ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חיוביים ✔מה לנסות ללמוד מאנשים חיוביים ואיך ומה לא ללמוד מהם? ✔כאשר אתה נמצא בחברת אנשים חיוביים ואתה מתבונן בצורת ההתנהלות / חשיבה שלהם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨מה לנסות ללמוד מאנשים חיוביים ואיך ומה לא ללמוד מהם?
כאשר אתה נמצא בחברת אנשים חיוביים ואתה מתבונן בצורת ההתנהלות / חשיבה שלהם, אתה לומד מהם גם אם אינך מבין לעומק מה בדיוק עומד מאחורי מה שהם עושים. לכן מומלץ מאוד להתחבר עם אנשים חיוביים, כי על ידי זה שתראה מה הם עושים תוכל ללמוד מהם, גם אם לא תבין לחלוטין את הלוגיקה שעומדת מאחורי ההחלטות שלהם.

כאשר אתה קורא ספר של אדם חכם באמת, הרי שגם אם אינך מבין לעומק את ספרו, הרי שגם אז נשאר בך רושם חיובי מהספר. כי מאחורי כל דבר חכם, עומד משהו חכם עוד יותר, דהיינו ההשקפה וצורת החשיבה החכמה שיצרה את אותה הפעולה החכמה ואת אותו הספר החכם. יותר מאשר חשוב שתבין את הספר, חשוב שתבין את שיטת החשיבה של זה שכתב את הספר.

בנוסף, שים לב לכך, כי למרות שאתה נמצא עם אנשים מצליחים וחיוביים, בכל זאת אסור לך לנסות לחקות (מלשון חיקוי) את הפעולות שלהם כמו שקוף מחקה בן אדם. אין שום משמעות לחלוטין לכך שתעשה את הפעולות שהם עושים, אך כן יש משמעות לכך שתתחבר לראש ולחשיבה של אותו אדם החכם, ושמתוך החשיבה הזאת יצאו הפעולות שאתה עושה.

אל תנסה לעשות בדיוק מה שאותו חכם עושה, כי זו אינה המטרה. אתה לא צריך להיות הוא. וגם אינך יכול להיות הוא. המטרה היא שתנסה לחשוב כמו אותו אדם החכם ותנסה להשריש בתוכך את דפוסי החשיבה של החכם, כדי שהם יהיו חלק מה"אני" שלך, ולא כדי שתעשה אותם כמו קוף אחרי בן אדם. כי כאשר האדם מנסה לחקות את מה שהוא רואה, בלי שזה מגיע מתוכו, הדבר הזה עלול לגרום לו להמון נזקים.

נניח שילד קטן ירצה להיות כמו אדם גיבור גדול שמרים משקל כבד. מה יקרה לאותו הילד אם הוא ינסה בבת אחת להרים את המשקל הכבד, כדי "להיות" כמו זה שהוא רוצה להיות כמוהו?! התשובה ברורה.

יחד עם זאת, הילד יכול לנסות ללמוד ולחקות את צורת האימונים של אותו אדם. הוא יכול להתחיל לעשות כל פעם קצת, עד שהוא יתקדם יותר ויותר בקצב שלו.

אחת מהסיבות הנפוצות לכך שאנשים מפסידים כסף בבורסה, היא משום שהם מנסים לחקות אנשים אחרים בלי להבין מה הם עושים והאם זה מתאים אישית להם. כולם רואים מישהו מפורסם שנראה להם חכם שמשקיע את כספו במניה מסוימת בבורסה. מה עושים כל ה"צאן", משקיעים אחריו. ומה קורה? המון פעמים הם מפסידים את כל רכושם.

ולמה? כי אילו היה להם יותר ישוב הדעת, הם היו מבינים כי זה שאותו אדם שנראה להם חכם גדול משקיע את כספו במניה מסוימת בבורסה, זה עדיין לא אומר שגם הם יכולים להשקיע בדיוק כמוהו. כי לו יש את השיקולים שלו. הוא לדוגמה אולי יכול להרשות לעצמו להפסיד את כל ההשקעה ועדיין יהיה לו מה לאכול.

יחד עם זאת אין שום טעם לאדם מהישוב להיכנס לכל מיני ספקולציות שונות של איך להרוויח ולהפסיד כסף בצורה מהירה.

אל תחקה את כל מה שאתה רואה בצורה אוטומטית, גם אם זה שעושה את הפעולה הוא חכם (לדעתך). יתכן מאוד שהוא עושה את מה שהוא עושה, בגלל שלו אישית יש סיבות שונות שבגללן הוא עושה את הפעולה, סיבות שאינן רלוונטיות לגביך. יתכן מאוד שלך אישית אין את הידע ואת היכולת להיות ולעשות את מה שאתה רואה בדיוק, במצבך כרגע.

