ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אכילה רגשית ✔הפרעות אכילה בגברים - מבוא ✔הפרעות אכילה בגברים (באנגלית: Men's eating disorders) הן הפרעות אכילה המהוות... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הפרעות אכילה בגברים - מבוא
הפרעות אכילה בגברים (באנגלית: Men's eating disorders) הן הפרעות אכילה המהוות תוצר של לחץ חברתי המתבטא באמצעות אמצעי המדיה השונים, בדומה להפרעות אכילה בנשים. על אף הדמיון בין גברים לנשים, התגובה ללחץ חברתי זה משתנה בין המינים.

בספרות המחקרית מתקיימת לה אינטראקציה בין מגדר, דימוי גוף והפרעות אכילה, כאשר יותר נשים לוקות בהפרעות אכילה מגברים. הטיה זו מקורה בכללי האבחון להפרעות האכילה שמותאמים יותר לנשים מאשר לגברים. בשל כך, מעט גברים יאובחנו כלוקים בהפרעות אכילה וזאת מפני שקיים שוני מגדרי בין ביטויים של הפרעות האכילה בגברים ולנשים. למרות שרוב הגברים לא יהיו בסכנה ללקות בהפרעות אכילה, הם אינם חסינים להשפעות ולחצים חברתיים בנוגע לאידאל הגוף הגברי. בדומה לנשים שנדרשות לקיים אידאל גוף נשי שמקדם רזון, החברה דורשת מגברים לקיים אידאל גוף גברי שמקדם רזון ושרירים. מבנה זה כולל חזות חיצונית חטובה שבנויה משרירי חזה נפוחים, כתפיים רחבות, זרועות שריריות וגדולות, מותניים צרות ושרירי בטן. מבנה גוף זה הפך להיות סממן לגבריות באמצעות התקשורת והסביבה החברתית שאהדה ושיבחה גברים שריריים וקבעה שגוף שרירי הוא האידאל הצורני לגבריות הגוף.

בדומה לנשים, מחקרים מראים שחשיפה קטנה בלבד למקורות הללו מובילה להתפתחותן של הפרעות בדימוי הגוף ולהפרעות אכילה בקרב גברים - כאשר רוב הגברים אינם מרוצים מחזות גופם, רוצים להוריד במשקל ולהיות יותר רזים ושריריים. בניגוד לנשים, גברים רוצים יותר להעלות מסת שריר ולהוריד במשקל מאשר להיות רזים. בספרות המחקרית מוערך ש - 25% ממקרי הפרעות האכילה בקרב מבוגרים הם גברים. בעשורים האחרונים ישנה עליה בקרב אבחון הפרעות האכילה בגברים. הפרעות האכילה בגברים מתחלקות לשלושה קטגוריות אבחוניות: אנורקסיה נרבוזה, בולימיה נרבוזה ודיסמורפיה של השריר (אנ').

תוכן עניינים:

1 שכיחות הפרעות אכילה בגברים

2 היסטוריה של הפרעות אכילה בגברים

3 אנורקסיה נרבוזה בגברים 3.1 תסמינים שכיחים לאנורקסיה נרבוזה

4 בולימיה נרבוזה בגברים 4.1 תסמינים שכיחים של בולמיה נרבוזה בגברים

5 דיסמורפיה של השריר 5.1 מאפיינים

5.2 תסמינים של ההפרעה

6 גורמי סיכון להפרעות אכילה 6.1 מודל מעורבות המשפחה

6.2 מודל חברתי - תרבותי

6.3 מודל גיל

6.4 מודל היסטוריית ילדות

6.5 מודל המקצועות

6.6 מודל נטייה מינית

6.7 מודל המגדר הגברי

7 הבדלים מגדריים בהפרעות האכילה

8 דרכי טיפול 8.1 טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBTׂׂ)

8.2 פסיכותרפיה

8.3 טיפול תרפותי

8.4 מניעה חינוכית בבתי ספר

1

שכיחות הפרעות אכילה בגברים:

מבחינה חברתית, הפרעות אכילה נחשבות להפרעה פסיכיאטרית ששכיחה יותר בקרב נשים ונדירה בגברים. הסיבה לשכיחות נמוכה בגברים, היא בניסוח לא מותאם של כלי אבחון שמותאמים לתסמיני הפרעות אכילה של נשים מאשר לגברים. התסמינים להפרעות אכילה שגברים מציגים שונים מהתסמינים שנשים מציגות, ובשל כך הרבה גברים לא מאובחנים בהפרעות אכילה. מבחינת אנורקסיה נרבוזה 5% - 10% מהמקרים הם גברים, מבחינת הבולימיה 10% - 15% מהמקרים הם גברים ומבחינת הפרעות אכילה לא טיפוסיות (N.O.S) כ - 20% מהמקרים הם גברים.

היסטוריה של הפרעות אכילה בגברים:

הפרעות אכילה בגברים התקיימו לאורכה של ההיסטוריה האנושית. אחת מהדוגמאות הידועות לכך ניתן למצוא בקרב גברים ממעמד האצולה בימיה של האימפריה הרומית. באותה תקופה היה מנהג שכיח בקרב האצולה הרומית שלפיו היה נהוג לרוקן את הקיבה על ידי הקאה יזומה בחדר שיועד לכך הקרוי בשם "וומטריום" - גברים ונשים ממעמד היו מקיאים בחדר זה על מנת לרוקן את קיבתם לבואה של הארוחה הבאה, פעולה זו בימינו הייתה נחשבת לתסמין מטהר של בולימיה נרבוזה. בחלוף כמה עידנים, לקראת אמצע המאה ה - 17, רופא בשם "ריצ'רד מורטון" מתאר בספרו מקרה של אנורקסיה נרבוזה ששמה דאז היה "אפפסיה היסטריקה". בספר מתוארים שני מקרים של אישה צעירה ונער בן 16 אשר הרעיבו את עצמם ללא שום סיבה פיזיולוגית להפסקת צריכת המזון. מקרה נוסף תועד במאה ה - 18, על ידי רופא אחר בשם "רוברט וויט". רוברט וויט כתב עבודה על שלושה גברים שהראו תסמינים של אנורקסיה נרבוזה. אותם גברים, בדומה לתיאור המקרה של "ריצ'רד מורטון", הרעיבו את עצמם ללא שום סיבה פיזיולוגית להרעבה. ב - 1874, החוקר "ויליאם גול" החליף בעבודת המחקר שלו את שם הפרעת האכילה "מאפפסיה היסטריקה" לשם המודרני "אנורקסיה נרבוזה". החלפה זו נעשתה כדי להראות שהפרעה פסיכיאטרית זו איננה מתקיימת רק בנשים כפי שנקבע בעבר אלא מתקיימת גם בגברים.

לצד התפתחות הרפואה והמדע, הפרעות אכילה בקרב גברים נחקרו בכמה אופנים, אחד מהם היה המאפיין הביוכימי. לאורכה של מלחמת העולם הראשונה החלו להופיע מקרים של הרעבות ורזון חולני בקרב חיילים ללא סיבות פיזיולוגיות לכך. החוקרים דאז רצו להבין מדוע החיילים מרעיבים את עצמם למצב של חולי ואף מוות, לשם כך רצו למצוא את הגורם להרעבה הרצונית וחיפשו אותו במבנה המוחי נוירולוגי - ביוכימי של הלוקים באנורקסיה נרבוזה. מטרתם הייתה להבין האם מקור ההרעבה הינו אורגני או רצוני. לאחר מכן, בתחילת המאה ה - 20, ההגדרה הרפואית להפרעות אכילה שמה דגש על מערכות יחסים במשפחה הגרעינית בשונה מהדגש הביוכימי של ההפרעה, כפי שנחקר במלחמת העולם הראשונה. בתקופה ההיא נטען שמערכות יחסים משפחתיות לא מתפקדות, ספציפי משפחות שבהן דמות האם מהווה סמכות דומיננטית ושתלטנית, ודמות האב פאסיבית ומרוחקת, עלולות לגרום לבנם לפתח הפרעות אכילה. באופן דומה הבן יפתח הפרעות אכילה במשפחות שבהם האב דומיננטי שתלטן ותוקפני והאם פאסיבית ולא נוכחת בחייו של הילד. בהתאם לכך, הרפואה והפסיכיאטריה מייחסות קשר בין נטייה מינית להפרעות אכילה בגברים. כאשר גברים הומוסקסואלים נמצאים בסיכון גבוה ללקות בהפרעות אכילה, זאת מפני שמבחינה תרבותית - חברתית, קהילה זו שמה דגש רב יותר על מראה חיצוני על אידאל היופי הגברי. מכך מתקיים לחץ בקהילה על חבריה לפתח גוף רזה ושרירי, דבר המוביל להתפתחותן של הפרעות אכילה.

