🖨התמודדות עם חרדת בחינות - אימון אישי / הפרעת קשב וריכוז / adhdהתמודדות עם חרדת בחינות
חרדת בחינות - היא תגובה של לחץ (stress) שמופיעה לפני בחינה או במהלך בחינה, כתוצאה מהרצון להוכיח יכולות וביצועים טובים. החרדה מתבטאת בתחושות גופניות, נפשיות, התנהגותיות וקוגניטיביות כגון: חולשה, בחילה, כאבי בטן, דפיקות לב מוגברות, רעד בידיים או בכל הגוף, הזעה, איבוד הריכוז, שכחה זמנית ("Blackout"), הימנעות או דחיינות, חוסר יכולת להירדם, תחושת חוסר אונים, תסכול, אפתיות ועוד.
חרדת בחינות היא בעיה מוכרת ונפוצה שיכולה להופיע אצל תלמידים בכל הרמות. מבחן הוא מצב מלחיץ, וככל שהמבחן יותר גדול, משמעותי או "קשה" כך הלחץ גדל. מידה מסוימת של חרדה אינה מזיקה ויכולה לשפר ביצועים. כאשר החרדה משתקת וגורמת לחוסר תפקוד או מורידה את היעילות רצוי לטפל בה.
סיבות לחרדת בחינות
ישנן סיבות מגוונות להתפתחות חרדת בחינות, חלקן תלויות מצב, חלקן תלויות אישיות: חוסר הבנה או הכנה של החומר לבחינה, חוסר התאמה בין החומר שנלמד לבין השאלות בבחינה, דימוי עצמי נמוך, פחד מכישלון, תחרותיות יתר, הרצון לרצות את הסביבה, סביבה מלחיצה, פרפקציוניזם, "היסטוריה של כישלונות" ועוד.
התמודדות עם חרדת בחינות
לפני הבחינה:
*לברר את כל הפרטים שניתן לגבי המבחן - על אלו נושאים הבחינה, סוג הבחינה (שאלות פתוחות או סגורות), מועד ומיקום הבחינה
*תכנון הלמידה - לוודא שיש את כל החומר, לארגן את חומר הלימוד לפי ימים, להתחיל ללמוד זמן מספיק מראש.
*למדו היטב לבחינה - היעזרו בחברים בנושאים שאינם מובנים לכם, פתרו שאלות ממבחנים משנים קודמות או ממאגרי בחינות.
*השתמשו באסטרטגיות למידה המתאימות לכם - בדקו מהי הדרך הנכונה עבורם ללמוד (דרך שמיעה, דיבור, כתיבה, ציור, לבד, עם חברים וכד').
*הכינו עצמכם מבחינה פיזית - לישון היטב במהלך תקופת הלמידה ובלילה שלפני המבחן. לאכול טוב בבוקר הבחינה, התלבשו בהתאם לטמפרטורה הצפויה בחדר הבחינה, הביאו עמכם שעון, עטים, מרקרים, עפרון, מחשבון, דפי עזר, שתייה, מסטיק, שוקולד או פרי.
*הכינו עצמכם מבחינה מנטאלית - הרגיעו את עצמכם (מוסיקה, מדיטציה, פעילות גופנית וכד'), הזכירו לעצמכם הצלחות קודמות, דמיינו איך אתם מצליחים בבחינה כשאתם במצב של רגיעה וביטחון עצמי. חזרו ואמרו לעצמכם שזה רק מבחן והציון אינו משקף את ערככם בעולם.
בבחינה עצמה:
*הגיעו בזמן - הגיעו בזמן שיאפשר לכם להתארגן בנחת לפני המבחן ולהירגע אך לא מוקדם מדי, כדי שלא תכנסו למצב של לחץ וחרדה.
*קראו את הוראות הבחינה היטב - על כמה שאלות יש לענות? האם יש בחירה? האם יש שאלות חובה? מה המשקל של כל שאלה?
*קראו את המבחן ברפרוף - סמנו במרקר מילות מפתח במבחן והוראות רשמו לכם הערות ומחשבות שעולות בכם.
