ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פסיכולוגים ✔החיים אחרי הלידה - על ההיבט הפסיכולוגי של האמהות ✔"חיינו נפתחים באובדן: אנו מושלכים מן הרחם בלי דירה או כרטיס אשראי, בלי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 החיים אחרי הלידה - על ההיבט הפסיכולוגי של האמהות
"חיינו נפתחים באובדן: אנו מושלכים מן הרחם בלי דירה או כרטיס אשראי, בלי מקום עבודה או מכונית. הננו תינוקות מייבבים, חסרי ישע, היונקים מן השד או בקבוק, כמהים למגע יד אוהבת. אמא מתייצבת בינינו לבין העולם... ". כך פותחת ג'ודית ויוריסט את ספרה: "החיים: אבדות הכרחיות ויתורים גורליים". האובדן של התינוק שמושלך מגן - העדן שברחם לעולם האמיתי הוא גם האובדן של האישה שהפכה בבת אחת לאם. תפקיד האמהות נושא בחובו אחריות עצומה, והוא אינו מסתיים לעולם.

מעבר להיריון, הלידה וגידול התינוק, המושג "אמהות" כולל בתוכו מצב נפשי ורגשי ועוד תוספת למעגל הזהות העצמית מבוססת המגדר של אישה ההופכת לאם. ברוב התרבויות המוכרות מוערכות נשים בראש ובראשונה על פי יכולתן להביא ילדים לעולם, כאשר קיים קשר הדוק בין נשיות ואמהות.

בקמרון נתפסת לידה כמילוי חובה מוסרית, ומהווה טקס מעבר אולטימטיבי מילדות לנשיות. בארצות - הברית רווחת התפיסה ש"אישה אמיתית" היא מי שילדה תינוק ובעלת התואר "אמא". ביפן, בסוף המאה ה - 19, הוצגה האמהות כמשימה קדושה, וגם בישראל של ימינו מתייסרות נשים רבות בטיפולי פריון בכדי להיות אימהות.

שיטוט מהיר בפורומים ובאתרים שכותרתן הורות, משפחה וגידול ילדים, מעלה שיותר ויותר נשים חוות את המעבר לאמהות כמשבר. סוג של אובדן זהות עצמית עצמאית ואובדן החירות האישית. למעשה, ישנן לא מעט נשים אשר מתחילות לחוות את גודל השינוי הקרב ומפתחות דיכאון כבר בהריונן. התופעה של דיכאון בהריון טרם נחקרה די הצורך, אך ידוע כי מושפעת מן השינויים ההורמונאליים הרבים שחווה האישה, כמו גם שינויים רגשיים - פסיכולוגיים.

רבות נכתב על ההיבטים הפיזיולוגיים - מעשיים של האמהות, ופחות על ההיבט הפסיכולוגי, עליו ברצוני להרחיב כאן.

תהליך היווצרות הזהות האימהית כולל שלושה מרכיבים מרכזיים:

1.יצירת התינוק הדמיוני - שמכיל את התקוות והחלומות בצד החששות והפחדים. ככל שהאישה חשה יותר ביטחון בהריון, כך עולה רמת החופש לדמיין את התינוק שיולד. לעומת זאת, ככל שההיריון פחות בטוח, כך מצטמצם העיסוק בדמותו העתידית של התינוק. חלק מתהליך יצירת התינוק הדמיוני הוא בעצם הדרך בה מעצבת האם את הקשרים שלה עם ילדה ובמילים אחרות, תחילתם של דפוסי התקשורת עימו.

לתקשורת זו שלושה דפוסים אופייניים:

א. תקשורת מורחקת - המאפיינת נשים ששומרות מרחק מחוויית ההריון והאמהות העתידית.

ב. תקשורת נטמעת - המאפיינת נשים שעסוקות כל כולן בחוויית ההריון, הלידה והאמהות באופן גורף.

ג. תקשורת אוטונומית - סינתזה בין התקשורת המורחקת לנטמעת. תקשורת ביניים.

2.הלידה, ששיאה הוא הפיכת התינוק הדמיוני לתינוק אמיתי ומפגש ראשון בין האם ותינוקה.

3.בניית עתיד דמיוני לתינוק האמיתי - כל המחשבות של האם אודות עתיד התינוק: איזה מין ילד / נער / בחור יהיה? במה יעסוק? וכיו"ב.