משנות ה - 30 ואילך של המאה ה - 20, עם התרחבות השפעתה של הפסיכואנליזה בדיסציפלינות הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, גברים הודרו מהגדרה ואבחון של הפרעות אכילה. זאת מפני שאלו הסתמכו על התאוריה הפסיכואנליטית שמסבירה שמקורן של הפרעות אכילה הן במערכת היחסים שבין האם לבת, כשאין התייחסות למערכת היחסים שבין האם לבן או למערכת היחסים שבין האב לבן. כך נוצרו כלי אבחון שזנחו גברים והתמקדו רק בנשים. כלומר, הפרעת האכילה עברה תהליך פמיניזציה בשנית עוד מימיה שנקראה "אפפסיה היסטריקה".

אנורקסיה נרבוזה בגברים:

בשונה מנשים שלוקות באנורקסיה נרבוזה אשר להן המשקל עצמו הוא המשמעותי ביותר, המשתנים החשובים ביותר לגברים הם הגודל והצורה של הגוף. אנורקסיה נרבוזה נגרמת בגלל הפרעה בדימוי גוף ובאה לידי ביטוי במחשבות טורדניות בנוגע לצורה של הגוף ולרצון לשנות אותו באמצעות פעילות גופנית או ניתוחים פלסטיים. ברוב המקרים של אנורקסיה נרבוזה ובגברים במיוחד, הפרט יחל במשטר דיאטה על מנת להוריד במשקל למשך תקופה מסוימת. אולם לאחר שהמשקל התייצב, הפרט חש מצוקה שאינו ירד מספיק במשקל, ואז יחל במסכת של פעילות גופנית אינטנסיבית.

פעילות זו היא מאפיין ישיר של גברים שלוקים באנורקסיה נרבוזה. גברים אלו מקיימים פעילות גופנית אובססיבית ומונעים מעצמם לאכול, בשונה מנשים ששבאותה סיטואציה ישמרו על יציבות המשקל אך ימנוע מעצמם אכילה באותה מידה. כלומר, עוצמת פעילות הגופנית של נשים תהיה נמוכה משל גברים. פעולת האימונים האובססיביים יחדיו עם מניעת האכילה מושיבות ללוקים באנורקסיה נרבוזה את תחושת השליטה על המשקל שלהם ובפרט על חייהם. פעולות מונעות אלו משמשות כאמצעי להרגעת החרדה מעלייה במשקל ועיוות הצורה של הגוף.

תחושת השליטה שמקנה הפרעת האכילה לחייו של הלוקה אינה היחידה. אנורקסיה נברוזה משפיעה נחרצות על חייו של הלוקה ותורמת לחייו בכמה תחומים מרכזיים. בקרב נערים החולים באנורקסיה נרבוזה, ניתן לראות ששנערים אלו חווים קשיים בלימודים או בחיי המשפחה. ההפרעה עוזרת להם להתמודד עם קשיים אלו בכך שדוחקת את שאר הבעיות הצידה ומאפשרות לאותו נער לא להתמודד עמן. באותו האופן, האנורקסיה יכולה להסיח את דעתו של הגבר הבוגר מבעיות בחיי הנישואים, בעבודה וכו' - כאשר העיסוק בגוף ובעיצובו הוא מוקד תשומת הלב שמסיח את דעתו מנושאים בעייתיים. בהתאם לכך, בין אם הלוקים הם גברים מבוגרים ובין אם הם גברים צעירים, האנורקסיה נרבוזה מקנה להם תחושה של שליטה בחייהם, מחזקת אותם בסיטואציות המעוררות פחד או חוסר ביטחון וכו'. במקרה של נערים, האנורקסיה מאפשרת לנער לשחק את תפקיד "החולה" במשפחה ובכך האחריות לחייו מוסרת ממנו ועוברת אל משפחתו. מנגד, בסיטואציה משפחתית אחרת שבה המשפחה של הנער שתלטנית ומונעת ממנו אוטונומיה והבעה עצמית, האנורקסיה נותנת לו אשליה שהוא שולט על חייו ולא מוכפף למשפחתו.

מאפיין שכיח בקרב גברים שלוקים באנורקסיה נרבוזה הוא החמרה במצבם כתגובה לאירוע דחק. אירוע זה מוביל אותם לדרכי ההתמודדות קודמות שמתקשרות להפרעת האכילה. כדי להתמודד עם הסיטואציה המלחיצה, גברים אלו חוזרים לקיים פעילות גופנית מאסיבית אובססיבית והרעבה עצמית.

תסמינים שכיחים לאנורקסיה נרבוזה:

ראו קריטריונים לאבחון בערך אנורקסיה נרבוזה

בולימיה נרבוזה בגברים:

בולימיה נרבוזה מאופיינת בקיומו של מעגל סודי, בו הלוקה חווה בולמוסי אכילה המלווים בהקאות, שלשולים והתנהגויות מטהרות כגון צום ממושך ופעילות גופנית מאומצת - כל אלו על מנת לא לעלות במשקל. בולימיה נרבוזה בגברים שונה במאפייניה מבולמיה נרבוזה בנשים. הגברים הבולמיים, בשונה מנשים, לא מקיאים ולא משתמשים בחומרים משלשלים, אלא עוסקים בפעולות המטהרות על מנת לשלוט במשקלם. ההתנהגות המטהרת השכיחה ביותר בגברים שלוקים בהפרעה זו היא פעילות גופנית אובססיבית. אולם ישנם מקרים נדירים של גברים בולמיים שמקיאים ומשתמשים בחומרים משלשלים. בהתאם לכך, בולמוסי האכילה של גברים נדירים מבולמוסי האכילה של נשים ועוצמתם נמוכה יותר. הפעילות הגופנית האובססיבית בגברים הבולמיים מאפשרת להם לחוש תחושת ביטחון בנוגע לדפוסי האכילה שלהם, מפני שהם חשים שהפעילות הגופנית שרפה את עודף הקלוריות שצרכו. תחושת האשם בדבר קיומה של הפרעת אכילה מסוג זה מאוד מקשה על גברים בולמיים לפנות לעזרה, ובדומה לנשים שלוקות בבולימיה נרבוזה, הם טובים מאוד בלהסתיר את הפרעות האכילה שלהם.

תסמינים שכיחים של בולמיה נרבוזה בגברים:

ראו קריטריונים לאבחון בערך בולימיה נרבוזה

דיסמורפיה של השריר:

המחשה לדימוי הגוף עקב דיסמורפיה

דיסמורפיה של השריר היא התעסקות בשרירי הגוף יחדיו עם קיומו של דחף להעלות במשקל ללא עליה באחוזי שומן. כאשר התכלית הנדרשת היא לעלות במשקל מבלי להשמין (gaining weight without getting fat).

מאפיינים:

בעבר הדיסמורפיה של השריר הייתה שכיחה בעיקר בקרב מפתחי גוף, אולם בעשורים האחרונים היא חדרה אל עולמם של גברים נוספים, למשל אלו שמתאמנים בחדרי הכושר או שאינם עוסקים בפיתוח גוף באופן מקצועי. ההפרעה עצמה נקראת "אנורקסיה נרבוזה הפוכה" מפני שהתסמינים שלה מאוד דומים לתסמינים של אנורקסיה נרבוזה. לדוגמה, אדם הלוקה באנורקסיה רואה עצמו במראה ובבואתו משתקפת לו תמונה המעוותת מהמציאות - כך גם הלוקה בדיסמורפיה שמביט בעצמו במראה. הלוקה באנורקסיה רואה עצמו כנפוח למרות שבמציאות הוא צנום, בעוד שהלוקה בדיסמורפיה של השריר רואה עצמו צנום למרות שבמציאות הוא שרירי וגדול ממדים.

