ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פגיעה מינית ✔פגיעה מינית והתמכרות - הקשר ביניהן והאתגר הטיפולי ✔מחקרים רבים מצאו כי אחוז נפגעי התעללות מינית בקרב המכורים לסמים (כולל אלכוהול)...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨פגיעה מינית והתמכרות - הקשר ביניהן והאתגר הטיפולי
מחקרים רבים מצאו כי אחוז נפגעי התעללות מינית בקרב המכורים לסמים (כולל אלכוהול), נשים וגברים, נמצא כפול משיעור הפגיעה המינית בקרב האוכלוסייה הכללית.

מחקר שנעשה בארץ ב2008 בקרב אסירות שמכורות לסמים ועוסקות בזנות מצא ש 90% מהן חוו התעללות מינית בילדותן.

התעללות מינית בילדות מהווה פרדיספוזיציה (נטיית קדם) להתמכרויות

בעקבות חוויה טראומטית, כגון התעללות מינית חד - פעמית או מתמשכת, חל זעזוע בשיווי המשקל הנפשי של הנפש ומתפתחים תסמינים כגון: חלומות חוזרים, היזכרויות תכופות באירוע, תחושות שהאירוע הנורא חוזר ומתרחש, תפיסה עצמית שלילית ומצוקה פסיכולוגית חריפה.

לילדים שעברו התעללות יש פחות משאבי אגו להסתמך עליהם. הם עשויים להגן על עצמם מפני מצוקה פסיכולוגית על ידי הכחשת התרחשותו של האירוע, הימנעות מאזכורו, או בקהות חושים ביחס אליו.

אנרגיה רבה מושקעת בניסיון לשכוח. הנפגעים מתקשים להתרכז, מנסים להפסיק לחלום, מנסים לשלוט במיניותם ועוד. נערות נפגעות מינית נוטות לברוח מהבית כאמצעי היחיד שעומד בפניהן כדי להפסיק את ההתעללות. במצב זה הן חשופות לא רק לניצול ופגיעה חוזרת בהן, אלא גם נחשפות לשימוש בסמים.

במצב הזה הסמים מספקים הקלה משמעותית! SELF MEDICATION ריפוי עצמי

הסמים משמשים כאמצעי המסייע להקלה על הלחץ, הרדמת רגשות כואבים והדחקת זיכרונות לא רצויים ובכך שומרים על ה"אני" הפגוע. אפשר להביו את השימוש בסמים גם כדרך להענשה עצמית, כביטוי לזעם המופנה פנימה - הרס עצמי. הסם משמש כדרך של תקשורת בין העצמי של הנפגעים לבין החלק מעצמם שהם שונאים, וכן מסייע להתמודד עם מצבים של שליטה, אינטימיות ומיניות.

אולם ההקלה שמספקים הסמים אינה נמשכת לאורך זמן, משום שההתמכרות עצמה הופכת לבעיה אקוטית שיוצרת סבל נוסף.

השימוש בסמים גורם לפגיעה ביכולת לנהל אורח חיים יציב, לתפקד בעבודה או בלימודים, לנהל מערכות יחסים משפחתיות וחברתיות ולשלוט על מצבי הרוח.

הצורך בכסף הולך וגובר והיכולת להשיג אותו בדרכים לגיטימיות הולכת ומצטמצמת. אז מתחילה הידרדרות למעשי עבריינות, פגיעה בקרובים ופגיעה נפשית, פיזית ומינית בעצמם. העיסוק בזנות כאמצעי להשגת כסף מהיר, נתפס גם כהמשך של ההתעללות וחוויית העצמי כאובייקט מיני.

הדינאמיקה של ההתמכרות משחזרת אלמנטים רבים של טראומת ההתעללות המודחקת כגון, הכחשה, סודיות, רדידות רגשית, בושה, חוסר אונים, תלות וכאב.

הטראומות הנוספות שנכנסות לחיי המכור מחמירות את תסמיני ה - PTSD ומובילות לשימוש כבד יותר בסמים.

התעללות - טראומה - תסמינים - התמכרות להקלתם - סבל נוסף - טראומה נוספת - החמרת התסמינים - העמקת ההתמכרות

השאלה שהמטפלים שואלים את עצמם בטיפול במקרים אלו היא:

במה לטפל קודם - בהתמכרות או בפגיעה המינית?

