ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה גמילה ✔התמכרות היא מחלה משפחתית ✔- לא רק בגלל שיש נטייה גנטית, אלא בעיקר משום שהסם / אלכוהול הופך להיות הגורם... - ידע להצליח התחייבות!...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 התמכרות היא מחלה משפחתית
- לא רק בגלל שיש נטייה גנטית, אלא בעיקר משום שהסם / אלכוהול הופך להיות הגורם הדומיננטי שמשפיע על ההתרחשויות במשפחה.

הסם משפיע על מצב רוחו ותפקודו של המכור, לפעמים עושה אותו רדום ולפעמים מלא מרץ ופעיל. כשהוא בקריז סף התסכול שלו נמוך מאוד ולכן הסיכוי להתפרצות אלימה עומד באוויר ויוצר אוירה של פחד. כשהוא מסטול הוא אדיש ומנותק. מדי פעם הוא נגמל ויש אוירה של אופטימיות ותקווה במשפחה, אח"כ הוא חוזר לשימוש ויש אכזבה, כעס, חוסר אונים ובושה.

כלומר, במקביל לאיבוד השליטה של המכור במהלך החיים הפרטי שלו. המשפחה מאבדת את יכולתה לשלוט במהלך החיים התקין שלה. השפעה משמעותית לא פחות יש גם להתמכרות התנהגותית (הימורים, קניות, מחשב וכו') על המכור ומשפחתו.

עם הזמן המשפחה מסתגלת ומתארגנת סביב המכור וצרכיו וסביב ההתנהגויות הקיצוניות והבלתי צפויות שלו, כך שתוכל להתמודד עם ההתמכרות שבתוכה ונוצר איזון חדש. באופן אבסורדי, דווקא בגלל ההסתגלות הזו והאיזון שנוצר, המשפחה הופכת בסופו של דבר למערכת שמשמרת ומזינה את ההתמכרות.

מאפייני משפחות של מכורים

* חוסר ודאות - בגלל הדינאמיקה הסוערת והבלתי צפויה של ההתמכרות, המשפחה לא יכולה להתחייב לתכניות כגון אירועים משפחתיים וחברתיים או התחייבויות לילדים, כי אף פעם לא ידוע מה צפוי. (לתת דוגמאות)

* פחד - מצבי הרוח המשתנים והבלתי צפויים והתפרצויות אלימות של המכור משרים אוירה של פחד מהמכור.

* אלימות - בהרבה משפחות, בעיקר של אלכוהוליסטים יש אלימות קשה, לעתים גם פגיעה מינית.

* בושה - התנהגותו של המכור מביישת את בני משפחתו. זה גורם למשפחה להסתגר ולהימנע ממצבים חברתיים

* חוסר אמון - הבטחות לא מתקיימות, למילה אין ערך. התקשורת במשפחה מתאפיינת בהרבה שקרים והכחשות

* רגשות אשם והאשמה - בני המשפחה נעים בין רגשות אשם - "אולי זה קורה בגללי", "אולי הייתי צריך לנהוג אחרת" - לבין האשמה הדדית זה את זה.

* ההתמודדות במשפחה

התארגנות סביב צרכי המכור - המשפחות עוברות עם הזמן תהליך של התגברות הסובלנות להתנהגותו של המכור ולהשפעות הסם ושבירה של המע' הערכית - שקרים רבים, התעללות, הזנחת הילדים, אלימות, חשיפת הילדים לעולם הסמים והעבריינות ועוד.

בכל פעם חוצים עוד "קו אדום" שבעבר חשבו שלעולם לא יגיעו אליו - ממש בדומה לתהליך ההידרדרות שעובר המכור בעצמו.

ההכחשה המשפחתית - למרות התפקיד המרכזי והמשמעותי שמקבלת ההתמכרות, היא בד"כ נשמרת כסוד גדול. כנראה משום שעצם ההכרה בקיומה תדגיש את החולשה וחוסר האונים שבני המשפחה חשים בהתמודדות מולה ואת הבושה והאשמה על כך שההתמכרות הפכה להיות חזקה מהם והם לא מצליחים להתגבר עליה.

מעגל ההכחשה - בהתחלה בני המשפחה לא רואים ולא יודעים על השימוש ומתעלמים מסימנים. לאחר מכן כשהעדויות והסימנים כבר טופחים בפניהם, מנסים לגמד את הבעיה. כשמגיע משבר כלשהוא שכבר לא מאפשר להתעלם מכך שיש בעיה, המשפחה נוטה להכחיש את חומרתה ורוצים להאמין שהמכור ייגמל מיד והבעיה תיפתר. כשיש נפילה ההכחשות מתחילות מהתחלה...

הימנעות - במשפחות מכורות אין דיון בבעיות, אין ביטוי של רגשות, אין משחק והנאה. כל זה מוביל לבידוד רגשי והערכה עצמית נמוכה של בני המשפ' ובעיקר הילדים.

הגנה על המכור - המשפחה מפתחת נורמות התובעות נאמנות של כל חבריה והתגייסותם להגנה על המכור מפני תוצאות מעשיו, גם במחיר פגיעה וחסימת התפתחותם האישית.

