ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תהליכים ✔סיפורו של תהליך - אימון אישי ✔10 דקות ב - BNI למרות שמקצוע האימון הוא מאוד טרנדי ומרבים לדבר עליו מצאתי... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨סיפורו של תהליך - אימון אישי
10 דקות ב - BNI

למרות שמקצוע האימון הוא מאוד טרנדי ומרבים לדבר עליו מצאתי שהרבה אנשים לא באמת יודעים איך זה עובד ולמי זה טוב.

אני בחרתי לספר לכם על מה שאני עושה דרך סיפור התהליך שעשיתי עם לקוחה שלי.

מדובר בגברת בסביבות גיל 30

היא עבדה כשכירה בחברה אבל הרגיש שהוא מאוד לא מרוצה ממקומה. היא קמה בבוקר בלי אנרגיות והתלהבות לעוד יום מבאס במשרד.

אחרי תקופה מתמשכת של עבודה ללא התלהבות גם ההישגים בעבודה ירדו ואיתה התחילה לשקוע גם האמונה והערכה העצמית. ככל שהזמן התקדם היא החלה לשכוח את הישגי העבר ובמקום זה צפו כל מיני תמונות נשכחות של כישלון מהעבר הרחוק, שהיא חשבה שכבר מזמן שכחה.

מחד, עדיין הייתה לה תקווה ומחשבה לעזוב את מקום העבודה ולפתוח עסק משלה, מכיוון שיש לה מיומנויות וידע בתחום מבוקש, אבל מאידך גם הידהדו באוזניה כל האמירות מהבית על כך שלהיות עצמאי זה מסוכן וכל מה שצריך אדם זה לחפש עבודה בטוחה עם קביעות ופנסיה.

למרות שהאמירות הללו נשמעות די ארכאיות כיום, קשה להיפטר ממשהו שאתה גדל עליו. וזה לא הכל, לחלק מהאמירות שליוו אותה מהבית היא אפילו לא היה מודעת והן התבררו בהמשך.

הדבר הראשון שעושים בתהליך האימון הוא לברר מה האדם שמולך רוצה, מה יחשב עבורו הישג יוצא מהכלל. בדר"כ התשובה שלו תהיה די מוגבלת. תחושת הבינוניות או הכישלון בה הוא שרוי היא לא קרקע נוחה לפיתוח חלומות גדולים.

אבל כדי לעודד אותו לחלום מבקשים ממנו להתפרע ולהציב רף גבוה של הישג.

בשלב הבא מבקשים ממנו להיזכר בהישגים מהעבר, מקומות בהם הוא היה במיטבו.

ושואלים אותו מה בו איפשר לו את ההישגים שאותם השיג.

זוהי כמעט העבודה היחידה שעושים שקשורה לעבר. מכאן והלאה עוברים לעבוד על העתיד: מה הוא באמת רוצה להיות כשיש לו את כל האפשרויות לבחור? מה הוא רוצה להגשים בחייו? מה חשוב לו להביא לידי ביטוי בעצמו?

כל התהליך נעשה תוך העצמה של הלקוח בהסתכלות על עצמו ועל היכולות שלו, עד שהוא נעשה מחובר להם והוא מצליח להתרומם מהמציאות הנוכחית המדכאת והא מתחבר לשאיפה, למקום שאליו הוא רוצה להגיע.

הנחת העבודה היא שמקום שמלהיב אותנו וממלא אותנו תשוקה הוא מקום שבהגדרה, הוא המקום שמיועד לנו ויש לנו את כל הכישורים והיכולות להיות שם הכי טובים.

נחזור לסיפורה של הלקוחה המסוימת שהתחלתי לדבר עליה.

ככל שההתלהבות ממה שמצפה לוה במקום החדש אליו תכננה להגיע, שהיה כמובן עסק עצמאי, גדלה. הלכו וגברו גם החששות:

החשש מכישלון והחשש מהצלחה.

זה נשמע מוזר שאומרים חשש מהצלחה, אבל זה בכלל לא מוזר. בעוד החשש מכישלון הוא מובן, תוקף אותנו גם חשש מהצלחה: שינוי הרגלים מתבקש, מחויבות יומיומית לקיים את מה שנדרש, אובדן חברים או קינאת חברים.

הכי קשה בהתמודדות עם הצלחה זה הצורך לקחת אחריות. אי אפשר יותר להאשים את הסביבה, את הנסיבות, זה הכל אתה. וצריך גם לסגל הרגלים של מצליחן. אין זיופים, אין לקום מאוחר, אי אפשר לוותר לעצמך והיחיד שאתה יכול לשקר זה אותך. זו אחריות גדולה, לא כולם מוכנים לקחת אותה.

את כל החששות הללו לא ניתן לגלות בקלות. הם בחלקם סמויים. תוסיפו לזה כל מיני אמונות שאנחנו סוחבים מהבית, כמו: "כסף לא גדל על העצים... ", : צריך לעבוד קשה בשביל להצליח... ", "אי אפשר להתעשר בלי לרמות... ", "עשירים הם רמאים... " ועוד.

