ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ארנבת ✔שלום לך עצלות - למה לא משתלם לעבוד קשה / קורין מאייר ✔קורין מאייר נולדה בז'נבה. למדה כלכלה, יחסים בינלאומיים ופסיכואנליזה. היא עבדה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨שלום לך עצלות - למה לא משתלם לעבוד קשה / קורין מאייר
קורין מאייר נולדה בז'נבה. למדה כלכלה, יחסים בינלאומיים ופסיכואנליזה. היא עבדה שנים רבות בחברת החשמל הצרפתית והיום מקדישה את זמנה לכתיבה בענייני פסיכואנליזה. היא מכירה את הארגונים הציבוריים. היא למדה אותם התנסתה בהם ושונאת אותם ואת מה שהם עושים לבני האדם.

אינני יודע מה חשבה כשנתנה לספר את שמו: (b onjour paress) בעברית קשה להעלות אסוציאציות לשם, שלום לך עצבות, אך כל צרפתי מכיר מיד את הפאראפרזה על bonjour tristesse "שלום לך עצבות" הספר שהפך את פרנסואז סאגאן הצעירה למפורסמת בכל העולם בשנת 1954, כשהייתה בת שמונה עשרה הוסרט ונחשב עד היום לאחד הספרים החתרניים והנקראים בצרפתית עד היום. אין שום קשר בין העצבות של אז לעצלנות של היום. שלום לך עצבות היה רומן. העצלנות באה לפרק ארגונים ממוסדים. ולא שאני זוכר אך ייתכן שהעצבות פירקה גם היא איזו אהבה ממוסדת. ואולי מאייר מבינה עד כמה היא חתרנית.

הארגון הוא לא ארגון הומניטארי. נכון שהוא סיפק מקומות עבודה בטוחים, אך הארגון הוא יקום מסתורי. מטרת הספר היא "לרפות את ידי המנהלים" לגרום לאיבוד מוסר העבודה. להשתמש במקום העבודה לתועלתם של העובדים במקום לשרת את הארגון, דבר שעשו עד כה. מאייר מעידה שהספר הוא ציני.

ארגון איננו רוצה בטובתכם. ואינו מכבד את הערכים שהוא מטיף אליהם, לכאורה. הארגון הוא יקום אטום. הפרופסורים שמדברים עליו אף פעם לא עבדו בו. קשה לדמיין את רומיאו ויוליה מדברים על תזרים מזומנים ניהול ועסקאות שצריך לבצע.

הארגון איננו מקום בו נפגשים אנשים שעושים דברים אמיתיים. הוא משעמם מרגיז ולעתים אלים. אין בו מקום להתקדמות. המעלית חסומה. הפנסיות בסכנה והקריירות כבר אינן מובטחות. סקר דעת קהל גילה שרק שלושה אחוז מהמנהלים (הצרפתיים) שקועים לחלוטין בעבודתם. 17 אחוז לא מרגישים מחויבות. הארגונים עורכים סדנאות מוטיבציה בלתי יעילות.

אי מעורבות פעילה ידחוף אתכם כלפי מעלה. אף מנהל לא יעיז להודות ששמו אתכם בתפקיד לא נכון. כדי להיפטר מכם יעבירו אתכם למחלקה אחרת תוך העלאת הדרגה.

כדי להבין את המקום צריכים להבין את הדרך בה מתנהל הארגון. הארגון הוא טקסט. הוא מדבר, וכותב בלי הצלחה. אומרים שהארגון משיב למקצועות את ערכם. אך לכל עניין צריך למלא טופס בהרבה העתקים, לקבל חוות דעת משישה אנשים כדי להחליט החלטות חסרות ערך.

צריך ללמוד להפריד בין דברי השטות לשקר. כשאומרים לכם "העובדים הם הקלף המנצח שלנו" מבינים שזו אמירה בנאלית בעולם שאיננו קיים. "אצלנו תוכלו להתנסות במקצועות שונים ובהרפתקאות שונות" משפט שהוא מלכודת לטיפשים. מאמירות שכאלה נולד הניהול המודרני. "ניאו מנג'מנט".

הספר אינו מכוון לאינדיבידואליסטים. הארגון לא נועד לכם. העבודה בחברת ענק כובלת באזיקים את היחיד. אינדיבידואליסט יצא נגד הסדר הקיים ויפריע את שלוות הקבוצה. לכל ארגון שפה פנימית שצריך ללמוד. מאייר מביאה ציטוט נפלא מספרו של מישל וולבק, 'הרחבת תחום המאבק':

"לפני שהתמקמתי במשרדי הפקידו כידי דו"ח עב כרס שכותרתו 'סכימה ניהולית של תוכנית המחשוב של משרד החקלאות... שהוקדש ל 'ניסיון להגדרה מוקדמת של תסריטים ארכיטיפים שתוכננו למהלך המטרה... 'הרמה האסטרטגית מתבססת על יישום שיטת מידע גלובלית הבנויה על אינטגרציה של תת המערכת ההטרוגנית הקיימת בשוק'.

לשון נבובה. אפס של שפה שהמלים לא מנסות לומר דבר, ואנו נתקלים בה בכל יום כמעט. הארגון חלם חלום על שפת בני אדם שתהייה "כלי" בלבד. דיבור שקוף שאפשר לשלוט בו. שפה שהיא בלתי אישית.

'פותחה תוכנת מידע', 'נערך מאזן', שפה שהאנושי הורחק ממנה. שפה המבטיחה ביטחון מלבד סכנת הפיטורים.

