ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות חיובי ✔למה קשה להיות חיובי?! למה יש קשיים? ואיך להתמודד עם כל קושי בהצלחה? חלק 1 ✔למה קשה להיות חיובי?! למה יש קשיים ואיך להתמודד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨למה קשה להיות חיובי?! למה יש קשיים? ואיך להתמודד עם כל קושי בהצלחה? חלק 1
למה קשה להיות חיובי?! למה יש קשיים ואיך להתמודד עם כל קושי בהצלחה?

דע כי כאשר האדם מנסה להיות חיובי בהכרח שיהיה לו קשה ובהכרח כי פתאום יהיו הרבה דברים שינסו למנוע אותו להיות חיובי. ויותר מזה ככל שהאדם רוצה להיות יותר חיובי ככה יהיה לו קשה יותר וככה יהיו יותר דברים שינסו למנוע אותו מלהצליח. ומה פשר העניין? מדוע בעצם מתעוררים קשיים דווקא כאשר אדם רוצה להיות חיובי?

הסיבה לכך היא כי הקושי עצמו נוצר כדי לאפשר לאדם לחיות טוב יותר ולכן בהכרח שכאשר תרצה להשתפר, אז בהכרח שיהיה לך קשה כי בלי הקושי לא תוכל לחיות טוב יותר. הדבר דומה לאדם שעושה דיאטה והולך בחדר הכושר על ההליכון כדי לרדת במשקל. ככל שההליכון נמצא על מהירות גדולה יותר ובשיפוע קשה יותר, כך קשה לו יותר וכך הוא שורף יותר קלוריות ויורד במשקל מהר יותר.

כאשר אדם הולך על הליכון בחדר הכושר או מבצע כל פעילות אחרת כדי לרזות, כיצד ניתן לדעת מתי הגיע השלב לעלות את רמת הקושי של האימון הגופני?

התשובה כמובן היא כי אם מפסיק להיות לך קשה ואתה רוצה להמשיך לרדת במשקל בקצב טוב, הרי שעליך להעלות את רמת הקושי. כי הקושי נוצר כדי שתוכל להתקדם. כי כל טיפת קושי שאתה מנצח, אתה מתקדם יותר מהר למצד בריאותי טוב יותר.

ז"א בעצם שמה שמקדם את האדם יותר מכל, אלו הקשיים שלו שאיתם הוא מתמודד וככל שהאדם מצליח להתמודד בצורה חיובית אפילו עם טיפת קושי אחת הכי קטנה בעולם, כך מצבו וחוסנו הנפשי חזקים יותר וטובים יותר.

ונשאלת השאלה הבאה. נניח אדם שמצבו טוב. אדם כזה בא לו קושי והוא מתמודד איתו ואז שוב פעם טוב לו. עבור אדם כזה, מהי בעצם מטרת הקושי, הרי גם קודם לכן היה לו טוב ומדוע הוא צריך קושי כדי שיהיה לו טוב, הרי כבר טוב לו?

התשובה לכך היא כי אחרי שהצלחת להתמודד עם קושי באמצעות זה שהתחזקת בחשיבה חיובית, הרי שלאחר מכן טוב לך יותר מבחינה נפשית בתוך תוכך הרבה יותר מאשר קודם לכן לפני שהתמודדת עם הקושי. הדבר דומה לאדם שמטפס על הר וככל שאתה מטפס גבוה יותר כך הנוף שאתה רואה יפה יותר.

אצל אדם כזה, כל טיפת קושי שיש לו במהלך הטיפוס גורמת לכך כי באותו הרגע שהוא התרומם והגביה את עצמו אפילו במילימטר אחד, הרי שבאותו הרגע בגלל שהוא גבוה יותר אפילו במילימטר אחד, אז ממילא הנוף יפה יותר, למרות שהנוף היה יפה גם קודם לכן. כך גם הקושי, כל קושי שהאדם מתגבר עליו באמצעות זה שהוא נהייה חיובי יותר, כל דבר כזה גורם לחיים שלו להיות טובים יותר מאשר קודם.

אדם שהולך על ההליכון בחדר הכושר ולא קשה לו, יכול מצד אחד לומר. הנה אני הולך ומרגיש טוב, למה אני צריך להעלות את רמת הקושי כדי לרדת במשקל. הרי אם כבר עכשיו אני הולך טוב ברמת קושי נמוכה, אז זה מספיק טוב. אלא מה? כולנו יודעים כי בו ברגע שהוא יצליח להתמודד עם רמת הקושי הבאה שלו, הרי שאז מצבו הבריאותי יהיה טוב יותר. ואותה הליכה שהוא עושה ושנראית לו טובה, אותה הליכה בדיוק תהיה טובה יותר וזאת בזכות זה שהוא התמודד עם עוד רמת קושי ששיפרה את מצבו הבריאותי.

