ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לישון טוב ✔אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות? חלק 1 ✔אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות? הקדמה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות? חלק 1
אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית? ומה כן לעשות?

הקדמה

אם יש משהו קשה, זה בעיות שינה! הן בהחלט יכולות לגרום למצבי חולי רבים. הגוף מפרש חוסר שינה כמצב סטרס ולכן הוא מגיב בהתאם.

שינה נחשבת לאחד הדברים החשובים ביותר לאדם על מנת להישאר בריא (גם בנפשו וגם בגופו), שינה היא מצרך הכרחי שבלעדיו הרבה מאוד מערכות יוצאות מאיזון. נשמה של אדם, שלא מצליח לישון, לא מקבלת חופש. דבר זה מאוד בולט לעין כאשר המוח מתחיל לתעתע בנו, העצבנות חוגגת, כל דבר קטן מקפיץ ומרגיז והחיים רחוקים מלהיות שלווים.

הסבל כה גדול, ולכן במקרים רבים פונים לתרופות הרגעה ושינה. בייחוד עצוב לי לראות אנשים צעירים המתמכרים לתרופות אלו ולא מצליחים להרדם בלעדיהן. יש דברים וטיפול טבעי שניתן לקבל לפני שהולכים על "התותחים" הגדולים.

מי שלא חווה מעולם בעיות שינה, לא יכול להבין איזה סבל עוברים במצב הזה ואיך זה משפיע על כל אורח החיים.

ישנם מצבים זמניים עקב "גט - לג" מטיסה לדוגמא, מצבים קצרי מועד, ומצבים כרוניים. ההתייחסות הטיפולית תהיה שונה בהתאם לגורם.

הגדרה, נתונים, טיפולים קונבנציונליים, מהי השכיחות של הבעיה? הגורמים? כמה סיווגים יש לאינסומניה? קצת על סרוטונין ושינה, וכמובן כהרגלי אכתוב על איך נכנסת הנטורופתיה במצבים אלו ועוד כמה טיפים שיעזרו כחלק מטיפול שלם.

הגדרה

אינסומניה (נדודי שינה) היא אחת מהפרעות שינה קיימות. האדם אינו ישן שינה טובה, רצופה, מספקת ומרעננת. יכולים להיות אחד משלושת הדברים הבאים, או שילוב שלהם:

1. הקושי להירדם - : Nitial insomnia

2. יקיצות מרובות באמצע השינה - : Middle insomnia

3. התעוררות מוקדמת בבקרים ואי יכולת להרדם שוב - : Terminal insomnia

לעיתים השינה שטחית ולא עמוקה ולכן האדם עשוי לחוש כאילו לא ישן כלל חלקכם וודאי הכיר את ההרגשה לפחות פעם אחת בחיים.

לידע כללי בלבד אנחנו נדון באינסומניה - הפרעת השינה הכי נפוצה, אך חשוב לי לציין עוד שתי הפרעות שינה מוכרות:

1. היפרסומניה - עודף שינה. עשויה להיגרם, בין היתר, עקב נרקולפסיה שהיא מחלה נוירולוגית.

לא מזמן צפיתי בסרט בערוץ המדע על רקדנית שחולה במחלה. אילו לא הייתי רואה זאת בעיניים, הייתי מתקשה להאמין שזה באמת קיים. פשוט, בלי שום התראה - התקף שינה! גם באמצע עמידה, הליכה, נהיגה... נרדמים. זאת מחלה מסוכנת.

2. פארסומניה - מתבטאות בהפרעות בזמן השינה עצמה כגון: הרטבת לילה, דיבור ו/או הליכה בשינה

מדוע השינה חשובה לנו?

שינה קריטית לתפקוד היומיומי, למצב הקוגניטיבי, המנטלי, הנפשי והפיזיולוגי. חוסר בשעות שינה או שינה לא מרעננת מביאים להזדקנות מהירה יותר של המוח, בזמן שינה קורים תהליכים חשובים רבים, ביניהם, הפרשת הורמון הגדילה שחשוב בין היתר להתחדשות רקמות ולחילוף החומרים.

חוסר בשעות שינה מקושרת גם עם מצבים כגון עודף משקל, מחלות לב ואפילו סרטן.

שלבים בשינה

1. שלב השינה הראשון מכונה שנת Non REM, המחולקת לארבעה שלבים החל משינה קלה שהולכת ונעשית יותר ויותר עמוקה. שלב זה הוא הארוך מבין השלבים והוא מאופיין בתנועות עיניים איטיות, הרפיית שרירים, שינוי בגלי המוח וירידה בפעילות המוחית.

