ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעות אישיות ✔פסיכיאטריה - מבוא ✔פסיכיאטריה היא תחום במדע הרפואה הקלינית העוסק בבריאות הנפש. המונח "פסיכיאטריה"... - ידע להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨פסיכיאטריה - מבוא
פסיכיאטריה היא תחום במדע הרפואה הקלינית העוסק בבריאות הנפש.

המונח "פסיכיאטריה" נטבע בשנת 1808 בידי יוהאן כריסטיאן רייל.

התאחדות הפסיכיאטרים העולמית מגדירה כי:

כל פסיכיאטר הוא בהכשרתו דוקטור לרפואה והפסיכיאטריה מנתחת את ההפרעות הנפשיות מנקודת המבט הרפואית ומנסה להציע דרכי מניעה, הערכה, איבחון, טיפול ושיקום המבוססים בדרך כלל על שילוב של טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה.

רוב ההפרעות הנפשיות אינן ניתנות לריפוי מוחלט והטיפול הפסיכיאטרי מתמקד באיזון ביוכימי של הגוף, ריסון התסמינים, הקלת מצוקת החולה ושיקומו.

טיפול פסיכיאטרי ניתן במסגרת מוסדית מתמחה, במסגרת קהילתית או בבית החולה בהתאם לחומרת ההפרעה.

בשונה מענפי רפואה אחרים ובשל ההשפעה של מחלות נפש על כושר השיפוט של חלק מהחולים, נתונה בחוק ברוב המדינות סמכות לטיפול פסיכיאטרי שלא בהסכמת החולה במקרים בהם המחלה מסכנת את שלומו של החולה או של הסובבים אותו. הגדרת גבולותיה של סמכות זו הינה נושא שנוי במחלוקת. במדינות טוטליטריות מסוימות נעשה בה שימוש לרעה ככלי דיכוי נגד האוכלוסייה בניגוד לאתיקה הרפואית.

היסטוריה

העת העתיקה וימי הביניים

המוסד הפסיכיאטרי בדלאם במאה ה - 18 - פסיכיאטריה

עוד בעת העתיקה מרפאים במצרים ויוון חקרו הפרעות נפשיות בולטות כדיכאון והיסטריה, והיו הראשונים שניסו להגדירן כבעיות רפואיות ולא כתופעה על טבעית.

אבי הרפואה המערבית היפוקרטס חקר הפרעות נפשיות, והוא זה שטבע את המונח "היסטריה" בהתייחסו להיסטריה נשית, מתוך הנחה שגויה שמדובר בתופעה הקשורה לרחם (הקרוי ביוונית היסטרה).

באירופה הנוצרית של ימי הביניים נסוגה התפישה המקובלת של הפרעות פסיכיאטריות בחזרה לפרדיגמה הדתית התולה את ההפרעה בהשפעת שדים וישויות על טבעיות או דיבוק, והטיפול התמקד בגירוש שדים. היו מקרים בהם הוצאו להורג חולים שהוקעו כשטניים על ידי בני קהילתם.

המוסדות הראשונים בהם התבצע טיפול בהפרעות נפשיות בגישה רפואית נפתחו ככל הנראה במזרח התיכון החל מהמאה השמינית, כאשר ידוע במיוחד בית החולים שנפתח בבגדאד על ידי הפילוסוף והרופא אל ראזי.

בימי הביניים המאוחרים החלו להיפתח מוסדות ייעודיים לסובלים מהפרעות נפשיות במצרים וספרד המוסלמית ובעקבותיהם גם באירופה הנוצרית, בה המוסד הוותיק ביותר הפועל עד היום הוא המוסד האנגלי בדלאם (Bethlem Royal Hospital), שנוסד במאה ה - 13.

רוב המוסדות הפסיכיאטריים בימי הביניים באירופה לא התיימרו להציע כל סוג של טיפול ומטרתם הייתה הרחקתו של החולה מהחברה וריסונו. מוסדות אלו נודעו כמקומות קשים ואכזריים והתנאים בהם הביאו במקרים רבים להחמרת מחלתם של השוהים בהם והחרפת סבלם.

תיאורים וציורים מהתקופה מלמדים שנעשה שימוש תכוף בכפיתת חולים וכבילתם בשלשלאות. היחס אל החולים לא היה כאל בני אדם ובמספר מוסדות אף היו מציגים את החולים כאטרקציה בתשלום למבקרים, שאף הורשו להטרידם ולפגוע בהם פיזית כדי לעוררם להגיב.

ברבים מהמוסדות הללו נמשך היחס הקשה לחולים עד ראשית העת החדשה.

הרנסאנס - צעדים ראשונים

במאה ה - 16 התפרסם הרופא והמיסטיקן ההולנדי יוהאן וייר (Johann Weyer) כאחד מהמלומדים הראשונים של הרנסאנס האירופי שטענו שחלק מהתופעות המשויכות לכישוף או דיבוק הן למעשה תסמינים של מחלות. וייר היה הראשון שעשה שימוש במונח "מחלת נפש".

באותה תקופה החלו חוקרים נוספים להתייחס להפרעות נפשיות כאל מצב רפואי, וניסו לסווג ולקשר אותן למדע הנוירולוגיה שהחל את צעדיו הראשונים במאה ה - 17. אחד הבולטים שבחוקרים היה תומאס ויליס (Thomas Willis), אבי הנוירולוגיה, שחיבר בשנת 1672 מחקרים שהיו הראשונים שעסקו בניתוח רפואי של הפרעות נפשיות כגון שיתוק ואלם היסטרי, מלנכוליה, היפוכונדריה ועוד. ויליס היה גם הראשון שתיאר מחלות פסיכוסומטיות ואף הגדיר את האסתמה כמחלה המושפעת ממצב נפשי.

במאה ה - 18 ניתן לפסיכיאטריה מעמד רשמי ברפואה כשהפסיכיאטר הבריטי ויליאם באטי (William Battie), מחברו של הספר המקיף הראשון אודות אבחון וטיפול פסיכיאטרי, נבחר לנשיא הקולג' המלכותי לרופאים.

ראשית העת החדשה - עיצוב מדע הפסיכיאטריה

פינל מסיר את שלשלאותיהן של חוסות במוסד בפריז - פסיכיאטריה

לקראת סוף המאה ה - 18 החלה מהפכת הטיפול ההומני בפסיכיאטריה. הפילוסופיה הליברליסטית שצמחה בעידן הנאורות השפיעה על תפיסת זכויות האדם בכלל וזכויות החלש בפרט. לאור צמיחת אידאולוגיות אלו והתפתחות הפסיכיאטריה כמדע המחפש שיטות ריפוי ושיקום החלו חלק מהפסיכיאטרים להביע התנגדות לשיטת המוסדות האכזרית שרווחה עד אז ושמטרתה העיקרית הייתה הרחקת החולה מהחברה וריסונו.

