ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבה טורדנית ✔מה עושים עם מחשבות אובססיביות וחרדות טורדניות? ✔כידוע לכל אדם יש מחשבות שמטרידות אותו. וכאשר האדם מתגבר על המחשבה שלו ובוחר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 מה עושים עם מחשבות אובססיביות וחרדות טורדניות?
כידוע לכל אדם יש מחשבות שמטרידות אותו. וכאשר האדם מתגבר על המחשבה שלו ובוחר לחשוב על משהו אחר, אז המחשבה נעלמת. אך אחרי כמה זמן המחשבה חוזרת ואז האדם שוב פעם מבולבל מהמחשבה ושוב פעם מנסה לשלוט במחשבה ולחשוב על משהו אחר. ואז המחשבה שוב פעם נעלמת... ואחרי כמה זמן היא שוב פעם חוזרת. ודבר זה ידוע בחוש לכל מי שיש לו חרדה כלשהי וכיו"ב.

ולפעמים האדם לא מבין מה עליו לעשות כדי לסלק אחת ולתמיד את המחשבות שמטרידות אותו. וכיצד ניתן להיפתר מהן אחת ולתמיד ולגרום לכך שלא יחזרו. ולפעמים האדם מתעייף להילחם במחשבות שמטרידות אותו ונדמה לאדם כאילו הן ימשיכו להטריד אותו לנצח, וזה מחמת שבכל פעם המחשבות חוזרות למרות שמגרשים אותן.

והפתרון לעניין הזה הוא כדלהלן. הדבר דומה לאדם שמטריד אותך בטלפון. יכול להיות שהייתם בקשר פעם ויכול להיות שלא. אך בכל מקרה האדם הזה מטריד אותך בטלפון. ובכל פעם שהוא מתקשר אתה לא עונה. אבל הוא כמובן לא מתייאש וממשיך להתקשר ולהטריד. ומה עושים אז? פשוט ממשיכים להתעלם ולבסוף הוא יתייאש ויפסיק.

אבל מה יקרה אם אחרי עשרות פעמים שלא ענית לטלפון, תישבר ותחליט לענות ולבקש מאותו אדם שיפסיק להטריד אותך, מה יקרה אז? במקרה הטוב הוא יפסיק להטריד אותך לתקופה קצרה, אבל מהר מאוד יחזור להטריד אותך. רק שאז כמובן יהיה קשה יותר להיפטר ממנו, כי גם אם לא תענה לא עשרות פעמים, עדיין הוא זוכר מהפעם הקודמת שענית לו, ואז הוא לא ישבר כ"כ מהר. ומה יקרה אם הפעם שוב פעם אחרי עשרות פעמים תישבר? התשובה כמובן ברורה, הוא ימשיך להטריד אותך.

אז מה באמת עושים בפועל בעולם האמיתי? אז הפתרון הטוב ביותר הוא להחליט שלא משנה מה יקרה, אתה לא עונה לטלפון. ולא משנה מה תהיה ההטרדה שתגיע ממנו, אתה פשוט לא עונה וכולי. ואם קשה לך לא לענות, אז תשתמש בשכל שלך ותבין שזה הרי הפתרון היחיד. ואם עדיין קשה לך, אז תשתיק את הטלפון / תחליף מספר טלפון וכיו"ב. העיקר הוא אחד, לעולם אל תענה למישהו שמטריד אותך, כי הוא ימשיך להטריד אותך.

והנמשל כמובן ברור. אם יש לאדם מחשבה כלשהי שמטרידה אותו, כגון שיש לאדם חרדה כלשהי ממשהו לא הגיוני, שהאדם מבין בשכל שלו שזאת שטות, אבל מאוד קשה לאדם להתגבר על החרדה. ובכל פעם שהאדם מסיח את מחשבתו למשהו אחר, זה עוזר רק באופן זמני ואח"כ חוזר שוב פעם. אז מה עושים אז?

אז הפתרון הוא כנ"ל, להחליט החלטה נחושה שלא משנה מה יקרה, אתה לא חושב על החרדה. כי לאדם יש בחירה חופשית והאדם יכול לבחור בכל רגע מחדש על מה לחשוב. כי טכנית לא ניתן לחשוב על יותר מדבר אחד בזמן אחד. ככה שבכל רגע נתון באפשרותך לבחור על מה לחשוב. כי לא ניתן לחשוב על 2 דברים במקביל.

אם נתבונן נראה, כי עיקר המהות של האדם היא המחשבה שלו ועיקר הבחירה של האדם היא המחשבה והרצון שלו. לדוגמה, ניתן לקחת בן אדם ולכפות עליו לא לשמוע / לראות / לזוז וכיו"ב. אפילו ניתן לגרום לבן אדם לא לנשום נגד רצונו. חוץ מדבר אחד בלבד. אין שום דרך בעולם לשלוט במחשבות וברצונות שלך. אם אי פעם שאלת את עצמך, מי אני באמת? אז אתה הוא המחשבות שלך. ותמיד יש לך את הכוח והיכולת לבחור לרצות ולחשוב על מה שאתה רוצה.

ואז נשאלת השאלה, אבל מה עושים עם התחושה הרעה שיש מהמחשבות, מה עושים איתה. כי את המחשבות אנחנו מגרשים ברמת השכל, אבל מה עם הרגש?

התשובה לכך היא, כי הרגש הולך אחרי השכל ואם תשלוט בשכל, גם הרגש ישתנה מעצמו. לדוגמה, נניח שעשית פעולה כלשהי וחשבת שעשית טעות. זה יוצר אצלך רגש לא חיובי. אבל מה קורה אם אח"כ תגלה שזאת לא היתה טעות, אלא פעולה חיובית? פתאום הרגש השתנה, לא בגלל שהאירוע השתנה, אלא בגלל שהפרשנות השכלית שלו השתנתה. ואם המון זמן חשבת שזו טעות והרגש הלא חיובי כבר חלחל בתוכך, אז כמובן שאחרי זמן מה הוא יעבור מעצמו, מאחר שכרגע אתה מפרש את אותו האירוע בצורה שונה. וכך גם ניתן להחזיר את הגלגל אחורה כפי שכבר התבאר.