חולי - בת הזוג והילדים אשר מרגישים שהם מאבדים שליטה ויציבות בחייהם, ומאבדים את הלגיטימציה להביא לידי ביטוי את רגשותיהם וקשיהם, מפתחים לעיתים קרובות מחלות פסיכוסומאטיות או נפשיות שונות וגם התמכרויות מקבילות.

זהות - המשפחה מתחילה לפתח זהות המושפעת מההתמכרות.

ההתמכרות משרתת מטרה מסוימת עבור משפחת המכור אשר מספקת צידוק לכרוניות של השימוש למרות המחיר שלה. המשפחה נוקטת בפתרונות לטווח קצר לבעיות שמתעוררות וזה משמר את המצב.

תלות שיתופית:

לכל מכור יש או הייתה שותפת תלות שמאפשרת ובלי יודעין גם מעודדת את ההתמכרות. 85% משותפי התלות הן נשים - בנות זוג ואימהות. אימהות רבות מתפקדות כשותפות תלות גם לבן זוג וגם לילד. לכ50% מנשות המכורים יש מכור במשפחת המוצא, כלומר היא מכירה עוד מהבית את דפוס ההתמודדות הזה ומשחזרת אותו.

נוצר מצב פרדוכסלי של תלות - חוסר אונים - אחריות, בו זמנית, שמתעצמים עם הזמן.

שותפת התלות מארגנת את חייה סביב הצרכים והאינטרסים של בן הזוג / הילד המכור. ככל שחייה הופכים יותר ויותר מושפעים ע"י המכור והסם שלו, היא הולכת ומאבדת את הזהות העצמית שלה ואת יכולתה לביטוי עצמי והתפתחות אישית. היא חיה תוך הזנחה עצמית והתעלמות מצרכיה ורצונותיה האישיים.

היא חסרת אונים משום שאינה שולטת בהתפתחות האירועים, היא רק מגיבה להם.

מנגד, היא מקבלת פיצוי: היא הופכת להיות האחראית הכמעט בלעדית על המשך התפקוד של המשפחה ולכן מתמלאת תחושה של ייעוד ומרכזיות שיוצרת אשליה של כוח.

בין בני הזוג נוצרת השלמה דיספונקציונלית: המכור תלוי בתפקודה האחראי של בת זוגו כדי לאפשר לו לברוח לסם. מאידך בת זוגו תלויה בחוסר תפקודו כדי להעלות את ערכה ואת מרכזיותה במשפחה. ההדדיות הזו יש בה מלכוד - ככל שהמכור יתפקד פחות ובת זוגו תיקח יותר אחריות כך היא תאבד את הזהות העצמית שלה, אולם אם מצבו ישתפר והוא יחזור לתפקוד, היא תאבד את חשיבותה ומרכזיותה.

הורות של מכורים

הורים מכורים אינם מורגלים בדפוסי התנהגות נורמטיביים של משפחה ונושאים בתוכם ברוב המקרים ייצוגים פנימיים של הורים שהיו מתעללים או מזניחים שהם משחזרים באופן לא מודע. בעקבות השימוש הם מתנתקים מהסביבה מבחינה נפשית ולעתים גם פיסית. המושג אחריות זר וקשה להכלה עבורם ברמה הבסיסית ביותר (אינם מסוגלים לקחת אחריות אפילו על עצמם). חוויית ההורות שלהם כרוכה לעתים קרובות בתחושת כישלון שגורמת להם לרגשות קשים של צער אשמה ובושה. כתוצאה מכך מתעורר הצורך בפיצוי יתר של הילד וקושי לשים לו גבולות.

דפוסי ההורות מאופיינים בהזנחה והתעללות מצד אחד ובפיצוי יתר וחוסר גבולות מאידך.

סבאים וקרובי משפחה אחרים, נכנסים לעתים קרובות לנעלי ההורים שמתקשים לגדל את ילדיהם בעצמם. התמיכה הזו, שמוענקת ע"י המשפחה המורחבת, היא בעלת תפקיד משמעותי ביותר בשמירה על בריאותם וביטחונם של הילדים בזמנים קשים. לעתים קרובות הסבים או הדודים הם העוגן היחידי בחייהם של אותם ילדים אשר נותן להם יציבות ובטחון.

אבל לצערנו, במקרים רבים המשפחה המורחבת אינה מסוגלת להתמיד בגידול הילדים לאורך זמן ואז הילדים נחשפים שוב לחוויית הנטישה וחוסר היציבות שמאפיינים את חייהם ממילא. בנוסף, נוצרים מתח ותחרות בין ההורים שכשלו בתפקידם ובין ההורים שלהם שממלאים את מקומם.

ומה קורה לילדים במשפחה המכורה?

פגמים מולדים - ההשפעה הכואבת והמשמעותית ביותר של התמכרות במשפחה מתרחשת בקרב הילדים.

כ - 150 תינוקות מכורים לסמים נולדים בישראל מדי שנה, לאימהות שהשתמשו בזמן ההיריון בהרואין וקוקאין. תינוקות אלו סובלים מיד עם לידתם מתסמונת גמילה חזקה וקשה שמתבטאת ב: הזעת יתר, בכי בלתי פוסק, התכווצויות בשרירים, איבוד נוזלים, רגישות לאור ולמגע וכו'. ברוב המקרים התינוקות מתגברים על התסמונת תוך מס' ימים אבל נשארים להם נזקים פיזיולוגים ונוירולוגים לכל החיים.