ההצלחות בשיפור מצבם של חולים ושיקומם כתוצאה מיחס אנושי וחם לחולה עזרו לחלוצים כגון פיליפ פינל (Philippe Pinel) וז'אן פוסין (Jean-Baptiste Pussin) בצרפת, ויליאם טוק (William Tuke) בבריטניה ובנג'מין ראש (Benjamin Rush) (אחד האבות המייסדים של ארצות הברית) לקדם ביצוע מהפכות במוסדות שאותם ניהלו. במוסדות אלו הקפידו על סביבה מרגיעה וסגל אמפתי יחסית לנהוג בעבר, נמנעו מכבילת החולים ועשו את הנסיונות הראשונים בריפוי בעיסוק וטיפול קבוצתי. יחד עם זאת, בנג'מין ראש, במקביל לתרומתו לשיפור הטיפול הפסיכיאטרי ולסיווג הפרעות נפשיות, עדיין האמין בתקופה זו כי שגעון נגרם מעודף דם במוח, ועל כן היה מטפל בחולים בשיטות בלתי הומניות כגון שטיפת ראשם במים קרים ואף הקזת דמם עד שכמעט מתו.

לאורך המאה ה - 19 הלכה הפסיכיאטריה והתפתחה כמדע ממוסד. נוסדו אגודות לפסיכיאטריה, החל לימוד מסודר של התחום כהתמחות רפואית והתמסד מקצוע הסיעוד הפסיכיאטרי.

תצוגה של עבודות שיצרו חוסים במוסד פסיכיאטרי במסגרת ריפוי בעיסוק בשנת 1923 - פסיכיאטריה

בראשית המאה ה - 20 החל הנוירולוג זיגמונד פרויד להניח את היסודות לתורת הפסיכולוגיה וממשיכיו (יונג ואדלר) פיתחו את הפסיכואנליזה והפסיכולוגיה הקלינית לכדי שיטות טיפוליות בעלות יעילות מוכחת לחלק מההפרעות הנפשיות. מוסדות פסיכיאטריים החלו לעשות שימוש בשיטת הפסיכואנליזה כחלק מהטיפול בחולים.

במקביל להתפתחות הפסיכולוגיה וחקר המאפיינים הנפשיים של הפרעות, המשיך גם מדע הפסיכיאטריה להתפתח בחקר המאפיינים הרפואיים שלהם והפסיכיאטר אמיל קרפלין פרסם את מחקריו המהווים בסיס לפסיכיאטריה המודרנית. עיקר פרסומו של קרפלין בא בזכות היותו הראשון שהציע מערכת אבחון מסודרת באמצעות קטלוג של כלל ההפרעות הנפשיות שתוארו עד ימיו לפי תסמונות ולא לפי תסמינים ואפשר בכך אבחון מדויק יותר, מחקר יעיל יותר וקביעת כללים אחידים לטיפולים. שיטת הסיווג של קרפלין היא הבסיס הראשוני לשיטות DSM ו - ICD לסיווג ואבחון שהן אחד הכלים העיקריים בפסיכיאטריה והפסיכולוגיה המודרנית. קרפלין זכור גם כאבי הפרמקולוגיה הפסיכיאטרית בזכות מחקרים שערך על השפעותיהם של סמים, אלכוהול, ניקוטין וכדומה על התנהגות האדם ונסיונותיו הראשוניים ליזום ריפוי תרופתי להפרעות נפשיות. הוא היה גם אחד מחלוצי חקר השפעתה של הגנטיקה על הפרעות הנפשיות.

בעקבות קרפלין באו פסיכיאטרים כקרל יספרס, אדולף מאייר (Adolf Meyer), קורט שניידר (Kurt Schneider) ונוספים ששיפרו וחידדו את שיטות האבחון שפיתח ופעלו להטמעתן בטיפול המקובל וכן קידמו שילוב פסיכואנליזה וגישות חדשות בטיפול הפסיכיאטרי.

משנות ה - 30 ואילך החלו להיכנס לשימוש תרופות פסיכיאטריות ממשפחת הברביטורטים והאמפטמינים וטיפול נזעי החשמל שעל אף שמנגנוני פעולתם לא היו ברורים לחלוטין והם סבלו לעתים מתופעות לוואי לא נעימות, הוכיחו את יעילותם והרחיבו במידה רבה את מגוון הכלים העומדים בידי הפסיכיאטריה.

באותן שנים החל גם להתפתח ענף שנוי במחלוקת בפסיכיאטריה - פסיכוכירורגיה (Psychosurgery). תחום זה חקר את השפעות הנוירוכירורגיה על התנהגות והפרעות נפשיות, וזכור במיוחד עקב הליך בולט אחד - לובוטומיה, ניתוח שבו מתבצע ניתוק של אזורים באונות הקדמיות במוח. הלובוטומיה כהליך רפואי לטיפול בפסיכוזה בכלל וסכיזופרניה בפרט פותח בשנת 1935 על ידי הנוירוכירורג הפורטוגזי אגאס מוניז (Egas Moniz), שזכה על כך בפרס נובל לרפואה. למרות יעילותו המוכחת של הטיפול, בחלק גדול מהמקרים הוא גרם לשינוי אופי ניכר ולעתים גרם לפיגור שכלי ואף למוות.

בזכות הפשטות והמהירות של הטיפול הפכה הלובוטומיה להליך נפוץ, בעיקר בארצות הברית, והבקרה על הקריטריונים לביצועה הייתה נמוכה יחסית מהצפוי בהתערבות כירורגית בלתי הפיכה הכרוכה בסיכונים. עשרות אלפי אנשים עברו אותו בשנות הארבעים והחמישים, לעתים מסיבות שאינן מוצדקות דיין, רבים סבלו מתופעות לוואי קשות, ולעתים קרובות נזקו של הטיפול היה רב מתועלתו.

משנות השישים ואילך, עם כניסתן לשימוש של תרופות אנטי פסיכוטיות יעילות והתגברות הביקורת על הלובוטומיה הלך וגווע תחום הפסיכו - כירורגיה. כיום הלובוטומיה אסורה בחוק בארצות רבות, ובארצות בהן היא מותרת היא מבוצעת לעתים נדירות מאוד. על אף שהסיכונים בכירורגיה המודרנית נמוכים מאוד, הימצאותם של טיפולים תרופתיים יעילים מייתרת את הצורך בחיפוש פתרונות כירורגיים להפרעות נפשיות.

