ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הגוף ✔פמיניזם וטכנולוגיה של הגוף: מגדרו של הסייבורג ותבניות דיכוטומיות ✔"If women are made rather than born, then surely the same is...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨פמיניזם וטכנולוגיה של הגוף: מגדרו של הסייבורג ותבניות דיכוטומיות
"If women are made rather than born, then surely the same is true of men. It is also true of science"

Evelyn Fox Keller

מבוא

הסייבורג הוא חיבור בין גוף אנושי למכונה. [1] נושא המחקר הוא ההשלכות המגדריות העולות מן הסיטואציה של המרתו של הגוף האנושי בסייבורג. בעבודה זו אבחן את הנשיות והגבריות כמאורגנות על ידי תבניות דיכוטומיות של קליטה וארגון עולם, אל מול האופציה של ארגון נשיות וגבריות דרך סכמות אוטופיות המנסות לנסח תבניות שאינן דיכוטומיות. אבדוק מהו הקשר בין תבניות דיכוטומיות לבין ארגון העולם וכן האם וכיצד מייצרות תבניות דיכוטומיות הדרה של האחר ובעקבות זאת מקבעות את מקומה הנמוך היררכית של האשה. סיטואצית הסייבורג מעניינת ורלוונטית בהקשר זה משום שמתוך עיסוק בה ניתן לנתח ולהבין באופן ברור את דרך המחשבה הבינארית המציבה את המאפיינים המגדריים הגברים כדיכוטומיים למאפיינים המגדריים הנשיים. אבחן את סיטואצית הסייבורג ומגדרו דרך ניתוח מוצרים תרבותיים מן הספרות, הקולנוע, האמנות והרפואה.

נקודת המוצא של המחקר אינה מתיחסת למגדר כאל מלה המייצגת היסטוריה או תרבות של נשים כמו, למשל, דרך השאלה מהו מספר הנשים ההנדסאיות (את זאת אשאיר למחקרים אחרים). נקודת המוצא גורסת כי קטגוריית מגדר הוא כלי אנאליטי שמיש המאפשר אופן נוסף של ניתוח והבנה של התרבות ושל מערכת היחסים בין התרבות לטכנולוגיה ובין הגוף האנושי למכונה. אשתמש במגדר ככלי המקנה זווית ראיה וטכניקה נוספת לחקירה והבנת נושאים מוכרים. השיקול המגדרי והחיבורים שהוא מחייב בין התחומים השונים, מאפשרים נקודת מבט שונה ולכן מסקנות שונות הנובעות ממנה. כך, מגוון התחומים בהם אעסוק מהווה מרחב ידע רב מדיסציפלינות שונות, ידע שהוא פרגמנטרי ומחולק למחלקות אקדמיות שונות. המחקר המגדרי מאפשר זווית ראיה וטכניקה שונה למחקר והבנת נושאים מוכרים. כלי זה והמעברים שיבצע המחקר בין תחום לתחום מאפשרים את נקודת המבט השונה והמסקנות הנובעות ממנה. כאשר ההיסטוריונית ג'ון סקוט כתבה: "Gender: A useful category of historical analysis", [2] היא הכירה בכך שתאוריות מגדר עשויות להיות מועילות וניתן להשתמש בהן כגישות מרכזית להבנת נושאים חשובים בדיסציפלינה בה היא עוסקת. סיבה נוספת לשימוש בכלי המגדרי הינו התפקיד המרכזי אותו ממלא משחק המגדר באינטראקציה של אנושיות עם טכנולוגיה ובמקביל - היותה של הטכנולוגיה בתרבות המערב קריטית להבניית זהויותיהם של נשים וגברים.

בכדי להשתמש בכלי הניתוח המגדרי ברצוני להגדירו. מגדר עשוי להיות מוגדר במספר דרכים [3]:

לרוב מגדר הוא מכלול של רעיונות על נשיות ועל גבריות והתזוזות בגבולות ביניהם.

נשיות וגבריות כמוגדרות דרך אינטראקציות חברתיות.

מגדר הוא גם מערכת מישמוע המוצמדת לפעולות, אוביקטים ובני אדם.

בנוסף להיותו חלק מזהות אישית או מוסדית מובנית מתפקד המגדר באופן סימבולי ומטאפורי: לדוגמה, לאמר שפעילות טכנולוגית מסויימת היא באופן סימבולי נשית במגדרה, אין משמעו שגברים לעולם לא מבצעים פעילות זו. [4]

ניתוח מגדרי הוא כלי שימושי במחקר זה ממספר סיבות. ראשית, אם המבצעים המסורתיים של חקר הטכנולוגיה מזוהים כגבריים, משום שגברים מזוהים באופן מסורתי כהוגים, מייצרים ומשתמשים בטכנולוגיה, הרי שחקר הגבריות יוביל להבנות חדשות של אבני היסוד של התרבות והאידאולוגיה. שנית, הכלי המגדרי מנתח את הדרך בה הדברים מיוצרים ונעשים, כלומר - מה נבחר לבדיקה או לייצור ומה נשפט כראוי לבדיקה ולייצור, מה שמאתגר את ההנחות הקונבנציונאליות על מה נחשב כטכנולוגיה ומה לא, ומהן טכנולוגיות חשובות למחקר ומה לא. פירוק הגבולות המסורתיים הללו חושף את מרכזיות הצומת בו טכנולוגיה ותרבות נפגשים [5], בנוסף צומת זו היא גם האתר בו מכוננים אספקטים מרכזיים של הבניית מערכות מגדר. הבדלים מגדריים אינם מיוצרים ללא סיבה, הם תולדה של ומשרתים של הקשרים היסטוריים, טכנולוגים, פילוסופים ותרבותיים מסויימים ובסופו של דבר הם מכוננים על ידי בני אדם. המחקר ישאל שאלות על היחסים בין המגדר לטכנולוגיה. מטרת המחקר לשאול: כיצד נתפס בתרבות המאה העשרים הגוף האנושי אל מול המכונה, האם השתנתה תפישה תרבותית זו לאור השינויים הטכנולוגיים העכשויים? האם ישנה אופציה לתפישה שונה את הגוף לתפוש אותו כסייבורג, והאם תפישה זו מעניקה לנו תובנות ומשמעויות שונות לגבי הבינאריות של גוף מול מכונה?

הפרק הראשון ידון בתפישה התרבותית של הגוף האנושי מול התפישה התרבותית של המכונה, דרך סקירה של דיסציפלינות שונות: פילוסופיה, היסטוריה ותרבות. החלק השני של פרק זה ידון בבינאריות "מכונה מול אנוש": הצגת האופן בו נתפשת המכונה כאופוזיציה בינארית דיכוטומית לאדם.

הפרק השני יתמקד בתפישתן של גישות פמיניסטיות את הבינאריות. אתיחס לדיכוטומיה "אסנציאליזם מול קונסטרוקטוביזם" אצל פאס, הדיכוטומיה "מין מול מגדר" אצל באטלר, והדיכוטומיה "גוף מול מכונה" אצל הראוואי.

הפרק השלישי ידון בניתוח מקרה הסייבורג, הבינאריות כמכוננת את ההבנה והתפישה המגדרית. כאן אבהיר מהו הסייבורג ואבצע ניתוח של דימוי הסייבורג דרך דיסציפלינות שונות: ספרות, אמנות, קולנוע ורפואה.

הפרק המסכם יתמקד בפיענוח תופעות שעלו במהלך החקירה לגבי דיכוטומיה ומגדר, וכן אתיחס למסקנות שהופקו מן המחקר.

[1] הגדרה מורחבת ומדוייקת לסייבורג ראי בפרק xxx

[2] Scott Joan W. (1986) Gender: A usful category of Historical analysis, Journal of American History 91(1986): 1053-75, in Lerman Nina E., Mohun Palmer Arwen & Oldwnziel Ruth (1997) The Shoulders we stand on and the view from here: Historiography and dirextions for research, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, p.9, The University of Chicago press.

[3] Ibid, 2.

[4] Ibid, Ibid.

[5] Lerman Nina E., Mohun Arwen Palmer & Oldenziel Ruth (1997) "Virsatile Tools: Gender Analysis and the History of Technology", Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, p.2, The University of Chicago press.

בבליוגרפיה

בבליוגרפיה בעברית

1. אברהם אבן שושן (1993) המילון העברי המרוכז, הוצאת קרית ספר בע"מ ירושלים.

2. איריגרי, לוס. מין זה שאינו אחד [מבחר], תרגום דניאלה ליבר, עורכים יצחק בנימיני ועידן צבעוני, הוצאת רסלינג, 2003.

3. בארת רולן (1980) מחשבות על הצילום, הוצאת כתר, ירושלים.

4. זיו עמליה, חיקוי, ציטוט והתנגדות: הצרות המיגדריות של ג'ודית באטלר, מכאן, כתב עת לחקר הספרות העברית, כרך ב', יולי 2001, קיץ תשס"א.

5. טופלר אלבין (1970) הלם העתיד, עם עובד, אופקים, עמ' 179.