תינוקות לנשים אלכוהוליסטיות לא נולדים מכורים, כיוון שתהליך ההתמכרות הוא איטי יותר וחודשי ההיריון לא מספיקים כדי להתמכר. אבל האלכוהול עלול לגרום לתסמונת האלכוהול העוברית (FASD) שמתבטאת בפגיעה התפתחותית - אורגנית - מוחית שמתבטאת מבחינה חיצונית במשקל לידה נמוך, היקף ראש קטן ושינויים במבנה הפנים. בארץ יש תת אבחון של התסמונת בגלל חוסר מודעות של רופאים. נפוץ אצל ילדים מאומצים.

תינוקות שנחשפו ברחם אימם לסמים ולאלכוהול, הם תינוקות בסיכון גבוה ללידה מוקדמת, מומים מולדים, פיגור בגדילה, ובעיקר - נזק מוחי קל שמתבטא במגוון של בעיות כמו: הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, הפרעות במוטוריקה וקואורדינציה, אינטליגנציה נמוכה והפרעות בזיכרון.

ADHD - הפרעת קשב וריכוז - אצל ילדים להורים מכורים לסמים ולאלכוהול יש אחוז גבוה יחסית של ADHD. ידוע שהפרעה זו נגרמת גם כתוצאה מגורמים גנטיים / תורשתיים וגם מגורמים סביבתיים (כמו מצוקה נפשית מתמשכת).

חלק ניכר מההורים המכורים מדווחים על קשיים שהיו להם בילדותם בלימודים ובהסתגלות בביה"ס, אשר גם אם לא אובחנו אז, מעידים על מה שאנחנו מכירים כיום כקשיי קשב וריכוז.

יש הרבה מחקרים כיום שמצביעים על הקשר בין ADHD לבין התמכרות לאלכוהול ולסמים. הטענה היא שהסיכוי שלהם לפתח התמכרות גבוה פי 3-5 מזה של אוכלוסייה אחרת.

על אחת כמה וכמה כשהילד חי בסביבה מזניחה שאינה מאבחנת את בעיותיו ואינה מספקת לו טיפול מתאים.

התמכרות - ילדים להורים מכורים נמצאים בסיכון גבוה פי 5 מהאוכלוסייה הרגילה לפיתוח התמכרות בעצמם. גם בגלל גורמים גנטיים ותורשתיים, וגם בהתחשב בתהליכים התפתחותיים של חיקוי ולמידה של דרכי התמודדות במשפחה, הזדהות עם ההורה המכור, סביבה שמציעה הרבה יותר נגישות ולגיטימציה לחומרים ממכרים וכן סיכון גבוה יותר להזנחה ולפגיעה מינית ופיזית. עפ"י מחקרים בעולם - 30% מהמכורים הם ילדי מכורים.

הזנחה והשפעותיה - משפחות נורמטיביות מתארגנות בד"כ עפ"י הצרכים של הילדים, וגם עוברות את שלבי ההתפתחות שלהן בהתאם לשלבי ההתפתחות של הילדים.

לעומת זאת המשפחה המכורה מתארגנת בעיקר עפ"י המכור וצרכיו.

הילדים במשפחה כזו נשכחים! צרכיהם מוזנחים, הם אינם מקבלים התייחסות חינוכית עקבית וגבולות ברורים. יש מעברים חדים בין אדישות וחוסר פיקוח לבין ענישת יתר.

לעיתים קרובות הם נופלים קורבן לאלימות פיזית, מינית ונפשית מהוריהם או מאחרים שנמצאים בקרבת המשפחה או בתוכה ומנצלים לרעה את חוסר היכולת של ההורים להגן על ילדיהם ואת הצימאון של הילדים לדאגה ותשומת לב.

הילדים במשפחות מכורות נחשפים לפחדים רבים כגון: פחד מאלימות, פחד ממוות של ההורים ופחד מנטישה. בנוסף, הם מתמודדים עם תסכול וחוסר אונים עקב חוסר יכולתם לשנות את המצב ומבושה ובדידות רגשית כתוצאה מהקוד המשפחתי של הכחשה והסתרה.

בתוך הבלבול, חוסר האונים וחוסר השליטה שקיימים במשפחה המכורה, הילד לומד לחיות עפ"י שלושת הלאווים:

לא לבטוח - בהוריו ובמבוגרים בכלל. ההורה המכור הפך לגורם שמערער את עולמו ומטלטל את חיי המשפחה בהתאם לצרכיו האישיים ולתלות שלו בסם. וההורה שותף התלות (אם קיים) אינו מצליח להגן על הילדים מפני הנזק והפגיעה.

לא להרגיש - לרגשותיו אין כל תוקף ומשמעות. הוריו עסוקים בעצמם ואינם פנויים לראות, להבין ולהתייחס לצרכיו ולרגשותיו, וממילא אינם מסוגלים לעשות את השינוי הנדרש כדי להקל עליו מבחינה רגשית.