הדיסמורפיה של השריר נחשבת להפרעה פסיכיאטרית שקיימת בגברים. כמו הפרעות דימוי גוף, הפרעה זו כוללת עיסוק אבנורמאלי בהיעדר חוסן גופני שבא לידי ביטוי בשרירים, הנראה כשידפון ללוקה בהפרעה למרות שמציאות הוא גדול ושרירי למדיי.

תסמינים של ההפרעה:

הלוקה מאופיין במחשבה טורדנית בנוגע לחזות החיצונית שלו - מחשבות כגון רזון וחוסר יכולת להעלות במסת שריר.

המחשבה הטורדנית מובילה להבעה של לחץ, חרדה ואשמה. אלו גורמות ללוקה לנהוג בהתנהגויות הימנעות בכשניים מהתחומים הבאים:

1.הפרט באופן שכיח מוותר על פעולות סוציאליות, תעסוקתיות ומשפחתיות חשובות כמענה על צורך קומפולסיבי לשמר את תוכנית האימונים או הדיאטה שלו.

2.הפרט נמנע מסיטואציות שבהן הגוף שלו חשוף לאחרים, וכאשר נחשף לסיטואציות כאלו מראה תסמינים של מצוקה ובהלה.

3.העיסוק הטורדני בחוסר יכולתו של הגוף לעלות במסת שריר או שינוי צורה של הגוף גורמים למצוקה ואי יכולת לעסוק בפעילויות סוציאליות, תעסוקתיות ומשפחתיות.

4.הפרט ממשיך להתאמן, לעשות דיאטה או להשתמש בחומרים מפתחים למרות הידיעה שהפעולות הללו פוגעות בבריאות שלו.

עיסוקו של הפרט בהיותו קטן וצנום איננה נגרמת מהפרעות פסיכיאטריות אחרות כגון אנורקסיה נרבוזה, בולימיה נרבוזה או הפרעת גוף דיסמורפית (BDD).

גורמי סיכון להפרעות אכילה:

מודל מעורבות המשפחה:

מערכות יחסים בעיתיות במשפחה עלולות להוביל לקיומה של אנורקסיה נרבוזה בבנים, נערים וגברים. למשל, קיום מערכת יחסים פתולוגית עם ההורים. לדוגמה: הורים מגוננים יתר על המידה - אימהות המונעות מבנם אוטונומיה והתנסויות חברתיות (התנסויות שיעזרו לבנם להסתגל לחיים הבוגרים כגבר בוגר), אבות דומיננטיים, רגזניים וקרים רגשית וכו'. כל אלו עלולים לגרום לבנם לפתח אנורקסיה נרבוזה עקב ערך עצמי נמוך וחוסר ביטחון.

מודל חברתי - תרבותי:

בעיות דימוי גוף בגברים נגרמות מקיומם של לחצים חברתיים חיצוניים שדורשים מגברים לקיים מבנה גוף ספיציפי, הדומה למפתחי הגוף. מבנה גוף זה כולל: כתפיים רחבות, גב בצורת האות האנגלית וי (v) וגוף שרירי באופן כולל. גברים מקבלים את המסרים הללו מהגדרות של אמצעי המדיה לגבריות בצמוד לביקורת מצד הסביבה הקרובה והמשפחה. זאת כאשר הביקורת נועדה לשמש כסנקציה חברתית נגד שונות גוף הגבר מהמודל האידאלי.

בהתאם לכך, נערים משווים את גופם לאידאל המדיה הגברי וחשים חוסר סיפוק מהגוף שלהם. חוסר סיפוק זה מועצם כאשר אמצעי המדיה השונים מציפים את הבנים הצעירים במודלים של גיבורי על, דוגמנים ושחקנים שריריים, אשר מקבלים אהדה חברתית בדבר גופם החטוב שנחשב למודל המקובל לגבריות.

מודל גיל:

גיל ההתבגרות מהווה גורם סיכון להופעתן של הפרעות אכילה בקרב נערים מתבגרים. מבחינה התפתחותית בגיל ההתבגרות ישנו פער בין ההתפתחות המנטאלית להתפתחות המינית גופנית. פער זה מוביל לקושי בגיבוש בגרות נפשית יציבה ובנוסף לאי סיפוק מהמראה החיצוני, אלו יחדיו יכולים לגרום להתפרצותה של הפרעת אכילה.

מודל היסטוריית ילדות:

חלק מהגברים שלוקים בהפרעות אכילה ובעיקר בדיסמורפיה של השריר פונים לפיתוח הגוף, כיוון שבילדות היו חלשים וחולים. כתוצאה מכך, סבלו מבריונות בבית הספר. הבריונות גרמה לאותם נערים לחוש חסרי ביטחון וחלשים. לכן בבגרות, הלוקים רוצים להוכיח לעצמם שהם אינם הילדים החלשים שהיו בילדותם, ומכך מתחילים בתהליך אימונים שלטענתם שמקנה להם שליטה עצמית, אמביציה ותחושת הישג. דבר שנבצר מהם בילדותם.

מודל המקצועות:

מקצועות עבודה שקשורים למראה חיצוני כגון משחק, דוגמנות וכו' עלולים לגרום להתפתחותן של הפרעות אכילה בגברים. בהתאם לכך, מקצועות ספורטיביים כגון אגרוף, אצנות, משחקי כדור, אתלטיקה וכו' גם מעלים את הסיכוי לקיומה של הפרעת אכילה בגברים.

מודל נטייה מינית:

מבחינה חברתית, בקהילה ההומוסקסואלית ניתן דגש על מראה חיצוני ומשיכה מינית. גברים הומוסקסואלים דומים בנוהגם לנשים הטרוסקסואליות, בכך שהם מפתחים את המראה החיצוני שלהם על מנת למשוך תשומת לב מגברים. גברים אלו מפתחים את גופם יותר מגברים הטרוסקסואלים על מנת לשפר את המשיכה הפיזית אליהם. לפיכך, הלחץ להיות מושך פיזית בקהילה הגאה יכול להוביל להיווצרותן של הפרעות אכילה בקרב הומוסקסואלים.

מודל המגדר הגברי:

מהגילאים הצעירים ביותר, בנים ובנות צופים בחברה המבוגרת ומבינים מה היא המשמעות בלהיות גבר או אישה. החברה המערבית מטמיעה באותם ילדים את הערכים והאופן שבו גבר או אישה אמורים להיראות ולנהוג. נלאחר שהפנימו מסרים אלו, נערים רבים מתחילים לעסוק בפעילויות ספורטיביות כגון: כדור רגל, כדור סל וכדומה.

במהלך פעילויות אלו הנערים מפתחים דימוי גוף מסוים וככל שהם מתפתחים פיזית ונפשית, נוצר קשר בין היכולת הספורטיבית, הגוף והדימוי העצמי. במהלך גיל ההתבגרות ישנם לחצים חברתיים על הנערים להתאים את עצמם לחוקי מגדר גבריים. בהתאם לכך חל לחץ חברתי כבד על המראה החיצוני וצורת גוף של הגבר האידאלי. כובד חברתי זה יוצר אצל הנערים המתבגרים דימוי גוף שלילי וחוסר ביטחון כי גופם רחוק מהאידאל ששואפים אליו. בהתאם לזאת, החוק המגדרי הגברי בחברות המערביות דורש מהגברים להיות חזקים ולהיראות חזקים כאשר הנראות של חוזק זה באה לידי ביטוי בשרירים בולטים ומודגשים. בדומה לכך, נדרשים הגברים להראות יכולת אתלטית גבוהה וביטוי של אגרסיביות פיזית.