ג'ורג' אורוול בספרו 1984 הבין כבר אז שהז'רגון הסובייטי אינו מגוחך ולא מזיק אלא שפה המשיקה לאידיאולוגיה. הוא קלט את השיחדש של ארגון טוטליטארי. העבודה משחררת אמרו הגרמנים

"arbeit macht frei".

שפת ארגון שוללת את הפרט. שום תזכיר אסור שיזכיר את מחברו. הטקסט תמיד מנומס. טקסי. מכבד את השפה הנבובה של המקום. למצב, למקסם, לתאם, לנווט, תעוזה, מומחיות, התאמה ומצוינות. מלים המעניקות חשיבות משל עצמן ומנותקות מהמלים הרגילות..

השיחדש הוליד מכת שפה חדשה. ראשי תיבות. כל ארגון וראשי התיבות שלו. שפה זרה אחת לשנייה. אין טעם לשנן את הנוטריקונים הללו. הם משתנים ממילא בזמן קצר.

גם בארץ שונאת זרים ושפות זרות כמו צרפת אי אפשר להסתדר בלי המלים החדשות שהגיעו מהאנגלית. הצרפתים מודים שהאמריקאים הם אדוני הקפיטליזם. ש - הרווארד היא ערש הכסף. ואם הם משתמשים בשפה חדשה על האחרים להתיישר. עכשיו גם בצרפת כבר משתמשים בפולואפ, פידבק, מרג'ינג, צ'קינג, ראנג'ינרינג וקואצינג.

כולם עובדים בשביל כסף, אך לא מזכירים אותו. זה נחשב וולגרי. תקבול, הוצאה, משכורת, הכנסה, תקציב פרמיה, חיסכון. מלים עוקפות. רק מחשב כף היד שלכם, הסלולארי, המכונית, הם העדות למה שמסתירים בשפה.

אם אתה פקידונון, תישאר פקידונון לנצח. אלו שהגיעו לדרגת ניהול באו מבתי ספר למנהל. כשמעליהם מועצות מנהלים הכפופים למונופול של גופים גדולים. רשת שאי אפשר לעקוף אותה. רשת הנטווית על ידי "דרגים מכריעים של החיים הפוליטיים" לפקידונים נותרה רק העמדת הפנים.

המנהלים הזוטרים משחקים גם הם את המשחק. הם צריכים להראות בהתאם לקוד "המראה" צריך להקרין נינוחות חברתית, בריאות, גבריות משוחררת, (בימינו גם נשיות משוחררת) שאפתנות, אופטימיות ותקשורתיות. רצוי שכולם ילבשו חליפות.

במשחק הורדת הידיים שביניכם לארגון, הארגון תמיד מנצח, כמו שהאריה תמיד מנצח את האנטילופה. הארגון משתמש בחוקי העבודה כדי לעקוף אותם. הוא מעסיק עובדים זמניים ועובדי קבלן

המכרסמים בתנאים הסוציאליים שהושגו במאבק במשך מאה שנים לערך. כך שומר הארגון את ידיו "חופשיות" ולא להתחייב לעובד לטווח ארוך ותנאים.

עובדי קבלן, ועובדים בחוזה אישי, משכורותיהם נמוכות בהרבה. הם אינם מקבלים מהארגון הטבות כמו חופשות, תנאים סוציאליים, וקרנות השתלמות. הם מוגדרים ככוח עזר אך למעשה עושים את כל העבודה שדרג הביניים מתחמק מלעשות. המצב אינו עומד להשתנות. תמיד היו אדונים ומשרתים ולא חשוב איך מכנים זאת בשפה של הרגע. את האושר אפשר למדוד מול העוני של האחר.

רוב האנשים אינם זוכים בכבוד המגיע להם. כמו המזכירה שמתייחסים אליה כמו שטיח רגליים או הפקיד שלא מפסיקים לתחמן אותו. חוסר הנחת הקיומי הוא בסיסי במצב הזה. מקום העבודה הוא מקום אלים. הקבוצה מחפשת קורבן שישמור על לכידותה. הבוס הוא פרחח, השכיר הוא טישיו.

הדיפלומות שצברתם אינן עוזרות יותר. יותר מדי דיפלומות מסתובבות בשוק. אפשר לעשות מהן טיסני ניר. חנה ארנדט אמרה "הקפיטליזם יוצר עודף. בראש ובראשונה אנחנו הופכים למיותרים. אנחנו חיים בעולם של יותר מדי. מ יותר מדי קפה, יותר מדי גבינות, יותר מדי דגמי מכוניות. יותר מדי זה... יותר מדי".

הדרך הטובה היא ללמוד לקבל את הבינוניות. הבינוניות תשמור את מקום העבודה. הארגון מכריז שהאדם הוא הנכס הראשון במעלה, איננו מתכוון לכלום. הארגון לוקח וזורק, בהתאם לצרכיו.

אם פעם ציבור המובטלים היה מורכב מצעירים ונטולי הכשרה מקצועית, כעת מצטרפים לשורת המובטלים מנהלי עבודה, טכנאים ומנהלים. הניידות כלפי מעלה נבלמה. היום העובד לומד להתעמת עם הניידות כלפי מטה. הארגון, גם כשאין מה לצפות ממנו, יש בכל זאת משהו שצריך לחשוש מפניו.

כדי להימנע מאבטלה העובד צריך לטפח את "היכולת להיות שימושי" להיות לא מוגדר דיו ומתניע בין המחלקות. כשאפשר להחליף כל מנהל בכל אחד אחר דרג הביניים מנסה להתבלט. היום מגייסים אנשים בעלי "יכולות יחסיות" או "כישורי תקשורת" אנשים הופכים להיות סוכני המכירות של עצמם. האישיות הפכה להיות מטבע עובר לסוחר.