2. שלב השינה השני הוא שנת ה - REM המכונה גם 'שנת חלום' מאחר וזהו שלב החלימה. שלב זה קצר יחסית ומלווה בתנועות עיניים מהירות.

שני השלבים האלה יחד, משלימים מעגל שינה. מחזור כזה חוזר על עצמו במשך הלילה שכולל 4 - 6 מעגלי שינה כאלה. היחס בין שני השלבים משתנה ככל שהלילה קרוב לסופו - שנת ה - REM הולכת ומתארכת.

אנשים שישנים פחות משש שעות משלמים מחיר קוגניטיבי, רגשי ופיזי מאחר וקיימת ירידה בזיכרון, נטייה לשינויים במצב הרוח והיחלשות מערכת החיסון.

שכיחות

10% - 15% מהאוכלוסייה סובלים מאינסומיה כרונית (זה הרבה!). ומאינסומיה זמנית סובלת מחצית מהאוכלוסייה בשלב כלשהו בחיי (שזה המון).

אינסומניה יכולה להטריד כל אחד, בכל גיל ולא רק מבוגרים וזקנים.

גורמים

אינסומיה כרונית עשויה להיות משנית למצבים ומחלות כגון: יתר פעילות בלוטת התריס, היפוגליקמיה, בעיות נפשיות, דיכאון וחרדה, לחצים, סטרס, דאגות, עומס מנטלי, משבר, טראומה, כאבים, כאבי רגליים או ראש, Sleep apnea syndrome - דום נשימה בשינה, בעיות נשימה, אי ספיקת לב, שיעול ועוד.

שימוש בתרופות שזאת אחת מתופעות הלוואי האפשריות שלהן.

קפאין, סמים, עישון ואלכוהול עשויים בהחלט להוות גורם לנדודי שינה.

סוגי עבודה מסויימים שעשויים להחליף ולבלבל את היום עם הלילה, עבודת משמרות לילה כגון טייסים, מלצרים, ברמנים - אלו פוגעים במחזור השינה.

שינויים! שינויי מזג אוויר, שינוי בשגרת החיים, שינוי מקום מגורים ו/או עבודה

סביבת שינה לא נוחה או לא נעימה

פחד מנדודי שינה. - בשביל להבין את זה, כל שעליכם לעשות הוא להזכר בפעם או פעמיים במהלך חייכם, שבהן סבלתם מנדודי שינה רק מהפחד שלא תצליחו להרדם ולישון טוב.

מחשבות טורדניות, רגשי אשמה והכאה עצמית.

סרוטונין ושינה

בואו נעשה את זה הכי פשוט: סרוטונין הוא נוירוטרנסמיטור במוח שאחראי על מצב הרוח. כשרמתו נמוכה אנו עשויים לחוות דיכאון ונטייה אובדנית, נדודי שינה, הפרעות אכילה ואגרסיביות. לכן חשוב לנו לשמור על רמות סרוטונין טובות.

נקודה חשובה: סרוטונין אינו פועל לבדו בשמירת על האיזון של מערכת העצבים, ישנם הורמונים נוספים, כגון דופאמין, שפועלים יחד איתו.

נמצא שלעיתים, רמות הסרוטונין אצל נשים לפני מחזור הן נמוכות. דבר זה בהחלט יכול להסביר את העצבנות, האגרסיביות והצורך במתוק שרבות וטובות מדווחות עליהם.

סרוטונין לא ניתן לקבל מהמזון מאחר והוא לא מגיע למוח, לכן צריך לדאוג לצרוך את חומרי הגלם שמהם סרוטונין יכול להיווצר. באופן כללי, גלוקוז (שמתקבל מאכילת פחמימות) יכול לעבור את מחסום הדם

במוח - blood brain barrier - ולעזור לספיגה של הטריפטופן (פירוט עוד מעט) שתהפוך במוח לסרוטונין, מלטונין ואף לויטמין b3.

טריפטופן היא חומצה אמינית המשרה שינה והכרחית לייצור הסרוטונין בגוף. ללא טריפטופן רמת הסרוטונין תרד. בשביל שטריפטופן יהפוך לסרוטונין אנו זקוקים גם לויטמין b6. הגוף לא יודע לייצר טריפטופן זו ולכן חייבים לקבל דרך התזונה.