רוב אנשי המקצוע מסכימים כי הפעולה הראשונה בטיפול היא הגמילה הפיזית מההתמכרות לסמים. תחת השפעת סמים אין ערך לעיבוד הרגשי של טראומת הפגיעה המינית.

חלק מהמטפלים מאמינים שעיבוד הטראומה המינית בטיפול צריך להיעשות רק כשנה לאחר תחילת הטיפול בהתמכרות לסמים, כאשר כוחות האגו חזקים יותר וסביבת חייה של המטופלת יציבה יותר. ברוב המקרים, המטופלת מוצפת רגשית לאחר הגמילה הפיזית מהסמים ודרוש זמן על מנת להגיע לשלב בו תהיה בשלה לפתוח ולעבד את התקיפה המינית אותה חוותה. נפגעות סמים שחוו טראומה מינית מחויבות להתמודד לא רק עם הטראומה הזו אלא גם עם סטיגמת הנרקומנית, הזונה והעבריינית. עבודה טיפולית בנושא הטראומות המיניות, ללא טיפול בבעיית ההתמכרות עלולה לגרום למטופלת להתפרק רגשית ולחזור לשימוש בסמים.

מצד שני, יש מטפלים שטוענים שהטיפול בטראומה המינית צריך להתחיל בסמוך או במקביל לגמילה מסמים, משום שבתהליך הגמילה - ההינזרות מחומרים פסיכואקטיבים כשלעצמה, מחלישה את יכולתה של המכורה להתמודד עם ההכחשה של הטראומה שעברה. כתוצאה מכך היא עלולה לחוות הצפה של רגשות טראומטיים ש"הוקפאו" בזמן השימוש בסמים, דבר שיגרום להתפרצויות זעם ולהגברת הדיכאון. במצב זה יש סבירות גבוהה לחזרה לסמים.

עיבוד הסיפור הטראומטי והגמילה מהתמכרות צריכים להיות נוכחים בו זמנית בטיפול - אמנם בזמן הגמילה החומר הטראומטי נמצא ברקע ומקשה על הצלחת הגמילה, אבל יחד עם זאת, ע"י הפסקת השימוש בסמים מפתחת המטופלת את יכולתה ללקיחת אחריות על חייה, לביקורת עצמית ושמירת על גבולות. ערכה העצמי עולה וגוברת יכולתה לטפל בנושאים עמוקים יותר כגון הטראומה המינית.

ברוב המקרים הטיפול שלאחר הגמילה הוא טיפול קוגניטיבי. רק בשלב מאוחר יותר, כאשר המטופלת מחוזקת רגשית, ניתן לעבור לטיפול בשיטה הדינאמית. רבות מהמטופלות המכורות לסמים שהן גם נפגעות התעללות מינית, מקבלות טיפול אנטי - דיכאוני או אנטי חרדתי, המאפשר להן לתפקד טוב יותר ולטפל בחוויותיהן. בטיפול מתרחשת חזרה ספיראלית על תכנים הקשורים לטראומה. עלינו לחזור ולעבד רגשות נלווים ולעזור לנפגעת להתמודד עם מצבי החמרה, נסיגה והגנות.

אצל נשים, לעתים קרובות עולה נושא התקיפה המינית כבר בשלבים מוקדמים בקשר הטיפולי, לעומת זאת אצל גברים דרוש זמן רב יותר כדי שיוכלו לשתף את המטפל בחוויית הפגיעה, אם בכלל יעשו זאת (בעיקר מסיבות של סטיגמה חברתית).

מכורים לסמים שהם גם נפגעי התעללות מינית, קשים יותר לטיפול ממכורים אחרים.

הם נוטים ליצור קשרים בדרכים לקויות או מעוותות, הגורמות לקשיים גם בקשר הטיפולי כגון, קושי ביצירת אמון, כעסים המופנים כלפי חוץ או פנים, תפיסה מעוותת של אינטימיות ושל יחסי כוח וסמכות, חוסר גבולות, העברה והעברה נגדית עוצמתיות מהרגיל.

גברים מתאפיינים בכך שהם סובלים מבלבול בזהות המינית, בתוקפנות יתר ואישיות אנטי - סוציאלית. נשים מתאפיינות גם בכך שהן נוטות יותר לפגיעה עצמית ומחשבות אובדניות, בעיות בתפקוד מיני והפרעת אישיות גבולית.