אמצע המאה ה - 20 ואילך - הפסיכיאטריה המודרנית

פרוזק, תרופה מודרנית ממשפחת ה - SSRI -פסיכיאטריה

בשנות ה - 50 וה - 60 נכנסו לשימוש תרופות לטיפול בסכיזופרניה כגון מלחי ליתיום וכלורפרומאזין (תוראזין) וכן הדורות הראשונים של תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה.

היעילות המוכחת של התרופות החדשות הפכה את הטיפול הפסיכיאטרי לנפוץ ומקובל. בניגוד לדורות קודמים בהם פסיכיאטריה הייתה תחום שהוגבל לחולים קשים החוסים במוסדות, החלה הפסיכיאטריה לספק מענה גם לציבור רחב יותר ששאף לשפר את איכות חייו ולהפטר ממצוקות נפשיות קלות יותר.

ממשיכי דרכו של אמיל קרפלין בנו את שיטת DSM למיון הפרעות נפשיות והמשיכו לפתח אותה. במקביל פותחה על ידי ארגון הבריאות העולמי שיטת ה - ICD.

עם העלייה בפופולריות של התרופות הפסיכיאטריות וברוח המהפכה הליברלית של שנות ה - 60 ותרבות ילדי הפרחים צמחה תנועת האנטי פסיכיאטריה - אסכולה שטענה שתפיסת מציאות שונה אינה בהכרח מחלה ושאין לעשות שימוש בתרופות פסיכיאטריות לטיפול בחריגות חברתית.

חלק מהפילוסופיה של האנטי פסיכיאטריה הייתה מקובלות על מיעוט בקרב הפסיכיאטרים והיו שלקחו חלק פעיל בהנחלתה, אם כי רובם הקפידו להשאר חלק מהממסד הפסיכיאטרי.

עם השנים הפכו חלקים נרחבים מתפישה פילוסופית זו למקובלים בפסיכיאטריה המודרנית, אולם גם כיום קיימים ארגונים וכתות המתנגדים בצורה גורפת לפסיכיאטריה, חלקם מתוך אינטרס לשיווק שיטות אלטרנטיביות.

בשנות ה - 70 וה - 80 המשיך פיתוח שיטת DSM למיון הפרעות נפשיות במסגרת שאיפתה המתמדת של הפסיכיאטריה להתאים עצמה למוסכמות חברתיות משתנות. במסגרת פעילות זו, לדוגמה, הוצאה ההומוסקסואליות ב - 1973 מרשימת ההפרעות הנפשיות הדורשות התערבות פסיכיאטרית.

התפתחויות במחקר הנוירולוגי והביוכימי הביאו להבנה טובה יותר של פרטי מנגנון ההולכה העצבית והקשר בין פעילותו לבין תופעות נפשיות ולפיתוח תרופות ממוקדות, יעילות, ובעלות תופעות לוואי מתונות כגון משפחת ה - SSRI לטיפול בדיכאון. בזכות תרופות אלו הפכה הפסיכיאטריה לנגישה לציבור הרחב ורבים משתמשים בפתרונות שהיא מציעה למצוקות נפשיות. הפשטות והנגישות של טיפול תרופתי פסיכיאטרי דרך מערכת הרפואה הכללית מעוררים לעתים ביקורת.

בשליש האחרון של המאה ה - 20 הלך וירד מספר החוסים במוסדות פסיכיאטריים בארצות המפותחות. בזכות העלייה ביעילות הטיפול, חולים רבים יותר זוכים להשתקם, וההעדפה הכללית של הממסד הפסיכיאטרי המודרני היא להימנע מאשפוז במוסדות ולקצר את משכו, במידה שהוחלט שהאשפוז מחויב המציאות. פיתוח שירותי הרווחה והשיפור בסובלנות הציבור לחריגים מסייעים לפסיכיאטריה המודרנית לאפשר שיקום פסיכיאטרי יעיל יותר במסגרת הקהילה והמשפחה.

טיפול פסיכיאטרי

טיפול פסיכיאטרי מתבצע במרפאה או במחלקה בבית חולים על ידי רופא מומחה לפסיכיאטריה. לעתים משתתפים בשלבים שונים בטיפול גם פסיכולוג, עובד סוציאלי או מומחה לריפוי בעיסוק.

הטיפול הפסיכיאטרי מורכב בדרך כלל מאבחון, מטיפול תרופתי ו\או פסיכותרפי ומשיקום.

רוב ההפרעות הנפשיות אינן ניתנות לריפוי מוחלט והטיפול הפסיכיאטרי מתמקד באיזון ביוכימי של הגוף, ריסון התסמינים, הקלת מצוקת החולה ושיקומו.

רוב ההפרעות הקלות נפתרות במסגרת ביקור או מספר ביקורים אצל פסיכיאטר במרפאה כללית. החולים בהפרעות קשות או ממושכות יותר מטופלים במסגרת מרפאות חוץ ומחלקות יום או מחלקות אשפוז מלא.

אתיקה

כמו תחומים אחרים של אתיקה רפואית, האגודה הפסיכיאטרית העולמית מפרסמת קוד אתי שנועד לכוון את התנהלות הפסיכיאטרים. הקוד האתי פורסם תחילה ב"הצהרת הוואי" ב - 1977, עודכן בווינה 1983, וב - 1996 הורחב במדריד. הקוד עבר תיקון נוסף בהמבורג, 1999. הקוד האתי עוסק בנושאים כמו הערכת הנבדק, ידע עדכני, כבוד כלפי החולים, סודיות, אתיקת מחקר, בחירת מין, המתת חסד, השתלת איברים, עינויים, עונש מוות, יחסי תקשורת, גנטיקה, ואפליה אתנית או תרבותית. בקביעת קודים אתיים אלו, ניסתה האגודה להגיב למספר נושאים שנויים במחלוקת שהובעו כלפי הפסיכיאטריה, כגון השימוש בלובוטומיה וב - ECT.

בעולם נודעו בתקופה המודרנית מספר מקרים של פסיכיאטרים שלא פעלו לפי האתיקה הרפואית. הארי ביילי מסידני השתמש במטופליו בשיטות כגון "טכניקת השינה העמוקה" (שימוש בתרופות שנועדו להשאיר את האדם במצב שינה וחוסר מודעות לאורך ימים ואף שבועות), הוא קוּשר למותם של כ - 85 מטופלים, והתאבד ב - 1985. לפניו, בתחילת המאה ה - 20, פעל הנרי כותון מטרנטון שבניו ג'רזי, שהאמין שהפרעות נפש נגרמות בשל זיהום גופני שלא טופל, ולכן הורה לצוות הרפואי בבית החולים אותו ניהל לבצע "ניתוחים בקטריולוגיים" על מטופליו (כולל עקירת שיניים והסרת איברים פנימיים במערכת הרבייה או מערכת העיכול), במאמריו הודה במותם של 30% ממטופליו, אך הוא המשיך לפעול בבית החולים הפרטי שלו עד פרישתו ב - 1930. מקרה ידוע אחר הוא של הפסיכיאטר הסובייטי אנדריי סנזנבסקי, שהרחיב את הגדרת הסכיזופרניה כך שיכלה לכלול פעילים פוליטיים בעלי דעות המנוגדות לשלטון בברית המועצות, לפי האגודה הבינלאומית לניצול פוליטי של פסיכיאטריה, שהאשימה אותו ב - 1980 בניצול זה, אלפי אנשים אושפזו בברית המועצות מסיבות פוליטיות בעקבות הגדרה זו.

