ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אכילה ✔לאכול בחגים ✔/ איריס קעטבי נחמני איך נהנים בחגים ולא משמינים? זה לא רק באגדות! רבים מאיתנו... - ידע להצליח התחייבות! ל: להצליח באמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨לאכול בחגים
/ איריס קעטבי נחמני

איך נהנים בחגים ולא משמינים? זה לא רק באגדות!

רבים מאיתנו, כולל אנשי מקצוע, הפכו להיות שבויים של המיתוס, שההשמנה היא תוצאה של אכילת יתר, מיעוט בפעילות גופנית והיעדר כוח רצון.

דעה זו מטילה את האשמה על השמנים ומתעלמת מן העובדה המדעית, שאנו כבני אדם מתוכנתים גנטית באמצעות מנגנון ההישרדות שלנו, לשמור על המשקל ולאגור שומן. אלפי שנים של אבולוציה לא מחקו את מנגנון ההישרדות אותו ירשנו מאבותינו הקדמונים, שעבורם מזון היה שאלת חיים של להיות או לחדול ואגירת שומן הייתה דרך לאגור אנרגיה לימים בהם האוכל לא היה בנמצא.

הזמנים השתנו והמזון נמצא בשפע אולם הגנטיקה שלנו מגיבה לאט יותר לשינויים ברוח הזמן ואנו עדיין "תקועים" עם מנגנון, שמכוון לאגירת שומן ולא לפירוקו.

דיאטה זה דבר משמין. אינסוף מחקרים מדעיים מעידים כי רוב האנשים שעושים דיאטות נכשלים בטווח הארוך ואף משמינים יותר אחרי כל דיאטה, כיוון שהכוחות המכוונים להשמנה חזקים בהרבה מכל דיאטה.

למה זה קורה?

מהסיבה הפשוטה, שכשאנו נמצאים בדיאטה, אנו נוטים לאכול פחות ממה שהגוף זקוק לו וכתוצאה מכך המוח מפעיל מנגנונים כימיים פנימיים, ששולחים לנו איתותי רעב חזקים, המכריחים אותנו לאכול יותר. לא חשוב כמה כוח רצון נפעיל, גוף האדם מתוכנת גנטית לשמור על עצמו מפני הרעבה. לכן, כל דיאטה שמבוססת על פחות קלוריות ממה שהגוף זקוק לו סופה להיכשל.

עצם ההחלטה לעשות דיאטה מהווה גורם מלחיץ ומאיים, כיון שרוב הדיאטות מבוססות על הימנעות מהמזונות שאנו אוהבים באמת. גם המוח שלנו וגם הגוף שלנו נלחמים בחירוף נפש נגד ההימנעות ותחושת המחסור, כיון שהאוכל נועד להוות עבורנו מקור להנאה, חיוניות ובריאות ולא אויב שצריך למגר.

הצעד הראשון בדרך להרזיה זה להחליט שלא עושים יותר דיאטות כי דיאטה זה משמין.

החלטנו... מה עכשיו? איך מרזים ללא דיאטה ובעיקר בעיצומם של החגים?

10 הכללים שירזו אתכם גם בחגים ללא מאמץ

כלל 1- אוכלים את מה שאוהבים (כולל מתוקים ומשמינים אחרים) אבל קצת פחות - מחקרים מוכיחים שאנשים יכולים לאכול 20% פחות בלי לחוש בהבדל ובלי תחושת ההימנעות והמצוקה הנלווים לכך.

כלל 2- התענגו על האוכל - השתמשו ב - 5 החושים כשאתם אוכלים ולא רק בחוש הטעם - ככל שיותר חושים מעורבים באכילה כך ההנאה גדלה יותר, תשומת ליבנו ועינינו נתונים למה שיש לנו בצלחת ויש סיכוי טוב יותר שנאכל לאט יותר וקצת פחות.

כלל 3 - אכלו לפני ארוחת החג כדי לא להיות מורעבים - כשרעבים אוכלים הכל.

הקפידו לאכול 3 ארוחות מלאות ביום (כל ארוחה כוללת חלבון, פחמימה וירקות + 2-3 ארוחות ביניים קלות.

כלל 4- השתמשו בצלחות קטנות יותר. צלחות גדולות = קלוריות רבות. מחקרים מראים שצלחות גדולות גורמות לנו לשים יותר אוכל בצלחת וכיון שאנו נוטים ל "נקות את כל האוכל מהצלחת" סיכויינו להשמין גדולים יותר.