הציר המשמעותי ביותר של הקשר הטיפולי צריך להיות הציר של בניית האמון. התמקדות בהבניה מחודשת של מערכות יחסים, שתתקיים קודם כל בתוך מע' היחסים הטיפולית תוך יצירת מרחב טיפולי בטוח. ההחלמה אינה יכולה להתרחש בבידוד - היא יכולה להתנהל רק בתוך ההקשר של יחסים עם הזולת, שבהם שבות נפגעות הטראומה ובוראות את הכישורים הנפשיים שנפגעו ועוותו בחוויית ההתעללות, יכולות לאמון בסיסי, לאוטונומיה, יוזמה, זהות, כשירות ואינטימיות. הטיפול וההחלמה מבוססים על העצמה, אמפתיה, הדגשת גבולות הקשר ויצירת מערכת תמיכה למטופלת ולמטפלת.

שלבי ההחלמה היסודיים הם: יצירת ביטחון, שחזור סיפור הטראומה, חידוש הקשר בין הנפגעת לקהילתה.

טיפול קבוצתי - טיפול בהפרעה אישית שנובעת מפגיעה בתוך החברה, יהיה מועיל יותר אם ייעשה בתוך הקשר חברתי.

האפשרות להתייחס לאחרות ששותפות בחוויית ההישרדות מטראומה מינית, היא חלק מתהליך ההבראה של הנפגעות. תחושת הבידוד של "להיות שונה מכל העולם" זזה הצידה.

באמצעות שיקופים והזדהות מתאפשר למשתתפות בקבוצה לפגוש חלקים של עצמן שלא הכירו או ברחו מהם ולהיות חלק של דיאלוג בין הסובייקטיביות של עצמן לבין מגע עם הסובייקטיביות של האחרות.

כמו כן חשיבות הקבוצה היא מעבר לרמה הטיפולית אלא גם כחלק מעמדה מוסרית חברתית. הקבוצה מאפשרת תיקון מסוים של עיוותי החברה אשר אדישה כלפי הרוע והסבל של הנפגעות, ומאפשרת יצירת סביבה אכפתית ותומכת.
חרדות עוררות מינית אתגר העלאת הערכה עצמית להדחיק ניהול ריכוז קשרים מיניים אורח פסיכולוגיה קוגניטיבית טיפולי המרה אתגר אתגר טיפולי אתגרים גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דחף מיני דחפים מיניים הנאה מינית התמכרויות התמכרות התרגשות מינית חרמנות חשק מיני טיפול טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפולים יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לעשות סקס לרצות סקס מטופל מטפל מין מיניות מכור משיכה מינית סיפוק מיני סקס עוררות מינית פגיעה מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון למין רצון לסקס תשוקה מינית
הדרכת הורים, הילד לא עושה כלום, הילד בדיכאון, הילד סגור בחדר, הילד לא יוצא מהחדר, הילד לא רוצה לעשות כלום, הילד לא מתקשר, הינדיק, הילד בלי חברים, הילד מסתגר, הילד לא רוצה לצאת מהחדר
הדרכת הורים, הילד לא עושה כלום, הילד בדיכאון, הילד סגור בחדר, הילד לא יוצא מהחדר, הילד לא רוצה לעשות כלום, הילד לא מתקשר, הינדיק, הילד בלי חברים, הילד מסתגר, הילד לא רוצה לצאת מהחדר
... לא תמיד נכון או מועיל. להיפך, לפעמים זה יכול להחמיר את המצב ולסכן את הילד. הוא נותן דוגמה למקרה שבו ילד שחווה טראומה בילדות (כגון חרם, פגיעה מינית או אירוע רגשי קשה) מסתגר כחלק ממנגנון הגנה. לילד כזה אין בדרך כלל כלים להתמודד עם המציאות שמחוץ לבית, והוצאה שלו בכוח יכולה להוביל אפילו לתוצאה טראגית ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
... טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות? טראומה מהילדות היא חוויה של אירועים שליליים קשים, כמו ... זיכרונות שליליים מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות? טראומה מהילדות היא חוויה של אירוע שלילי חזק, כמו חרם או פגיעה מינית, שנשאר בזיכרון ומשפיע על התחושות וההתנהגות גם שנים לאחר מכן. היא נובעת מכך שהזיכרון השלילי נשאר צרוב בתודעה וממשיך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פגיעה מינית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פגיעה מינית, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פגיעה מינית, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל הוליסטי, ייעוץ אישי, גישור בנושאי פגיעה מינית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1484 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 15:09:10 - wesi4