והנה במזל טוב נולד התינוק, הלידה עברה בשלום וכולם חזרו הביתה. לכאורה הכל בסדר, אבל רק לכאורה. נשים מסתגלות באופן שונה זו מזו לתקופה שלאחר הלידה. רובן חוות שינויים קיצוניים במצב הרוח וברגשותיהן. כ - 70% מהנשים סובלות מתופעת ה"בייבי בלוז", שפירושה: דכדוך ודיכאון קל המתחיל בערך בין היום השלישי לחמישי שלאחר הלידה. מאפייני ה"בייבי בלוז" לרב הינם: נטייה להתקפי בכי רבים "ללא סיבה", מתח, קשיי שינה וריכוז וקושי לתפקד. בד"כ חולפים הסימפטומים לאחר מספר ימים, אך ישנן נשים שסובלות ממנו במשך מספר שבועות לסירוגין.

דיכאון אחרי לידה, שהוא חמור יותר, מופיע בקרב 15% - 10% מהיולדות, עם דרגות קושי שונות: מדיכאון קל עד דיכאון קשה. הוא מופיע בממוצע כמה חודשים לאחר הלידה ועלול להתפרש על פני חודשים.

מה מרגישה אותה אמא טרייה?

מצב רוח קודר, יאוש וחוסר אונים, עייפות רבה, חוסר תאבון או תאבון מוגבר. דימוי הגוף ירוד - נשים רבות חשות כי איבדו משהו מגופן הטרום לידני. תחושת המיניות מן האישה והלאה... את מקומה ממלא הרצון להניק ולהתמסר ליצור הקטנטן והחדש. לפעמים צצות ועולות מחשבות מפחידות ביחס לתינוק ובני המשפחה, המלוות בבושה ורגשי אשם על הקושי לתפקד כאם. ישנה גם נטייה "לא לדבר" על כך, שהרי תמיד ספרו לה שאמהות היא אושר צרוף... תחושות קשות כמו שלה, אם כן, אינן "נאותות" ומרמזות, לכאורה, על איכות אימהותה.

לדיכאון אחרי לידה סיבות רבות, כמו גורמים פיזיולוגיים, חברתיים, סביבתיים וגם אישיותיים.

אולם, אמהות רבות חוות רק חלק מהמאפיינים, מה שמקשה על אנשי מקצוע לאבחן את הדיכאון ככזה. לאבחון המוקדם של הדיכאון אצל נשים חשיבות רבה, משום שבמחקרים נמצאה השפעה מובהקת של המצב הדיכאוני לא רק על האם, אלא גם על התינוק. קיימות עדויות משמעותיות המצביעות על נזק להתפתחות השכלית והמוטורית ולאיכות הקשר אם - תינוק, אצל תינוקות וילדים לאמהות שסבלו מדיכאון אחרי לידה.

ומה קורה לבן - הזוג?

לבן זוגה של היולדת מקום מרכזי בשינוי החשוב שחל בתא המשפחתי. אמהות רבות מתלוננות על כך שהאב הטרי לא מטה שכם ואינו עוזר מספיק בטיפול בתינוק. מאידך, לעתים שוכחות שהולדת התינוק היא גם הולדתו של אב, ובלא משים מרחיקות אותו מחוויית ההורות. לאחר הלידה בדרך כלל חוזר האב לעבודתו והאישה נשארת בבית עם התינוק, לומדת להכיר אותו, לטפל ולאהוב וגם להתעייף. עם חזרת האב מעבודתו היא מצפה שיחלוק עימה בנטל, אך בפועל מתקשה לעתים "לשחרר" ולתת לו באמת ובתמים ללמוד כיצד לטפל בתינוק. במילים אחרות, היא מתקשה לסמוך עליו שידע להתחבר לתינוק כפי שהיא עושה זאת.

אמהות רבות מרגישות טוב עם היותן בעמדת כוח ושליטה לגבי הרך הנולד, אלא שהמפסידים הם האב ובנו / ביתו. יתרה מזאת, אם תאפשר האם את אותו שחרור, תרוויח זמן איכות ומנוחה לעצמה! זמן זה, ברמה היומיומית, חשוב וקריטי לאישה בכדי למנוע את שחיקתה ואולי אף למנוע מצב דיכאוני. למעשה ככל שעובר יותר זמן מאז הופך האב מעורב באמת בחיי ילדו, כך גובר הקושי ביצירת השינוי. לכן, ההמלצה הגורפת היא לאמץ את המודל הרווח יותר ויותר בקרב זוגות צעירים, בו בני - הזוג מטפלים בתינוק ומעורבים יחדיו בהחלטות הנוגעות לגביו.

