכביסה מהמצעים מסייע להכנס לשינה נעימה ורגועה.

רק ואך ורק לשינה! כן - אני מודה באשמה, לפני שנים רבות, כסטודנטית צעירה, גרתי בדירת חדר שכל מה שנכנס בה הוא מיטה וארון. על המיטה לא רק ישנתי אלא גם הכנתי שיעורי בית, למדתי למבחנים, אכלתי, ראיתי טלוויזיה... זה בטח שלא יעזור לכם אם אתם סובלים מנדודי שינה. עשו כל דבר במקום המותאם לו: אכלו במטבח (טוב נו, גם בסלון אני מרשה), למדו ליד השולחן והמחשב, צפו בטלוויזיה בסלון - לא מומלץ במיטה. בחדר השינה - פשוט ללכת לישון!

כאבים! נסו לשנות תנוחת שינה, שימו כריות מתחת לברכיים אם הגב כואב, ומרחו ג'ל אמזון לכאבים חזקים.

ללכת לישון עייפים. קשה נכון? יעזור להמנע משנת צהריים אם היא קיימת, זה יגדיל את הסיכוי שלכם להיות עייפים יותר בערב. קראו בסלון ספר או צפו בטלוויזיה עד שתרגישו עייפים. ויש שיטה נהדרת נוספת - שחקו תופסת עם הילדים - הם בטוח יעריכו את ההתרגשות וזמן האיכות ואתם תתעייפו.

טקס שינה. טקס פרטי שיביא לתגובה מותנית לשינה. חשוב שזה יהיה משהו קבוע. למשל, כל ערב לפני השינה לערוך מקלחת טובה עם סבון גוף בריח לבנדר מרגיע או להקשיב למוזיקה נעימה.

המלצה שלי: "liquid mind". מי שלא יירדם עם זה - להגיע מהר לטיפול: - )

לא להסתכל על השעון ולא לנסות לשער מה השעה. פעם, בתקופה שעבדתי בחברה, היתה לי הרצאה שהייתי צריכה להעביר. אני לא אשכח איזה לילה לבן אני עברתי. כל הלילה כשלא הצלחתי להרדם הסתכלתי על השעון, נבהלתי מהשעה, וזה העצים פי כמה וכמה את הבהלה ואת חוסר היכולת להרדם. המחשבות על השעה המאוחרת רק הכניסו אותי למוד היסטרי וכמו שאתם וודאי יודעים - בכוח לא נרדמים. לכן, ההמלצה היא לא להסתכל על השעה בכלל. לצאת מנקודת הנחה שזה לא ישנה אם תדעו מה השעה, להרחיק את השעון מאזור המיטה, אבל שעדיין יהיה בטווח שתוכלו לשמוע אותו מצלצל להשכמה.

קאט בעבודה! אם עוד לא למדו אתכם או אם לא לימדתם את עצמכם לעשות הפרדה מיום העבודה לחיי הבית והמשפחה והפנאי - אז הגיע הזמן. תמיד היה תמוה בעיני לראות אנשים צועדים בפארק או בים תוך כדי שהם מנהלים שיחת טלפון בענייני עבודה - צועקים, נותנים הוראות, מנסים לפתור בעיות... אם כבר יצאתם לספורט - כולה שעה! למה לא לפרגן לעצמכם אותה כזמן של ניקיון ראש, מחשבות ושלווה? מה אתם לוקחים את העבודה לשעות הפנאי הבודדות שיש לכם? כמובן וכמובן לא מומלץ לעסוק בענייני עבודה בסמוך לשינה. זה עניין של החלטה לסיים שיחות ולסיים לעבור על מיילים החל משעה מסויימת של הערב. לאפשר לבעיות או לסידורים לחכות ליום הבא ולא לדאוג. דאגה לא עוזרת לנו, בייחוד כאשר אין לנו הרבה מה לעשות בנידון באותו הרגע. לא דבר פשוט להניח לדאגות, אבל אפשרי! עניין של אימון (יש לי שיטות עבור דברים מסוג זה) ורצון.

