ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בריא ✔מחלות - מדוע הן קורות? בריאות מזווית אחרת ✔הגישה הרווחת למחלות (לפחות בחברה המערבית של ימינו), בין אם הן קלות ובין אם... - ידע להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 מחלות - מדוע הן קורות? בריאות מזווית אחרת
הגישה הרווחת למחלות (לפחות בחברה המערבית של ימינו), בין אם הן קלות ובין אם הן קשות, תופסת מחלות כנגרמות על - ידי גורמים שאינם בשליטתנו. לדוגמה, אנשים מייחסים הצטננויות לווירוסים שמסתובבים באוויר, להדבקה, לשינויים במזג האוויר וכיו"ב.

למדנו להשליך את כל יהבנו על רופאים. אנשים רבים מאמינים כי לרופאים התשובה וכי הם ירפאו אותם. הרופאים למדו שנים רבות, התמחו ויש להם ניסיון רב. הם יודעים להסביר מחלות ותופעות גופניות במונחים פיסיולוגיים, אולם לא פעם, גם להם אין תשובות.

גם כאשר ישנו "וירוס" באוויר, לא כל האנשים נדבקים. כשיש חיידק או כל תופעה אחרת - לא כולם נפגעים. בעבודתי אני פוגשת אנשים שמעולם לא עישנו או התקרבו לסיגריה ולמרות זאת, חלו בסרטן הריאות. פגשתי גם אחרים שעישנו שנים רבות, אך בריאותם לא הושפעה באותו אופן.

פירוש הדבר, שישנו גורם אחר למחלה.

הקינסיולוגיה בכלל והאסכולה בה "גדלתי" בפרט, מתבססות על ההנחה כי דברים שקורים בחיינו מתנהלים דרך רגשותינו. במילים אחרות, אחת מהנחות היסוד של הגישה היא שיש סיבה לסימפטום הגופני ולמרות שייתכן בסיס גופני לסימפטום (לדוגמה, אם מדובר בכאב ראש, ייתכן כי הוא נובע מחוסר נוזלים בגוף, מכת שמש וכו'), כאשר נשללת סיבה גופנית, הרי שיש לחפש את הסיבה בתחום הרגשי.

במקרה של הצטננות למשל, לפני שרצים לבלוע כדור או מדברים על הידבקות מאחרים, כדאי אולי לבדוק מהו המסר שמאחורי ההצטננות - אולי היא קרתה כדי לאותת לאדם שאולי כרגע הוא מבולבל או חלש יותר בגלל דברים אחרים שמתרחשים בחייו, אולי הוא זקוק למנוחה כיוון שהעמיס על עצמו יתר על המידה ולכן היה פגיע לווירוס שמסתובב כבר המון זמן באוויר, אך לא הזיק לו עד כה. כלומר, ייתכן שאם האדם היה מקשיב לגוף ומספק לו את המנוחה הדרושה לו, ייתכן שכלל לא היה נדבק.

בעמ' 55 בספרו המומלץ "ללא פרויד, ללא פרוזאק", מזכיר ד"ר דויד סרוואן - שרייבר מחקר שפורסם לפני יותר מעשור בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine ובו מצאו החוקרים כי רמת הדחק של אנשים בישרה באופן ישיר את הסבירות לכך שילקו בהצטננות. שמחתי לגלות כי גם הרפואה הקונבנציונלית מתחילה להכיר בהשפעה המכרעת של הרגשות על הבריאות.

הקשבה לגוף

למרות הסנוניות שמבשרות על שינוי הגישה, הרפואה המערבית עדיין נוטה לתת תרופה שמתייחסת לסימפטום ונועדה להעלים אותו, אך לא בהכרח מטפלת בגורם.

למרבה הצער, התרגלנו להתעלם מגופנו ומהמסרים שלו. הגוף מדבר אלינו כל העת, אולם אנחנו לא מקשיבים. כשמשהו כואב, אנחנו לוקחים כדור נגד כאבים ובכך "פותרים" את הבעיה. בעצם מה שאנחנו לומדים לעשות הוא להשתיק את המסרים של הגוף, להתעלם ולקוות שזה יעבור.

גישה קצת אחרת לריפוי מדברת על החזרת האיזון לגוף, כך שהגוף יוכל לרפא את עצמו. זוהי גם מטרת הקינסיולוגיה בהקשר של מחלות ובכלל: החזרת האיזון לאדם ולגופו, כדי שיוכל לרפא את עצמו.

להלן מספר דוגמאות הממחישות בצורה נפלאה כיצד הגוף מדבר אלינו וכיצד התייחסות למסריו יכולה לשנות את המצב.

גב תפוס

לפני מספר חודשים שוחחתי עם חברה. דיברנו על נושא משמעותי ולאחר שסיימתי את השיחה, התחלתי להרגיש אשמה ואי נוחות. הלכתי לישון ולמחרת בבוקר, התכוננתי כרגיל להביא את בתי לגן וללכת לעבודה. בדרך לאוטו היו לי הרבה תיקים ושקיות לסחוב. ירדתי לאוטו כשאני מחזיקה על זרועותיי את בתי ואת שאר הדברים שהיה עליי לשאת. כשהגענו לאוטו, הורדתי אותה והכנסתי את התיקים לתוך האוטו. אחר כך הרמתי אותה שוב וברגע שהתכופפתי כדי להכניסה לכיסא הבטיחות - נתפס לי הגב. גבי נתפס בצורה כה חזקה וכואבת, שבקושי רב הצלחתי להתיישב במושב שליד הנהג.

