ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתגבר על בגידה ✔שיקום אמון בין בני זוג לאחר בגידה - ההיבט המיגדרי - חלק 1 ✔מאת: ד"ר רבקה נרדי ראשי פרקים: 1.בגידה כרעידת אדמה רגשית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨שיקום אמון בין בני זוג לאחר בגידה - ההיבט המיגדרי - חלק 1
מאת: ד"ר רבקה נרדי

ראשי פרקים:

1.בגידה כרעידת אדמה רגשית

תגובת נשים, תגובת גברים לבגידה - ההיבט המיגדרי

2.טיפול זוגי בעקבות בגידה

עמדה אישית

הנחות יסוד על "קלקולים" ו"תיקונים" בזוגיות המודרנית.

3.שלבים הדרגתיים בדרך לתיקון בעקבות בגידה - הצגת "תוכנית עבודה"

שלב ראשון: ברור ראשוני של סיפור הבגידה - מתן עדיפות בזמן ותשומת לב לרגשות הכאב והזעם של הצד הנפגע / ת.

שלב שני: סיפור הבגידה מנקודת המבט של הצד הפוגע/ת - הקשבה לרגשות ולרקע שהובילו את הגבר או האשה למעשה הבגידה.

שלב שלישי: בחינת הקונפליקט בין אהבה רומנטית לבין מחויבות ארוכת טווח - בין בחירה מודעת לבין היסחפות.

שלב רביעי: מסע לבחינת הקשר הזוגי טרם הבגידה - ברור צרכים, מיטענים קודמים ודפוסי התמודדות לפתרון קונפליקטים.

שלב חמישי: התיקון: שיקום האמון - לימוד של מיומנויות רגשיות וקוגניטיביות להתקרבות הדרגתית ומתן סימנים ברורים, התנהגותיים - רגשיים של מחויבות אמיתית.

בגידה כרעידת אדמה רגשית

"אם אשתי לא יודעת, אני לא רואה שום בעייה, להיפך - אני מגיע הביתה, ויש לי הרבה יותר סבלנות אליה".

בחוץ רעמה הסופה. גג רעפים עף מהבית. חושך מצרים השתרר.

"איך אפשר לחיות עם אשה אחת כל החיים. זה לא נורמלי. גבר זקוק לגיוון".

הנחש זחל באיטיות לעבר הבית הקטן. יושביו נמו את שנתם ולא הרגישו, שזחל פנימה.

"אין שום פסול, אם גבר תופס, מדי פעם, איזה זיון מהיר. הוא עדין יכול לאהוב את אשתו".

המים גבהו מעל הסכר, ובקול אדיר פרצו בגבהים, שלא ייאמנו, לעבר הבתים הקטנים, שעמדו על שפת הנהר.

"זה לא אותו דבר, אם אשה בוגדת. אשה בוגדת עם הנשמה".

הברק הקדים את הרעם ופגע בעמוד החשמל, שניצב ליד הבית. שריפה פרצה.

"אם אשתי תבגוד בי, אשתגע מבושה".

"אם אדע שבעלי בוגד בי, אכריז מלחמה".

הסערה, המים והאש פרצו בבת אחת. והנחש הכיש".

(קטע מתוך: "הבגידות שלו בעיניו, בעיניה", בתוך: איתך בגובה העיניים, מאת רבקה נרדי, מודן, 1996).

מעשה הבגידה הרומנטית נתפס על ידי מרבית הנשים והגברים כאקט פוגעני המערער באחת את האמון השברירי הנבנה ברוב עמל במה הנישואים. גם אם נגלה הבדלים מיגדריים בין תגובת הנשים לבגידה לבין תגובת הגברים (עליהם נעמוד בהמשך) הרוב הגדול של נשים וגברים יגיב למעשה הבגידה בתחושת זעזוע עמוק, כאקט המפר באופן אלים את שגרת חייהם. אמון הוא צורך בסיסי בחוויה האנושית - מיום לידתנו עד יום מותנו. אמון בזולת המשמעותי לנו הוא עוגן בעולם הפכפך המעניק משמעות לקיומנו. חוויית האמון היא הראשונה והבסיסית ביותר בין הורים וילדים ובונה את תפיסותיהם העתידיות ביחס לעצמם וזולתם. כל הפרה של אמון מנקודת מבטו של הילד פוצעת. ומי לא נפצע במידה זו או אחרת על ידי הוריו שהיו והינם בשר ודם, אנשים עם חולשות. עם הפצע הזה, (המדמם יותר או פחות) מגיעים נשים וגברים למוסד הנישואים תוך שהם מחפשים אהבה ונחמה. עכשיו הם אנשים בוגרים אך בתוכם שוכן עדיין הילד הקטן והפצוע המגיב בעוצמה על הבגידה של "כאן ועכשיו", ממש כמו על בגידה של "שם ואז". ולמרות ש"שם ואז" נבגדנו אולי על ידי הורינו וחברינו הקרובים בהקשרים אחרים, (לא הבינו אותנו, קיפחו אותנו, עזבו אותנו, הזניחו אותנו) החוויה של "סכין בגב" היא אותה חוויה. הצורך בנאמנות מצד הקרובים האינטימיים לנו הוא כה חיוני לבריאות נפשנו עד כי הפרתו במיני צורות (שהורים רבים אינם מודעים בשל חולשותיהם האנושיות) מתגלגל בתוכנו כמו ניגון ישן שהדיו מתנגנים בנשמותנו עד יומנו האחרון.

מאמר זה עוסק בתוצאותיה של הבגידה הרומנטית ביחסי נישואים בין גבר ואשה ומעלה תהיות ואולי כמה רעיונות לאפשרות שיקום היחסים והאמון בין בני הזוג. חשוב לי לציין עם זאת כי חוויית הבגידה בעיקר מצידן של נשים מתעוררת וזוחלת לאיטה לחייהן גם כאשר לא מדובר בבגידה "רומנטית" אלא בבגידה יומיומית "פרוזאית" משהו, בגידה שאין מדברים בה במונחים "הירואיים - רומנטיים". בגידה קטנה, לא כל כך נחשבת בהיותה מוכרת, יומיומית, אולי אף טריויאלית בעיניהם של רבים. זו הבגידה בחברות. כל חברות אינטימית מושתתת על הדדיות ויחסי כבוד בגובה העיניים. חברות בין גבר ואשה החולקים ביניהם אחריות כבדת משקל של ניהול משפחה כוללת חלוקת תפקידים מאוזנת ויחסי כבוד המאפשרים גם מרחב אישי הדדי לצמיחה והתפתחות. דחיקתה של אשה לשוליים והדרתה מאפשרות התפתחות ונטישתה היומיומית לבדידות לא מזהרת בניהול המשפחה והבית מעמיקים את הסריטה הראשונה בנפשה, את הפצע הקדום ההוא. מאבקי הכוח המרים בין נשים וגברים צומחים על הקרקע החרוכה הזו. תיקון היחסים צריך לקחת בחשבון את עוצמת הכאב והחשדנות הדומים בעוצמתם לרגשות הזעם הנורא בעקבות בגידה רומנטית.

