ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מעגל חברתי ✔דאגות בגיל המבוגר - גורמיהן, השפעותיהן וההתמודדות אתן ✔דאגות בגיל המבוגר (גיל הזהב / גיל השלישי) : גורמיהן, השפעותיהן וההתמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨דאגות בגיל המבוגר - גורמיהן, השפעותיהן וההתמודדות אתן
דאגות בגיל המבוגר (גיל הזהב / גיל השלישי) :

גורמיהן, השפעותיהן וההתמודדות אתן

פרק א': מבוא

מיום שאנו עומדים על דעתנו אנו מכירים בקיומן של דאגות. בתחילה הן מופיעות בעולמו של הילד, מטרידות אותו ומעלות בו חיוך כשהוא מתבגר.

הילד מודאג משאלת המתנה שיקבל ליום ההולדת, האם ייאותו הוריו לרשום אותו לחוג שהוא אוהב, האם השמלה החדשה שקנו לילדה תיראה עליה יפה באירוע המשפחתי הקרוב, וכיוצא באלה דאגות הנראות באותה עת כאילו היו כבדות משקל.

בתום הילדות באים הנעורים ואתם - דאגות חדשות ומסוג שונה.

כיצד תגיב הנערה על חיזורי, חושב הנער. האם תשיב אהבה אל חיקי? מה תהיה מידת הצלחתי בבחינות, האם אקבל תעודה שתזכה אותי באפשרות לקבל השכלה נוספת? איך נראה מעמדי בכיתה או בחבורת הילדים אליה אני משתייך?

אחר כך באות הדאגות של טרום השירות הצבאי וכאלה שנוצרות במהלכו. חלקן חולפות כלעומת שבאו ואחרות מטרידות מאד ואפילו עלולות להשפיע על העתיד היותר רחוק.

גם כאנשים בוגרים אנו חווים דאגות לא מעטות: פרנסת המשפחה ורווחתה, בריאות ילדינו ושלומם, הישגיהם בלימודים, הורינו ההולכים ומזדקנים, המצב הביטחוני והכלכלי במדינה, הרעה במצב הבריאות של מישהו מבני המשפחה, ועוד ועוד.

פרק ב': דאגות הגיל המבוגר / גיל הזהב / הגיל השלישי

במבחן הזמן, כל הדאגות הללו, שהן בנות לווייתנו הקבועות והלא אהובות, מקבלות מימד שונה ומשקל אחר בהגיענו לגיל המבוגר והמבוגר מאד.

הבה נבחן, אחת לאחת, מה באמת מדאיג את בני הגיל השלישי, מהי השפעתן של דאגות אלה והאם יש דרכים להתמודד אתן.

1. חשש לשינויים במצב הגופני והבריאותי

ככל שאנו מתבגרים הולכים ומתרבים בנו אותות הגיל. רבים נוהגים לקרוא לשינויים הללו "בגידת הגוף", מכיוון שגופנו שלנו, המוכר לנו כל כך הרבה שנים, אינו מגיב תמיד כפי שהיינו רגילים או כמו שאנו מצפים ממנו לנהוג.

התגובות שלנו איטיות יותר, ההליכה קשה יותר, העירנות פחותה יותר, הזיכרון חלש יותר, היכולת מצומצמת יותר.

כאשר סימנים כאלה מופיעים לראשונה, ובייחוד כאשר הם מתרבים ומתחזקים, עולה בנו השאלה: "לאן כל זה מוביל? האם יגיע בקרוב ברגע המפחיד בו לא נוכל יותר להיות שליטים מוחלטים על גופנו ושכלנו? ".

מסביבנו אנו רואים דוגמאות לא מעטות של בני גילנו שמצבם גרוע יותר ואפילו גרוע בהרבה מזה שלנו, ושואלים את עצמנו האם ומתי יקרה כדבר הזה גם לנו? האם זו גזירת גורל או שמא אפשר להימנע מכך? אולי אפשר לפחות לדחות את רוע הגזירה?