לא לספר - הקוד המשפחתי הוא שאת הסיפור הטראגי של המשפחה אסור להוציא החוצה ואם יעשה זאת הוא עלול להיחשב כבוגד בעיני הוריו ולעתים קרובות גם בעיני המשפחה המורחבת.

תפקידים במשפחה

הילד ההורי / הגיבור - למרות שהם רק ילדים, איבוד השליטה של ההורים מגייס אצלם צורך פנימי להציל את המשפחה ואז לעתים קרובות הם נכנסים לתפקיד זה. הילד ההורי מתנהג מעבר למצופה ואינו מוסיף טרדות להוריו. הוא לוקח על עצמו תחומי אחריות בבית כמו: טיפול באחים קטנים, הכנת אוכל, ותחומים נוספים בניהול הבית. בנוסף, הוא לוקח על עצמו להיות זה שדואג להוריו - לדוגמא: לוקח את ההורה לטיפול גמילה או לטיפול רפואי, מפשר בין ההורים כשהם רבים ואפילו מגן בגופו על אמא או אח קטן מפני התפרצות אלימה של האב. הילדים האלו הם בעלי פוטנציאל הישרדות גבוה בד"כ, אבל לעתים הם נשברים אחרי תקופה מסוימת ועוברים לתפקיד האחר שאופייני לילדי מכורים -

השעיר לעזאזל - מטרתו של תפקיד זה היא לנקז את הבעיות המשפחתיות לכיוון אחר. זה מתבטא בהתנהגות מופרעת ואלימה, בשימוש בגיל מוקדם בסמים ואלכוהול או פיתוח של הפרעה תפקודית או נפשית. תפקיד זה הוא פונקציונאלי למשפחה המכורה משום שהוא מעביר את מוקד תשומת הלב מהבעיה המוכרת (התמכרות ההורה) לבעיה חדשה. כך יוצאת המשפחה ממצב של ייאוש, תקיעות וחוסר אונים למצב של התגייסות והתמודדות חדשה.

בשני המקרים אנחנו רואים שהילדים (באופן בלתי מודע כמובן) מוכנים למעשה להקריב את ילדותם, צרכיהם והתפתחותם התקינה לצורך הצלת המשפחה.

דינאמיקה משפחתית כזו, שסוחפת את הילדים להקריב את עצמם כדי למצוא פתרונות לאי היציבות המשפחתית, גורמת נזקים חמורים להתפתחותם הנפשית של הילדים ולצמיחתם האישית. אצל ילדי מכורים נמצאה שכיחות גבוהה יחסית של סימפטומים דיכאוניים וחרדה גבוהה, הישגים לימודיים נמוכים, צמצום חברתי ומופנמות.

גמילה - משבר חיובי

הגמילה משנה את כל האיזון במשפחה ומכניסה את בני המשפחה לשלב מעבר שבו הם שוקלים את היתרונות מול החסרונות של ההחלמה מול החזרה לשימוש. בני המשפחה נוטים לשמר התנהגויות קודמות מאשר לחפש חדשות. לכן הם חייבים להיות מעורבים גם בתהליך ההחלמה והשיקום.

הפרת האיזון המשפחתי - עם הזמן המשפחה מצאה את האיזון במצב הפתולוגי. לכל אחד במשפחה יש תפקיד מוגדר ומוכר. הגמילה משנה את המצב ומפרה את האיזון.

שינוי בחלוקת תפקידים - כאשר המכור נגמל הוא רוצה להפוך למשמעותי עבור עצמו ומשפחתו וגם לפצות על העדר התפקוד שלו. הוא דורש לקבל תפקידים במשפחה (לחנך את הילדים, לשלוט על התקציב, להיות שותף להחלטות, ילד - עצמאי בניהול חייו, ועוד). זה מחייב את בני המשפחה האחרים לוותר על התפקידים שלהם ולשנות התנהגויות.

איבוד "פח הזבל" - המשפחה נוטה להאשים את המכור הפעיל בכל בעיה. אולם בפועל לא כל הבעיות קשורות להתמכרות. לאחר הגמילה כבר אי אפשר להסתפק בלהאשים וצריך להתמודד עם מגוון בעיות ומגוון אשמים / אחראים.

הנגמל זקוק לבני משפחתו כשותפים משמעותיים בהתמודדות וגם ככאלו ששמים לו גבולות. חשוב שהמשפחה תדע ותבין מה קורה למכור בתהליך הגמילה והשיקום וכך יהיה להם קל יותר לקבל את השינוי ולהתאים את עצמם.

