ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טכנולוגיה ✔פמיניזם וטכנולוגיה של הגוף: מגדרו של הסייבורג ותבניות דיכוטומיות ✔"If women are made rather than born, then surely the same...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨פמיניזם וטכנולוגיה של הגוף: מגדרו של הסייבורג ותבניות דיכוטומיות
"If women are made rather than born, then surely the same is true of men. It is also true of science"

Evelyn Fox Keller

מבוא

הסייבורג הוא חיבור בין גוף אנושי למכונה. [1] נושא המחקר הוא ההשלכות המגדריות העולות מן הסיטואציה של המרתו של הגוף האנושי בסייבורג. בעבודה זו אבחן את הנשיות והגבריות כמאורגנות על ידי תבניות דיכוטומיות של קליטה וארגון עולם, אל מול האופציה של ארגון נשיות וגבריות דרך סכמות אוטופיות המנסות לנסח תבניות שאינן דיכוטומיות. אבדוק מהו הקשר בין תבניות דיכוטומיות לבין ארגון העולם וכן האם וכיצד מייצרות תבניות דיכוטומיות הדרה של האחר ובעקבות זאת מקבעות את מקומה הנמוך היררכית של האשה. סיטואצית הסייבורג מעניינת ורלוונטית בהקשר זה משום שמתוך עיסוק בה ניתן לנתח ולהבין באופן ברור את דרך המחשבה הבינארית המציבה את המאפיינים המגדריים הגברים כדיכוטומיים למאפיינים המגדריים הנשיים. אבחן את סיטואצית הסייבורג ומגדרו דרך ניתוח מוצרים תרבותיים מן הספרות, הקולנוע, האמנות והרפואה.

נקודת המוצא של המחקר אינה מתיחסת למגדר כאל מלה המייצגת היסטוריה או תרבות של נשים כמו, למשל, דרך השאלה מהו מספר הנשים ההנדסאיות (את זאת אשאיר למחקרים אחרים). נקודת המוצא גורסת כי קטגוריית מגדר הוא כלי אנאליטי שמיש המאפשר אופן נוסף של ניתוח והבנה של התרבות ושל מערכת היחסים בין התרבות לטכנולוגיה ובין הגוף האנושי למכונה. אשתמש במגדר ככלי המקנה זווית ראיה וטכניקה נוספת לחקירה והבנת נושאים מוכרים. השיקול המגדרי והחיבורים שהוא מחייב בין התחומים השונים, מאפשרים נקודת מבט שונה ולכן מסקנות שונות הנובעות ממנה. כך, מגוון התחומים בהם אעסוק מהווה מרחב ידע רב מדיסציפלינות שונות, ידע שהוא פרגמנטרי ומחולק למחלקות אקדמיות שונות. המחקר המגדרי מאפשר זווית ראיה וטכניקה שונה למחקר והבנת נושאים מוכרים. כלי זה והמעברים שיבצע המחקר בין תחום לתחום מאפשרים את נקודת המבט השונה והמסקנות הנובעות ממנה. כאשר ההיסטוריונית ג'ון סקוט כתבה: "Gender: A useful category of historical analysis", [2] היא הכירה בכך שתאוריות מגדר עשויות להיות מועילות וניתן להשתמש בהן כגישות מרכזית להבנת נושאים חשובים בדיסציפלינה בה היא עוסקת. סיבה נוספת לשימוש בכלי המגדרי הינו התפקיד המרכזי אותו ממלא משחק המגדר באינטראקציה של אנושיות עם טכנולוגיה ובמקביל - היותה של הטכנולוגיה בתרבות המערב קריטית להבניית זהויותיהם של נשים וגברים.

בכדי להשתמש בכלי הניתוח המגדרי ברצוני להגדירו. מגדר עשוי להיות מוגדר במספר דרכים [3]:

לרוב מגדר הוא מכלול של רעיונות על נשיות ועל גבריות והתזוזות בגבולות ביניהם.

נשיות וגבריות כמוגדרות דרך אינטראקציות חברתיות.

מגדר הוא גם מערכת מישמוע המוצמדת לפעולות, אוביקטים ובני אדם.

בנוסף להיותו חלק מזהות אישית או מוסדית מובנית מתפקד המגדר באופן סימבולי ומטאפורי: לדוגמה, לאמר שפעילות טכנולוגית מסויימת היא באופן סימבולי נשית במגדרה, אין משמעו שגברים לעולם לא מבצעים פעילות זו. [4]

ניתוח מגדרי הוא כלי שימושי במחקר זה ממספר סיבות. ראשית, אם המבצעים המסורתיים של חקר הטכנולוגיה מזוהים כגבריים, משום שגברים מזוהים באופן מסורתי כהוגים, מייצרים ומשתמשים בטכנולוגיה, הרי שחקר הגבריות יוביל להבנות חדשות של אבני היסוד של התרבות והאידאולוגיה. שנית, הכלי המגדרי מנתח את הדרך בה הדברים מיוצרים ונעשים, כלומר - מה נבחר לבדיקה או לייצור ומה נשפט כראוי לבדיקה ולייצור, מה שמאתגר את ההנחות הקונבנציונאליות על מה נחשב כטכנולוגיה ומה לא, ומהן טכנולוגיות חשובות למחקר ומה לא. פירוק הגבולות המסורתיים הללו חושף את מרכזיות הצומת בו טכנולוגיה ותרבות נפגשים [5], בנוסף צומת זו היא גם האתר בו מכוננים אספקטים מרכזיים של הבניית מערכות מגדר. הבדלים מגדריים אינם מיוצרים ללא סיבה, הם תולדה של ומשרתים של הקשרים היסטוריים, טכנולוגים, פילוסופים ותרבותיים מסויימים ובסופו של דבר הם מכוננים על ידי בני אדם. המחקר ישאל שאלות על היחסים בין המגדר לטכנולוגיה. מטרת המחקר לשאול: כיצד נתפס בתרבות המאה העשרים הגוף האנושי אל מול המכונה, האם השתנתה תפישה תרבותית זו לאור השינויים הטכנולוגיים העכשויים? האם ישנה אופציה לתפישה שונה את הגוף לתפוש אותו כסייבורג, והאם תפישה זו מעניקה לנו תובנות ומשמעויות שונות לגבי הבינאריות של גוף מול מכונה?

