ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבות על מוות ✔דיכאון - מחלת הדיכאון - חלק 1 ✔מחלת הדיכאון הקדמה המילים "אני בדיכאון" הפכו שגורות כל כך בפי רבים כתשובה... -...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨דיכאון - מחלת הדיכאון - חלק 1
מחלת הדיכאון

הקדמה

המילים "אני בדיכאון" הפכו שגורות כל כך בפי רבים כתשובה לשאלה לשלומם, גם כשהכוונה היא רק למצב רוח רע או כשמשהו לא מסתדר כמו שרוצים. איני מכירה אדם שלא חש דיכאון מדי פעם, אך תחושת הדיכאון ומחלת הדיכאון נבדלות זו מזו. אם כך, מהי ההגדרה של דיכאון?

איפה עובר הקו? מי קובע ומגדיר דיכאון? האם דכדוך, "דיכי" או מצב רוח רע לא נחשבים?

עם התפתחות המדע והטכנולוגיה נכנסו לשוק תרופות חדשות לטיפול בבעיה קשה זו, שנדמה כאילו הולכת ותופסת תאוצה יותר ויותר בכל שנייה שעוברת. לתרופות מקום חשוב מאוד במקרים מסויימים, אך עם זאת, אצבעות הרופאים נשלחות בקלות רבה מידי, לטעמי, לפנקסי המרשמים.

במהלך השנים בהם עבדתי בבית המרקחת פגשתי במרשמי תרופות פסיכיאטריות רבות משאוכל לספר. התופעה כל כך רחבת היקף ואינה פוסחת על צעירים שכל חייהם לפניהם.

סקר גיאוקטגורפיה משנת 2004 מצא ש - 65% מרופאי המשפחה רושמים טיפול תרופתי לחולים שלהם עם דיכאון קל בלבד! וממצא זה רק הולך וגדל עם הזמן.

דיכאון אינו דבר שיש להקל בו ראש. מי שחווה אותו יודע עד כמה הסבל גדול. נתקלתי לפני שנים במונח שהגדיר את הדיכאון כ "סרטן של הנשמה" ומאוד התחברתי להגדרה זו מאחר והסבל הנפשי יכול להגיע למימדים עצומים ולא פחות גרועים מכל מחלה פיזית נוראית אחרת. מה עוד, שמחלה הפוגעת בנפש, בקלות רבה תשפיע גם על הפיזיולוגיה שלנו. הקשר בין גוף לנפש כבר ידוע ומופנם אצל רבים ולא פעם אנו שומעים איך מצבי נפש קשים יכולים לגרום למחלות קשות, כולל סרטן ואף למוות.

במאמר זה ברצוני להביא סקירה של הגורמים לדיכאון, הגדרה של המחלה והדרגות שלה, הסימפטומים, הטיפול הקונבנציונלי, מתי כן להתערב תרופתית והאם לרפואה הנטורופתית יש מה להציע.

הגדרה ואבחון

דיכאון הוא הפרעה נפשית מתמשכת היכולה להופיע בכל גיל ומתאפיינת בירידה ניכרת במצב הרוח, בפעילות וברצון לעשייה, באנרגיה והויטאליות, בהתעניינות חברתית ובמה שקורה מסביב וביכולת ליהנות מהחיים. דיכאון הנו המחלה הפסיכיאטרית השכיחה ביותר בקרב מבוגרים ויש לו דרגות, החל ממצב קל וכלה בדיכאון מג'ורי עם מחשבות אובדניות וסיכון גבוה לפגיעה עצמית.. דיכאון מג'ורי קיים ב - 20% - 10% מכלל אוכלוסיית העולם ופי שתיים בנשים והוא מצריך התערבות מקצועית

נראה שלנשים יש נטייה רבה יותר ללקות בדיכאון ולשקוע במחשבות עקב מצבי לחץ ומצוקה.

נשים אף נוטות לחוות דיכאון בתגובה למשברים של אחרים.

על פי האגודה הפסיכיאטרית האמריקנית, המבוססת על ספר ה - DSM IV, קיימים מספר פרמטרים על פיהם מוגדר דיכאון. הקביעה אומרת שצריכים להתקיים לפחות חמישה מהפרמטרים הללו לתקופה של מינימום 2 - 4 שבועות כדי להגדיר דיכאון.

ההבדל בין תחושת דיכאון לבין אדם שחולה במחלה הוא משך הדיכאון, האם קיימת יכולת לצאת מהמצב בכוחות עצמיים והאם המצב הולך ומחמיר עד חוסר תפקוד וניהול חיים תקינים.