מה שכן חשוב זה, שתנסה להתחבר לצורת החשיבה, תנסה ללמוד את הגישה החיובית, תנסה ללמוד את מה שעומד מאחורה. תנסה לראות את צורת החשיבה של אותו אדם, ותנסה לראות האם וכיצד היא מתאימה לך כפי המצב שבו אתה אישית נמצא כרגע בחייך. אתה צריך לנסות להבין ולראות את המכלול השלם שעומד מאחורי הדברים וההתנהגות של החכם, ורק אז לראות כיצד הוא מתאים לך.

לסיכום: זה מצוין להימצא בחברת אנשים חיוביים, זה מצוין לקרוא ספרים חיוביים של אנשים חכמים. כי גם אם אינך מבין את הכל, עדיין אתה לומד הרבה. אבל חשוב מאוד שאל תנסה לחקות את מה שאתה רואה / קורא כמו קוף. במקום זה תנסה להבין מה עומד מאחורה, תנסה להבין את צורת החשיבה ותנסה לראות כיצד והאם בכלל אותה צורת חשיבה מתאימה לך במקרה הספציפי שלך. בהצלחה.


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

אל תלמד ממה שאתה רואה, תלמד ממה שעומד מאחורי מה שאתה רואה.

"אָמַר [רבי נחמן לתלמידיו] : מֵהַנִּגְלוֹת שֶׁלִּי [ממה שאתם רואים אותי עושה בצורה גלויה] אֵין אַתֶּם צְרִיכִים לִלְמד. הַיְנוּ אַף עַל פִּי שֶׁכְּפִי שֶׁאַתֶּם רוֹאִין מִמֶּנִּי, נִדְמֶה לָכֶם שֶׁאֲנִי עַל פִּי רב בְּעַצְבוּת, אֵין אַתֶּם צְרִיכִים לִלְמד מִזֶּה, רַק לִהְיוֹת בְּשִׂמְחָה תָּמִיד. [דהיינו תלמדו מהדברים הפנימיים שלי, ולא מהצורה שבה אתם מפרשים אותי].

כִּי הַאִם אַתֶּם מְדַמִּים עַצְמְכֶם אֵלַי בְּכָל הַדְּבָרִים לַעֲשׂוֹת כָּמוֹנִי?! [וכי אתם דומים אלי בכל הדברים?! ]. גַּם בֶּאֱמֶת אֲנִי בְּשִׂמְחָה, רַק מֵחֲמַת שֶׁאֲנִי צָרִיךְ תָּמִיד... וּמֵחֲמַת יְגִיעוֹת כָּאֵלּוּ [לכן בטעות יכול להראות כלפי חוץ ש] הוּא בִּדְאָגָה עַל פִּי רב. "

אל תנסה להתעשר כמו מישהו אחר.

"לִּפְעָמִים נוֹתְנִין לְאֶחָד עֲשִׁירוּת גָּדוֹל [אחד מתעשר], וְכָל הָעוֹלָם מִתְקַנְּאִין בּוֹ וְרוֹדְפִין אַחַר הַמָּמוֹן וְהָעֲשִׁירוּת וּמְבַלִּים יָמִים וְשָׁנִים עַל זֶה, וְהַכּל מֵחֲמַת קִנְאָה וְהִסְתַּכְּלוּת שֶׁמִּסְתַּכְּלִין עַל זֶה שֶׁנִּתְעַשֵּׁר כָּל כָּךְ. וְאַחַר כָּךְ אֵין עוֹלֶה בְּיָדָם כְּלוּם [היינו לא מרוויחים כלום, חוץ מאשר לכלות את חייהם].

וְכָל זֶה מַעֲשֵׂי הַבַּעַל דָּבָר [השטן] שֶׁהִשְׁתַּדֵּל בָּזֶה לְהַזְמִין עֲשִׁירוּת גָּדוֹל לְאֶחָד, כְּדֵי שֶׁהַרְבֵּה הַרְבֵּה יְבַלּוּ יְמֵיהֶם וּשְׁנוֹתֵיהֶם חַס וְשָׁלוֹם, עַל יְדֵי זֶה כַּנִּזְכָּר לְעֵיל. "