אז מה עושים?

- לדעת שמה שמרגישים הינו טבעי ונורמאלי ולרב, סממני הדיכאון חולפים מעצמם.

- לשתף אחרים ברגשות ובתחושות, להצטרף למעגלי אמהות וקבוצות תמיכה למיניהן, שמקלות מאוד על תחושת הבדידות שיכולה להיווצר (לעתים רק מעצם הידיעה שאחרות מתמודדות עם חוויות דומות).

- לבקש עזרה ממשפחה וחברים ולסייע לבן - הזוג להיות שותף.

- סדר עדיפויות חדש: ללכת לישון כשהתינוק ישן ולהעביר את מלאכות הניקיון והסדר לעדיפות אחרונה.

- לצאת מהבית לפארקים, בייבי - יוגה, עיסוי תינוקות - העיקר לפגוש מבוגרים אחרים.

- במידה והמצב הדיכאוני מחריף ואת חשה בבלבול, מצוקה ועצבות - חשוב לפנות לעזרה מקצועית.

שלכם ובשבילכם

רויטל רגב.

רויטל רגב M.S.W.

פסיכותרפיה למבוגרים ולנוער.

054-4686009

info@rrt.co.il www.rrt.co.il

* www.bestlife.co.il/?categoryId=44009&itemId=86419
שינויים קיצוניים במצב הרוח התמסרות התפתחות שכלית עייפות תרגילים לפיתוח החשיבה פסיכותרפיה לפתח את המוח יכולת חשיבה שינויים פיתוח יכולות שכליות מוסר אימהות אמהות ההיבט הפסיכולוגי החיים היבט פסיכולוגי הפסיכולוג הפסיכולוגים חיים פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
... ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה ... חיובי עבורו. בכך שהוא יקבל את התוצאה הזו ואפילו ישמח בה, החרדה שלו תיעלם מאליה. מדוע טיפול פסיכולוגי בחרדה עלול להגביר את החרדה? אליעד מתאר מצב בו אדם שסובל מחרדה מגיע לפסיכולוג ומבקש עזרה. הפסיכולוג לרוב מנסה להוציא אותו מהחרדה במהירות באמצעות פתרונות כמו תרופות או טכניקות שונות של הסחת דעת. אבל דווקא הפתרון שהפסיכולוג מציע עלול להחריף את החרדה, כי הוא מחדד את ... עצמה. כלומר, הטיפול עלול להזין את החרדה במקום לפתור אותה, ולהגדיל את התחושה של חוסר שליטה. למה פסיכולוגים בעצמם נמצאים בחרדה? אליעד כהן מציין נקודה מעניינת לגבי המטפלים עצמם. לדבריו, גם פסיכולוגים לעיתים נמצאים במצב של חרדה מול חרדת המטופל שלהם. הפסיכולוג מרגיש חוסר נוחות וחוסר שליטה כשהוא רואה אדם אחר סובל, ולכן ממהר להציע פתרונות או תרופות. לעיתים הפסיכולוג אף משתמש באמירות כלליות כמו זה גנטי, או רק תרופות יעזרו, פשוט כי הוא בעצמו מפחד ממצב של חוסר יכולת לפתור את הבעיה. לכן, בעצם, הפסיכולוג נמצא גם הוא בסוג של חרדה. למה פתרונות קלאסיים ... או סבל, הוא כבר לא חווה סבל נפשי. איך להתמודד עם חרדות? מה ההבדל בין חרדה לכאב נפשי? למה טיפול פסיכולוגי רגיל לא עובד? איך להפוך חרדה למשהו חיובי? האם פסיכולוגים סובלים מחרדות? מהי הדרך להפסיק לפחד מהפחד ... משהו חיובי, היא תיעלם מאליה. מדוע מתן פתרונות נגד חרדה עלול להכניס אותנו לחרדה? כאשר אדם הולך לפסיכולוג ומתלונן על חרדה, הפסיכולוג מנסה להוציא אותו מהחרדה - אבל בכך הוא למעשה ... יצליח להיפטר מהחרדה עצמה. במילים אחרות, הטיפול עצמו עלול להזין את החרדה במקום לפתור אותה. האם פסיכולוגים בעצמם בחרדה? על פי ההסבר, כאשר פסיכולוג ממהר להציע למטופל פתרון או תרופות, זה נובע גם ... בסדר ואז לא תהיה בחרדה אבל אם אנחנו נחדד את זה יותר אתה צריך להבין שגם, בן אדם עכשיו הולך לפסיכולוג אומר לפסיכולוג דוקטור אני בחרדה הפסיכולוג אומר