הפרמטרים המגדירים הם:

* שינה - נדודי שינה או שינה עודפת

* מצב רוח ירוד, עצבות ובכי

* תיאבון - חוסר תיאבון עם ירידה במשקל או עודף תיאבון עם עלייה במשקל

* פעילות גופנית - עודף פעילות או חוסר פעילות

* ריכוז, חשיבה, יכולת קבלת החלטות - ירידה ביכולות אלו

* תחושות של חוסר ערך, רגשות אשמה, הלקאה עצמית

* איבוד עניין והנאה בחיים

* ירידה בחשק המיני

* מחשבות על המוות, אובדנות

* אי - שקט או פסיביות, כבדות ועייפות

סימפטומים

1. רגשית - עצבות עמוקה, פסימיות, ראיית שחורות, כעס, חוסר שקט, מתח, ייאוש, חוסר תקווה, איבוד עניין, איבוד שמחה והנאה, שנאה וביקורת עצמית, תחושת אפסות וכישלון, הערכה עצמית נמוכה, חוסר אמונה ביכולת אישית, הלקאה עצמית, רגשות אשם, חרדה, סף תסכול נמוך, שיעמום, הסתגרות, תחושת בדידות, חוסר רצון להיות בחברה.

2. קוגניטיבית - קושי להקשיב, להתרכז, לעבד אינפורמציה, חשיבה איטית וקושי לקבל החלטות.

3. תפקודית - הזנחה אסטטית, מראה מדוכא, חוסר יכולת ורצון לעשות דברים שבשגרה כגון ללכת לעבודה, לטפל בילדים, לתחזק את הבית, אובדן מרץ, ירידה בתפקוד מיני.

4. פיזיולוגית - מכאובים שונים באזור החזה, נשימה כבדה, עייפות, כאבי ראש, גב, פרקים ובטן. הפרעות ונדודי שינה, שינויים בתיאבון.

גורמים

1. דיכאון כביטוי לגורמים פסיכולוגיים, תוקפנות המופנית כלפי פנים עקב דחייה בילדות, הצבת רף דרישות גבוה, לחץ, התעללות, אלימות פיזית ונפשית וכדומה.

2. דיכאון כתגובה לאירוע קשה, אובדן אדם, חפץ, מעמד, עבודה, גירושין, נכות או מחלה קשה, הערכה עצמית או דפוס של הרגל.

3. דיכאון כדרך להפעיל מניפולציה ולשלוט באחרים.

4. דיכאון כתוצאה מחוסר איזון ביוכימי במוח, חוסר איזון עצבי, שינויים הורמונליים ועוד.

5. דיכאון עקב גורמים גופניים כגון מחלות, תת פעילות של בלוטת התריס, לידה, תזונה קלוקלת, מחסורים תזונתיים, שתיית אלכוהול מופרזת ועוד.

* דיכאון לאחר לידה קרא במדור הריון לידה - בקרוב!

טיפול קונבנציונלי

הטיפול הקונבנציונלי משלב טיפול פסיכולוגי עם תרופות. תרופות נגד דיכאון מעלות את רמת הנוירוטרנסמיטורים (מוותכים עצביים כגון סרוטונין, אדרנלין, דופמין, מלטונין ונור - אדרנלין) במוח במנגנונים שונים. למשל, על ידי עיכוב הקליטה בחזרה שלהם לתוך העצב ובכך הן מעלות את כמותם במרווח הסינפטי ומאריכות את הגירוי. דרך נוספת היא עיכוב האנזים מונואמין אוקסודאט (MAO), שמונע את הפירוק של הנוירוטרנסמוטורים ובכך גורם לעלייה בכמות הדופאמין והנוראדרנלין שבקצה העצב.

תרופות ממשפחת ה - SSRI מבוססות על עיכוב ניצול מחדש של סרוטונין. הראשונה והידועה היא פלואוקסטין (פרוזק, פריזמה, אפקטין, פלוטין). לוקח לה כשלושה שבועות להשפיע מאחר ונדרש זמן להצטברות הסרטונין וליצירת קולטנים נוספים. לתרופות חדשות יותר לוקח הרבה פחות זמן להתחיל להשפיע.

היום הפרוזאק נחשבת כתרופה ישנה, את מקומה תופסות תרופות בעלות פעולה דומה, אך עם פחות תופעות לוואי, כגון ציטאלופראם (ציפראמיל, רסיטל), אסציטאלופראם (ציפראלקס), פארוקסטין (סרוקסאט, פקסיל, פאקסט), סרטראלין (לוסטראל, סרטראלין, זולופט), פלובוקסאמין (פבוקסיל).