טיפים נוספים

ההמלצות הבאות אינן באות להחליף טיפול נטורופתי, אלא להתלוות אליו.

אמבטיות! לפני מספר שנים, היתה תקופת יובש בארץ. הפרסומות על "חבל על כל טיפה" כיכבו והכניסו אותי לעניינים. באותה תקופה לא העזתי להמליץ על אמבטיות (כן כן אני מאלה שסוגרים את המים כשמסתבנים וחוסכים כל טיפה, זה הרגל מהתקופה הקשה. כי יש לנו רק כנרת אחת)... היום, זה לא חייב להיות על בסיס יומיומי, אמבטיה טובה, עם כמה טיפות של שמן לבנדר במים שאותו תוכלו, דרך אגב, לפזר גם על הכרית במיטה, אור נרות לאווירה רגועה... זה אמור להכניס אתכם לארץ השינה בקלילות.

סוג האוכל כן קובע. ישנם מזונות מסויימים שמשפיעים לטובה על מערכת העצבים, מביאים להרגעה והרפייה וכניסה לשינה שלווה ומתוקה.

ספירת כבשים. טוב, אין בהכרח הכוונה באמת לספור כבשים, למרות שתתפלאו, יש אנשים שמיישמים שיטה עתיקה זו שסופרו עליה מליון בדיחות וזה באמת עוזר. יש משהו במונוטוניות שבספירה (ולא - זה לא חייב להיות כבשים: - ) שמכניסה למעין מדיטציה או מעין מצב "משעמם" שבו המוח נרגע ונכנס לגלי אלפא והגוף שוקע לשינה.

השימוש בדמיון שלנו יכול לסייע למוח ולגוף להרגע ולהרדם. ישנן אלפי שיטות והרבה מאוד דברים שניתן לדמיין כדי לעזור לאדם להכנס למצב שינה.

תה צמחים להרגעה לא חסרים כאלה. יש צמחים בודדים ויש תערובות. מצאו משהו שיעשה לכם טוב או גשו לנטורופת להתאמה אישית של חליטת צמחים ו/או פורמולה מצמחי מרפא.

תוספי מזון

ג'ינסנג, ג'ינקו בילובה, דמיאנה, Q10, ויטמין C, אנטי - אוקסידנטים ועוד הם מעוררים. אם אתם לא בטוחים לגבי השפעה של משהו שאתם נוטלים, לכו על בטוח ואל תיטלו אותו בערב. אין כאן הכוונה לתוספים המיועדים לסייע לשינה ואותם רצוי לקחת בסמוך לשינה.

לסיכום

אני אף פעם לא מאמינה למישהו שהוא ניסה את ה - כ - ל. לפי המאמר הנוכחי, וודאי קיבלתם את הרושם שיש כל כך, אבל כל כך הרבה מה לעשות. אם אתם מרגישים שאתם זקוקים לעזרה והכוונה מקצועית, גשו לנטורופת Rcp מוסמך "שיתפור" עבורכם את הטיפול האישי והטוב ביותר עבורכם. טיפול נטורופתי הוא הוליסטי, לוקח בחשבון גורמים רבים ואין מניעה לטפל אם אתם כבר נוטלים כדורי שינה.