לו תעשה את זה ואת זה ותצא מהחדרה למה בעצם ... למה כשנותנים לך פתרון נגד חרדה בעצם מכניסים אותך לחרדה כי אתה בחרדה שלא תהיה בחרדה. כשאתה בא לפסיכולוג ואומר לו אני בחרדה הוא אומר לך טוב בוא אני אעזור מהחרדה, בוא נוציא אותך הוא בעצם הפסיכולוג הוא אדם חרדתי, הוא באמת חרד מכך שאתה בחרדה הוא ... לא נכון? ש: לא חשבתי על זה. אליעד: מה זה חרדה, חרדה ברור שלא חשבת על זה אחרת לא היינו הולכים לפסיכולוג, תסתכלי. ש: הפסיכולוג הוא חרדתי ביותר. אליעד: ברור הפסיכולוג בחרדה מכך שאתה בחרדה אז הוא אומר לך לך תיקח ... כי הוא לא יודע מה להגיד אז הוא מפחד אז הוא אומר טוב אז רק כדורים עוזר כי ככה זה בDNA. ש: אז אם הפסיכולוג לא היה חרדתי מה הוא היה אומר? אליעד: קודם כל ...
פסיכיאטרים, פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות, תרופות פסיכיאטריות, אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
... פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות , תרופות פסיכיאטריות, אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה מדוע פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתקשים להבין מטופלים? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת בהרצאה זו על האופן שבו פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתמודדים עם מטופלים, ובעיקר מדגים כיצד להבין לעומק את הבעיות הנפשיות של האדם, בלי לפטור אותן באמירות כמו הוא משוגע או זה לא הגיוני. אליעד מדגיש ... פתרון כאשר הם נתקלים בבעיה נפשית? אליעד כהן מסביר לעומק את הנטייה של פסיכולוגים ופסיכיאטרים רבים לקבוע שלבעיות מסוימות אין פתרון, כאשר בפועל הם פשוט לא הצליחו למצוא אותו. לפי אליעד, כשאדם טוען שאין פתרון, הוא מנסה להגן על עצמו מהתחושה ... שהאמירה עד כה לא מצאתי פתרון פותחת אפשרות להמשך חיפוש ולהתקדמות. פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להשתמש באמירה של אין פתרון כאמצעי הגנה על האגו, כדי לא להודות שאולי הבעיה הנפשית של המטופל מורכבת מדי עבורם. אליעד ממחיש זאת בצורה של מטופל שהפסיכולוג שלו אומר לו שהוא סובל מ - OCD ואין פתרון לבעיה שלו. לטענת אליעד, הבעיה אינה בכך שאין פתרון, אלא בכך שהמטפל לא מצא אותו עדיין. עצם ההצהרה על כך שאין פתרון היא ... אליעד כהן מדגיש כי הבנה כזו יכולה להיות פריצת דרך משמעותית בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, שכן היא מאפשרת פתיחות אמיתית להבנה ולמציאת פתרונות חדשים, במקום לסגור את האדם תחת הגדרות אבחוניות ולהגיד שאין פתרון למצבו. האם יש פתרון לכל בעיה ...
פסיכולוגים, מה טוב בטיפול פסיכולוגי? מה רע בטיפול פסיכולוגי? טראומת ילדות, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, טראומה מהילדות, זיכרון ילדות, ללכת לפסיכולוג, פסיכולוגיה בעד ונגד
פסיכולוגים, מה טוב בטיפול פסיכולוגי? מה רע בטיפול פסיכולוגי? טראומת ילדות, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, טראומה מהילדות, זיכרון ילדות, ללכת לפסיכולוג, פסיכולוגיה בעד ונגד