זוהי דאגה קשה, מובנת וכנה, המשפיעה לעיתים על התנהגותו ומצב רוחו של האדם, גם בטרם קרה לו דבר מתוך התופעות שמהן הוא כל כך חרד ומודאג.

מה עושים כדי להפיג או לרכך את הדאגה הזאת - על כך בפרק הבא העוסק בדרכי ההתמודדות עם דאגות גיל הזהב.

2. תחושת האובדן ופחד הבדידות

תופעה אופיינית ומצערת היא ההישארות לבד עקב מותו של אחד מבני הזוג. זוהי תחושה ללא נשוא כיון שאבדנו חבר או חברה לחיים שיחד עשינו שנים ארוכות וקשות, יפות ומאושרות, עמוסות פעילויות וזיכרונות. יחד הקמנו משפחה, הולדנו ילדים, דאגנו לחינוכם, ראינו בהתפתחותם, ייחלנו לרוות מהם ומילדיהם נחת בשנותינו המאוחרות, ולפתע - הכל מתפוגג.

הניסיון מלמד שההלם והצער חולפים האיטיות אבל הזמן מרפא במקצת את פצעי הנפש הקשים ומכריח אותנו לחזור לחיים.

אז עולה ומתחזקת בנו הדאגה מפני הבדידות. זוהי אחת הדאגות היותר חמורות והיותר קשות להתמודדות, מכיוון שבגיל המבוגר אנו מתקשים מאד לרכוש חברים חדשים או להשתלב במהירות במעגל חברתי מסוים, כפי שעשינו כשהיינו צעירים יותר.

רבים מאלה שנותרו לבדם מעדיפים להישאר בבתיהם, להקדיש שעות רבות למחשבות ולזיכרונות, ולמהול מקצת מן הדאגות בצפייה בטלוויזיה או בקריאת ספרים.

האם זו הדרך היחידה, או הטובה ביותר לעמוד מול דאגות הבדידות? בהחלט לא!

גם על כך - בפרק הבא.

3. דאגת הפגיעה במעמד ובדימוי העצמי

משבר הפרישה מן העבודה מוכר כיום היטב. גדולי המומחים מאשרים שמדובר במהלך קריטי בחייו של האדם המודרני. גם אם ייערך לכך בעוד מועד ויכין את רוחו ונפשו למצבו החדש, עדיין יהיה נתון ללא מעט דאגות הנובעות מהשינוי הכביר שחל בחייו.

הראשונה - כיצד מסתגלים למעבר משגרת החיים בעבודה לזו שבגמלאות? שגרה זו, שנמשכה שנים ארוכות היוותה מסגרת מאד מובנית לחיים שלנו ועיצבה את אופיים ומתכונתם.

ידענו שעלינו להשכים קום, לצאת לעבודה בזמן, למלא כראוי את המוטל עלינו ולשוב הביתה. חלק לא מבוטל מאתנו מצא גם סיפוק רב בעבודה. שאפשרה לנו לתת ביטוי לכישרונותינו, ליכולתנו ולניסיוננו.

בנוסף, הקנה לנו התפקיד גם מעמד מסוים של סמכות, אוטוריטה, הפעלת כפיפים, הכרה ציבורית, פרסום, הטבות חומריות ורווחה כלכלית.

כל אלה, רובם או כולם, ניטלים מאתנו בעת הפרישה מהעבודה. עתה אנו "חופשיים" לכאורה. אבל האם זהו החופש לו ייחלנו ואליו השתוקקנו במשך שנות עבודתנו הארוכות? האם אנו יודעים לנצל את שעות הפנאי הרבות שנפלו לחיקנו? האם אנחנו נהנים מהן? ואיך מתמודדים עם איבוד הסמכות? עם הכניסה לאלמוניות? עם ההרגשה שכל המטען האישי שלנו (ידע, ניסיון, מיומנויות, חכמת חיים) אינו מהווה כבר "נכס מבוקש" כפי שהיה בעבר?