יונאי חביבה (אוקטובר 1990) סיפורת המדע הבדיוני כג'אנר פופולרי מתמסד, עבודה לקבלת דוקטורט.

7. לובין אורלי, גבולות האלימות: גבולות הגוף, תאוריה וביקורת, 18 אביב 2001.

נווה חנה (1999), לקט, פאה ושכחה: החיים מחוץ לקאנון, מתוך: מין מיגדר ופוליטיקה, קו אדום הוצאת הקיבוץ המאוחד.

ניטשה פרידריך (1967), מעבר לטוב ולרוע לגניאולוגיה של המוסר, ירושלים: הוצאת שוקן.

פוקו מישל (1996) תולדות המיניות, תל אביב: הקיבוץ המאוחד.

11. צמח עדי, מי אני? עכשיו חורף תשמ"א 1981, הוצאת עכשיו ת"א, ירושלים.

12. ריץ אדריאן (2000) ההטרוסקסואליות הכפויה והקיום הלסבי, לסביות והומוסקסואליות: אסופת מאמרים, עורכות באום דלית ומרן עדית.

13. שביט זוהר (1999) תולדות היישוב היהודי בארץ - ישראל מאז העלייה הראשונה: בנייתה של תרבות עברית בארץ ישראל, חלק א, ירושלים, מוסד ביאליק.

בבליוגרפיה באנגלית

1. Agassi K. Joseph (1985) Technology: Philosophical and Social Aspects, Episteme series, vol. 11, Dordrecht, The Netherlands, 23-24.

Akhil Gupta & James Ferguson (eds). (1997) Culture Oower Place. London: Duke university press.

Angerer Marie-Luise (1999) Space dose Matter: On cyber and other bodies. European Jurnal of Cultural Studies. Vol 2(2) 209-229. London.

Austin Juel, How to do things with Words, Oxford 1965.

Balsamo Anne (1996) Technologies Of The Genderd Body: Reading Cyber Women. London: Duke University Press.

Blasamo Anne, Reading Cyborgs Writing Feminism, In The Gendered Cyborg: a reader (2000) Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona, Routledge, London & New York, 151.

Bburgin V. (1996) In/Different Spaces. Place and memory in Visual Culture. Berkeley and Los Angeles: California University Press.

8. Benhabib Seyla (1995) Feminism and Postmodernism: An Uneasy Alliance, in Feminist Contentions Aphilosophical Exchange, Seyla Benhabib, Judith Butler, Drucilla Cornell, Nancy Fraser, Routledge.

9. Bergenholz rita A., Toni Morrisons Sula: A satire on Binary thinking, African American Review, V 30, Issue 1, Spring 1996, 91.

Biro Matthew (1994) The Cyborg as New Man: Figures of Technology in Weimar and thr Third Reich. Unpublished Manuscript delivered at the College Art Association Conference, New York.

11. Bleier Ruth (1986) Introduction, in Feminist Approaches To Science, Ruth Bleier (ed), Pergamon Press, The Athene Series, New York, Oxford.

Butler Judith (1990) Gender Trouble: Feminisim and the subversion of identity, New York: Routledge.

Butler Judith & Joan W.Scott (eds) (1992) Feminists Theorize the political. New York: Routledge.

Butler Judith (1993) Bodies that matter: On the discursive limits of "sex" New York: Routledge.

Butler Judith (1993) Bodies that matter: On the discursive limits of "sex" New York: Routledge.

Braidotti Rosi (1997) Mothers, Monsters, and Machines, in Writing on the body: Female Embodiment and Feminist theory, New York, Columbia University press.

Braidotti Rosi (1990), Patterns of Dissonance: Women and/in Philosophy, in Feministisch Philosophie, ed. Herta Nagl-Docekal, R. Oldenburg.

18. Bryant Dorothy (1971). The Kin of Ata are waiting for you. Berkeley New York: Moon Nooks, Random House.

Cadigan Pat (1987) 'Pretty Boy Crossover', The 1987 Annual Worlds Best SF, Ed Donald A. Wollheim. New York: DAW.

Campbell Johm W jr (1953) The Place of Science Fiction, in Brentor.

21. Canguilhem Georges (1992) Machine and Organism, in Crary Jonathan and Kwinter Sanford eds., Incorporations, Zone New York, 55-56.

22. Casper Monica J (1995) Fetal Cyborgs and Technomoms on the Reproductive Frontier: Which Way to the Carnival? In in The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

23. Channel David, Vital Machine (No date found) ch. 6 and 7

24. Chasin Alexandra (1995) Class and its close relations: Identities among women, servants, and machines, in: Judith Halberstam and Ira Livingston, ad Posthuman Bodies, Indiana University press, Bloomington and Indianapolis.

25. Chris Hables Gray, Steven Mentor, Heid J. Figueroa-Sarriera (1995) Cyborgology: Constructing the Knowledge of Cybernetic Organisms, in The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

26. Clyens Manfred E. and Nathan S.Kline (1960) Cyborgs and Space. Astronautics September, 26-27, 75-76.

27. Desmond William, Neither Deconstruction nor Reconstruction: Metaphysics and the Intimate Strangeness of Being, International Philosophical Quarterly, v. XL no. 1, Issue no. 157, March 2000.

28. George Cangluilhem[1] - למצוא את הפרטים, מניין לקחתי כתוב בהערה 4 בטקסט זה

29. Davis Gregory H. (1981) Technology- Humanism or Nihilism a critical analysis of the philosophical basis and practice of modern technology, University press of America.

30. Derrida Jacques, Lecriture et al difference (Paris: Seuil, 1967) ' Marges de la philosophie (Paris: Minuit, 1972) ' La carte postale (Paris: Flammarion, 1980).

31. Doane Mary Ann (2000) Technophilia: Technology, Representation, and the feminine. In The Gendered Cyborg: a reader, Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona ed, Routledge, London & New York

32. Ellul Jacues, The Technological order, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

33. Ferre Fredrick (1995) Philosophy of Technoligy, The University of Georgia Press, Athens & London.

Foster Hal (1989) 'Atrocity Xxhibition', in Robert Longo, ed. Howard N. Fox. Los Angeles: Los Angeles County Museum of Art and New York: Rizzoli.

Fucault Michel (1973) The Order of Things: An Archeology of Human Sciences. New York:Vintage Book.

36. Fuss Diana (1960) Essentially Speaking: Feminism, Nature & Difference, Routledge, New York, London.

37. Jacob C. Margaret (1998) The Cultural Foundations of early industrialization: A project, in Technological Revolutions in Europe Historical perspectives, Maxine Berg ed., Cheltenham, UK, 67.

38. Ogburn, William Fielding (1923) Social Change with Respect to Culture and Original Nature, New York: Huebsch.

Ogburn, William Fielding (1957) The Meaning of Technology, in: John F. Cuber (1957) Technology and Social Change, New York, Appleton century croft inc.

40. Ogburn F. William, How technology causes social chang, in: Cuber F. John (1957) Technology and social change, Appleton-Century-Crofts, inc, New York.

41. Ogburn F. William, The Nature of Technology, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

42. Gonzalez Jenniger (1999), Envisioning cyborg bodies: Notes from current research. In Wolmark Jenny ed Cybersexualities: A reader of feminist theory, Cyborgs and cyberspace, Edinburgh university press.

Gray Hables Chris (ed). (1995) The Cyborg Handbook. London: Routledge.The Cyborg Handbook

44. Gray, Chris Hables (1995). Medical Cyborgs: Artificial Organs and the Quest for the Posthuman. In Chris Hables Gray (Ed)., Technohistory: Using the History of American Technology in Interdisciplinary Research. Melbourne, FL:Krieger Publishing, forhcoming.

45. Goodman Paul, Can Technology be humane?New York Review of books, November 20, 1969, 28. In Ogburn F. William, The Nature of Technology, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons, 6.

46. Haraway Donna J. A Manifesto for Cyborgs: Science, Technology, and Socialist Feminism in the 1980s. (2000) In The Gendered Cyborg: A reader, Kirkup Gill, Janes Linda, Woodward Kath, Houvenden Fiona (ed) Routledge, London.

47. Haraway Donna (1989) Primate Visions: Gender, Race and Nature in the World of Modern Science. New York, Routledge.

48. Haraway Donna J. (1991) Simians, Cyborgs, and Women: The Reinvention of Nature. New York: Routledge.

49. Haraway Donna J. (1997) Modest_Witness@Second_Millennium.FemaleMan_Meets_OncomouseTM: Feminism and Technosocience. New York: Routledge.

50. Haraway Donna (1999) The Promises of Monsters: Aregenative Politics for inappropriate/d Others, in Cybersexualities: A reader on feminist theory, Cyborgs and Cyberspace, Wolmark Jenny ed, 1999, Edinburgh University Press.

Hayles N. Katherine (1999) How We Became Posthuman: Virtual Bodies in Cybernetics, Litrature, and Informatics. Chicago: The University of Chicago press.