פסיכולוגים, מה טוב בטיפול פסיכולוגי? מה רע בטיפול פסיכולוגי? טראומת ילדות, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, טראומה מהילדות, זיכרון ילדות, ללכת לפסיכולוג, פסיכולוגיה בעד ונגד למה פסיכולוגים מתמקדים בטראומות ילדות? כאשר אנשים פונים לטיפול פסיכולוגי, לעיתים קרובות הטיפול מתמקד בטראומות מהילדות שלהם, ... שלו ללא הצדקה? אחת הסכנות בפסיכולוגיה לפי אליעד, היא שאנשים יכולים בקלות להאשים את ילדותם ... או הפחד יכולים להיעלם לגמרי. מה הפסיכולוגים עושים לא נכון בטיפול בטראומות? לדעת אליעד, הבעיה המרכזית בטיפולים פסיכולוגיים נפוצים היא שהפסיכולוג לוקח את המטופל לעבר אך לא מגיע איתו לשורש העמוק של ... כלל לא חייבת להיות קיימת כיום. הפסיכולוג לא תמיד מלמד את המטופל להטיל ספק באמונה שהעבר חייב ... אפשר לשחרר אותם באמת. האם טיפול פסיכולוגי יעיל באמת? איך להתמודד עם טראומות ילדות? האם אפשר להשתחרר מטראומה ללא טיפול פסיכולוגי? האם העבר חייב להשפיע על ההווה? למה קשה להשתחרר ...
הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית
הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית
... קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית האם קיימת באמת הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים ... של אליעד, היא שהמערכת או האדם שמאבחן את הילד, כמו הפסיכולוג, הוא זה שלא מרוכז מספיק כדי להבין שלילד עצמו אין שום בעיית קשב וריכוז. הפסיכולוג שמכריז שהילד סובל מהפרעת קשב וריכוז, עושה ... פשוט רוצה ליהנות, והמורה הוא זה שמפריע לו ליהנות. איך פסיכולוגים קשורים להפרעת קשב וריכוז? אליעד מעביר ביקורת על התנהגות הפסיכולוגים, כאשר הוא מציין כי הפסיכולוגים עצמם אינם מרוכזים, ולכן הם מתייגים ילדים ככאלה שיש להם בעיית ריכוז. אליעד טוען שהפסיכולוג, כתוצאה מחוסר הריכוז שלו עצמו, קובע שלילד ... בבדיחות כי הילדים האלה, כשהם גדלים, עלולים להפוך בעצמם לפסיכולוגים - פסיכילוגים, כפי שהוא מתבדח - אנשים שלא ... ולהבין את עצמנו ואת האחרים לעומק, במקום לזרוק תוויות פסיכולוגיות אוטומטיות שמסתירות את ההבנה האמיתית של ... ריכוז אצל ילדים למה הילד לא מרוכז בשיעור? האם כדאי ללכת לפסיכולוג? איך לפתח התמדה? תראה כי ברגע שאתה לא מבין ... ילדים. אליעד: כן עכשיו למי יש הפרעת קשב וריכוז אמיתית? לפסיכולוג שאמר שלילד יש הפרעת קשב וריכוז, הפסיכולוג לא מרוכז אז אמר טוב הילד הזה יש לו הפרעת ...
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
... מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? מטפל, בין אם הוא פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מאמן או כל ... יכול לא להרגיש רע? גישות טיפוליות המטפל כמיכל איך למנוע הזדהות רגשית עם מטופל? איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? כאשר אדם עוזר לאחרים, בין אם הוא פסיכולוג , מאמן, יועץ או פשוט חבר ... בטיפול, מטפל אמפטי, כשל אמפתי, ההבדל בין אמפתיה והזדהות בטיפול, המטפל כמיכל, רגשות המטפל בטיפול, יחסי מטפל מטופל גבולות, בדידות המטפל, הכלה בטיפול, אמפתיה בטיפול פסיכולוגי, טיפול למטפלים, טיפול לפסיכולוגים, בעיות של פסיכולוגים, איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכותרפיסט? שיקולים בבחירת מטפל, איך לבחור מאמן? שיקולים בבחירת פסיכולוג