זאת ועוד. תופעות אלה משפיעות גם על הדימוי העצמי שלנו. הדמות הניבטת בנו מן הראי נראית לנו אחרת, לעיתים פחות מוערכת אפילו על ידי עצמנו.

אנו קוראים על הירידה במעמדו של האדם המבוגר גם בתוך משפחתו שלו. כמובן שהוא עדיין אהוב ומוערך, עטוף חיבוקים וחום. עם זאת, וככל שהזמן חולף, יש מעין פיחות במשקל הדברים שהוא אומר, הדעות שהוא משמיע, העצות שהוא נותן.

אכן, זהו מעגל דאגות שלישי, קשה לא פחות משני קודמיו וראוי להתייחסות מעמיקה בכל הקשור בדרכי המאבק עם הדאגות הייחודיות לו.

פרק ג': איך מתמודדים עם הדאגות?

לכל תחום דאגות יש השפעות מסוג שונה על חייו של האדם המבוגר. הבה נבחן אילו דרכים ואמצעים יש בידינו כדי להפיג את הדאגות הקשות ולמזער את נזקיהן.

רעיון ה"תחזוקה"

בהגיענו לגיל השלישי / המבוגר עלינו להיות מודעים, דרוכים ומיומנים בתחזוקתן של שלוש מערכות חשובות בעצמנו:

המערכת הגופנית - תחזוקת הגוף.

המערכת השכלית - תחזוקת המוח.

המערכת הנפשית - תחזוקת הנפש.

תחזוקה נכונה של המערכות הללו יכולה לעכב משמעותית את הפגיעה בתפקודן, הנגרמת עקב התקדמות הגיל. עיכוב זה ישפיע במישרין על אי הופעתן או היעלמן של הדאגות הפוקדות אותנו כאשר המערכות האלה נפגעות.

תחזוקת הגוף - אין פירושה בהכרח עיסוק אובססיבי בספורט או בהתעמלות. כל שדרוש הוא לקיים פעילות גופנית מתונה, כגון הליכה ברגל, במשך מחצית השעה לפחות מדי יום ביומו. לפי מיטב המחקרים הליכה כזו מחזקת את השרירים, מונעת או מעכבת בריחת סידן, מזרימה יותר חמצן למוח, מחזקת את היציבה ומגבירה את האופטימיות.

מעטים האנשים היודעים כמה תמורות חשובות הם עשויים לקבל מהשקעה כה קטנה, שאינה מחייבת ציוד או מכשור יקר, השתייכות למועדון מינויים של בריכה או מועדון כושר וכו'.

יותר מכך. נחישות והתמדה בביצוע פעילות זו של תחזוקת הגוף יביאו לירידה ניכרת ברמת הדאגות הנגרמות בשל החרדה הגוברת מ"בגידת הגוף".

תחזוקת המוח - מיטב המומחים לחקר המוח יודעים כיום לומר שככל שהאדם המבוגר פעיל יותר אינטלקטואלית, כך מואטת הירידה ביכולתו השכלית. חלקם אף מרחיקים לכת וטוענים שבגיל המתקדם עלינו "להתעלל" במוחנו על ידי הפעלה בלתי פוסקת של גירויים אינטלקטואליים. אלה יכולים להתבטא בפתרון תשבצים, חידות היגיון, משחקי מחשבה, תחרויות ברידג' ושחמט, לימודים עיוניים והעשרות מתחום התרבות הקלאסית (תיאטרון, מוסיקה וכו').

אלה מאתנו שיתמידו בכך יופתעו לגלות שהם שומרים על מחשבה עירנית, מפתחים סקרנות לסביבה, מגיבים מהר יותר לגירויים מחשבתיים ומוחיים, מגלים יכולת טובה בלימוד דברים חדשים, (אפילו תיאורטיים ומסובכים) וסומכים יותר על חושיהם והגיונם.