תגובת נשים, תגובת גברים לבגידה - ההיבט המיגדרי

צפיתי באקראי לפני זמן מה בתוכנית טלביזיה שעסקה בבגידותיהם של גברים. שבעה גברים ישבו באולפן ודיברו בגילוי לב על מה שהם כינו "מעידה", הרפתקאה של לילה אחד", התאהבות שסחפה אותי", "סקס בשביל סקס", "סתם, לא משהו משמעותי". נשותיהם ישבו והקשיבו באולפן סמוך. הגברים נראו ונשמעו נבוכים ומלאי חרטה. כאשר נשאלו איך הרגישו נוכח תגובת נשותיהם השיבו כמעט במקהלה: "נדהמנו, הופתענו, הזדעזענו לגלות עד כמה פגענו באשה. לא העלינו על דעתנו שכל כך תיפגע". האמנתי להם. הם באמת ובתמים לא הבינו שמה שהיה בשבילם "סתם", היה עבורה רעידת אדמה.

בגידה, בדומה אך גם בייתר עוצמה מאירועי חיים אחרים, מהווה גירוי חריף המוציא מנשים וגברים תגובות אוטומטיות אופיניות למיגדרם. ולמרות ההבדלים האינדיבידואליים הקיימים, ולמרות השפעות אחרות המחלחלות לתמונת עולמם לא נוכל להתעלם מהפערים בשפתם הפנימית המעוגנת במהותם המינית כנשים וכגברים. זו השפה העוזרת להם לארגן מחדש את עולמם המעורער. חשוב לציין שזו הכללה שאינה נכונה לחלק מהנשים והגברים. עם זאת יש לזכור שקיימות כיום עדויות רבות המלמדות אותנו שרוב האנשים מגיבים ולו באופן חלקי תגובה "מיגדרית". להלן כמה הבדלים שראוי להתייחס אליהם בבואנו לסייע לזוגות לשקם אמון בעקבות בגידה.

המטפלת הזוגית ג'ניס אברמס ספרינג יחד עם מיכאל ספרינג מחדדת עבורנו בספרה המאלף After the Affair (1996) כמה מהם. באופן כללי, לטענתה, אפשר לומר שנשים נוטות יותר מגברים לנסות ולשקם את היחסים. גברים נוטים יותר מנשים לסיים את היחסים ולחפש תחליף. נשים נוטות להיכנס לדיכאון ולהאשים את עצמן, גברים נוטים יותר לכעוס ולהוציא את זעמם, גם באלימות (דמיונית או ממשית) על זולתם. נשים נוטות ליחס את בגידת בן זוגם להיותן חסרות ערך. גברים נוטים לייחס את בגידת בת הזוג לחוסר הסיפוק המיני שלהן ממנו. נשים עלולות להגזים בחשיבות הבגידה ולכן גם זקוקות ליותר זמן כדי להתרפא מהפצע. גברים נוטים למדר את כאבם ולהמשיך הלאה. אבחן להלן כמה מהבדלים אלו ומה משמעותם לתהליך הטפול בין אם הוא אישי בין אם הוא זוגי.

הבדל 1:נשים מנסות לשקם את היחסים גם במחיר בריאות נפשן, הגברים רוצים לצאת מהקשר מהר, לברוח...

זכורה לי במיוחד דמותה של אשה אחת אותה פגשתי בסדנה שעסקה באסרטיביות, אי אז בשנות השמונים. האוירה החמה והתומכת עזרה לה לספר את סיפורה המצמרר על גבר שבוגד בה שנים רבות לאור היום. חוצפתו וגסותו כלפיה הלכו וגברו ככל ששתקה והשלימה עם מצבה. לבסוף אף הביא את אהובתו לביתם. ועדיין לא חשבה האשה, אף לא העלתה בדעתה שהיא יכולה להשמיע מחאה, לדרוש שינוי או לעזוב אותו. הקבוצה כולה התגייסה להעצים אותה וככול שעבר הזמן הלכה והתעשתה.

דמות נוספת שקופצת לזיכרוני היא מהזמן האחרון, שנות האלפיים. היא חזקה, היא אסרטיבית, היא בעלת עסק עצמאי, היא יפה וצעירה (כבת 40). ולמרות כל הנתונים הנפלאים הללו היא נצמדת לבעלה הבוגד בה לאור היום. הוא כבר עזב את הבית וחזר אך לא רוצה לוותר על אהובתו איתה הוא מבלה לאור היום. פגשתי בשניהם. הוא לא היה יפה או חכם במיוחד. חזר וטען שמרגיש כמו ילד בחברתה. רוצה ללכת ממנה... היא הצניעה את שכלה הטוב בחברתו וחזרה ושיננה את המנטרה: "אני אוהבת אותו, אני אוהבת אותו, אני רוצה אותו בחזרה... "

דוגמאות עצובות אלו ממחישות את מה שאכנה "מחלה נשית" שחשבתי אז כי תלך ותיעלם מעולמנו. נשים נוטות אכן להיאחז בקשר, לעתים במחיר מאוד יקר. הן למדו בתהליך חיברות מתוחכם לרצות את האחר ולהתעלם מצורכי עצמן. ספרינג מספרת על מחקרם של בראון וגיליגן Brown & Gilligan משנת 1992 המראה שילדות (בערך בגיל שמונה), כאשר נשאלות איך הן מרגישות כאשר בנים מתיחסים אליהן רע הן מסוגלות לבטא את כעסן באופן ישיר. אותן ילדות, (בערך בגיל שתים עשרה), משיבות: "אני לא יודעת". מחקרים נוספים מראים שככל שנשים מתבגרות רבות מהן לא סומכות על כושר השיפוט שלהן כאשר עושים להן עוול. כך קורה גם כאשר האשה עוברת בגידה. אם אשה נמנעת מלבטא את רגשותיה הקשים במחשבה שעליה להשקיע הכל בשיקום הקשר - סימן שהיא הפנימה היטב את "החינוך הטוב". נשים נוטות להשתיק את הכאב שלהן. הלחץ לשמר את ההרמוניה המשפחתית - זוגית דוחק את רגשותיהן האוטנטיים ולמעשה משתיק אותן. המסר המועבר לאשה מכל עבר הוא שזה תפקידה מאז ומעולם לשמר את הקשרים ולטפח אותם. עם זאת, יש לשים לב למחקרים אחרים המפורטים גם בספרי זוגיות בסערה המלמדים אותנוׂ כי ככל שאשה חווה את עצמה יותר חזקה כך היא מסוגלת יותר לזהות מצב של עוול ולמחות עליו (אם כי לעתים תבחר בהדחקת המצב ובעיוורון "הישן והטוב" כפי שראינו)..