52. Hayles N. Katherine (1999) The Life Cycle of Cyborgs: Writing the Posthuman. In The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

53. Hulten Pontus K.G., Introduction to the Machine as seen at the wnd of the Mechanical age, in Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

54. Irigaray, Luce (1994 [1990] ) Je, Tu, Nous: Toward a Cultural of Difference. New York and London: Routledge.

Keller Fox Evelyn (1995) Reflections on Gender and Science,Yale University press, New haven and London.

Kemeny G. John, Man Viewd as Machine, Sientific American 192 (1995), 58-67 on p. 67.

Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona (ed). (2000) The Gendered Cyborg: A Reader. New York: Routledge.

Kristeva Julia (1983) Power of Horror,New York, Columbia University Press.

59. Stanley Manfred, Technology and its critics, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

60. Marx Leo (1964) The Machine in the garden, Oxford university press, New York, 149.

61. Mazlish Bruce (1967) The Fourth Discontinuty, Technology and Culture.

62. Mesthene G. Emmanuel, The Role of Technology in Society: some General Implications of the Programs Research, Fourth Annual Peport, 1967-1968, Harvard University Program on Technology and Society, 44. In Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons, 5.

63. McDermott John, Technology: The opiate of the Intellectuales, New York Review of Books, July 31, 1969, 29.

64. Miller C. Delbert, Theories of social change, in: Cuber F. John (1957) Technology and social change, Appleton-Century-Crofts, inc, New York.

65. Laura, Mulvey. "Visual Pleasure and Narrative Cinema" and "Afterthoughts on Visual Pleasure and Narrative Cinema inspired by Duel in the Sun ", Chaps. 4 & 5, in: Feminism and Film Theory, ed. Constance Penley (NY: Routhledge, London: BFI) 1998.

66. Newman Jan (1997) Religion and Technology: A study in the Philosophy of Culture, Westport, Connecticut, London, Praeger.

67. Lerman Nina E., Mohun Arwen Palmer & Oldenziel Ruth (1997) Virsatile tools: Gender analysis and the history of technology, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, The University of Chicago press.

68. Lerman Nina E., Mohun Palmer Arwen & Oldwnziel Ruth (1997) The Shoulders we stand on and the view from here: Historiography and dirextions for research, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, The University of Chicago press.

69. Lykke Nina, Between Monsters, Goddesses and Cyborgs: Feminist Confrontations with Science. In The Gendered Cyborg: a reader (2000) Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona, Routledge, London & New York.

70. Patrocinio Schweickart, What is.. Science and Technology in feminist Utopias. In MachinaEx Dea: Feminist Perspectives on Technology, Joan Rothschild (ed), (1983) The Athene series, Pergamon press, New York.

Popular Science (1998-2001) http://www.popsci.com

Riki Anne Wilchins (1997) Read My Lips: Sexual Subversion and the End of Gender, Firebrand Books, Ithaca, New York.

73. Shneiderman ben (October 23, 1984) Beyond Artificial intelligence: Overcoming the obstacle of animism. Proceedings of workshop on long term social impact of artificial intelligence, office of Technology Assessment.

Springer C. (1996) Electronic Eros: Bodies and Desire in the postindustrial age. Austin: University of Texas press.

Stepan Nancy Leys, Race and Gender: The Role of Analogy in Science. In: Feminism & Science (1996) Fox Keller Evelyn and Longino Helen E. (ed), New York, Oxford.

76. Suleiman Rubin Susan (1985) ed. The Female Body in Western Culture: Contemporary Perspectives, ambridge.

77. Sungook Hong (IHPST University of Toronto). Speech at the Postech (Pohang, South Korea) on the 22 of June, 2000.

78. Thomas Carolyn De La Pena (1999) Recharging at the Fordyce: Confronting the machine and nature in the modern bath, Technology and Culrure, October 1999, vol. 40, no. 4.

Wittig Monique, One is Not Born a Women, The Straigh Mind and other Essays, Boston 1992.

80. Wiener Norbert (1964) God and the Golem (ditails not found).

ספרות בדיונית וספרות מדע בדיוני

בעברית

1. אן מק - קפרי (1969) הספינה המזמרת, תרגום אריה חשביה, עם עובד - מדע בדיוני, תל אביב.

טוויס וולטר (תשמ"א) מוקינגבירדתל אביב: הוצאת רב מכר.

מק - קפרי אן (1981), הספינה המזמרת, תל אביב: עם עובד.

שלי מרי (2000) פרנקנשטיין, או, פרומוטאוס המודרני, תל אביב: הוצאת פראג.

באנגלית

Gibson Wiliam (1984) Neuromancer. New York: Ace books.

2. Shelley Mary (1968) Frankestein, or the Modern Prometheus, Three Gotic Novels, Penguin Books, Harmondsworth (first edn, London 1818).

Thomson Amy (1993) Virtual Girl, Ace Books, New York.

4. Woolf Virginia (1938) Three guineas. London: Hogarth Press. Reprinted, Hammondswotth, England: Penguin (1977).

פילמוגרפיה

"בלייד ראנר": 1982, רידלי סקוט, ארה"ב.

"מטרופוליס": 1927, פריץ לאנג, גרמניה.

"מסע בין כוכבים - המפגש": 1996, ג'ונתן פרייקס, ארה"ב

"שליחות קטלנית": 1984, ג'יימס קמרון, ארה"ב

"שליחות קטלנית 2 - יום הדין": 1991, ג'יימס קמרון, ארה"ב

X-Men: 1993, בראיין סינגר, ארה"ב

The Terminator"": 1984, קאמרון ג'יימס, ארה"ב.

"מאטריקס": 1999, האחים Wachowski, קנדה

"הנוסע השמיני": 1979 רידלי סקוט, ארה"ב.