הסוד של האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים פסיכולוגים / מורים רוחניים? חלק 1
... של האושר - מהו הסוד שאותו לא יודעים פסיכולוגים מורים רוחניים? חלק 1 במאמר הזה נבאר, מהו הסוד של האושר. דהיינו, מהו הדבר היחיד ... וממילא יתבהר גם מהו הסוד שאותו לא יודעים כל המנהיגים הרוחניים למיניהם בעולם פסיכולוגים פילוסופיים בודהות גורואים וכל שאר חבריהם. ואם נתבונן על עניין האושר, נראה כי הוא ...
פסיכולוגים, פסיכיאטרים, ממי לקבל יעוץ? מטפל מומלץ, להסתכל על השכל שיש בכל דבר, ליקוטי מוהרן ח"א רטו, חשיבה מופשטת, פדיון נפש, מפורסמים של שקר, צדיקים שקריים, מורים רוחניים
פסיכולוגים, פסיכיאטרים, ממי לקבל יעוץ? מטפל מומלץ, להסתכל על השכל שיש בכל דבר, ליקוטי מוהרן ח"א רטו, חשיבה מופשטת, פדיון נפש, מפורסמים של שקר, צדיקים שקריים, מורים רוחניים
פסיכולוגים, פסיכיאטרים, ממי לקבל יעוץ? מטפל מומלץ, להסתכל על השכל שיש בכל דבר, ליקוטי מוהרן חא רטו, ... רוחניים מה ההבדל בין פסיכולוג, פסיכיאטר, ומטפל מומלץ? הרבה אנשים מחפשים ייעוץ או טיפול נפשי, אך קיים בלבול בין פסיכולוגים, פסיכיאטרים, ומטפלים מסוגים שונים. אליעד כהן מסביר ומדגים כיצד על האדם לבחון ממי לקבל עצה ... מתאר מקרה בו אדם הולך לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי שיפתור לו את הבעיה שלו. לכאורה המטפל אמור להכיר את כל סוגי הבעיות והתסביכים ... שמצא פתרון לכל בעיותיו - פסיכולוג, ספר, שיטה רוחנית, או שכל מסוים - אך זה לא פתרון מוחלט. לכל פתרון יש גבולות וחסרונות, ובסופו של ...
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה
... פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה ובו יתבאר, למה ומדוע, לפעמים, טיפול פסיכולוגי בחרדה, לא באמת עוזר, אלא רק מזיק? ולמה, חלק מהטיפולים הפסיכולוגיים בחרדה ודיכאון וכיוב, למה הם לא באמת עוזרים לאדם, אלא רק מזיקים לו? ועוד יתבאר, למה חשיבה חיובית ומחשבות חיוביות, שמרגילות את האדם לחשוב חיובי, למה גם הן, לא באמת עוזרות לאדם, אלא גם הן רק מזיקות לו? ונבהיר, כי כאשר מדובר על נזק שנגרם לאדם מטיפול פסיכולוגי בחרדה, או מטיפול נגד חרדה מכל סוג שהוא (מלבד הטיפול בחרדה שיתבאר להלן), הרי שהכוונה היא, שלמרות שכלפי חוץ נראה לפעמים שהטיפול בחרדה עובד, והאדם מתרגל להאמין בעצמו, לחזק את האמונה העצמית שלו בעצמו, לחזק את הביטחון העצמי שלו בעצמו וכיוב, הרי שאעפכ נגרם לאדם נזק קשה מאוד, מהטיפולים הפסיכולוגיים האלו. נזק, שבטווח הארוך, מכניס את האדם להתקפי חרדה ולהפרעות חרדה קשות, הרבה יותר מאשר אלו שהיו לו, לפני הטיפול הפסיכולוגי. ולמה לפעמים טיפול פסיכולוגי בחרדה וכיוב, גורמים לאדם נזק ויוצרים אצלו הפרעות חרדה עמוקות בתת המודע שלו? משום, שכל השיטות (מלבד השיטה שאבאר להלן) שיש בעולם לטיפול נגד חרדה, כולן גורמות לאדם להיאחז ... החרדה. וכאשר האדם מתחיל להאמין באיזה דבר, כדי להתגבר על הפרעת החרדה שלו, הרי שבעצם הוא רק מדחיק את החרדה הראשונה שלו, שבגללה הוא הגיע לטיפול פסיכולוגי. ובנוסף, הוא יצר אצל עצמו חרדה חדשה, לאבד את האמונה החדשה שלו, ולחזור לחרדה הבסיסית שלו. ונסביר: כגון לדוגמה אדם שסובל מפחד קהל וכיוב. שבטיפול הפסיכולוגי, האדם לומד לא לפחד מפני הקהל, אלא להכיר את היכולות שלו, להאמין בעצמו, להיות עם ביטחון עצמי, לסמוך על עצמו וכיוב, ועל ידי זה להתגבר על פחד הקהל שלו וכיוב. והכל נשען על ... מודרך שתצליח, אז בכך תתגבר על הפרעת החרדה שלך מפני קהל וכיוב. וכלפי חוץ, יש הרבה אנשים שיכולים לספר, שהם מרוצים ואפילו מאוד מרוצים מהטיפולים הפסיכולוגיים שהם טופלו נגד חרדה. ויש הרבה אנשים שיכולים להעיד, שטיפול פסיכולוגי נגד חרדה, עזר להם, והצליח לגרום להם להתגבר על החרדה, ולצאת מהפרעת החרדה שלהם. אלא, שמי שיסתכל על העניין בעין אמיתית ומתוך הסתכלות כנה באמת, בלי אינטרסים להגן על הדעות ... קהל ולדבר לפני קהל. והאדם לא באמת הפסיק לגמרי ובאופן מוחלט לפחד מהקהל. אלא, שהפחד של האדם לטעות ולהיכשל עדיין קיים. אלא, שהאדם עכשיו אחרי הטיפול הפסיכולוגי, הוא מאמין בעצמו וחושב, שהוא יצליח לנאום לפני קהל. ככ בטוח בעצמו, עד כדי כך שכבר נראה שאין לו חרדת קהל וכיוב. והאמת צריכה להיאמר, והיא, שחרדה ופחד נוצרים, כאשר מתרחשים ... האדם מבין שהוא רוצה זוגיות ואהבה, וגם מבין שאולי ינטשו אותו ואולי יבגדו בו, על ידי זה נוצרת אצל האדם חרדת נטישה חרדת בגידה וכיוב. ולפעמים, טיפול פסיכולוגי נגד חרדה, מלמד את האדם לדעת להיות בטוח בעצמו, ולבטוח בסביבתו, ולא לפחד להיפגע. והטיפול הפסיכולוגי, מתעסק בעיקר בהחלשת ההבנה של האדם, שאולי המציאות לא תהיה כרצונו. כי הטיפול הפסיכולוגי חשיבה חיובית וכיוב, מנסים לגרום לאדם להסתכל על היתרונות שלו וכיוב, ולא לפחד מכך שהמציאות תהיה נגד רצונו. על ידי הדחקת המחשבה, שאולי המציאות תהיה נגד רצונו. וכל מי שיש ... כמה חשיבה חיובית האדם יחשוב, ולא משנה כמה אמונה עצמית וביטחון עצמי יהיו לאדם, ולא משנה כמה אהבה עצמית האדם יאהב את עצמו, ולא משנה כמה טיפולים פסיכולוגיים האדם יעבור, בסופו של דבר, אי אפשר להתכחש לאמת, שהיא, שתמיד קיימת האפשרות להיכשל ושיקרה הדבר הגרוע מכל, שאותו האדם לא רוצה שיקרה. ומי שמדחיק את החרדה פוביה פרנויה ... הוא מפחד לאבד את האמונה שלו, ולחזור לסבול מחרדות. כי את האמת, שהמציאות יכולה להשתנות נגד רצונו של האדם, אי אפשר להדחיק על ידי הכחשה עצמית. וטיפול פסיכולוגי בחרדה, שמלמד את האדם להאמין בעצמו ולא לפחד, הוא בעצם לא מעלים לאדם את החרדה בשורשה, אלא רק מטפל בסימפטומים של החרדה שיש לאדם. ואם הפסיכולוגים לא מצליחים לעזור לאדם. כגון לדוגמה, אדם שסובל מחרדה קשה פוביה קשה פרנויה קשה וכיוב, אז הם שולחים את האדם לפסיכיאטר. שאולי הוא ייתן לאדם תרופות נגד חרדה, ואולי איזו תרופה נגד חרדה, אולי היא תעזור לאדם. כי יש אנשים, שתת המודע שלהם, לא נותן להם להדחיק את האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונם. ואז ממילא הטיפול הפסיכולוגי, לא מצליח להוציא את האדם מהחרדה הקשה שלו. כי פתי, שמאמין לכל דבר, הוא מאמין שהוא יצליח במבחן ויצליח להשיג את הרצון שלו. ואז האמונה שלו, עוזרת לו להדחיק את הפחד שלו, ... באמונות שקר, כי להאמין שתצליח, זאת כמובן אמונת שקר. כי לא בטוח שתצליח. ומי שלא מצליח להאמין באמונות שקר, הוא ממשיך לסבול מהפרעות החרדה שלו. והפסיכולוגים, לא ממש מצליחים לעזור לו. ואז הם מגדירים שיש לו הפרעת אישיות, ונותנים כל מיני שמות שונים ומשונים להפרעת החרדה שלו, ומציעים לו טיפול תרופתי נגד חרדה וכולי. ונמצא אם כן, כי אחרי טיפול פסיכולוגי בחרדה, האדם סובל עכשיו בתת המודע שלו, משתי חרדות. 