נושאים שנויים במחלוקת בפסיכיאטריה

ביקורת על הפסיכיאטריה המודרנית

הנגישות הרבה והשימוש הנפוץ של האוכלוסייה בתרופות פסיכיאטריות מעוררים לעתים ביקורת מצד פעילים חברתיים. טענתם העיקרית היא שאינטרסים כלכליים של חברות התרופות מביאים לכך שתרופות פסיכיאטריות מוצגות לאדם כפתרון פשוט וקל לבעיותיו ומצוקותיו ומרשמים לתרופות כאלו ניתנים על ידי רופאים כלאחר יד לבקשת אנשים שמצוקתם אינה בעיה נפשית, למשל, מקרה של ביישנות, שבקלות יכול להיות מתורגם על ידי פסיכיאטר לחרדה חברתית.

ביקורת נוספת היא נגד נוקשותן של שיטות האבחון לפי DSM ו - ICD, בייחוד לאור הבדלים תרבותיים ומגדריים.

אנטי פסיכיאטריה

אנטי פסיכיאטריה היא גישתה של תנועה שצמחה בשנות ה - 60 וטענה שבמקרים מסוימים התנהגות או תפישת מציאות חריגה של אדם אינם צריכים להיות מסווגים כמחלה.

פסיכיאטריה במשטרים טוטליטריים

בשנות ה - 30 ושנות ה - 40, עליית הטוטליטריזם באירופה הביאה עימה את התופעה של שימוש בפסיכיאטריה ככלי דיכוי בידי שלטון רודני.

ברוסיה הסובייטית וגרורותיה נשלחו מתנגדי משטר ל"מוסדות פסיכיאטריים" שנוהלו על ידי שירותי הביטחון של משרד הפנים ובדומה למוסדות בימי הביניים עסקו בכליאתם וריסונם של השוהים בהם ותיפקדו כבתי כלא לעצירים פוליטיים. בחלק מהמוסדות התבצעו ניסויים רפואיים אכזריים בכלואים. מוסדות אלו כונו "פסיכושקה" (Psikhushka). כחלק מהשיטה, פסיכיאטרים קומוניסטים שחלקם נשאו דרגות קצונה בשירותים החשאיים הגדירו סוג של סכיזופרניה שלא הוכר על ידי הממסד הפסיכיאטרי העולמי ושמאפייניה תאמו את התנהגותם של מתנגדי משטר. הם אף הגדירו את התנהגות אלה שנרדפו על ידיהם כפרנואידית. מתנגדי משטר רבים אובחנו כלוקים בהפרעה ונכלאו במוסדות לשנים ארוכות. השיטה פעלה עד לשנות ה - 80 ולאחר גינויים ולחצים של איגוד הפסיכיאטריה העולמי ובעקבותיו גורמים מדיניים, הופסקה השיטה כחלק ממדיניות הגלאסנוסט של סוף העשור. חלק מהפסיכיאטרים ששיתפו פעולה עם המשטר בפעולות דיכוי אלו ממשיכים לכהן בתפקידם גם במאה ה - 21.

בדומה לניצול הפסיכיאטריה בעבר ברוסיה הסובייטית, סין הקומוניסטית השתמשה ומשתמשת בפסיכיאטריה ככלי לדיכוי תושביה. הממסד הפסיכיאטרי בסין אינו משתמש בשיטת הסיווג המקובלת להפרעות נפשיות ופיתח שיטת סיווג עצמאית הקרויה CCMD שאינה מקובלת על הממסד הפסיכיאטרי הבינלאומי. לפי שיטתם מוגדרת בין השאר הומוסקסואליות כהפרעה נפשית.

הממסד הסיני הגדיר סוג של הפרעה פסיכוטית שהיא תוצאה של תרגול צ'י קונג, צורת מדיטציה שהיא הבסיס לשיטת הפאלון גונג שמתרגליה נחשבים למתנגדי משטר, ועושה שימוש בהגדרה כדי לכלוא אותם במוסדות פסיכיאטריים.