הפרק הראשון ידון בתפישה התרבותית של הגוף האנושי מול התפישה התרבותית של המכונה, דרך סקירה של דיסציפלינות שונות: פילוסופיה, היסטוריה ותרבות. החלק השני של פרק זה ידון בבינאריות "מכונה מול אנוש": הצגת האופן בו נתפשת המכונה כאופוזיציה בינארית דיכוטומית לאדם.

הפרק השני יתמקד בתפישתן של גישות פמיניסטיות את הבינאריות. אתיחס לדיכוטומיה "אסנציאליזם מול קונסטרוקטוביזם" אצל פאס, הדיכוטומיה "מין מול מגדר" אצל באטלר, והדיכוטומיה "גוף מול מכונה" אצל הראוואי.

הפרק השלישי ידון בניתוח מקרה הסייבורג, הבינאריות כמכוננת את ההבנה והתפישה המגדרית. כאן אבהיר מהו הסייבורג ואבצע ניתוח של דימוי הסייבורג דרך דיסציפלינות שונות: ספרות, אמנות, קולנוע ורפואה.

הפרק המסכם יתמקד בפיענוח תופעות שעלו במהלך החקירה לגבי דיכוטומיה ומגדר, וכן אתיחס למסקנות שהופקו מן המחקר.

[1] הגדרה מורחבת ומדוייקת לסייבורג ראי בפרק xxx

[2] Scott Joan W. (1986) Gender: A usful category of Historical analysis, Journal of American History 91(1986): 1053-75, in Lerman Nina E., Mohun Palmer Arwen & Oldwnziel Ruth (1997) The Shoulders we stand on and the view from here: Historiography and dirextions for research, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, p.9, The University of Chicago press.

[3] Ibid, 2.

[4] Ibid, Ibid.

[5] Lerman Nina E., Mohun Arwen Palmer & Oldenziel Ruth (1997) "Virsatile Tools: Gender Analysis and the History of Technology", Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, p.2, The University of Chicago press.

בבליוגרפיה

בבליוגרפיה בעברית

1. אברהם אבן שושן (1993) המילון העברי המרוכז, הוצאת קרית ספר בע"מ ירושלים.

2. איריגרי, לוס. מין זה שאינו אחד [מבחר], תרגום דניאלה ליבר, עורכים יצחק בנימיני ועידן צבעוני, הוצאת רסלינג, 2003.

3. בארת רולן (1980) מחשבות על הצילום, הוצאת כתר, ירושלים.

4. זיו עמליה, חיקוי, ציטוט והתנגדות: הצרות המיגדריות של ג'ודית באטלר, מכאן, כתב עת לחקר הספרות העברית, כרך ב', יולי 2001, קיץ תשס"א.

5. טופלר אלבין (1970) הלם העתיד, עם עובד, אופקים, עמ' 179.

יונאי חביבה (אוקטובר 1990) סיפורת המדע הבדיוני כג'אנר פופולרי מתמסד, עבודה לקבלת דוקטורט.

7. לובין אורלי, גבולות האלימות: גבולות הגוף, תאוריה וביקורת, 18 אביב 2001.

נווה חנה (1999), לקט, פאה ושכחה: החיים מחוץ לקאנון, מתוך: מין מיגדר ופוליטיקה, קו אדום הוצאת הקיבוץ המאוחד.

ניטשה פרידריך (1967), מעבר לטוב ולרוע לגניאולוגיה של המוסר, ירושלים: הוצאת שוקן.

פוקו מישל (1996) תולדות המיניות, תל אביב: הקיבוץ המאוחד.

11. צמח עדי, מי אני? עכשיו חורף תשמ"א 1981, הוצאת עכשיו ת"א, ירושלים.

12. ריץ אדריאן (2000) ההטרוסקסואליות הכפויה והקיום הלסבי, לסביות והומוסקסואליות: אסופת מאמרים, עורכות באום דלית ומרן עדית.

13. שביט זוהר (1999) תולדות היישוב היהודי בארץ - ישראל מאז העלייה הראשונה: בנייתה של תרבות עברית בארץ ישראל, חלק א, ירושלים, מוסד ביאליק.

בבליוגרפיה באנגלית

1. Agassi K. Joseph (1985) Technology: Philosophical and Social Aspects, Episteme series, vol. 11, Dordrecht, The Netherlands, 23-24.

Akhil Gupta & James Ferguson (eds). (1997) Culture Oower Place. London: Duke university press.

Angerer Marie-Luise (1999) Space dose Matter: On cyber and other bodies. European Jurnal of Cultural Studies. Vol 2(2) 209-229. London.

Austin Juel, How to do things with Words, Oxford 1965.

Balsamo Anne (1996) Technologies Of The Genderd Body: Reading Cyber Women. London: Duke University Press.

Blasamo Anne, Reading Cyborgs Writing Feminism, In The Gendered Cyborg: a reader (2000) Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona, Routledge, London & New York, 151.

Bburgin V. (1996) In/Different Spaces. Place and memory in Visual Culture. Berkeley and Los Angeles: California University Press.

8. Benhabib Seyla (1995) Feminism and Postmodernism: An Uneasy Alliance, in Feminist Contentions Aphilosophical Exchange, Seyla Benhabib, Judith Butler, Drucilla Cornell, Nancy Fraser, Routledge.

9. Bergenholz rita A., Toni Morrisons Sula: A satire on Binary thinking, African American Review, V 30, Issue 1, Spring 1996, 91.

Biro Matthew (1994) The Cyborg as New Man: Figures of Technology in Weimar and thr Third Reich. Unpublished Manuscript delivered at the College Art Association Conference, New York.