התפוגה המהירה של העובד איננה רק של העובדים הזוטרים. גם המנהלים בדרגות הביניים נתונים ללחץ התפוגה שלהם. הם נלחמו לעלות בסולם עד גיל 30 לערך, ובגיל 45 מתחילה השקיעה. צעד אחד החוצה של מנהל משאבי אנוש צעיר יותר.

שדה המוקשים החדש שהגיע לארגון היא התרבות. תרבות ארגונית. והרי אין דבר שהארגון מתעב יותר מתרבות. תרבות הארגון יוצרת חיבור בין שתי מלים שאין קשר בניהן ומשמשת את ההנהלה כשהכל בסדר. היא יוצרת באופן מלאכותי רגש הזדהות ושייכות. ונחשבת אנכרוניסטית כשהדברים מתקלקלים. למעשה אין בה אלה גיבוש הטמטום של קבוצת אנשים.

הארגון, בדומה לחברה כולה מאוים על ידי אלה הקוראים לפירוקו. השאלה המהותית שנשאלת ברמת הקהילה, ברמה הלאומית וברמת החברה היא כיצד לחיות ביחד.

מאמריקה הגיעה התקינות האקולוגית. הארגון לא היה יכול שלא לפזר הבטחות בנושא. רצון טוב ונחשולי צדקה. הארגון אימץ את האתיקה החדשה. מוצר שהוא תחליף למוסר. האתיקה הפכה להיות מלה מכובסת שמשתמשים בה לכיבוס המצפון בלי לשפשף אותו עמוק מדי.

סלט של צורות חדשות. הארגון למען הקהילה למשל. כל החברות מוטרדות מאפקט החממה והחור באוזון. האתיקה כמו תרבות, ככל שיש ממנה פחות מנפנפים בה יותר.

הארגון מתווה אסטרטגיה. עוד מלה שנכבשה ממקום אחר. אסטרטגיה יוצרת אין סוף מסמכים בשפה נבובה. כאן מביאה מאייר ציטוט ממסמך של חברת החשמל "להישאר לידר. פירושו הבטחת מיקור החוץ, או מיצוב הקבוצה כמו גם זיהוי המיקס. התיק של יצור אופטימאלי כפונקציה ששל המאס - מארקט. זה מרחיק אותנו ממודל הפיור פלייר, שהוביל אותנו להגדרת הצעת פקג'. יש לממש באופן וולונטרי את ניווט הקורפורט בחוליה הבין תחומית הודות לעליית הבוטם אפ... "ממש לעשות דוקטורט או להתפרץ בצחוק פרוע. האסטרטגיה מתגבשת על ידי אנשים שאינם יותר אינטליגנטים מכם.

קורין מאייר

משנות השבעים מתגלגלת הסיסמה "מדע המחשב הוא העתיד" תלו במחשב תקוות אינסופיות. האינטרנט ישנה את העולם. כל הבעיות יבואו על פתרונן. האינטרנט יחולל מהפכה. ייעלמו גבולות. הוא משחרר את אזורי הכפר מסגירותם. מצמצם את השסע החברתי. מחנך אנלאפבתים. בינתיים כל מה שהמחשוב עשה הוא שפוטרו מזכירות יעילות בדרך כלל והביאו אין סוף טכנאי מחשב. הז'רגון החדש מדבר על הווב. HTML XML. תלמדו לדבר נכון.

המנהל הוא איש שאיננו יודע לעשות שום דבר. הוא היה רשום בבתי ספר חשובים למנהל שם למד רק כיצד להיבחר לתפקיד. המנהל הזוטר הוא בור שמתבל את שפתו באנגלית.

למנהל הבכיר אין זמן. הוא לא קרא את מישל פוקו. לא ראה סרט של פליני, ולא שמע אופרה ל - מוצרט. דלות אינטלקטואלית מוצפת בעבודה. מוצצצצפפפפייםםם ממש. במה? בישיבות. ישיבות המועילות למה? לארגון עבודה של אחרים. המנהל והתרבות הם כמו נישואי הקרפיון והארנבת.

בימינו ילדים לא גדלים בלי ליווי של פסיכולוג שעוזר לו לסדר בראש את האדיפוס שלו. בלי מטפל בלקויות למידה. אנחנו חיים בעולם של תמיכה כוללת, עד לא ברור איך בעבר המציאו את הדפוס ובנו קתדרלות. אולי בגלל זה יש מאמינים ש - הפירמידות נבנו על ידי חוצנים - חייזרים.

אותו דבר קורה בארגון. לעזרת הארגון נולד המאמן האישי. הקואצר העוזר לניאו מנג'מנט לתפקד. הוא מלמד לממש שאיפות ולהתפתח במקום להיות מכשיר. וכמו שאמר סטנדאפיסט צרפתי "אני עושה קואצ'ינג. ואני עושה אי - לרנינג.. אני עושה טיים בילדינג ואני עדיין מתבאסינג כמו קודם".

מאייר מביאה את החלוקה הטיפולוגית שלהן לעובדים. היא מחלקת אותם לשלוש. הנגררים, המזיקים והעצלנים. הנגררים הם הרוב. לעולם אינם מנסים לשנות דבר. אינם מטילים ספק בסדר הקיים. ולעולם לא ינקטו יוזמה שעשויה להיות לה השפעה.