SNRI -משפחה שנייה של תרופות המעכבות קליטה ופירוק גם של סרוטונין וגם של נוראפינפרין שלא נוצלו בסינפסות. הנפוצות הן אפקסור ואיקסל (milnacipram).

תופעות לוואי

למרות שתופעות הלוואי של התרופות מהדור החדש SSRI וה - SNRI מתונות יחסית, הן עדיין יכולות לגרום להפרעות קלות בעיכול, עצירות, בחילה, כאב - ראש, סחרחורות, רעד, שלשולים, עצבנות, פריחה, הזעת - יתר, נדודי - שינה, התכווצות, הפרעות בקצב לב, אי - שקט, הפרעות בתפקוד המיני ופגיעה בחיי המין, ישנוניות יתר טשטוש ראיה, יובש בפה, קושי במתן שתן הפרעות אכילה, עליה במשקל

המחקרים הארוכים ביותר הקיימים לגבי שימוש ממושך בתרופות אלו מגיעים עד כחמש עשרה שנה בלבד, עדיין לא ידוע מה קורה בשימוש רצוף של עשרות שנים.

הערה:

עדויות מחקריות מעטות שנעשו לא הראו כל בעיה בנטילת תרופות נוגדות דיכאון בזמן ההריון. לא נראתה כל השפעה על התינוקות שנולדו, אך מחקר ישראלי שנערך ב"שניידר" ופורסם

ממש לאחרונה ב - 2006, כן גילה שבקרב כשליש מהתינוקות לאמהות שנטלו תרופות נוגדות דיכאון, נתגלו לאחר הלידה תופעות של גמילה האופיניות לתינוקות של נרקומניות. המקרים הקשים היו אי שקט קיצוני, הקאות, רעד ופרכוסים. חודשי ההריון הראשונים עשויים להיות מלווים בהחרפה של החרדות, לכן, אשה שלוקחת תרופות נוגדות דיכאון ומחליטה להפסיק את השימוש עם הכניסה להריון, צריכה לשקול היטב האם התקפות חרדה ודיכאון אינטנסיבים לעתים קרובות לא מסכנת אותה ואת תינוקה יותר.

מתי כדאי להתחיל התערבות תרופתית?

ובכן, לשאלה זו רק האדם עצמו יכול לענות ואין תשובה חד משמעית. רמת הסבל שונה מאדם לאדם וגם המודעות לכיווני טיפול נוספים. אישית אני ממליצה לנסות דברים אחרים לפני שניגשים לתרופות שמתערבות במנגנונים עצביים במוח באופן לא טבעי.

בכוונה לא הזכרתי את נושא ההתמכרות מאחר והטענה היא שתרופות מהדור החדש אינן ממכרות, אך קיימים רבים שהדיכאון חוזר כאשר הם מפסיקים את הטיפול התרופתי ולכן אני לא רואה בו פתרון קבוע.

כאשר המצב קשה ומצריך התערבות רפואית לעיתים תרופה יכולה להקים אדם מאשפתות, כאשר הנפש מעונה גם הגוף סובל. אך מומלץ להסתכל גם על התמונה הרחבה ולוודא שכל הדברים האפשריים נלקחו בחשבון כולל תופעות הלוואי האפשריות. צריך לזכור שמדובר בחומרים כימיים, סינטטיים, יש אנשים שטוענים שמשהו משתנה באיך שהם מרגישים את עצמם, מצב מרוחק יותר. ויש לזכור שכדורים ברוב המקרים לא מחליפים צורך בטיפול והתמודדות עם הבעיה.

איזה סוג אנשים פונים לטיפול נטורופתי טבעי?

* אנשים בעלי מודעות ואחריות לבריאותם, שבאופן כללי לא אוהבים ליטול תרופות.

* אנשים שלא מסתדרים עם תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון סינטטיים - לפעמים תופעות

הלוואי קשות יותר לאדם מהסבל של דיכאון קל עד בינוני.

* מבוגרים מעל גיל 50 שבאופן טבעי רגישים יותר לתופעות הלוואי של התרופות.

* אנשים המעדיפים תרופות ממקור צמחי.

* אנשים המאובחנים כסובלים מדיכאון "קל עד בינוני" ולא קשה מאוד.

* נשים בהריון.