בגרמניה הנאצית, הוצאו להורג בשיטתיות חוסים במוסדות פסיכיאטריים במסגרת תוכנית T4 - אותנסיה. ברוב המקרים לא בוצע אבחון ממשי של החולה על פי כללי הפסיכיאטריה המקובלים דאז והאבחנה הסתמכה על רשימות שהוכנו בביקורים חפוזים של רופאים או סטודנטים לרפואה נאציים.
טכניקות בושה דו מיניות פסיכולוגיה קלינית הצהרות פסיכולוג התנהלות טיפול ביסקסואל מומחה טענות בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה בדיבור הפרעה בזהות המינית הפרעה בי פולארית הפרעה ביכולת הזיהוי ... טורדנית של ילדים הפרעה כפייתית הפרעה לא הגיונית הפרעה מהי הפרעה מוגדרת כהפרעה הפרעה מחשבתית הפרעה מינית הפרעה מרדנית מתנגדת הפרעה מתנגדת הפרעה נפשית הפרעה נפשית אצל ילדים הפרעה נפשית אצל מבוגרים הפרעה נפשית בגלל הפרעה נפשית בגלל אמונות מיסטיות הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל לימוד תורה הפרעה נפשית בגלל לימודי יהדות הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה הפרעה נפשית במשפחה הפרעה נפשית בעקבות הפרעה נפשית בעקבות הטלת ספק הפרעה נפשית בעקבות חיפוש האמת הפרעה נפשית בעקבות לימוד ברסלב הפרעה נפשית בעקבות לימוד קבלה הפרעה נפשית בעקבות לימוד תורה הפרעה נפשית גבולית הפרעה נפשית דו קוטבית הפרעה נפשית דרכי טיפול הפרעה נפשית היא גנטית הפרעה נפשית ואחדות שקרית הפרעה נפשית כפייתית הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים
ללמוד מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר
ללמוד מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר
... מהפרעות נפשיות, למה כדאי להבין הפרעות נפשיות? למה כדאי להבין מחלות נפש? איך ללמוד מניתוח הפרעות אישיות? איך סכיזופרן חושב? למה ללמוד על מחלות נפש? למה ללמוד על הפרעות אישיות? למה ללמוד על הפרעות נפשיות? ללמוד מכל דבר למה כדאי ללמוד על הפרעות נפשיות? ההרצאה מתחילה בשאלה מדוע כדאי ללמוד על הפרעות נפשיות, במיוחד עבור אנשים שאינם סובלים מהן באופן אישי. אליעד כהן מציין כי זהו נושא שמעורר עניין במיוחד, משום שהוא עוסק בהבנת אופן החשיבה של אנשים עם בעיות נפשיות שונות, ומסביר כיצד כל אדם יכול להפיק תועלת מהבנתה. השאלה נשאלת בצורה כזו: למה שאדם בריא נפשית ימצא עניין בהבנת המשוגע, בהבנת מה עובר על אדם שסובל ממחלת נפש? אליעד כהן משיב כי יש סיבות רבות לכך, והן מתמקדות בהבנת אופן החשיבה של אנשים באופן כללי, אשר יכול לשפר את היכולת להבין גם את עצמנו ואת הסובלים מהפרעות נפשיות. מה הקשר בין חשיבה של חולה נפש לחשיבה של אדם נורמלי? אליעד כהן מסביר כי חשיבתו של חולה נפש, כמו סכיזופרן או אדם עם הפרעת אישיות גבולית, שונה מהותית מהחשיבה הרגילה של רוב האנשים. למרות זאת, הוא טוען כי יש קשר בין אופן החשיבה של אדם בריא לבין אופן החשיבה של אדם עם הפרעה נפשית, ומלמד כיצד להבין את היגיון המחשבה של המשוגע, שמאופיין בהזיות והרהורים לא שגרתיים. אם אדם מבין איך עובד המוח של חולה נפש, הוא יוכל להבין גם את אופן החשיבה של אנשים אחרים, כולל בני משפחה, חברים ולקוחות. מהו היגיון של משוגע? כחלק מההסבר על אופן החשיבה של חולה נפש, אליעד כהן מציין כי ההיגיון של חולה נפש לא בהכרח שונה מהותית מההיגיון של אדם נורמלי. למעשה, הוא טוען כי כל אדם פועל לפי מערכת חוקים זהה, ושההבדל טמון בתוצאה שאלו מובילים אליה. למשל, חולה נפש עשוי לחשוב שהוא חיית טרף או שהוא דמות בדיונית, אך גם מחשבות אלו פועלות לפי אותם חוקים בסיסיים של החשיבה. הבנת היגיון זה, אומר אליעד, מאפשרת להבין טוב יותר את המניעים של אחרים, ואף להשפיע עליהם. כיצד ללמוד מהפרעות נפשיות? לסיום, אליעד כהן מציע כי על מנת להבין את תהליכי החשיבה של המשוגע, על האדם ללמוד את כל סוגי ההפרעות הנפשיות השונות, ללמוד על דרכי טיפול וניתוח של הפרעות אלו, ובכך יוכל לא רק להבין את המשוגע, אלא גם את עצמו ואת הסובלים מהפרעות אחרות. ההמלצה היא להתמקד בהבנת הבעיות הנפשיות כתרגול לחשיבה בהירה, דבר שיעזור גם בפתרון בעיות יומיומיות, הן ברמה האישית והן ברמה העסקית. הבנת הפרעות נפשיות היגיון של חולה נפש סכיזופרניה ואיך לחשוב כמו סכיזופרן כיצד ללמוד ממחלות נפש? טיפול בהפרעות נפשיות הבנת היגיון של אנשים שונים ללמוד ממשוגעים, ללמוד ממחלות נפש, ללמוד מהפרעות נפשיות, ללמוד מכל אחד, ללמוד מכל דבר, ההיגיון של המשוגע, ההיגיון של חולה נפש, איך חושב סכיזופרן? איך חושב
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? האם כל ההפרעות הנפשיות יכולות להירפא? אליעד כהן טוען באופן חד משמעי שכל ההפרעות הנפשיות, ללא יוצא מן הכלל, יכולות להירפא במאה אחוז. הוא מציע שזו לא בעיה של חוסר אפשרות, אלא בעיה של הבנת השורש העמוק של המחשבות וההתנהגויות שמעורבות בהן. עיקר המהות כאן היא שלמחלות נפש ולהפרעות נפשיות יש שורש לוגי ורגשי שניתן להבין ולתקן. מהי הפרעה נפשית? הפרעה נפשית היא למעשה שינוי חריג בצורת החשיבה או ההתנהגות של אדם, המשפיע על החברה שבה הוא חי. לדוגמה, אם אדם משוכנע שכולם רוצים לפגוע בו (פרנויה) או חושב שהוא משיח (תחושת גדלות), הדבר עשוי להיתפס כהפרעה נפשית. אך הכוונה כאן היא שמדובר בהבנה או תפיסה שגויה של המציאות. אין מדובר בהכרח במצב של שיגעון, אלא בתפיסת עולם או אמונה שהשתרשה אצל האדם. ההגדרה החברתית של מחלת נפש החברה נוטה להגדיר את מה ששונה כלא נורמלי וכתוצאה מכך את האדם כחולה נפש. כאשר אדם מתנהג באופן שמפחיד או מבלבל את הסביבה, החברה עלולה להרחיק אותו ולהגיד עליו שהוא לא נורמלי, במקום לנסות להבין את הגורמים להתנהגותו. המהות כאן היא שההגדרה החברתית של מחלת נפש לא בהכרח משקפת את ההבנה העמוקה של המצב. כלומר, החברה