המזיקים הם אלו שעושים בלגן. מסיתים אנשים אחד נגד השני ודוחפים לעבר התמוטטות עצבים את סביבתם. למזלנו אינם רבים. העצלנים הם הדיסקרטיים. הם סולדים מהנגררים ורוחשים אי אמון כלפי המזיקים. מטרתם העיקרית היא לעשות כמה שפחו.

היא מביאה גם את הטיפולוגיה שקבע לאקאן. אצלו מוצאים את המנוול, הציניקן והדביל. הנבל הוא זה המתיימר להכתיב לאחר ולהפקיע ממנו את זכותו לחשוב. הוא מנסה לקבוע את החוק לאחרים. זה הבוס המנצל. זה המשלם משכורת רעב. ולגרום לכם להאמין שהוא לטובתכם.

הציניקן מונחה על ידי כלל אחד. הנאתו שלו. הוא לא מנסה לכפות את עצמו. הוא מודיע עם כל הצטננות שהוא לוקח שבועיים חופשת מחלה. הוא מטיל את כבודתו על אחרים, י לו דברים יותר לעשות. כל האנרגיה שלו מוקדשת לתשוקותיו. בקטע האישי הוא המנצח. לא מתחבר עם האחרים.

הדביל, שאיננו מטומטם בהכרח, הוא צייתן, יסמן, תמים, לכוד ברשת של עצמו. מנוהל על ידי זה שרוצה לשחק מנהל. אף ארגון לא היה מצליח להסתדר בלעדיהם. אני חושב שכיוון המחשבה של מאייר מובן כבר. היא איננה מרחמת על איש ארגון או מכתמי לשון שנולדים ונעלמים במהירות.

מאייר כתבה ספר ציני ונשכני על הדברים כפי שהם נראים בצרפת. הדוגמאות שלה צרפתיות בעיקר. אך בעומק הדברים הם תקפים בכל מקום. הגלובליזציה כמעט ומחקה את השמירה על הערכים המוכרים והישנים. כולם מתקדמים לאותו כיוון בכל מקום בעולם. ספר שלמרות צורת הכתיבה "הקלה" שלו מכביד ומעמיד שאלות אנושיות קיומיות. פרטניות וחברתיות.