העניין הוא, שהייתה לי תחושה חזקה שהדבר קשור לרגשות האשם שהיו לי בערב הקודם. הרגשתי כאילו איכשהו, הענשתי את עצמי על הדברים שאמרתי וחשבתי באותה שיחה. זו הייתה תקופת הלימודים בקינסיולוגיה וכששאלתי את המורה שלי מה מייצג אותו אזור בגבי שנתפס, אמרה (מבלי לדעת מה הרגשתי) שאזור זה מייצג נושא של אשמה! למרות שאני לא חדשה בתחום וראיית עולם זו מלווה אותי זה זמן מה, עדיין הייתי המומה לגלות את העוצמה שבה הדברים פועלים!

להשתחרר מהתקיעות

בפגישה שהייתה לי עם מטופל, עבדנו על נושא מסוים באמצעות הקינסיולוגיה. בסוף התהליך הסתבר שיש צורך לעשות "תיקון" נוסף שקשור לנושא של ביטוי. עשינו את התיקון, אולם אז ראיתי שהמטופל מתחיל להתפתל: הוא ציין שמרגע שסיימנו, גבו החל לכאוב.

הצעתי לו להתייחס לעניין בדרך קצת אחרת. "מה הכאב הזה מנסה לומר לך?" שאלתי. הוא שתק לרגע וחשב. "משהו תקוע שם", אמר. "אוקייקודם היינו צריכים לעבוד על משהו שקשור לביטוי ועכשיו אתה אומר שמשהו תקוע שם. מה דעתך, יש קשר בין הדברים?" שאלתי. הוא חייך והחל לספר לי משהו עליו רצה לדבר בתחילת הפגישה בינינו. כבר תוך כדי דיבור נראה נינוח יותר וכששאלתי מה עם הכאב, אמר שהכאב נעלם מזמן, קצת אחרי שהחל לדבר

השפעת הרגשות

הדוגמאות שנתתי עד כה קשורות לכאבים או לתופעות חולפות, אולם העיקרון זהה ופועל גם במחלות אחרות, קשות יותר. אין בכך להבטיח כי אדם שחלה במחלה כרונית או אחרת יבריא באורח פלא לאחר מספר טיפולים בקינסיולוגיה. אולם, הגישה יכולה להעלות דברים למודעות ולשחרר מטענים, כך שחייו עם המחלה יהיו קלים יותר, כך שגופו יגיב בצורה טובה יותר לתרופות (אם הוא נוטל כאלה) וכן הלאה.

גם כאן ההנחה היא שנושאים רגשיים שלא טופלו ולא עובדו, יוצרים מעין חסימה בזרימה האנרגטית התקינה שבגוף. בתחילה החסימות יכולות להיות ברמה האנרגטית בלבד, אולם כאשר הנושאים הרגשיים הולכים ומצטברים, בעיקר כאשר הם ממוקדים סביב תחום מסוים, הם מתחילים להתממש ולהשפיע גם ברמה הגופנית ואז, התוצאה היא מחלה.

כבודן של הנטיות הגנטיות במקומן מונח. אולם, נטייה גנטית אין פירושה ודאות מוחלטת והאדם עדיין יכול להשפיע על המצב. לדוגמה, במשפחות בהן ההורים שמנים מאוד, לא תמיד הילדים שמנים, או לפחות לא כל הילדים שמנים. באופן דומה, גם אם יש נטייה גנטית להתקרחות או ללחץ דם גבוה, אין פירוש הדבר בהכרח שהאדם יסבול מתופעה זו. אתם בוודאי מכירים משפחות בהן יש תופעה משפחתית מסוימת, שקיימת רק אצל חלק מבני המשפחה ולא אצל כולם. אחת הסיבות לכך היא המארג הרגשי של כל אדם.

אנשים רבים אינם מודעים כלל להשפעה המכרעת של רגשות ומחשבות על בריאותם והם מחפשים את הפתרונות מחוץ להם. איש לא לימד אותם את ההקשבה לגוף ורוב האנשים בסביבתם גם הם לא מקשיבים לגופם, כך שגישה זו כלל אינה עולה על דעתם.

מצד שני, רבים הסיפורים על אנשים שבעקבות מחלה קשה, התעוררו. הם תפסו את המחלה כתמרור אזהרה - כמסר חשוב שעליהם לערוך שינוי מהותי בחייהם. רבים מהם, שהבינו את המסר וערכו את השינוי, עצרו את התפשטות המחלה וישנם גם כאלה שנרפאו.

ברצוני להביא כמה דוגמאות למפגשים עם אנשים, במהלכם הם הגיעו לתובנה בנוגע למסר הטמון במצבם וכיצד הדבר השפיע עליהם (השמות וכל הפרטים המזהים שונו בכדי להגן על פרטיותם).

רוזי

היא מטופלת בשנות העשרים לחייה, החולה במחלה כרונית. באחת הפגישות שלנו, שוחחנו על משמעות המחלה בחייה. באותה פגישה סיפרה רוזי כי המחלה גרמה לה להפוך לאדם מודע יותר, שדואג יותר לעצמו, אדם שמנהל את חייו מתוך שיקול דעת ובחירה, ולא מתוך אדישות וחוסר אכפתיות. צמרמורת חלפה בגופי כשבתשובה לשאלתי - אם הייתה ניתנת לה הבחירה, האם עדיין הייתה בוחרת לחלות - ענתה בחיוב. רוזי הדגישה כי היא לא נהנית מהיותה חולה, אולם היא יכולה הייתה לראות כי המחלה לימדה אותה שיעורים חשובים שלא הייתה לומדת אחרת (או שהייתה לומדת בשלבים מאוחרים הרבה יותר בחייה).