הטיפול הנטורופתי

הנטורופתיה משלבת מגוון תחומים על מנת להגדיל את הסיכוי של הגוף לחזור למצב מאוזן ולרפא את עצמו. ההתייחסות הינה לכל אדם כאינדיבידואל ומותאם באופן אישית כמו חליפה שנתפרת היישר על הגוף. הנטורופתיה מבקשת לחבר בחזרה את האדם למערכת הריפוי הטבעית הטמונה בו ולאפשר ריפוי. כל טיפול (טבעי או לא טבעי) הוא חיצוני, אבל ריפוי אמיתי מגיע מבפנים, מהגוף עצמו שמטפל בבעיה כשמאפשרים לו ומתחייבים לקחת אחריות.

פעילות גופנית

פעילות גופנית נמרצת, אירובית, גורמת לגוף לשחרר חומרים המעניקים לנו תחושת רוממות ושמחה. היא מזרימה דם עם חמצן למוח ולכל הגוף, מגבירה את החיוניות, מסייעת לשיפור הערך והביטחון העצמי, משפיעה על הכימיה במוח, מביאה את מערכות הגוף לתפקד בצורה טובה יותר, מאוזנת יותר ומשפרת את מצב הרוח פלאים.

זוהי "תרופה" עוצמתית ביותר, לא צריך בשבילה מרשם רופא והיא זמינה לרוב בני האדם.

מחקרים מצאו שהשתתפות מוגברת בפעילות גופנית קשורה לירידה בסימפטומים של דיכאון, חרדה, חוסר מנוחה, תשישות ונדודי שינה.