כלל 5 - החליטו מראש כמה ומה אתם מתכוונים לאכול ולא במהלך האכילה. ככל שיש יותר תכנון הסיכוי שלכם לשלוט בתהליך האכילה גדול יותר.

כלל 6- השאירו את הלחם לימי חול, וותרו עליו לגמרי בערב החג - אתם תשבעו ותיהנו גם בלעדיו.

כלל 7- העדיפו תמיד מים על פני מיצים ובפרט בחגים - שתו מים לפני הארוחה, במהלכה ואחריה. חשוב לדעת - המים עוזרים בתהליך פירוק השומן.

כלל 8- אכלו כל יום ירקות ופירות: 5-7 ירקות מכל הצבעים ו - 2-3 פירות - מעבר לערך התזונתי הגבוה בויטמינים ומינרלים חיוניים, ירקות ופירות מלאים בסיבים תזונתיים, העוזרים לתחושת השובע ומהווים גורם חיוני בתהליכי ההרזיה.

כלל 9- סיימו לאכול 3 שעות לפני שאתם הולכים לישון - בזמן השינה חילוף החומרים איטי יותר ולכן האכילה בסמוך לשינה היא מתכון בטוח להשמנה. בערב החג רובנו נסב סביב השולחן והאוכל עד מאוחר ולכן, מומלץ לצאת להליכה לפני השינה כדי להגביר את קצב חילוף החומרים ושריפת הקלוריות.

כלל 10 - היו רגועים כי מתח הוא משמין. מחקרים שנעשו לאחרונה הוכיחו שמצבי לחץ גופניים או פסיכולוגיים עשויים לגרום להשמנה גם אם נאכל פחות ונתעמל יותר. כאשר אנחנו רגועים הגוף שלנו מעכל ומעבד את המזון בצורה מיטבית, אולם כשאנו במצוקה ובלחץ תחושת הרעב גוברת, חילוף החומרים יורד ואנו משמינים.

ימי החג יכולים להוות לרבים מאיתנו גורם מתח משמעותי הקשור ביחסים המורכבים שלנו בתוך המשפחה. הסיבות רבות כמספר כוכבי השמים אולם אם ברצונכם לרזות ולהרגיש טוב עליכם להשתדל להימנע ממריבות, האשמות וכעסים על העבר.

שחררו מתח באמצעות נשימות עמוקות, סיפרו עד 10 לפני שאתם מגיבים בכעס, עשו פעילות גופנית, שמעו מוזיקה מרגיעה, קראו ספר או עשו כל דבר שמרגיע אתכם. כשכועסים אוכלים יותר, לא רק את הלב וההעדפה במצבים אלו היא לדברים מתוקים או מלוחים עתירי שומן המכניסים את הגוף למעגל בלתי פוסק של זלילה בלתי נשלטת.

דרך נוספת לשלוט בכמות המזון בחגים היא שיטת התיפוף עם EFT.

עצה לסיום, הכללים נועדו לשמש עבורנו מעין מפת דרכים בתהליך ההרזיה ולא מקל להלקאה עצמית. עשו כמיטב יכולתכם וקבלו את עצמכם באופן מלא ובאהבה, גם כשאתם מצליחים פחות ממה שתכננתם - אפילו אתם ה"מושלמים" רק בשר ודם.


הכותבת: איריס קעטבי נחמני, מטפלת פסיכו אנרגטית, טיפול ב EFT, מתמחה בהתמכרויות וחרדות.

לפרטים והצטרפות לקבוצת התמיכה "מתופפות ומרזות"

