ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה השמנה ✔דיאטה - שוב נשברת ויצאת ממסגרת של אכילה נכונה? ✔"יש לי צורך עז להיות טובה, לעשות מה שבסדר, מה שאמור להיות נכון אבל יש בי חוסר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨דיאטה - שוב נשברת ויצאת ממסגרת של אכילה נכונה?
"יש לי צורך עז להיות טובה, לעשות מה שבסדר, מה שאמור להיות נכון

אבל יש בי חוסר סבלנות ומרדנות, אני עושה מה שצריך, ואז כאילו משתלחת ועושה הכל ההיפך.

חוזר על עצמו - אוכלת מסודר, כמו שצריך, עד שפתאום אוכלת מכל הבא ליד"

כך אמרה לי נ.

התיסכול הזה מוכר ושכיח. הפער בין הרצון להתנהל לפי מסגרת כללים שיש לי רצון לדבוק בה, לבין המציאות, בה אני פוגשת פתאום איזה רצון אחר בתוכי, לא מודע, שמוביל אותי במציאות להתנהג באופן אחר לחלוטין.

למה זה קורה לי???????????

שאלה ראשונה שנתעכב עליה היא מה זה מה שאמור להיות נכון, מה שצריך?

חיפוש אחר אמת חיצונית, מוכתבת, כללית, שתעזור לי, שתנתב אותי, אבל - היא לא שלי. היא לא הצרכים שלי, היא לא הרצונות שלי, היא לא נובעת מהערכים שלי, היא לא מה שחשוב לי והיא בכלל לא מי שאני. אני חושקת בה כי היא נתפסת בעיני כנכונה, בהיגיון, על סמך הידע שלי, ויש לי גם אמונה אולי שהיא תעזור לי ותשמור עלי.

לפעמים זה ידע כללי שרכשתי, שהגיע אלי, הגיוני לי, שנתפס עבורי כנכון, ויש בי שאיפה לאמץ אותו.

ולפעמים זה מגיע בצורת הבקשה "תני לי תפריט", כשיש לי תפריט אני מצליחה.

כל זה יכול להיות נכון, ואולי גם לעבוד לאורך זמן, אלא שהיצמדות למה שצריך מרחיקה אותי מההקשבה שלי לעצמי, ומפגישה גם עם רצונות לא מודעים אחרים.

אז למה לנו את "כמו שצריך" הזה, למה אנחנו מחפשים להיצמד למה שאמור להיות נכון?

כי איבדנו את היכולת והביטחון לסמוך על עצמנו. יש בנו פחד וספק לאכול את מה וכמה שאנחנו באמת רוצים וצריכים. לחשש הזה יש לא מעט ביסוסים. עובדה... כשאני לא במסגרת, אני מאבדת את זה לגמרי, עובדה שכשאני אוכלת מה שבא לי זה מתחיל בעוגיה ונגמר בשקית... עובדה.

אנחנו גם מחפשים קיצורי דרך, הקלות. כללים חיצוניים שיחסכו מאיתנו את הצורך המייגע להיות בתקשורת עם עצמנו, עם הצורך שלנו שמשתנה מיום ליום ומשעה לשעה. קשה ללוות אותו, לעקוב אחריו, להקשיב לו בכל רגע ובכל סיטואציה, בתוך כל ההמולה של החיים, של העשיה, של המטלות, של האילוצים, של הרגשות. כי למי יש זמן וסבלנות לשאול את עצמו פעמים רבות ביום - מה אני באמת צריכ~ה עכשיו?

כשנ. ואני המשכנו את השיחה על "מה שאמור להיות נכון, מה שרצוי וצריך" היא העזה לומר שיש לה גם רצון אחר שהוא לעשות את מה שבסדר לה, את מה שהיא באמת רוצה.

ומיד מיהרה והוסיפה הסתייגות!

"אבל - אני יודעת שכדי לרזות אני צריכה לא לאכול את מה שאני באמת רוצה"

כמו אומרת, יש לי פחד גדול לאכול את מה שאני באמת רוצה, אני רוצה אוכל טעים, מספק, והראש שלי אומר שמה שאני באמת רוצה ישמין אותי, ולכן אני נמנעת מכך, ומתאמצת לאכול לפי כללים שאני תופסת אותם כנכונים.

לכאורה הגיוני מאד. אלא שמה שקורה הוא שנ. "מסתובבת" בעולם בחוסר שביעות רצון תמידי, שהיא אינהה מודעת לו, אשר גורם לה מעת לעת לבעוט בכל ולאכול באופן בולמוסי, ולחוות תחושה של כישלון.