ארוחה חלבונית מכילה הרבה סוגי חומצות אמיניות שמתחרות עם הטריפטופן על ספיגה בגוף. בעיה זו ניתן לפתור חלקית על ידי ניתוב התזונה למזונות שעשירים ביותר טריפטופן ולשלבם עם פחמימות מורכבות שיסייעו לספיגתה. בנוסף, אינסולין המשתחרר עם אכילת פחמימות, עוזר לשמר את הטריפטופן ומה עוד שפחמימות מורכבות, בעלות אינדקס גליקמי נמוך, מונעות קפיצות של סוכר בדם לרמות גבוהות (דבר שבפני עצמו עלול לפגוע בשינה).

איפה ניתן לקבל טריפטופן - קרא בהמשך בתזונה.

טיפול קונבנציונלי

הטיפול הקונבנציונלי אמור לבדוק את הגורם לנדודי השינה ולהתאים טיפול ראוי. אם קיימת בעיה בריאותית, או כאבים המהווים את הגורם, הם יטופלו בתרופות ובעקיפין זה יביא לסיום נדודי השינה. אם השינה נפגעת כתוצאה משימוש בתרופה, התרופה תוחלף או שהמינון וזמן הנטילה ישתנו.

במקרים רבים מידי, ניתנים כדורי שינה. אלו מסייעים להירדמות והשינה אך השינה הופכת לשטחית מאחר ויש פגיעה של הכדורים בשנת ה - REM העמוקה והחיונית. לכדורים אף מפתחים תלות ואז זקוקים להעלות את המינון בשביל לקבל את אותו אפקט. יש להם תופעות לוואי לא נעימות כגון נמנום ביום, שינויים במצבי הרוח, קשיי ריכוז, בעיות זיכרון ועוד.

הסתכלות נטורופתית

טפלו במקור לנדודי השינה! אל תחשפו את הפתרון "הקל" - יש לו מחיר! תשקיעו וקחו אחריות - יש המון מה לעשות כדי לטפל בבעיה. צריך רק רצון.

אם מדובר במחלה - יש להתייחס אליה ולטפל בשורש הבעיה. למשל, אם מדובר בהיפוגליקמיה, חשוב לוודא איזון של רמות הסוכר בדם על ידי תזונה נכונה, אם קיים דום נשימה בשינה, במקרים רבים, ירידה במשקל עשויה להעלים את התופעה כליל.

* אינסומניה / נדודי שינה - מה כבר לא ניסית ? ומה כן לעשות ? חלק 2.
תהליך רמאות שריר אישה בולימיה המוח שינוי מקום מגורים להטריד טיפול ב אוסידי תנועות עיניים לפגוע אינסומניה בעיות שינה בעיית שינה הפרעות שינה הפרעת שינה חוסר שינה לא מצליח להירדם נדודי שינה קושי להירדם קשיי הירדמות קשיי הרדמות שינה
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
... ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, ... בגלל מחשבות? למה לא מצליח להירדם לפני מבחן? איך להירדם מהר? קושי להירדם בגלל מחשבות, איך להתגבר על נדודי שינה? איך להירדם בקלות ולישון טוב? קושי להירדם גיל המעבר, קושי להירדם חרדה, קושי להירדם דיכאון, לשינה טובה יותר, שינה טרופה, חוסר יכולת להירדם, לא יכול להירדם ...
פנטזיה של עשירים - לישון בלילה בשקט - איך להירדם בלילה בשקט?
פנטזיה של עשירים - לישון בלילה בשקט - איך להירדם בלילה בשקט?
... של אנשים עשירים. לכל אדם יש את הפנטסיות שלו, כל מיני פנטסיות. והפעם אדבר על אלו שמרוויחים הרבה כסף, אנשים עשירים, אנשי עסקים והפנטסיה שלהם היא לישון טוב בלילה. ואמר מי שאמר, מרבה נכסים מרבה דאגות. ולא מדובר דווקא על אנשים עשירים כשאומרים מרבה נכסים, כי זה יכול להיות כל דבר שהוא שאתה דואג בגינו, דברים שיש ...
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
... באופן מיידי להחלטה. לדוגמה, אם אתם מתלבטים איזה רכב לקנות, תרשמו גם רצונות כמו לישון טוב בלילה או שיהיה לי בית יפה. נראה שאולי הרצונות האלו אינם קשורים ישירות לרכב, אך ייתכן וקיים קשר עקיף (למשל, רכב זול יותר יאפשר חיסכון בכסף ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לישון טוב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לישון טוב, האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לישון טוב, איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי לדיאטה בתחום לישון טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 22:54:36 - wesi4