ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעה ✔שמונה שלבים להתנהגות טובה - אימון אישי / הפרעת קשב וריכוז / adhd ✔גידול ילדים וחינוכם הם פעולות מאתגרות ביותר עבור ההורים ובעיקר ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 שמונה שלבים להתנהגות טובה - אימון אישי / הפרעת קשב וריכוז / adhd

גידול ילדים וחינוכם הם פעולות מאתגרות ביותר עבור ההורים ובעיקר כאשר הילדים הם בעלי הפרעת קשב וריכוז. הפרעת קשב, משפיעה לרעה על יכולתו של הילד להתמקד ולשלוט בהתנהגותו, לדחות סיפוקים ולעמוד בכללים שההורים קובעים.

ד"ר ראסל א' ברקלי, מציע בספרו, "לשלוט ב - ADHD", שמונה שלבים להתנהגות טובה יותר אצל ילדים.

ד"ר ראסל א' ברקלי, מציע, שמונה שלבים להתנהגות טובה יותר אצל ילדים בספרו, "לשלוט ב - ADHD". בעזרת דבקות בעקרונות אלו תוכלו להגיע להישגים הבאים:

1.לחזק את יחסי הורים - ילדים בעזרת כבוד הדדי, שיתוף פעולה והערכה, להפוך יחסים אלו לאוהבים יותר וידידותיים יותר.

2.להפחית את העימותים היומיומיים, את המריבות, את הוויכוחים ואפילו את התפרצויות הזעם - הן שלכם והן של הילד.

3.לשפר את התנהגות ילדכם בטווח של דפוסים חברתיים מקובלים. להכין את ילדכם לקראת חיי חברה.

התוכנית מתאימה לגילאים 2-10.

שלב 1: למדו להעניק תשומת לב חיובית לילדכם - תשומת הלב שאתם מעניקים לילד משמשת עבורו גמול או תוצאה חזקים ביותר. בהעדר תשומת לב חיובית הילד יסתפק גם בתשומת לב שלילית - גערות, ביקורת צעקות, משום שעדיף תשומת לב מכל סוג שהוא מחוסר תשומת לב.

בחרו פרק זמן של 20 דקות, שיהיה "הזמן המיוחד" שלכם עם ילדכם. ציינו פשוט כי "כעת הגיע הזמן המיוחד שלנו לשחק יחד. מה אתה רוצה לעשות?" הילד בוחר פעילות הנראית לו, במסגרת הגיונית, (צפייה בטלוויזיה או חוסר פעילות אינם מתקבלות). אל תשתלטו על המשחק ואל תנהלו אותו. אל תשאלו שאלות ואל תתנו הוראות. מדי פעם שבחו את מעשיו ותנו לו איזון חיובי. היו מדויקים וישרים.

תגובות חיוביות לא מילוליות

* חיבוק

* לטפוח על ראש או הכתף

* לסתור בחיבה את השיער

* להקיף בזרוע את הילד

* לחייך

* לתת נשיקה קטנה

* להראות סימן של "אגודלים למעלה"

* לקרוץ

תגובות חיוביות מילוליות

* אני אוהב את זה כשאתה...

* זה נחמד כשאתה...

* אתה ממש ילד גדול כש...

* זה היה נפלא כש..

* עבודה טובה!

* כל הכבוד!

* נפלא!

* גדול!

* פנטסטי!

* בחיי, אתה ממש מתנהג כמו גדול כש...

* חכה שאספר לאמא / אבא כמה יפה אתה עושה...

* עשית את זה לגמרי בעצמך - כל הכבוד!

* מפני שהתנהגת כל - כך יפה, אתה ואני נעשה...

* אני גאה בך מאוד שאתה...

* אני תמיד נהנה כשאנחנו בצורה כזאת.

עצות

* תמיד הפגינו מיד את שביעות הרצון שלכם, אל תחכו!

* תמיד בטאו את רצונכם במדויק.

* לעולם אל תתנו מחמאה בחצי פה.

שלב 2: היעזרו בתשומת הלב רבת - עוצמה שלכם כדי לזכות בצייתנות

*במתן הוראות, תנו לילדכם היזון חוזר מיידי על טיב הביצוע שלו.

*אל תתנו הוראות נוספות ואל תשאלו שאלות בזמן שילדכם עובד או ממלא אחר הוראותיכם - כדי לא להסיח את דעתו.