אילנה

היא אישה בסוף שנות החמישים לחייה, הסובלת ממחלה כרונית. אילנה התקשתה מאוד לקבל את מחלתה לאור עברה כאישה בריאה לחלוטין, פעילה ונמרצת. היא דיברה רבות על המחלה שהרסה את חייה, עד שפעם אחת החלטתי לנקוט בגישה שונה וביקשתי ממנה לנסות לשוחח עם המחלה ולברר מה היא רוצה ממנה ומה היא מנסה להגיד לה. "היא מנסה להרוס לי את החיים", קבלה אילנה. אולם אט אט ניאותה לנסות לראות את הדברים בצורה אחרת. לבסוף אמרה, "היא מכריחה אותי להאט את הקצב". ואכן, אילנה העמיסה על עצמה יתר על המידה, בניסיון להוכיח לעצמה ולסביבתה שהיא עדיין פעילה כתמיד. מלבד זאת, לא פעם דיברנו על תחושת המחנק שהמחלה מסבה לה, כשאחד הנושאים המרכזיים שעלו בפגישותינו היה המחנק הנפשי שחשה כתוצאה ממצב מסוים ממנו לא יכלה להיחלץ בחייה האישיים. המחלה לא נעלמה, אולם אילנה מנסה כעת להקשיב יותר לגופה ולתת לעצמה את המרחב האישי לו היא זקוקה.

מיכאלה

אישה בשנות הארבעים לחייה, סובלת ממחלה אוטואימונית (מחלה בה הגוף תוקף את עצמו). היא סבלה מכאבים רבים והתקשתה מאוד לתפקד ולבצע אפילו פעולות פשוטות ביותר. לאחרונה גם סבלה מבחילות ושלשולים רבים.

כבר מן הרגע הראשון הבהירה מיכאלה שאין בכוונתה לדבר על ילדותה. היא סיפרה שהייתה אצל מספר פסיכולוגים ובטיפולים רבים והנושא לא נפתר. ילדותה הייתה לא פשוטה והיא לא רצתה להמשיך לשפוך דמעות מיותרות על דברים שהיו וחלפו.

באחת הפגישות מיכאלה פתחה בכך שהייתה רוצה להבין מה פשר התופעות הגופניות הקשות מהן היא סובלת לאחרונה. שאלתי מה היה גופה אומר לו יכלה לשאול אותו ישירות, או מה המסר שהמחלה מנסה להעביר לה, אולם היא לא הצליחה להגיע לתשובה כלשהי.

במהלך עבודה קינסיולוגית שעשינו, עלה אירוע לא נעים מילדותה. כלפי חוץ מיכאלה הילדה לא הגיבה ונראה היה שהכל בסדר. לאחר מכן, כשדיברנו על הנושאים שעלו, הודתה מיכאלה שאולי אחת הסיבות לכל הבעיות הבריאותיות מהן היא סובלת קשורה לכך שנהגה להפנים את הדברים. כשעמדנו להיפרד אמרה לי, "את יודעת, באתי אלייך עם הכוונות הכי טובות לא לדבר על הילדות שלי והנה, בסופו של דבר, שוב אני מדברת עליה". הסברתי שלא ניתן להתעלם מדברים שמפריעים ושיש לשחרר את מה שמבקש לצאת. הוספתי שייתכן כי כל הבעיות מהן היא סובלת הן חלק מהניסיון של הגוף לנקות את עצמו, והוא פשוט מנסה נואשות לעשות זאת. מיכאלה הסכימה לחשוב על אפשרות זו ברצינות.

אז מה עושים? מתחילים להקשיב לגוף! כשיש כאב או משהו אחר קורה בגוף - הולכים לרופא לבדוק. אם אין שום דבר או שזה לא חמור עד כדי כך שצריך ללכת לרופא, נכנסים למצב של שקט ומתחילים "לדבר" עם הגוף. אפשר לשאול, "מה אתה מנסה לומר לי?", "מה אני אמורה להבין / ללמוד מכך?". תנו לדברים זמן לעלות וקבלו את כל מה שעולה בלי לשפוט. התחילו להתייחס למסרים שאתם מקבלים ונסו לתקן את מה שדרוש תיקון בחייכם. ככל שתתאמנו יותר בהקשבה זו, כך תהפכו להיות מיומנים יותר וההקשבה תהיה קלה יותר - היא תהפוך לחלק מחייכם.