האם אפשר להגיד על הספר הדק הזה שהוא מרנין? אולי אנשים כמוני שכבר ניתקו את טבורים מהארגון. אנשי ארגון בעלי חוש הומור יתחברו לציניות. המדחיקים יגידו אצלנו זה לא כך. אני נהניתי הנאה צרופה, שלא לדבר שמאייר ניסחה בשבילי תחושות שחשתי כל כך הרבה זמן. ההצעות להתנהגות שמאייר מעלה אולי אינן מועילות באמת, אך הניתוחים שלה הם תענוג צרוף.
בינוניות מאמינים כישורי תקשורת עבודה אסטרטגיה קפיטליזם ספקנות מהות איך להחליט להתאמן מה זה כלום לעבוד קשה קושי קשיים שלום
פחד להירדם, אולי אני לא אתעורר? פחד לישון, פחד ללכת לישון, מפחד לא להתעורר מהשינה, שיתוק שינה, פחד לא לקום בבוקר, פחד למות בשינה, פחד ממוות בשינה, קושי ללכת לישון, מה קורה בזמן השינה? איך הגוף נרדם? מה קורה לנשמה בלילה?
פחד להירדם, אולי אני לא אתעורר? פחד לישון, פחד ללכת לישון, מפחד לא להתעורר מהשינה, שיתוק שינה, פחד לא לקום בבוקר, פחד למות בשינה, פחד ממוות בשינה, קושי ללכת לישון, מה קורה בזמן השינה? איך הגוף נרדם? מה קורה לנשמה בלילה?
...פחד ללכת לישון, מפחד לא להתעורר מהשינה, שיתוק שינה, פחד לא לקום בבוקר, פחד למות בשינה, פחד ממוות בשינה, קושי ללכת לישון, מה קורה בזמן השינה? איך הגוף נרדם? מה קורה לנשמה בלילה? מה עושים כאשר מפחדים ללכת לישון כי אולי לא נתעורר? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בבעיה של פחד להירדם בעקבות חשש לא להתעורר. פחד זה עלול להיווצר בעקבות מחשבה שבלילה, כאשר אנחנו ישנים, אנו עלולים לא להתעורר יותר. אליעד כהן מציין שהפחד הזה, כמו פחדים רבים אחרים, נובע מהתמקדות בתסריטים שליליים ולא בהבנה רציונלית של המציאות. אליעד...
איך לדעת מה הוא רוצה? איך לדעת מה היא רוצה? מה גברים רוצים? מה נשים רוצות? רוצים גם וגם, איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך לעשות טוב למישהו? איך לגרום לה להתאהב בך? איך להתנהג עם מישהו? איך לקרוא מחשבות?
איך לדעת מה הוא רוצה? איך לדעת מה היא רוצה? מה גברים רוצים? מה נשים רוצות? רוצים גם וגם, איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך לעשות טוב למישהו? איך לגרום לה להתאהב בך? איך להתנהג עם מישהו? איך לקרוא מחשבות?
...הוא רוצה? איך לדעת מה היא רוצה? מה גברים רוצים? מה נשים רוצות? רוצים גם וגם, איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך לעשות טוב למישהו? איך לגרום לה להתאהב בך? איך להתנהג עם מישהו? איך לקרוא מחשבות? איך אפשר לדעת מה בן אדם באמת רוצה? אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים אנשים נתקלים במצב שבו הם לא יודעים בדיוק מה הצד השני רוצה. לדוגמה, בחור שמנסה להכיר בחורה ולא יודע אם היא מעוניינת שהוא יהיה קשה להשגה או קל להשגה. הוא לא בטוח אם הוא צריך לחזר אחריה יותר או פחות, לחבק יותר או לחבק פחות. השאלה שעולה היא כיצד...
אהבה ללא גבולות, אהבה בלי סוף, אהבה ללא מגבלות, מהי אהבה ללא תנאים, אהבה אין סופית, אהבה בלי גבולות, מהי אהבה ללא סיבה, לאהוב בלי תנאים, לאהוב בלי סיבה
אהבה ללא גבולות, אהבה בלי סוף, אהבה ללא מגבלות, מהי אהבה ללא תנאים, אהבה אין סופית, אהבה בלי גבולות, מהי אהבה ללא סיבה, לאהוב בלי תנאים, לאהוב בלי סיבה
...סוף, אהבה ללא מגבלות, מהי אהבה ללא תנאים, אהבה אין סופית, אהבה בלי גבולות, מהי אהבה ללא סיבה, לאהוב בלי תנאים, לאהוב בלי סיבה האם אפשר לאהוב דבר אחד ללא תנאים ולא את השאר? אהבה ללא תנאים, לפי ההסבר של אליעד כהן, היא מושג מורכב הדורש פירוט והבנה מעמיקים. השאלה שנידונה היא: האם כשאדם אוהב משהו אחד ספציפי בלי תנאים, המשמעות היא שהוא חייב לאהוב את הכל ללא תנאים? אליעד מסביר שהשאלה עצמה בנויה משני חלקים: החלק הראשון הוא להבין מהי בכלל אהבה ללא תנאים, והחלק השני הוא להסיק מכך מסקנה לגבי האפשרות לאהוב...
תחושת חיסרון, אחדות ההפכים, לחשוב על דבר והיפוכו, איך המוח חושב? בפועל ובכוח, להבדיל בין דבר לדבר, אין הבדל בין יש לאין, איך המוח עובד?
תחושת חיסרון, אחדות ההפכים, לחשוב על דבר והיפוכו, איך המוח חושב? בפועל ובכוח, להבדיל בין דבר לדבר, אין הבדל בין יש לאין, איך המוח עובד?
...ההפכים, לחשוב על דבר והיפוכו, איך המוח חושב? בפועל ובכוח, להבדיל בין דבר לדבר, אין הבדל בין יש לאין, איך המוח עובד? מהי תחושת החיסרון ואיך המוח מבין אותה? תחושת החיסרון היא הרגשה של רצון להשיג משהו שחסר, כאשר אליעד כהן מסביר לעומק את משמעות החיסרון בהקשר של התודעה. אדם מרגיש חיסרון רק משום שהוא מדמיין שקיים מצב שבו יש לו את הדבר שחסר לו. לדוגמה, אם אדם אומר שחסר לו כסף, הוא חייב לדמיין קודם כל את האפשרות שיהיה לו כסף. אחרת הוא לא היה יכול להרגיש שחסר לו משהו. באותו אופן, אדם לא יכול לחוש שחסר לו...