חלק מהערכים והאמונות שלנו מתנגשים: אם אנחנו מאמינים שכדי להיות עשיר צריך לרמות ואני שואף להיות עשיר אזי אני נמצא בהתנגשות ערכים. מי ששמעה בבית שאי אפשר להיות אמא טובה ולנהל קריירה, תמצא את עצמה בקונפליקט גדול בבואה לבנות לעצמה קריירה. מי שרוצה לשמור על איזון בין קריירה ושאר העיסוקים ומאמין בעבודה קשה יכול למצוא סתירה בין השניים.

וגם מי שחושב שלהרוויח כסף וחיבור לייעוד הפנימי שלי הם דברים מנוגדים נמצא בקונפליקט עמוק. ותאמינו לי שכל מה שאני מספר לכם נתקלתי בחיים.

הבעיה שאנחנו ברוב המקרים לא מכירים את התוכנה שמנהלת אותנו. המטריקס שבו אנחנו פועלים לא ידוע לנו ואחרי זה אנחנו מתפלאים שאנחנו לא מגיעים לתוצאות המקוות.

אנשים עסוקים בלעשות ולפעול כל הזמן. הם מגדירים מטרה, עושים תוכנית פעולה. בדיוק כפי שמלמדים הספרים ו... כלום לא עובד. מה קורה כאן? לא כך לימדו אותנו?

ובכן, התוצאות שאנחנו מקבלים תמיד יהיו בהתאם לרגשות העמוקים שלנו שהם תוצאה של מערכת האמונות שלנו.

וכמו שאמרתי קודם אנחנו לא תמיד מודעים אליהם. כמו במטריקס: זה מנהל אותנו אבל לא מוכר לנו.

כאן נכנסת לתמונה היכולת לזהות את אותן אמונות מגבילות והיכולת לשנות אותן. עיקר העבודה נעשית בטכניקות NLP שהנן טכניקות של עבודה עם התת מודע.

היתרון הגדול של ה - NLP הוא שהעבודה העמוקה נעשית בתהליכים קצרים של מפגש שניים. ברובם ניתנים לעשייה בתהליכים נטולי תוכן. ז"א המנחה יכול להנחות את המתאמן מבלי להיכנס לתוכנים, תוך שימוש בטכניקות של דמיון מודרך.

היתרון של זה לעומת תהליכים של פסיכולוגיה הם, שלא מתעסקים עם נבירה בעבר. להיפך, יש משהו שלדעתך לא עובד לך. יופי, בא נראה מה זה ונעדכן את התוכנה. לא למה זה לא עובד? מה קרה שם? מי דפק אותך שהיית קטן?

פשוט ביותר, קצר וגם אפקטיבי וברוב המקרים גם כיף.

גם אצל ידידתנו התגלו מספר אמונות מגבילות שזוהו והתבררו וטופלו.

התוצאה בסופו שלדבר שהבחורה פתחה בקריירה עצמאית ומביאה את כישוריה לידי ביטוי באופן שהיא מאמינה בו ושמחה בחלקה מתוך ידיעה ואחריות מלאים לעתידה.

יהודה בנך

yuda56@gmail.com

* www.bestlife.co.il/?categoryId=44009&itemId=88262
כישורים איבוד ערך עצמי מה זה ערך עצמי האם לוותר מסוכן כלום שיפור דימוי עצמי התקדמות מנהל מחויבות מיומנויות איך להתאמן אימון אימון אישי אימונים להתאמן סיפור תהליך תהליך אימון תהליכים
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לנטרל אמונה רעה איזה שריר עובד? השקעה בסטארטאפ נשמה של אישה אדם בודד להיות מואר חרדת בחינות פחדים אצל ילדים איך להעלות ביטחון עצמי עם אנשים? לאהוב את עצמך דרך זוגיות האם יש אהבה בלי תנאים? למנוע התאהבות מה קורה אחרי שמגיעים לאושר? למכור ללקוח שמח להשפיע על האקס להתקרב לבחורה לפני קבלת החלטה לקבל החלטות שגויות התמודדות עם הפרעת קשב להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים הצלחה לעצלנים שאלות להצלחה שאלות של לקוח בתהליך רכישה שכנוע איטי ילד מפונק התמכרות אצל ילדים גוף רוחני שינוי תת המודע אושפזתי בגלל מחלת נפש לטפל בפרנויה לגרום לאקסית להתחייב לך האם להחזיר אקס? לשמור על בריאות עמוד השדרה היכן השרירים מחוברים לגוף? מה היה לפני שאלוהים ברא את העולם? ביטחון עצמי באלוהים חיפוש מורה רוחני מואר איך לזהות מורה מואר? להיות אלוהים חזק רע להיות אלוהים הכנסה חודשית לקנות דירה למגורים מה התכלית של החיים? מהי משמעות החיים? הרגשה של הנאה התמכרות לזוגיות שלילית תחושת בחירה חופשית חסר בחירה חופשית האם העולם נברא על ידי אלוהים? הסיכוי שאלוהים ברא את העולם עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזיה, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, מאמן אישי לקריירה בנושא תהליכים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 01_09_2026 השעה 15:59:32 - wesi4