11. Bleier Ruth (1986) Introduction, in Feminist Approaches To Science, Ruth Bleier (ed), Pergamon Press, The Athene Series, New York, Oxford.

Butler Judith (1990) Gender Trouble: Feminisim and the subversion of identity, New York: Routledge.

Butler Judith & Joan W.Scott (eds) (1992) Feminists Theorize the political. New York: Routledge.

Butler Judith (1993) Bodies that matter: On the discursive limits of "sex" New York: Routledge.

Butler Judith (1993) Bodies that matter: On the discursive limits of "sex" New York: Routledge.

Braidotti Rosi (1997) Mothers, Monsters, and Machines, in Writing on the body: Female Embodiment and Feminist theory, New York, Columbia University press.

Braidotti Rosi (1990), Patterns of Dissonance: Women and/in Philosophy, in Feministisch Philosophie, ed. Herta Nagl-Docekal, R. Oldenburg.

18. Bryant Dorothy (1971). The Kin of Ata are waiting for you. Berkeley New York: Moon Nooks, Random House.

Cadigan Pat (1987) 'Pretty Boy Crossover', The 1987 Annual Worlds Best SF, Ed Donald A. Wollheim. New York: DAW.

Campbell Johm W jr (1953) The Place of Science Fiction, in Brentor.

21. Canguilhem Georges (1992) Machine and Organism, in Crary Jonathan and Kwinter Sanford eds., Incorporations, Zone New York, 55-56.

22. Casper Monica J (1995) Fetal Cyborgs and Technomoms on the Reproductive Frontier: Which Way to the Carnival? In in The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

23. Channel David, Vital Machine (No date found) ch. 6 and 7

24. Chasin Alexandra (1995) Class and its close relations: Identities among women, servants, and machines, in: Judith Halberstam and Ira Livingston, ad Posthuman Bodies, Indiana University press, Bloomington and Indianapolis.

25. Chris Hables Gray, Steven Mentor, Heid J. Figueroa-Sarriera (1995) Cyborgology: Constructing the Knowledge of Cybernetic Organisms, in The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

26. Clyens Manfred E. and Nathan S.Kline (1960) Cyborgs and Space. Astronautics September, 26-27, 75-76.

27. Desmond William, Neither Deconstruction nor Reconstruction: Metaphysics and the Intimate Strangeness of Being, International Philosophical Quarterly, v. XL no. 1, Issue no. 157, March 2000.

28. George Cangluilhem[1] - למצוא את הפרטים, מניין לקחתי כתוב בהערה 4 בטקסט זה

29. Davis Gregory H. (1981) Technology- Humanism or Nihilism a critical analysis of the philosophical basis and practice of modern technology, University press of America.

30. Derrida Jacques, Lecriture et al difference (Paris: Seuil, 1967) ' Marges de la philosophie (Paris: Minuit, 1972) ' La carte postale (Paris: Flammarion, 1980).

31. Doane Mary Ann (2000) Technophilia: Technology, Representation, and the feminine. In The Gendered Cyborg: a reader, Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona ed, Routledge, London & New York

32. Ellul Jacues, The Technological order, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

33. Ferre Fredrick (1995) Philosophy of Technoligy, The University of Georgia Press, Athens & London.

Foster Hal (1989) 'Atrocity Xxhibition', in Robert Longo, ed. Howard N. Fox. Los Angeles: Los Angeles County Museum of Art and New York: Rizzoli.

Fucault Michel (1973) The Order of Things: An Archeology of Human Sciences. New York:Vintage Book.

36. Fuss Diana (1960) Essentially Speaking: Feminism, Nature & Difference, Routledge, New York, London.

37. Jacob C. Margaret (1998) The Cultural Foundations of early industrialization: A project, in Technological Revolutions in Europe Historical perspectives, Maxine Berg ed., Cheltenham, UK, 67.

38. Ogburn, William Fielding (1923) Social Change with Respect to Culture and Original Nature, New York: Huebsch.

Ogburn, William Fielding (1957) The Meaning of Technology, in: John F. Cuber (1957) Technology and Social Change, New York, Appleton century croft inc.

40. Ogburn F. William, How technology causes social chang, in: Cuber F. John (1957) Technology and social change, Appleton-Century-Crofts, inc, New York.

41. Ogburn F. William, The Nature of Technology, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

42. Gonzalez Jenniger (1999), Envisioning cyborg bodies: Notes from current research. In Wolmark Jenny ed Cybersexualities: A reader of feminist theory, Cyborgs and cyberspace, Edinburgh university press.

Gray Hables Chris (ed). (1995) The Cyborg Handbook. London: Routledge.The Cyborg Handbook

44. Gray, Chris Hables (1995). Medical Cyborgs: Artificial Organs and the Quest for the Posthuman. In Chris Hables Gray (Ed)., Technohistory: Using the History of American Technology in Interdisciplinary Research. Melbourne, FL:Krieger Publishing, forhcoming.

45. Goodman Paul, Can Technology be humane?New York Review of books, November 20, 1969, 28. In Ogburn F. William, The Nature of Technology, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons, 6.

46. Haraway Donna J. A Manifesto for Cyborgs: Science, Technology, and Socialist Feminism in the 1980s. (2000) In The Gendered Cyborg: A reader, Kirkup Gill, Janes Linda, Woodward Kath, Houvenden Fiona (ed) Routledge, London.

47. Haraway Donna (1989) Primate Visions: Gender, Race and Nature in the World of Modern Science. New York, Routledge.

48. Haraway Donna J. (1991) Simians, Cyborgs, and Women: The Reinvention of Nature. New York: Routledge.

49. Haraway Donna J. (1997) Modest_Witness@Second_Millennium.FemaleMan_Meets_OncomouseTM: Feminism and Technosocience. New York: Routledge.

50. Haraway Donna (1999) The Promises of Monsters: Aregenative Politics for inappropriate/d Others, in Cybersexualities: A reader on feminist theory, Cyborgs and Cyberspace, Wolmark Jenny ed, 1999, Edinburgh University Press.