חוששת מהשוני ומפחדת להיכנס לנעליו של אותו אדם. הקשר בין הבנת ההיגיון לנורמליות ישנה טענה מעניינת של אליעד ... מהתנהגות לא נורמלית אליעד מציין את הפחד האנושי להידמות לאנשים בעלי התנהגות לא נורמלית. לדוגמה, פסיכיאטר שמפגש עם אדם שטוען שהוא רדוף על ידי זאבים, במקום להבין את עולמו, יעדיף להגדיר אותו כחולה נפש ולהתרחק ממנו. מדובר כאן במניע תת - הכרתי של פחד להידמות לאותו אדם, שמוביל לסיווגו כחולה נפש במקום לנסות להבין אותו לעומק. ההתפתחות של הפרעות נפשיות כפי שנראה במשל עם האקדח, בו אדם מכוון את הנשק לעבר המטרה ומפגע בה אם מכוון נכון, אך ככל שמסיטים את הכיוון, הסטייה הולכת וגדלה. כך גם במחשבה: אם אדם מבין משהו בצורה לא נכונה בתחילת הדרך, הסטייה מהמציאות עלולה להחמיר ולהפוך לדפוס מחשבה של חולי נפש. דפוס זה מתפתח לאט אך באופן קבוע עד שהוא הופך להפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, פרנויה או OCD. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לריפוי? אליעד מדגיש שפתרון לכל הפרעה נפשית קיים, והוא נמצא בהבנה מעמיקה של ההיגיון שמנחה את המחשבה. כאשר מזהים את ההנחות השגויות שמנחות את האדם, אפשר לשנות את דפוסי החשיבה ולחזור לתפיסה מאוזנת יותר. הכוונה היא שתהליך זה לא יהיה מהיר או קסום, אך זהו תהליך של תיקון לוגי ורגשי. האם כל המחלות הנפשיות נובעות מאותו מקור? אליעד מציין שכולן נובעות ממחשבות שנמצאות מחוץ למסגרת החשיבה הרגילה והמקובלת. למעשה, כל המחלות וההפרעות הנפשיות הן תוצאה של סטייה בתפיסה ובמחשבה, סטייה שניתן לתקן על ידי זיהוי מקור השגיאה בהבנת המציאות. לסיכום, האם יש פתרון לכל הפרעה נפשית? בהתבסס על עקרונות אלו, אליעד אומר שיש פתרון לכל
גאונות ושיגעון, 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש
גאונות ושיגעון, 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש
... 2 מאפייני אישיות של הפרעות אישיות, הקשר שבין הפרעות נפשיות לבין גאונות, תסמונת אספרגר, אוטיזם, איך גאונות יכולה ליצור הפרעות נפשיות? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך חכם הופך למשוגע? להשתגע מרוב שכל, מחלות נפש גאונות ושיגעון - למה אנשים חכמים וגאונים לעיתים משתגעים וסובלים מהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר את הקשר העמוק והמורכב בין גאונות, חוכמה, לבין הפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויה, דיכאון, חרדה ועוד. הוא מסביר בצורה ... שיש תפיסה חברתית שרואה במחלות נפש סוג של טירוף או שיגעון, ושאנשים עם הפרעות נפשיות נתפסים לעיתים כמטורפים או חסרי שכל. אך אליעד מבהיר נקודה ... ומפתיעה: במקרים רבים, הפרעות נפשיות לא נובעות מטיפשות או מחוסר שכל, אלא דווקא מעודף שכל ומעודף ... בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעות נפשיות, כי הם מגיעים לשאלות שהחברה לא יודעת להתמודד איתן. הוא ... פונה לקבל עזרה (למשל לפסיכיאטר), הוא לא מוצא תשובה, וכתוצאה מכך הוא יכול להרגיש מנותק, מוזר, לא מובן, ולפתח הפרעות נפשיות או שיגעון. הוא מדגיש את הנקודה החשובה שהשאלות הפילוסופיות ... למשוגעים? כיצד למנוע הפרעות נפשיות? הקשר בין שכל גבוה למחלות נפש איך למצוא תשובות לשאלות עמוקות? איך גאונות ושיגעון קשורים להפרעות נפשיות? אליעד פותח את השיחה בהבהרה שקשורה לקשר בין הפרעות נפשיות למחלות נפש . הוא מציין כי ישנה תפיסה רווחת שמחלות נפש נחשבות לשיגעון, אבל זה לא בהכרח נכון. אליעד מסביר כי מחלה נפשית או הפרעת אישיות יכולה להיות תוצאה של שיגעון, אך לא בהכרח כל מקרה כזה הוא ... של המילה. בחלק מהמקרים, הפרעות נפשיות נובעות משכל גבוה, ולאו דווקא מטמטום. איך הפרעות נפשיות נגרמות על ידי שכל? אליעד מסביר שפרעות נפשיות רבות, כגון ... אחר. כאשר אדם כזה פונה לפסיכיאטר ומבקש להבין את השאלות הללו, הוא נתקל בתגובה של זלזול או אי ... המציאות ולהתפתחות של הפרעות נפשיות. האם גאון יכול להפוך למשוגע? שאלה זו נובעת מתוך השאלה ... דבר שיכול להוביל לפיתוח הפרעות נפשיות. הוא מציין שחשיבה שונה יכולה להיות מקור לגאונות, אך גם ... מתייחסת לאדם כזה. האם כל חולי נפש הם גאונים? אליעד מציין שוב כי לא כל מחלה נפשית נובעת מגאונות. יש אנשים עם אינטליגנציה נמוכה יחסית שיכולים לפתח הפרעות נפשיות, אך קיימת קבוצה אחרת של אנשים חכמים מאוד, שההפרעות הנפשיות שלהם נגרמות בשל השאלות שהם שואלים את עצמם והדרך בה הם ... אליעד מסביר כי לעיתים המחלות הנפשיות הללו הן בעצם ביטוי לגאונות שנעצרה, או השתבשה. איך ניתן ...
סכיזופרניה, פסיכוזה, מהי סכיזופרניה? איך לרפא סכיזופרניה? האם אני סכיזופרן? מהי מחלת הסכיזופרניה? האם אני חולה סכיזופרניה? האם אפשר להתרפא מסכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? פסיכיאטריה, הפרעות אישיות
סכיזופרניה, פסיכוזה, מהי סכיזופרניה? איך לרפא סכיזופרניה? האם אני סכיזופרן? מהי מחלת הסכיזופרניה? האם אני חולה סכיזופרניה? האם אפשר להתרפא מסכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? פסיכיאטריה, הפרעות אישיות