סיבה אחרת מדוע נשים רבות נוטות לשמר את היחסים בעקבות בגידה, אפילו יחסים מקולקלים לגמרה, היא פחדיהן מהחיים לבד, בעיקר אחרי גיל ארבעים. הן יודעות את המציאות העגומה של נשים גרושות הנאבקות על פרנסתן כאשר עול גידול הילדים מונח בדרך כלל על כתפיהן ובנוסף, הן יודעות ושומעות על המאבק מר, לעתים מלחמת חורמה שנשים מנהלות כדי לקבל מזונות הוגנים תוך ניסיון לעתים כושל להשתלב בשוק העבודה הנצלני ותחרותי. אנו רואים אם כן זיקה ישירה בין תפיסה עצמית "נשית - קלאסית" לבין מציאות חיצונית המייצרת תגובה רגשית קשה ועוצמתית כאשר בגידה מערערת באחת את בטחונה האישי וביטחון ילדיה.

הגברים לעומתן חשים יותר ביטחון ביכולתם לפרנס את עצמם. הם גם פחות מגדירים את עצמם במונחים של הצלחה בקשר ומכאן הרגשתם שיש להם פחות להפסיד. הם נוטים למדר את כאבם ולברוח.

הגבר לומד לפצות על האובדן שלו בחיפוש אחר תחליף, מישהי שתיתן לו את האהבה ותשומת הלב אשר הוא מרגיש שהוא ראוי להם.

הבדל 2:נשים נוטות לדיכאון, הגברים זועמים

נוהגים לראות בדיכאון תגובה נשית טיפוסית ובזעם תגובה גברית טיפוסית. חלוקה מיגדרית שאינה תמיד מתיישבת עם המציאות. הגבר העולה בזיכרוני חווה מעין מטולטלת רגשית בין שני קצוות אלו. הזעם שלו כמו גם חשדנותו הטבעית (כגבר) שלחו אותו למסע בילוש וחקירות ופלישה גסה לניירותיה ומסמכיה של בת זוגו ומה לא. הדיכאון שלו היה פחות מוכר לו. הוא נבהל מהתקפי החרדה שתקפו אותו, מאובדן התיאבון והרצון לחיות, מפחד הנטישה, מרגשות שלא ידע על קיומם מאז היותו ילד קטן מאוד. ראיתי מאידך נשים שזעמן המוחצן הוציא מהן תגובות כרישיות (תוקפניות) באופן מוקצן, וגם הן התנדנדו בין לבין. עם זאת אני חוזרת ומביאה את ההבדלים המיגדריים שמזכירים לנו כמטפלות נשים וכמטפלים גברים מאין באנו, מהם מקורותנו התרבותיים.

ואכן, החינוך לנשיות לימד נשים להפנים את הכאב (מפחד התמודדות ישירה שעלולה לגרור אחריה עונש, (נטישה, בדידות, עוני), ומפנות את הזעם כלפי עצמן. הן עושות כך גם בשל נטיתן להגדיר את עצמן בזיקה לאחר ולהרגיש בעלות ערך בזיקה לאהבה שהן מקבלות. אשה עלולה בעקבות בגידה להרגיש שהיא איבדה את עצמה. הגברים "חופשיים" להגיב בזעם - ביטוי רגשי גברי נפוץ במצבי מצוקה כאשר אין הם מורגלים או מיומנים בביטויים יותר עשירים של כאב. מעשה הבגידה של בת הזוג נחווה כהשפלה, בעיקר בהיבט המיני שלו. הזעם מתורגם לעתים לאלימות (דמיונית או ממשית) כלפי מי שפגע בהם. הכעס עוזר לגבר להרגיש את כוחו ומידה מסוימת של שליטה, חוויה המחפה במידת מה על רגשות הבושה, ההשפלה ואובדן הביטחון העצמי. יש אף שיראו באשה קורבן למניפולטיביות של הגבר המאהב - רגש העוזר להם לחמוק מבדיקה עצמית נוקבת המעלה אפשרות שהאשה לא מרוצה מהיחסים.

הבדל 3:נשים נוטות להאשים את עצמן כבנות זוג בלתי מספקות מהבחינה הרגשית, גברים מהבחינה המינית

"התאהבת בה? " הן חוזרות ושואלות ביאוש.

"איך היה הסקס, יותר טוב מאשר איתי? " הם דורשים בזעם לדעת, כאן ועכשיו.

כל אחת, כל אחד מהירהורי ליבו. מהכרתו את עצמו. הרי היא לא היתה "סתם" הולכת עם זר. היא צריכה להרגיש משהו, אולי לא אהבה גדולה, אבל איזה ניצוץ של אנושיות שתחבר בינהם. ולכן אין לה ספק שגם הוא ככה. שאם לא כן למה שיזרוק את כל מה שיש לו ויתחבר לאשה אחרת...

הוא משוכנע שהסקס הוא העיקר. איך לא, אם ככה לימדו אותו שתמצית גבריותו בביצועיו המיניים. ולכן אין לו ספק שאשה רוצה בגבר אחר בשביל המיטה. נקודה. כל השאר שטויות ודיבורי סרק. ועוד אומרים לו מנעוריו: "אין אשה שלא רוצה, יש גבר שלא יודע לקחת... " ולכן הוא משוכנע שבגידתה עם גבר זר קשורה ליכולתו המינית של הזר הגוברת על שלו. איזו השפלה!!!

השונות הזו בין גבר ואשה עלולה גם לעוור את עיני המטפל / ת. עם זאת יש לזכור שלא תמיד זה כך. גברים מתאהבים, ועוד איך מתאהבים, נשים בוגדות בשביל סקס נטו. הכל הולך. אבל ההבנה של מקורותינו התרבותיים חשובה, כדי שנדע להקשיב לקולות השונים ולעזור לזוג לקיים את הדיאלוג באופן אמיתי ורגיש.

הבדל 4:נשים חושבות על זה כל הזמן... הגברים מסיחים את דעתם

"זה רודף אחרי לכל מקום. אני לא מצליחה לעבוד, לא רוצה להיפגש עם אנשים, לא מצליחה לישון. אני רוצה להבין - למה הוא עשה את זה? מה היה חסר לו? " כך חזרה ושאלה ודרשה אשה שננטשה אחרי שלושים שנות נישואים לטובתה של צעירה ממנה. היא לא רצתה "ללכת הלאה". היא גם לא רצתה להתעמק באותן שלושים שנה ומה שהיה בהן בינה לבינו. כל שרצתה זה לחזור ולומר ולשנן את אותן מילים של כעס, תדהמה, האשמה, רצון לנקמה וגם ספק עצמי שהכה בה.