כאשר לומדים ספר, מקבלים את הדעת והשכל של זה שכתב אותו

"בְּהַסֵּפֶר שֶׁל הֶחָכָם נִרְשָׁם וְנִצְטַיֵּר שָׁם דְּמוּת [תמונת] הֶחָכָם. כִּי אֵלּוּ הַדִּבּוּרִים וְהָאוֹתִיּוֹת הַנִּרְשָׁמִין וּמְצֻיָּרִין בְּהַסֵּפֶר, הֵם שֵׂכֶל הֶחָכָם וְנִשְׁמָתוֹ וּבְחִינוֹת פָּנָיו. נִמְצָא שֶׁשִּׂכְלוֹ וְנִשְׁמָתוֹ וּפָנָיו שֶׁהוּא דְּמוּתוֹ מַמָּשׁ הוּא בְּאֵלּוּ הָאוֹתִיּוֹת וְהַתֵּבוֹת. עַל כֵּן נִמְצָא בְּכָל סֵפֶר וָסֵפֶר דְּמוּת דְּיוֹקָנוֹ שֶׁל הֶחָכָם שֶׁחִדֵּשׁ אֵלּוּ הַדִּבּוּרִים, כִּי כְּפִי דְּמוּתוֹ דְּהַיְנוּ שִׂכְלוֹ וְנִשְׁמָתוֹ וּפָנָיו שֶׁל הֶחָכָם, כֵּן נִצְטַיְּרִין הָאוֹתִיּוֹת בַּסֵּפֶר.

כִּי אִם הָיָה לְהֶחָכָם דְּמוּת אַחֵר, הַיְנוּ שֵׂכֶל וּפָנִים וּנְשָׁמָה אַחֶרֶת, הָיָה מְחַדֵּשׁ וּמְצַיֵּר אוֹתִיּוֹת אֲחֵרִים בְּהַסֵּפֶר, כְּפִי הַשֵׂכֶל שֶׁהָיָה לוֹ שֶׁהוּא דְּמוּתוֹ. נִמְצָא שֶׁיֵּשׁ בְּכָל סֵפֶר דְּמוּת דְּיוֹקָנוֹ שֶׁל הֶחָכָם. "

טוב להימצא בחברת אנשים חיוביים, גם אם אינך לומד מהם בצורה גלויה"כְּשֶׁרוֹאִין אֶת עַצְמוֹ עִם הַצַּדִּיק [כשנמצאים בחברת האדם השלם], אֲפִלּוּ כְּשֶׁאֵין שׁוֹמְעִין תּוֹרָה [אפילו כשלא שומעים ממנו שום דיבור אלא רק נמצאים בחברתו] גַּם זֶה טוֹב מְאד. כִּי עַל יְדֵי זֶה מְקַבְּלִין גְּדֻלָּה [על ידי זה האדם לומד כיצד לקבל שכל]. "
להרים בצורה נכונה דברים כבדים הנשמה התחברות לחקות איך לעשות כסף ציטוטים לגרום לאישה השקעה בבורסה להשקיע ווינריות להתמודד עם קנאה איך ללמוד אנשים חיוביים חיוביות חיוביים ללמוד ללמוד מאנשים למידה לנסות ללמוד ממי ללמוד
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
התמדה בתהליך התפתחות אישית סכסוכים בקבוצה בעיות קשב וריכוז קשות להיות בעתיד לא חייב להיות מאושר מאהבת למה כל החלטה נובעת מפחד? דיכאון קורונה טעויות להשיג ביטחון עצמי לגרום לילד להיות עם ביטחון עצמי פחד להתאהב ולהיפגע הכל רק אהבה האם אני מאושר? הדרך הקלה ביותר לאושר למה שבחורה תרצה אותך? להתגרש כדי להצליח בזוגיות איך להחליט משהו? החלטה בלב שלם התמודדות עם הפרעת קשב התמודדות עם בעיות קשות הדרך אל המטרה מוטיבציה גדולה מידי nlp סוגסטיה חומרי שיווק מפודקאסט למה אני רוצה ילדים? הדרכת הורים לילדים שעשו עליהם חרם להתפתח רוחנית איך התת מודע משפיע על החיים שלך? גמילה מכדורים נוגדי דיכאון וחרדה האם יש מחלות נפש בילדים? האם לענות להודעה מהאקס? לגרום לאקס להתגעגע לטפל בירך אחורית לא גמישה איך לפתח קשר מוח שריר? האם אלוהים אין סופי? האם אלוהים קיים מצד ההגדרה שלו? הארה שנעלמת המסע אל ההארה לחזור להיות אלוהים קבוצת הפייסבוק של להיות אלוהים כמה כסף לבקש? להתעשר בקלות ומהר בעקבות אובדן משמעות החיים להבין את משמעות החיים חשיבה חיובית תמיד להשתמש בחשיבה חיובית הבחירה של אלוהים אני רובוט גיל היקום מי ברא את העולם? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, מאמן מנטלי, מאמן אישי קואצ'ינג בתחום חיוביים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1416 שניות - עכשיו 17_10_2026 השעה 03:09:38 - wesi4