Hayles N. Katherine (1999) How We Became Posthuman: Virtual Bodies in Cybernetics, Litrature, and Informatics. Chicago: The University of Chicago press.

52. Hayles N. Katherine (1999) The Life Cycle of Cyborgs: Writing the Posthuman. In The Cyborg Handbook, Chris Hables Gray (ed). Routledge, New York & London.

53. Hulten Pontus K.G., Introduction to the Machine as seen at the wnd of the Mechanical age, in Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

54. Irigaray, Luce (1994 [1990] ) Je, Tu, Nous: Toward a Cultural of Difference. New York and London: Routledge.

Keller Fox Evelyn (1995) Reflections on Gender and Science,Yale University press, New haven and London.

Kemeny G. John, Man Viewd as Machine, Sientific American 192 (1995), 58-67 on p. 67.

Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona (ed). (2000) The Gendered Cyborg: A Reader. New York: Routledge.

Kristeva Julia (1983) Power of Horror,New York, Columbia University Press.

59. Stanley Manfred, Technology and its critics, in: Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons.

60. Marx Leo (1964) The Machine in the garden, Oxford university press, New York, 149.

61. Mazlish Bruce (1967) The Fourth Discontinuty, Technology and Culture.

62. Mesthene G. Emmanuel, The Role of Technology in Society: some General Implications of the Programs Research, Fourth Annual Peport, 1967-1968, Harvard University Program on Technology and Society, 44. In Philip L. Bereano Ad. (1976) Technology as a Social and Political phenomenon, New York, John Wiley & Sons, 5.

63. McDermott John, Technology: The opiate of the Intellectuales, New York Review of Books, July 31, 1969, 29.

64. Miller C. Delbert, Theories of social change, in: Cuber F. John (1957) Technology and social change, Appleton-Century-Crofts, inc, New York.

65. Laura, Mulvey. "Visual Pleasure and Narrative Cinema" and "Afterthoughts on Visual Pleasure and Narrative Cinema inspired by Duel in the Sun ", Chaps. 4 & 5, in: Feminism and Film Theory, ed. Constance Penley (NY: Routhledge, London: BFI) 1998.

66. Newman Jan (1997) Religion and Technology: A study in the Philosophy of Culture, Westport, Connecticut, London, Praeger.

67. Lerman Nina E., Mohun Arwen Palmer & Oldenziel Ruth (1997) Virsatile tools: Gender analysis and the history of technology, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, The University of Chicago press.

68. Lerman Nina E., Mohun Palmer Arwen & Oldwnziel Ruth (1997) The Shoulders we stand on and the view from here: Historiography and dirextions for research, Technology and Culture (special issue: Gender analysis and the history of technology) January 97, 38, no 1, The University of Chicago press.

69. Lykke Nina, Between Monsters, Goddesses and Cyborgs: Feminist Confrontations with Science. In The Gendered Cyborg: a reader (2000) Kirkup Gill, Janes Linda, Wooward Kath, Hovenden Fiona, Routledge, London & New York.

70. Patrocinio Schweickart, What is.. Science and Technology in feminist Utopias. In MachinaEx Dea: Feminist Perspectives on Technology, Joan Rothschild (ed), (1983) The Athene series, Pergamon press, New York.

Popular Science (1998-2001) http://www.popsci.com

Riki Anne Wilchins (1997) Read My Lips: Sexual Subversion and the End of Gender, Firebrand Books, Ithaca, New York.

73. Shneiderman ben (October 23, 1984) Beyond Artificial intelligence: Overcoming the obstacle of animism. Proceedings of workshop on long term social impact of artificial intelligence, office of Technology Assessment.

Springer C. (1996) Electronic Eros: Bodies and Desire in the postindustrial age. Austin: University of Texas press.

Stepan Nancy Leys, Race and Gender: The Role of Analogy in Science. In: Feminism & Science (1996) Fox Keller Evelyn and Longino Helen E. (ed), New York, Oxford.

76. Suleiman Rubin Susan (1985) ed. The Female Body in Western Culture: Contemporary Perspectives, ambridge.

77. Sungook Hong (IHPST University of Toronto). Speech at the Postech (Pohang, South Korea) on the 22 of June, 2000.

78. Thomas Carolyn De La Pena (1999) Recharging at the Fordyce: Confronting the machine and nature in the modern bath, Technology and Culrure, October 1999, vol. 40, no. 4.

Wittig Monique, One is Not Born a Women, The Straigh Mind and other Essays, Boston 1992.

80. Wiener Norbert (1964) God and the Golem (ditails not found).

ספרות בדיונית וספרות מדע בדיוני

בעברית

1. אן מק - קפרי (1969) הספינה המזמרת, תרגום אריה חשביה, עם עובד - מדע בדיוני, תל אביב.

טוויס וולטר (תשמ"א) מוקינגבירדתל אביב: הוצאת רב מכר.

מק - קפרי אן (1981), הספינה המזמרת, תל אביב: עם עובד.

שלי מרי (2000) פרנקנשטיין, או, פרומוטאוס המודרני, תל אביב: הוצאת פראג.

באנגלית

Gibson Wiliam (1984) Neuromancer. New York: Ace books.

2. Shelley Mary (1968) Frankestein, or the Modern Prometheus, Three Gotic Novels, Penguin Books, Harmondsworth (first edn, London 1818).

Thomson Amy (1993) Virtual Girl, Ace Books, New York.

4. Woolf Virginia (1938) Three guineas. London: Hogarth Press. Reprinted, Hammondswotth, England: Penguin (1977).

פילמוגרפיה

"בלייד ראנר": 1982, רידלי סקוט, ארה"ב.

"מטרופוליס": 1927, פריץ לאנג, גרמניה.

"מסע בין כוכבים - המפגש": 1996, ג'ונתן פרייקס, ארה"ב

"שליחות קטלנית": 1984, ג'יימס קמרון, ארה"ב

"שליחות קטלנית 2 - יום הדין": 1991, ג'יימס קמרון, ארה"ב

X-Men: 1993, בראיין סינגר, ארה"ב

The Terminator"": 1984, קאמרון ג'יימס, ארה"ב.