*התחילו עם השאלות הקלות - התרכזו במה שאתם יודעים, התחילו עם שאלות אלו כדי לעלות את רמת הביטחון שלכם ולהפחית את החרדה.
*בדקו את התשובות בסוף המבחן - השאירו זמן בסוף המבחן לבדוק אותו.
בהצלחה!!
"הלמידה היא אמנות הידיעה כיצד להשתמש בשכל הישר לתועלתך."
ג'וש בילינגס
חרדת בחינות / פחד ממבחנים / בלק אאוט / חישכון - איך לעבור מבחנים בשלום?חרדת בחינות פחד ממבחנים בלק אאוט חישכון - איך לעבור מבחנים בשלום? ובו יתבאר העניין של חרדת בחינות פחד ממבחנים. כי ישנם אנשים, שכאשר הם ניגשים למבחן כלשהו, הם חווים תופעה של חרדת בחינה. וחרדת הבחינה, גורמת לאדם בין השאר, לתופעה של מסך שחור (בלאק אאוט). דהיינו, מצב, שבו האדם שוכח את כל מה שהוא למד. החרדה משתלטת על האדם ומשתקת אותו. וזה כמובן לא מסייע להצלחה של המבחן. והדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדת בחינות, היא על ידי שהאדם חוקר בשכלו, את השורש של החרדה. כאשר האדם חוקר בשכלו את השורש של הפחד ושל חרדת הבחינה, זה גורם לו להכניס את כל עניין הבחינה, לפרופורציה המתאימה. וכאשר הבחינה, נכנסת לפרופורציה המתאימה, אז ממילא החרדה נעלמת, והאדם מרגיש שקט נפשי, שמאפשר לו, לעבור את הבחינה מתוך רוגע. חרדת בחינות נובעת, אך ורק משום שהאדם אינו משתמש בשכלו ואינו זוכר, מדוע בכלל הוא ניגש לבחינה. אם היה האדם זוכר, מדוע באמת הוא ניגש לבחינה, ... להרגיש טוב, ומשום כך הוא ניגש לבחינה. כאשר האדם זוכר, שהרצון הפנימי שלו, שבגללו הוא הולך לבחינה, הוא הרצון להרגיש טוב, ממילא החרדה מהבחינה נעלמת. כי להרגיש טוב, זה חשוב עבורו, יותר מהבחינה ויותר מהתוצאות של הבחינה ויותר מכל דבר אחר. בנוסף, חרדה מפני בחינה, נובעת ... שהאשליה גדולה יותר, וככל שיותר נדמה לאדם בדמיון שלו, כאילו האושר שלו, תלוי בבחינה ובתוצאות שלה, כך החרדה שלו מהבחינה גדלה יותר. חרדת בחינות, היא מקרה פרטי, של תלות רגשית חיצונית. דהיינו, תלות רגשית של האדם, בצורה חיצונית כלשהי של המציאות. כאשר האדם ממוקד תמיד במהות ... מה האדם מרגיש. ומה שהאדם מרגיש, זו תוצאה של מה שהוא חושב על המציאות. לא יותר, ולא פחות. ברמה המעשית: נסה לחקור את השורש של החרדה מהבחינה. כאשר תחקור בשכלך את החרדה מהבחינה, ממילא הבחינה תכנס לפרופורציה המתאימה וכך החרדה תעלם מעצמה. והמצפן שאיתו צריך האדם לחקור ולפרק לגורמים את החרדה עד שהיא תעלם, ...
חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3חרדת בחינות פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 3 וכאן אסביר על חרדת בחינות ופחד ממבחנים. ואסביר מהם הסימפטומים של החרדה ממבחנים? איזה עצות יש להתמודד עם הרגעת לחץ ממבחנים? איזה עצות יש ואיזה שיטות להירגע לפני מבחנים עובדות יותר או פחות כדי להירגע לפני מבחנים? מה באמת כדאי לעשות לפני מבחנים, כדי להתמודד עם פחד מכישלון בבחינה? איך נרגעים לפני מבחן? ואיך להירדם לפני מבחן? איך לגרום להורדת לחץ לפני מבחן? מהי דרך הטיפול בלחץ לפני מבחן הטובה ביותר? ואיך באמת להתמודד עם לחץ מבחינות? ועוד. אז מה זה בעצם חרדת מבחנים? חרדת מבחנים, זה מצב שבו האדם עומד לפני מבחן כלשהו. ושהאדם מאוד מאוד, ... מאוד מאוד חושב שיש סיכוי כלשהו סיכוי גבוה שהוא יכשל במבחן. ושהאדם חושב שאם הוא יכשל במבחן, הוא ירגיש מאוד מאוד רע מכך. והכל ביחד יוצר את תחושת החרדה לפני המבחן. מהחשש הגדול מהרע שהאדם חושב שיקרה לו, אם הוא יכשל במבחן. תסמיני חרדה לפני מבחן אז יש אנשים שממש מסוגלים לחטוף התקף חרדה לפני מבחן. ברמה כזו שיש להם תסמינים של חרדה לפני בחינה. כגון לדוגמה בחילות לפני מבחן, כאבי בטן לפני מבחן, כאבי ראש ... וכיוב, כל שאר התסמינים שיש לאדם שסובל מהתקף חרדה. והם ממש נכנסים לחרדה מהפחד להיכשל במבחן. נדודי שינה לפני מבחן קושי להירדם לפני מבחן לפעמים הלחץ לפני מבחן שיש לאדם, גורם לו בין השאר לעייפות לפני המבחן, שגורמת ... עצמית, וגם קצת בהיבט הרפואי, של להירגע. וכבר הסברתי במקום אחר, האם באמת פעילות גופנית וספורט עוזרים לשיפור מצב הרוח. וכמובן שגם כאן, מי שנמצא בחרדה ממבחן, לא תמיד יצליח בכלל לעשות ספורט ופעילות גופנית לפני מבחן, בגלל הלחץ שהוא נמצא בו. איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן באמת? איך להירגע לפני מבחן באמת? אז כל השיטות האלו שהוזכרו, ... שלו מהבחינות. ואף אחת מהן, לא באמת מטפלת בשורש של הבעיה, שזו כמובן צורת החשיבה של הבן אדם, שצריך לשנות אותה ולא לנסות לטפל רק בסימפטומים של חרדת המבחנים. וכמובן שחלקן גם יוצרות תלות לא תמיד עוזרות לא תמיד עובדות יש להן חסרונות אחרים, גם כאשר השיטות האלו עובדות לפעמים לחלק מהאנשים. אז איך לא להילחץ לפני מבחן באמת? והדרך הטובה ביותר, כמו תמיד, היא להיצמד לאמת. דהיינו, להבין את כל האמת על הסיבות בתת המודע שלך, שיוצרות את החרדת מבחנים שלך. כי
חרדת בחינות, לחץ ממבחנים, חרדת מבחנים, לחץ לפני מבחן, טיפול בחרדת בחינות, פחד מכישלון, להצליח במבחן, התמודדות עם חרדת בחינותחרדת בחינות, לחץ ממבחנים, חרדת מבחנים, לחץ לפני מבחן, טיפול בחרדת בחינות, פחד מכישלון, להצליח במבחן, התמודדות עם חרדת בחינות ובו יתבאר, מהי חרדת בחינות פחד ממבחנים? ואיזה טיפול בחרדת בחינות, הכי מומלץ? ובפשיטות, חרדת מבחנים היא, לחץ שיש לאדם לפני מבחן כלשהו. שהאדם מפחד להיכשל במבחן, ועל ידי זה נוצרת אצל האדם, חרדת מבחנים. וחלק מהפסיכולוגים פסיכיאטרים וחבריהם, מנסים לתת לתלמידים