תובנות מיגדריות מלמדות אותנו הרבה. ראוי להקשיב להן. תהליכי חיברות פועלים על כולנו כמו מכונה משומנת היטב. נשים לומדות משחר ילדותן כי אם הן רוצות להיות נשים נחשבות בחברה עליהן להשקיע ביחסים. קודם כל ביחסים עם הגבר שלהן, מאוחר יותר עם ילדיהן. וכך הן לומדות ומפנימות את ההרגל הקוגניטיבי - רגשי לייחס להצלחה או כישלון בקשר אושר או אומללות. כך הן לומדות למדוד את עצמן, את ערכן העצמי כנשים, כבני אדם. ומכאן מובן מדוע הן חוות את הבגידה כטראומה.

הגבר עסוק יותר בשקר מאשר במה עומד מאחורי השקר. בואו ניזכר במקרה קלינטון. הנשיא שהכל אהבו לאהוב כמעט הודח לא בשל מעשה בגידתו אלא בגלל השקר. גברים אמורים להיות אנשי כבוד ואמירת אמת היא קוד (למרות שהרוב הגדול לומד לשרוד בעזרת מניפולציות ערמומיות ומעט מאוד אמת). אבל כאשר מדובר באחר, באחרת, אשתו שבגדה, הוא רוצה לדעת את "האמת" על כל פרטיה. מאידך יהיו שגם ינסו למדר את כאבם בעזרת פעילויות של הסחת דעת כמו ספורט אולי גם כדי "לשכוח", כדי לחזור ולהרגיש שליטה.

טיפול זוגי בעקבות בגידה

עמדה אישית

אני מאמינה שניתן לשקם אמון בין בני זוג. אני מאמינה שהאמון שיש לנו כמטפלות וכמטפלים ביכולתנו לתקן "קילקולים" הוא תנאי חיוני. אני מאמינה שהמחויבות האישית לתיקון שתבוא לביטוי ברגעים קשים בטיפול - היא תנאי חיוני לתהליך שהוא ארוך, מורכב ורצוף אכזבות וקשיים אישיים. אני אומרת דברים אלו לפני שאגש לתהליך העבודה עצמה כי אני רואה בבחינת הרגשות הללו של אמון בתיקון ומחויבות אישית תנאי הכרחי לשלושת האנשים המעורבים בתהליך: בני הזוג והמטפל או המטפלת. זאת ועוד: אני מאמינה כי יידע בתחום ההבדלים בין נשים וגברים ומודעות אישית מיגדרית אף הם מהווים תנאי חשוב לעבודה עם בני זוג, בעיקר כאשר הבגידה היא "התרוץ" להגיע לטיפול. אינני מאמינה ב"אוביקטיביות טהורה" של מטפל או מטפלת לא משום שאין הם, הוא או היא משתדלים להיות כאלו, אלא משום שאין הם יכולים. ולכן מוטב לנו שניקח בחשבון את מיגבלותנו להיות אוביקטיביים וניעזר בתובנות המיגדריות שלנו כנשים וכגברים ביושר ובמקצועיות. התובנות הללו יעזרו לנו כמטפלות נשים לזהות את רגשות הכעס והסלידה שאנו חשות כלפי הגבר, הבוגד "האטום והנכה רגשית", או לחילופין את הסלידה שאנו חשות כלפי האשה הנצמדת לבעלה "בכל מחיר", או האשה הנקמנית, "העוברת את הגבול... " (לדעתנו). התובנות הללו גם יעזרו לנו, הנשים המטפלות, להבין בייתר עומק ובחמלה את הצורך, (האובססיבי לטעמנו), של הגבר להתעסק אך ורק בחלק המיני של הבגידה. התובנות הללו יעזרו לך הגבר המטפל, להבין וגם לכבד את הקושי של אשה לעזוב מערכת מקולקלת הפוגעת בה. (שהרי אתה היית עוזב מזמן מזמן)...

בשלושים השנים שאני עובדת כמנחה ומטפלת אישית וזוגית אני פוגשת את עצמי שוב ושוב, מרגישה ולעתים גם מגיבה בלא דעת ולפעמים במודעות מליאה מהמקום "ההוא" וגם מהמקום של "כאן ועכשיו" הקשורים לחיי שלי. כאשר אני מוצאת לנכון אני משתפת את בני שיחי בהלך הנפש הזה אשר עשוי וגם פותח שער רחב לשיח אוטנטי מעמיק.

הנחות יסוד על "קלקולים" ו"תיקונים" בזוגיות המודרנית.

בעבודת הדוקטראט שלי (1996-1999) * שעובדה לספרי "זוגיות בסערה" (2003) חקרתי את תפיסת המחויבות לנישואים המודרניים, ההבדלים בין המינים וההשלכות המוסריות. אחד הגילויים (שהם מסוג הגילויים של "השכל הישר") היא שחוויית הנישואים לטוב או לרע, לתחושת מצוקה או רווחה, קשורה לתפיסתם של נשים וגברים את מקומם ההיררכי, השיוויוני או על הרצף, בדינמיקה הזוגית. נתתי שמות מטאפוריים למקומות הללו: "ארץ הסטריאוטיפים", "ארץ האמביוולנטיות" ו"ארץ השיוויון". גיליתי באופן שהפתיע אותי (?) עד כמה הקילקולים ביחסים בין גבר ואשה קשורים לתפיסותיהם המיגדריות על הדדיות, שיתוף, צדק ושיוויון. ככל שתפיסותיהם על שיוויון והדדיות יתקרבו זה לזו ויתורגמו להתנהגויות בחיי היומיום, כך יחושו יותר סיפוק ורווחה ביחסיהם. התהום ביניהם - אם היא רוצה יותר יחס שיוויוני ומכבד, יותר שיתוף בחלוקת תפקידים, יותר חברות, והוא איננו שם, אך מתגונן, תוקף, נעלב מרגיש אשם ומתחמק מאחריות - כך ילכו וישקעו בצערם, בזעמם. במילים אחרות "מילים גבוהות" השייכות לעולם הערכים אך מתורגמות בלא דעת לחוויות אישיות - אינטימיות של שני המינים. דברים אלו לא יכלו היו להיכתב בעידן בו רעיונות על שיוויון בין גבר ואשה לא נולדו עדיין. אבל גם אז ידעו נשים את סוד הכאב שביחסים היררכיים אך שתקו. יהיו שירצו להאשים את הבעיות בזוגיות המודרנית את האשה. אילו רק היתה מסתפקת ב"סדר הישן והטוב" לא היו מתרחשות כל הפורענויות על המשפחה. חשיבה צינית, אם לוקחים בחשבון שמדובר בזכות לגיטימית של כל אדם גבר או אשה ליהנות מזכויות האדם - להדדיות.