שכנוע, התנגדויות, איך לשכנע מישהו? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להביע דעה שונה? איך להביע דעה מנוגדת? רטוריקה, איך לנצח בוויכוח? איך לשכנע אנשים? לחזור על השאלה, לחזור על ההתנגדות, איך לשכנע בדעה נגדית? איך ליצור הסכמה?
שכנוע, התנגדויות, איך לשכנע מישהו? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להביע דעה שונה? איך להביע דעה מנוגדת? רטוריקה, איך לנצח בוויכוח? איך לשכנע אנשים? לחזור על השאלה, לחזור על ההתנגדות, איך לשכנע בדעה נגדית? איך ליצור הסכמה?
...מישהו? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להביע דעה שונה? איך להביע דעה מנוגדת? רטוריקה, איך לנצח בוויכוח? איך לשכנע אנשים? לחזור על השאלה, לחזור על ההתנגדות, איך לשכנע בדעה נגדית? איך ליצור הסכמה? איך לגרום למישהו להקשיב ולהסכים איתך? כאשר אתה מנסה לשכנע מישהו או לגרום לו להקשיב לדעה שונה משלו, פעמים רבות תיתקל בהתנגדות. פעמים רבות, אדם לא מקשיב לך כי הוא מרוכז בהבנה האישית שלו ולא בטוח אם הוא הצליח להעביר את המסר שלו בצורה נכונה. במקרים כאלה, הדרך המומלצת היא לעכב את התגובה שלך ולוודא שאתה מבין...
להיעלם, האם אתה רוצה להיעלם, רוצה להיות קיים, שוחד עצמי, רוצה ולא רוצה, יתרונות וחסרונות, רוצה להישאר בכלא, רוצה להמשיך לסבול
להיעלם, האם אתה רוצה להיעלם, רוצה להיות קיים, שוחד עצמי, רוצה ולא רוצה, יתרונות וחסרונות, רוצה להישאר בכלא, רוצה להמשיך לסבול
...קיים, שוחד עצמי, רוצה ולא רוצה, יתרונות וחסרונות, רוצה להישאר בכלא, רוצה להמשיך לסבול למה אנשים רוצים להיעלם ומה מסתתר מאחורי הרצון הזה? כאשר בן אדם אומר שהוא רוצה להיעלם, הכוונה העמוקה שעומדת מאחורי האמירה הזאת היא בעצם לא שהוא רוצה להיעלם, אלא שהוא רוצה להיפטר מתחושת הצמצום והסבל שהוא חווה כרגע. כלומר, האדם לא רוצה להפסיק להתקיים באופן מוחלט, אלא להיפטר מאותם חסרונות, מכאבים, ומגבלות שיש לו במציאות הנוכחית. אליעד מסביר, שכאשר אדם אומר אני רוצה להיעלם, הוא למעשה אומר: לא טוב לי כרגע במצב הנוכחי...
אמונה שקרית - אמונות ושכל שקריים - מה האמת?
אמונה שקרית - אמונות ושכל שקריים - מה האמת?
...- מה האמת? מה הקשר בין אמונות שקריות לבין הסבל של האדם? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת את הקשר בין אמונות שקריות לבין הסבל והאומללות של האדם. הוא מדגיש שכל סבל, חוסר אושר ואי - שביעות רצון בחיים נובעים מכך שהאדם משקר לעצמו. העולם מלא בשקרים, והשקר המרכזי שמניע את כל שאר השקרים הוא האמונה בדברים ללא ידיעה וודאית. שקרים נוצרים תמיד מתוך אמונה, והבסיס לכל שקר הוא שהאדם אינו יודע בוודאות, אלא רק מאמין שמשהו נכון או לא נכון. למה אמונה תמיד קשורה לשקר ולא לידיעה ברורה? אליעד מסביר שאמונה ושקר כרוכים זה...
שכנוע אקראי, שכנוע סיבתי, לשכנע מישהו באופן אקראי, לגרום למישהו לחשוב משהו, לשכנע מישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לרצות לחיות, איך המוח משתכנע?
שכנוע אקראי, שכנוע סיבתי, לשכנע מישהו באופן אקראי, לגרום למישהו לחשוב משהו, לשכנע מישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לרצות לחיות, איך המוח משתכנע?
...אקראי, לגרום למישהו לחשוב משהו, לשכנע מישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לא להתאבד, לגרום למישהו לרצות לחיות, איך המוח משתכנע? איך אפשר לשכנע אדם לשנות את דעתו באופן מוחלט? אליעד כהן מסביר את המנגנונים הבסיסיים של שכנוע ואיך ניתן להשפיע על אדם לשנות את דעתו או התנהגותו. על פי אליעד, כל מחשבה או פעולה של האדם נוצרת משילוב של שני מנגנונים - סיבתי ואקראי. מצד אחד, קיימת סיבה הגיונית וברורה שבגללה האדם חושב או מתנהג כפי שהוא מתנהג. מצד שני, תמיד קיים מרכיב אקראי לחלוטין שמביא את האדם לחשוב ולפעול בצורה מסוימת...
התאהבות ודיכאון, איך דיכאון משפיע על התאהבות? רומן והתאהבות, להתאהב בזמן דיכאון, להתאהב בקלות, להתאהב בקושי, לא מצליח להתאהב, למה קשה להתאהב? מתאהב בקלות, משבר רגשי, ריבאונד, זוגיות אחרי פרידה, איך נוצרת התאהבות בבגידה?
התאהבות ודיכאון, איך דיכאון משפיע על התאהבות? רומן והתאהבות, להתאהב בזמן דיכאון, להתאהב בקלות, להתאהב בקושי, לא מצליח להתאהב, למה קשה להתאהב? מתאהב בקלות, משבר רגשי, ריבאונד, זוגיות אחרי פרידה, איך נוצרת התאהבות בבגידה?