ולעניינינו זה אומר, כי התחושה הלא טובה שיש לך ברמה הרגשית, קיימת שם בגלל המחשבות שלך. ואם תהיה נחוש שלא משנה מה יקרה, אתה לא חושב לחלוטין ובשום צורה על מה שמטריד אותך, ז"א לא חושב גם לא על האם אתה עדיין מוטרד מהמחשבה המטרידה וכיו"ב, פשוט לא חושב על זה בכלל. בדיוק כמו שאתה לא חושב על פיל שנכנס בתוך חור של מחט, כך אתה לא חושב על המחשבה הזאת בשום צורה. על ידי זה המחשבה בסופו של דבר תעלם מעצמה, כי היא תתייאש מלהטריד אותך. ולמרות שהיא תשוב ותציק לך מידי פעם, אם תהיה נחוש שאתה לא מתייחס אליה, היא לבסוף תעלם מעצמה.

זכור, האדם הוא כלי קיבול שתמיד מלא במשהו. האדם חושב 24 שעות ביממה והמחשבה של האדם לא נחה לעולם. אך באפשרותך לבחור על מה לחשוב. ולכן ברמה המעשית, תמיד תבחר לך על מה אתה כן רוצה לחשוב ותהיה נחוש שלא להישבר ולא לחשוב על מה שמטריד אותך בשום מקרה. ואל תבדוק גם לא האם אתה עדיין חושב על מה שאתה לא רוצה לחשוב. ועל ידי זה המחשבות ייעלמו מעצמן.


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

פַּעַם אַחַת עָמְדוּ לְפָנָיו אֲנָשָׁיו, וּבָא עָרֵל אֶחָד מֵהָאַנְשֵׁי חַיִל הָעַכּוּ"ם הָעוֹמְדִים בֵּינֵינוּ וְדָפַק עַל הַחַלּוֹן וְשָׁאַל יֵשׁ כָּאן אֶחָד מֵאַנְשֵׁי חַיִל? הֱשִׁיבוּהוּ לָאו, אֵין כָּאן אֶחָד מֵהֶם וְהָלַךְ לוֹ. אַחַר כָּךְ אַחַר אֵיזֶה שָׁעָה חָזַר וּבָא וְדָפַק עַל הַחַלּוֹן יוֹתֵר, וְשָׁאַל אִם יֵשׁ כָּאן אֶחָד מֵאַנְשֵׁי חַיִל. עָנָה רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה כָּךְ הוּא הַיֵּצֶר הָרָע שֶׁלָּכֶם, שֶׁבִּתְחִלָּה בָּא וְדוֹפֵק עַל הָאָדָם וּכְשֶׁפּוֹנִין ערֶף מִמֶּנּוּ וּמְשִׁיבִין אֵין כָּאן אֶחָד מֵחֵילוֹתָיו וּמְסַלְּקִין אוֹתוֹ וְאָז הוֹלֵךְ לוֹ, וְאַף עַל פִּי כֵן אַחַר כָּךְ חוֹזֵר וּבָא וְדוֹפֵק עַל הָאָדָם אַף עַל פִּי שֶּׁכְּבַר סִלְּקוּהוּ וְהֱשִׁיבוּהוּ אֵין כָּאן אֶחָד מֵחֵילוֹתָיו, שֶׁאֵין לוֹ וּלְחֵילוֹתָיו מָקוֹם כָּאן, אַף עַל פִּי כֵן אֵינוֹ נִמְנָע לָבוֹא עוֹד פַּעַם אַחַר פַּעַם, וּצְרִיכִין לְגָרְשׁוֹ בְּכָל פַּעַם עַד שֶׁיִּסְתַּלֵּק לְגַמְרֵי. וְעַיֵּן בְּמָקוֹם אַחֵר מִזֶּה שֶׁצְּרִיכִין לִהְיוֹת עַקְשָׁן גָּדוֹל כְּנֶגְדּוֹ פַּעַם אַחַר פַּעַם וַאֲפִלּוּ מֵאָה פְּעָמִים וְיוֹתֵר, וְאָז אִם יִהְיֶה חָזָק כְּנֶגְדּוֹ כַּמָּה וְכַמָּה פְּעָמִים יִזְכֶּה לְסַלְּקוֹ לְגַמְרֵי.

הַמַּחֲשָׁבָה בְּיַד הָאָדָם לְהַטּוֹתָהּ כִּרְצוֹנוֹ לְמָקוֹם שֶׁהוּא רוֹצֶה. וְאִי אֶפְשָׁר שֶׁיִּהְיוּ שְׁנֵי מַחֲשָׁבוֹת בְּיַחַד כְּלָל. וַאֲפִלּוּ אִם לִפְעָמִים מַחֲשַׁבְתּוֹ פּוֹרַחַת וּמְשׁוֹטֶטֶת בִּדְבָרִים אֲחֵרִים וְזָרִים, הִיא בְּיַד הָאָדָם לְהַטּוֹתָהּ בְּעַל כָּרְחָהּ אֶל הַדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר לַחֲשׁב מַה שֶּׁרָאוּי. וְהוּא מַמָּשׁ כְּמוֹ סוּס שֶׁפּוֹנֶה מִן הַדֶּרֶךְ וְסָר לְדֶרֶךְ אַחֵר שֶׁתּוֹפְסִין אוֹתוֹ בְּרִסְנוֹ וּמַחֲזִירִין אוֹתוֹ בְּעַל כָּרְחוֹ אֶל הַדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר. כְּמוֹ כֵן יְכוֹלִים לִתְפּס אֶת הַמַּחֲשָׁבָה בְּעַל כָּרְחוֹ לַהֲשִׁיבָהּ אֶל הַדֶּרֶךְ הָרָאוּי:

הַכְּלָל שֶׁאִי אֶפְשָׁר בְּשׁוּם אפֶן בָּעוֹלָם שֶׁיִּהְיוּ שְׁנֵי מַחֲשָׁבוֹת בְּיַחַד בְּפַעַם אֶחָד, עַל כֵּן בְּקַל יְכוֹלִין לְגָרֵשׁ מַחֲשָׁבוֹת רָעוֹת רַק בְּשֵׁב וְאַל תַּעֲשֶׂה, דְּהַיְנוּ שֶׁלּא לַחֲשׁב אוֹתוֹ הַמַּחֲשָׁבָה רַק לַחֲשׁב אֵיזֶה מַחֲשָׁבָה אַחֶרֶת... כִּי אִי אֶפְשָׁר שֶׁיִּהְיוּ שְׁנֵי מַחֲשָׁבוֹת בְּיַחַד בְּשׁוּם אפֶן. וּכְבָר מְבאָר בְּמָקוֹם אַחֵר (לְעֵיל בְּסִימָן ע"ב) : שֶׁאֵין צְרִיכִין לַעֲשׂוֹת מִלְחָמָה וּלְנַעְנֵעַ ראשׁוֹ אָנֶה וָאָנָה כְּדֵי לְגָרֵשׁ הַמַּחֲשָׁבוֹת רָעוֹת, כִּי אֵין זֶה מוֹעִיל כְּלָל, אַדְּרַבָּא עַל יְדֵי זֶה מִתְגַּבְּרִים יוֹתֵר. רַק, לִבְלִי לְהַשְׁגִּיחַ עֲלֵיהֶם כְּלָל, רַק לַעֲשׂוֹת אֶת שֶׁלּוֹ בַּמֶּה שֶּׁהוּא עוֹסֵק... וְלִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל לַאֲחוֹרָיו כְּלָל וְעַל יְדֵי זֶה מִמֵּילָא תִּסְתַּלֵּק:

הַמַּחֲשָׁבָה נִבְרֵאת שֶׁלּא תִּהְיֶה נָחָה לְעוֹלָם, וְהוּא כְּמוֹ הָאֵינוֹ נָח שֶׁבְּאֶבֶן הַשָּׁעוֹת (שֶׁקּוֹרִין אוּם רוּה) [שָׁעוֹן] שֶׁאֵינוֹ נָח לְעוֹלָם. וַאֲפִלּוּ בִּשְׁעַת שֵׁנָה הַמַּחֲשָׁבָה חוֹשֶׁבֶת לְעוֹלָם, רַק שֶׁכְּשֶׁהַשֵּׁנָה חֲזָקָה עַל הָאָדָם אָז הוּא שׁוֹכֵחַ מַה שֶּׁחָשַׁב, אֲבָל בֶּאֱמֶת אֵין הַמַּחֲשָׁבָה שׁוֹבֶתֶת לְעוֹלָם. וְעַל כֵּן עַל יְדֵי שֶׁמַּטִּין הַמַּחֲשָׁבָה לְמַחֲשָׁבָה אַחֶרֶת כִּרְצוֹנוֹ, עַל יְדֵי זֶה יְכוֹלִין לְבַטֵּל וּלְהִתְגַּבֵּר עַל כָּל הַמַּחֲשָׁבוֹת זָרוֹת וְהִרְהוּרִים וּבִלְבּוּלִים.

וְהַכְּלָל שֶׁזֶּה שֶׁנִּדְמֶה לְהָאָדָם שֶׁקָּשֶׁה לְשַׁבֵּר מַחֲשָׁבוֹת וְהִרְהוּרִים וּבִלְבּוּלִים הוּא שֶׁקֶר גָּדוֹל, כִּי בֶּאֱמֶת הַמַּחֲשָׁבָה בְּיַד הָאָדָם לְהַטּוֹתָהּ כִּרְצוֹנוֹ כַּנַּ"ל. רַק מֵחֲמַת שֶׁהַמַּחֲשָׁבָה מִתְנַעְנַעַת וְחוֹשֶׁבֶת תָּמִיד וְאֵינָהּ נָחָה לְעוֹלָם, נִדְמֶה לוֹ שֶׁאֵין בְּיָדוֹ לְבַטֵּל הַמַּחֲשָׁבוֹת רָעוֹת. אֲבָל בֶּאֱמֶת בְּיָדוֹ לְהַטּוֹת הַמַּחֲשָׁבָה מִמַּחֲשָׁבָה לְמַחֲשָׁבָה אַחֶרֶת, כִּרְצוֹנוֹ לְתָפְסָהּ וּלְהוֹצִיאָהּ מִמַּחֲשָׁבוֹת רָעוֹת לְמַחֲשָׁבוֹת טוֹבוֹת כַּנַּ"ל

וְזֶה עֵצָה נִפְלָאָה לְכָל דָּבָר כִּי כַּמָּה פְּעָמִים מְבַלְבְּלִין הַמַּחֲשָׁבוֹת מְאד, וְכָל מַה שֶּׁרוֹצִים לִדְחוֹתָם בְּאֵיזֶה דְּחִיוֹת הֵם מְבַלְבְּלִין יוֹתֵר וְיוֹתֵר, וְעִקַּר הָעֵצָה לִבְלִי לְהַתְחִיל לַחֲשׁב בָּהֶם כְּלָל, וּלְסַלֵּק דַּעְתּוֹ מֵהֶם לְגַמְרֵי, וְלַעֲשׂוֹת אֶת שֶׁלּוֹ בַּמֶּה שֶׁהוּא עוֹסֵק:

הַיֵּצֶר הָרָע נוֹקֵשׁ בָּאָדָם בְּכָל פַּעַם וּמְעוֹרְרוֹ לְמַה שֶּׁמְּעוֹרְרוֹ. וְאַף אִם אֵין הָאָדָם שׁוֹמֵעַ לוֹ וּפוֹנֶה ערֶף מִמֶּנּוּ, אַף עַל פִּי כֵן הוּא נוֹקֵשׁ בּוֹ עוֹד פַּעַם שֵׁנִי וּשְׁלִישִׁי וּרְבִיעִי וְיוֹתֵר. אֲבָל אִם הָאָדָם הוּא חָזָק בְּדַעְתּוֹ וְעַקְשָׁן נֶגֶד הַיֵּצֶר הָרָע, וְאֵינוֹ פּוֹנֶה אֵלָיו כְּלָל, אֲזַי הַיֵּצֶר הָרָע מִסְתַּלֵּק וְהוֹלֵךְ לוֹ. וְכֵן... בְּעִנְיַן הַמַּחֲשָׁבוֹת הַבָּאִים לְבַלְבֵּל, הוּא מַמָּשׁ כַּנַּ"ל, שֶׁהַמַּחֲשָׁבָה בָּאָה כַּמָּה פְּעָמִים, פַּעַם אַחַר פַּעַם, לְבַלְבֵּל וְצָרִיךְ לִהְיוֹת חָזָק לִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל עָלֶיהָ כְּלָל בְּשׁוּם אפֶן, וַאֲזַי תִּסְתַּלֵּק
יש לאדם חרדות מחשבות כפייתיות להתגבר על פחדים להתמודד עם טורדנות יכול להיות קשיים יכול לבחור צריך להיות לטפל בהתנהגות כפייתית היגיון נמנע obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיביות וחרדות אובססיביות וחרדות טורדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדות חרדות טורדניות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית? למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות? לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע הוא מוטרד ואינו מייחס לכך בעיה מיוחדת. לעומת זאת, ... מצליח להיפטר מהן, למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק. מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית? קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת? לדוגמה, אדם מוטרד מהשאלה ... שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו? האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו? לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה יותר שמסתתרת ... הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא לא נורמלי או משהו לא בסדר איתו. החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית. איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה? כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון האם אני שפוי?, האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?, אולי יש לי בעיה רצינית?. מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה. דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה נעלתי את הדלת או לא?. הוא יודע שהוא סגר אותה, אבל עדיין המחשבה חוזרת שוב ושוב. כאשר הוא מתבונן ... יש לי בעיה בזיכרון או בשפיות שלי. הפחד הזה מכך שאינו שפוי או שהזיכרון שלו לקוי הוא הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית. איך תת - המודע משתמש במחשבה טורדנית? המוח, ובפרט התת - מודע, עשוי להשתמש במחשבה הטורדנית כדרך לבדוק או לחקור סוגיות עמוקות יותר שהאדם מוטרד מהן. לדוגמה, התת - מודע מייצר את הדילמה של נעילת הדלת כדי לאפשר לאדם להתעסק ולחקור את שאלת ... את עצמו ישירות אם הוא סומך על הזיכרון שלו, התת - מודע מייצר לו סיטואציה יומיומית, כביכול פשוטה, אך טורדנית, כדי שדרכה הוא יוכל לבדוק את שאלת האמון שלו בעצמו. כלומר, הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית היא לעיתים קרובות מחשבה אחרת, עמוקה יותר, שהאדם חושב על עצמו, כגון האם אני שפוי? או האם הזיכרון שלי אמין?. החשש האמיתי הזה, שיכול להיות אפילו נסתר מהאדם עצמו, הוא זה שמפעיל את המנגנון הטורדני, כי המוח מנסה לברר את החשש העמוק באמצעות יצירת סיטואציה שנראית כביכול תמימה. איך מטפלים במחשבה טורדנית באופן נכון? הדרך לטיפול נכון במחשבה הטורדנית אינה רק להתמודד עם השאלה החיצונית עצמה, כגון האם הדלת נעולה?, אלא להבין מהי המחשבה העמוקה יותר שמסתתרת מאחוריה, ולטפל במחשבה השנייה הזו. אם, ...
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית על ידי הסחת הדעת? כאשר מחשבה טורדנית עולה במוחך, קיימת שאלה האם ניתן לברוח ... לשאלה זו אינה חד משמעית, והיא תלויה בסוג המחשבה הטורדנית שמציקה לך. האם אפשר לחשוב על שתי ... במחשבה אחרת. מתי הסחת הדעת יכולה לעזור עם מחשבות טורדניות? הסחת הדעת יכולה להועיל כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית, כלומר, כאשר היא עולה בראשך ... פשוט להסיח את דעתך ולחשוב על משהו אחר, והמחשבה הטורדנית תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה פותרת את הבעיה? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש חזק, דחף פנימי או משהו ... במקרים כאלה, כשיש דחף רגשי או פיזי שגורם למחשבה הטורדנית, הסחת הדעת לא תעזור לאורך זמן. מה לעשות כאשר הסחת הדעת לא עוזרת? כאשר המחשבה הטורדנית לא נעלמת על ידי הסחת הדעת, יש לחפש את ... ולא רק להילחם במחשבה עצמה. איך לטפל במחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם המחשבה ... לטפל במקור הבעיה, ולא להסתפק בהסחות דעת. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית באמצעות מחשבה אחרת? כאשר עולה במוחך מחשבה טורדנית, האם אפשר לברוח ממנה פשוט על ידי כך ... אחר? התשובה לכך היא מורכבת ותלויה בסוג המחשבה הטורדנית. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - ... יחד בו - זמנית. לכן, לכאורה, אם תחליף מחשבה טורדנית במחשבה אחרת, המחשבה הראשונה תיעלם. מתי הסחת הדעת עובדת על מחשבות טורדניות? כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית - כלומר, עלתה ללא סיבה ... תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה עובדת? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש מסוים או לדחף פנימי, אי ... ההסחה. מה עושים כאשר לא ניתן לברוח ממחשבה טורדנית? אם המחשבה נובעת ממשהו עמוק יותר - כמו ... ולטפל בה ישירות. מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם זה עובד ... בה מהיסוד, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות לברוח ממחשבה טורדנית, לנטרל