בחברה המערבית המתועשתת ישנה השפעה חברתית קשה על אזרחיה של המדינה המתועשת. השפעה חברתית בולטת במיוחד היא אידאל היופי שקושר הצלחה, עוצמה, יופי עם רזון. כאשר אידאל היופי לגבריות כולל גוף רזה ושרירי. מודל זה הוא מודל השאיפה של נערים מתבגרים שבונים את הזהות הגברית שלהם תחת גוף שרירי ורזה. אולם לאידאל זה השפעה הרסנית על עולמו הנפשי וחייו של הנער המתבגר והגבר הצעיר - הוא יכול לגרום להיווצרותן של הפרעות אכילה כגון אנורקסיה נרבוזה, בולימיה נרבוזה ודיסמורפיה של השריר.

הבדלים מגדריים בהפרעות האכילה:

מבחינת התסמינים של הפרעות אכילה, אין הבדלים גדולים בין גברים לנשים, אולם יש כמה נקודות שוני מגדריות. אחד המאפיינים השכיחים ביותר להפרעות אכילה הוא עיסוק אובססיבי בפעילות גופנית. בהשוואה לנשים, נמצא שרמת הפעילות הגופנית של גברים בעלי הפרעות אכילה גבוהה מזו של נשים. בהתאם לכך, בבולימיה נרבוזה בגברים מתקיימות עליות וירידות במשקל אל מול נשים שמשקלן נשאר יציב. בנוסף, נשים בולמיות מתאפיינות ביותר התנהגויות מטהרות מאשר גברים. מנגד, הגברים הבולמים מתאפיינים בהתנהגויות מונעות כגון פעילות גופנית אינטנסיבית וקיום של משטרי דיאטה חמורים.

מאפיין נוסף שמראה על הבדלים בתסמיני הפרעות האכילה בגברים ונשים הוא היחס לגוף ולצורה שלו. המשתנה המשמעותי ביותר לגברים בעלי הפרעות אכילה הוא הצורה של הגוף, כשהמטרה של הלוקה היא לעצב גוף שרירי ודק. לעומת זאת, המשתנה המשמעותי ביותר לנשים הוא המשקל עצמו ופחות הצורה של הגוף. נשים שואפות למשקל נמוך וגברים שואפים לגוף חטוב ודקיק. בהתאם לכך, משתנה מבדיל נוסף בין גברים לנשים בעלי הפרעות אכילה הוא האופן שבו שהם שומרים על משקל תקין - נשים תרעבנה את עצמן על מנת להישאר רזות בעוד שגברים יעסקו בפעילות ספורטיבית אובססיבית על מנת לשמר מסת שריר גבוהה ואחוזי שומן נמוכים.

גיל ההתגברות מהווה אמצעי מגדרי מבדיל, במיוחד בהשפעתו על תחושת השליטה של הלוקים בהפרעות האכילה. ההתפתחות המינית משפיעה אחרת על עולמו של המתבגר והמתבגרת, כאשר לאחד ההתפתחות מהווה יתרון ולשנייה ההתפתחות המינית מהווה כגורם למצוקה נפשית. בגיל ההתבגרות הגוף של המתבגר או המתבגרת משתנה והופך מגוף של ילד / ילדה ללא מאפיינים מגדריים לגוף של בוגר בעל סימנים ברורים לנשיות וגבריות. הסימנים לנשיות כוללים: התמלאות של שומן בשדיים, ירכיים והתרחבות האגן. אלו מקשים רבות על עולמה הנפשי של הנערה המתבגרת בעלת הפרעת האכילה. המעבר מילדות לנשיות גורם לה לחוש שהיא מאבדת שליטה על גופה. מנגד ההתפתחות המינית הגברית כוללת: ההתרחבות של הכתפיים, התפתחות של מסת שריר וצמיחה לגובה. אלו דווקא תורמים לעולמו הנפשי של הנער, כי נראה דקיק ושרירי יותר ומכך קרוב יותר לאידאל הגוף הגברי. משתנה ההתפתחות המינית משפיע גם על תחילת היווצרותה של הפרעת האכילה כשנשים מפתחות הפרעות אכילה בתחילת שנות העשרה וגברים מפתחים הפרעות אכילה בסוף שנות העשרה ותחילת שנות העשרים לחיהם.

הבדל מגדרי נוסף להבדל ההתפתחות המינית הוא יכולת ההסתרה של הפרעת האכילה בין גברים לנשים. מכיוון שמבחינה חברתית הפרעות אכילה מיוחסות לנשים, גברים יכולים להסתיר יותר בקלות את הפרעות האכילה שלהם. בנוסף לכך, האידאל החברתי לגבריות תורם לגברים להסתיר את הפרעת האכילה שלהם, זאת מפני שמבחינה חברתית גברים אמורים להיות רזים ושרירים, מכך מאוד קשה להבחין בין גבר נורמטיבי שאוהב לעסוק בספורט כתחביב אל מול גבר שלוקה בהפרעת אכילה אשר משתמש בספורט על מנת להישאר רזה.

השונות המגדרית בין המינים בקיומן של הפרעות אכילה באה לידי ביטוי בגילאים הצעירים ביותר, בנים ובנות צופים בחברה המבוגרת ומבינים מה היא המשמעות בלהיות גבר או אישה. החברה המערבית מטמיעה באותם ילדים את האופן שבו גבר או אישה אמורים להיראות ולנהוג. הרבה נערים לאחר שהפנימו את המסר החברתי בנוגע לחזות ולהתנהגות גברית מתחילים לעסוק בפעילויות ספורטיביות שונות כמו כדורגל, כדורסל וכו'.

דרכי טיפול:

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBTׂׂ):

בטיפול התנהגותי קוגניטיבי, מתייחסים למאפיינים פסיכולוגים שונים שבאים לידי ביטוי באמונות וביחס אל הגוף בהפרעת האכילה. בטיפול מתייחסים לנושאים הבאים: המניע שעומד מאחורי הרצון לשמר משקל נמוך, הסיבות לקיומה של הערכה עצמית שלילית והפרעת דימוי גוף.

בנוסף לכך נחקרות האמונות והתפיסות בנוגע לאכילה, צורת גוף ומשקל גוף. בטיפול זה נחקרים האלמנטים ההתנהגותיים של ההפרעה, כגון: קיומן של דיאטות מחמירות, פעילות ספורטיבית אובססיבית, בולמוסי אכילה והקאה יזומה. מטרת הטיפול היא לאתר את המגנונים שמובילים לקיומה של הפרעת האכילה ולבטל אותם.

הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי עוזר למטופל לזהות את הסטיות המחשבתיות שלו המובילות אותו לחרדה, ומכך להמיר אותן במחשבות אחרות ולבטל את ההשפעה ההרסנית שלהן. לדוגמה: אחד מההיבטים של חולי אנורקסיה נרבוזה הוא תחושה של חוסר נוחות בבגדים צמודים, מכיוון שהם חושבים שתחושת הדחיסות היא תוצר של השמנה - אדם שכזה יחשוב לעצמו "אני השמנתי ולכן הבגד צמוד". בעזרת הטיפול, הלוקה בהפרעה ילמד להטות את המחשבה שלו לאמונה שהבגד התכווץ בכביסה והוא לא תוצר של עליה במשקל, ובכך יביא לידי ביטול של תחושת האשמה הכבדה והחרדה.

הפן ההתנהגותי בא לידי ביטוי בטיפול בכך שמקיימים תוכניות התערבות או ניסויים התנהגותיים, בהן בוחנים את אמיתותיהן של אמונות השווא ומנסים לבטלן. לדוגמה: כאשר הלוקה מאמין שאם הוא לא יתאמן מספר מסוים של אימוני כושר במהלך השבוע הוא יעלה במשקל, תוכנית ההתערבות תיצור ניסוי שבו הוא לא יתאמן במשך שבוע ואז משקלו ייבדק על מנת לבחון אם אכן עלה במשקל.