עצות שונות של טיפול בחרדת בחינות ולחץ ממבחנים. וכמובן, שכל העצות האלו, טובות רק באופן חלקי בלבד. אך שום עצה, לא מטפלת בשורש הבעיה באופן מוחלט. וכדי לטפל בחרדת בחינות באמת, לשם כך יש להבין, כיצד באמת נוצרת חרדת בחינות? וכפי שכבר ביארתי מספר פעמים, כאשר ילד נולד, הדבר האחרון שהוא מפחד ממנו, זה להיכשל במבחן. ... ולא מבדיל בכלל, בין טוב לבין רע, הרי שממילא לא שייכת אצלו חרדת בחינות ולחץ לפני מבחנים וכיוב. וכאשר מבקשים מהילד לצייר איזה ציור, הילד מצייר את הציור, כפי מה שהוא רוצה, ולא ... כל ההתעסקות של האדם עם הלימוד למבחן, היא עצמה יוצרת אצל האדם לחץ לפני מבחן וחרדת בחינות. ולחץ ממבחנים וחרדת בחינות, הם דבר שהוא מחויב המציאות, ושאי אפשר לברוח ממנו, כל זמן שהאדם רוצה להצליח במבחן. וכל השיטות שיש בעולם, איך להירגע לפני מבחן, ואיך לא לסבול מלחץ לפני מבחן, הן כולן שיטות סרק, שעוזרות אולי באופן חלקי בלבד. כי במקרה הטוב, הרעיון שלהן הוא, לגרום ... סרק, שעוזרות באופן חלקי בלבד. כי הן יכולות לעזור, רק למי שחרדת הבחינות שלו היא חלשה. אבל מה יעשה מי שחרדת הבחינות שלו ושהלחץ שלו ממבחנים, משתלט עליו, עד כדי התקפי חרדה וכיוב? והאמת צריכה להיאמר, והיא, ... שהוא צריך חייב אמור להצליח במבחן, היא מחזקת אצל האדם, את חרדת הבחינות שלו. וככל שהאדם משקיע יותר ללמוד למבחן, כך חרדת המבחנים שלו, גדולה יותר, עד כדי התקפי חרדה וכיוב. והדרך היחידה בעולם, שמשחררת את האדם באמת מחרדת הבחינות שלו ומהלחץ שלו לפני מבחנים, היא על ידי זה שהאדם אומר לעצמו את האמת ואת כל האמת ואך ורק את ... אחד האדם רוצה להצליח במבחן, ומהצד הזה, מחויב שהאדם יסבול מחרדת בחינות. כי הרצון של האדם להצליח במבחן, מוכרח ליצור סבל של חרדה מכישלון, כפי עוצמת הרצון של האדם ... ממש, על ידי זה ורק על ידי זה, האדם יכול להשתחרר לגמרי, מכל לחץ לפני מבחן, ומכל חרדת מבחנים באשר היא. ולסיכום: הטיפול בחרדת בחינות, צריך להיות על ידי הבנה, שמרגיעה את הרצון של האדם להצליח במבחן. ורק הבנה פנימית של האדם, ... לעשות את המבחן, בצורה די רגועה, וגם להצליח במבחן, ללא כל חרדת בחינות.
מאת:
אורלי אטיאס - מאמנת אישית התמחויות בקשב וריכוז ואימון תעסוקתי.
נושאים אלו קרובים ללבי, שכן גם אני וגם חלק מילדיי בעלי לקויות למידה מסוימות. במשך השנים פיתחתי שיטות שעזרו לי ולילדיי להתגבר על הלקויות, לשאוף ולהגיע להצלחות.
תחום התעסוקה הוא מרתק בעיני. העיסוק שלנו מהווה ערוץ להגשמה עצמית, שבעזרתה אנו מחפשים משמעות נוספת לחיינו ומהווה חלק מהמהות ומהדימוי העצמי שלנו.
ישנו קשר בין תחום התעסוקה להפרעת קשב וריכוז. לעיתים, אנשים בעלי הפרעת קשב וריכוז מתקשים להגשים את עצמם בתחום התעסוקתי, בשל מאפייני הפרעת קשב. האימון מאפשר לנו לנהל את חיינו בצורה טובה יותר.
טלפון: 050-5797672 | אתר:
orlycoaching.co.il.
לחץ כאן לעוד
מאמרים של אורלי אטיאס - מאמנת אישית התמחויות בקשב וריכוז ואימון תעסוקתי.
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?