לסיכום, חשוב שנתחיל להקשיב למסרים של גופנו ולפעול על פיהם. לדברים שקורים יש סיבה ואם נגלה אותה, גדולים הסיכויים לכך שנוכל לחיות חיים בריאים והרמוניים.
פסיכולוגים לחיות באופן ישיר לדבר עם למידה בחורה חברים הדבקה בעיות בריאותיות הגוף אמונה בריא בריאות זוויות
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
... ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש להבחין בין שני גורמים נפרדים לגמרי: האם האוכל הוא בריא או לא, והאם האוכל הוא משמין או לא. האם אוכל יכול להיות בריא ובכל זאת לגרום להשמנה? אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: חסה נחשבת למאכל בריא. אך אם אדם יחליט לאכול במשך כל היום רק חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. כלומר, הוא אכל יותר קלוריות מהאנרגיה שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך לא בגלל האיכות של המזון, אלא בגלל הכמות שלו. האם אוכל יכול להיות לא בריא ובכל זאת להרזות? אליעד מציג את המקרה ההפוך באמצעות דוגמה נוספת: סוכר לבן. אם נניח שסוכר לבן הוא מאכל לא בריא, ואדם יחליט לצרוך רק כפית אחת של סוכר לבן בכל יום ולא יאכל שום דבר נוסף - האם הוא ישמין? התשובה היא לא. אותו אדם דווקא ירד במשקל, אך האם הוא יהיה בריא? ודאי שלא. אמנם הוא יורד במשקל ובאחוזי השומן, אך הגוף שלו לא יקבל ויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו משמין, עקב הכמות הנמוכה. מה בעצם קובע אם נעלה או נרד במשקל? לפי אליעד, יש להפריד באופן מוחלט בין איכות האוכל לבין הכמות שלו. איכות האוכל היא שקובעת אם הוא בריא או לא בריא. מזון בריא הוא כזה שיש בו ויטמינים, מינרלים ... גבוהים. לעומת זאת, הכמות היא זו שקובעת אם המזון יגרום לנו להשמין או לרזות. אם נאכל יותר קלוריות ממה שהגוף שורף, נעלה במשקל, אם נאכל פחות, נרד במשקל. מדוע אוכל בריא בדרך כלל עוזר בירידה במשקל? למרות האפשרות לאכול בריא ולהשמין, או לאכול לא בריא ולרזות, המציאות בשטח היא שאנשים שאוכלים אוכל בריא לרוב יורדים במשקל. למה זה קורה? ...
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים מה המשמעות של להודות שאתה חולה או בריא? ההרצאה מתמקדת במונחים של בריא וחולה ובמהות ההודאה במצב זה. אליעד כהן פותח את ההרצאה בהסבר על הקושי שבקבלה של חיסרון. הוא מסביר שמאוד קשה לאדם להודות ... של קונפליקט פנימי. המטרה היא להבין שהאדם לא חייב להסתיר את מה שהוא מרגיש. אם אדם מרגיש שהוא לא בריא, הוא יכול להודות בכך ולחפש פתרונות כמו תרופות, אבל אם הוא לא באמת רוצה את התרופה, הוא לא באמת רוצה להחלים. מה תפקיד ... המורכבות של קבלה עצמית, שכוללת גם את ההבנה שאם יש לך חיסרון או יתרון, אתה יכול להתמודד איתם בצורה בריאה. מה קורה אם אדם מעמיד פנים? אליעד מתאר את הבעיה שבמצב שבו אדם לא מקבל את מצבו האמיתי, אם הוא אומר שהוא בריא למרות שהוא חולה, אז התרופה שהוא מקבל לא תשפיע עליו. המצב הזה שייך למי שמעמיד פנים, ומכאן יש את הבעייתיות שקשורה לכך. ... קבלה מלאה? לסיום, אליעד מחדד את הנקודה שבעצם אם אדם מקבל את מצבו, הוא יכול לקחת את התרופה ולהיות בריא. אם הוא לא מקבל את המצב, הוא יישאר חולה, וזה מונע ממנו להתמודד עם הבעיה. בריא או חולה? ההשלכות של להודות במצב הבריאותי העמדת פנים ומצבים בריאותיים תפקיד התרופות בהחלמה האם קבלה של המצב חשובה להחלמה? ...
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום איך אפשר לדעת אם אתה בריא נפשית? אליעד כהן מציג בהרצאה דרך פשוטה אך משמעותית לבדוק עד כמה האדם שפוי ובריא מבחינה נפשית. הוא מתמקד בשאלה בסיסית אחת: האם אתה מסוגל לשבת לבד עם עצמך, בלי לעשות דבר, ולהישאר במצב של שלווה ורוגע לאורך זמן? המבחן ... להרגיש טוב לבד, ללא שום גירויים חיצוניים, היא סימן ברור לשפיות ובריאות נפשית. אליעד מסביר שאדם שמסוגל לשבת עם עצמו בלי לעשות כלום ולהישאר רגוע הוא אדם שביסודו בריא מבחינה נפשית. לעומת זאת, אדם שלא מסוגל לשאת את המצב הזה - אדם שחייב כל הזמן ריגושים חיצוניים או תעסוקה כלשהי כדי לשמור על שלוותו - הוא ... ואינו חש צורך לברוח מהמחשבות שעולות, זה סימן ברור לכך שהאדם שפוי ובריא נפשית. ככל שאדם פחות מסוגל לעמוד במצב כזה של שקט ושלווה פנימית, כך הוא צריך לשים לב יותר לבריאותו הנפשית ולהבין שישנם דברים שעליו לפתור בתוך עצמו. אליעד ממליץ גם לחפש באינטרנט מושגים נוספים כמו איך להרגיש טוב לבד, התמודדות עם ... שעמום גורם להפרעות נפשיות להרגיש טוב לבד בלי לעשות כלום מבחן בריאות נפשית עצמי מה הקשר בין שעמום לסכיזופרניה? למה קשה לשבת לבד בשקט? איך להרגיש טוב לבד בלי גירויים חיצוניים? ...
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
... ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי לשמור על בריאות נפשית? אליעד כהן פותח בשאלה האם לבן אדם עם בעיות או הפרעות נפשיות נחוצה מסגרת תעסוקתית, כמו עבודה, כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלו. הוא מסביר שהתשובה מורכבת, משום שלדעתו זה חשוב ולא חשוב באותו הזמן. כדי להבין את תשובתו לעומק, אליעד מחלק את הנושא למספר תתי - נושאים ומסביר אותם בצורה מפורטת וברורה. האם בן אדם יכול להישאר בריא נפשית בלי עבודה? אליעד מסביר כי מבחינה עקרונית, בן אדם יכול להישאר בריא נפשית לחלוטין גם בלי מסגרת תעסוקתית או בלי לעשות שום דבר באופן כללי. הוא מדגיש כי אדם שבאמת טוב לו בחיים יכול להתבטל כל היום, לא לעשות שום דבר בעל ערך או משמעות ועדיין להישאר שפוי. הדוגמה שהוא נותן לכך היא שאדם בריא נפשית יכול לצפות כל היום בטלוויזיה בתכנים שליליים, למשל חדשות על מגפת הקורונה, להבין שהכל שטיפת מוח ועדיין להישאר בריא ושפוי. אך כאן מגיעה הסתייגות חשובה - הבעיה מתחילה רק כאשר האדם אינו מרגיש טוב עם עצמו. כאשר לאדם רע, אז חוסר המעש וההתבטלות מייצרים ... והם לא מסוגלים להתמודד לבד עם המחשבות השליליות שמתעוררות בהם. מה באמת נחוץ לאדם כדי להיות בריא נפשית? הפתרון האמיתי לבעיות נפשיות, לפי אליעד כהן, הוא פיתוח השכל ופתרון הבעיות הרגשיות של האדם. הוא מתאר בפירוט כי אם ניקח אדם ... ובמקביל נעזור לו לפתור את הבעיות הרגשיות שיש לו - אותו אדם יתרפא במאה אחוז ויהפוך לשפוי ובריא נפשית לחלוטין. אליעד מדגיש כי התהליך השיקומי צריך להיות משולב בין פיתוח חשיבה לבין פתרון רגשי. לדבריו, אדם שיכול באמת, באופן מעשי, ... את מצבו הנפשי עוד יותר. לכן, אליעד מדגיש שוב ושוב כי הדבר החשוב ביותר לשיקום אמיתי של הבריאות הנפשית הוא פיתוח השכל. הוא מסביר שהשכל הוא השורש לפתרון הבעיות הרגשיות והוא גם השורש להצלחה תעסוקתית. כלומר, אדם שיפתח את השכל שלו יוכל לפתור בעיות רגשיות, יוכל להצליח במקום העבודה ולשמור על שפיות ועל בריאות נפשית באופן יציב ובר קיימא. בסוף דבריו, אליעד כהן ממליץ לאנשים לנצל את הזמן הפנוי שלהם כדי לעבוד על פיתוח החשיבה ופתרון בעיות ... לא מסוגלים לעשות זאת לאורך כל היום, אז לחפש מסגרת תעסוקתית מתאימה. האם צריך לעבוד כדי להיות בריא נפשית? חשיבות העבודה לבריאות הנפשית איך פיתוח השכל עוזר לבריאות הנפשית? האם אפשר להישאר בריא נפשית ללא עבודה? מהם היתרונות של מסגרת תעסוקתית? מה קורה כשיש בעיות רגשיות במסגרת תעסוקתית? ...
רופא חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני
רופא חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני
... חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני מהי המשמעות של השאלה האם הרופא עצמו חולה או בריא? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה הפילוסופית והמעשית של האם יש חשיבות אם הרופא עצמו חולה או בריא כאשר הוא מטפל בחולה. זהו נושא שמעלה את השאלה לגבי ... יכול לעזור לו להתרפא, או לחילופין, הוא עשוי לסבול מאמונה שהרופא עצמו לא יכול לעזור לו משום שהוא חולה בעצמו. תוצאה של מצב כזה היא שהחולה לא תמיד יוכל לזהות אם הרופא בריא או חולה, ושישנה השפעה ישירה של המצב הרפואי על ההבנה של החולה את בריאותו של הרופא. האם הרופא חייב להיות בריא על מנת להצליח לרפא את החולה? הנושא המרכזי בהרצאה הוא האם הרופא חייב להיות בריא פיזית כדי להיות מסוגל לרפא חולה. אליעד מציין כי אם הרופא סובל מאותו סוג של מחלה כמו החולה, האם יש בכך ניגוד אינטרסים או חוסר יכולת להצליח בטיפול? האם מצב הרוח של הרופא או מצב בריאותו משפיעים על האפקטיביות של הטיפול? הוא מציע שייתכן כי לא תמיד יש קשר ישיר בין בריאותו של הרופא לבין יכולתו לרפא. מה המשמעות של חולה רוחני? חלק מהשיחה מתמקד בהגדרה של חולה רוחני ואיך מצב רוחני משפיע על הבריאות הפיזית של אדם. אליעד מציע כי מחלה רוחנית עשויה ... לפנות לרופא שסבל או סובל מאותה מחלה שהוא עצמו סובל ממנה, מתוך הנחה שהרופא יוכל להבין אותו טוב יותר. אולם, אליעד מעלה את השאלה האם זה בהכרח נכון. יש מקום לשאול אם בריאות הרופא באמת משפיעה על יכולתו לספק טיפול יעיל. מהן ... שלא הצליחו להועיל, או מתוך תחושת חשדנות כלפי הרפואה. הוא מציע כי לעיתים חולה יבחר להתנסות בטיפולים לא קונבנציונליים כי הוא מרגיש שאינו מקבל תשומת לב מספקת ממערכת הבריאות הרגילה. האם יש מקום לתרופות שהרופא עצמו לא השתמש ... אם היו לו אלטרנטיבות אחרות. ככל שלחולה יש פחות אלטרנטיבות, הוא עשוי להיות יותר פתוח לקבל טיפול אפילו אם הוא לא משוכנע לגבי האפקטיביות שלו. רופא חולה האם יש קשר בין בריאות הרופא ליכולת הריפוי שלו? חולה רוחני השלכות של ...
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
... זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות למה נמשך קשר זוגי לא בריא למרות חוסר ההתאמה? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים לא בריאה, לעיתים קרובות מתעורר קונפליקט פנימי משמעותי. מצד אחד, האינטואיציה אומרת שהקשר אינו מתאים, ומצד שני, יש אינטואיציה נוספת שמושכת להישאר. אליעד ... של מה הוא מרוויח ומה הוא מפסיד. המודעות מאפשרת לו לחיות עם פחות רגשות אשמה, להכיר בערך של המורכבות, ולראות את הזוגיות כמסגרת של צמיחה והתפתחות, ולא רק כמקום של התאמה מושלמת ומנוחה. איך להתמודד עם קשר זוגי לא בריא? מה עושים כשאין התאמה זוגית? למה קשה למצוא בן זוג מתאים? איך לפתור קונפליקטים בזוגיות? האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? איך לפתח מודעות עצמית ...
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
... לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי החזק ביותר של האדם? ויתבאר העניין של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט הנפשי. זא לפעמים קשה לאדם לעשות ספורט, ולאכול אוכל בריא, משתי סיבות. והסיבה הראשונה היא, צרכים פיזיים של הגוף. כגון לדוגמא שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש בו רכיבים מסוימים, שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות ... הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג של תחושת שובע כללית, ועוד כל מיני תחושות רגשיות נוספות, שהאדם משיג אותן ... לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את האוכל שאינו בריא עבורו, והסיבה הרגשית החזקה ביותר, לכך שהאדם מרגיש, שממש כאילו אין לו בחירה חופשית, ושהוא ממש אוכל בצורה כפייתית של ממש (אכילה כפייתית), היא בגלל שמה שהאדם רוצה יותר מכל, זה ... לעשות כרצונו החופשי, אלא הוא מוגבל לעשות כך או אחרת. והאדם אוכל בצורה לא מאוזנת, גם כדי להוכיח לעצמו, שהוא מלך, שהוא יכול לעשות כרצונו, גם אם רצונו הוא נגד בריאותו. כי העשיר ניכר בכך שהוא מבזבז את כספו, גם על מה שלא מביא לו תועלת. והמלך, יודעים שהוא מלך, דווקא כאשר הוא עושה דברים שרק מלך יכול לעשות, שהם בעיקר דברים שהוא לא מוכרח ... וכיוב. משום, שהאדם רוצה להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו, בלי מגבלה כלשהי. ולפעמים המצב מתהפך. דהיינו, שהאדם מרגיש שכבר כאילו אין לו בחירה חופשית לאכול בצורה בריאה. והאדם יותר מרגיש שהוא מוכרח לאכול לא בריא, יותר מאשר שהוא מרגיש, שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. זא בהתחלה נראה לאדם שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ואז האדם לא רוצה לאכול תזונה נכונה, כי זה מגביל את החופש שלו. אבל כאשר האדם מרגיש, שהוא משועבד לזה שהוא אוכל בצורה לא בריאה, גם אז האדם חווה שהחופש האישי שלו נלקח ממנו. ואז האדם מנסה לעשות דיאטה ולאכול תזונה נכונה, כדי להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו. זא אם האדם מרגיש שהוא משועבד לאוכל ולהשמנה, אז האדם רוצה דווקא לעשות את ההפך, ולהוכיח לעצמו, שהוא חופשי, ושהוא לא מוכרח לאכול בצורה לא בריאה, אלא שהוא כן יכול לאכול בתזונה נכונה וכולי. ואז האדם עושה דיאטה, ואז יש לאדם מוטיבציה לעשות דיאטה, כאשר הוא מרגיש שהדיאטה מחזירה לו את החופש האישי שלו, לבחור את מה שהוא אוכל. ... חופשית. ואז האדם גם משתדל לשמור על המשקל שלו, על ידי זה שהאגו של האדם מתנפח, מכך שהוא מרגיש, שהוא הצליח להיות חופשי ולעשות כרצונו, בכך שהוא לא אוכל מזון לא בריא. ואחכ, האדם שוב פעם מרגיש שהוא משועבד, לכך שהוא צריך לאכול רק בצורה בריאה. ואז האדם שוב פעם רוצה לאכול בצורה לא בריאה וכולי. וכך זה חוזר על עצמו, מדיאטה אחת לדיאטה אחרת וחוזר חלילה על עצמו, פעם אחרי פעם, כידוע לכל. והכל תלוי, היכן האדם מרגיש יותר חופשי. אם האדם מרגיש יותר חופשי כאשר הוא אוכל כרצונו, אז הוא יאכל כרצונו, גם אם זה לא בריא. ואם האדם מרגיש יותר חופשי, כאשר הוא אוכל רק תזונה בריאה, אז הוא יאכל רק תזונה בריאה וכולי. ומי שיתבונן היטב יראה, כי יש כאן בעיה רצינית, מלכודת רצינית, ופרדוקס אישי רציני, שהוא זה שמונע מהאדם לעשות דיאטה, לרדת במשקל ולשמור על המשקל. כי לא משנה מה האדם יעשה, ... פתרון. זא, כל זמן שיש לאדם רצונות כלשהם, מוכרח שהאדם ירצה את כל הרצונות כולם במינונים שונים ובעוצמות שונות. דהיינו, מוכרח שהאדם ירצה גם לאכול כרצונו אוכל לא בריא, ושהאדם בו זמנית ובמקביל, ירצה לא לאכול כרצונו אוכל לא בריא, אלא לאכול רק אוכל בריא. ומוכרח שהאדם ירצה את כל הרצונות בו זמנית בבת אחת. כי האדם רוצה את הכל בבת אחת, כדי להרגיש את השלמות. אלא, שזה לא ממש אפשרי, כפי שניתן להבין. ולכן, מנקודת מבט אחת, אין לזה ... רוצה בלי לשמור על המשקל, ושהוא לא מוכרח בכלל לשמור על המשקל שלו. ושמתוך המקום הזה, מתוכו האדם בוחר בבחירה חופשית, כן לשמור על המשקל שלו, וכן לאכול בצורה בריאה. זא, כל זמן שהאדם יחשוב שהוא מוכרח לעשות משהו, ושאסור לו לעשות משהו, הוא אוטומטית, ירצה לעשות את ההפך. ולכן האדם מוכרח להביא את עצמו למצב, שבו הוא ירגיש חופשי לגמרי, מכל מגבלה ...
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