כך הציפיה והרצון לאכול כמו שצריך מתנגשים עם הרצון להיות עצמאית, חופשיה, קרובה לעצמי, והקונפליקט הבלתי מיושב מייצר בלבול ותיסכול רב, ויותר מכך, גם לא מקדם אותי למקום מצליח ומיטיב.

צריך בעברית היא מילה מתעתעת

כמה מכם חושבים או חושבות "הלואי שהייתי אוכל/ת כמו שצריך" או "אם הייתי אוכל/ת כמו שצריך אז..." וכל וריאציה אחרת על ה"צריך" הזה?

לכאורה מטרה שמקדמת לשינוי ולאימוץ הרגלי אכילה חדשים ומשופרים, לא?

צריך בעברית היא מילה מתעתעת כי יש בה גם את המילה need וגם את ה necessary וגם את ה"אמור להיות".

מה זה משנה תשאלו? התשובה היא שבין הקשבה אמיתית לצורך (need) לבין "מה שצריך" במובן של מה שאמור להיות, קיים הבדל שהוא עצום, מהותי ומשמעותי.

מה זה "לאכול כמו שצריך"? זה ביטוי שקרוב יותר למה שאמור להיות. למשל אמורים לאכול בבוקר, למשל אמורים לאכול ירקות, או אמורים לעשות ספורט, או למשל לא אמורים לאכול עוגיות אולי, או רק פעם היום, אולי רק בסופש? אולי רק עוגיה בריאה? ועוד כל מיני כללים שמישהו אחר קבע. ה"צריכים" הללו הם נכונים באופן כללי, כי מחקרים הוכיחו שלאכול בבוקר תורם לריכוז, ושלאכול ירקות תורם לבריאות, וכך כולנו יודעים מה נכון ומה רצוי ומה צריך, אבל עדיין מתנהלים בפער שבין "מה שצריך" לבין מה שקורה במציאות שלי, מה שלא פעם מוביל לתסכול רב ולחוויה ש: "אין לי מספיק כוח רצון", אין לי משמעת", אין לי מספיק מוטיבציה". המון דברים שאין לי.

נכון, יש המלצות, ויש מאחוריהן הוכחות ורציונל, וטוב היה לו עשינו כך וכך, מה שאנחנו אמורים ומה שצריך, אבל כל אלה ואחרים אינם תמיד בהלימה או קשר עם הצרכים האמיתיים שלי! אז מה כמו שצריך כאן?

צרכים הם גם רגשיים

היכולת להבין מה אני צריכ~ה, מהם הצרכים האמיתיים שלי, היא ההיפך הגמור של ה"צריך" הזה. ואין זה משנה אם בסופו של דבר המציאות תהיה בדיוק אותו דבר כלומר, אני אגלה שמה שטוב לי הוא באמת לאכול ירקות בבוקר, או מוזלי, אבל העובדות אינן אלה שמתחזקות את ההצלחה שלי, אלא השורש העמוק ממנו הבחירה שלי הגיעה.

מה אני צריכ~ה? מה הכי חשוב ומשמעותי לי? האם זה שיהיה לי טעים? או לשבוע במידה נעימה? לגוון? לחוש סיפוק? או שאולי הצרכים שאני מזהה לא קשורים לאוכל כלל? ואני רק עושה חיבור אוטומטי בין הצורך שלי לנוח עכשיו או להירגע או להיטען או לשחרר - לבין אוכל? ורק כשאני עוצר~ת להקשיב לעצמי ולצרכים האמיתיים שלי, יש לי את היכולת לדייק ולתת לעצמי את מה שהכי קרוב לצורך שלי?

דוגמה נפלאה היא אותו רגע שבו אנחנו חוזרים הביתה מיום עבודה. בין אם אני אישה או גבר, בדרך כלל מחכות לי בבית מטלות רבות. הבית, הילדים, הכלב... ובאוטומט אנחנו הולכים למטבח, לכאורה להטעין את עצמנו, אולי להתאקלם בבית אחרי יום עמוס, אולי להרפות? בדרך כלל אנחנו אפילו לא מודעים לכך שזה מה שאנחנו מחפשים, אנחנו פשוט אוכלים.

לו עצרנו לרגע, להקשיב לעצמנו, ל צ ר כ י ם שלנו, היינו מגלים שמה שאנחנו באמת צריכים עכשיו זה קצת, ממש ממש קצת - אולי לנוח. אפילו לא פיסית, רגשית, לעשות את המעבר עם פאוזה קטנטנה בין לבין.