... סכיזופרניה? האם אני סכיזופרן? מהי מחלת הסכיזופרניה? האם אני חולה סכיזופרניה? האם אפשר להתרפא מסכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? פסיכיאטריה, הפרעות אישיות מהי סכיזופרניה והאם היא מחלה אמיתית? סכיזופרניה היא הפרעה נפשית נפוצה שמוגדרת באופן שגוי כמחלה שיש לאדם, בדומה למחלת סרטן או לכאב ראש. אליעד כהן מדגיש שסכיזופרניה היא לא מחלה פיזית אמיתית, אלא רק הגדרה המתארת מגוון של סימפטומים ... לטפל בו ישירות, אלא מדובר בתיאור של סימפטומים נפשיים כגון הזיות, מחשבות שווא, ופחדים בלתי הגיוניים. כיצד מתבצע אבחון סכיזופרניה? אבחון סכיזופרניה מתבצע על ידי פסיכיאטר, שבוחן אם קיימים סימפטומים נפשיים מסוימים אצל האדם. למשל, אדם שחווה התפרצות אלימה בלבד לא יוגדר בהכרח כסכיזופרן. לעומת זאת, אדם שחווה התפרצות אלימה בשילוב של שמיעת קולות, ... של סימפטומים שהובילו להגדרה זו, ולא זיהוי של מחלה פיזית או מוחשית. איך אפשר להתרפא מסכיזופרניה ללא תרופות? אליעד כהן טוען שניתן להירפא באופן מוחלט מכל סוג של הפרעה נפשית, כולל סכיזופרניה, ללא צורך בתרופות פסיכיאטריות כלל. כדי לטפל בסכיזופרניה, צריך להפסיק להתייחס אליה כמחלה אמיתית ולהתמקד בבעיות הנפשיות הספציפיות שגורמות לאדם לקבל את האבחנה הזו. למשל, אם אדם שומע קולות, צריך לטפל בשמיעת הקולות עצמה, להבין מדוע הם מופיעים, ולהפסיק אותם. כך גם אם אדם חושב שרודפים אחריו או ... סכיזופרניה, האדם צריך לומר לעצמו אני סובל משמיעת קולות, או אני סובל ממחשבות שווא של רדיפה, ולטפל בכל אחד מהדברים האלה בנפרד ובאופן ממוקד. מהו הפתרון האמיתי להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה? הפתרון האמיתי, לפי אליעד כהן, הוא להבין את השורש האמיתי של כל סימפטום נפשי ולטפל בו לעומק. אין טעם להתמודד עם ההגדרה של סכיזופרניה באופן כללי, כי סכיזופרניה ... יפסיק לשמוע קולות, להאמין במחשבות שווא או להרגיש נרדף, הרי שהאבחנה של סכיזופרניה פשוט תיעלם, מאחר שהיא תלויה בהימצאותם של הסימפטומים האלה. האם ניתן להירפא מכל הפרעה נפשית בוודאות מוחלטת? אליעד כהן מצהיר שניתן בהחלט להירפא מכל הפרעה נפשית ב - 100 אחוז, ללא שום קשר למידת החומרה שלה. לטענתו, כל הפרעה נפשית, כולל סכיזופרניה, פסיכוזה או הפרעת אישיות גבולית, יכולה להיפתר אם מתמקדים בסימפטומים המדויקים ומטפלים בהם לעומק וביסודיות, ללא תלות בתרופות או בטיפולים רפואיים. מהי סכיזופרניה? איך אפשר לרפא סכיזופרניה בלי תרופות? איך להתמודד עם פסיכוזה? האם סכיזופרניה היא מחלה אמיתית? איך מטפלים בהפרעות אישיות? האם אפשר להחלים לחלוטין מסכיזופרניה? טיפול טבעי בהפרעות נפשיות
סכיזופרניה ושעמום, איך שעמום יוצר מחלות נפשיות? למה שעמום יוצר הפרעות אישיות? איך שעמום יוצר סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? איך מתפתחת סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה? איך מתפרצת סכיזופרניה? ריפוי בעיסוק, תעסוקה וסכיזופרניה
סכיזופרניה ושעמום, איך שעמום יוצר מחלות נפשיות? למה שעמום יוצר הפרעות אישיות? איך שעמום יוצר סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? איך מתפתחת סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה? איך מתפרצת סכיזופרניה? ריפוי בעיסוק, תעסוקה וסכיזופרניה
... ושעמום, איך שעמום יוצר מחלות נפשיות? למה שעמום יוצר הפרעות אישיות? איך שעמום יוצר סכיזופרניה? איך לטפל בסכיזופרניה? איך מתפתחת סכיזופרניה? איך נוצרת ... איך שעמום יוצר סכיזופרניה ומחלות נפשיות? אחת הסיבות המשמעותיות להתפתחות הפרעות נפשיות בכלל, וסכיזופרניה בפרט, היא שעמום. לפי אליעד כהן, אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה פעמים רבות חווים מצב של חוסר עיסוק או חוסר משמעות, אשר גורם למוחם ... את החלל שנוצר. מה הקשר בין שעמום להפרעות נפשיות? אליעד מסביר שהמוח האנושי חייב לייצר לעצמו מטרות ויעדים, או במילים אחרות, הוא זקוק ... כהזיות או דמיונות ויכולות להוביל למחלות נפשיות שונות, ובכללן סכיזופרניה. מדוע המוח חייב לייצר בעיות? לפי ההסבר של אליעד, זהו מנגנון ... לכך שאנשים מפתחים סכיזופרניה או מחלות נפשיות אחרות. הדרך המרכזית לטפל בכך, ואפילו למנוע את ההתפרצות של סכיזופרניה, היא לוודא ... בשעמום? האם חוסר מטרה יכול לגרום להפרעות נפשיות? כיצד למנוע סכיזופרניה? מה הקשר בין סכיזופרניה וריפוי בעיסוק? ...
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
... בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית מהי הפרעת האישיות הכי נפוצה בזוגיות? הפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות, לפי אליעד, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית. זו הפרעה המאופיינת ... להסיר אחריות אישית ולטעון הבעיה היא לא בי, אלא בו. מדוע קל כל כך לאבחן בן זוג כנרקיסיסט? אליעד מבהיר שאבחון הפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא קל במיוחד, משום שרוב ... מובהק, זה לא אומר שאתה נקי מאחריות, ואף מרמז לכך שייתכן ואתה עצמך בעל תכונות נרקיסיסטיות. מהם המאפיינים של הפרעת אישיות נרקיסיסטית לפי אליעד? אליעד מציין מספר ... מתוך תפיסה של האדם שהמציאות חייבת להתנהג בדיוק לפי רצונו, וכאשר זה לא קורה, הוא מרגיש קורבן. האם אפשר לרפא הפרעת אישיות נרקיסיסטית? אליעד טוען שבהחלט אפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות שונות, כולל נרקיסיזם, גם אם הן אובחנו על ידי פסיכיאטרים. הוא מדגיש כי עם הטיפול הנכון, כל אדם ... מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה והאחריות נמצאות תמיד בידיים של האדם עצמו, ולא בידיים של בן הזוג, אפילו אם יש לו הפרעת אישיות מאובחנת. איך לדעת מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט? אבחון הפרעות נפשיות בזוגיות אחריות אישית במערכות יחסים מערכת יחסים עם אדם נרקיסיסט מדוע חשוב להבין את נושא ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות? הדיון מתחיל ... במערכת יחסים זוגית (או כל מערכת יחסים) שלא טוב להם בה. השאלה היא כיצד הם מנסים לגלות אם לבן או לבת הזוג יש הפרעת אישיות כלשהי, או במילים אחרות - למה כל כך קל להדביק כינוי