* www.newac.co.il/articles/570-לאכול-בחגים-מאמר-איריס-קעטבי-נחמני
מיתוסים מאמץ הרגשה של שובע אכילת יתר הוכחות משמעות מוח אינסוף קבלת החלטה התמכרויות פחמימות אכילה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה מהי אכילה רגשית? אכילה רגשית היא מצב שבו האדם אוכל לא מתוך רעב פיזיולוגי או צורך הישרדותי, אלא בגלל סיבות רגשיות שונות. כדי להבין מהי בדיוק אכילה רגשית, חשוב להבין תחילה את ההבדל בין אכילה רגילה, הישרדותית או בריאותית, לבין אכילה מסיבות רגשיות. באופן עקרוני, אדם רעב אוכל כי הוא צריך לאכול כדי לשרוד, ואם הוא לא יאכל, הוא יהיה רעב ועלול למות מרעב. כל עוד האכילה היא לשם הישרדות או שמירה על הבריאות בלבד, זו אינה אכילה רגשית. לעומת זאת, כאשר האדם אוכל מסיבות שאינן קשורות ישירות להישרדות או לבריאות, כגון דיכאון, עצב, שעמום, עייפות, חרדה או עצבנות, מדובר באכילה רגשית. כלומר, האדם משתמש באוכל כאמצעי להרגיע את רגשותיו או להקל על עצמו מתחושות שליליות. לדוגמה, אם אדם חש מדוכא ואוכל על מנת לשפר את מצב רוחו, או אם הוא משועמם ואוכל כדי להעביר את הזמן, זוהי בדיוק אכילה רגשית. אילו סוגים שונים של אכילה רגשית קיימים? קיימים שני סוגים מרכזיים של אכילה רגשית: סוג ראשון הוא מצב שבו האדם אוכל בלי שהוא בכלל רעב פיזית, אלא רק מתוך סיבות רגשיות. לדוגמה, אדם שמרגיש בודד או עצוב ואוכל כדי לחוש טוב יותר. ה
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
... אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל מה זאת הפרעת אכילה של אכילה יתרה? הפרעת אכילה המתבטאת באכילה יתרה, לפי אליעד כהן, מוגדרת כמצב שבו האדם אוכל מעבר למה שהוא אמור לאכול בהתאם לחוקי הדיאטה שלו. אכילה זו נעשית ללא סיבה מוצדקת, כמו למשל במקרים בהם אדם כבר סיים לאכול אך ממשיך לאכול עוד ועוד, עד מצב של הקאה וחוזר חלילה. הפרעת אכילה מסוג זה מתבטאת באכילה ללא תחושת רעב, או מעבר לתחושת שובע הגיונית. מה הקשר בין הרעבה עצמית לאכילה כפייתית? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להפרעת אכילה כפייתית או אובססיבית קשורה להרעבה ... המרבה להרעיב את עצמה מסיבות של תסביכי דימוי גוף, כגון הרצון להיראות טוב יותר, עשויה לאחר מכן לפתח דפוס של אכילה יתרה כאשר היא כן אוכלת. ההסבר לכך טמון במנגנון הפסיכולוגי של האדם כלפי אוכל: כשהאדם רעב, הוא צריך לאכול בדיוק במידה המתאימה לו. אם הוא מתחיל להימנע מאכילה כאשר הוא רעב, בגלל אירועים חברתיים או סיבות אחרות (כגון חוסר זמן או תסביכי מראה), נוצרת במוח התניה הפוכה, לפיה לא תמיד אוכלים בהתאם לתחושת רעב. התניה זו משבשת את האופן הטבעי שבו האדם מתייחס לתחושת הרעב והשובע, וכתוצאה מכך, כאשר אותו אדם יתחיל לאכול, הוא ימצא את עצמו אוכל מעבר למה שנדרש לו. אליעד מבהיר שההפרעה מתחילה בכך שאדם אינו אוכל כשהוא אמור, וכך למעשה נוצרת האכילה הלא פרופורציונאלית והלא מאוזנת ...
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה מה גורם לאכילה לא מודעת או אכילה מתוך שעמום? במהלך השיחה, הציג אליעד כהן תשובות לשאלות שמתמודדות עם תופעות של אכילה מתוך שעמום או אכילה כשלא מדובר בצורך פיזי של רעב. במקרה של השואל, הוא לא היה רעב אך הוא עדיין מצא את עצמו אוכל. את תחושת האכילה הזו הוא מייחס לעקצוצים שהוא מרגיש לפעמים בגופו, שהפכו לגירוי לאוכל. אליעד עונה שהסיבה לאכילה היא משעמום. כאשר אין משהו אחר שיכול למלא את הזמן או את הצורך הרגשי, אכילה היא פעולה שמספקת הנאה מיידית. כשאליעד נשאל מדוע לא היה בוחר לעשות פעולה אחרת כמו להקיא במקום לאכול, הוא משיב כי אכילה מביאה להנאה מסוימת, ואם זה לא היה ככה, אדם לא היה נוהג לאכול. השואל בעצם מחפש דרך להימנע מהאכילה אבל לא מוצא דרך אחרת לשחרר את הגירוי, ומרגיש שהוא צורך אוכל כתחליף להנאה אחרת. אליעד מסביר, כשאתה משתעמם, כמו במקרה של השואל, אתה מוצא את