לילה טוב וחלומות פז...
התרגשות הגוף איך זה מרגיש התחדשות התייחסות אין מה לעשות טרדות להיות עייף למידה אינדיבידואליות יכולת אינסומניה בעיות שינה בעיית שינה הפרעות שינה הפרעת שינה חוסר שינה לא מצליח להירדם נדודי שינה קושי להירדם קשיי הירדמות קשיי הרדמות שינה
נדודי שינה / קושי להירדם - ממה נובעים נדודי שינה? ומה לעשות כדי להירדם?
נדודי שינה קושי להירדם - ממה נובעים נדודי שינה? ומה לעשות כדי להירדם? נדודי שינה. קושי להירדם. מה עושים? נדודי שינה = מחשבות שרצות במוחו של האדם ומפריעות לו להירדם. המחשבות שרצות בראש של האדם אינן מאפשרות לתודעה של האדם להירגע ולהירדם. מה עושים? כאן נציג את הפתרון האמיתי. נדודי שינה נובעים ממחשבות שמציקות לאדם. נדודי שינה נובעים מחוסר שקט נפשי של האדם. כדי להצליח להירדם, על האדם להגיע אחת ולתמיד אל השורש של נדודי השינה. השורש של נדודי השינה הוא חוסר שקט נפשי וחוסר רוגע פנימי. מי שרוצה באמת להיות מסוגל להירדם בכל מצב, עליו להגיע לשקט נפשי פנימי. איך לעשות את זה? תשובה: אין מנוס אלא ... לשקט נפשי, רק אז נדודי השינה יעברו. ברמה המעשית: על האדם לנסות להבין מה מציק לו. על האדם לנסות להבין מה הוא מרגיש שחסר לו. על האדם לפתור את הבעיה בשורש שלה. כאשר הבעיה מסתדרת ... התודעה נרגעת ונדודי השינה עוברים. ...
שינה / נדודי שינה / קושי להירדם - מה עושים עם נדודי שינה? איך להירדם בקלות?
... נדודי שינה קושי להירדם - מה עושים עם נדודי שינה? איך להירדם בקלות? שינה. קושי להירדם. נדודי שינה. איך להירדם מהר? מה עושים? מהי בעצם שינה? שינה = מנוחה של הגוף + מנוחה של התודעה של האדם. כאשר הקושי להירדם נובע מהקושי של התודעה להירגע, על האדם לדעת כי מאבק איתה לא יועיל. להירדם = מנוחה של ...
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
... או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה למה אני לא מצליח להירדם למרות שאני עייף? אליעד כהן מסביר ששינה טובה תלויה בשני גורמים עיקריים: פיזיים ונפשיים. הגורמים הפיזיים המשפיעים על איכות השינה הם בין היתר תחושת רעב או שובע מוגזמת ... שלא רק מחשבות שליליות וצרות גורמות לקושי להירדם, אלא גם מחשבות חיוביות. אדם שיש לו הרבה מוטיבציה, אנרגיה חיובית ואדרנלין בקטע טוב, גם הוא יתקשה להירדם. בשני המצבים - בין אם מדובר במחשבות שליליות או חיוביות - ... אחר שדורש לימוד והעמקה. איך להתמודד עם נדודי שינה ובעיות שינה כרוניות? אליעד מציין כי יש אנשים הסובלים מנדודי שינה כרוניים, ולדבריו, הדרך להתמודד עם התופעה היא תמיד לבדוק תחילה את הגורמים הפיזיים ולאחר מכן את הגורמים הנפשיים. הוא מציע להתחיל בפתרון הבעיות הפשוטות יותר, כמו סביבה ... להירדם כשיש מחשבות טורדניות? מה גורם לנדודי שינה? איך לשפר את איכות השינה? שינה גרועה - מה לעשות? קושי להירדם בגלל מחשבות? למה אני לא מצליח להירדם כמה ימים? לא מצליח להירדם מה עושים, למה לא מצליח להירדם למרות שאני עייף? למה לא מצליח להירדם בגלל מחשבות? למה לא מצליח להירדם לפני מבחן? איך להירדם מהר? קושי להירדם בגלל מחשבות, איך להתגבר על נדודי שינה? איך להירדם בקלות ולישון טוב? קושי להירדם גיל המעבר, קושי להירדם חרדה, קושי להירדם דיכאון, לשינה טובה יותר, שינה טרופה, חוסר יכולת להירדם, לא יכול להירדם בלילה, אי יכולת להירדם בלילה, לא יכולה להירדם, איך להירדם כשלא מצליחים? איך להירדם כשמתרגשים? ...