להצלחת הגמילה מהתמכרות יש חשיבות עצומה שבני המשפחה הקרובה יהיו שותפים מלאים לתהליך הטיפולי - בטיפול פרטני ו/או זוגי או בהשתתפות בקבוצת תמיכה לבני משפחה.
התמודדות עם לא יכול מתמודדים עם דכאון חשק מיני רפואה טיפולים מולד להפסיק לאהוב אותו דכאונות לצאת מאהבה גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות התמכרות היא טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות מכור משפחה משפחתיות
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
... גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות , 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון מהן השיטות להפסיק התמכרות? כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, חשוב להבין שלא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא יש צורך להעלים את הרצון עצמו. ישנן שתי שיטות עיקריות להפסיק התמכרות: 1. שיטה אקראית - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. במקרים כאלה, ניתן להפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך מאחר והדחף עצמו לא נעלם אלא רק הודחק, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך. 2. שיטה סיבתית - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. למשל, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה באופן ישיר כדי שהרצון לעשן ייעלם מעצמו. מהי הבעיה במכוני גמילה? מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרון שהם מציעים לא תמיד מטפל בשורש הבעיה. כאשר אדם יוצא ממכון גמילה, עליו לשאול את עצמו מספר שאלות: - האם אני מבין למה הייתי מכור? - האם אני יודע למה הפסקתי? - האם טיפלתי בסיבה המקורית שגרמה לי להתמכרות? אם אין תשובה ברורה לשאלות האלו, ייתכן שהבעיה רק הודחקה ולא באמת נפתרה. מה קורה כאשר לא מטפלים בשורש ההתמכרות? אם ההתמכרות נובעת מבעיה פנימית כמו חרדה, דיכאון או תחושת חוסר סיפוק, והאדם רק מפסיק את ההתנהגות הממכרת מבלי להבין את הסיבה שלה, הבעיה תופיע מחדש בדרך אחרת. לדוגמה: - אדם שמעשן כדי להירגע ימצא דרך אחרת להירגע, כמו אכילה רגשית או התמכרות למסכים. - אדם שאוכל מתוק כדי להתמודד עם דיכאון, אם יפסיק לצרוך סוכר מבלי לטפל בדיכאון עצמו, עלול לפתח התמכרות אחרת. - מי שמהמר כדי לחוות ריגוש בחיים, אם לא ימצא אלטרנטיבה מספקת לריגוש הזה, עשוי לחזור להמר. מהי הדרך הנכונה לה
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות, האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות, האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות , האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק איך קשורה גמילה מהתמכרות להתנהגות בזוגיות? יש אנשים שטוב להם מאוד כשהם לבד - הם מאושרים, ... תלותיות, אובססיביות, רכושנות, ולעיתים גם תחושת סבל. נשאלת השאלה: איך ייתכן שאדם שטוב לו לבד, כאשר הוא נכנס לזוגיות, משהו בו משתנה בצורה קיצונית? מדוע ההתמכרות מתעוררת מחדש כשחוזרים אליה? התופעה הזו דומה מאוד למצב של אדם שהפסיק לשתות אלכוהול במשך שנים, אך ברגע שהוא שותה שוב, הוא נשאב מחדש להתמכרות. איך זה קורה? הרי הוא כבר נגמל! התשובה היא פשוטה - הוא לא באמת נגמל, הוא רק הדחיק את ההתמכרות. העובדה שהוא נמנע מאלכוהול לא אומרת שהוא לא אלכוהוליסט, אלא שהוא פשוט נמנע מהטריגרים שמפעילים אצלו את ההתמכרות. אותו הדבר נכון לגבי הימורים, עישון, סקס או כל התמכרות אחרת. אדם לא באמת נגמל אם הוא נמנע מהגורם להתמכרות, אלא רק אם הוא מסוגל להיות חשוף אליו בלי להיכנע לו. איך זה מתקשר ... עליך להגיע למצב שבו אתה יכול להיות בזוגיות, להרגיש את כל הדברים החיוביים שיש בה, אך בו בזמן לדעת שגם בלי זה אתה עדיין שלם ומסופק. בדיוק כמו שאלכוהוליסט נגמל באמת רק כאשר הוא יכול לשתות ולא להרגיש צורך להמשיך, כך גם אדם עם תלות רגשית נגמל באמת כאשר הוא יכול להיות בזוגיות ולא להיקשר אליה באופן תלותי. איך להשתחרר באמת מהתלות הרגשית? כדי להיגמל מתלות בזוגיות, צריך להגיע למצב שבו הזוגיות לא מעניקה לך תחושה טובה ... לבד. כלומר, שכל היתרונות שאתה חווה בזוגיות - אתה יכול לחוות גם כשאתה לבד. רק כאשר תוכל להיות בזוגיות מבלי להיות תלותי רגשית, תדע שהצלחת באמת להתגבר על ההתמכרות. איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות איך לא להיות תלוי רגשית איך להשתחרר מהתמכרות רגשית איך להתמודד עם תחושת חוסר ביטחון בזוגיות איך להפסיק להיות ...