עצמך אוכל, משום שזו פעילות שמספקת הנאה, ואם היה לך משהו יותר טוב לעשות, היית עובר לפעולה אחרת. אם האדם נמצא במצב שבו הוא לא רעב, אך הוא אוכל כי הוא לא מוצא חלופה אחרת, הדבר נובע ממקום של צורך להרגיש הנאה. השואל מציין שהוא יכול להימנע מאוכל אם יש לו פעילות אחרת מהנה לעשות, אך הוא מרגיש שהאוכל מספק לו את ההנאה הרצויה ברגעים של שעמום. אליעד גם מבהיר שהאוכל הוא פתרון לפני שעמום, והאדם בוחר באוכל על אף שהוא לא זקוק לו, כי הוא מספק תחושת הנאה ושחרור. מה עושים במקרה כזה? השואל שאל את אליעד מה עליו לעשות במקרה שהוא אוכל לא מתוך רעב, אלא מתוך שעמום או רצון להרגיש הנאה. תשובתו של אליעד הייתה פשוטה - להמשיך לאכול. כל עוד האדם מוצא הנאה מהאוכל, לא צריך לשנות את ההתנהגות הזאת. אליעד מציין שברגע שהאדם מימש את רצונו בהנאה דרך ה
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות שונים כמו שעמום, עצב, דיכאון, או תסכול. מדובר בשימוש באוכל כדי להתמודד עם מצבים רגשיים, ולא כצורך הישרדותי של הגוף, כמו במקרה של רעב אמיתי. לעיתים האוכל נבחר על בסיס רגשות הקשורים לחוויות חיוביות כמו אירועים חברתיים או מסיבות, שבמהלכם האוכל שימש כתחושה טובה או נחמה. כיצד נוצר הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים? הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים נוצר במהלך החיים דרך התניות במוח. לדוגמה, בילדות, אוכל שימש כפרס על התנהגות טובה, במסיבות ובחגים, האוכל היה חלק בלתי נפרד מההנאה. כך, המוח מקשר בין אוכל לבין תחושות חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים אחרות שאינן קשורות לאוכל. לדוגמה, אם האוכל משמש כנחמה, ניתן לחפש פעילות אחרת שמספקת תחושת נחמה, כמו פעילות גופנית, מדיטציה או שיחה עם חברים. אם האוכל משמש להרגיש שייכות, ניתן לחפש קבוצות חברתיות או פעילויות שמספקות את אותו הצורך. איך המוח מקשר אוכל עם תחושות טובות? הקשר הזה נוצר על ידי התניות חוזרות ונשנות, שבהן אוכל הופיע לצד תחושות חיוביות. לדוגמה, כאשר אדם היה ילד, אוכל היה חלק מאירועים משמחים כמו ימי הולדת, חגים או מסיבות. המוח קושר את האוכל עם ההנאה, ומפתח את האמונה שאוכל מביא איתו תחושות טובות. לכן, כשאדם מרגיש רע, המוח מחפש את האוכל כדי לשחזר את הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם לא ילך לאכול כשמרגיש רע, הוא לא יחזק את הקשר בין
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
... ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני עקרונות בסיסיים: הכנסת פחות ... תכניסו פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל. מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל. לא משנה באיזו שעה אוכלים, או מה בדיוק אוכלים (המבורגר, ציפס, או סלט) - העיקרון המרכזי נשאר זהה. אליעד מדגיש שמה שמשנה בפועל זו הכמות הכוללת של הקלוריות הנכנסות והיוצאות מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה מהאנרגיה שהגוף שלו מוציא. אליעד מסביר שהשאלה המרכזית היא תמיד הכמות והאיזון בין הכנסת אנרגיה והוצאתה, והאיכות של המזון רק משפיעה על האופן שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם רגשות לא נעימים או תחושת ריקנות. הוא מדגיש שהבעיה נוצרת רק אם זה מוביל לכך שאוכלים יותר ממה שהגוף צריך בפועל. כלומר, עצם האכילה כשלא רעבים היא לא הבעיה, אלא הכמות הכוללת והיחס שלה להוצאת האנרגיה. הוא נותן דוגמה של פלסטלינה: אם אדם מכניס חתיכת פלסטלינה לתוך כדור ומוציא אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך ... פחות בריאים מתפרקים בצורה אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. כתוצאה מכך, איכות המזון משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב ... אנשים שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב מגיעה אחרי שכבר צורכים