"מאטריקס": 1999, האחים Wachowski, קנדה

"הנוסע השמיני": 1979 רידלי סקוט, ארה"ב.

"הנוסע השמיני": 1986, ג'יימס קאמרון, ארה"ב.
הגדרות ביקורת חרמנות שאלות סיפור יחסים הערה לעשות סקס מסירות כיבוש מיני הגוף דיכוטומי דיכוטומיה הגוף טכנולוגיה טכנולוגיות מגדר פמיניזם פמיניסט פמיניסטיות פמניזם פמניסט פמניסטיות שוביניזם שוביניסט שובניזם שובניסט שובניסטיות תבניות
קונספירציות קורונה, מי אחראי למגפת הקורונה? 5G, ציפים נגד קורונה, ערים חכמות, ננו טכנולוגיה, סגר הקורונה, דיקטטורה וקורונה, הקורונה כתירוץ לשלוט באנשים, מה האמת מאחורי הקורונה? נגיף הקורונה ורשת ה 5G, פייק ניוז קורונה
קונספירציות קורונה, מי אחראי למגפת הקורונה? 5G, ציפים נגד קורונה, ערים חכמות, ננו טכנולוגיה, סגר הקורונה, דיקטטורה וקורונה, הקורונה כתירוץ לשלוט באנשים, מה האמת מאחורי הקורונה? נגיף הקורונה ורשת ה 5G, פייק ניוז קורונה
... אחראי למגפת הקורונה? 5G, ציפים נגד קורונה, ערים חכמות, ננו טכנולוגיה, סגר הקורונה, דיקטטורה וקורונה, הקורונה כתירוץ לשלוט באנשים, מה האמת מאחורי הקורונה? נגיף הקורונה ורשת ה 5G, פייק ניוז קורונה האם הקורונה היא באמת מחלה ... להם ציפים בגוף כתוצאה ממשבר הקורונה. הוא מסביר שציפים הם טכנולוגיה קיימת המאפשרת מעקב אחר בני אדם, אבל הם לא פותחו במיוחד בגלל הקורונה. הטכנולוגיה הזאת קיימת כבר הרבה זמן, וישנם מקומות בעולם שאכן משתמשים בציפים כדי לעקוב אחרי עובדים או אזרחים. עם זאת, הקורונה לא הומצאה לצורך החדרת ציפים לגוף, אלא שיש ... קשר ישיר בין רשתות 5G לבין נגיף הקורונה. רשתות אלו הן פשוט טכנולוגיה מתקדמת יותר לשיפור מהירות האינטרנט והתקשורת הסלולרית. הוא מציין שייתכן וקל יותר להשתמש בטכנולוגיית 5G כדי לשלוט באנשים עקב יכולות תקשורת מהירות יותר, אך מדגיש שזה לא אומר שהטכנולוגיה הומצאה לצורך שליטה באנשים או קשורה באופן ישיר להתפרצות הקורונה. מה הן ערים חכמות וכיצד הן משפיעות על הפרטיות? אליעד כהן מסביר שערים חכמות הן מקומות בהם נעשה שימוש מוגבר בטכנולוגיות מתקדמות כדי לשפר ולייעל את חיי התושבים. הוא נותן דוגמאות כמו רמזורים חכמים שמסתגלים לעומס התנועה, כבישים שיכולים לייצר חשמל או להתאים נתיבים לפי הצורך, ... לא הייתה נכונה. האם קיימת סכנה ממשית מהתקנת ציפים וננו - טכנולוגיה? אליעד מסביר שננו - טכנולוגיה וציפים הם טכנולוגיות קיימות שלא הומצאו כדי לעקוב אחר אנשים אלא כדי להקטין את הרכיבים האלקטרוניים. הוא מציין שטכנולוגיות אלו יכולות לשמש למעקב אך אינן פותחו למטרה זו במקור. הוא גם מזכיר שהטלפון הנייד שכל אחד נושא כבר משמש למעשה כציפ המאפשר לעקוב אחר אנשים. לסיכום, אליעד כהן ... האם רשת 5G מסוכנת? האם הקורונה נוצרה במעבדה? מה זה ננו - טכנולוגיה? האם הקורונה היא תרמית? קונספירציות הקורונה איך מדינות העולם מתמודדות עם הקורונה? קורונה וערים חכמות, מי המציא את הקורונה? קורונה ודיקטטורה, שבבים וקורונה, ... האם קורונה זו שפעת? קורונה ופוליטיקה, קורונה וביבי נתניהו, טכנולוגיית דור 5 וקורונה, קורונה וקונספירציה, קורונה זה סוג של שפעת, וירוס הקורונה, וירוס השפעת, האם מקור הקורונה במעבדה? למה עשו סגר קורונה? למה מפחידים אנשים ... דור 5 וקורונה, אויב המדינה, ערים חכמות וקורונה, איתוראן, טכנולוגיות ריגול, טכנולוגיות מעקב, סין והקורונה, מהי עיר חכמה? פגיעה בפרטיות, שקרים של קורונה, השקר של הקורונה, השקר של סגר הקורונה, שמירה על בריאות הציבור ...
עולם בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח
עולם בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח
... בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח מה היה קורה אם אנשים היו חיים לנצח? אליעד כהן מתאר תרחיש עתידני שבו ... והופעת הטלפון שינתה את כל התרבות והצרכים האנושיים. ברגע שהטכנולוגיה הזו הופיעה, היא העלימה צרכים ישנים ויצרה צרכים חדשים. באותה צורה, חיים נצחיים ייצרו מציאות חדשה עם רצונות חדשים שלא היו קיימים קודם לכן, והרצון להמשיך לחיות כבר ... מה עושה אותו שמח ומה נותן לו תחושת סיפוק ומשמעות. האם הטכנולוגיה תוכל לפתור את הפחד מהמוות? בהקשר זה, אליעד מתאר את היחס בין טכנולוגיה לבין התפיסות העמוקות שלנו. הוא מציין כי הטכנולוגיה יכולה לפתור בעיות פיזיות רבות, אך היא לא בהכרח תפתור את הפחדים והספקות העמוקים יותר של האדם, כמו חיפוש משמעות עמוקה בחיים. אליעד מדגיש שהפחד מהמוות אינו רק פחד ... האם אפשר לחיות לנצח? איך תשתנה האנושות ללא מוות? האם טכנולוגיה יכולה להביס את המוות? מה יקרה לדת בעולם ללא מוות? כיצד ייראו החיים ללא סוף? ...