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה מהי התמכרות ולמה בכלל אנשים מתמכרים? התמכרות היא מצב שבו האדם עושה פעולה כלשהי מתוך תחושה שאין לו שליטה עליה. אליעד כהן מסביר שכל התמכרות היא קודם כל תהליך נפשי. הסיבה הבסיסית להתמכרות היא הרצון להרגיש טוב. כל פעולה שאדם מתמכר אליה, הוא מתמכר אליה בגלל שהיא גורמת לו תחושה טובה, בין אם באופן ישיר ובין אם הוא מאמין שהיא גורמת לו להרגיש טוב. מה ההבדל בין התמכרות פיזית לנפשית? כל התמכרות היא נפשית כי היא מבוססת על תחושת חוסר בחירה. יחד עם זאת, קיימות התמכרויות שיש בהן אלמנטים פיזיים ממשיים. למשל, התמכרות לסוכר יכולה להיות ... מרכיב פיזי ממשי כאשר הגוף מתרגל לקבל אנרגיה רק מסוכר, ואז נוצר מצב שבו האדם מתקשה לקבל אנרגיה ממקורות אחרים. לעומת זאת, ישנן התמכרויות, כמו סקס, שהן בעיקר נפשיות, ... הפרשה של חומרים כמו דופמין וסרוטונין במוח. אבל, אומר אליעד, הפרשה של חומרים אלו תלויה קודם כל ברצון הנפשי של האדם. האם להפסיק התמכרות בצורה הדרגתית או בבת אחת? אליעד כהן מדגיש שאם אדם רוצה להפסיק התמכרות באופן מוחלט, השיטה הכי טובה תמיד היא להפסיק אותה בבת אחת, באופן חד וברור. הפסקה הדרגתית עלולה להיכשל פעמים רבות. לכן, אם יש אפשרות להפסיק את ההתמכרות באופן מיידי, זה תמיד ...
תסמיני גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין
תסמיני גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין
... גמילה מכדורים, גמילה מכדורים פסיכיאטרים, גמילה מכדורים נוגדי דיכאון, גמילה מכדורים נוגדי חרדה, הפסקת כדורים נוגדי דיכאון, הפסקת כדורים פסיכיאטרים, הפסקת כדורים נוגדי חרדה, סרוטונין, דופמין מהם תסמיני הגמילה מכדורים פסיכיאטריים והאם הם קשורים לחרדה? ההרצאה עוסקת בתסמיני גמילה מכדורים פסיכיאטריים, במיוחד כדורים נוגדי דיכאון וחרדה. אליעד מסביר את הקשיים והסימפטומים שיכולים להופיע בעקבות הפסקת השימוש בכדורים אלו, ומדבר על הדרך בה כדאי להתמודד עם תסמינים אלו. כיצד גמילה מכדורים משפיעה על החרדה? תחילת השיחה עוסקת בשאלה של האם גמילה מכדורים פסיכיאטריים גורמת לחרדה. אחד מהמשתתפים בהרצאה מציין את החוויה של אדם שמפסיק ליטול את התרופות ... וחרדה משפיעות על רמות הסרוטונין, והפסקתן עשויה לגרום לשינויים במצב הרוח, חוויות של חרדה או תחושות של מתח. כיצד יש להתייחס לתסמינים של חרדה במהלך הגמילה? ההרצאה דנה בהבנה של תסמינים ותחושות חרדה שנגרמות בעקבות הפסקת התרופות. אליעד מציין כי כשמישהו חווה חרדה לאחר ... על כך שחשוב להתייחס להיסטוריה של השימוש בתרופות, כמה זמן עבר מאז הפסקתן, ואילו תסמינים הראו את עצמם לאחר הפסקתן. מהו הטיפול המומלץ עבור תסמיני גמילה? לפי אליעד, הצעד הראשון במענה על תסמיני גמילה הוא לא להתמקד בהבנת השאלה אם החרדה קשורה לגמילה מכדורים או לא, אלא להתרכז בטיפול בתסמין עצמו. הוא מציין כי הגישה המתבקשת היא לפנות את המחשבה מהשאלה של "האם זה בגלל הגמילה?" ולהתמקד במציאת פתרון לבעיה עצמה. האם יש קשר ישיר בין גמילה מכדורים וחרדות? לסיום, אליעד מסביר שחרדה יכולה להיגרם ממספר סיבות, לאו דווקא רק מגמילה מכדורים. לעיתים השפעות כמו שינוי במזג האוויר, או דברים אחרים שקרו בחיים של האדם, יכולים להחמיר את החרדה. אף על פי שמניחים שחרדה נגרמת מהפסקת התרופות, יש צורך לבדוק את כל הגורמים האפשריים ולהתמקד בטיפול בבעיה המרכזית. גמילה מכדורים פסיכיאטריים תסמיני גמילה מכדורים נוגדי חרדה סיבוכים של הפסקת כדורים נוגדי דיכאון קשר בין חרדה לסרוטונין איך להתמודד עם חרדה לאחר ...
הפרעות נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים
הפרעות נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים
... נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים כיצד גמילה מכל סוג של התמכרות יכולה לגרום להפרעות נפשיות? הפסקת התמכרות, בין אם מדובר בגמילה מסמים, גמילה מזוגיות, גמילה מהימורים או גמילה מכדורים פסיכיאטריים, יכולה להוביל להפרעות נפשיות רבות. על פי ההסבר, הפרעות נפשיות יכולות להיגרם לא רק כתוצאה מהשימוש בחומרים ממכרים, אלא גם עקב הפסקת השימוש בהם. גמילה מכל התמכרות יכולה להוביל למשבר נפשי, שכן ההתמכרות משמשת פעמים רבות כ"פלסטר" לבעיה רגשית פנימית שלא טופלה. לדוגמה, אדם יכול להיות מכור לסמים כדי להימנע מתחושות של בדידות, פחד או כעס. כאשר הוא מנסה להיגמל, לא תמיד תהליך הגמילה יפתור את הבעיה הרגשית הבסיסית, מה שמוביל להופעת בעיות נפשיות נוספות. מה הסיבה שגמילה עלולה לגרום להפרעות נפשיות? כאשר אדם מנסה להיגמל מהתמכרות, הוא בעצם עוזב משהו שמילא חיסרון רגשי כלשהו. השימוש בסמים או בהתמכרות כלשהי עשוי להיות דרך להתמודד עם בעיות פנימיות, אך הוא לא פותר את הבעיה עצמה. לדוגמה, אדם שסובל מבעיות דימוי עצמי נמוך עשוי להתמכר לסמים כדי להימנע מהתחושות הקשות של חוסר ערך עצמי. הגמילה מהסמים לא פותרת את הבעיה העמוקה, אלא עלולה להחמיר את המצב, שכן כשהוא מפסיק את השימוש בסמים, הוא מוצא את עצמו מול הבעיה הרגשית שלא טופלה, מה שעלול להוביל להפרעה נפשית. כיצד גמילה משפיעה על היכולת להתמודד עם בעיות רגשיות? גמילה מהתמכרות יכולה גם לשבש את היכולת להתמודד עם בעיות רגשיות. דמיינו מצב שבו אדם לא מסוגל להתמודד עם קשיים פיזיים, ומחליט להשתמש בכיסא גלגלים כדי להימנע מכאבים. למרות שהכיסא ... אותו לחוסר יכולת להתמודד עם הבעיה באופן ישיר. בדיוק כך, התמכרות מספקת "פתרון זמני" שמונע מהאדם להתמודד עם הבעיה הרגשית האמיתית. הדרך הנכונה
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
... סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל? מהם המפתחות להצלחה בהפסקת עישון? ההרצאה עוסקת בתהליך הפסקת עישון, כולל גמילה מעישון והתמודדות עם תסמיני גמילה. נושא זה נוגע לא רק להיבטים הפיזיים של הגמילה, אלא גם לעבודה הרגשית והנפשית שכרוכה בתהליך. אליעד כהן מציע שלב אחרי שלב את הדרך לגמילה מעישון, כולל איך לזהות את הרגשות שמובילים להתמכרות לעישון ואיך להחליף את הסיגריות בהרגלים בריאים יותר. מהם האתגרים המרכזיים במאבק להפסיק לעשן? האתגר ... מעשנים כדרך להתמודד עם תחושות רגשיות קשות או חוויות טראומטיות, וזה מה שמקשה עליהם להפסיק. אליעד מציין כי לעיתים התמכרות לעישון היא לא רק לגוף, אלא לרגש, ושהגמילה מעישון היא יותר מאשר הפסקת עישון - מדובר בשינוי פנימי עמוק. איך להתמודד עם תסמיני הגמילה מעישון? תסמיני הגמילה יכולים לכלול כאבי ראש, עצבנות, חוסר ריכוז, ולעיתים דיכאון קל. אליעד כהן מדבר על כך שחשוב מאוד להבין מה המניע ... לעשן. בנוסף, הוא מציין את חשיבות ההקשבה לתחושות הפנימיות של האדם והבנה מה באמת חסר לו בחיים. כיצד להתמודד עם התמכרות לעישון? הדרך להתמודד עם התמכרות לעישון היא להתחיל בתהליך של הכרה. כל עוד האדם לא מזהה את ההתמכרות כבעיה נפשית ורגשית, יהיה לו קשה להיגמל ממנה. הדרך להפסקת העישון כוללת גם עבודה על ביטחון עצמי, תהליך של שינוי פנימי והתמודדות עם תחושת החיסרון שהעישון מספק. אליעד מציע שהתמכרות אמיתית היא למילוי צורך פנימי, ולא רק לדחף פיזי. מהם יתרונות העבודה הפנימית בהפסקת עישון? היתרון המרכזי בעבודה פנימית הוא השגת פתרון אמיתי וארוך טווח. כאשר אנו מבינים את המקור הרגשי של ההתמכרות, אנו יכולים להתמודד איתה בצורה יסודית יותר. אליעד מדגיש כי אם נצליח להבין את הצורך הרגשי שמאחורי ... להפסיק לעשן בצורה מוחלטת, ולבצע שינוי פנימי שלא יצריך אותנו להסתמך על תחליפים שטחיים. איך להפסיק לעשן? תסמיני גמילה מעישון עישון רגשי גמילה מעישון גמילה עצמית מעישון ...
איך לגרום לעצמך לא לרצות משהו? איך להפסיק לרצות משהו? איך לגרום לעצמך לשנוא משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק לאהוב משהו? איך לא לרצות משהו? איך להפסיק התמכרות? להפסיק להיות מכור לכסף, גמילה מהתמכרות, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק לרצות סקס? איך להפסיק לרצות לעשן? איך להפסיק לרצות לאכול? גמילה ממתוק, גמילה מסקס, גמילה מעישון, איך להיגמל מסקס?