המושג מחויבות דורש הבהרה: מחויבות לקשר זוגי היא יותר מאשר רק נאמנות מינית. היא כוללת בדיקה של הדדיות בחלוקת התפקידים (אחריות על גידול הילדים והמטלות הביתיות), בדיקה נוקבת אף יותר של הדדיות בקשר הרגשי - אינטימי (שיתוף רגשי, סגנון התקשורת, רמת האמפאתיה, רמת ההשקעה ושפת האהבה המינית). בבסיס הבדיקה הלא מדוברת והלא מודעת הזו עומדים, שרירים וקיימים מזה דורות יחסי כוח בין נשים וגברים שקיבעו את מקומם, ציפיותיהם ותפקידיהם במרחב הזוגי והחברתי.

* שיקום אמון בין בני זוג לאחר בגידה - ההיבט המיגדרי - חלק 2.

* www.bestlife.co.il/?categoryId=44009&itemId=94973
הרגשת כעס הצלחה או כישלון בניית ביטחון עצמי שיקום ילדה עצמאות מהות בני זוג לאחר בגידה קשה למכור מוצר יקר להעלות ביטחון עצמי נקמה אחרי בגידה איך ממשיכים אחרי בגידה אמון אמון אחרי בגידה אמון בין בני זוג אמונה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בין בני זוג בני זוג בני זוג לאחר בגידה דיכאון אחרי בגידה התמודדות עם בגידה זוג לאחר בגידה זוגיות זוגיות אחרי בגידה חיים אחרי בגידה חרדה אחרי בגידה טיפול אחרי בגידה טיפול בבגידה טיפול זוגי אחרי בגידה טיפול לאחר בגידה טראומה זוגיות אחרי בגידה טראומה לאחר בגידה יחסים אחרי בגידה ייעוץ זוגי אחרי בגידה לאחר בגידה להמשיך אחרי בגידה להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה לחזור לזוגיות אחרי בגידה ליצור אמון אחרי בגידה לסלוח אחרי בגידה ממשיכים אחרי בגידה משבר אחרי בגידה משבר בגידה משבר בזוגיות לאחר בגידה משבר לאחר בגידה נאמנות סליחה אחרי בגידה פוסט טראומה לאחר בגידה רגשות אשם אחרי בגידה שיקום שיקום אחרי בגידה שיקום לאחר בגידה
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה , דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2 איך מתמודדים עם החרדה והדיכאון אחרי בגידה בזוגיות? כאשר מתמודדים עם בגידה בזוגיות, החרדה והדיכאון שמגיעים לאחר מכן קשורים באופן ישיר לאובדן האמון. אליעד כהן מסביר שהסבל האמיתי הוא לא מהבגידה עצמה אלא מאובדן תחושת הביטחון והאמון באנשים. האדם מרגיש שהבגידה מייצגת מצב שבו הוא לא יכול לסמוך יותר על אחרים, מה שמעלה פחד עמוק מכך שידפקו אותו שוב. החרדה נובעת מהתפיסה שאם אדם קרוב, כמו בת זוג לאחר שנים ארוכות, מסוגל לבגוד, אז שום דבר כבר לא בטוח בחיים. מה המשמעות העמוקה של תחושת האמון שנפגעה בעקבות הבגידה? האמון הוא הדרך של האדם להגן על עצמו מפני הפחד שיקרה לו משהו רע. כאשר נותנים אמון, האדם בעצם יוצר אשליה שהסביבה שלו בטוחה, וכך הוא מצליח לחיות בשקט נפשי. בגידה בזוגיות מערערת את האשליה הזו ומציפה את האדם בחזרה למציאות שבה הוא מרגיש חשוף ופגיע. אליעד מבהיר שמה שבאמת קשה לאחר הבגידה הוא לא אקט הבגידה עצמו, אלא חוסר היכולת להמשיך ולתת אמון. האדם מתחיל לחשוש שכל האנשים סביבו ירמו אותו, ומכאן מגיעה ... מוחשית: האדם חש שהוא יכול לישון בלילה בשקט אם הוא מאמין שאף אחד לא ירמה אותו. אם הוא מאבד את היכולת הזו, הוא מיד מתמלא חרדות. לכן, הבגידה נתפסת כפגיעה קשה באגו ובערך העצמי של האדם - הוא כבר לא מרגיש מיוחד או בטוח בעצמו. איך הפגיעה באמון קשורה לפגיעה באגו? האגו נפגע כאשר מתברר לאדם שהמציאות לא מתיישרת לפי הרצונות שלו. אליעד מסביר שהכאב שהאדם חש בעקבות הבגידה קשור ישירות לפגיעה בתחושת הערך העצמי שלו. האדם תפס את הזוגיות כמשהו שמוכיח שהוא שווה, וכאשר הזוגיות מתפרקת בעקבות בגידה, הוא מרגיש חסר ערך, מושפל ומאוכזב. מה המחשבה הכי כואבת במצב של בגידה בזוגיות? אליעד מתעמק במחשבה שהכי פוגעת באדם שנבגד - המחשבה שבן הזוג הבוגד היה אינטימי עם מישהו אחר. הכאב הזה הוא לא רק פיזי או רומנטי אלא סימבולי. הוא מייצג מצב שבו האדם מרגיש שלקחו ממנו משהו שהיה שלו או משהו שהוא חשב ששייך לו באופן בלעדי. זאת אחת הסיבות לכך שאנשים מרגישים מושפלים וחרדים במיוחד כשהם מגלים בגידה. האם הבעיה האמיתית היא הבגידה עצמה או משהו עמוק יותר? לפי אליעד, הבגידה עצמה היא רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר - הציפייה של האדם שהמציאות תתאים את עצמה לרצונותיו. כשהמציאות סותרת את הרצונות שלו (למשל, זוגיות ללא בגידות), האדם סובל. במילים אחרות, הסבל הוא לא רק מהמעשה עצמו, אלא מההתנגדות למציאות כפי שהיא. איך אפשר להתמודד ולשקם את הנפש אחרי בגידה? כדי לשקם את הנפש, אליעד מציע לאדם להסתכל על הבעיה מהשורש: להבין שהסבל הוא תוצאה של רצון שהמציאות ... פנימי אמיתי, הוא חייב להגיע למקום פנימי שבו לא משנה לו מה יקרה - הוא מקבל את המציאות בשלמותה. למה זה כל כך קשה לקבל את המציאות לאחר בגידה? הקושי בקבלת המציאות נובע מכך שהאדם התרגל לחשוב שהרצונות שלו הם הדבר החשוב ביותר. אליעד מסביר שמגיל ... שהם רק חלק קטן ממציאות רחבה יותר, שבה כל האפשרויות קיימות, כולל אלו שאינן נעימות לנו. מה התרגיל שאליעד מציע לעשות כדי לשחרר את החרדה מהבגידה? אליעד מציע תרגיל פשוט אך עמוק: לעמוד מול מראה פנימית ולהגיע למצב שבו האדם יכול לומר לעצמו בכנות ובשלמות: לא אכפת לי אם ירמו אותי או יבגדו בי. לא מדובר בשכנוע עצמי אלא בהבנה עמוקה ואמיתית שהמציאות גדולה יותר מהאגו, ושהיא לא חייבת להתאים את עצמה לרצונות שלנו. מה התוצאה הסופית של התהליך שאליעד מציע אחרי בגידה בזוגיות? התוצאה הסופית של התהליך היא שקט נפשי עמוק ותחושת חופש פנימית. האדם כבר לא תלוי באמון ... לנקודה שבה הוא יכול ליהנות מהחיים, לאהוב, לתת אמון, אבל בלי להיות תלוי בכך שדברים יתרחשו בדיוק כפי שהוא רוצה. כך, גם אם האדם חווה שוב בגידה או פגיעה באמון, הוא כבר לא ייכנס לחרדות או לדיכאון, אלא יוכל לחיות בשלווה. איך