"הנוסע השמיני": 1986, ג'יימס קאמרון, ארה"ב.
אברהם אישה קשר מיני עתיד טכניקה נשיות קטגוריה הגוף פוליטיקאים חדשות רפואה דיכוטומי דיכוטומיה הגוף טכנולוגיה טכנולוגיות מגדר פמיניזם פמיניסט פמיניסטיות פמניזם פמניסט פמניסטיות שוביניזם שוביניסט שובניזם שובניסט שובניסטיות תבניות
יחסי הגוף והנפש, גוף נפש נשמה, מי אני? האם אני הגוף שלי? האם אני הנשמה שלי? אחדות הגוף והנפש, האם יש נשמה? מה קורה אחרי המוות? בעיית גוף נפש, פילוסופיה של הנפש, מהות הנפש, נפש וגוף, הבעיה הפסיכופיזית, בעיית הגוף והנפש
יחסי הגוף והנפש, גוף נפש נשמה, מי אני? האם אני הגוף שלי? האם אני הנשמה שלי? אחדות הגוף והנפש, האם יש נשמה? מה קורה אחרי המוות? בעיית גוף נפש, פילוסופיה של הנפש, מהות הנפש, נפש וגוף, הבעיה הפסיכופיזית, בעיית הגוף והנפש
... הגוף והנפש, גוף נפש נשמה, מי אני? האם אני הגוף שלי? האם אני הנשמה שלי? אחדות הגוף והנפש, האם יש נשמה? מה קורה אחרי המוות? בעיית גוף נפש, פילוסופיה של הנפש, מהות הנפש, נפש וגוף, הבעיה הפסיכופיזית, בעיית הגוף והנפש מהו הקשר בין הגוף לנפש? מי אני באמת? בהרצאה הזו, אליעד כהן עוסק בשאלת הזהות העצמית, שאלת המי אני? ובקשר בין הגוף, הנפש והנשמה. זו אחת השאלות הפילוסופיות הגדולות, שנוגעת למהות האדם ולמהותו של כל אחד מאיתנו. כל אחד מהכיוונים שהתמודד עמם בהרצאה מציע השקפות עולם שונות בנוגע ליחס בין הגוף לנפש, וגם מציב שאלות עמוקות שלא תמיד יש להן תשובות חד משמעיות. האם אני הגוף שלי? הגישה הראשונה שציין אליעד אומרת שאני זה הגוף שלי. לפי תפיסה זו, אין נשמה ואין תודעה, וההוויה האנושית כולה נמדדת רק דרך הגוף הפיזי. כל מה שקשור לאדם הוא רק הגוף, ואין שום פרט נוסף שמתווסף לזהות של האדם. הגוף הוא הוא, ואין משהו מעבר לכך. גישה זו מתמודדת עם בעיות רבות, שמחייבות הבהרה: מה קורה כשחלקים מהגוף משתנים או נעלמים? האם אם חותכים יד, היד היא עדיין אני? אם הגוף שלי משתנה כל הזמן - גדל, מתבלה, מתפרק - האם האני שלי משתנה יחד איתו? אם אני זה הגוף שלי, אז מתי נולדתי? הרי כל האטומים שבגוף שלי היו קיימים גם לפני שנולדתי. לסוגיות הללו יש כמה פתרונות תאורטיים, אך הם אינם מצליחים להציע תשובה משכנעת ומוחלטת. האם אני והגוף שלי שני דברים נפרדים? הגישה השנייה טוענת שאני הוא ישות נפרדת מהגוף. למשל, הנשמה או התודעה שוכנת בגוף, אך איננה תואמת את הגוף. אחד הדימויים שמובאים כאן הוא של רכב ונהג: הגוף הוא הרכב, והנשמה היא הנהג. כשיש בעיה בגוף, הנשמה יכולה להמשיך להתקיים. אליעד שואל כמה שאלות נוספות שמעלות תהיות: איך הנשמה שולטת על הגוף? מה קורה לנשמה אחרי שהגוף מת? האם הנשמה נעלמת או שהיא ממשיכה להתקיים? אם אני לא הגוף שלי, אז איך הגעתי דווקא לגוף הזה? איך אני קשור אליו? האם אני זה הגוף שלי והנשמה שלי ביחד? תפיסה שלישית מנסה לשלב את שתי הגישות הקודמות, וטוענת כי האני הוא שילוב של הגוף והנשמה. כלומר, הזהות שלנו כוללת את שני המרכיבים הללו, והם בלתי נפרדים. אך אליעד שואל גם כאן: מה מחבר את הגוף לנשמה? האם יש דבר שלישי שמחבר ביניהם? אם הגוף משתנה, האם גם האני משתנה יחד איתו? מה קובע את הזהות שלי - הגוף או הנשמה? האם אני לא הגוף שלי ולא הנשמה שלי? גישה נוספת טוענת כי האדם הוא בכלל לא הגוף שלו ולא הנשמה שלו, אלא יש מהות שלישית שממוקמת מעבר לשני אלה. השאלה שמופיעה כאן היא: אם לא הגוף ולא הנשמה, אז מי אני? האם יש אני אמיתי שקשור למשהו מעבר לגוף ולנשמה? האם יש רק נשמה ו
גוף ונפש, תפישת ה"אני", תפישת הגוף שלי ביחס לעצמי, מי אני? מה זה אני? האם אני זה הגוף שלי? האם אני זאת הנשמה שלי? האם אני הנשמה שלי? האם אני התודעה שלי? האם אני המחשבה שלי? תפישת העצמי ביחס לאני, האם אני הגוף שלי?
גוף ונפש, תפישת ה"אני", תפישת הגוף שלי ביחס לעצמי, מי אני? מה זה אני? האם אני זה הגוף שלי? האם אני זאת הנשמה שלי? האם אני הנשמה שלי? האם אני התודעה שלי? האם אני המחשבה שלי? תפישת העצמי ביחס לאני, האם אני הגוף שלי?
... ונפש, תפישת האני, תפישת הגוף שלי ביחס לעצמי, מי אני? מה זה אני? האם אני זה הגוף שלי? האם אני זאת הנשמה שלי? האם אני הנשמה שלי? האם אני התודעה שלי? האם אני המחשבה שלי? תפישת העצמי ביחס לאני, האם אני הגוף שלי? האם הגוף שלי הוא באמת אני? אליעד כהן מתייחס בהרצאתו לשאלת תפיסת הגוף ביחס לאני שלנו. הוא פותח בשאלה מה אנחנו באמת מתכוונים כשאנחנו אומרים אני. ... שכאשר האדם אומר אני, הכוונה שלו היא לגוף. כלומר, האדם מזדהה עם הגוף שלו ורואה בו את מהותו, ולכן כאשר הוא אומר אני, הוא מתייחס לגוף שלו בלבד. ... שבבעלותו. כך גם ביחס לגוף - אליעד מסביר שקיימת אפשרות נוספת לפיה הגוף שלנו הוא כמו רכב, משהו שבבעלותנו ולא מי שאנחנו בעצמנו. כלומר, הגוף הוא לא אני, אלא משהו שיש לנו. האם אני בתוך הגוף שלי או שהגוף שלי הוא אני? אליעד מבהיר את החשיבות של ההבחנה בין שתי האפשרויות האלו: האפשרות הראשונה: הגוף הוא אני. כלומר, אין הפרדה בין אני לבין הגוף. האפשרות השנייה: הגוף הוא לא אני, אלא משהו שאני נמצא בתוכו או משהו ששייך לי, בדומה לרכב או לבגד. ... בגופו את עצמו, כל דבר שקורה לגוף נתפס כקורה לאני. לעומת זאת, אם הגוף הוא משהו ששייך לאדם או משהו שהאדם נמצא בתוכו, אז קיים מרחק מסוים בין האדם לבין הגוף, וזה מאפשר הסתכלות אחרת על מצבים שונים, כגון כאב או חולי. למה אנחנו אומרים היד שלי, אם הגוף הוא אני? אליעד ממשיך ומאתגר את התפיסה שאומרת שהגוף הוא אני. הוא שואל: אם באמת הגוף הוא אתה, אז למה אתה אומר היד שלי? אם הגוף הוא אתה, היד שלך אמורה להיות גם אתה בעצמך ולא משהו ששייך לך. הביטוי שלי ... את הבלבול או אי - הבהירות שבתפיסה הזו. האם האני שלך משתנה אם הגוף שלך משתנה? אליעד מוסיף רובד נוסף של חשיבה: הגוף משתנה כל הזמן, בכל יום ובכל רגע. אם הגוף הוא אני, אז האם גם האני משתנה בהתאם לגוף? או שאולי יש משהו באני שנשאר קבוע, למרות השינויים בגוף? הוא מעורר את המחשבה שכאשר הגוף משתנה, כמו כאשר אדם מזדקן או כשהתאים מתחדשים, אולי קיימת מהות עמוקה יותר של אני שהיא לא הגוף עצמו. מה המשמעות של הנשמה שלי והתודעה שלי? אליעד מציג נקודה נוספת ... אומרים שלי, מתעוררת השאלה: אם הנשמה היא שלך, אז מי אתה? האם אתה הגוף? או אולי אתה משהו אחר? האם אתה הנשמה עצמה? אם כן, מדוע לומר הנשמה שלי? אולי אתה שניהם יחד, גם הגוף וגם הנשמה? הוא גם מעלה שאלות לגבי התודעה - האם התודעה היא חלק מהגוף, או שהיא משהו נפרד ממנו שנמצא בתוך הגוף? השאלות האלו מובילות למחשבה מעמיקה על מהות העצמי, על מי אנחנו באמת מעבר ... טוב לי, רע לי. הוא שואל מי הוא האני שרוצה, שחושב, שמרגיש? האם זה הגוף עצמו? האם זה המחשבה? הוא מדגיש את הבלבול שקיים כשאנחנו משתמשים במונחים כמו ... אני שאוהב את עצמו או שיש שניים - האחד שאוהב והשני שנאהב? אולי הגוף הוא העצמי? אולי הנשמה? או שאולי מדובר בשילוב של שניהם יחד? אליעד מציין ...
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
... לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף צריך או מבקש ברגע נתון ולפעול בהתאם. למשל, אם אדם חש רעב, להקשיב לגוף אומר לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. דוגמה לכך היא אדם שרעב בזמן העבודה, אך עסוק בפגישות או במשימות ולכן דוחה את האכילה, וזה מצב של אי - הקשבה לגוף. דוגמה הפוכה היא כאשר אדם אוכל מעבר למה שהגוף צריך כי הוא נהנה מהאוכל באופן רגשי, למרות שהגוף מאותת שהוא כבר שבע. מהן ההשלכות של אי - הקשבה לגוף? אי - הקשבה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בבריאות הגופנית. לדוגמה, אדם שחש עייפות אך ממשיך לעבוד או להתאמן מתוך מחויבות או התמכרות, פוגע בגוף בטווח הארוך. דוגמה נוספת היא אדם שהגוף שלו מאותת על צורך בפעילות גופנית או תנועה, אך בשל מצב רגשי כגון דיכאון או חוסר חשק, הוא מדחיק את הצורך הזה ולא מקשיב לגוף. האם תמיד כדאי להקשיב לגוף? כדי להחליט אם כדאי להקשיב לגוף או לא, יש לשקול את המטרות האישיות של האדם. אם המטרה המרכזית של האדם היא בריאות הגוף, אזי הוא יבחר לפעול בהתאם לסימני הגוף ככל האפשר. אולם, אם יש לו מטרות אחרות, כמו הישגים בעבודה או יעדים נוספים, ייתכן שהוא יעדיף להתעלם מסימני הגוף מדי פעם. לדוגמה, אדם שבוחר לעבוד שעות ארוכות ולדלג על ארוחות או על שעות מנוחה למרות שהגוף מתריע בפניו. כיצד הגוף עשוי להטעות? הגוף אינו תמיד חכם באופן מוחלט, ולעיתים הוא מטעה אותנו. דוגמה לכך היא רעב מדומה, כאשר הגוף מאותת רעב אך למעשה מדובר בצמא. מקרה אחר הוא התמכרות לסוכר: אדם שאוכל הרבה סוכר יוצר מצב של תנגודת אינסולין, והגוף דורש עוד סוכר באופן מטעה. כמו כן, הגוף יכול להעדיף מנוחה במקום אימון גופני, בעוד שבפועל אימון מתון עשוי דווקא להועיל לערנות ולהרגשה טובה. למה חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף? חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף כיוון שלא תמיד ברור אם הסימנים הם פיזיים או רגשיים. לדוגמה, אדם עשוי לאכול מתוך דאגה, לחץ או שעמום, בעוד שלמעשה הגוף כלל אינו זקוק לאוכל. כמו כן, הגוף עשוי לרצות מזון לא בריא, וחשוב להבחין בין סימנים אותנטיים לבין הרגלים מזיקים או מצבים רגשיים שגורמים לתחושת רעב מדומה. איך משלבים בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי? האידיאל הוא לשלב בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי. תחילה חשוב לזהות מה הגוף מאותת, ואז להפעיל שיקול דעת ולבחון האם מה שהגוף מבקש תואם את הבריאות הכוללת ואת המטרות האישיות. לדוגמה, אם הגוף מבקש לאכול מזון עתיר סוכר, האדם יכול להשתמש בשכלו כדי להבין שמדובר בהרגל לא בריא ולבחור אלטרנטיבה בריאה יותר. האם הקשבה ללב או לשכל דומה להקשבה לגוף? העיקרון ... ובמקרים אלה מומלץ לבצע בדיקה מעמיקה של הנחות היסוד, כדי להבין את המקור האמיתי של כל תחושה או מחשבה. האם הגוף הוא באמת חכם? קיימת אמונה שהגוף הוא חכם ויודע מה טוב לו, אך בפועל יש לו מגבלות ובאגים רבים. לדוגמה, הגוף נוטה לחלות בקלות יחסית, עלול להיפגע מדברים פשוטים ואף להתמכר לחומרים מזיקים כמו סוכר או חומרים ממכרים אחרים. לכן חשוב לא לסמוך בצורה עיוורת על סימני הגוף, אלא תמיד להפעיל שיקול דעת נוסף. מתי הגוף יכול להוביל את האדם לנזק? לעיתים הגוף דורש דברים שדווקא מזיקים לו. דוגמה היא אדם ששותה מי ים כשהוא צמא, דבר שעלול להוביל להתייבשות חמורה יותר בשל ריכוז המלח. דוגמה אחרת היא התמכרות לסוכר, שבה הגוף דורש עוד ועוד סוכר ומחמיר את מצבו הבריאותי של האדם. לכן חיוני לבדוק אם הצורך של הגוף הוא אותנטי או מושפע מהרגלים לא בריאים שהשתרשו בו. מה השורה התחתונה לגבי הקשבה לגוף? בשורה התחתונה, חשוב תמיד להשתמש בשיקול דעת לצד הקשבה לגוף. יש לבדוק את ...
שפת גוף, מהי שפת גוף? איך נוצרת שפת גוף? איך ללמוד שפת גוף? מה המשמעות של שפת גוף? האם יש דבר כזה שפת גוף? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך להבין שפת גוף? להיות מודע לשפת גוף, מה זה שפת גוף?
שפת גוף, מהי שפת גוף? איך נוצרת שפת גוף? איך ללמוד שפת גוף? מה המשמעות של שפת גוף? האם יש דבר כזה שפת גוף? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך להבין שפת גוף? להיות מודע לשפת גוף, מה זה שפת גוף?
... והמצבים הנפשיים שלהם באמצעות הגוף. היא באה לידי ביטוי בהבעות פנים, תנועות ידיים, תנוחות גוף ותגובות פיזיות אחרות. אליעד כהן מסביר שהמחשבות שלנו מתורגמות לפעולות ... כך למשל, כשאנחנו כועסים, הגוף יבטא זאת בהבעות ובתנועות מסוימות, וכשאנו עצובים, הגוף יראה זאת באופן שונה. האם שפת הגוף תמיד מביעה משהו חד - משמעי? אליעד מסביר שהקשר בין המחשבות לשפת הגוף הוא ממוצע ואינו מוחלט. זאת אומרת, לא תמיד כל תנועה או הבעת פנים מביעות בהכרח רגש ברור או מחשבה ספציפית. לפעמים הפעולות של הגוף הן אקראיות, כמו מצמוץ או התעטשות, והן לא מבטאות מצב רגשי או מחשבתי מסוים. האם יש משמעות ללימוד שפת גוף? אליעד מציין כי יש ... ספציפי, אלא להיות מודע לשפת הגוף של הזולת כדי להבין טוב יותר את מצבו הרגשי והנפשי, ולהגיב בהתאם. האם אפשר לזהות שקרים בעזרת שפת גוף? אליעד מתאר ששפת גוף יכולה ... משולבת - לשים לב הן לשפת הגוף והן למה שהאדם אומר. איך לקרוא אנשים נכון באמצעות שפת גוף? כדי לקרוא אנשים נכון, אליעד מציע להתבונן ולזהות דפוסים שחוזרים על ... את האמת האמיתית שלו דרך שפת הגוף. מה עושים כאשר שפת הגוף סותרת את המילים? אליעד מתאר מצב בו אדם יכול לדבר בצורה מאוד משכנעת, אבל שפת הגוף שלו משדרת משהו אחר לחלוטין. דוגמה נוספת שהוא נותן היא של מרצה או רב שמתנועע ומביע בעזרת שפת גופו משהו מרשים מאוד, מה שיכול ... מודעים לשני הרבדים - גם לשפת הגוף וגם לתוכן הדיבור - כך נוכל לנתח נכון יותר את הכוונות, הרגשות והמחשבות של האדם שמולנו. איך להיות מודע לשפת הגוף שלך? מעבר לקריאת אנשים אחרים, אליעד מדגיש גם את החשיבות של המודעות העצמית לשפת הגוף האישית. אם נרצה להציג את עצמנו בצורה אמינה ובהירה, עלינו לשים לב כיצד הגוף שלנו מתנהג והאם הוא משדר את מה שאנו מתכוונים אליו באמת. לפעמים אנשים חושבים שהם מתנהגים בצורה רגועה, אך בפועל הם משדרים משהו ... ולכן המודעות העצמית לשפת הגוף שלנו היא חשובה במיוחד כדי להשיג את התגובה הרצויה מאחרים. אליעד מציע לכל אדם לבדוק ולהיות ער לתנועות ולהבעות שהוא עושה, ולוודא ... בין המצב הפנימי שלו למה שהגוף שלו משדר כלפי חוץ. שפת גוף הבנת שפת גוף איך ללמוד שפת גוף שפת גוף ושקרים קריאת אנשים לפי שפת גוף מהי שפת גוף? איך נוצרת שפת גוף? שפת גוף היא הצורה בה הגוף שלנו מביע מחשבות, רגשות ומצבים נפשיים דרך הבעות פנים, תנועות גפיים ותגובות פיזיות אחרות. כל אדם מביע את עצמו בשפה זו בדרכים ... קשר ישיר בין מחשבות לבין שפת הגוף - המחשבות שלנו באות לידי ביטוי בתנועות גוף, הבעות פנים, או אפילו שינוי בתנוחה. איך ללמוד שפת גוף? ללמוד שפת גוף לא בהכרח אומר ... להיות מודע לדינמיקות של שפת הגוף בסיטואציות שונות. אליעד מסביר כי אם אדם לא מבין שפת גוף בכלל, כמו במקרה של אוטיזם, אז זה הגיוני ללמוד את השפה הזאת. לדוגמה, כאשר אדם כועס, התנהגות הגוף שלו תשתנה, ואם אדם לא מסוגל להבין זאת, עליו ללמוד את המאפיינים של ההתנהגות הזאת. אבל, אם אין לאדם לקות קשה בהבנת שפת הגוף, לא תמיד יש