פסיכותרפיה:

הטיפול הפסיכותרפי מתמקד בבעיות הבין אישיות של הלוקה עם סביבתו הקרובה וכיצד אלו משמרות ומקיימות את הפרעת האכילה. המטרה של הטיפול היא לבטל את ההשפעה הסביבתית שיצרה את הפרעת האכילה. טיפול זה יעיל במיוחד לטיפול בבולימיה נרבוזה אולם הוא עוזר גם לשאר הפרעות האכילה שקיימות. בטיפול הפסיכותרפי מסתמכים על תאוריות פסיכולוגיות שלפיהן המרכיב הבין אישי של האדם הוא משמעותי להסתגלות פסיכולוגית בסיטואציות חברתיות קשות. המקור להפרעות אכילה, לפי התאוריות הללו, הוא הסביבה התרבותית - חברתית - סביבה שיוצרת הפרעות דימוי גוף ואכילה. לפי תאוריות אלו, החברה, התרבות והסביבה הקרובה של האדם משפיעות על עולמו הפנימי של הלוקה.

השפעה זו באה לידי ביטוי בהערות שקיבל הלוקה בעבר לגבי מראהו החיצוני, משקלו וגופו. בהתאם לזאת, בטיפול הפסיכותרפי מושם דגש על האינטראקציה הבין אישית שבין הלוקה בהפרעת אכילה לאנשים אחרים משמעותיים בחייו. אנשים בעלי הפרעות אכילה לא מקבלים תמיכה מסביבתם הקרובה בדבר קשיי הסתגלות לתנאי החיים הקשים. אנשים אלו לא מקבלים תמיכה רגשית מבני המשפחה והחברים הקרובים ובכך קשה להם לקיים ויסות רגשי. במהלך הטיפול עוזרים למטופל להתגבר על הבדידות שלו ולעזור לו לסגל תכונות התמודדות שיעזרו לו להחלים מהפרעת האכילה.

טיפול תרפותי:

הטיפול התרופתי הנהוג בהפרעות אכילה זהה לטיפול התרופתי הנהוג בטיפול בדיכאון. למידע נוסף ראו טיפול תרופתי בערך דיכאון קליני.

מניעה חינוכית בבתי ספר:

כמעט בכל בית ספר מערבי קיים צוות רפואי שמורכב מיועצות חינוכיות, מורים וסגל רפואי טיפולי. צוות זה בודק האם בקרב התלמידים קיימת סכנה להפרעות אכילה, לרוב באמצעות מתן בדיקה רפואית בידי רופא מומחה. בנוסף לבדיקה הרפואית, לעיטים נערכת בדיקה נוספת הנעשית באמצעות זימון התלמידים החשודים כלוקים בהפרעות אכילה לראיון עם אחד מאנשי הצוות, שמראיין ושואל שאלות בנושאים הבאים:

איך התלמיד מרגיש עם הגוף שלו?

האם היה שינוי במשקלו של התלמיד בתקופה מסוימת ואיך הוא בא לידי ביטוי?

האם היה לתלמיד קושי באכילה במשך תקופה מסוימת?

האם עשה התלמיד דיאטה לצורך ירידה במשקל?

האם התלמיד צמחוני או טבעוני?

מה הוא סדר הארוחות של התלמיד והאם הוא שומר על תזונה תקינה?