...רומן והתאהבות, להתאהב בזמן דיכאון, להתאהב בקלות, להתאהב בקושי, לא מצליח להתאהב, למה קשה להתאהב? מתאהב בקלות, משבר רגשי, ריבאונד, זוגיות אחרי פרידה, איך נוצרת התאהבות בבגידה? איך דיכאון משפיע על היכולת להתאהב? התאהבות נוצרת כאשר משהו עושה לאדם טוב. ככל שדבר מסוים גורם לאדם להרגיש טוב יותר, כך גוברת האהבה שלו כלפיו. אבל איך דיכאון משפיע על היכולת להתאהב? האם קל יותר להתאהב כשאתה בדיכאון, או להפך, הדיכאון גורם לקושי בהתאהבות? למה אדם בדיכאון יכול להתאהב בקלות? מצד אחד, אדם שסובל מדיכאון, או נמצא בת...
איך להפוך רצון מחויב לאפשרי? איך לשנות את החוויה? איך להפוך מחויב לאפשרי? שיטות לשינוי רגשות, איך לשנות רגשות? דרכים להפוך מחויב לאפשרי, נקודות להתבוננות, האם הרצון מחויב?
איך להפוך רצון מחויב לאפשרי? איך לשנות את החוויה? איך להפוך מחויב לאפשרי? שיטות לשינוי רגשות, איך לשנות רגשות? דרכים להפוך מחויב לאפשרי, נקודות להתבוננות, האם הרצון מחויב?
...איך לשנות את החוויה? איך להפוך מחויב לאפשרי? שיטות לשינוי רגשות, איך לשנות רגשות? דרכים להפוך מחויב לאפשרי, נקודות להתבוננות, האם הרצון מחויב? איך להפוך רצון מחויב לאפשרי? כדי להפוך רצון ממחויב לאפשרי, אליעד כהן מציע מספר שיטות וטכניקות פשוטות שמטרתן להחליש את תחושת המחויבות של הרצון, ולהביא את האדם למצב שבו הרצון אינו נתפס כחובה אלא כאפשרות בלבד. שינוי זה בתחושה יכול לעזור לאדם להתמודד בצורה רגועה יותר עם מציאות חייו, להרגיש פחות לחץ, ולהגיע לתחושה של חופש נפשי ורגשי. האם הרצון הזה תמיד היה לי...
אמון - מבוא
...כלפי המציאות, בו מאמין נותן האמון כי הגורם בו ניתן האמון, יכיל תכונה מוגדרת אחת או יותר בעתיד. לדוגמה, לרוב נוטים להעניק בני אדם, ויצורים חיים אחרים, אמון בכוח המשיכה, כלומר, מניחים כי תכונת החפצים ליפול באין משען, תתקיים בעתיד. אמון בין בני אדם, הוא הנחה של נותן האמון כי האדם בו ניתן האמון מסוגל ליכולת מסוימת, יתנהג בצורה מסוימת בעתיד, או יחוש יחס מסוים כלפי המציאות. לדוגמה, אדם יכול לתת אמון ברעהו, כי הוא מסוגל לבצע מטלה מסוימת (יכולת), יסכים לבצעה (התנהגות מסוימת), וישמח לבצעה (יחוש יחס כלפי...
חינוך - ציטוטים / פתגמים מפורסמים על חינוך
...מפורסמים על חינוך לעולם לא יעלה בידך ליצור בעלי תבונה אלמלא יצרת תחילה שובבים. כך חינכו בספרטה: במקום לשעבד את הילדים לספרים, לימדו אותם תחילה לגנוב את סעודת הערב שלהם (זאן זאק רוסו, אמיל או על החינוך, ספר ב). החינוך הוא דבר המגלה לחכמים ומסתיר מהטיפשים את חוסר הבנתם. (אמברוז בירס) חינוך אינו ללכת לבית ספר, אלא מידה טובה שבתוכו אדם נושא. (לואיס ברומפילד) סבון וחינוך אינם מידיים כמו רצח, אבל לטווח הארוך הם הרבה יותר מסוכנים. (מארק טוויין) מטרת החינוך צריכה להיות: אנשים המצטיינים בעצמאות במחשבה ובמעשה...
גלעד שליט והשבוי הפנימי שבתוכנו
...שליט והשבוי הפנימי שבתוכנו זהו. גלעד שליט חזר הביתה, ובכך מסתיימות להן חמש שנים שבמהלכן הוא ישב לא רק בחדר בו היה שבוי, אלא גם בתודעתם של כל תושבי ישראל. בתוך תודעה זו הוא תפס מקום ייחודי, מקום של דאגה ושל הזדהות. אכן, כל חייל שנופל בשבי מעורר את התקווה לשיחרורו, אבל דומה שבמקרה של שליט לא היתה זו רק תקווה, אלא הזדהות עמוקה. מתוך סטטוסי הפייסבוק, שלטי החוצות וקריאות ההזדהות עלתה תחושה שאיננו רק דואגים לגלעד, אלא גם כואבים את כאבו, יודעים את מצוקתו, וסובלים את סבלו. אך מהי הסיבה להזדהות עמוקה זו...
איך לזהות שקרנים ושקרים?
...וידאו + MP3 בנושא: שקר ואמת - איך לזהות שקרנים ושקרים?. הדבר יעזור לגלות אם משקרים / אדם משקר לעצמו. לפי החדות של העניין השקר / שקרנים מדברים תמיד בתרתי משמע, אף אחד מהם לא אומר לך מהם בצורה חד משמעית דברים. לא יגיד לך בדיוק את הדברים כהוויתם. שאדם יוצא החוצה הוא רואה שמש בצהריים הוא גם יודע שהוא קיים, בשניהם אין לו בזה תרתי משמע, אעפכ אדם צריך בחיים להגיע לוודאות מוחלטת כמו שהוא קיים. אחכ ננסה להגיע לוודאות יותר גדולה. אם תתבונן בזה תהפוך להיות המציאות כולה. שקרים ושקרנים ואדם שמשקר את עצמו זה...
לחיות טוב
...הטובים שבכל דבר כי הפרספקטיבה משתנה בזה מקצה אל הקצה. כאשר אדם חושב על משהו שהוא חושב שעשה בטעות = לא דבר נכון = אי אפשר לעשות מזה כלום = אי אפשר לתקן = פחות חשק לעשות דבר חדש = דעיכה. לעומת זאת כאשר אדם חושב על הדברים הטובים שבכל דבר = הוא לומד מהדבר = הוא מבין שזה הצמיח לו תועלת = הוא מבין שבזכות הטעות הוא יכול להתקדם לאן שלא היה יכול אם לא היה טועה = הוא מבין שלא משנה מה הדרך שהוא יעשה הוא ילמד תמיד משהו שצריך ללמוד בדרך = כל דבר שהוא יעשה (ללא מטרה לפגוע) או יטעה במשהו הוא תמיד ילמד ותמיד זה...
לוגיקה / פילוסופיה - תורת ההיגיון