נדודי שינה - בעיות שינה
נדודי שינה - בעיות שינה
נדודי שינה - בעיות שינה מה גורם לנדודי שינה ואיך אפשר לפתור אותם לתמיד? הבעיה של נדודי שינה ובעיות בשינה היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר. אדם שלא מצליח להירדם סובל מחוסר מנוחה ומחרדות. כשמישהו לא מצליח להירדם בלילה, לעיתים הוא פונה לפסיכולוג או פסיכיאטר לקבל כדורי שינה. אבל למעשה, הפתרון הזה אינו פותר את שורש הבעיה אלא נותן רק פתרון זמני ושטחי. הבעיה של נדודי שינה לא קיימת רק אצל מי שלא מצליח להירדם, אלא גם אצל אנשים שכן ישנים, אבל השינה שלהם אינה מספיק ... השאיפה היא להגיע לשנת ישרים אמיתית, כמו תינוק שישן בשלווה מוחלטת. אליעד כהן מציג בהרצאה זו את הפתרון האמיתי לבעיית השינה. הפתרון, אף שהוא אינו קל במיוחד, עובד ב - 100% ואינו ... יפתור בעיות הירדמות, אלא שהוא ישפר משמעותית גם את איכות השינה של אנשים שכבר מצליחים להירדם. מדוע אנשים סובלים מנדודי שינה ומהו המקור האמיתי לבעיה? הסיבה העיקרית לנדודי השינה היא מחשבות מטרידות וספקות. המחשבות הללו, של מה יקרה אם? ... האדם וגורם לו לחיות בחרדה מתמדת. איך להתמודד עם מחשבות מטרידות שמונעות שינה? הדרך היחידה והאמיתית להתמודד עם נדודי שינה היא על ידי התמודדות אמיתית וישירה עם הפחדים והמחשבות ... ונינוחים. הוא לא נלחץ משום דבר, כי הוא יודע שברמה המוחלטת, הכל בסדר. לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי הפתרון האמיתי לנדודי שינה הוא חקירה אמיתית של האמת, והסתכלות ישירה בפחדים ובמחשבות ... טובה יותר מאי פעם, והשקט הנפשי שהוא יחווה ישפר גם את כל יתר התחומים בחייו. איך להירדם מהר בלילה? מה גורם לנדודי שינה? כיצד להתמודד עם חרדות? מהי שינה רגועה כמו תינוק? איך להשיג שקט נפשי? נדודי שינה ובעיות שינה. איך להתמודד? ועוד. הפעם נדבר על הנושא של נדודי שינה, האדם מנסה להירדם בלילה ולא מצליח, ומה עושה האדם שאינו ... לא מצליח להירגע מהמחשבה, מה יקרה ומה יקרה? ולאדם יש ספיקות, והספק זה הגרוע ביותר, ואז הוא לא מצליח להתרכז, לא מצליח להירדם, והוא לא נרגע, כי הוא לא מפסיק לחפור לעצמו בשאלות של ...
נדודי שינה / קושי להירדם - מה עושים עם בעיות שינה וקושי להירדם ולישון?
נדודי שינה קושי להירדם - מה עושים עם בעיות שינה וקושי להירדם ולישון? ובו יתבאר העניין של בעיות שינה ושל נדודי שינה. ויתבאר, איך להתמודד עם בעיות שינה? ועוד. ונדודי שינה, הם מצב, שבו האדם לא מצליח להירדם, בגלל מחשבות כלשהן שמטרידות אותו. והשאלה היא מה עושים? אז בטרם נאמר מה עושים, נאמר מה לא עושים. מה לא ...
בעיות שינה - איך להירדם? נדודי שינה קושי להירדם - מה לעשות?
בעיות שינה - איך להירדם? נדודי שינה קושי להירדם - מה לעשות?