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף? אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים ... פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה. המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי ... מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה. לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: לא התחשמלת כי ... הנכונים. כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם ... אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת. הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים. מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה? לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר ... אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות. ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות. איך ... אמיתית בחייו. במילים פשוטות: לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות. איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן. לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית? לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של האם אני אמות מזה או לא, הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן. אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? איך לטפל במחשבות אובססיביות? מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט ... שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה. המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל. לדוגמה, ... או לא נגעת עם כפכפים מסוימים, וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית. כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי? אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה. מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות? הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום ... למצב שבו הוא אומר, לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות. ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה. כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות? אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו ... אך עדיין לרצות לחיות, כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש. לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית? לפי אליעד, הדרך לשחרור מ
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה? למה מופיעה מחשבה טורדנית בזמן קריאת ספר? אליעד כהן מסביר שכאשר בן אדם עוסק בפעולה שדורשת ריכוז, כמו קריאת ספר, לעיתים קרובות הוא נתקף במחשבות טורדניות שמונעות ממנו להתרכז. אחת הדוגמאות המרכזיות שאליעד ... איך אני מבין את מה שאני קורא?, או איך אני יודע שאני באמת מבין את הטקסט בצורה נכונה?. לפי אליעד, המחשבה הזו היא למעשה סוג של הפרעה טורדנית (OCD של מחשבה), למרות שנראה שזו שאלה טבעית והגיונית. האדם לא מצליח להתרכז במה שהוא קורא כי הוא עסוק בשאלה עצמה של תהליך ההבנה, וזה מסיח את דעתו מהטקסט. מה הגורם האמיתי מאחורי המחשבה הטורדנית? אליעד כהן מציג את הטענה שכאשר מחשבה מסוימת מופיעה ... הוא אובססיבי להבין כיצד הוא מצליח להבין את הטקסט. זו דרך להבטיח לעצמו שלא יאבד את היכולת הזו בעתיד. איך פותרים את בעיית ההפרעה הטורדנית? אליעד מדגיש כי הדרך לפתור את ההפרעה הטורדנית היא קודם כל להבין לעומק את הסיבה להופעתה. במקרה של ... הבא, האדם צריך ללמוד לקבל את האפשרות הזו, להבין שייתכן בהחלט שהוא לא יבין את מה שהוא קורא, ולקבל זאת בשלווה. מה הקשר בין מחשבה טורדנית לבין שליטה ואובדן שליטה? אליעד כהן מדגיש קשר ישיר בין הצורך של האדם בשליטה לבין המחשבות הטורדניות שלו. ככל שהאדם מפחד יותר לאבד את השליטה, כך הוא יתמודד עם מחשבות אובססיביות וטורדניות רבות יותר, שינסו להבטיח לו את השליטה הזו. בדוגמה של קריאת הספר, המחשבה הטורדנית נובעת בדיוק מתוך הצורך בשליטה מוחלטת בתהליך ההבנה. ... יחפש שוב ושוב ודאות מוחלטת על ידי מחשבות חוזרות ונשנות, כגון איך בדיוק אני מבין את הטקסט הזה?. דוגמאות נוספות להבנת התהליך הטורדני של המחשבה אליעד נותן דוגמה מוחשית נוספת: אם כל בוקר כשאתה ... שקלים, בהתחלה תרגיש מופתע ושמח, אך עם הזמן תתחיל לחשוש שיום אחד לא תמצא את הכסף, ותתחיל לבדוק שוב ושוב אם הכסף אכן נמצא שם. המחשבה הטורדנית, במקרה זה, נובעת מחשש מאיבוד משהו שכבר התרגלת לקבל ... באופן דומה, אדם שהתרגל לכך שהוא תמיד מבין את מה שהוא קורא, מתחיל לחשוש יום אחד שהוא יאבד את היכולת הזו, ולכן מופיעות אצלו המחשבות הטורדניות. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולחזור להתרכז? כדי להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולהצליח להתרכז במה שרוצים, אליעד כהן ממליץ על הדרך ... מקבל את חוסר הוודאות ואת האפשרות שהוא לא יבין את הטקסט, הוא למעשה מפחית באופן משמעותי את הצורך שלו בשליטה מוחלטת, וממילא המחשבה הטורדנית מתחילה להיחלש, והריכוז חוזר למצב תקין. האם יש תשובה ... יש ממד של אקראיות בתהליך ההבנה. ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם השאלה היא להבין ולהסכים עם חוסר הוודאות, ובכך לשחרר את הלחץ הטורדני ואת הצורך באובססיה לשליטה. בסיום דבריו, אליעד מדגיש שההבנה השלמה של התהליך הזה יכולה לעזור לאדם להיפטר ממחשבות טורדניות באופן כללי, ולהחזיר לעצמו את היכולת להתרכז בדברים שחשובים לו באמת. איך להתמודד עם OCD של מחשבה? איך להפסיק מחשבות טורדניות? איך להצליח להתרכז בקריאה? מה הסיבה למחשבה טורדנית? איך לשלוט במחשבות טורדניות? מה הקשר בין חרדה לשליטה? איך לקבל חוסר ודאות? ...
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
... מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית מהי מחשבה טורדנית ולמה היא מציקה לנו? מחשבות מטרידות, או מחשבות טורדניות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, בלי קשר למציאות האמיתית שבה אנו נמצאים, וגורמות לנו לחוש תחושות של חרדה, פחד או אי נוחות. לפי אליעד, מחשבה טורדנית היא מחשבה שמגיעה באופן חוזר ונשנה מבלי לשקף מציאות אמיתית או מבלי להישען על עובדות שקורות בפועל. לדוגמה, אם אדם מדמיין כל הזמן שהבית שלו נשרף, אף שהבית כלל לא עולה באש במציאות, זוהי מחשבה טורדנית. לעומת זאת, אם הוא רואה את ביתו עולה באש באופן ממשי, זו אינה מחשבה טורדנית אלא תגובה למצב אמיתי. למה מחשבות טורדניות מטרידות אותנו? מחשבות טורדניות מציקות לנו בעיקר כי הן גורמות לנו ... לחשוב שוב ושוב על פחד מפיטורים מהעבודה. המחשבה יפטרו אותי מהעבודה גורמת לתחושת מצוקה, כיוון שהוא לא מעוניין שיפטרו אותו, והוא מפחד מכך. המחשבה הופכת לטורדנית כאשר היא מופיעה שוב ושוב ללא הצדקה מציאותית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? אליעד מסביר שישנן שתי אסטרטגיות מרכזיות להתמודדות עם מחשבה טורדנית: אסטרטגיה ראשונה - בדיקת האמת: ... היא לסנכרן את עצמנו לאמת ולהכניס את המחשבה לפרופורציה הנכונה. אסטרטגיה שנייה - נטרול הפחד דרך השוויון: אפשר להגיד לא אכפת לי אם זה יקרה. לדוגמה, אם המחשבה הטורדנית היא אולי יפטרו אותי, אפשר לומר אז ... אכפת לי. בדרך זו האדם משחרר את האחיזה שלו ברצון מסוים ומקטין את כוח המחשבה עליו. איך עוזרת לנו התנהלות יומיומית מול האמת? אליעד מדגיש שהתמודדות יעילה עם מחשבות טורדניות מחייבת אותנו להתנהל ביומיום בצורה כנה ואמיתית. כאשר אנחנו מדייקים בהתנהלות שלנו ולא מגזימים או מנפחים מצבים, קל לנו יותר להבחין ולנטרל מחשבות טורדניות כשמופיעות, כי אנחנו מורגלים יותר להבחין באמת. למשל, אם אדם רגיל להגזים בתיאורים שלו, הוא יתקשה יותר להתמודד עם מחשבות טורדניות כשהן מופיעות, כי הוא כבר רגיל לעיוות האמת. מה עושים כשמפחדים לפגוע באחרים? כשעולה פחד טורדני לפגוע באנשים אחרים, אליעד ממליץ לברר שני ... של האמונות וההנחות היסודיות ביותר שלנו על עצמנו ועל החיים. על ידי ההבנה שהערך שלנו לא תלוי בחכמה, הצלחה או דעות של אחרים, אנחנו יכולים להשתחרר באמת מכל מחשבה טורדנית, פחד או חרדה. השחרור מגיע כשאנחנו מוכנים לאהוב את עצמנו בלי תנאים וללא צורך באישור או קבלה חיצונית. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך להפסיק לפחד לפגוע באחרים? מה ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ולדמיון להיעלם, היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו מושלם. תפקידה של המחשבה המטרידה להזכיר לאדם למצוא את הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר מכן עליו להתמודד ישירות עם ... האדם. כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד אותו, על ידי זה הפנימיות ...
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, obsessive compulsive disorder, סיבות ל OCD מה גורם לאדם לפתח מחשבה טורדנית לא הגיונית? מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, אובססיות ... מפורט על מהי בדיוק הדחקה ואיך היא מובילה לפיתוח של הפרעות טורדניות לא הגיוניות כמו OCD, מיזופוניה או כל אובססיה אחרת. מהי הדחקה וכיצד היא יוצרת הפרעות טורדניות? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד מבעיה אמיתית ... אובססיות מוזרות אחרות? אותו עיקרון עובד גם במקרים נוספים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). למשל, אדם שיש לו אובססיה לשטיפת ידיים, לניקיון ... מאוד מחוסר משמעות בחיים ומרגיש חוסר סיפוק מתמיד, עלול לפתח התנהגות כפייתית של בדיקות חוזרות ונשנות, רק כדי להסיח את דעתו ... הקטנה? כאן מגיעה נקודה חשובה מאוד: אם אדם רוצה להשתחרר מהמחשבות הטורדניות או מהאובססיות המוזרות הללו, הוא חייב ... יותר יצופו מחדש. המוח כבר לא יעסוק ברעש הנשימה או בניקיון כפייתי, ואז האדם ייאלץ להתמודד עם הבדידות, חוסר ... או כל בעיה אחרת שהדחיק עד כה. איך ניתן להתמודד נכון עם OCD ואובססיות לא הגיוניות? הפתרון הפרקטי שמציע אליעד ... משמעות. במצב כזה, אין יותר צורך במנגנוני הגנה כמו מיזופוניה, OCD מוזר, התמכרויות לא הגיוניות, פחדים טורדניים וכדומה. לכן, הדרך האמיתית לטיפול ב - OCD ובהפרעות טורדניות אחרות היא פשוטה: יש להפסיק להדחיק ולהתחיל להתמודד עם הבעיות האמיתיות. מהי מיזופוניה? איך נוצרת מחשבה טורדנית לא הגיונית? מה הקשר בין הדחקה ל - OCD? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? סיבות להפרעה טורדנית כפייתית למה רעש לעיסה מפריע לי? מה לעשות ... מוזרה? שלום חברים, הפעם נדבר על איך יכולה להיווצר אצל אדם מחשבה טורדנית לא הגיונית, פחד לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית או הפרעה טורדנית לא הגיונית כמו OCD. יש לכך סיבות רבות, ואחת מהן היא הדחקה. מהי ... ממשהו הגיוני, אך משום שהוא מדחיק את זה, נוצרים אצלו פחדים או מחשבות טורדניות לא הגיוניות. ניקח לדוגמה אדם שיש לו ...
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
... הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית ... בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה. האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות? כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון ... את הצורך בצורה בריאה ויעילה. מה לגבי החלק החוזר החלק מהחלק? ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה. איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להפסיק לעשן? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? הפסקת עישון מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות? הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא ... לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות. אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת. האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות? כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא בדריכות. במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת ... צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה: לא מתמקדים בלהפסיק באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה. מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך. משקיעים את האנרגיה ... נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה. גמילה מהתמכרות הפסקת עישון מחשבות טורדניות דיאטה ותזונה הפרעות נפשיות איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא ... מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה ...
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די , הפרעה נפשית מהי הפרעה טורדנית כפייתית ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית, הידועה גם כ - OCD (obsessive compulsive disorder), מתארת מצב שבו אדם סובל ממחשבות טורדניות אובססיביות המובילות לפעולות כפייתיות. במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר כיצד מחשבות כאלו משפיעות על התנהגות האדם, ולעיתים גם על החיים האישיים שלו, ולמה כל פעולה כפייתית אינה בהכרח תורמת לו אלא דווקא יוצרת נזקים נוספים. הוא מתחיל בסיפור על אדם המאמין שהוא יכול למנוע את מותה של משפחתו אם יסדר כוסות בביתו בצורה מסוימת. הסיפור מציג את הגיונות המחשבה של אדם הסובל מהפרעה אובססיבית, שבו הוא מאמין שכל פעולה חייבת להתבצע בצורה מסוימת כדי להימנע מהתוצאה הרעה. אליעד שואל אם יש היגיון בכך ... את מותו של בני משפחתו, אם אין סיכון שהוא יגרום נזק נוסף מעצם ביצוע הפעולה. אחת מהשאלות המרכזיות היא אם ההיגיון שמניע את הפעולות הכפייתיות אכן הגיוני או שמא הוא נגרם מתוך חרדה לא רציונלית. למשל, כשאדם סובל מ - OCD, הוא יכול להאמין שיש קשר ישיר בין סידור הכוסות לבין מניעת הסיכון שהמשפחה שלו תמות, אף שאין הוכחה לכך ששום קשר כזה קיים. המחשבה שאם הוא לא יסדר את הכוסות, המשפחה שלו תמות, מתחילה לשאוב את האדם לתוך מצב של חרדה מתמשכת. האם ניתן להוכיח את המחשבות הכפייתיות? אליעד כהן מציין שהבעיה המרכזית במחשבות אובססיביות היא העובדה שאין שום אפשרות להוכיח אם הם נכונות או לא. ... את המוות. למעשה, המחשבה הזו אינה נתמכת על ידי שום עובדה, אך האדם עדיין מאמין בה כי אין לו הוכחה שהיא שגויה. זהו מקור הבעיה: אדם עם OCD ימצא את עצמו במעגל סגור של מחשבות טורדניות. הוא יודע שאין הוכחה אמיתית לפעולתו, אך גם לא יכול להוכיח שהמחשבה אינה נכונה. לכן, הוא ימשיך לבצעה, מתוך פחד שלא לבצע אותה יוביל לתוצאה רעה. האם יש היגיון במחשבות כפייתיות? בהמשך ההרצאה, אליעד מציע לשאול את האדם הסובל ממחשבה כפייתית אם הפעולה שהוא מבצע אכן תורמת לו, או אם היא רק יוצרת דאגות נוספות. הוא מציין כי לעיתים קרובות, המחשבות הטורדניות מקבלות חיים משלהן, והאדם מתחיל להאמין שהן האמיתות היחידות. אליעד מציין כי אין שום היגיון לבצע פעולות המנוגדות למציאות, כמו במקרה