בהינתן מתן תשובות חיוביות לחלק גדול משאלות אלו, על הצוות הרפואי או איש הסגל הממונה לכך לפנות לערכה לזיהוי ואיתור הפרעות אכילה מטעם משרד הבריאות, משרד החינוך והעבודה. ערכה זו כוללת חוברות לימוד, שקפים לעבודה בצוות והקלטות הדרכה. בנוסף לכך מתקיימות הכשרות מורים בנושאי הפרעות אכילה בבני נוער מטעם משרד החינוך, וכאשר קיים חשד סביר לתלמיד הלוקה בהפרעת אכילה, הוריו מוזמנים לשיחה עם יועצת או פסיכולוגית בית הספר. במקרה הצורך, התלמיד יופנה למרפאות מיוחדות שמתמחות בהפרעות אכילה.
אימון דימויים מצוקה נפשית הומו לשפר דימוי עצמי שינוי זהות מגדרית הומוסקסואלים רגשות מיניים הערכה עצמית גבוהה להשיג ערך עצמי אישה אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעות אכילה בגברים הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות עודף משקל
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה מהי אכילה רגשית? אכילה רגשית היא מצב שבו האדם אוכל לא מתוך רעב פיזיולוגי או צורך הישרדותי, אלא בגלל סיבות רגשיות שונות. כדי להבין מהי בדיוק אכילה רגשית, חשוב להבין תחילה את ההבדל בין אכילה רגילה, ... רעב אוכל כי הוא צריך לאכול כדי לשרוד, ואם הוא לא יאכל, הוא יהיה רעב ועלול למות מרעב. כל עוד האכילה היא לשם הישרדות או שמירה על הבריאות בלבד, זו אינה אכילה רגשית. לעומת זאת, כאשר האדם אוכל מסיבות שאינן קשורות ישירות להישרדות או לבריאות, כגון דיכאון, עצב, שעמום, עייפות, חרדה או עצבנות, מדובר באכילה רגשית. כלומר, האדם משתמש באוכל כאמצעי להרגיע את רגשותיו או להקל על עצמו מתחושות שליליות. לדוגמה, אם אדם חש מדוכא ואוכל על מנת לשפר את מצב רוחו, או אם הוא משועמם ואוכל כדי להעביר את הזמן, זוהי בדיוק אכילה רגשית. אילו סוגים שונים של אכילה רגשית קיימים? קיימים שני סוגים מרכזיים של אכילה רגשית: סוג ראשון הוא מצב שבו האדם אוכל בלי שהוא בכלל ... המתוק מעניק לו תחושת סיפוק רגשי או נחמה רגשית. כלומר, הבחירה מה לאכול מושפעת כאן מרגשות ולא רק מצרכים תזונתיים או פיזיולוגיים. מהם הגורמים הנפוצים לאכילה רגשית? אנשים אוכלים מסיבות רגשיות מגוונות, כגון: שעמום: האדם אוכל כדי להעסיק את עצמו. דיכאון ועצב: אכילה על מנת לנחם את עצמך ולהקל על הכאב הנפשי. לחץ וחרדה: האוכל נתפס כדרך להירגע ולהפיג מתחים. התמכרות למתוק: אכילה של מתוקים כדי לחוות תחושת נעימות או התרגשות. אכילה חברתית: האדם אוכל כדי להשתלב או ליהנות מחברה של אחרים. עייפות: האכילה משמשת כדרך להתמודד עם העייפות ולהגביר את תחושת הערנות. מה הבעיה המרכזית עם אכילה רגשית? אכילה רגשית בפני עצמה אינה בהכרח רעה. האדם יכול להפיק הנאה רגשית וסיפוק מהאכילה, ואין בכך כל פסול. אך הבעיה נוצרת כאשר האכילה הרגשית מובילה לצריכת מזון מוגזמת, לא בריאה או מיותרת. ברוב המקרים, אנשים שאוכלים מתוך מניעים רגשיים נוטים לבחור במזונות עשירים בסוכר, שומן או קלוריות, מה שעלול לפגוע בבריאותם בטווח הארוך. כאשר האדם אוכל אכילה רגשית , לעתים הוא צורך כמויות גדולות יותר מהדרוש לגופו, מה שמוביל להשמנה, בעיות בריאותיות כמו סוכרת, מחלות לב, בעיות עיכול ועוד. נוסף על כך, האכילה הרגשית עלולה להפוך להרגל בעייתי שקשה לשלוט בו, מצב שעשוי ליצור מעגל של תסכול, אשמה והידרדרות רגשית נוספת. איך ניתן לטפל באכילה רגשית? הטיפול באכילה רגשית מתחיל ראשית במודעות לבעיה. האדם צריך לשאול את עצמו מדוע הוא אוכל, ולהבחין האם הוא אוכל בגלל רעב פיזי, צורך בריאותי או דווקא מסיבות רגשיות. לאחר שהאדם מבין שיש לו נטייה לאכילה רגשית, עליו לנסות לזהות אילו רגשות או מצבים גורמים לו ...
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות שונים כמו שעמום, עצב, דיכאון, או תסכול. ... כך, המוח מקשר בין אוכל לבין תחושות חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים אחרות שאינן קשורות לאוכל. לדוגמה, אם ... רע, המוח מחפש את האוכל כדי לשחזר את הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם לא ילך לאכול כשמרגיש רע, הוא לא יחזק את ... חשוב לא לאכול, אלא להתמודד עם הרגש בדרכים אחרות. מה קורה אם אני נכשל ונפנה לאוכל בכל זאת? אם אדם נכשל ונפנה לאוכל במצבים של אכילה רגשית, ההתניה הזו יכולה להתחדש. עם זאת, אפשר להתחיל שוב ולנסות להימנע מאוכל גם כאשר קשה. לאורך זמן, אם לא ... כמובן, יהיה קשה בהתחלה, אבל עם הזמן המוח יתחיל לשכוח את ההתניה הזו. כיצד להתמודד עם התמכרויות נוספות? העקרונות שניתנים על אכילה רגשית תקפים גם להימנעות מהתמכרויות אחרות כמו עישון, סקס או חוויות רגשיות כמו געגועים לאקס. כל התמכרות כזו ... מבלי להיענות לדחף, ההתניה תלך ותיחלש. הזמן יעזור לשכוח את הקשר של אוכל = תחושה טובה או כל התמכרות אחרת. סיכום: דרכי ההתמודדות עם אכילה רגשית 1. להבין כי אכילה רגשית היא אכילה מתוך רצון למלא צורך רגשי ולא פיזי. 2. לזהות את ההתניות החיוביות שקשורות לאוכל ולנסות למצוא ... לשיפור המצב הרגשי, כמו פעילויות מהנות, תחביבים או חיבור חברתי. איך להפסיק התמכרות? איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? מהי אכילה רגשית? איך להתמודד עם התמכרויות? הבנת מנגנוני זיכרון ושכחה מהי אכילה רגשית? שאלה: מה זה בעצם אכילה רגשית? תשובה: אכילה רגשית היא מצב שבו בן אדם אוכל לא רק מתוך רעב פיזי, אלא מתוך סיבות רגשיות. כלומר, במקום לאכול כי חסר לגוף ... להרגיש טוב יותר באופן רגשי. שאלה: אפשר דוגמה פשוטה? תשובה: אם מישהו רעב באמת - הוא ילך לאכול כדי לספק צורך הישרדותי, וזה לא אכילה רגשית. אבל אם בן אדם משועמם, בודד או מתוסכל, ואז הוא פונה לאוכל בשביל להרגיש טוב יותר או כדי למלא איזשהו חלל רגשי, זו אכילה רגשית. שאלה: איפה אפשר ללמוד עוד על הגדרת אכילה רגשית? תשובה: אפשר להיכנס לאתר ולכתוב מה זה אכילה רגשית ולראות שם הסברים נוספים ומפורטים. מהן הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית? שאלה: נאמר שיש המון דרכים להתמודד, אבל מה העיקרית ביותר? תשובה: הדרך העיקרית והטובה ביותר היא להבין ... מוצאים תחליף טוב יותר מאוכל? תשובה: במקרה כזה, אפשר להשתמש גם בדרך אחרת, שהיא חלקית אבל עדיין יכולה לעזור. זו דרך שמתמקדת בהבנה שאכילה רגשית מופעלת על ידי זיכרון, ואז מנסים למחוק או להחליש את הזיכרון שמקשר בין אוכל לבין הרגשה טובה. איך קשור מנגנון הזיכרון לאכילה רגשית? שאלה: מדוע בכלל המוח חושב שאוכל הוא פתרון לרגשות שליליים? תשובה: זה קורה כי בעבר, כאשר בן אדם היה ... אוכל = כיף. שאלה: מה קורה אם האדם רעב וגם יש לו עניין רגשי? תשובה: אז לפעמים האלמנט הפיזי והרגשי מתערבבים. אבל כשמדברים על אכילה רגשית, מתכוונים בעיקר לחלק שבו אתה אוכל לא כדי לספק רעב אמיתי, אלא כדי למלא ריק או קושי רגשי. איך מחיקת ... הוא מתקשר או הולך אליה, הוא מחזק את הגעגוע. כך גם עם עישון או עם התמכרויות אחרות. מהו המחיר של הפתרון הזה? שאלה: אז אם אני נמנע מאכילה רגשית, עדיין יישאר לי רע. זה לא פותר לי את הרע. תשובה: נכון. לכן יש פתרון עמוק יותר - למצוא דרך אמיתית לגרום לעצמך להרגיש טוב בלי אוכל. אבל הפתרון של למחוק את הזיכרון שאוכל עושה טוב יפתור לפחות את בעיית האכילה הרגשית. ייתכן שתצטרך להתמודד עדיין עם מצב רוח ירוד, חרדה או שעמום, אבל כבר לא תסבול גם מההשמנה או ההלקאה העצמית על אכילה מיותרת. אז מה כן מומלץ לעשות במצבים רעים? שאלה: אם אני בכל זאת נשאר עם הרגשות ... שוב את הקשר. התהליך הזה יכול להיות בעל עליות וירידות, אבל לאורך זמן, בלי חיזוק שלילי, הזיכרון הזה נחלש. סיכום הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית שאלה: אפשר סיכום מלא ושיטתי? תשובה: 1. להבין שהאכילה הרגשית נובעת מרצון למלא צורך רגשי ולא צורך פיזי. 2. לזהות שזו התניה חזקה במוח, שנוצרה בגלל זיכרונות חיוביים ...