*ברגע שראיתם שילדכם מציית, אתם יכולים לעזוב את המקום לרגעים אחדים, אך הקפידו לחזור לעיתים קרובות כדי להעניק תשומת לב ולשבח את צייתנותו של ילדכם.

*אם הבחנתם בכך שילדכם ביצע משימה בלא שיגידו לו לעשות זאת, שבחו אותו ואולי העניקו לו פרס קטן, כדי לעודדו לעשות זאת בפעם הבאה.

*התחילו להעניק תשומת לב חיובית על כל הוראה שאתם נותנים, בחרו 2-3 הוראות שילדכם אמנם ממלא, אך עושה זאת בחוסר עקביות, ועשו מאמץ לשבח את ילדכם ולהעניק לו תשומת לב בכל פעם שהוא מתחיל למלא אחר הוראות אלה.

שלב 3: תנו פקודות יעילות יותר

*כשאתם עומדים לתת פקודה / הוראה לילדכם: התכוונו למה שאתם אומרים, לעולם אל תתנו פקודה שאינכם מתכוונים להתעקש עליה.

*אל תציגו את הפקודה כשאלה או כבקשת טובה.

*אל תיתנו פקודות רבות מדי בבת - אחת.

*ודאו שהילד מקשיב לכם.

*סלקו גורמים מסיחי דעת לפני נתינת הפקודה.

*בקשו מהילד לחזור על הפקודה.

*הכינו כרטיסיית מטלות.

*קבעו מועד אחרון.

שלב 4: למדו את ילדכם לא להפריע לפעילויותיכם

*כשאתם עומדים להיות עסוקים בדבר מה, תנו לילדים פקודה בשני חלקים: 1. מה לעשות בזמן שאתם עסוקים. 2. לומר לילד לא להטריד אתכם בזמן שאתם עסוקים. למשל "אמא צריכה לדבר בטלפון, ולכן אני רוצה שתישאר בחדר ותצפה בטלוויזיה. אל תפריע לי"

*חכו פרק זמן ארוך יותר לפני שתחזרו לילדכם ושבחו אתו על כך שלא הפריע לכם. הגדילו בכל פעם את הזמן.

*אם נראה כי ילדכם עומד להפסיק את הפעילות שלו ולהפריע לכם, הפסיקו מיד את עיסוקכם, לכו לילדכם, שבחו אותו על כך שהוא אינו מפריע וכוונו אותו מחדש להישאר בפעילותו.

*ברגע שאתם מסיימים את עיסוקכם, שבחו את הילד על כך שהניח לכם לסיים את המוטל ללא הפרעה. מדי פעם תוכלו לתת לו גם פרס קטן על שאינו מפריע לכם.

שלב 5: ארגנו שיטת אסימונים ביתית

*העריכו כמה אסימונים ילדכם ירווח ביום ממוצע.

*רשמו את המטלות שאתם רוצים לעבוד עליהם עם הילד.

*אפשר לתת לילד הזדמנות להרוויח אסימונים כבונוס עבור ביצוע מטלות במהירות וברוח טובה.

*אחת למספר שבועות, עברו על רשימת המטלות והפרסים והוסיפו מטלות חדשות לרשימה. שאלו את ילדכם אם הוא רוצה להוסיף פרסים או הטבות לרשימה.

*אל תתנו את האסימונים או הנקודות עד שהילד סיים את ביצוע המטלה, אך תגמלו אותו מיד עם השלמת הביצוע.

*על שני ההורים להשתמש בשיטת האסימונים כדי לקבל יעילות מרבית.

*כאשר אתם נותנים אסימונים / נקודות, חייכו ואמרו לילד מה המעשה שהוא עשה ושמצא חן בעינכם.

שלב 6: למדו להעניש בצורה בונה על התנהגות בלתי הולמת

*לעולם אל תתנו הוראה שאינכם מתכוונים לגבות אותה בתוצאות שיבטיחו את ביצועה. ההוראה הראשונה בקול תקיף אך נייטרלי או נעים. אחרי שתתנו את ההוראה ספרו עד 5, עדיף בלי קול. אם הילד לא התחיל לציית תוך 5 השניות האלו, צרו איתו קשר עין, הרימו אתך קולכם, ואמרו "אם לא תעשה מה שאני אומר, אתה..."