בעיות שינה - איך להירדם? נדודי שינה קושי להירדם - מה לעשות? מה עושים כשיש נדודי שינה וקושי להירדם? כשאדם סובל מנדודי שינה, הדבר הראשון שאליעד כהן מציע לבדוק הוא מדוע בכלל חובה להירדם. לדבריו, לא תמיד חייבים לישון דווקא בלילה. אנשים התרגלו ... מצליח להירדם, ולרוב, הסיבה לכך היא מחשבה מטרידה שמעסיקה את האדם באופן מודע או בלתי מודע. מה הקשר בין מחשבות מטרידות לבין בעיות שינה? אליעד מדגיש שהבעיה המרכזית של נדודי שינה היא חוסר היכולת של האדם להירגע. כאשר אדם אינו מצליח להירדם, זה סימן שקיימת בתוכו מחשבה שמטרידה אותו או מפחידה אותו. זו ... אפילו לא יודע באופן מודע מה בדיוק מטריד אותו, אך הוא מרגיש שמשהו אינו בסדר, תחושה כללית של מועקה או חרדה. הדרך להתמודד עם בעיית השינה מן השורש היא לקחת את אותה מחשבה מטרידה כפרויקט ולחקור אותה לעומק. האדם צריך לשאול את עצמו במדויק: מה בדיוק מלחיץ אותי? ... את הגוף והנפש למצב של שלווה, וההירדמות תגיע באופן טבעי וקל. מדוע כל הדרכים להירדמות מתבססות על רוגע? שלוש ההמלצות של אליעד לבעיות שינה מתבססות על אותו רעיון מרכזי: רוגע נפשי. ההמלצה הראשונה: אם אתה ערני בלילה, פשוט תהיה רגוע ואל תילחץ שאתה לא נרדם, כי ... להירדם פירושו להיות במצב מנוחה, וכדי להיות במצב מנוחה, אסור שהאדם יהיה במאבק או בלחץ פנימי. לכן הפתרון האמיתי והיעיל ביותר לבעיות השינה הוא השגת מצב של רוגע נפשי וגופני. אליעד מסכם ואומר שהמפתח להירדמות טובה ואיכותית הוא להיות רגוע, לא להילחם בעצמך ולא להיות מוטרד מהעובדה שאתה לא נרדם מיד. עם השגת הרוגע, ההירדמות תגיע באופן טבעי וקלה יותר. איך להתמודד עם נדודי שינה? מה לעשות כשלא מצליחים להירדם? איך להירגע לפני השינה? מה גורם לבעיות שינה? איך לטפל במחשבות מטרידות? מה הקשר בין חרדה לנדודי שינה? האם חובה לישון בלילה? הפעם אשיב בנוגע לשאלה, מה עושים עם נדודי שינה וקושי להירדם. והתשובה קודם כל שלא תמיד חייבים להירדם, למה חייבים לישון ולהירדם? ואם אתה לא מצליח להירדם אל תדאג, בסופו של דבר תתעייף ותירדם. ואנשים הכניסו להם שיגעון כזה שאם זה לילה, אז חייבים לישון עכשיו. מי אמר? אם זה ... מחויב לישון. ועל האדם לבדוק, אולי אני לא חייב להירדם עכשיו, מה הבעיה? ואם אדם צריך לישון כיוון שצרייך להתעורר מוקדם, והוא לא מצליח להירדם, מה עושים במצב כזה. והאדם לא מצליח לנוח, יש מחשבה מסויימת שמציקה לו, גם אם היא בתת מודע, גם אם יש דבר שמציק בתת מודע, לא נרדמים. ועל האדם שרוצה לפתור את בעיית נדודי השינה, עליו ללכת לשורש הבעיה, וללכת לפנימיות, ולבדוק מה ישוב שם בחיים, מה מפחיד אותו ומפריע לו, כי זה חלק מכל ההתנהלות של החיים שאותה מחשבה מציקה, וזה בא לידי ביטוי גם בנדודי שינה. ועל האדם לא לפחד לחקור פנימה מה מפריע לו, ולבדוק מהי אותה המחשבה המטרידה. לקחת את המחשה כפרוייקט, לנסות להבין מה ... ועד פתרון שורשי, על האדם לחשוב על דברים רגועים, דברים לא מהותיים עבור האדם מחשבה על דברים מרגיעים. כי האדם נלחץ מכך שהוא לא מצליח להירדם, וזה יותר גרוע, אז פשוט אם אתה לא נרדם תנוח לפחות, תגיד לעצמך, OK אני לא נרדם, לא קרה שןם דבר, אני לא מנסה להירדם ...