אותו הדבר בדיוק בחיים, ככל שאתה מתמודד עם עוד רמת קושי, הרי שאתה בונה את החוסן הנפשי של עצמך ואז החיים שלך נהיים טובים יותר. ולכן בהכרח כאשר אדם רוצה להיות חיובי, בהכרח שיהיה לו קשה כדי שהוא יוכל להתקדם.

דוגמה נוספת: באיזו משרה ותפקיד ניתן הכי הרבה להתקדם?

התשובה כמובן היא כי במשרה שהכי קשה לך לבצע אותה מאחר שהיא מהווה אתגר עבורך (ולא מתוך שעמום), הרי שבמשרה כזאת תוכל הכי הרבה להתקדם, כי המשרה הזאת דורשת מהאדם לשפר את היכולות האישיות שלו, מה שכמובן יגרור בהכרח את הגדלת האפשרות לכך שהוא יתקדם. ועוד דוגמה: אדם שרוצה ללמוד איזה נושא, כיצד הוא יכול לדעת עד כמה המקום שבו הוא לומד אכן מקדם אותו?

התשובה כמובן היא, כי ככל שקשה לך יותר בלימודים (ברמה שאתה עדיין מאמין ביכולת שלך להתמודד) הרי שכך אתה מתקדם יותר. אך אם הלימודים קלים מידי עבורך, הרי שאם אתה רוצה להתקדם אתה צריך להעלות את רמת הקושי.

נמצא אם כן, כי הקושי נועד כדי לאפשר לאדם להתקדם וככל שקשה לך יותר, אז כל טיפת קושי אפילו הקטנה ביותר שאתה מתגבר עליה באמצעות התחזקות חיובית בחשיבה חיובית, כך אתה מתקדם יותר. וזאת בדיוק הסיבה כי המקום שהכי כדאי לנסות להתחיל להשתפר בו, הוא דווקא המקום שבו הכי קשה לך, כי שם בוודאי טמונה ההצלחה הגדולה ביותר.

יחד עם זאת, יש להוסיף ולומר כי האויב הגדול ביותר של הטוב, הוא הטוב ביותר וכשם שכאשר אדם מתחיל ללכת לחדר הכושר אז הוא לא מתחיל ברגע הראשון להתאמן בצורה הקשה ביותר כמו ספורטאי אולימפי אלא מתחיל בדברים קטנים כפי כוחו, כך גם צריך לנסות תמיד להתמודד עם הדברים הקטנים ביותר.

וכמובן שלעולם אין לו לאדם לייאש את עצמו להיות חיובי, בגלל רמת הקושי העומדת מולו, כי באמת לעולם רמת הקושי העומדת מולך היא תמיד רמת קושי שאתה בוודאי מסוגל להתמודד איתה, כי עיקר ההתמודדות שלך היא אך ורק עם הצעד הבא הבודד היחיד והקטן ביותר בלבד.

ז"א כי לפעמים נדמה לאדם כאילו הקושי שעומד מולו הוא למעלה מכוחותיו, מאחר שהוא חי בעיקר את העבר ואת העתיד אך לא את הרגע הבודד היחיד שעומד מולו באותו הרגע בלבד.

ז"א כי כאשר אדם זוכר את העבר וחושב על העתיד, הדבר הזה מונע ממנו להתקדם גם עם דברים שהוא בוודאות כן מסוגל להתמודד איתם, כי הדבר הזה גורם גם לקושי הקטן ביותר להראות הגדול ביותר. אך מאחר שבפועל עיקר הניסיון של האדם הוא דווקא להתמודד עם הצעד היחיד והבודד הקטן ביותר שלפניו ולשכוח את כל העבר ואת כל העתיד, אז ממילא תמיד ולעולם אין לאדם נסיון גדול יותר מכוחותיו ותמיד האדם יכול להתמודד עם כל נסיון.

ברגע שאדם מרגיל את עצמו להתחיל התחלה חדשה בכל רגע מחדש, הדבר הזה נותן לאדם נקודת מבט אמיתית על המציאות, דהיינו גורם לאדם להבין כי בפועל כל הניסיון שלו הוא אך ורק להתמודד עם מה שעומד מולו בשניה וברגע הזה בלבד. זה לחלוטין לא משנה מה נדמה לך שקרה לפני רגע או מה שיקרה בעוד רגע אחד, הדבר היחיד שמשנה הוא מה אתה עושה כרגע בשניה הבודדת הזאת.

ומאחר והאדם יוצר בכל רגע מחדש את המציאות שלו מחדש באמצעות כוח המחשבה שלו והתודעה שלו, לכן ממילא מאחר שהניסיון של האדם הוא רק על אותו הרגע בלבד, ממילא תמיד האדם מסוגל להתמודד עם הקושי שבפניו, מאחר שהניסיון הוא רק על אותו הרגע בלבד בלי שום קשר למה שקרה שניה לפני או למה שיקרה שניה אחרי. ולכן לעולם לא צריך לעניין אותך מה קרה או יקרה בעוד רגע, אלא עליך להתמודד עם הרגע הזה בלבד.