צורך לדעת בדיוק מה כל תנועה אומרת. האם שפת גוף תמיד אומרת משהו? אליעד מציין כי לא תמיד יש קשר ישיר או אמיתי בין שפת הגוף לבין המחשבות או הרגשות. לפעמים תנועות בגוף הן אקראיות ואינן נובעות ממחשבה מסוימת, למשל מצמצום עין או התעטשות, שהן פעולות ... עם זאת, לעיתים תנועות שפת הגוף הן סיבתיות, כלומר, הן מבוצעות בצורה מודעת כדי להעביר מסר או תגובה למצב רגשי או מחשבתי. כך למשל, אם אדם משקר, פעמים רבות ניתן ... שינוי בהבעת הפנים או בתנועות הגוף. האם שפת גוף יכולה להיות חלק מהטעיה? שפת גוף יכולה לשמש גם כדי להסתיר את הכוונות האמיתיות של האדם. אליעד מסביר כי יש אנשים ... להתחיל לזהות דפוסים בשפת הגוף של אותו אדם. לדוגמה, אליעד מביא את הסיפור על אדם שמגיב בצורה מסוימת בשפת גופו כאשר הוא עצבני. אם תשימו לב, תגלו כי יש דפוסים ... אצל האדם השני. מה קורה כששפת הגוף לא תואמת את מה שאדם אומר? ישנם מצבים בהם אנשים לא מצליחים לשלוט על שפת הגוף שלהם, כמו לדוגמה אדם שמבקש להיראות רגוע, אך שפת הגוף שלו מגלה את ההפך. אליעד מספר על סיפור בו אדם אמר שהוא רגוע, אך בשפת הגוף שלו הוא לא הצליח לשדר זאת - למרות שהוא הצהיר שהוא רגוע, תנועות ידיו ותגובותיו לא תואמות את המילים, מה שמעיד על כך שהאדם לא היה ...
חיסונים, תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית
חיסונים, תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית
... תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית האם נכון להימנע משימוש בתרופות כי הגוף שלנו חכם? אנשים רבים מתנגדים לשימוש בתרופות, חיסונים והתערבויות רפואיות בטענה כי הגוף שלנו הוא חכם ומסוגל לרפא את עצמו לבד. אליעד כהן מציג את הטענה המרכזית של אותם אנשים, לפיה אם אלוהים ברא את הגוף שלנו, והאל הוא חכם, אז הוא יצר גוף חכם שמסוגל להתמודד בעצמו עם מחלות ובעיות רפואיות שונות. לפי טענה זו, התערבות רפואית כגון הורדת חום או נטילת תרופות נגד לחץ דם היא מיותרת ואף מפריעה לתהליך הריפוי הטבעי של הגוף. האם יש סתירה בטענה שהגוף שלנו חכם? אליעד כהן אינו מנסה לקבוע האם הגוף באמת חכם או טיפש, האם אלוהים חכם או לא, או האם באמת הגוף יודע לרפא את עצמו לבד. במקום זאת, הוא מבקש לבחון את ההיגיון של האנשים שטוענים את הטענה הזו. הוא מעלה שאלות פשוטות כדי להראות את הסתירה בטענתם: אם הגוף שלנו באמת חכם ואנו אמורים לסמוך עליו לחלוטין, מדוע כשאנו רעבים אנו אוכלים? מדוע כשקר לנו אנו מתלבשים במעיל וכשחם אנו מורידים אותו? אם באמת סומכים על הגוף, מדוע לא נותנים לו להסתדר לבד, ללא עזרה חיצונית? מה הקשר בין אוכל ושתייה לשימוש בתרופות? אליעד כהן מסביר שכל האנשים, כולל אלה שמתנגדים לתרופות, משתמשים למעשה בתרופות כל הזמן - כי אוכל ושתייה הם למעשה סוג של תרופה. הגוף סובל ממחלה סופנית שנקראת מוות, והסימפטומים של המחלה הזו הם רעב, צמא ועייפות. כל פעם שאדם אוכל ושותה הוא בעצם לוקח תרופה זמנית שמטפלת רק ... מדוע ההתנגדות לתרופות מבוססת על נימוקים בעייתיים? אליעד כהן מצביע על כך שהטיעונים שהגוף שלנו הוא חכם ואסור להתערב בו על ידי נטילת תרופות או חיסונים, אינם עקביים. אותם אנשים שטוענים שהגוף חכם לא הולכים עם הטענה עד הסוף. הם בעצמם עוזרים לגוף במצבים יומיומיים, כמו לאכול כשהם רעבים, לשתות כשהם צמאים או לשים מעיל כשקר להם. מכאן שהוא מסיק שהנימוקים נגד תרופות, שמבוססים על הטענה של חוכמת הגוף, הם לא הגיוניים ואף בעייתיים, גם אם המסקנה הסופית (ההתנגדות לתרופות מסוימות) יכולה להיות נכונה מסיבות אחרות. אליעד אינו מצהיר האם צריך לקחת ... שאליעד כהן רוצה להעביר הוא שאנשים שמתנגדים לתרופות, חיסונים והתערבויות רפואיות כי הגוף חכם צריכים להיות עקביים וליישם את הגישה שלהם בכל תחומי החיים. אם הם סומכים על הגוף לחלוטין, אז הם צריכים להפסיק לאכול, לשתות, להתלבש או בכלל לעזור לגוף בכל צורה שהיא. העובדה שאנשים כן עוזרים לגוף בכל יום מצביעה על כך שהנימוק של חוכמת הגוף אינו מספיק חזק ולא עומד במבחן ההיגיון. אליעד כהן אינו מנסה לשכנע אנשים כן או לא להשתמש בתרופות או חיסונים, אלא להראות להם שאם הם משתמשים בטיעון של חוכמת הגוף כדי להתנגד לתרופות, עליהם להיות עקביים ולהבין שגם הם משתמשים באופן יומיומי בטיפול סימפטומטי זמני בדיוק כמו נטילת תרופות. האם הגוף שלנו באמת חכם? האם לקחת תרופות נגד כאב ראש? האם להוריד חום גבוה? האם להקשיב לגוף או לרופאים? האם חיסונים מועילים או מזיקים? רפואה טבעית או אלטרנטיבית? לסמוך על הגוף או להתערב? איך לשמור על הבריאות? הגוף יודע לרפא את עצמו, ריפוי טבעי של הגוף , ריפוי עצמי של הגוף, הגוף מרפא את עצמו, האם יש יכולת לגוף לרפא את עצמו? האם הגוף יכול לרפא את עצמו? גוף טיפש, אלוהים ברא לנו גוף חכם, האם הגוף חכם? האם הגוף טיפש? חכמת גוף האדם, טיפול במחלות ללא תרופות, תזונה נכונה, אכילה ושתיה זה שימוש בתרופות, אוכל זה תרופה, כולם חולים במחלה סופנית, לחלות במחלה ...
חשק מיני ותפישת האני, חשק מיני והזדהות עם הגוף, האם אני הגוף שלי? איך תפישת האני משפיעה על החשק המיני? משיכה מינית ותפישת האני, יחסי גוף ונפש וחשק מיני, יחסי גוף ונפש ומשיכה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצר חשק מיני? גוף ונשמה
... מיני ותפישת האני, חשק מיני והזדהות עם הגוף, האם אני הגוף שלי? איך תפישת האני משפיעה על החשק המיני? משיכה מינית ותפישת האני, יחסי גוף ונפש וחשק מיני, יחסי גוף ונפש ומשיכה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצר חשק מיני? ... את עצמו משפיע ישירות על העוצמה ועל האופי של החשק המיני שלו. מהן תפיסות האני האפשריות? אליעד מציג מספר דרכים שונות שבהן אנשים תופסים את האני שלהם: אדם אחד יאמר אני זה הגוף שלי. הוא מזדהה באופן מלא עם הגוף הפיזי. אדם אחר יאמר אני זו הנשמה שלי. הוא מזדהה דווקא עם החלק הרוחני. אפשרות נוספת היא תפיסה מעורבת, למשל: אני זה נשמה שנמצאת בתוך גוף, כלומר, אדם רואה עצמו כישות רוחנית השוכנת בתוך גוף פיזי, אך לא כגוף עצמו. ישנם אנשים שתופסים את עצמם כמכלול של גוף ונפש ביחד. כלומר, אני זה גם הגוף שלי וגם הנשמה שלי, לא רק אחד מהם. אפשרות מעניינת אחרת שאליעד מציין היא תפיסה של החיים כחלום, שבה האדם הוא למעשה ישות בחלום, וכל העולם סביבו הוא חלק מאותו חלום. איך הזדהות עם הגוף משפיעה על המשיכה המינית? אליעד כהן מדגיש כי אם אדם חושב שאני זה הגוף שלי, החשק המיני שלו יהיה יותר מוחשי ופיזי, כיוון שהוא מזדהה לגמרי עם הגוף, ולכן טבעי שירגיש משיכה חזקה יותר לגוף אחר. הזדהות מלאה עם הגוף יכולה להגביר את עוצמת המשיכה המינית, כי האדם חווה את עצמו ואת האחר בצורה פיזית מאוד וישירה מאוד. מה קורה לחשק המיני כשההזדהות היא רוחנית יותר? לעומת זאת, כאשר האדם אומר אני זו הנשמה שלי או אני זו התודעה שבתוך הגוף, המשיכה המינית עשויה לקבל אופי שונה. האדם במצב כזה עשוי להרגיש מעט מנותק מהגוף, כי הוא לא רואה את הגוף הפיזי כחלק ישיר מהזהות העצמית שלו, אלא כמשהו שהוא משתמש בו. במצב כזה, החשק המיני יכול להיות מושפע בצורה עדינה יותר - אולי פחות אינטנסיבית או פחות ישירה, כי האדם פחות מזוהה