1 - החרדה הראשונה, שבגללה הוא הגיע לטיפול הפסיכולוגי. שהיא רק הודחקה, אך לא באמת טופלה. 2 - חרדה נוספת, לגלות, שהטיפול בחרדה שהוא קיבל, הוא לא עובד. דהיינו, חרדה נוספת, לגלות, שהאמונה העצמית שלו, והביטחון העצמי שלו, הם שקר, ולא באמת יעזרו לו, להתמודד עם הפחד הראשון, שהוא עכשיו, עדיין רק מודחק בלבד. כך, שמי שהולך לפסיכולוגים ומקבל טיפול פסיכולוגי בחרדה, עליו לדעת, שכל זמן שהוא לא מקבל טיפול אמיתי, להיפטר מהחרדה עצמה. דהיינו, לנטרל את הרצון העצמי שלו, שרוצה שהמציאות תהיה דווקא כך ולא אחרת, כל זמן שהוא רק מדחיק ... שלו. הוא בעצם, מחזק אצל האדם את המחשבה, שיכול לקרות לו דבר רע, אם הוא לא ישיג את המטרה שלו. וכפי שכבר ביארתי עניין זה, במקומות אחרים. ולמה חלק מהפסיכולוגים מטפלים בדרך הזו, למרות שהיא לא באמת עוזרת לפתור את החרדה לגמרי, ולמרות שהיא רק יוצרת עוד חרדה מודחקת נוספת? תשובה: כי הם פשוט לא מכירים דרך אחרת, שהיא הדרך שאבאר אותה ... הכל אחד. דהיינו, שאין טוב או רע, אלא הכל שווה באותה המידה ממש, ההבנה הזאת, טובה יותר מכל התרופות נגד חרדה שיש בעולם, וטובה יותר מכל טיפול פסיכולוגי בחרדה, כזה או אחר, ומכל אמונה של חשיבה חיובית וכיוב. ונחדד: שגם אחרי שיש לאדם את ההבנה הזאת שהכל אחד והכל טוב ורע באותה המידה ממש, גם אחכ יש לאדם רצונות שהמציאות תהיה ...
הסוד של האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים פסיכולוגים / מורים רוחניים? חלק 2
... של האושר - מהו הסוד שאותו לא יודעים פסיכולוגים מורים רוחניים? חלק 2 ואחת מהטעויות הבסיסיות שבה טועים כל הפסיכולוגים מנהיגים רוחניים למיניהם וחבריהם, היא שבטעות נדמה להם ... דהיינו, להיות מאושר בשלמות. וגם אם ישבו כל חכמי החכמים בעולם, וכל הפילוסופים בעולם, וכל החוקרים שיש בעולם, וכל הפסיכולוגים שיש בעולם, וכל המנהיגים שיש בעולם, וכל אלו שחושבים שהם ...
אנרגיות, גוזלי אנרגיה, אנרגיה רוחנית, אנרגיה פנימית, חוסר אנרגיה, מורים רוחניים, פסיכולוגים, מאמנים אישיים, רוחניות וגשמיות
אנרגיות, גוזלי אנרגיה, אנרגיה רוחנית, אנרגיה פנימית, חוסר אנרגיה, מורים רוחניים, פסיכולוגים, מאמנים אישיים, רוחניות וגשמיות
... גוזלי אנרגיה, אנרגיה רוחנית, אנרגיה פנימית, חוסר אנרגיה, מורים רוחניים, פסיכולוגים, מאמנים אישיים, רוחניות וגשמיות מה זה גוזלי אנרגיה ואיך הם משפיעים עלינו? המושג גוזלי אנרגיה מתייחס למצבים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פסיכולוגים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פסיכולוגים, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פסיכולוגים, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזיה, ייעוץ אישי מומלץ, מאמן למציאת עבודה בתחום פסיכולוגים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1367 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 05:10:00 - wesi4