להירדם בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם משעמום, שעמום ושינה, הפרעות שינה, קושי לישון, איך להצליח להירדם? איך להצליח לישון? אינסומניה
להירדם בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם משעמום, שעמום ושינה, הפרעות שינה, קושי לישון, איך להצליח להירדם? איך להצליח לישון? אינסומניה
... בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם משעמום, שעמום ושינה, הפרעות שינה, קושי לישון, איך להצליח להירדם? איך להצליח לישון? אינסומניה למה קשה להירדם ואיך אפשר להירדם בקלות? כאשר אדם לא מצליח להירדם, הדבר תלוי בשני גורמים עיקריים: פיזיים ונפשיים. גורמים פיזיים כוללים כאב, רעב, טמפרטורה לא נוחה או רעש ... ליבו. איך לזהות את הגורם האישי לקושי בשינה? אם אדם לא מצליח להירדם, עליו לשאול את עצמו שתי שאלות: 1. האם אני לא עייף פיזית? 2. האם אני מוטרד ממשהו נפשית? אם התשובה היא שהקושי ... רגשיות, כך קשה יותר להירדם, ולהפך. שינה וחלומות נדודי שינה איך להירדם בקלות מדיטציה ושינה איך להיות רגוע למה קשה להירדם ואיך אפשר להירדם בקלות? כאשר אדם מתקשה להירדם, ... עייף מספיק פיזית? 2. האם אני מוטרד ממשהו נפשית? אם הקושי להירדם נובע מסיבה פיזית - הפתרון הוא פשוט: התאמת סביבת השינה, הסדרת תזונה, טמפרטורה נוחה, והפחתת רעשים חיצוניים. ... שמעכבת את ההירדמות (כאב, רעב, רעש וכו). - לזהות אם הקושי להירדם נובע ממחשבות מטרידות או מעורבות רגשית גבוהה. - לתרגל מצב של לא משנה, להרפות מכל המחשבות ולתת לעצמך להירדם. ... רגשיות, כך קשה יותר להירדם - ולהפך. שינה וחלומות נדודי שינה איך להירדם בקלות מדיטציה ושינה איך להיות רגוע ...
הפרעות שינה, בעיות שינה, נדודי שינה, סיוטי לילה, סיוטים בשינה, חרדה בלילה, פחד לילה, ביעותי לילה, אינסומניה, להירדם
הפרעות שינה, בעיות שינה, נדודי שינה, סיוטי לילה, סיוטים בשינה, חרדה בלילה, פחד לילה, ביעותי לילה, אינסומניה, להירדם ובו יתבאר העניין של בעיות שינה, הפרעות שינה וחרדות בלילה. והעניין הוא, שיש כאלו שסובלים מנדודי שינה (אינסומניה) וכיוב, והכל, זה בגלל מחשבות טורדניות כאלו ואחרות שמציקות להם. ... כמו תינוק בצורה רגועה, ובלי שום דאגות כלשהן. וכמובן, שלא מדובר כאן על מי שלא מצליח להירדם מהר, משום שהוא לא עייף מספיק וכיוב. אלא מדובר, על מי שבאמת עייף ובאמת רוצה להירדם, אבל לא מצליח להירדם, בגלל שיש לו מחשבות טורדניות כאלו ואחרות. וכנל, בין אם מדובר על סיוטי לילה וביעותי ... וכיוב, או סתם תחושה מוזרה, שלא נותנת לאדם להירדם. והעניין הוא, שמי שסובל מהפרעות שינה, לא בהכרח שקיימת דרך שיכולה לגרום לו להירדם מהר ובקלות בבת אחת בזמן אמת. מה שכן, ... רגוע). כי התינוק, גם הוא לא תמיד ישן בצורה רגועה. וגם תינוק, יש לו לפעמים הפרעות שינה כאלו ואחרות. אלא, שהתינוק, כאשר הוא כבר ישן, הוא לא מוטרד מבעיות פרנסה, מדאגות המחר, ... שהאדם מבדיל בין טוב לבין רע, יוצרת לאדם גם מחשבות טורדניות, שגורמות לכך שהאדם לא מצליח להירדם, בגלל סיוטים