אלה הם "רווחים" עצומים שלא יסולאו בפז וגם בהם טמונה תרופה לדאגות המכרסמות בנו בכל הקשור ביכולת השכלית שלנו ובשמירתנו על צלילות דעתנו.

תחזוקת הנפש - מעגל זה של תחזוקה עוסק במכלול נושאים הקשורים כולם בשאלת השלווה הנפשית של האדם המבוגר. גם כאן מראים מחקרים מתקדמים שיש קשר הדוק וזיקה רבה בין מצבו הבריאותי הכללי של האדם ובין שלוותו הנפשית.

ככל שהוא נתון למצבי לחץ, מתח, דכדוך, ובעיקר דיכאון, כך פוחתת יכולתו להתמודד עם תחלואות שונות, הופך פגיע ורגיש יותר, מחוסן פחות ובעל כושר התמודדות פגום.

שלווה נפשית מושגת ביכולתו של האדם לזהות את הנושאים המטרידים את מנוחתו ולבחון בקור רוח כיצד הוא יכול לסלק אותם או את גורמיהם מחייו. לעיתים מסוגל האדם לעשות זאת בכוחות עצמו ולפעמים תוך התייעצות עם בני משפחתו, חברים קרובים או ידידים ותיקים.

בהקשר זה יש חשיבות מכרעת לקיומה של מערכת יחסים הדוקה, חמה ותומכת עם המשפחה הקרובה. לאחרונה מתרבים אלה הגורסים שאם חל שיבוש ביחסים הפנים משפחתיים או שאינם קרובים די הצורך, חייבת היוזמה לתיקונם לבוא דווקא מצד הדור המבוגר. עלבונות או הסתגרויות ממילא לא יועילו ומי שישלם בסופו של דבר את "המחיר" יהיו דווקא המבוגרים יותר במשפחה.

גם המסגרת החברתית חשובה מאד, ועלינו להשקיע מאמצים רבים ככל שיידרש כדי להשתייך למערכת אנושית הקרובה ללבנו, אם בגלל הרכבה החברתי ואם בגלל הנושאים הממלאים את סדר יומה. זאת נוכל להשיג באמצעות תחביב כלשהו המחייב מסגרת בין אישית, או פעילות התנדבותית מתאימה.

פעילות התנדבותית עשויה לפצות אותנו גם בתחום הירידה במעמד ובדימוי העצמי שכן היא נותנת מחדש הרגשה שמישהו עדיין זקוק ליכולת הטמונה בנו, מעריך אותה ומוקיר לנו טובה על נכונותנו להעמידה לרשותו.

סיכום ומסקנה: רעיון הפעילות הרציפה והמתמשכת

בנוסף לתחזוקתן הטובה של המערכות שהזכרנו, יש משקל עצום לשמירה על מתכונת מתמשכת של פעילות רציפה ואינטנסיבית. הבטלה והשעמום הם אויב סמוי האורב בפתחו של האדם המבוגר, ומסוגל להביאו לתהומות מסוכנים של ייאוש, דיכאון, אבדן שמחת החיים ואפילו תאוות החיים.