*על הילד להישאר בפסק זמן עד שיתקיימו שלושה תנאים: במשך מינימאלי של העונש בין דקה לשתי דקות. לאחר מכן המתינו עד שהילד יירגע. אל תיגשו אל הילד עד שיהיה רגוע במשך 30 שניות. אחרי שהילד נרגע, עליו להסכים לבצע את מה שנדרש.

*כאשר הילד עוזב את הפסק זמן, החזירו אותו ואמרו לו בקול תקיף "אם תעזוב את הפסק זמן אקנוס אותך".

שלב 7: הרחיבו את השימוש בפסק זמן.

שלב 8: לימדו לטפל בילדכם במקומות ציבוריים:

* כלל 1: קבעו את הכללים לפני הכניסה למקום.

לדחות להירגע ידיד עקביות לדחות סיפוק אסימון להפוך לילדים מה אתה רוצה ריכוז וקשב לשלוט adhd אימון אימון אישי אימונים בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעת הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הקשבה התנהגות טוב להתאמן להתנהג קשב קשב וריכוז ריכוז ריכוז וקשב
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm אמונות תפלות, אמונה באלוהים, הפרעה דתית אז היו היה איש שרצה לדעת האם יש לו הפרעה נפשית, עכשיו יש הרבה סוגים של הפרעות יש הפרעה נפשית הפרעה התנהגותית הפרעה רגשית הפרעה מחשבתית הפרעה טורדנית הפרעה כפייתית כל מיני הפרעות נכון, עכשיו השאלה היא זה מה ההגדרה של הפרעה איך אתה יכול לדעת אם יש לך הפרעה נפשית או לא איך אתה יודע אם יש לך הפרעה התנהגותית או לא, יש לך נגיד מחשבה טורדנית כפייתית איך תדע האם יש לך מחשבה טורדנית כפייתית או לא. התשובה היא פשוטה מה זה נגיד הפרעה טורדנית כפייתית מה זה אומר זה אומר שיש לך איזה התנהגות שאתה עושה אותה בצורה שנחשבת לאובססיבית נגיד לדוגמא אתה סוגר את הדלת ואתה הולך לבדוק האם סגרתי את הדלת והאם סגרתי את הדלת לדוגמא, מה זה נגיד הפרעה נפשית לדוגמא נגיד אתה צועק על אנשים ואומר שהם רודפים אחריך ורוצים להרוג אותך סתם אני ממציא, הפרעה התנהגותית הפרעה חברתית נגיד אתה מפחד להתחיל עם בנות נגיד הפרעה התנהגותית הפרעה חברתית בסדר. ש: מה היא הפרעה רגשית מה זה
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
... נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? הרצאה על חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? ועוד אבחון עצמי מחלת נפש, האם אני סכיזופרן, האם יש לי סכיזופרניה, אבחון עצמי הפרעה נפשית, אולי אני סכיזופרן, אבחון עצמי סכיזופרניה, איך מזהים סכיזופרניה, מבחן סכיזופרניה, איך מזהים מחלת נפש, איך מזהים הפרעה נפשית, איך לאבחן את עצמי ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
... / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחא לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd, מתבטא בכך שהם עושים פעולות ... פעם בכפייה. או לדוגמא לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או לדוגמא לבדוק שהארנק נמצא במקומו, למרות שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיו"ב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם ... מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים ... צריך לחזור על הפעולות שהוא עושה, למרות שהוא מבין שהחזרה על הפעולות האלו, לא רק שהיא לא נותנת לו שום דבר, אלא היא גם גורמת לו לנזק, ומשעבדת אותו ויוצרת אצלו גם הפרעת חרדה, מכך שהוא לא סגר את הדלת וכיו"ב. ובנוסף לכל ... צריך לחזור על הפעולה שלו, ואעפ"כ הוא חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית ...
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא ... קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית - פרומו עכשיו נניח שבן אדם לא רוצה שהמשפחה שלו ... יש למישהו מושג איך קוראים "להפרעה" הזאת? ש: OCD. אליעד: את זה אני יודע OCD אבל זה שם ... לדבר הזה חוץ מ - OCD? ש: אז הפרעה כפייתית. אליעד: לא OCD לניקיון OCD למשהו, הפרעה נפשית כלשהי טוב הבנו. ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעה
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעה, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעה, איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, קאוצינג מומלץ, מאמן משפחתי בנושאי הפרעה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 24_04_2024 השעה 20:32:40 - wesi4