של סידור הכוסות בבית מתוך אמונה שבכך הוא מונע את מותו של מישהו. כיצד להתמודד עם מחשבות כפייתיות? כדי להתמודד עם מחשבות אובססיביות, אליעד מציע להימנע מלנסות להוכיח את נכונותן או שגיאותן של המחשבות, אלא ... רק מוסיפה חרדה ולחץ. אם מדובר בפעולה של סידור הכוסות מתוך פחד, אז על האדם להפסיק להרגיש שהוא חייב לבצע את הפעולה הזאת. המסקנה היא שפעולה כפייתית אינה משרתת את מטרת האדם אלא רק מוסיפה לו דאגות. האם כל פעולה כפייתית אכן מועילה? בסופו של דבר, אליעד מציין כי אין שום הוכחה שהפעולות הכפייתיות אכן משפרות את המצב. כל פעולה שמבצע האדם מתוך מחשבה שהיא תציל אותו ממצב של סכנה עלולה בסופו של דבר להיגרם לנזק נוסף. במקום להשקיע באנרגיה במחשבות טורדניות, על האדם להבין שהסבל שנגרם ממעגל המחשבות הכפייתיות אינו תורם דבר טוב. יש להימנע מהאמונה הזאת ולפני כל פעולה לחקור אם יש לה ערך אמיתי ולא רק תוצאה של חרדה. מהו הפתרון ל - OCD? הפתרון שמציע אליעד הוא שיטה של טיפול קוגניטיבי - התנהגותי שבו האדם מבין את מנגנון המחשבות הטורדניות ומפסיק לתת להן כוח לשלוט בו. במקום להתמקד בהוכחה של נכונות או שגיאות המחשבות, על האדם פשוט לבחון את הסיבות האמיתיות שמובילות אותו לפעול בדרך הכפייתית. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
... שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית מה גורם לאדם לפחד לאבד שליטה ולפגוע באחרים? אנשים רבים מתמודדים עם מחשבות טורדניות ופחדים שונים, כגון פחד לאבד שליטה, פחד להשתגע, פחד לפגוע בעצמם או באחרים, פחד לבצע פעולה לא הגיונית ואפילו פחד להרוג מישהו, לעיתים אדם קרוב או אפילו הילד ... שיכול להוביל אותו למעשה כזה, ולכן הוא מפחד. לעומת זאת, מפעולות אחרות שהן חסרות כל היגיון עבורו, כמו להטיח כוס מים בראשו, הוא אינו מפחד כלל. כיצד מתמודדים עם מחשבות טורדניות של פחד לאבד שליטה? הפתרון של אליעד כהן למצב כזה כולל מספר שלבים: ראשית, האדם צריך לדמיין באופן ברור ככל האפשר את המעשה שהוא מפחד ממנו, לדוגמה להרוג את הילד ... איבוד שליטה: הפחד הוא מפני משהו שהאדם מדחיק באופן יום - יומי, ולכן הוא חושש שאם הוא יאבד שליטה, אותם פחדים ומעשים מודחקים יצופו על פני השטח. כיצד אפשר לוודא שהמחשבות הטורדניות לא יתגשמו? ההנחיה של אליעד כהן ברורה: ברגע שהאדם מצליח לזהות את המקור של התחושות וההיגיון הפנימי הסמוי שגורם לו לחשוב על המעשה השלילי, הוא יכול לעבוד ישירות על שינוי התחושות הללו. אם האדם מבין לעומק שאין שום היגיון או תועלת במחשבה שהוא מפחד ממנה, הפחד יאבד את עוצמתו, והמחשבה הטורדנית לא תוכל עוד לשלוט בו. המודעות לפחד ולמקורותיו היא הדרך הטובה ביותר לוודא שהפחד לא יתממש לעולם, אפילו במצבים קיצוניים. מחשבות טורדניות פחד לאבד שליטה איך להתמודד עם פחדים? היגיון במעשים טיפול במחשבות טורדניות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות של פחד לאבד שליטה? לפעמים אנשים חווים מחשבות טורדניות, בהן הם מפחדים שהם יעשו משהו לא הגיוני, כמו לפגוע במישהו או להרוג אדם קרוב להם. מחשבות כאלה עשויות להיות מציקות מאוד, והאדם מנסה להבין איך להתמודד איתן. ... מה טוב לו במחשבה הזאת. אם הוא ימצא שאין שום דבר טוב במעשה הזה, זה יסייע לו להבין שאין שום סיבה לפחד שמא הוא יבצע אותו, גם אם הוא ישתגע. אליעד מסביר כי טיפול במחשבות טורדניות כולל זיהוי מקור הפחד: מה יש בתוכנו שגורם לנו לחשוב על המעשה הזה? לדוגמה, אם אדם מפחד להרוג מישהו, הוא עשוי להבין שהפחד נובע מתוך כעס או שנאה כלפי אותו אדם. ... מפחדים לבצע דברים שהם מדחיקים במצבים רגילים. אם הם לא היו מדחיקים את הפחדים הללו, הם לא היו חוששים שיבצעו את המעשים האלה אם ישתגעו. לסיכום, הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות מסוג זה היא לזהות את המקור הפנימי של הפחד ולהבין מה בתוכנו גורם לנו לחשוב על המעשה הזה. אם נבין שאין היגיון במעשה, הפחד יפחת, ונוכל להתמודד עם המחשבה בצורה טובה יותר. מחשבות טורדניות פחד לאבד שליטה איך להתמודד עם פחדים היגיון במעשים טיפול במחשבות טורדניות לפעמים יש לאנשים מחשבה טורדנית שהם מפחדים שהם יעשו משהו לא הגיוני לדוגמה נגיד הם מפחדים שהם יהרגו מישהו בסדר בן אדם נגיד מפחד שהוא יהרוג מישהו יפגע בחיים יעשה משהו אוקי כל מיני מחשבות לא ... את עצמך למה טוב לי לעשן אם אתה רוצה להפסיק לעשות משהו אתה רוצה להפסיק לתלוש את השערות מהראש אתה צריך לשאול את עצמך למה טוב לי לתלוש את השערות מהראש ואם יש לך מחשבה טורדנית שאומרת לך אולי אני אשתגע ואני אפגע במישהו אתה צריך לשאול את עצמך למה שאני ארצה לפגוע בו איזה היגיון יש בזה איזה טוב זה נותן לי ואם תמצא את הטוב שזה נותן לך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה עושים עם מחשבות אובססיביות וחרדות טורדניות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבה טורדנית, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבה טורדנית, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לבני נוער, קואצ'ינג לילדים, מאמן משפחתי בנושאי מחשבה טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0977 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 10:33:50 - wesi4