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות , חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1 איך אפשר להתמודד עם חרדה ומשבר נפשי לאחר בגידה בזוגיות? כאשר מתרחשת בגידה בזוגיות, התחושה הראשונית היא לרוב כאב עמוק, ... היכולת להטיל ספק בקביעה אני לא יכול היא המפתח הראשוני להיחלץ ממצבים נפשיים קשים, כמו משבר אמון אחרי בגידה. איך לומר את האמת עוזר לצאת ממשבר נפשי? אליעד ... דיכאון וחרדה הם רק סימפטום ולא הבעיה עצמה? אליעד מציג רעיון שהתחושות הרעות (חרדה, מועקה, דיכאון אחרי בגידה) הן לא הבעיה עצמה אלא סימפטום לבעיה עמוקה יותר. ... זו לא המחלה אלא סימפטום למחלה אחרת עמוקה יותר. כך גם תחושת המועקה שנוצרת בבוקר אחרי משבר זוגי ובגידה היא לא הבעיה אלא התוצאה. האדם לא מרוצה מהמציאות, ... ולהתחיל לטפל בשורש הבעיה - ביחסים שלו עם המציאות והאנשים שסביבו. מה הסיבה האמיתית לפגיעה הנפשית לאחר בגידה בזוגיות? אליעד מדגיש שהסיבה האמיתית לסבל הנפשי שנוצר בעקבות בגידה היא פגיעה באגו. הוא מסביר שאנשים שנפגעים מבגידה או משקר מרגישים שהאגו שלהם נפגע, וזו הסיבה ... לי באגו) ולהתמודד איתה ישירות, בלי להסתיר או להמציא סיבות מזויפות. כיצד להפסיק לסבול ממשבר אמון אחרי בגידה? אליעד מציע לאנשים להתמודד עם משבר אמון לאחר בגידה על ידי התמקדות בשורש הבעיה ולא בסימפטומים שלה. ... שבה הוא מתמודד עם תחושת הפגיעה האישית. אליעד מסכם ואומר שהמפתח לשיקום נפשי וליציאה ממשבר זוגי אחרי בגידה הוא ההיצמדות לאמת, זיהוי השורש העמוק של החרדה והמועקה, והכרה בכאב האמיתי בלי לנסות לטייח אותו או לברוח ממנו. איך להתגבר על בגידה? חרדה אחרי בגידה דיכאון בזוגיות לאחר בגידה איך לטפל במשבר אמון בזוגיות? למה בגידה פוגעת באגו? ...
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
... נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה איך אפשר להתמודד עם חרדת נטישה וחרדת בגידה? התוכן עוסק בבעיה נפוצה של חרדת נטישה, חרדת פרידה וחרדת בגידה, ובמיוחד בתחושות שעולות לאחר שחווים בגידה. אליעד מסביר באופן מפורט כי הבעיה נובעת בעצם מכך שבתוך כל אדם קיימים שני רצונות מנוגדים. מצד אחד, קיים רצון חזק לקשר ולזוגיות, ומצד שני, קיים פחד גדול להיפגע ולהינטש. לדבריו, חרדת הנטישה או חרדת הבגידה מתחזקות במיוחד כאשר אדם חווה בעברו בגידה כואבת. מדוע כל כך קשה להתגבר על בגידה מהעבר? אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה בגידה, החוויה הרגשית שלו היא כל כך חזקה, שהיא מתחילה ללוות אותו בכל קשר חדש שהוא מנסה ליצור. הפחד להיפגע שוב כל כך גדול, עד שהוא משתלט על ההיגיון וגורם לפרש כל סימן קטן כבגידה פוטנציאלית. הוא מדגיש כי אדם שחווה בגידה מתקשה להיפתח לאנשים חדשים, וכך נוצר מצב שבו אדם מעוניין בזוגיות אך חושש כל כך מהפגיעה, עד שהוא מעדיף להישאר לבד. מה הטעות הנפוצה בהתמודדות עם הפחד מבגידה? לדברי אליעד, רוב האנשים מנסים להתמודד עם הפחד שלהם דרך הימנעות או הדחקה. כלומר, הם מנסים להדחיק את המחשבה שמישהו יכול לבגוד בהם או מנסים להימנע מקשרים חדשים כדי לא להיפגע שוב. אליעד מסביר כי ההימנעות הזאת רק מחזקת את החרדה, משום שאדם שמונע מעצמו להתקרב לאחרים, נשאר למעשה לכוד בתוך הלופ של פחדיו. מדוע השיטות המקובלות להתמודדות עם בגידה לא עובדות? אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה של חשיפה מתקנת, שיטה שבה חושפים את האדם בהדרגה לגורם הפחד. במקרה של בגידה, החשיפה הזאת איננה הגיונית, כי אף אדם לא ירצה להיחשף במודע לבגידה נוספת כדי להתגבר עליה. לכן, הוא מסביר שיש צורך בגישה אחרת לגמרי להתמודדות עם חרדת בגידה וחרדת נטישה. מה הדרך האמיתית להתמודד עם חרדת בגידה ופחד מנטישה? הדרך האמיתית שאליעד מציע היא לחקור לעומק את הפחד ולהגיע להבנה שהסיבה לסבל אינה הבגידה עצמה, אלא הרצון והציפייה לכך שלא יבגדו בך. אליעד מדגיש כי כל פחד נובע מהנחות בסיסיות שיש לאדם על מה צריך או לא צריך לקרות. ברגע שהאדם מצליח להגיע להבנה שהפחד שלו אינו מוחלט אלא נובע מציפייה שהוא יצר בעצמו, הוא יכול להשתחרר מהכאב הנלווה אליו. מה המשמעות של להסתכל על הבגידה בצורה ריאלית? אליעד מסביר שהמטרה היא לא להתכחש לעובדות, אלא להסתכל על המציאות בצורה אובייקטיבית וריאלית. לדבריו, תמיד קיימת האפשרות שיבגדו בנו, כמו שתמיד קיימת האפשרות שיקרה אסון כלשהו. אם האדם יצליח להסתכל על האפשרות הזאת בצורה פרופורציונלית והגיונית, הוא כבר לא יירתע מלהתקרב לאנשים חדשים, כי הפחד לא ישלוט עליו באותה עוצמה. איך להגיע למצב שבו בגידה לא תפריע לך יותר? אליעד מסביר שיש להגיע למקום פנימי שבו לא משנה לך אם יבגדו בך או לא. לדבריו, המקום הזה הוא מצב תודעתי של שוויון מוחלט או שקט פנימי, שבו האדם מבין שהאושר הפנימי שלו לא תלוי בשום דבר חיצוני, כולל בגידה או נטישה. כאשר האדם מגיע למקום זה, הוא יכול להמשיך לרצות זוגיות אך ממקום רגוע ולא חרדתי. הפחד עדיין קיים, אך הוא לא יוצא מפרופורציה. איך חקירה פנימית יכולה לעזור להתגבר על פחד מבגידה? אליעד מתאר תהליך מפורט של חקירה פנימית, שבו האדם שואל את עצמו באופן יסודי מדוע הוא בכלל רוצה או לא רוצה דברים מסוימים, כמו למשל זוגיות או את ההיפך - להישאר לבד. האדם חייב לשאול את עצמו שוב ושוב למה הוא כל כך חושש מהבגידה, ולמה הוא בכלל החליט ש