עם הגוף שלו, ופחות חווה את הגוף כמקור העיקרי של הזהות שלו. איך משפיעה התפיסה המעורבת של גוף ונשמה על החשק המיני? אליעד מציין גם את האפשרות של תפיסה מעורבת - אני זה גוף פלוס נשמה או נשמה בתוך גוף. בתפיסה כזו, המשיכה המינית עשויה להיות מושפעת מכך שהאדם חווה את עצמו גם כישות רוחנית וגם כפיזית. האדם מרגיש קשר רוחני אל הגוף, ולכן עשויה להיווצר משיכה מינית המשלבת גם אלמנטים פיזיים וגם רוחניים. המשיכה תהיה אולי עמוקה יותר, אך גם מורכבת יותר, מפני שהיא תשלב אלמנטים שונים של זהות עצמית. ... גם תפיסה נוספת וייחודית: אני זו ישות בחלום, וכל העולם הזה הוא חלום. בתפיסה זו, החשק המיני יכול להשתנות באופן משמעותי, משום שאם האדם רואה הכל כחלום, הוא פחות מזדהה עם הגוף ופחות מייחס משמעות ממשית למשיכה הפיזית. במקרה כזה, המשיכה המינית עשויה להיות פחות עוצמתית, מכיוון שהגוף והחוויה הפיזית הופכים להיות מעין אשליה עבורו. סיכום והמלצה להתבוננות אישית בסיום ההסבר, אליעד כהן מציע התבוננות אישית: לחשוב כיצד כל אחת מתפיסות האני השונות ... שהם מרגישים כלפי בני אדם אחרים, ועל חוויית החיים שלהם באופן כללי. איך תפיסת האני משפיעה על החשק המיני? מה הקשר בין גוף ונפש לחשק מיני? איך נוצר רצון לסקס? האם אני הגוף שלי? איך משפיעה הזדהות עם הנשמה על משיכה מינית? האם החיים הם חלום? מה משפיע על עוצמת החשק המיני? ...
שפת גוף, איך לקרוא אנשים? איך לקרוא שפת גוף של אנשים? איך להבין שפת גוף? איך ללמוד לקרוא שפת גוף? מומחה לקריאת שפת גוף, מה אומרת שפת הגוף שלך? טונציה, קצב דיבור, קצב נשימה, מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית
שפת גוף, איך לקרוא אנשים? איך לקרוא שפת גוף של אנשים? איך להבין שפת גוף? איך ללמוד לקרוא שפת גוף? מומחה לקריאת שפת גוף, מה אומרת שפת הגוף שלך? טונציה, קצב דיבור, קצב נשימה, מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית
... לקרוא אנשים? איך לקרוא שפת גוף של אנשים? איך להבין שפת גוף? איך ללמוד לקרוא שפת גוף? מומחה לקריאת שפת גוף, מה אומרת שפת הגוף שלך? טונציה, קצב דיבור, קצב נשימה, מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית מהי שפת גוף וכיצד היא באה לידי ביטוי? שפת גוף כוללת את כל ... את המבט באמצע המשפט. כל פרט קטן, כמו חיוך או גרוד בשפה, יכול להעיד על משהו בתת המודע של האדם. מדוע חשוב להכיר קודם את שפת הגוף שלך עצמך? השלב הראשון בלמידת קריאת שפת גוף הוא ללמוד לקרוא את שפת הגוף שלך. תוכל לשים לב אם במהלך שיחה אתה משנה את תנוחתך או משנה את טונציית הקול שלך, ואם כן, למה. לפעמים במהלך צפייה בטלוויזיה או שיחה עם ... תגובה רגשית. כאשר תדע לזהות את התנועות שלך, תוכל להתחיל להבחין גם בתנועות גוף אצל אחרים. כיצד לחדד את תשומת הלב לתנועות הגוף? כדי לפתח את המודעות לשפת הגוף, יש להתבונן בפרטי פרטים במהלך שיחה. חשוב לשים לב לדברים כמו איך נשימה משתנה ברגעים של התרגשות, האם קצב הדיבור משתנה כאשר עובר נושא רגיש או ... לו לכלוך לעין. יש להבין את השפה הזו לא מתוך סיסמאות או נוסחאות, אלא מתוך מכלול התנהגויות והקשרים. איך ללמוד לקרוא את שפת הגוף של אחרים? למד לקרוא את שפת הגוף של אחרים אחרי שלמדת להכיר את שפת הגוף שלך. כאשר אתה מדבר עם מישהו, שמים לב האם הוא משנה את קצב הדיבור או את עוצמת הקול בזמן מסוים, או אם הוא משנה תנוחה בכיסא כאשר הנושא משתנה. ... שאל את עצמך שאלות כמו: למה עכשיו עשיתי את התנועה הזו? או למה עכשיו שיניתי את התנוחה? לאחר מכן, תוכל להתחיל לנתח את שפת הגוף של אחרים, ולראות אם תוכל לזהות דפוסים חוזרים אצלם. חשוב לא לזלזל בכדי לבנות את המודעות הפנימית שלך, כך תוכל לזהות בצורה טובה יותר את שפת הגוף של אחרים. סיכום ותובנות נוספות לסיכום, שפת גוף אינה נוסחה פשוטה או מדויקת, והיא משתנה בהתאם לאדם ולסיטואציה. הדרך ללמוד שפת גוף היא להתבונן בתשומת לב גם בשפת הגוף שלך וגם בשפת הגוף של אחרים. עליך לשאול את עצמך למה עשית תנועות מסוימות, מה המשמעות שלהן, ולנסות לבחון את השפעות הרגשות והמחשבות על ההתנהגות שלך ושל אחרים. על פי עקרונות אלו, ניתן לפתח מיומנות אמיתית בלקרוא את שפת הגוף של אחרים בצורה יעילה ומדויקת. שפת גוף מודעות עצמית שקרים ומניפולציות טכניקות תקשורת מהי שפת גוף וכיצד היא באה לידי ביטוי? שפת גוף כוללת את ... לפעמים אדם מחייך כדי להראות שהוא שמח, אך ייתכן גם שהוא מחייך באופן מזויף כדי ליצור רושם מטעה. מדוע חשוב להכיר קודם את שפת הגוף שלך עצמך? אחד השלבים החשובים ביותר הוא ללמוד לקרוא קודם את שפת הגוף האישית. תוך כדי שיחה, אפשר לשים לב היכן מתרחש שינוי פתאומי בתנוחת הגוף, האם מתלווים לכך רגשות מסוימים, או האם יש חוסר נוחות שמתבטא בתזוזה בכיסא או בשינוי טונציה. אפילו כשצופים בטלוויזיה ובשלב מסוים מזיזים את הגוף, כדאי לשאול את עצמך מה גרם לכך - האם הכיסא היה לא נוח, או שמא משהו בתוכן שצפית בו עורר בך תגובה פנימית? מודעות זו לעצמך יוצרת בסיס להבנת הגוף של אחרים. כיצד לחדד את תשומת הלב לתנועות הגוף? על מנת לפתח מודעות לתנועות הגוף (שלך ושל אחרים), מומלץ להתבונן לפרטי פרטים באופן שבו דברים נעשים: מה קורה לגוף כשאתה שומע דבר שמפריע לך או משמח אותך? איך הנשימה משתנה ... שאדם צועק גנבו אותי או הצילו אבל בפועל הוא זה שגנב או עשה מעשה שלילי. לכן, אי אפשר לבסס אבחנה רק על רושם ראשוני של שפת הגוף בלי להסתכל על מכלול ההתנהגות של האדם ועל ההקשר שבו הוא פועל. איך ניתן ללמוד לקרוא את שפת הגוף של אחרים? אחרי שלומדים לשים לב לשפת הגוף האישית, אפשר להרחיב את המודעות ולהתחיל להתבונן על אנשים אחרים בסביבתך: התבונן באדם כשאתה מדבר איתו: האם הוא משנה את קצב הדיבור או את עוצמת ... בכיסא כשהנושא נעשה רגיש או מעניין יותר? האם מופיעים סימנים עקביים שמעידים על שינוי רגשי, כמו מצמוץ בתדירות גבוהה או כיווץ הגוף? הנקודה החשובה היא לא רק לשים לב לשפת הגוף, אלא גם לנסות להבין את ההקשר. לדוגמה, אם אתה כבר מכיר את האדם, אתה יכול להבחין שהוא נוהג לדבר בטון מסוים או לזוז בתבנית מסוימת, וכשהוא ...
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
... ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש האם תזונה בריאה באמת משפיעה על האושר הנפשי? השאלה ... תזונה בריאה משפיעה על המצב הנפשי ועל רמת האושר. נקודת המוצא של הדיון היא הטענה הפשוטה: אם הגוף בריא יותר, האדם ירגיש טוב יותר ויהיה מאושר יותר. אליעד מנתח את הטענה ... כאב וסבל, וכשמוציאים את היד מהאש הוא חש הקלה ואושר. לפי הדוגמה הזאת, אפשר לומר לכאורה שכאשר הגוף נמצא במצב פיזי טוב, האדם אמור להיות מאושר יותר, וכשהגוף חולה, האדם מאושר פחות. אך אליעד טוען שהנושא מורכב יותר מכפי שהוא נראה. ... להיות חולה מאוד ובכל זאת לחוש תחושות של שמחה ואושר עמוק. הסיבה לכך נעוצה בהזדהות האדם עם הגוף שלו ועם הנפש שלו. מה המשמעות של הזדהות עם הגוף או עם הנפש? אליעד מסביר שהשאלה המהותית היא במה האדם מזדהה. ככל שאדם מזדהה יותר עם הגוף שלו, כך המצב הגופני משפיע יותר על האושר שלו. לדוגמה, אם האדם מרגיש כאב בגופו והוא מזדהה עם הכאב הזה, הוא יחווה סבל. לעומת זאת, אם האדם פחות מזדהה עם הגוף, הוא יסבול פחות מהכאב הפיזי. ההזדהות יכולה להיות בכמה רמות שונות, אותן ... חושב שהרכוש שלו זה הוא עצמו. לדוגמה, אם נשרף לו העסק, הוא חש כאילו הוא עצמו נשרף. הזדהות עם הגוף - האדם מרגיש שכל כאב גופני הוא כאב אישי שלו. הזדהות עם התודעה (הנפש) - האדם אינו מזדהה עם הגוף או עם הרכוש, אלא עם התודעה שלו, כלומר, הוא מושפע מדברים שמפריעים לנפש ... חוסר הזדהות מוחלט - אדם שמזדהה רק עם המהות האחדותית של המציאות, ואז לא משנה לו כלום ברמת הגוף או הנפש. הוא נמצא מעבר לסבל ולאושר רגילים. האם הזדהות משפיעה על מידת ... האדם יכול להיות בפוקוס מוחלט, להרגיש את האחדות הפנימית, ולהישאר במצב מאוזן ושמח - גם במצב הגופני והנפשי הכי גרוע. האם תזונה משפיעה על אושר נפשי? איך להפחית הזדהות עם הגוף? מה הקשר בין דיכאון להתפתחות רוחנית? איך להתמודד עם תחושות שליליות? מה הקשר בין בריאות הגוף לנפש? האם אושר תלוי במצב גופני? ...
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
... המזון או כמות המזון - צריך תחילה להבין שמדובר בשני היבטים שונים המשפיעים על הגוף שלנו בדרכים שונות. אליעד מדגיש שמצד אחד, ברור שכמות המזון היא ... תעלה במשקל, ואם תאכל מעט מדי תרד במשקל. מצד שני, איכות המזון משפיעה על הרכב הגוף ועל הבריאות באופן כללי, ולכן אי אפשר להתעלם גם ממנה. אליעד ... אומרת שירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות. אם הכנסת פחות קלוריות ממה שהגוף שלך הוציא, אתה תרד במשקל. אם הכנסת יותר קלוריות, אתה תעלה ... - כי בעוגיות יש יותר קלוריות. לכן ברור שגם סוג המזון משפיע על המשקל ועל הרכב הגוף. מה הקושי במדידת קלוריות ומדוע לא מומלץ לספור אותן? אליעד ... לחשב כמה קלוריות נמצאות באוכל לפני שאתה אוכל אותו, אך קשה לחשב כמה קלוריות הגוף באמת יספוג וינצל לאחר העיכול. שריפת הקלוריות בגוף תלויה ... גופנית, טמפרטורה, רמת סטרס, שינה ועוד המון פרמטרים שאי אפשר למדוד במדויק. הגוף לא קולט את כל הקלוריות מהמזון בצורה זהה, כי יש מזונות שקשה יותר לעכל, ולכן הגוף משקיע יותר אנרגיה בפירוק שלהם. לכן ספירת קלוריות מדויקת היא ... תזונתיים ובריאותיים, הוא לא אידיאלי: תפריט תזונה מתעלם מהצרכים המשתנים של הגוף לאורך היום. אכילה לפי תפריט לא טבעית כי היא מאלצת אותך לאכול ... שנכון לא רק בתזונה אלא בכל תחום בחיים: להתמקד בסיבה ולא בתוצאה: המשקל והרכב הגוף הם תוצאה של מה שאתה אוכל, ומה שאתה אוכל תלוי בתחושות שלך, ... שלך לטווח ארוך. הגישה הזאת מאפשרת לך להיות יותר מחובר לתחושות הטבעיות של הגוף שלך במקום להילחם בו. מה הקשר בין תזונה להצלחה בחיים? אליעד ... גוף ובריאות אופטימליים. במקום להילחם עם ספירת קלוריות, עדיף להתחבר לתחושות הגוף ולבחור באכילה נכונה שמשרתת את הצרכים האישיים שלך בצורה הטובה ביותר. האם קלוריות משמינות? איך לרדת במשקל בלי לספור קלוריות? מהו הרכב הגוף? איך סוג המזון משפיע על הרעב? למה קשה לשמור על הדיאטה? איך ... תזונה היא נושא רחב הכולל שיקולים רבים: מטרות אישיות, סוגי המזון, השפעתם על הגוף, גורמים המשפיעים על משקל הגוף והרכבו, וכיצד להתנהל בצורה חכמה בתחום זה. המטרות של אנשים ... שרוצים לרדת במשקל. יש כאלה שרוצים לעלות במשקל. יש כאלה שרוצים לשפר את הרכב הגוף - כלומר, להעלות מסת שריר ולהפחית שומן. ישנם שני היבטים מרכזיים: משקל הגוף - כמה קילוגרמים האדם שוקל. הרכב הגוף - היחס בין שרירים, שומן, נוזלים ושאר מרכיבים. לכן, כל החלטה תזונתית צריכה להתחשב לא רק במשקל אלא גם בהרכב הגוף. הגורמים המשפיעים על משקל הגוף ישנם שני גורמים עיקריים המשפיעים על המשקל: כמות המזון שנצרכת ... לעומת כמה קלוריות יוצאות. סוג המזון - הרכב המאכלים וכיצד הם משפיעים על הגוף. שתי גישות עיקריות בתחום הדיאטות גישה אחת טוענת שהכמות היא ... הוא עדיין יכול לעלות במשקל אם הכמות תהיה גדולה מספיק. סוג המזון והשפעתו על הגוף למרות שהכמות היא גורם חשוב, גם סוג המזון משפיע בצורה ... מהר יותר. סוגי מזון שונים משפיעים על רמות האנרגיה והפרשת הורמונים בגוף. הרכב הגוף: משקל בלבד אינו מספיק גם אם נאמר שכמות הקלוריות קובעת את העלייה או הירידה במשקל, יש להסתכל גם על הרכב הגוף: אם אדם יצרוך כמות קלוריות גבוהה מחלבון, הגוף יגיב אחרת מאשר אם כל הקלוריות יגיעו משומן או פחמימות. בניית ... קל לדעת כמה קלוריות יש בכל מזון לפני שאוכלים אותו, אך קשה למדוד כמה קלוריות הגוף באמת ינצל. שריפת קלוריות תלויה בגורמים רבים כמו פעילות ... שבאמת מגיעות למחזור הדם. מעבר למשקל: שיקולים נוספים בבחירת מזון מעבר למשקל הגוף והרכבו, ישנם גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון: השפעה על הבריאות - חשוב לוודא שהגוף מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים. תחושת רעב ושובע - יש ... שמעוררים חשק לאכילה מיותרת. הגישה הנכונה: להתמקד בסיבה ולא בתוצאה משקל הגוף והרכב הגוף הם תוצאה של האכילה, ולכן עדיף להתמקד בשורש הבעיה: אילו מאכלים ... משפיעים לטובה על רמות האנרגיה? אילו מאכלים מכילים את הערכים התזונתיים שהגוף זקוק להם? הקשר בין תזונה לחיים בכלל העיקרון של להתמקד בסיבה ...
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
... אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף האם כאב נפשי תלוי בגוף הפיזי? אליעד מתייחס לנושא של הקשר בין הגוף לבין הסבל הנפשי, ומסביר שהשאלה העיקרית היא האם קיומה של התודעה ללא גוף היה מפחית או מגביר את הסבל הנפשי. ... בילד שלי. הסיבה היא הזדהות רגשית חזקה עם הילד, כאילו הגוף של הילד הוא הגוף של אותו אדם. האם הסרת הכאב הגופני מבטלת את הכאב הנפשי? אליעד ממשיך עם דוגמה נוספת ומסביר שכאב נפשי אינו תלוי רק בקיומו של כאב גופני. הוא ... כלומר, רמת הסבל תלויה בעוצמת ההזדהות ולא בעצם קיומו של הגוף הפיזי. האם חיילים סובלים פחות מפגיעות בגופם? אליעד ממשיך ומביא דוגמה של חיילים בשדה קרב, שלעתים פחות ... עם גופם האישי, ולכן הם פחות מודאגים מפגיעה פיזית. האם הגוף עצמו הוא הבעיה? אליעד מדגיש נקודה מרכזית נוספת, שלפיה הגוף עצמו איננו מקור הבעיה. הבעיה העיקרית היא ההזדהות של האדם עם הרצונות שלו, כלומר, התעקשות פנימית שהדברים ... לכאב נפשי? אליעד מסכם שהבעיה האמיתית אינה עצם קיומו של הגוף או אפילו עצם קיומה של המציאות הפיזית, אלא ההזדהות הרגשית עם הרצונות האישיים, הציפיות והתפיסות של האדם לגבי עצמו ולגבי העולם. הסבל אינו נובע מהעולם או מהגוף אלא מעצם ההיצמדות והנעילה על רעיונות וציפיות. איך להפחית הזדהות רגשית? האם אפשר לחיות בלי גוף? מה זה גוף אסטרלי? למה יש כאב נפשי? האם אפשר להפסיק להזדהות עם הגוף?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הגוף
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הגוף, דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הגוף, איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן שיווקי, מאמן אישי בתל אביב, מאמן אישי לביטחון עצמי בנושא הגוף - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:31:27 - wesi4