כמות גדולה של קלוריות. הוא מוסיף שכדי להקטין את נפח הקיבה ולהרגיש שבעים מכמויות קטנות יותר, צריך להרגיל את הגוף לאכול פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת אצלם כדיכאון. הסיבה לכך היא שהאיסור או ההגבלה גורמת לתחושת סבל ותחושה שהם לא יכולים ליהנות ממה שהם רוצים. הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט לא לאכול בלילה, אבל אז הוא ירגיש מדוכא ויאכל ביום כדי לפצות על תחושת הדיכאון. אליעד מציע לראות את הדברים באופן פרקטי: להבין שצריך להתפשר - או לאכול פחות או לעשות יותר ספורט, או לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה ... יש רצון חזק ואמיתי, אנשים יוכלו לוותר על דברים שהם אוהבים לטובת ירידה במשקל, כמו למשל לנוח בבית או לאכול יותר מדי, כי הרצון שלהם להיות במשקל נמוך גדול יותר מההנאה שלהם מהרגלים אלה. כיצד סביבה ודימוי עצמי משפיעים על הרצון לרדת במשקל? ... פנימית אמיתית לפעילות גופנית. להבין ולהיות מודעים להשפעת הדימוי העצמי והסביבה על המוטיבציה. איך להפסיק אכילה רגשית? מדוע קשה לשמור על דיאטה? איך לרדת במשקל בקלות? מה לעשות עם חוסר מוטיבציה לספורט? איך לשמור על המשקל? כיצד דימוי עצמי משפיע ...
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
... הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל כיצד מטפלים באנורקסיה ובהפרעות אכילה באופן יעיל? הטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות דורש בראש ובראשונה הבנה עמוקה של ההיגיון והאמונות הפנימיות של האדם הסובל מההפרעה. אליעד כהן מדגיש כי המפתח המרכזי ... יסודי של הסיבות והגורמים שמונעים מהמטופל לאכול. לא מדובר בכפייה או בשכנוע חיצוני בלבד, אלא בניתוח עמוק ומפורט של כל האמונות, הפחדים והמחויבים הפנימיים של האדם. מדוע ... אנורקסית, יש לברר מתי היא החלה להימנע מאכילה, ומה הייתה הסיבה הראשונית לכך. הבירור הזה מאפשר לה לראות שאנורקסיה אינה מצב קבוע או מחויב המציאות, אלא תהליך שהחל בנקודת זמן ... לדוגמה, אם הבחורה אומרת שהיא הפסיקה לאכול בגלל פחד להשמין, צריך להבין למה הפחד הזה קיים אצלה. אולי היא הייתה מלאה בעבר וחוותה הערות פוגעניות, אולי הלחץ החברתי והציפיות ... הטיפול. כיצד מחלישים את הסיבות לאי - אכילה אצל אדם אנורקסי? אחרי שמזהים את הסיבות, יש להתחיל להחליש אותן. אליעד כהן מדגים כי אם הסיבה המרכזית היא פחד מהשמנה, צריך לבדוק ... לעודד אדם אנורקסי לראות את היתרונות שבאכילה? חלק נוסף בטיפול הוא הגברת ההבנה של המטופל לגבי היתרונות הטמונים באכילה. יש לגרום לו לראות כי היתרונות שבאכילה גדולים יותר מהחסרונות שהוא רואה בה. למשל, להראות למטופלת שאכילה מסייעת לבריאות, מעניקה לה תחושת חיוניות, ומשפרת את המצב הרגשי והחברתי שלה. ככל שהיא תכיר ביתרונות האלה ותהיה מודעת להם, כך ההסתייגות והרתיעה שלה מאכילה עשויות לרדת. מדוע חשוב לא להכריח אדם אנורקסי לאכול? נקודה משמעותית נוספת שאליעד כהן מדגיש היא שאין טעם להכריח את המטופל לאכול. כפייה יוצרת התנגדות, ודווקא מחזקת את ההפרעה. הוא מדגים כי במקום לומר למטופלת את חייבת לאכול, עדיף לגשת אליה בצורה מכילה ואמפתית: אין בעיה שאת לא אוכלת, אבל בואי נבין את ההיגיון שלך. אולי נוכל לפתור זאת בדרך אחרת. גישה זו מעודדת את המטופל לפתוח את עצמו ולשתף ברגשותיו ובחששותיו. מה הקשר בין הפרעות אכילה לדימוי עצמי ולקבלה עצמית? אליעד מסביר שהפרעות אכילה, ובפרט אנורקסיה, קשורות קשר הדוק לתפיסה של האדם את עצמו. רבים הסובלים מהפרעה זו תלויים מאוד באישור חיצוני ובאהבה מותנית ... מאוד להיות חזקה ובריאה, ניתן להדגיש שאכילה במינון נכון תחזק את הגוף שלה ותשפר את הבריאות, וכך לייצר מוטיבציה פנימית לאכילה, על בסיס מחויבים שכבר קיימים אצלה ממילא. מה עושים אם הטיפול לא מתקדם כפי שמצפים? אם הטיפול אינו מתקדם, אליעד מציין שזה משום שלא נחשפו עדיין כל