... לך, אבל ממשששש בא לך, משהו
מתוק ... את ממש מרגישה את זה בגוף. צריכה את הטעם בפה, צריכה את הסוכר בדם, צריכה את האנרגיה זורמת לרקמות. זה לא שרק בא לך, את באמת ממש צריכה. חשק בלתי נשלט
למתוק שכיח בעיקר בקרב נשים. האמנם מדובר בצורך אמיתי? ומי זה שצריך? הגוף? ומה עם הנפש? התשובה מתחלקת לשני חלקים עיקריים, אשר בדרך כלל עובדים יחד - הגוף. והנפש.
מתוק - צורך גופני הגוף לא פעם באמת צריך את האנרגיה זמינה. סוכר הוא האנרגיה הזמינה ביותר עבורנו. הוא מתפרק מהר מאד במערכת העיכול, נכנס מהר לדם ומגיע לאיברים, בעיקר חשוב לנו ... את הדרישה של הגוף
למתוק. 4.כשאכלנו הרבה
מתוק. הרבה
מתוק? נשמע לא הגיוני? למה בימים שלפני המחזור יכול לעלות
הצורך במתוק? מוכרים השינויים במצב הרוח כמו עליה במתח נפשי, ברגישות ובעצבנות, המתרחשים בימים שלפני סיום המחזור החודשי. שינויים אלה נובעים מירידה ברמות של סרוטונין במוח בימים אלה. ... הקשורים למצב רוח. היכן הקשר
לאכילת מתוק? רמות הסרוטונין הנכנסות למוח תלויות באכילת פחמימות. כלומר - אכילה של פחמימות מגבירה את רמת הסרוטונין במוח. הצורך
באכילת מתוק בא, אם כן, מתוך נסיון של הגוף לאזן את רמת הסרוטונין ולתקן את השינויים במצב הרוח הנובעים מהירידה ברמתו. מחקרים מראים כי צריכת הקלוריות אכן עולה באופן משמעותי בקרב נשים ... יתרה. למה דווקא כשאוכלים
מתוק יכול לעלות
הצורך במתוק? כשאנחנו אוכלים משהו
מתוק, הגוף שלנו מפריש הורמון בשם אינסולין, שתפקידו להכניס את הסוכר מהדם לרקמות. כשאנחנו אוכלים מזון עתיר סוכר, עולה בתגובה לכך רמת האינסולין בדם באופן מיידי. האינסולין עושה ... זה מסביר את הצורך בעוד ועוד
מתוק . אצל אנשים שמנים, רמות האינסולין הגבוהות נשארות לאורך זמן. לעיתים מופרש אינסולין בעודף, ולעיתים איננו מתפנה מהדם מספיק ביעילות. הימצאותו של האינסולין לאורך זמן בדם גורמת גם כן לאותו צורך
באכילת מתוק. מבלבל... כשלא אוכלים - מרגישים צורך. כשאוכלים יותר מדי - מתעורר הצורך... כדי להימנע מהתנודות הללו
בצורך במתוק עדיף לאכול באופן שגרתי ובכל ארוחה מזונות המספקים לגוף אנרגיה בצורה מתונה יותר. פחמימות איטיות מגיעות מדגנים (עדיף מלאים), קטניות, תפוא, קינואה וכד. דילוג או וויתור על ... בצורך המיידי לאספקת אנרגיה
ממתוק. מתוק - הצד הרגשי בדרך כלל הצורך הוא לא רק רגשי, אלא שילוב של צורך פיסיולוגי אמיתי עם צרכים רגשיים שאנחנו משליכים על
מתוקים. זה מנחם, מפנק, מגיע לי ועוד ועוד. אם נדע להפריד בין צורך אמיתי לשיחות הרגשיות, נוכל להיות קשובים באמת לצרכים שלנו, ולא להיכנס למעגלים של הימנעות ואיסורים. לכולנו יש שיחה על
מתוק. זה משמין, זה אסור, עדיף לא לגעת כי אם מתחילים לא מפסיקים... ועוד... שיחות פנימיות יכולות להוביל אותנו למצב שבו אנחנו לא לומדים
לאכול מתוק במידה הנכונה לנו או לחילופין לנסיון
להימנע מאכילת מתוק. לברוח
מאכילת מתוק, להימנע, לחשוב שזה אסור... זו גישה שהיא מתכון כמעט בטוח לכישלון. מה עושים? הקושי בהתמודדות נובע מחד מצורך אמיתי שמנהל אותנו בניגוד לרצוננו החופשי, אלא שהוא מלווה ... אמיתיים הוא תהליך שמאפשר
אכילת מתוק במידה נכונה כמענה לצורך אמיתי, בין אם הוא גופני או רגשי. ההקשבה מדלגת מעל אוטומטים ואיסורים, ומלמדת אותנו לתת לעצמנו את מה שבאמת עושה לנו טוב... גם אם זה
מתוק!