זה לא קל, במיוחד אם יש שם מחשבות על כל מה שמחכה לנו, שאנחנו לא יכולים לרשות לעצמנו, אולי על כך שלא מגיע לנו, אולי על כך שזה לא יתקבל בהבנה ובאמפתיה מצד הקרובים לנו, או כל חסם מחשבתי אחר.

המחשבות הללו לא תמיד נוכחות שם במודעות שלנו, הן ברקע, בתת מודע, והן מפעילות אותנו. מרחיקות אותנו מהיכולת להקשיב לעצמנו, למה שאנחנו באמת צריכים, גם כשזה משהו מאד קטן, אנחנו מדחיקים את הצורך המדויק ו... הולכים לאכול.

האכילה הזו בדרך כלל לא מהנה, לא מענגת ולא מספקת, כי היא לא היתה נחוצה לנו מלכתחילה, היא לא מה שהיינו צריכים. וכך, נשארנו עם העייפות, עם הצורך להרפות, להתרענן, להיטען, וגם עם אוכל מיותר בבטן וחוויה מתסכלת, שלא פעם מגלגלת אותנו לאכילה נוספת, לרגשות אשם, כעס ותיסכול.

תנסו... זו לא חייבת להיות מנוחה קלאסית כזו עם עיניים עצומות ומיטה ורגליים למעלה. אולי רק להחליף בגדים, אולי מקלחת, משהו שיאפשר לכם לעשות ריסטארט.

המקרר, אם אתם לא באמת רעבים עכשיו, הוא כנראה לא הכתובת הנכונה, קרוב לוודאי שזה לא באמת מה שאתם צריכים. אלא פשוט קצת להתאוורר, לנחות.

אז מה זה לאכול כמו שצריך? פתאום יש לזה מובן אחר? כשאני במפגש עם הצורך שלי, אין משמעות למה שהיה אמור להיות, למה שהיה רצוי, למה שנחשב נכון. דרך "השתקת" הרעשים החיצוניים של מה צריך להיות, מה נכון, מה מומלץ, אפשר להתפנות להקשבה נקייה ושקטה למה אני - צריכ~ה באמת!

מנסיוני, זה משנה חיים.

מוזמנים להגיב ולשאול ולפנות ולהתעניין

טליה לביא דיאטנית הוליסטית

מפתחת השיטה "לרזות מהמחשבה"
בגדים רציונליות קיצורי דרך למה אני לא אוהב את עצמי שביעות רצון רציונאליות לחוות רגשות נוכחות איך להרגיע המלצות להיכשל איך לרדת במשקל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה דיאטות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות מסגרות עודף משקל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: השמנה, מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: השמנה, איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לשתול מחשבות לאקסית איך להבין את החיים? איך לא להתגעגע לאקסית? חוזק נפשי טרמינולוגיה התעללות פיזית חרדה חברתית אצל ילדים פחד מפני גנבים למה לא להאמין בעצמך? מבוא לאהבה עצמית מה הכי חשוב בלגרום לאקס להתאהב בך? שנאה בלי אהבה מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד אושר זמני אז מה אם יש היא בזוגיות יוצאת עם חבר של האקס אולי אני לא אחליט כלום? הכל זה רק עניין של החלטה להתמודד עם מתחרים להתמודד עם תחושה רעה סיבות לחוסר הצלחה בחיים הצבת מטרה לגרום ללקוח לא לנתק את השיחה מניפולציות פסיכולוגיות למה הילד מתריס? ריבים עם הילדים תלות במורה הרוחני הארה של מורים רוחניים משפיעה על האישיות הפרעת דה ראליזציה אני ממשיכה לחשוב על האקס לשתף את האקס כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן בחדר כושר? פול אובר בשכיבה על ספסל מה זה משנה אם יש אלוהים? טעם של אלוהים הארה קורית האם הארה קורית באופן אקראי? הופך להיות אלוהים המלצה על הספר להיות אלוהים חיסכון בכסף להתעשר בגדול שלמות ומטרת החיים בעקבות אובדן משמעות החיים מוניטין שלילי בגוגל ביקורות חיוביות תחושת הבחירה החופשית איך לא לסבול כשאין בחירה חופשית? העולם במקרה למה אלוהים ברא את העולם? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל התנהגותי קוגניטיבי, קואצ'ינג אישי, מומלץ בנושא השמנה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1875 שניות - עכשיו 26_11_2025 השעה 15:23:15 - wesi4