...היא תורה העוסקת בהבחנה בין הסקה נכונה להסקה לא נכונה. התרגום העברי הוא תורת ההיגיון. מוצאו מהמילה היוונית לוגוס שלה פירושים שונים כגון מילה או מחשבה ותרגומה הלטיני הוא רציו. הלוגוס הוא המבדיל בין האדם ליצורים אחרים בהיותו מדבר, חושב ורציונלי. על כן יש צורך בתורה מיוחדת - לוגיקה - המלמדת אותנו את צורת הדיבור והחשיבה התקפה לפי חוקי תורה זו. מכאן שהלוגיקה היא הבסיס עליו מושתתת כל חשיבה מדעית והמלכה השולטת בעזרת חוקיה על מחשבה זו. תקופת אפלטון בתחילת דרכה, בתקופת אפלטון, הלוגיקה עסקה בעיקר בהבחנה בין...
אנרגיה - איך לנהל את המשאב הכי יקר שלך? חלק א'
...יקר שלך? חלק א על מנת להגיע לרמה גבוהה של הצלחה בחיים וכן לשמור על עצמנו באותה רמה, דרושות איכויות ויכולות מסוימות. אחת מהן היא היכולת לשמור על רמת מוטיבציה פנימית גבוהה שמניעה אותנו לפעולה מאסיבית על בסיס קבוע. אותה מוטיבציה פועלת בדיוק כמו מנוע של רכב, כל אחד ונפח המנוע שלו, ישנם כאלה עם מנוע מוטיבציה פנימית בנפח 1.4 וישנם כאלה עם מנוע מוטיבציה בנפח של 3.5 סמק. מן הסתם, רכב שנפח המנוע שלו עומד רק על 1.4, יתקשה לנוע בעליות שבדרך לירושלים, ולעומתו לרכב עם מנוע 3.5 אותן עליות הן משחק ילדים. מה עומד...
חייבים לדבר על קווין / ליונל שרייבר
...אכן, חייבים לדבר על קווין. חייבים לדבר על הספר. חייבים להחזיר אותו לרשימת הקריאה. אינני יודע איך הספר הזה התחמק ממני. הוא יצא לאור כבר ב 2005. ידידה שלי שדעתה נחשבת בעיני הזכירה אותו, המליצה עליו והלוותה לי אותו. למרות השם הגברי, ליונל שרייבר איננו סופר כי אם סופרת. לא ברור למה סופרת פמיניסטית בחרה בשם העט ליונל. זהו ספרה השביעי של ליונל. על הספר הזה היא קיבלה את פרס אורנג. פרס הניתן לנשים בלבד. לגברים יש מספיק פרסים משלהם. בראיון אתה אמרה שבעקבות כתיבת הספר החליטה לוותר על ילדים משלה. כלומר הספר...
יום הכיפורים - יום הכיסופים
...יום הכיפורים, כהגדרת הכתוב, הינו שבת שבתון. היום היחידי בלוח העברי שהגדרתו שבת שבתון הינו יום הכיפורים. ניתן לחלק הימים בלוח העברי לארבע, האחד ימים רגילים. השני ימים טובים, חגים. השלישי יום השביעי, שבת. הרביעי הינו שבת שבתון, יום הכיפורים. כל יום ויום משמעותו עימו, כך גם לגבי החגים וכך לגבי השבת. ראש השנה, תחילת השנה, יום בו כל באי עולם עוברים לפניך, יום בו העולם כולו נידון מי לחיים מי למוות. יום, בו עם ישראל נידון בו לחיים טובים ולשלום. מהותו של יום ראש השנה הינו שמחה, שכן אין שמחה כהתרת הספקות...
טיפול בטריכוטילומניה
...= TTM מיוונית: טריקס=שיער טיל=משיכה - מריטה= מאניה= שיגעון מודל לטיפול קוגניטיבי התנהגותי + ביופידבק מאת: דר יגאל גליקסמן מילות מפתח: טריכוטילומניה. דחף בלתי רצוני. OCD התנהגות טורדנית כפייתית. CBT טיפול קוגניטיבי התנהגותי. ביופידבק. שליטה רצונית. תקציר: הטריכוטילומניה ידועה כהפרעה נפשית טורדנית כפייתית של תלישת שיער במיוחד באיזור הראש (קרקפת, גבות, שפם, זקן. היא קשורה ליכולת השליטה בדחפים ומלווה בדרך כלל בטקס של עיסוק בשיער שנתלש (שזירה, או לעיסה). המאפיין העיקרי הוא הדחף הבלתי נשלט לתלוש שיער...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
תמחור עסק לעלות במסת שריר ובו זמנית לרדת במסת השומן לשמור על אנרגיות גבוהות עור של פיל רצון לרצות אחרת תקשור עם מתים איך לא לפחד לשאול? חרדה חברתית שנאה עצמית והסרת אחריות הגדרות של אהבה עצמית רוצה שאמא שלי תאהב אותי למה אנשים אוהבים ילדים? אושר זוגי להתמודד עם עצבות דיכוי חשק מיני תחרותיות בזוגיות לתת ללקוח להחליט לגרום לעובד להחליט התמודדות עם סבל ייחודי התמודדות עם עצבנות מוטיבציה מתוך אחדות ליצור מוטיבציה בעבודה לקוח אומר שהוא לא מעוניין לשכנע מישהו לשכנע הורים לילדים עם צרכים מיוחדים ילדה עקשנית רוחניות מעשית הדרך היחידה להארה רוחנית שעמום והפרעות נפשיות פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי הזיות למה לא ללכלך על האקסית? לגרום לאקס לחזור פולי עליון סוגים של ציטינג האם אפשר להיות בקשר ישיר עם אלוהים? הוכחות לאי מציאות הבורא הדרך היחידה להארה רוחנית הדרך להארה רוחנית להיות אלוהים בעצמך להפוך להיות אלוהים האמיתי כסף ללא מאמץ כסף יוצר חרדה למצוא את משמעות החיים מטרת החיים היא העולם הבא ביקורת שלילית אין כזה דבר פרסום שלילי רובוט אני בוחר או לא... לאן היקום מתפשט? היווצרות היקום עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן זוגי, מטפל, קאוצינג בתחום ארנבת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_10_2026 השעה 03:52:36 - wesi4