ושורש העניין הוא כי בכל אדם יש טוב ורע.

וכשם שאין בציר המספרים את המספר הגדול או הקטן ביותר, כך אין מצב או אדם שהוא כולו טוב או כולו רע לחלוטין. אלא מה? בכל אדם ובכל זמן מעורבים בו גם טוב וגם רע. ומאחר שהם מעורבים בו אחד בתוך השני, לכן משם נובע הקושי להיות חיובי, כי הטוב והרע מעורבים ביחד ולכן אין אפשרות להפריד אותם בקלות ולהשאיר רק את הטוב. אז מה כן עושים?

הדבר דומה לתהליך של זיכוך והרתחת מים. אם ננסה לקחת מים ולהוציא מהם את כל החלקיקים הרעים שבהם, הרי שלשם כך אנחנו חייבים להרתיח אותם קודם לכן, כי בלי זה אנחנו פשוט נשפוך את המים הטובים עם הרעים מאחר שהם מעורבים זה בזה. ולכן בתהליך הרתיחה אנחנו לאט לאט מפרידים את הרע מהטוב ואז ניתן בזהירות ובעדינות להיפטר מהרע להשאיר רק את הטוב.

אותו הדבר בדיוק כאשר אדם רוצה לחזק את החלקים הטובים שבו. כי בהתחלה מאוד קשה לאדם למצוא בעצמו את הנקודות החיוביות, מאחר שהטוב והרע מעורבים ביחד. ולכן על האדם לעשות זאת לאט לאט, דהיינו תמיד להתבונן אך ורק על הצעד הקטן ביותר החיובי שהוא כן מסוגל לעשות.

ז"א לא משנה כמה רע וכמה קשה, נסה תמיד למצוא את הדבר החיובי הקטן ביותר שאותו אתה כן מסוגל לעשות ודבק אותו.

כי מאחר שאין לך אלא את הרגע הזה בלבד, לכן עיקר הניסיון שלך הוא רק על השניה הזאת בלבד ולכן לעולם יש לך כוח להתמודד עם כל דבר באותו הרגע הבודד. והעיקר הוא שהאדם יסתכל על אותו הרגע בלבד ויתחיל התחלה חדשה בכל רגע מחדש. כי עיקר הכוח והיכולת להתמודד עם קשיים, נובעת מכך שהאדם רואה לנגד עיניו רק את הרגע הזה בלבד ולא נותן לעבר ולעתיד לבלבל אותו.

המשך: למה קשה להיות חיובי ?! למה יש קשיים ? ואיך להתמודד עם כל קושי בהצלחה ? חלק 2.
השמנת יתר התודעה הרגע הזה טוב ורע קושי אמונות להיות חיובי שעמום תהליכים התמודדות עם קושי להרתיח מים התמודדות חיוביות להיות חיובי להתמודד להתמודד עם כל קושי קושי קשיים
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה קשה להיות חיובי?! למה יש קשיים? ואיך להתמודד עם כל קושי בהצלחה? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות חיובי, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות חיובי, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
להתגבר על חרדת כישלון לטוב ולרע שמיעת הרצאות תוך כדי שינה להיות מוכן למות דרישת שכר תחושה של מקום וזמן פחד ממחויבות זוגית פחד ממוות בגלל הקורונה איך לא להאמין בעצמי? אני לא מאמין בעצמי מרגיש אהבה אני רוצה שמישהי תאהב אותי ירגיש שמחה לא חייב להיות שמח רומנטיקה של גברים ידידות או זוגיות עם האקסית לגרום לעובד לקבל החלטות באופן עצמאי להחליט כשיש המון ספקות התמודדות עם כאב פרידה להתמודד עם חוסר וודאות התמדה ונחישות להשגת מטרות הצלחה בכל דבר איך ליצור אמון? להציג הנחה על מוצר ילד לוקח אחריות ילד שהתאבד בגלל חרם שמועות על מורה רוחני סמים והארה רוחנית אישיות קיצונית הפרעה כפייתית איך לא לחזור לאקס? להאשים את האקסית תזונת ספורט כאב של השריר הבחירה של אלוהים יותר מאלוהים אחד הארה מושלמת לשחזר הארה רוחנית הספר להיות אלוהים הוא הספר הכי חכם בעולם לימוד הספר להיות אלוהים איך לקבל כסף? השקעה בהון אנושי להבין את משמעות החיים תכלית החיים והמוות מצב רוח חיובי ליהנות בלימודים ביטול הבחירה אין לי בחירה חופשית בריאה יש מאין האם אפשרי שיווצר יש מאין? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי רוחני, מאמן זוגי, קואצינג בתחום להיות חיובי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 08_01_2026 השעה 00:57:49 - wesi4