לפיכך, גם בחיים המאוחרים יש טעם בהצבת יעדים, בניהול סדר יום מוקפד, בקביעת עדיפויות, בתכנון לטווח ארוך, וביצירת מוקדים רבים של אופטימיות ומוטיבציה. לכאורה נראים דברי אלה כלקוחים מאיזה שהיא אוטופיה. למעשה הם מקפלים בתוכם מתכון מוכח לחיי איכות המנצלים כל גרגיר שעדיין מצוי בשעוני החול של חיינו המאוחרים.
שיטות לפיתוח חשיבה שאלות ראוי תפקיד מוטיבציה הורה מיומנות קוגניטיבית מערכת יחסים תכלית מיומנות רעיונות גורמים דאגות התמודדות להתמודד
איך להתחבר עם אנשים? איך למצוא חברים? איך להכיר אנשים? איך להכיר חברים? איך להשיג חברים? איך להתיידד עם אנשים? מעגל חברתי, להרחיב את מעגל החברים, לרכוש חברים, מיומנויות חברתיות
איך להתחבר עם אנשים? איך למצוא חברים? איך להכיר אנשים? איך להכיר חברים? איך להשיג חברים? איך להתיידד עם אנשים? מעגל חברתי, להרחיב את מעגל החברים, לרכוש חברים, מיומנויות חברתיות
... להתחבר עם אנשים? איך למצוא חברים? איך להכיר אנשים? איך להכיר חברים? איך להשיג חברים? איך להתיידד עם אנשים? מעגל חברתי , להרחיב את מעגל החברים, לרכוש חברים, מיומנויות חברתיות איך להתחבר עם אנשים? איך למצוא חברים? איך להכיר אנשים? במהלך ההרצאה, דובר על דרכים שונות להתחבר עם אנשים ולבנות קשרים חברתיים. אליעד הציע כי על האדם ללמוד להיפתח לדברים חדשים ולהתעניין במה שמסביבו. הוא ציין שהיכולת להרחיב את המעגל החברתי תלויה לא רק ברצון ליצור קשרים, אלא גם ביכולת להיכנס לתחומים חדשים ולהתעניין בהם. שלב ראשון בקשר חברתי הוא להגדיר את מהות הקשר - מדובר על קשרים שנבנים מתוך אינטרקציות ... להאזין, להבין ולהתעניין באמת באדם השני, תוך שמירה על פתיחות ועניין כלפי תחומים שונים וחדשים. מיומנויות חברתיות איך להתחבר עם אנשים? הרחבת המעגל החברתי פיתוח קשרים חבריים איך להכיר חברים? יצירת קשרים חברתיים ...
חיפוש זוגיות, איך לחפש זוגיות? האם אני מתאים להיות בזוגיות? מה צריך לעשות כדי להיות בזוגיות? איך למצוא זוגיות טובה? למה אני לא מוצא זוגיות? איך למצוא את הזיווג שלי? איך למצוא את האחד? להכיר את הנפש התאומה, אימון למציאת זוגי
חיפוש זוגיות, איך לחפש זוגיות? האם אני מתאים להיות בזוגיות? מה צריך לעשות כדי להיות בזוגיות? איך למצוא זוגיות טובה? למה אני לא מוצא זוגיות? איך למצוא את הזיווג שלי? איך למצוא את האחד? להכיר את הנפש התאומה, אימון למציאת זוגי
... אמפתי, תומך ומעניק לאחרים. כך אנשים אחרים מרגישים שנעים להם להיות במחיצתך ומעוניינים בקשר איתך. איך הרחבת המעגל החברתי מסייעת למצוא זוגיות? ככל שתכיר יותר אנשים ותהיה פעיל יותר מבחינה חברתית, כך גדל הסיכוי למצוא מישהו מתאים באמת. אנשים שנמנעים ממפגשים חדשים או מפחדים ... להרגיש טוב לבד, להפחית תלות רגשית ולהיות עצמאי. להעניק לאחרים: לפתח יכולת נתינה, אמפתיה והקשבה. להרחיב את המעגל החברתי: לפגוש אנשים רבים ולהכיר סביבות חדשות. לזהות חיבור אמיתי: לחפש קשרים המבוססים על התאמה עמוקה ברמה הרגשית והשכלית. מדוע זוגיות טובה היא תוצאה של תהליך ... שימצא מישהו שמתאים לו במיוחד, וכמובן גם שמישהו אחר יזהה בו פוטנציאל לקשר עמוק. כאשר אנו מצמצמים את עצמנו למעגל חברתי קטן במיוחד, אנו מצמצמים במקביל את האפשרות לחיבור שיכול להפוך לזוגיות טובה. אנשים רבים חוסמים את עצמם כשהם מפחדים להיפתח רגשית, או כשהם נמנעים מסביבות ...