בשינה, פחד לילה, ביעותי לילה וכיוב. מה שיוצר אצל האדם, בעיות שינה והפרעות שינה כאלו ואחרות. ולפעמים, המשאלה היחידה של האדם, זה להצליח להירדם ... כאלו ואחרים. ולפעמים האדם מוכן לתת אפילו את כל מה שיש לו, תמורת שינה רגועה בלי הפרעות שינה ומחשבות טורדניות כאלו ואחרות. וכפי שאמרנו, מי שסובל מהפרעות שינה ופחד לילה וכיוב, אין פיתרון קסם מהיר, שיכול לעזור לו להירדם בקלות בבת אחת. אבל בהחלט כן יש פיתרון, של טיפול בבעיות שינה, שיכול להביא את האדם למצב, שהוא יצליח להירדם כמו תינוק ולישון שינה רגועה ביותר, בלי שום מחשבה טורדנית כזו או אחרת. והדרך של האדם להתמודד עם הפרעות השינה שלו, היא על ידי התבוננות פנימית, אל המקום שממנו מגיעות המחשבות הטורדניות שלו, שלא ... שבה האדם כן מבדיל בין טוב לבין רע, מנקודת המבט הזו, אכן יכולות להמשיך לאדם, בעיות השינה והפרעות השינה, עד כדי עוצמה של סיוטים בשינה וביעותי לילה. ואעפכ יש לאדם גם עוד נקודת מבט נוספת, שכאשר האדם מתחבר אליה, האדם לא סובל משום חרדת שינה כלשהי, אלא מצליח להירדם בקלות ולהירדם מהר, ולישון כמו תינוק, בצורה רגועה ביותר. ולא זו אף זו, אלא שהאדם ... ואפילו יותר מאשר תינוק. ואז ממילא האדם יכול להירדם בקלות, בלי חרדות שינה ובלי הפרעות שינה וכולי. ...
חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3
... מבחן, כאבי ראש לפני מבחן וכיוב, כל שאר התסמינים שיש לאדם שסובל מהתקף חרדה. והם ממש נכנסים לחרדה מהפחד להיכשל במבחן. נדודי שינה לפני מבחן קושי להירדם לפני מבחן לפעמים הלחץ לפני מבחן שיש לאדם, גורם לו בין השאר לעייפות לפני המבחן, שגורמת לכישלון במבחן. ואיך נוצרת העייפות לפני מבחן? זה כמובן בגלל חוסר שינה לפני המבחן ונדודי השינה לפני המבחן שיש לאדם, בגלל הקושי להירדם לפני המבחן. והכל בגלל המחשבות שמטרידות את האדם, על מה יהיה במבחן, מחשבות שרצות בתת מודע של האדם שלא נרדם לפני מבחן ושלא מצליח להירדם לפני מבחן. מה שכמובן יוצר את העייפות, שיוצרת גם חוסר ריכוז לפני המבחן וכולי. ולא תמיד עוזר לאדם לקחת כדור שינה לפני מבחן. כי לפעמים המחשבות שיש לאדם ככ מציקות לו, עד ...
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
... ולשחרור מהסבל הנפשי. מה הקשר בין תחושת ניתוק לנדודי שינה? אליעד מסביר שמי שחווה תחושת ניתוק יסבול לעיתים קרובות מנדודי שינה בלילה. זאת משום שביום קל יותר להדחיק, ... לפני השטח ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר המתבטא בקושי להירדם ובתחושת אי - שקט נפשי קשה יותר מאשר ... מודע ובלילה נהיה להם יותר רע וכנראה שהם יסבלו מנדודי שינה. איך עוזרים לבן אדם להוציא את הדברים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נדודי שינה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נדודי שינה, איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: נדודי שינה, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, מטפל רגשי, מטפל רוחני בתחום נדודי שינה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 15:40:13 - wesi4