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
... ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה איך לא להשמין בתקופת הקורונה? הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה. אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם אוכלים יותר ממה ... המרכזיות לכך שאין זה מספיק רק להמליץ על פעילות גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית תתאמן. רוב האנשים בבתים בזמן ... להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת. אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון? הקורונה לא יצרה בעיות חדשות, אלא רק ... הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות לפני הקורונה, הסגר רק ... מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי. איך לצמצם אכילה רגשית? כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, אלא מהצורך להתמודד ... בתחומים שמספקים עניין והישג אישי. כל שינוי כזה יכול לעזור להימנע מהשמנה ולשמור על בריאות פיזית ונפשית בתקופה מאתגרת זו. השמנה דיאטה תזונה קורונה התמודדות עם הקורונה בטלה שיעמום איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? אז איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא ל
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני עקרונות בסיסיים: הכנסת פחות אנרגיה (קלוריות) לגוף. הוצאת יותר אנרגיה (פעילות גופנית וספורט). לדבריו, המנגנון הפשוט הוא שאם תכניסו פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל. מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל. לא משנה באיזו שעה אוכלים, או מה בדיוק ... זהה. אליעד מדגיש שמה שמשנה בפועל זו הכמות הכוללת של הקלוריות הנכנסות והיוצאות מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה מהאנרגיה שהגוף שלו ... הכמות והאיזון בין הכנסת אנרגיה והוצאתה, והאיכות של המזון רק משפיעה על האופן שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם רגשות לא נעימים ... הוא נותן דוגמה של פלסטלינה: אם אדם מכניס חתיכת פלסטלינה לתוך כדור ומוציא אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך האיכות של המזון משפיעה על הירידה במשקל? אליעד מבהיר שאמנם עיקרון הקלוריות הוא המרכזי, אך איכות המזון כן חשובה. מזונות פחות בריאים מתפרקים בצורה אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. כתוצאה מכך, איכות המזון משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב לירידה במשקל? אליעד מסביר שחשוב להבין שזה בסדר להרגיש מעט רעבים מדי פעם. אנשים שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב מגיעה אחרי שכבר ... את נפח הקיבה ולהרגיש שבעים מכמויות קטנות יותר, צריך להרגיל את הגוף לאכול פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת אצלם ... או ההגבלה גורמת לתחושת סבל ותחושה שהם לא יכולים ליהנות ממה שהם רוצים. הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט לא לאכול ... באופן פרקטי: להבין שצריך להתפשר - או לאכול פחות או לעשות יותר ספורט, או לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה הקשר בין חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית והשמנה? אליעד מציג סיבה נוספת לקושי בשמירה על המשקל - חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית. הוא ... שנרשם לחדר כושר כדי לקבל מוטיבציה, אבל בפועל הוא לא עושה ספורט כי הוא לא באמת רוצה מספיק. לדברי אליעד, השאלה החשובה שצריך לשאול את עצמך היא: כמה אני באמת רוצה לרזות או ל
ניתוח קיצור קיבה, ירידה במשקל, אכילה רגשית, איך לרדת במשקל? הרזיה, דיאטה, איך לשכנע אנשים? NLP, לצאת מהדיכאון, מוטיבציה לעבוד, להתמודד עם דיכאון
ניתוח קיצור קיבה, ירידה במשקל, אכילה רגשית, איך לרדת במשקל? הרזיה, דיאטה, איך לשכנע אנשים? NLP, לצאת מהדיכאון, מוטיבציה לעבוד, להתמודד עם דיכאון
... קיצור קיבה, ירידה במשקל, אכילה רגשית, איך לרדת במשקל? הרזיה, דיאטה, איך לשכנע אנשים? NLP, לצאת מהדיכאון, מוטיבציה לעבוד, להתמודד עם דיכאון מהם המניעים לניתוח קיצור קיבה? חבר ששוקל 120 קילוגרם ומתעייף מכל הדיאטות והשיטות השונות עשוי להגיע למסקנה שכדאי לו לעבור ניתוח קיצור קיבה. מדובר במצב שבו הוא רואה בניתוח פתרון מיידי לבעיית המשקל, אחרי שעמד בפני כישלונות רבים בניסיונות ירידה במשקל. האם ניתוח קיצור קיבה פותר את הבעיה לחלוטין? יש הטוענים שהניתוח ... מהבעיה - הוא מפחית את הרעב הפיזי, אך לא את הרעב הנפשי. לאחר הניתוח, האדם ירגיש פחות רעב מבחינה פיזית, אך אם הבעיה נובעת מדיכאון או אכילה רגשית, הוא עשוי להמשיך להרגיש רעב נפשי ולהיות מונע על ידי רגשות. ... ישנן סטטיסטיקות שונות שמצביעות על הצלחת הניתוח, אך יש חשש שהתוצאה לא תישאר לאורך זמן. אם לא מטפלים בשורש הנפשי של הבעיה, ייתכן שהמשקל יעלה שוב. עם זאת, עצם הפחתת הרעב הפיזי עשויה להוריד את הלחץ לאכול, כך שלמרות שהרעב הנפשי לא בהכרח ייעלם, הוא עשוי לא לאכול הרבה כמו בעבר. איך אפשר לטפל בשורש הבעיה? הבעיה הנפשית נמצאת בשורש התנהגות האכילה הרגשית. אם האדם מודע לכך שהוא בורח לאוכל, ניתן להציע לו טיפול נפשי. ... את ההתנגדות הזאת. חשוב גם להכיר בכך שייתכן שהוא לא יהיה מוכן להתמודד עם הבעיה וימנע משיחה בנושא. האם אפשר לעזור לאדם מבלי להתמקד במשקל? ישנה גישה סיבובית שבה לא מתמקדים ישירות במשקל, אלא בתחום אחר שבו האדם יכול לחוות הצלחה. לדוגמה, אם הוא נמצא ... בכך ולפתח תחושת אחריות. ברגע שהוא מתחיל להאמין בעצמו וביכולת שלו להתמודד עם אתגרים, הוא עשוי גם לגשת בקלות רבה יותר לטפל בבעיות המשקל שלו. כיצד לגרום לאדם להאמין בעצמו? דרך אחת לעזור לאדם היא לעודד ... ומגלה שהוא יכול להצליח, הדבר עשוי להשפיע על הרצון שלו לשנות גם את הרגלי האכילה. האם ניתוח קיצור קיבה פותר את הבעיה? כיצד להתמודד עם אכילה רגשית? האם אפשר לשמור על תוצאות ניתוח קיצור קיבה? איך לעזור לאדם מדוכא למצוא מוטיבציה? מה הקשר בין דיכאון לבעיות אכילה? מה מוביל אדם בעל משקל עודף לשקול ניתוח קיצור קיבה? חבר ששוקל כ - 120 קילו ומתעייף מכל תהליכי הדיאטה עלול להגיע למסקנה שכדאי לו לעבור ניתוח קיצור קיבה. מדובר במצב שבו הוא רואה בניתוח פתרון מיידי לבעיית עודף המשקל, לאחר שניסה דיאטות ושיטות אחרות ולא הצליח לאורך זמן. מדוע יש הטוענים שמדובר בטיפול ... מזון, אבל הרצון הנפשי לא בהכרח משתנה. האם התוצאות נשמרות לאורך זמן? ישנן סטטיסטיקות שונות לגבי הצלחת הניתוח לאורך זמן. יש חשש שהמשקל יכול לחזור ולעלות, מכיוון שהשורש הנפשי לא טופל. יחד עם זאת, עצם ... שלפעמים יש אנשים שלא מוכנים להתמודד עם הבעיה שלהם ומעדיפים להישאר במצבם, גם אם הוא כואב. כיצד אפשר לעזור גם בלי להתמקד ישירות במשקל? יש שיטה סיבובית לעזור לאדם לפתח מוטיבציה ואמונה בעצמו בנושאים ... לקחת אחריות ולהתאמץ למען תוצאה כלשהי, הוא מתחיל להאמין ביכולתו להשיג מטרות. הדבר עשוי להשפיע גם על הרצון והמוכנות שלו לטפל בבעיית המשקל. אם הוא למשל מחפש עבודה, אפשר לעודד אותו להשקיע בכך, וכאשר יצליח, הוא עשוי לגשת ביתר קלות גם לאתגרים האחרים בחייו, כמו הרגלי אכילה ודיאטה. השמנת יתר ומוטיבציה דיכאון ואכילה רגשית ניהול שיחה עם אדם שנמצא במשבר כיצד לפתח הרגלים חיוביים לאורך זמן ש: חבר ששוקל 120 קילו והתעייף כבר מכל התהליכים האלה של הדיאטות וכו ועכשיו הגיע לאיזושהי מסקנה שכדאי לו לעשות ניתוח לקיצור קיבה. ... זה בכלל? אליעד: שיסבול. ש: הוא מוכן. אליעד: אנשים מתים לא מוכנים לדבר על הבעיות שלהם אז הם מתים ושומרים את זה. ש: דיברנו על זה שהוא שמן נניח כמוני. אליעד: זה לא המצב אבל, אבל זה מצב לפי מה שאני מבין שהיא ... את זה בצורה סיבובית, מה זה אומר בצורה סיבובית בנושאים אחרים נגיד בעבודה לדוגמה יש לו עבודה, מה הנושא יש משהו שהוא רוצה בחיים חוץ מלרדת במשקל? ש: למשל לעבוד. אליעד: יפה אם את עוזרת לו להתחיל לעבוד ויושבת מדרבנת אותו להתחיל לעבוד מעצמו זה יגרום לו לרדת במשקל, למה כי הוא לומד לקחת אחריות כי הוא לומד להתאמץ למען תוצאה כי הוא לומד להאמין בעצמו כל שאר הסיפורים והעניינים, זאת אומרת באמצעות זה שאת אומרת לו מה עם העבודה שלך? זה כמו להגיד לו מה עם הדיאטה שלך? זה בדיוק אותו דבר. זה אותו דבר כאילו אם את יושבת איתו מה עם ... איך מוצאים לך עבודה, בוא תתאמץ בשביל העבודה תראה כמה טוב יהיה לך כשתמצא עבודה את דוחפת לו את זה לראש אז הוא מעצמו אחר כך גם יעשה דיאטה זה יעודד אותו לעשות דיאטה. ש: אוקי זה יחדיר לו גם מוטיבציה אתה אומר. אליעד: הבנו את הנושא ...