יזמות עסקית, הקמת סטארטאפ, השקעה בסטארטאפ, המדריך ליזם המתחיל, איך להצליח ביזמות? אימון ליזמים, איך לשכנע משקיע להשקיע בך? מה חשוב למשקיע? הכנה לשיחה עם משקיע, איך לחשוב כמו משקיע? להשקיע בעסק שלך, טעויות של יזמים, אימון עסקי
יזמות עסקית, הקמת סטארטאפ, השקעה בסטארטאפ, המדריך ליזם המתחיל, איך להצליח ביזמות? אימון ליזמים, איך לשכנע משקיע להשקיע בך? מה חשוב למשקיע? הכנה לשיחה עם משקיע, איך לחשוב כמו משקיע? להשקיע בעסק שלך, טעויות של יזמים, אימון עסקי
... מבצע בתחום הפיתוח דורשת השקעת זמן וכסף. אם הוא משקיע שעות רבות במפיתוח המוצר או טכנולוגיה, עליו להבין שזמן זה כסף. במקרה כזה, אם הוא לא משקיע במשהו אחר, הוא למעשה משקיע את הזמן שבו ... מעלה את הסיכון להיכשל, כיוון שהוא לא מבין את עקרונות היסוד של השקעה. האם רעיון טכנולוגי לבדו מספיק? הרבה יזמים טועים לחשוב שהרעיון הטכנולוגי לבדו מספיק כדי להצליח. הסיבה לכך היא שיש אלפי פטנטים שנרשמו ולא הפיקו רווח כלשהו. מה שחשוב הוא ... שלהם ולהבין את החשיבות של פיתוח עסקי ושיווק. אי לכך, הדרך להצלחה לא רק כוללת טכנולוגיה מצוינת אלא גם הבנה רבה בתחום השיווק, הניהול העסקי, והכנה לתוכנית עסקית מוצלחת. איך להפוך את הרעיון לעסק רווחי? הדרך להפוך רעיון עסקי לרווחי היא לא בהכרח על ידי המצאת טכנולוגיה מדהימה, אלא על ידי פיתוח כישורים עסקיים. זקוק לדעת כיצד למכור את המוצר שלך, איך לגייס לקוחות, ... תשואה גבוהה יותר. זהו תהליך שדורש להבין את הפוטנציאל הכלכלי של העסק לא רק מבחינת טכנולוגיה אלא גם מבחינת ניהול, שיווק, מכירות והחזר השקעה. תשומת לב לעלות אלטרנטיבית יזמים צריכים להבין ... בניהול, שיווק או פיתוח עסקי יכולה להגדיל את הסיכוי להצלחה משמעותית. איך לפתח טכנולוגיה? איך למכור פטנט? טעויות של בעלי עסקים הכנת תוכנית עסקית מה חשוב למשקיע? איך לעשות אקזיט? איך ... פיתוח העסק, כולל הזמן והמשאבים, היא השקעת כסף לכל דבר. במקום לחשוב רק על הרעיון הטכנולוגי המבריק או על הפטנט הייחודי, צריך להבין שהמטרה הסופית היא להחזיר את ההשקעה ולהרוויח. למה חשוב ... השאלות לגבי הסיכוי להרוויח וכמה הזמן שיידרש לפני שמחזירים את ההשקעה. האם רעיון טכנולוגי לבדו מספיק כדי להצליח? יש מיליוני פטנטים רשומים ברחבי העולם שלא הפיקו עבור הממציא שלהם שום ... שצפוי לו לעומת השקעות אחרות. מדוע חשוב לפתח יכולות שיווק ועסקים ולא להסתפק בטכנולוגיה? יזמים רבים חושבים שהיותם מומחים טכנולוגיים או תותחים בפיתוח מבטיח הצלחה. אבל בפועל, כדי להפוך מוצר לרווחי, נדרש הרבה יותר מרעיון מבריק. ... שיווק ופיתוח עסקי, או ללמוד את התחומים הללו בעצמך. אדם מוכשר ככל שיהיה בתחום הטכנולוגי, עלול למצוא את עצמו עם פטנט מדהים, אך בלי שום יכולת להפוך אותו לרווח כלכלי אמיתי. כדי להצליח ... עסק איך להרוויח כסף מאומנות שיווק לעסקים פרזנטציה ויזמות אימון לעסקים איך לפתח טכנולוגיה? איך למכור פטנט? איך לעשות כסף מאומנות? טעויות של בעלי עסקים, טעויות של אנשי מקצוע, להפוך פטנט ...
NLP, נלפ, מה זה NLP? בעד NLP, נגד NLP, נלפ טוב, נלפ רע, בעד ונגד טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, לימודי NLP, מהו NLP? הסוד, קורס NLP master, ללמוד NLP, נלפ מאסטר, ביקורת NLP, nlp חוות דעת, nlp טכניקה, חלק 1
NLP, נלפ, מה זה NLP? בעד NLP, נגד NLP, נלפ טוב, נלפ רע, בעד ונגד טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, לימודי NLP, מהו NLP? הסוד, קורס NLP master, ללמוד NLP, נלפ מאסטר, ביקורת NLP, nlp חוות דעת, nlp טכניקה, חלק 1