* דיכאון - מחלת הדיכאון - חלק 2.
אובדן התמודדות ביטחון עצמי חרמנות מנהל חדשות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות התאבדות חוסר הערכה עצמית מטופל סיפוק מיני דיכאון דיכאונות מחלת מחלת הדיכאון
טיפול בהתאבדות, איך למנוע התאבדות? לתכנן התאבדות, איך להרוג את עצמך? איך להתאבד? לשכנע מישהו לא להתאבד, מחשבות אובדניות, מחשבות על מוות
... בהתאבדות, איך למנוע התאבדות? לתכנן התאבדות, איך להרוג את עצמך? איך להתאבד? לשכנע מישהו לא להתאבד, מחשבות אובדניות, מחשבות על מוות האם לדבר על מחשבות התאבדות מונע או מעודד התאבדות? כאשר אדם מביע מחשבות ... המפורט יכול להפוך את המעשה לאפשרות ממשית וקונקרטית יותר עבורו, וכך דווקא להגביר את הסיכון לביצוע. האם התעלמות מהמחשבות על מוות היא פתרון יעיל? אליעד כהן מסביר שמהצד השני, ישנה אפשרות לא לדבר כלל על ... על התאבדות מעודד התאבדות? איך להתמודד עם מחשבות אובדניות? למה אנשים רוצים למות? איך לשכנע מישהו לא להתאבד? טיפול במחשבות על מוות מה עושים כשמישהו אומר שהוא רוצה להתאבד? ...
חיים ומוות, למה לחיות? למה למות? התאבדות, לחיות או למות, רצון לחיות, רצון למות, סיבות לחיות, סיבות למות, להתאבד, למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? רוצה לחיות, רוצה למות
חיים ומוות, למה לחיות? למה למות? התאבדות, לחיות או למות, רצון לחיות, רצון למות, סיבות לחיות, סיבות למות, להתאבד, למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? רוצה לחיות, רוצה למות
... קשר מעגלי. הבנת הסיבה לקיום העולם תוביל להבנת הרצון לחיות. האם יש משמעות לחיים? איך להתמודד עם מחשבות על מוות? האם יש הבדל אמיתי בין חיים למוות? איך למצוא ... השאלה הבסיסית יותר - מדוע העולם קיים ולמה אלוהים ברא אותו. האם יש משמעות לחיים? איך להתמודד עם מחשבות על מוות? האם יש הבדל אמיתי בין חיים למוות? איך למצוא ...
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
... להחליט באופן חופשי יותר ולהתמקד בעשייה שמביאה לו את הסיפוק האמיתי, בלי לחשוש מההשלכות של כל החלטה. איך מחשבות על מוות יכולות להשפיע על החיים שלנו? ההבנה שהחיים קצרים יכולה לשמש ככוח שמניע אותנו לקבל החלטות נכונות יותר עבורנו. במילים אחרות, המודעות לכך ...
טיפול ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, מדמיין את עצמי תלוי, רואה את עצמי מת, חבר שלי התאבד, חבר שלי תלה את עצמו, חושב על המוות, איך להתמודד עם התאבדות? מחשבות טורדניות, מפחד להתאבד, מחשבות אובדניות
טיפול ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, מדמיין את עצמי תלוי, רואה את עצמי מת, חבר שלי התאבד, חבר שלי תלה את עצמו, חושב על המוות, איך להתמודד עם התאבדות? מחשבות טורדניות, מפחד להתאבד, מחשבות אובדניות
... הם שלבים משמעותיים בטיפול אפקטיבי במחשבות טורדניות מסוג זה. איך להפסיק מחשבות טורדניות? פחד מהתאבדות חבר מה לעשות עם מחשבות על מוות? האם דמיון של התאבדות מעיד על רצון אמיתי? טיפול עצמי במחשבות אובדניות אליעד: סיפרו לבן אדם שחבר שלו התאבד בתליה מאז בכל מקום שהוא נמצא רודפת אותו המחשבה שהוא תלוי השאלה מה עושה ...
מחשבות / מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות / מחשבה - רשימת כל הנושאים
... מתהפכות מחשבות סותרות מחשבות על גירושין מחשבות על האקס מחשבות על האקסית מחשבות על המוות מחשבות על העבר מחשבות על הקשר הקודם מחשבות על מוות מחשבות על סקס מחשבות פולשניות מחשבות פרנואידיות מחשבות פשוטות מחשבות קיימות מחשבות רדיפה מחשבות רודפות מחשבות רעות מחשבות שווא מחשבות ...
פחד מפיגועים, חשש מפיגועים, חרדה מפיגועים, גל הטרור, פחד מהמוות, חשש מהמוות, סיכוי למות, לא רוצה למות, מחשבות על המוות, טיפול בחרדה, טיפול בפחדים, להתמודד עם פחד
פחד מפיגועים, חשש מפיגועים, חרדה מפיגועים, גל הטרור, פחד מהמוות, חשש מהמוות, סיכוי למות, לא רוצה למות, מחשבות על המוות, טיפול בחרדה, טיפול בפחדים, להתמודד עם פחד
... מפיגועים, חשש מפיגועים, חרדה מפיגועים, גל הטרור, פחד מהמוות, חשש מהמוות, סיכוי למות, לא רוצה למות, מחשבות על המוות, טיפול בחרדה, טיפול בפחדים, להתמודד עם פחד איך להתמודד עם פחד מפיגועים ומחשבות על המוות? הנושא שבו עוסק אליעד כהן הוא ההתמודדות עם פחד מפיגועים, חשש מפיגועים וחרדה מפיגועים. תחילה אליעד מציין כי הפחד הוא טבעי ואנושי, ...
מוות, למה לזכור את המוות? למה לא לשכוח את המוות? מה טוב במחשבות על המוות? איך להירגע באמצעות זיכרון המוות? איך לא להילחץ באמצעות מחשבות על המוות? קבורה בחיים, קבורה אינדיאנית, למה לדמיין את המוות? בית קברות, ניחום אבלים, בסוף מתים
מוות, למה לזכור את המוות? למה לא לשכוח את המוות? מה טוב במחשבות על המוות? איך להירגע באמצעות זיכרון המוות? איך לא להילחץ באמצעות מחשבות על המוות? קבורה בחיים, קבורה אינדיאנית, למה לדמיין את המוות? בית קברות, ניחום אבלים, בסוף מתים
... למה לזכור את המוות? למה לא לשכוח את המוות? מה טוב במחשבות על המוות? איך להירגע באמצעות זיכרון המוות? איך לא להילחץ באמצעות מחשבות על המוות? קבורה בחיים, קבורה אינדיאנית, למה לדמיין את המוות? בית קברות, ניחום אבלים, בסוף מתים למה לזכור את המוות ומה זה נותן לנו? אליעד כהן מדבר על גישה ... היא לא לשכוח שאנחנו כאן לזמן מוגבל. כמו שאדם יוצא מבית מלון או כמו שסרט נגמר, גם החיים יסתיימו, ולכן חשוב לא להיות בלחץ על דברים קטנים, אלא להבין שהכל זמני. מחשבות על המוות הן דרך להירגע, להפחית לחץ ולהתמודד עם החיים בצורה נכונה ומאוזנת יותר. למה לזכור את המוות? איך להתמודד עם הפחד מהמוות? מה זה קבורה אינדיאנית? למה שלמה המלך המליץ ללכת להלוויה? איך מחשבות על המוות מפחיתות לחץ? האם החיים חסרי משמעות? איך לזכור את המוות בצורה חיובית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבות על מוות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מחשבות על מוות, איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבות על מוות, איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי קשב וריכוז, מאמן לחיים בתחום מחשבות על מוות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1797 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 15:46:27 - wesi4