ווינר או לוזר, איך חושבים מצליחנים? איך חושבים אנשים מצליחים? ראש לאריות או זנב לשועלים, אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה, מי החברים שלך? עם מי אתה מסתובב? השפעת הסביבה על האדם, להתחבר עם אנשים שטובים ממך, לא לשמוח בחלקך
ווינר או לוזר, איך חושבים מצליחנים? איך חושבים אנשים מצליחים? ראש לאריות או זנב לשועלים, אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה, מי החברים שלך? עם מי אתה מסתובב? השפעת הסביבה על האדם, להתחבר עם אנשים שטובים ממך, לא לשמוח בחלקך
... מצליחים (לוזרים), ומשתמשת בדימויים ובדוגמאות להמחיש את הדרך שבה אנשים מצליחים חושבים ומי הם האנשים איתם הם מקיפים את עצמם. ההבדל המרכזי בין ווינרים ללוזרים הוא במעגל החברתי והסביבתי שבו הם נמצאים. ווינרים תמיד ישאפו להקיף את עצמם באנשים שהם יותר טובים מהם, ויהיו מוכנים להיות בזנב של האריות, כלומר, להתחבר ולהיות בסביבה של אנשים שמובילים בתחומם, ...
איך למצוא זוגיות טובה? איך להכיר מישהי? איך להכיר בחורה? איך להכיר גבר? איך להכיר בחור? איך לפתח זוגיות? איך לבנות זוגיות? איך לבנות קשר זוגי? איך מוצאים זוגיות? תחביבים וזוגיות, תחומי עניין וזוגיות, איך להכיר חברים וזוגיות?
איך למצוא זוגיות טובה? איך להכיר מישהי? איך להכיר בחורה? איך להכיר גבר? איך להכיר בחור? איך לפתח זוגיות? איך לבנות זוגיות? איך לבנות קשר זוגי? איך מוצאים זוגיות? תחביבים וזוגיות, תחומי עניין וזוגיות, איך להכיר חברים וזוגיות?
... אחר בן או בת זוג. איך למצוא זוגיות טובה? איך לפתח תחביבים אישיים? איך להרחיב את המעגל החברתי? תחומי עניין וזוגיות מוצלחת איך לפתח מערכות יחסים חברתיות? מהי הדרך הנכונה והטובה ביותר למצוא זוגיות? הדרך הנכונה והטובה ביותר למצוא זוגיות, כפי שמסביר אליעד כהן, ... שגם להם זה עושה טוב. כאשר אתה יוצר קשרים באופן הזה, באופן טבעי תתחיל להרחיב את המעגל החברתי שלך, ותכיר הרבה אנשים חדשים. איך נוצרים קשרים זוגיים מתוך הקשרים החברתיים? השלב השלישי הוא שהקשרים החברתיים שתיצור סביב התחביבים שלך יתחילו באופן טבעי להוביל אותך גם ... דברים שעושים להם טוב. תחשבו על זה! איך לפתח תחביבים איך למצוא זוגיות איך להרחיב את המעגל החברתי איך לפתח מערכות יחסים ...
חברים ותחומי עניין משותפים, למה אין לי חברים? איך למצוא חברים? איך להכיר חברים? איך נוצרת חברות בין אנשים? למה אני בלי חברים? תחביבים משותפים, איך מוצאים חברים? איך להשיג חברים? איך להכיר אנשים? איך להתחבר עם אנשים? תקשורת בין אישית
... הוא יכול להצטרף לקבוצות ספורט, אם הוא מתעניין באמנות, להשתלב בקבוצות יצירה או סדנאות אמנותיות. ההשתלבות בקבוצות כאלה מאפשרת יצירת קשרים טבעיים עם אנשים אחרים, וכך ניתן להרחיב את המעגל החברתי . בנוסף, אליעד מציע להשתמש באינטרנט ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעגל חברתי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מעגל חברתי, איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מעגל חברתי, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הכוונה אישית, מאמן עסקי מומלץ, מומחה בנושאי מעגל חברתי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 21:41:49 - wesi4