... להיות שיהיו מטפלי CBT שונים אבל יהיה איזה מכנה משותף אחיד שיודעים כל מי שהולך לטיפול CBT יפעל במשהו שהוא x אבל עוד פעם NLP זה מותג זה שם של מותג זאת לא טכנולוגיה כאילו. ש: זה לא בסיס משותף הבנתי לא ... אני אגיד אני מלמד בודהיזם וזה וזה מה אני אגיד לא יקנו אז מה נעשה ניתן לזה שם ונקרא לזה NLP ואז נלמד מגוון של שיטות אבל ה - NLP לכשעצמו הוא לא שיטה הוא טכנולוגיה אני יודע מה אפילו סיינטולוגיה תגידי נגיד שזאת מרמה. ש: גם סיינטולוגיה זאת טכנולוגיה. אליעד: לא משנה אבל נגיד שתגידי סיינטולוגיה בא נגיד שזאת מרמה. ש: סיינטולוגיה זאת לא טכנולוגיה. אליעד: אתם רוצים לדבר ביניכם, הקבלה זה מדע וסיינטולוגיה זאת טכנולוגיה ולא משנה מה שתרצו אבל כשאומרים ...
צ'יפים נגד קורונה, שבב תת עורי לחולי קורונה, השתלת שבבים דיגיטליים, קונספירציות קורונה, פגיעה בפרטיות, פחד מפני ציפים, פחד משבבים תת עוריים, פחד מננוטכנולוגיה, יחסי גוף נפש, פחד מטכנולוגיה, מה יקרה בעולם בעתיד? עתידנות
צ'יפים נגד קורונה, שבב תת עורי לחולי קורונה, השתלת שבבים דיגיטליים, קונספירציות קורונה, פגיעה בפרטיות, פחד מפני ציפים, פחד משבבים תת עוריים, פחד מננוטכנולוגיה, יחסי גוף נפש, פחד מטכנולוגיה, מה יקרה בעולם בעתיד? עתידנות
... שבבים דיגיטליים, קונספירציות קורונה, פגיעה בפרטיות, פחד מפני ציפים, פחד משבבים תת עוריים, פחד מננוטכנולוגיה, יחסי גוף נפש, פחד מטכנולוגיה, מה יקרה בעולם בעתיד? עתידנות ... אליעד כהן מבהיר את חששם של אנשים שהשבבים יעקבו אחרי כל תנועה שלהם ויכפו עליהם התנהגות מסוימת. האם הטכנולוגיה לשליטה באמצעות שבבים קיימת או אפשרית? אליעד מסביר תחילה ברמת ההיגיון: הטכנולוגיה אכן אפשרית. הוא נותן דוגמאות ... מניפולציה עצבית, אפילו ללא מגע פיזי. האם שבבים לשליטה כבר קיימים היום? לדעתו של אליעד, כנראה שכיום הטכנולוגיה עדיין אינה קיימת באופן מלא ומוחלט, אך יש כבר ניצנים של טכנולוגיות דומות בשלבי פיתוח שונים. לדוגמה, טכנולוגיות שמאפשרות לבני אדם לראות או ... יהיה להכניס שבבים לגופם של בני אדם? אליעד טוען שבעתיד, ככל הנראה, שבבים אלה יהפכו להיות קטנים מאוד, ננוטכנולוגיים , שניתן יהיה אפילו להחדיר אותם ... כאלה. הוא מדגיש נקודה חשובה: אף שבב לא יכול לשלוט באמת ברצון של האדם, בתודעה שלו או במחשבותיו העמוקות. טכנולוגיה מסוגלת לשלוט בתחושות פיזיות ... שאף אחד לא יכול לשלוט במה שאדם באמת רוצה ומרגיש, והחופש האמיתי של האדם נמצא בתוך התודעה שלו, ושם שום טכנולוגיה לא יכולה לשלוט. האם שבבים דיגיטליים מסוכנים? האם ניתן לשלוט באנשים באמצעות טכנולוגיה? מה זה שיטת הצפרדע? מהי נאנו - טכנולוגיה? איך להתמודד עם פחד מטכנולוגיה? האם ניתן לכפות על אדם להרגיש רע? האם קיימת שליטה מוחלטת על תודעה אנושית? חרדות מטכנולוגיה, מדע בדיוני, פייק ניוז קורונה, ... המדינה, מה יקרה בעתיד בעולם? כצאן לטבח, לשלוט בבני אדם, לשלוט במוח של בני אדם, כאבי פנטום, כאב רפאים, טכנולוגיות, דיקטטורה, שליטה באזרחים, מדע ...
העולם הערבי, מהפכות בעולם הערבי, התמרדות נגד דיקטטורה, הפיכת השלטון, דמוקרטיה, הסכם שלום, לעשות שלום
העולם הערבי, מהפכות בעולם הערבי, התמרדות נגד דיקטטורה, הפיכת השלטון, דמוקרטיה, הסכם שלום, לעשות שלום
... מהסיכון לשינוי. מה התפקיד של הטכנולוגיה בהתפתחות מהפכות בעולם הערבי? אליעד מזכיר גם את התפקיד של הטכנולוגיה, כגון פייסבוק והאינטרנט, שהיו גורמים מרכזיים במהפכות הערביות. טכנולוגיה זו, שמגיעה מהמערב, אפשרה לאנשים לתקשר, להתאגד ולארגן התמרדויות בצורה מהירה ויעילה. הוא מדגיש את האירוניה שבמצב, שבו מצד אחד יש שנאה כלפי המערב, אך מצד שני אותה טכנולוגיה מערבית מאפשרת ומעודדת את ההתמרדות. מדוע לא כל בני האדם מתמרדים באותה מידה? אליעד מסביר את ההבדל בין בני האדם בהקשר של התמרדות. לדבריו, אנשים עם יותר ... לעשות שלום עם האגו? מה תפקיד הטכנולוגיה במהפכות ערב? מדוע מהפכות נכשלות באיראן ומצליחות במצרים? איך להשיג שלום פנימי בלי להילחם? ...
אבולוציה רוחנית, גמר תיקון, תיקון הדור האחרון, אחרית הימים, עולם אידיאלי, העולם הרוחני, חיים רוחניים, התפתחות רוחנית, התקדמות רוחנית, העתיד הרוחני, ימות המשיח