הסיבות האמיתיות לאי - אכילה או שלא הוחלשו מספיק החסרונות הנתפסים של אכילה. במקרה כזה, יש להמשיך לחקור ולברר יותר לעומק, עד שכל החששות והסיבות להתנגדות יתגלו ויטופלו. לסיכום, מהי הגישה הנכונה לטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה? הגישה הנכונה לטיפול היא גישה של הבנה, הכלה ואמפתיה. במקום לכפות או לשכנע בכוח, חשוב לחשוף לעומק את האמונות והמחויבים ... ולהדגיש את היתרונות של שינוי הרגלי האכילה. התהליך צריך להיות הדרגתי, מכיל ומבוסס על הבנה אמיתית של ההיגיון הפנימי של המטופל. רק כך ניתן לייצר שינוי מחשבתי אמיתי ויציב שיסייע למטופל להשתחרר מהפרעות האכילה ולהחזיר לעצמו את איכות חייו. הפרעות אכילה אנורקסיה ובולימיה דימוי עצמי וקבלה עצמית איך להתמודד עם פחדים? התמודדות עם הרגלים כפייתיים כיצד ניתן לטפל באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות? אנורקסיה היא הפרעת אכילה שמובילה לירידה קיצונית במשקל בעקבות פחד עז מהשמנה. לרוב, מדובר בהתניה מחשבתית שבה האכילה נתפסת כדבר שלילי ומזיק. הטיפול באנורקסיה דורש הבנה מעמיקה של התפיסות הפנימיות של האדם הלוקה בהפרעה, ולא רק כפייה חיצונית של ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות ... מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת ... כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ... למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה ... יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך. כיצד אליעד כהן ... שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת אני עושה בלי סיבה (כמו ... לאמץ גישה קיצונית האומרת אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל. הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול רעל, וכל פעם לפני אכילה לשאול האם אני חייב את הביס הזה?, האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?. הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? ... למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי צריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בדיון על קיום אלוהים, עולה השאלה האם המאמין חייב להוכיח שאלוהים קיים, או ... מוצדקת לפעולה. איך זה מתבטא בהרגלי אכילה של אנשים שמנים לעומת רזים או אנורקטים? אליעד ממחיש זאת דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל , והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשנות את החשיבה ואת נטל ההוכחה שלו. במקום המחשבה אני אוכל כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את עצמו בכל פעם שהוא מרגיש צורך לאכול: האם יש לי סיבה מספיק חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה. האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש כי התחושה של בא לי לא נחשבת לסיבה מספקת או אמיתית לאכילה. עצם הרצון לאכול הוא אמנם סיבה בסיסית, אבל לא סיבה מספקת מבחינה הגיונית או מוצדקת. אדם שרוצה לשנות את הרגלי האכילה שלו צריך להתייחס לתחושת הרצון לאכול בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
... קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה איך לא להשמין בתקופת הקורונה? הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה. אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם אוכלים יותר ממה שהגוף מוציא, אז בהחלט נצבור עודפים. למה לא ... גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית תתאמן. רוב האנשים בבתים בזמן הקורונה מוצאים את עצמם אוכלים מתוך שעמום או כדי להתמודד עם רגשות לא נעימים. ההמלצה לאכול פחות, ולפני הכל, להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת. אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון? הקורונה לא יצרה בעיות ... קיבלו הדגשה חזקה יותר. לדוגמה, אנשים שנמצאים