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל מה זאת הפרעת אכילה של אכילה יתרה? הפרעת אכילה המתבטאת באכילה יתרה, לפי אליעד כהן, מוגדרת כמצב שבו האדם אוכל מעבר למה שהוא אמור לאכול בהתאם לחוקי הדיאטה שלו. אכילה זו נעשית ללא סיבה מוצדקת, כמו למשל במקרים בהם אדם כבר סיים לאכול אך ממשיך לאכול עוד ועוד, עד מצב של הקאה וחוזר חלילה. הפרעת אכילה מסוג זה מתבטאת באכילה ללא תחושת רעב, או מעבר לתחושת שובע הגיונית. מה הקשר בין הרעבה עצמית לאכילה כפייתית? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להפרעת אכילה כפייתית או אובססיבית קשורה להרעבה ... האדם מתעלם מתחושת הרעב שלו ולא אוכל כשהגוף דורש, נוצר מצב פסיכולוגי של סבל או מצוקה, הגורם אחר כך לאכילה כפיצוי רגשי. אכילה כפייתית זו נוצרת משום שהאדם מנסה ... מעבר למה שהיה קורה לו היו פשוט מקשיבים לגוף ואוכלים בזמן. כיצד להימנע מהתנהגות אכילה לא בריאה? לפי אליעד כהן, כדי להימנע מהפרעות אכילה ומהתנהגויות אכילה לא בריאות, ... בעיקר בגלל שינוי בהתניה הפסיכולוגית כלפי האוכל. ברגע שהאדם מתרגל לכך שאכילה לא תמיד קשורה לתחושת רעב אמיתית, נוצר מעגל של אכילה רגשית וכפייתית אשר קשה יותר ... טבעית ופשוטה, על פי תחושת הרעב הטבעית. כך ניתן להפסיק את ההפרעה ולהימנע ממלכודות של אכילה לא הגיונית או לא מאוזנת. מהי אכילה כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות אכילה? מהי אכילה רגשית? איך להפסיק לאכול בלי סיבה? מהי דיאטה מאוזנת? איך להימנע מאכילה לא פרופורציונאלית? מדוע אכילה יתרה מובילה להשמנה? משהו לגבי הפרעות אכילה אוקי מה זאת בעצם הפרעת אכילה בגדול בא נניח שנייה הפרעת אכילה במובן של נגיד אתה אוכל יותר מדי יש הפרעת אכילה אולי שאתה אוכל פחות מדי, בא נדבר עכשיו על הפרעת אכילה שאתה אוכל יותר מדי. עכשיו מה ... זה אומר אתה אוכל כשאתה לא באמת אמור לאכול, נכון עד כאן הבנו זה נכון או לא נכון? ש: מה זה אמור לאכול? אליעד: על פי חוקי הדיאטה שלך הפרעת אכילה מסוג של אוכל יותר מדי, שמעת תופעה כזאת הפרעת אכילה זה אומר שאתה לא אוכל כפי ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא ... מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב ... עושה בלי סיבה (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת אני עושה רק עם סיבה מוצדקת (כמו האדם הרזה). איך ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה? אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל. הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול רעל, וכל פעם לפני אכילה לשאול האם אני חייב ... הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון האמיתי הנדרש לתזונה מתאימה. איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול. האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי? אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים מרגישים רעב יותר, אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו לא תחושת רעב אמיתית אלא תחושה נפשית או התניה פסיכולוגית. איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי? כדי לזהות ... מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה. האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים? אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול למות רזה, אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא דרך להשתחרר מההרגלים השליליים ולאפשר שינוי עמוק ויציב בהרגלי האכילה. הרעיון הוא להשתמש בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא ...
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
... לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף ... הגוף כיוון שלא תמיד ברור אם הסימנים הם פיזיים או רגשיים. לדוגמה, אדם עשוי לאכול מתוך דאגה, לחץ או שעמום, בעוד שלמעשה הגוף כלל אינו זקוק לאוכל. כמו כן, הגוף עשוי לרצות מזון לא בריא, וחשוב להבחין בין סימנים אותנטיים לבין הרגלים מזיקים או מצבים רגשיים שגורמים ... הלב והגוף יהיו מסונכרנים. מיגרנות, האם הגוף יכול לרפא את עצמו? האם הגוף חכם או טיפש? טיפול במחלות ללא תרופות כמה שעות לישון בלילה? האם להקשיב לגוף או לשכל? התמודדות עם אכילה רגשית כיצד לבנות הרגלים בריאים לאורך זמן מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף ... שזה עלול לפגוע בגוף, אך בהתאם למטרה האחרת שהציב לעצמו. כיצד הגוף עשוי להטעות? לפעמים הגוף אינו חכם כפי שנהוג לחשוב. הגוף יכול לאותת על רעב כאשר הוא למעשה צמא, או לרצות מזון שאינו בריא רק מתוך הרגלים לקויים. לדוגמה, אדם האוכל סוכר בכמויות גבוהות עשוי לפתח תנגודת ... שבגללן אנו פועלים, ולשאול את עצמנו האם אנו קוראים את הגוף כראוי ומפעילים שיקול דעת מאוזן. דרכים לשיפור הקשב לצורכי הגוף שמירה על איזון בין רצונות הלב לשכל התמודדות עם אכילה רגשית כיצד לבנות הרגלים בריאים לאורך זמן מיגרנות, האם יש יכולת לגוף לרפא את ...
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה מה גורם לאכילה לא מודעת או אכילה מתוך ... הזה להנאה. בסופו של דבר, אליעד מסכם כי ההתנהלות לאכילה, במקרה כזה, היא פשוט חלק מהתהליך של להימנע משעמום, וכשלאדם יש משהו אחר מהנה לעשות, הוא לא ירגיש צורך לאכול. אכילה רגשית דיאטה אכילה מתוך שעמום הפרעות אכילה לרדת במשקל הנאה מאכילה ש: יש לי שאלה פרקטית כזאת, טוב אני שם לב שאני אוכל ...
למי יותר קל למכור? למכור ללקוח שמח, למכור ללקוח עצוב, סוגים של לקוחות, מצב הרוח של הלקוח, לשכנע לקוח עצוב, לשכנע לקוח שמח, עצבות של לקוח, שמחה של לקוח, אכילה רגשית, דיכאון, ייאוש
למי יותר קל למכור? למכור ללקוח שמח, למכור ללקוח עצוב, סוגים של לקוחות, מצב הרוח של הלקוח, לשכנע לקוח עצוב, לשכנע לקוח שמח, עצבות של לקוח, שמחה של לקוח, אכילה רגשית, דיכאון, ייאוש
... שמח, עצבות של לקוח, שמחה של לקוח, אכילה רגשית, דיכאון, ייאוש למי קל יותר למכור, ללקוח שמח או ללקוח עצוב? אליעד כהן מציג ... שלו. לדוגמה, הוא מביא את המקרה של אכילה רגשית: יש אנשים שבעצב הם מפסיקים לאכול ומאבדים את התיאבון כי הם לא מוצאים שום ... עצבות הם לא אוכלים ואז הם יורדים במשקל ויש אנשים עצובים שמרוב עצבות הם אוכלים עוד ועוד ואז הם עולים במשקל, מה ההבדל? ההבדל הוא שאנשים שעצובים שלא אוכלים זה אנשים שהם רואים את החיסרון שיש ... ואז הם לא אוכלים ואז הם יורדים במשקל. לעומת זאת יש אנשים עצובים שהעצבות מובילה אותם להפך שמרוב שרע להם הם מחפשים משהו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אכילה רגשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אכילה רגשית, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אכילה רגשית, איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, אימון אישי לילדים, ייעוץ טיפולי בנושא אכילה רגשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5625 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 20:23:47 - wesi4