... מציין שההיגיון אומר שהעולם תמיד מתפתח לכאורה - למשל, יש יותר אנשים, יותר טכנולוגיה , יותר שפע חומרי, יותר חוויות ויותר אפשרויות. אך מצד שני, יש תמיד גם דברים שמתמעטים - פחות שלווה, פחות טבע, פחות חופש, ולעיתים גם פחות עומק רוחני. ההתפתחות החיצונית ... מראש את היעד של האבולוציה. אם נקודת הייחוס היא כמותית (יותר אנשים, יותר טכנולוגיה) , אז זו התפתחות. אבל אם המטרה היא עומק הקשר האנושי, אז העולם הידרדר. התפתחות רוחנית תלויה, לדבריו, במקום שאליו אתה רוצה להגיע. מה זה אומר לתקן מבחינה רוחנית? אליעד ...
עתידנות, חיזוי העתיד, חיזוי מגמות לעתיד, מה יקרה בעתיד? חיזוי עתידות, בחירת מקצוע, היסטוריה, לימודי היסטוריה, ללמוד מהעבר, מגמות בעתיד
... נשארו, אילו מקצועות נעלמו, ואילו מקצועות חדשים הופיעו. למשל, בעבר מקצועות כמו כרכרן או מדליק פנסי רחוב היו נחוצים, אך עם הזמן וההתקדמות הטכנולוגית מקצועות אלו נעלמו. לכן, אדם שמעוניין לחזות אילו מקצועות יהיו נחוצים בעתיד צריך לבדוק אילו טכנולוגיות חדשות צפויות להתפתח, ולבחון איזה מקצועות הם בעלי פוטנציאל להחליף את המקצועות הנוכחיים. האם אפשר לחזות בוודאות מה יקרה בעתיד? אליעד ... כל רצונותיה? הסבר נוסף שאליעד כהן נותן על נושא העתיד הוא שכאשר האנושות תפתור את כל הבעיות הקיימות ותמלא את כל רצונותיה, למשל: תהיה טכנולוגיה מתקדמת שתאפשר לאנשים לגור בחלל, במאדים או בכוכבים אחרים, בסופו של דבר יתגלה שהבעיות לא באמת נפתרות אלא רק משתנות. לאחר פתרון בעיה אחת מופיעה מיד בעיה חדשה אחרת. למשל, אם בעתיד תהיה טכנולוגיה שתבטל את הצורך לעבוד כל השנה, השאלה תהיה מה יעשו בני האדם עם כל הזמן הפנוי שיווצר? במה הם יעסקו כשלא יצטרכו לעבוד כלל? גם אז הם ימצאו ...
התאמת המוצר ללקוח, התאמת המכירה ללקוח, איך למכור לנכון? בירור צרכי הלקוח, איתור צרכי הלקוח, אפיון צרכי הלקוח, איך לדבר עם לקוח? איך להבין את הלקוח? איך לשכנע את הלקוח?
התאמת המוצר ללקוח, התאמת המכירה ללקוח, איך למכור לנכון? בירור צרכי הלקוח, איתור צרכי הלקוח, אפיון צרכי הלקוח, איך לדבר עם לקוח? איך להבין את הלקוח? איך לשכנע את הלקוח?
... אלא לתת תשובה כללית ולא מוגדרת. למשל, אם הלקוח מחפש רכב, אך לא אומר מה בדיוק חשוב לו, המוכר צריך להציג את המוצר בצורה כללית: הרכב הזה משלב טכנולוגיה מתקדמת, בטיחות גבוהה וצריכת דלק חסכונית. על מה היית רוצה לקבל עוד מידע? אם המוכר יבחר להציג מראש תכונה ספציפית כמו חסכון בדלק, בעוד שהלקוח מחפש דווקא בטיחות, ... כללית ומעורפלת יחסית, ולהמשיך לשאול שאלות שמטרתן לקבל מידע ברור יותר. המוכר יכול לומר למשל: הרכב הזה מתאים להרבה מטרות, הוא גם חסכוני, גם טכנולוגי וגם בטיחותי. מה היית מעדיף לשמוע יותר? כך המוכר שומר על כל האפשרויות פתוחות, ומונע מהלקוח לקבל תחושה שהמוצר לא תואם את צרכיו. לסיכום, השיטה שאליעד כהן מציע היא ... של יתרון ספציפי במוצר, אלא יש לתת ללקוח מידע כללי ולא מוגדר, כדי להבין איך הוא מגיב. לדוגמה, אם מדובר במכירת רכב, ניתן לומר: הרכב הזה משלב טכנולוגיה מתקדמת, בטיחות גבוהה וצריכת דלק חסכונית. מה חשוב לך לשמוע עליו יותר? אם הלקוח יגיב בהתעניינות לאחד ההיבטים, ניתן להעמיק בו ולשאול שאלות נוספות כדי להבין טוב יותר ... הרכב כאילו הוא כבר סיפר מה הוא מחפש, זאת אומרת אם לדוגמה ניקח רכב והרכב הזה נגיד הוא נוח לטיולים הוא בטיחותי הוא מהיר, הוא חסכוני הוא חדשני טכנולוגי נגיד, אם בן אדם אומר אני מחפש רכב טכנולוגי אנחנו נספר לו כמה הרכב הזה טכנולוגי אם הוא מחפש רכב חסכוני נספר לו כמה הרכב הזה חסכוני, הוא מחפש רכב בטיחותי אנחנו נתמקד בכמה הרכב הזה בטיחותי. אבל מה קורה אם הוא בא ואמר לנו אני מחפש רכב, מה בדיוק? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טכנולוגיה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טכנולוגיה, איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טכנולוגיה, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בטלפון, אימון אישי קריירה, מאמן לזוגיות בתחום טכנולוגיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1211 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 11:31:25 - wesi4