במערכות יחסים קשות, ככל הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות לפני הקורונה, הסגר רק העצים את תחושות אלו, והאדם יפנה לאוכל כדי להתמודד עם רגשותיו. הקורונה לא גרמה לאנשים לאכול יותר, אלא רק העצימה את הצורך להתמודד עם חוסר האיזון הרגשי על ידי אכילה. הדרך להתמודד עם זה היא לא לחפש תחליף מיידי שימנע אכילה, אלא לזהות את הצורך הרגשי שגורם לאכילה ולחפש לו תחליף. זה יכול להיות תחום לימודים, יצירת מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי. איך לצמצם אכילה רגשית? כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, אלא ... בכך שהאדם יתחייב לפתח תחום לימוד חדש או עיסוק כלשהו שימלא את הזמן. הוא מציע למנוע את הזמן הפנוי, שבו לא יודעים מה לעשות, כי אז ההתעסקות באוכל תגדל. מה אפשר לעשות אם אין עבודה? אם אדם לא עובד או לא יודע איך להעביר את הזמן, הוא עשוי למצוא את עצמו אוכל הרבה יותר. לכן, הצעד הראשון הוא להחליט על מטרות. מטרות ... יעמוד מול מסך טלוויזיה, ירגיש צורך לנשנש משהו תוך כדי צפייה. לעומת זאת, אם אדם מפתח תחום לימוד אישי וממוקד, הוא לא ירגיש צורך להימשך לאוכל. לימוד אינטליגנטי ומעמיק, כך אליעד טוען, יכול למלא את הזמן בצורה טובה יותר ולהסיח את הדעת מהאוכל. למה כדאי ללמוד? לימוד מפתח את השכל, נותן תחושת סיפוק ומשאיר את המחשבה עסוקה בתחום שמעניין. אליעד מציע לבחור תחום שמעניין אותך, ללמוד אותו לעומק, ולהתמקד בו כך שתשכח בכלל מאוכל. הדרך להימנע מאכילה היא למלא את הזמן במטרות שמספקות תחושת הישג, כמו לימוד אינטליגנטי בתחום שמעניין. המלצות מעשיות אליעד מציע להימנע מללמוד תחום שקשור לאוכל, כמו מתכונים. במקום זאת, יש לבחור תחום לימוד אחר, כמו ... מידע וללמוד נושאים שמעניינים אותך. אתרים אלה יכולים להעשיר את הידע שלך ולספק תחום העיסוק שממלא את הזמן בצורה מועילה יותר מאשר התעסקות באוכל. סיכום הדרך להתמודד עם אכילה מיותרת בתקופת הקורונה היא לשנות את התפיסה ולהימנע מאכילה מתוך שעמום או רגשות לא נעימים. במקום זאת, יש להתמקד ... להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא להשמין ולא ...
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
... OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה , הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה? איך לשנות הרגלים בקלות? שינוי הרגלים יכול להיראות משימה קשה, במיוחד כאשר מדובר בהרגלים שגורמים לאדם סבל או לא מועילים לו, אך אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על ... יגלה שהתנהגות זו נובעת מתוך פחד מחיידקים. אז עליו להמשיך ולשאול, האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח? בהקשר של אדם שמכור לאוכל לא בריא, הוא יכול לשאול את עצמו, למה אני אוכל את המזון הזה? ואם הוא מגלה שהתשובה היא כי זה מספק אותי רגשית, עליו לשאול: האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי? החקירה הזו עוזרת להבין אם ההרגל באמת משפר את מצבו או ... התשובה היא כי אני מפחד מחיידקים, עליו לשאול: האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח? אדם שמכור למזון לא בריא - הוא שואל: למה אני אוכל דברים מזיקים? אם התשובה היא כי זה מספק אותי רגשית, עליו לשאול: האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי? מה קורה אם מוצאים סיבה ועדיין לא מצליחים להפסיק את ההרגל? אם אדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אכילה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אכילה, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אכילה, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן מכירות, אימון אישי לירידה במשקל בתחום אכילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1523 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 10:20:03 - wesi4