... נוטים להתמודד עם ההתנגדות באמצעות ניסיון להפריך אותה או להקטין את חשיבותה. למשל, אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הרגילה תהיה להסביר לו מדוע זה לא באמת מזיק, או מדוע ההנאה מהטעם חשובה יותר מהבריאות. דוגמה נוספת: אם לקוח אומר שהמוצר יקר, ... לא באמת יקר, או שהוא שווה את ההשקעה. הבעיה בגישה הרגילה הזו היא, שהיא מקבלת את הנחת היסוד של המתנגד. למשל, מי שאומר שהציפס לא בריא, מניח באופן סמוי שמשהו לא בריא הוא רע ושלא כדאי לאכול אותו. מי שמנסה ... של ההתנגדות, צריך להשתמש בה בדיוק כפי שהיא כדי לחזק את הטיעון ההפוך. לדוגמה: אם מישהו אומר: אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה תהיה: אתה צודק, בדיוק בגלל שזה לא בריא אתה צריך לאכול את הציפס. אם לקוח אומר: ... שאתה חושב שאין לך בעיות אתה צריך ייעוץ, כי אנשים שחושבים שהכל בסדר יכולים לפספס דברים שחשוב לשפר. אדם אומר: אני לא צריך ביטוח בריאות כי אני בריא. התגובה תהיה: דווקא כשאתה בריא אתה צריך ביטוח, כי ביטוח עושים לפני ... לשכנע אותו לעשות. הדרך האינסטינקטיבית להגיב היא לנסות להפריך את ההתנגדות, למשל אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הטבעית תהיה לנסות להראות לו שזה לא כזה לא בריא, או שזה לא משנה כי זה טעים, או שצריך ליהנות בחיים. הגישה הרגילה לשכנוע מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא. התגובה הרגילה היא להסביר לו למה זה לא באמת לא בריא או למה זה לא משנה. אם מישהו אומר המוצר ... שמנסה לשכנע מסכים עם הנחת היסוד של המתנגד ומנסה להראות לו מדוע זה לא רלוונטי או נכון במקרה הזה. כלומר, אם מישהו אומר שציפס לא בריא, הוא בעצם מניח שאם משהו לא בריא אז לא כדאי לאכול אותו, ובמקום לשבור את ... שבגללה הוא לא רוצה ולעשות ממנה את הסיבה שבגללה הוא כן צריך לעשות את זה. דוגמאות: אם מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התשובה תהיה נכון, ולכן אתה צריך לאכול ... להם בעיות כבר מטפלים בהן, אבל מי שחושב שאין לו בעיות עלול לפספס דברים שיכולים לשפר אותו. אם מישהו אומר אני לא רוצה לקנות ביטוח בריאות כי אני בריא, התשובה תהיה בדיוק בגלל זה אתה צריך ביטוח - כי ביטוח קונים כשאתה בריא, לא כשאתה כבר חולה. למה זה עובד? השיטה ... הזה של שכנוע אתה בא לשכנע מישהו במשהו לדוגמא אתה בא לשכנע מישהו לאכול ציפס ואז הוא אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, עכשיו מה ה - default אומר שמה עושים בדרך כלל כשמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז מה אומרים לו מה האינסטינקטיבי שאתה אומר לו? אומרים לו כל מיני דברים שמסבירים לו למה זה לא משנה שזה לא בריא ואז מה אם זה לא בריא אבל זה טעים. ש: צריך ליהנות בחיים. אליעד: צריך ליהנות בחיים ומי אמר לך שזה לא בריא וזה בכלל בריא ויש מחקרים שאומרים שזה בריא. ש: צריך לאכול את זה דווקא שזה לא בריא. אליעד: שנייה נכון, עכשיו מישהו בא בטענה ... אבל ואז בעצם אתה מסכים איתו על הנחת היסוד שאומרת שאם לא כל הסיבות האלה אז באמת היה עדיף לו לעשות שיעורים, שאם באמת הציפס לא בריא אז באמת עדיף לו לא לאכול את הציפס. עכשיו ... אידיאלית. אליעד: אידיאלית לפחות שתהיה לך ב - memory אחר כך תבחר מה לשכנע, נגיד שמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז הוא בעצם רוצה שתסכים איתו שזה שזה לא בריא זה רע ומהסיבה הזאת עדיף שלא יאכל את ...
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
... לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או דיאטה ללא בשר. הוא מתחיל בכך שמציין את הקושי בשכנוע, במיוחד כשמדובר בשינוי בתפיסת עולמו של אדם שחשבת שהתזונה שלו כבר נכונה ובריאה. מה המצב הנוכחי של אותו אדם? השלב הראשון הוא להבין האם אותו אדם מודע לכך שהתזונה שלו לא בריאה. אם הוא חושב שהתזונה שלו בריאה, יהיה קשה מאוד לשנות את דעתו. אליעד מציע לשאול את האדם איך הוא יודע שהתזונה שהוא אוכל היא בריאה, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא אוכל בריא, אך בפועל הוא אוכל מזון מעובד או בשר מטוגן עם הרבה מלח, השאלה שתשאל היא איך הוא יודע שהאוכל שהוא אוכל בריא. איך לשכנע מישהו על ידי דוגמה אישית? אליעד מציין שדוגמה אישית, כמו הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר טוב, לא בהכרח תשפיע על אחרים, שכן מדובר ... כעובדות מדעיות מוחלטות, במיוחד כשמדובר בתזונה, תחום שאינו בקונצנזוס רפואי ברור. לדוגמה, רוב הרופאים לא יסכימו שתזונה נטולת בשר או מלח היא בהכרח בריאה יותר. יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר, כמו יש מחקרים שמראים שזו לא תזונה בריאה, ויש גם כאלה שטוענים שזה מועיל. כדאי לבדוק בעצמך. האם שכנוע צריך להתבסס על ידע רפואי? אליעד מדגיש שאדם שאינו רופא או מומחה לתזונה לא יכול לספק ראיות ... ולהסיק מסקנות אישיות. הדרך האמיתית לשכנוע היא להנחות את האדם לערוך ניסוי אישי ולא להסתמך על דעות לא מבוססות או מניפולציות. איך לשכנע מישהו לאכול בריא? מהי תזונת פליאו? האם בשר מזיק