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
... לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה האם סליחה על בגידה משדרת חולשה או חוזק? כאשר אדם חווה בגידה במערכת יחסים , אחת השאלות המרכזיות שעולה היא האם כדאי לסלוח על הבגידה, והאם הסליחה נתפסת כחולשה או דווקא כחוזק. לפי אליעד כהן, התשובה לשאלה זו אינה מוחלטת אלא תלויה מאוד בהקשר ובמקום ממנו מגיעה הסליחה. אליעד כהן מביא דוגמה ברורה: נניח שאשתך בגדה בך ואתה בוחר לסלוח לה. האם זה בהכרח משדר חולשה? אליעד מסביר כי סליחה אינה חייבת להתפרש כחולשה או כחוזק באופן מוחלט, אלא הכל תלוי באופן שבו אתה מסביר ומנמק את ... המקום הפנימי שלך בעת הסליחה. מאילו סיבות אנשים בוחרים לסלוח על בגידה? אליעד כהן מציג שתי אפשרויות עיקריות לכך שאנשים מחליטים לסלוח על בגידה: האפשרות הראשונה: אדם סולח מתוך פחד להישאר לבד. במקרה כזה, הסליחה היא אכן חולשה, כיוון שאותו אדם משדר שהוא אינו בטוח בעצמו וחושש שאם לא יסלח, הוא עלול להישאר לבד, ואף אחד אחר לא ירצה אותו. לדוגמה, אישה שבעלה בגד בה והיא בוחרת לסלוח לו כי היא חוששת שלא תמצא מישהו אחר שיהיה איתה. זה אכן ישדר חולשה וכניעה, כיוון שהסליחה לא מגיעה מתוך מקום של הבנה אלא מתוך פחד. האפשרות השנייה: האדם סולח כי הוא לא באמת נפגע עמוקות מהבגידה. במצב כזה, הסליחה מגיעה ממקום של חוזק פנימי. לדוגמה, אישה שבעלה בגד בה, אך מכיוון שהיא בטוחה בעצמה, ויודעת שהיא מספיק טובה, פחות מפריע לה שבעלה מצא עניין זמני במקום אחר. במצב כזה, היא מרגישה חזקה ובטוחה בעצמה, ולכן הסליחה משדרת ... תלויה בהתנצלות הצד השני? בתגובה לשאלה האם סליחה קשורה לכך שהצד הבוגד מתנצל או מצטער, אליעד כהן מדגיש באופן חד משמעי כי אין קשר ישיר בין הדברים. ההתנצלות של הצד הבוגד אינה המהות העיקרית שקובעת אם הסליחה משדרת חולשה או חוזק. מה שחשוב באמת הוא המניע הפנימי של הצד שסולח, המקום שממנו הוא מגיע. מה באמת חושב הצד שבגד כשסולחים לו? אליעד כהן מתייחס לנקודה שבה הרבה אנשים טועים לחשוב שכשסולחים להם על בגידה הם מפרשים זאת כחולשה של הצד השני. אליעד מסביר שהאמת מורכבת יותר: הצד הבוגד יפרש את הסליחה לפי מה שנוח לו לפרש באותו רגע. כלומר, הבוגד יחשוב את מה שמשרת אותו ואת תחושת הערך העצמי שלו. לפעמים הוא יראה בזה חולשה (היא סולחת לי כי היא מפחדת לאבד אותי), ולפעמים חוזק (הוא כל כך בטוח בעצמו שהוא לא מוטרד ... הנקודה החשובה שאליעד מעלה כאן היא שאין מחויבות לפרש סליחה על בגידה כחולשה או כחוזק באופן מוחלט. כל מקרה לגופו, וכל אדם יפרש זאת לפי הראייה שלו והאינטרסים שלו. כיצד הרגשתך משפיעה על פירוש הסליחה? כדי להמחיש את הנקודה הזאת, אליעד מביא דוגמה נוספת: אם חברה שלך בגדה בך עם מישהו מיליונר ואתה מרגיש מאוים מזה שאין לך את אותו מעמד כלכלי, באופן טבעי אתה תרגיש חלש. במצב כזה, אם תסלח לה, הסליחה עשויה להתפרש ככניעה וכחולשה, כאילו אתה ... המרכזית היא מאיזה מקום נפשי ורגשי מגיעה הסליחה. איך לסלוח על בגידה? האם סליחה היא חולשה? להתמודד עם בגידה בזוגיות האם כדאי לסלוח על בגידה? ייעוץ זוגי אחרי בגידה מה חושב הבוגד כשסולחים לו? התמודדות עם פחד להישאר לבד עכשיו נגיד בן אדם ש
לחזור אחרי בגידה - איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לגרום למישהו לא לפחד שתבגוד בו? איך לחזור לאקסית, איך להחזיר את האקסית? זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון אחרי בגידה, יעוץ אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה
... אחרי בגידה - איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לגרום למישהו לא לפחד שתבגוד בו? איך לחזור לאקסית, איך להחזיר את האקסית? זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון אחרי בגידה, יעוץ אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה וכאן אתייחס לסיטואציה הבאה, והיא לדוגמה גבר שבגד בבת הזוג שלו. ועכשיו בת הזוג שלו מפחדת לחזור להיות איתו בקשר, כי היא מפחדת שהוא יבגוד בה שוב. והשאלה היא, איך ומה אפשרי לעשות כדי שבת הזוג, לא תפחד לחזור אליך שוב, אחרי שבגדת בה? ... שלנו הן, או לגרום לו לחשוב שלא יקרה לו מזה דבר רע, או לגרום לו לחשוב שאם הוא לא יעשה את זה, יקרה לו דבר עוד יותר רע. ובמקרה שלנו כגון לחזור לזוגיות אחרי בגידה, יש 2 נקודות מבט שדרכן ניתן להתמודד עם הנושא. 1 - להקטין אצל האדם הנבגד, את החשש שלו מבגידה. 