של מחלת נפש או הפרעת אישיות לבן זוג שאינו מעניק אהבה או אינו מתנהג בצורה שמספקת את הצד השני. הוספה של מילות מפתח כמו הפרעת אישיות, זוגיות, מחלת נפש, אחריות אישית, האשמה מול המציאות, ... בכל מקום שבו אדם מרגיש רע בתוך מערכת יחסים, הוא נוטה להאשים את האחר במקום לשאול את עצמו מה חלקו בסיפור. מהי ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר אצל בני זוג רעים? השאלה המרכזית היא: אם בן זוג לא מספיק טוב, ואם מנסים לגלות איזו הפרעת אישיות יש לו, לאיזו הפרעת אישיות כנראה נגיע? התשובה הטבעית שעלתה היא נרקיסיזם - אהבת יתר של האדם את עצמו. האם נרקיסיזם הוא באמת כל כך נפוץ? מתברר שנרקיסיזם, או הפרעת אישיות נרקיסיסטית, היא הקלה ביותר לייחס לכל ... חוסר אמפתיה כלפי הצד השני, וציפייה שיתחשבו אך ורק ברצונות האישיים. האם תכונות נרקיסיסטיות בהכרח מעידות על הפרעת אישיות קלינית? כאן הוזכר שציטוט מתוך ... רק כאשר אותן תכונות מופיעות בצורה לא גמישה, מוגזמת, פוגעת בתפקוד היומיומי או גורמת למצוקה ממשית - רק אז מאבחנים הפרעת אישיות נרקיסיסטית. בפועל, הפסיכיאטריה פעמים רבות תגדיר מקרים פשוטים כהפרעה, ... כאן עלתה הנקודה של הסרת אחריות. כאשר רע למישהו בזוגיות, הוא מעדיף להשליך את הסיבה לכך על הבן או הבת זוג: הוא חולה נפש, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית, וכדומה. הסיבה הרגשית לכך ...
מאה אחוז שתשתגע, מאה אחוז שתהיה לך הפרעת אישיות, איך נוצרת הפרעת אישיות? מה בוודאות יגרום לך להשתגע? מה בוודאות יגרום לך להפרעת אישיות גבולית? איך נוצרת סכיזופרניה? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרת הפרעה נפשית?
מאה אחוז שתשתגע, מאה אחוז שתהיה לך הפרעת אישיות, איך נוצרת הפרעת אישיות? מה בוודאות יגרום לך להשתגע? מה בוודאות יגרום לך להפרעת אישיות גבולית? איך נוצרת סכיזופרניה? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרת הפרעה נפשית?
... אחוז שתשתגע, מאה אחוז שתהיה לך הפרעת אישיות, איך נוצרת הפרעת אישיות? מה בוודאות יגרום לך להשתגע? מה בוודאות יגרום לך להפרעת אישיות גבולית? איך נוצרת סכיזופרניה? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרת הפרעה נפשית? מה הדרך המהירה ביותר להשתגע ולפתח הפרעת אישיות? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד הרצון להשיג משהו באופן מוחלט ובמאה אחוז יוביל בוודאות לבעיות נפשיות שונות, ביניהן חרדות, דיכאון, פרנויה, סכיזופרניה, הפרעות אישיות והפרעות טורדניות כפייתיות (OCD). הרצון עצמו ... הרצון המוחלט הוא הבעייתי, כיוון שהוא בלתי ניתן להגשמה. מדוע רצונות מוחלטים גורמים לבעיות נפשיות קשות? כאשר האדם רוצה משהו ב - 100 אחוז ... לעולם אינו יכול לספק ודאות מוחלטת, האדם נכנס לסטרס, פאניקה וחרדות עד כדי התפתחות של הפרעות אישיות או סכיזופרניה. האם אפשרי להשיג רצון מוחלט ... אי ודאות. כשאי הוודאות הזאת הופכת לבלתי נסבלת עבורו, האדם נכנס ללופ מחשבתי ומפתח הפרעות נפשיות קשות. אילו דוגמאות ממחישות את הסכנה שברצון ... ודאגות בלתי פוסקות. כל דוגמה ממחישה איך הרצון להשיג ודאות חיצונית מוחלטת מוביל להפרעות נפשיות כמו חרדות, פרפקציוניזם אובססיבי, הפרעות טורדניות - כפייתיות והפרעות אישיות. כיצד נמנעים להשתגע ולהגיע להפרעה נפשית? הדרך להימנע מהשתגעות ומהפרעות נפשיות היא ללמוד להסתפק ברצונות יחסיים מבחוץ, ... - כך שהאדם יהיה שלם ללא תלות בגורמים חיצוניים. רק כך הוא יימנע מחרדות, מחשבות שווא והפרעות נפשיות קשות. איך נוצרת הפרעת אישיות? רצון מוחלט מול רצון יחסי איך למנוע ... מוחלט בצורה יחסית, אושר מוחלט מצורה יחסית, אושר פנימי, אושר חיצוני, איך לא לקבל מחלת נפש? איך לא לפתח הפרעה נפשית? איך לא לפתח הפרעת אישיות? איך לא לפתח מחלת נפש? רוצה להיות בטוח במאה אחוז, שאשתי לא בוגדת ...
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
... מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, ... מידה. יש להכיר בכך שהמציאות מורכבת, ולהתחיל לחשוב בצורה שכוללת בתוכה את כל ההיבטים השונים. מה הקשר בין חשיבה דיכוטומית להפרעות אישיות? חשיבה דיכוטומית וקיצונית היא לעיתים חלק ממאפיינים של הפרעות אישיות, כמו הפרעת אישיות גבולית, שבה האדם חווה תנודות קיצוניות במצב הרוח ובתפיסת המציאות שלו. אדם כזה מתקשה ... של החשיבה הקיצונית. רק כך אפשר יהיה להגיע לאיזון אמיתי ולחיים יציבים ובריאים. איך להימנע מחשיבה דיכוטומית? חשיבה בשחור ולבן הפרעות אישיות וחשיבה קיצונית איך לשפר דפוסי חשיבה? מה המחיר של חשיבה קיצונית? חשיבה מאוזנת ... בצורה נכונה, ללמוד לחשוב נכון, איך לחשוב בצורה נכונה? מאניה דיפרסיה, חוסר איזון רגשי, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, איך נוצרת הפרעת אישיות? סיבות להפרעת אישיות, חשיבה בשחור או לבן, רואה רק שחור או לבן, לא רואה אפור, לא רוצה לחשוב, לא אוהב לחשוב, הפרעת חשיבה, הפרעות חשיבה, בעיות חשיבה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, סגנון חשיבה, סגנונות חשיבה, צורות חשיבה, חשיבה בשחור ולבן, עיוות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעות אישיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעות אישיות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעות אישיות, איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, מטפל רב תחומי, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בתחום הפרעות אישיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2266 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 20:53:45 - wesi4