לבריאות? איך לשכנע לשמור על תזונה בריאה? האם מלח מזיק לבריאות? איך לגרום למישהו להתחיל לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, ומדגיש את הקושי בשכנוע, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או דיאטה ללא בשר. תחילה, הוא מציע להבין ... מדגים דרך מקרה של בן שמנסה לשכנע את אביו לשנות את התזונה שלו לתזונת פליאו, או לפחות להפחית אכילת בשר, מאחר שהוא משוכנע שאכילת בשר ומלח מזיקים לבריאות. מהי השאלה האמיתית שצריך לשאול בשכנוע לתזונה בריאה? אליעד מדגיש כי לפני שניגשים לשכנע אדם כלשהו, חייבים לבדוק שתי שאלות בסיסיות: האם האדם אותו רוצים לשכנע בכלל מודע לכך שהתזונה שלו מזיקה? האם האדם אותו רוצים לשכנע מסכים שזה חשוב להיות בריא יותר? אם האדם חושב שהוא כבר אוכל בריא, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו אחרת. לפי אליעד, קודם כל חשוב להבהיר לאדם שזה בכלל חשוב להיות בריא. אחר כך, יש להבהיר לו שהמזון שהוא אוכל באמת אינו בריא כפי שהוא חושב. אם מישהו אומר שהוא אוכל בריא, אבל בפועל הוא אוכל מזונות מעובדים או בשר מטוגן ועתיר מלח, אליעד מציע לשאול אותו איך בדיוק הוא יודע שמה שהוא אוכל בריא, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. האם דוגמה אישית מספיקה כדי לשכנע אדם לשנות תזונה? אליעד מסביר שאדם עשוי להביא דוגמה אישית ולומר: הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר טוב, או הפסקתי לאכול מלח וזה פתר לי בעיות בריאות. אולם, אליעד מדגיש שדוגמה כזו אינה מספיקה לשכנוע אובייקטיבי, מכיוון שמדובר במקרה פרטי וסובייקטיבי. הגוף של כל אדם שונה, ולכן מה שעוזר לאדם אחד לא ... ועל נתינת אפשרות לאדם להיווכח בעצמו בתוצאות השינוי. למה חשוב לא לנסות למכור אמת מוחלטת בתזונה? אליעד מדגיש שאחד הקשיים המרכזיים בשכנוע לתזונה בריאה נובע מכך שבריאות היא נושא מורכב וסובייקטיבי. הוא מדגיש שלא נכון להציג את הדעות שלך בתזונה כאמת מוחלטת, בעיקר כאשר הן אינן בקונצנזוס רפואי ברור. הוא מסביר, למשל, שרוב הרופאים בעולם לא בהכרח יסכימו שתזונה נטולת בשר או נטולת מלח היא בהכרח בריאה יותר, לכן יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר: יש מחקרים מסוימים שטוענים שזה לא בריא, ויש אנשים שניסו את זה ומרגישים טוב יותר, לכן כדאי לך לבדוק בעצמך. אליעד ממליץ תמיד להיות קרוב ככל האפשר לאמת, ולהיזהר מאוד שלא להציג דעה או ניסיון ...
האגו של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה, אגו טוב ואגו רע, להיות אלוהים, חווית האלוהות
האגו של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה, אגו טוב ואגו רע, להיות אלוהים, חווית האלוהות
... של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה, אגו טוב ואגו רע, להיות ... בהרצאה זו את נושא האגו מנקודת מבט ייחודית, תוך הדגשת ההבדלים בין אגו בריא ואגו חולה, והקשר שלהם לחוויית ... של הקיום, כאשר האדם מגלה מהי האמת של עצמו ושל המציאות. מהו אגו בריא ומהו אגו חולה? אליעד מסביר שהאגו יכול להיות גם טוב וגם רע, תלוי במידת האמת שהוא משקף. האגו הבריא הוא כזה שמשקף אמת מוחלטת ושלמה. הוא מביא לדוגמה את האגו של אלוהים, שאותו הוא מגדיר כאגו אמיתי ובריא, מפני שאלוהים הוא החוויה הכוללת את ... זאת, אדם שחווה את עצמו בצורה שלמה ומלאה, ללא גבולות, נמצא במצב של אגו בריא, כיוון שהתפיסה שלו תואמת למציאות ... להילחם בו או להעלים אותו, אלא משהו שצריך להפוך אותו לאמיתי. האגו הבריא הוא מצב שבו האדם מודע לאמת על עצמו ... שכל המציאות מאוחדת ואין דבר שהוא באמת נפרד מהכלל, כך האגו שלו נהיה בריא יותר ואמיתי יותר, עד למצב שהאדם חווה ... הדרך הנכונה אינה לנסות להיפטר מהאגו, אלא להבין אותו ולהפוך אותו לבריא. אליעד מדגיש שהאדם חייב קודם כל להבין ... את זה, הוא יכול להתחיל לפעול בצורה נכונה שתוביל אותו לחוות אגו אמיתי ובריא. כלומר, הוא לא נלחם באגו, אלא משתחרר ... שמגבילים אותו. אליעד נותן דוגמה נוספת של אנשים שאומרים שהם בעלי אגו בריא, אך למעשה הם עדיין חווים הפרדה, ולכן האגו שלהם אינו באמת בריא. לדעתו, אגו בריא אמיתי הוא רק זה שכולל את הכל ללא ... אפילו הכי מעודנת, יוצרת סוג של הגבלה או נפרדות. הדרך היחידה לאגו בריא ושלם היא לחוות את המציאות בצורה בלתי ... מול עצמו. רק הבנה מלאה ושלמה של המציאות תוביל לחוויה אמיתית של אגו בריא ושל חווית האלוהות עצמה. מהו האגו של ... האלוהות? מה ההבדל בין אגו טוב לאגו רע? איך להפוך את האגו לאמיתי ובריא? האם אפשר להעלים את האגו? מהי חווית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בריא
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בריא, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בריא, איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, מומלץ, מורה רוחני בתחום בריא - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 14:56:58 - wesi4