2 - להגדיל אצל האדם הנבגד, את התועלת שהוא יחשוב שתצא לו מלחזור לקשר + להגדיל אצל האדם הנבגד, את המחשבה שיהיה לו רע הפסד של טוב, אם הוא לא יחזור להיות בקשר. וצריך להקדים כאן עוד הקדמה ... לדוגמה אומרת לך, אני לא רוצה אותך, כי בגדת בי, היא מתכוונת לומר, אני לא רוצה אותך, כי אני חושבת שאם אני אהיה איתך בעתיד, יהיה לי רע. כגון לדוגמה שתבגוד בי שוב. והסיבה שאני חושבת שיכול להיות שיהיה לי רע איתך, היא על סמך ניסיון העבר, שכבר בגדת בעבר. אבל החשש הוא תמיד מהעתיד. ונמצא אם כן, כי הנחות היסוד של הבחורה שאומרת לך שהיא לא רוצה לחזור להיות איתך בקשר, כי בגדת בה, הן: 1 - שאתה עלול לחזור לבגוד בה בעתיד. 2 - שאם תבגוד בה בעתיד, זה יעשה לה רע. 3 - שהרע שיצא לה מכך שתבגוד בה בעתיד + הרע שיצא לה מהחשש שלה שתבגוד בה בעתיד, יותר גדול בעיניה, מהטוב שיצא לה מלחזור להיות איתך. ולכן, יש לנו כאן מספר דרכים לטפל בבגידה. ועלינו לבדוק ולברר מה האמת. 1 - האם באמת אתה עלול לחזור ולבגוד בה בעתיד? 2 - האם באמת אם תבגוד בה בעתיד, הכרחי שזה יעשה לה רע? 3 - האם באמת הרע שיקרה לה אם תבגוד בה מהחשש שתבגוד בה, האם הוא לא באמת שווה את כל הטוב, שיכול לצאת לה מהקשר איתך? וכמובן, שאת כל מה שיובהר להלן, ...
בגידות / בוגדים / נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות / בוגדים / נבגדים - רשימת כל הנושאים
בגידות בוגדים נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות בוגדים נבגדים - רשימת כל הנושאים בגידה בגידות לבגוד נבגד אולי הוא בוגד? אולי היא בוגדת? אחרי בגידה איך אפשר לסלוח על בגידה? איך לא לפחד מבגידה? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? איך לגלות בגידה? איך לגרום לאישה לא לבגוד? איך לגרום לאישה לבגוד? איך לגרום לגבר לא לבגוד? איך לגרום לגבר לבגוד? איך לגרום לה לבגוד? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לדעת אם הוא בוגד? איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם פחד מבגידה? איך לזהות בגידה? איך ליצור אמון אחרי בגידה? איך למנוע בגידה? איך לסלוח על
גירושין / פרידות זוגיות - איך להפוך פרידה זוגית ותהליך גירושים למשהו חיובי?
... תחושה של טוב, גם מחוץ לזוגיות וגם אם הזוגיות מסתיימת. ואיך עושים את זה בפועל? בפועל זה אומר, שעל האדם לא להישבר מכך שהוא חווה פרידה נטישה בגידה פגיעה אישית וכיוב. אלא להבין, שהדבר הזה נועד ללמד אותו משהו, ולהביא אותו למצב רגשי ...
איך לגרום למישהו לא לשקר לך? איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לגרום למישהו להרגיש איתך בנוח? איך לגרום למישהו לדבר איתך בכנות? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו להודות בגניבה? איך לגרום למישהו להודות בטעות? איך למנוע ממישהו להסתיר ממך מידע? איך לחקור עובד? איך לגרום לילד לא לשקר? לספר לך את האמת, לגלות לך את האמת, לומר לך את האמת
... לגרום למישהו לא לשקר לך? איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לגרום למישהו להרגיש איתך בנוח? איך לגרום למישהו לדבר איתך בכנות? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו להודות בגניבה? איך לגרום למישהו להודות בטעות? איך למנוע ממישהו להסתיר ממך מידע? איך לחקור ... שיקרה לו דבר רע, אם הוא יספר את האמת. ואנחנו ננסה לשלול ולהפריך את הנחות היסוד האלו שלו, בצורה מובנית ומסודרת. וכיוב לגבי כל מקרה שבו רוצים לגרום למישהו להודות במשהו. כגון לגרום לבן זוג להודות בבגידה , לגרום לעובד להודות בגניבה, לגרום לבעל עסק להודות שהוא רימה אותך, לגרום לבעל מקצוע להודות שהוא עקץ אותך, לגרום ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
... המנוול שנתתי לו להיות מלך לא מסוגל להיות בשמחה. מה זאת אומרת הכוונה היא הוא כופר בי כמלך. למה הוא כופר בי כמלך כי אני כמלך אומר לו אתה מלך! אבל הוא בגלל הטמטום שלו בוגד בי ואומר שהוא לא מלך, הוא ...
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם ... אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד מכך שכל דבר עלול להתרחש בכל רגע. אליעד מסביר שלמעשה החרדה הזו קיימת אצל כולם, אך ... את רגשותיו ורצונותיו במקום להיות מנוהל על ידם. האם נטישה או בגידה הן באמת דברים רעים? אליעד מעלה נקודה חשובה, שלפעמים האדם מפחד ממשהו רק כי הוא מניח מראש שמדובר בדבר רע. אך אם יחקור לעומק את האמונה שלו, הוא יכול לגלות ... מה שהוא חושש ממנו הוא לא בהכרח דבר רע. לדוגמה, אדם מפחד שיבגדו בו או יינטשו אותו, אבל לאחר חקירה עמוקה, יכול להבין שאפילו אם יינטשו אותו, זה לא בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד ... כן פגעו בך פעם איבדת אמון אתה לא יכול לתת אמון אתה מפחד שיבגדו בך כל הסיפור. הוא שואל איך להתמודד מה לעשות פעם קרה לו דבר רע, נגיד שהלכת ברחוב ונשך אותך כלב מעכשיו אתה מפחד מכלבים אז איך מתמודדים עם זה, הוא אומר אולי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להתגבר על בגידה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתגבר על בגידה, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתגבר על בגידה, איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רוחני, מאמן אישי לביטחון עצמי, הכוונה אישית בתחום להתגבר על בגידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 11:46:35 - wesi4