... לגרום לעצמך לא לרצות משהו? איך להפסיק לרצות משהו? איך לגרום לעצמך לשנוא משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק לאהוב משהו? איך לא לרצות משהו? איך להפסיק התמכרות? להפסיק להיות מכור לכסף, גמילה מהתמכרות, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק לרצות סקס? איך להפסיק לרצות לעשן? איך להפסיק לרצות לאכול? גמילה ממתוק, גמילה מסקס, גמילה מעישון, איך להיגמל מסקס? וכאן ניתן נקודת מבט לגבי איך לגרום לעצמך להפסיק לרצות משהו. ויש לכך המון אפשרויות ושיטות. ואחת האפשרויות היא, שאפשרי להפסיק לרצות משהו, דווקא באמצעות זה שמתנהגים כאילו רוצים אותו עוד יותר, עד שהמוח לא רוצה אותו יותר. לדוגמא, נניח שאתה רוצה להיגמל מאכילה של גלידה, באפשרותך להחליט שמעכשיו אתה אוכל רק גלידה ולא שום דבר אחר חוץ מגלידה, עד שתפסיק לרצות לאכול ... בריא או רק עשיר וכיו"ב. כי בהם גם אם בן אדם יאגור כל היום כסף, יכול להיות שלא יבוא לו להפסיק לרצות כסף. למרות שמצד האמת, בן אדם שמכור לכסף ורוצה להפסיק להיות מכור לכסף, גם הוא לדוגמא אם הוא יחליט שהוא נותן המון משקל לרצון שלו לכסף על פני רצונות אחרים, לדוגמא עובד ועובד ועובד ... בן אדם שיחליט שמעכשיו הוא עושה הכל כדי להיות בריא, גם על חשבון רצונות אחרים, זה יכול לגרום לו לשנוא את זה שהוא רוצה להיות בריא וכולי. לסיכום: דרך אפשרית להיגמל ממשהו , היא על ידי צריכת יתר של אותו המשהו, עד שהמוח שונא את אותו המשהו. ...
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות , איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי מהי הטעות הגדולה בגמילה מהתמכרות? הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים כאשר הם מנסים להפסיק התמכרות כמו עישון, הימורים, אכילה כפייתית או התאהבות באקסית, היא שהם מתמקדים בהגדלת החסרונות של ההתמכרות במקום בהקטנת היתרונות שלה. אליעד כהן מסביר ... לא תמיד זה עוזר לו להימנע מהן, כי למרות הפחד מהעונש, יש לו יתרונות חזקים יותר שמושכים אותו לעשות עבירות. כלומר, הגדלת החסרונות לבדה אינה מספיקה כדי לטפל בהתמכרות באופן יסודי. מדוע חובה לבדוק את כל היתרונות בהתמכרות? אליעד כהן מדגיש כי חובה על האדם לבדוק את כל היתרונות של ההתמכרות שלו ללא פחד, גם אם הוא חושש שזה ישאיר אותו בהתמכרות. אדם שמסתיר מעצמו חלק מהיתרונות של ההתמכרות בעצם מרמה את עצמו, כי בתוך תוכו הוא עדיין מכיר ביתרונות אלה. לכן, הדרך הנכונה היא לפתוח הכל בכנות מלאה על השולחן, ולהבין לעומק למה ההתמכרות כל כך מושכת. לדוגמה, אדם שמכור לסיגריות לא ... העישון גורם לו להירגע, אולי הוא מרגיש ביטחון חברתי כשהוא מעשן, ואולי זה פשוט מפיג את השעמום שלו. לאחר שמזהים את היתרונות האלה, ניתן להתחיל לטפל בשורש ההתמכרות. איך מזהים את הסיבות האמיתיות להתמכרות? כדי לזהות את הסיבות האמיתיות, צריך האדם לבחון את המצבים בהם הוא מכור. למשל, אדם שמכור לסרטי פורנו ינסה לאתר את המשותף לסרטים שהוא רואה, ואילו מצבים בחייו מובילים אותו לצפות בהם. אם מישהו מכור לבחורה אחת ספציפית, הוא צריך להבין מה הדבר ... שמושך אותו. אולי הוא אוהב את התחושה שהיא נותנת לו ערך, או את הפחד מלהיות לבד בלעדיה. אליעד ממליץ לשאול את השאלה: "מה היה חסר לי בחיים שלי עוד לפני שהתמכרתי לדבר הזה?". דוגמאות נוספות שאליעד מביא: אדם שמכור ... - הוא צריך להבין למה הוא מרגיש רע בלעדיו. מישהו שמכור לעישון כי זה נותן לו ביטחון חברתי - הוא צריך לברר למה הוא מלכתחילה מרגיש חוסר ביטחון. מהו תהליך הגמילה המוצלח? אליעד כהן מפרט את השלבים המדויקים שצריך לעשות כדי להיגמל מהתמכרות בצורה יסודית: לזהות את היתרונות שיש בהתמכרות בצורה כנה ומפורטת. לשאול איזה חיסרון היתרון הזה ממלא אצלי, ולהעמיק בו. לשאול האם ההתמכרות באמת פותרת את החיסרון. לשאול אם יש דרכים ... כי הוא חושש מפיטורים, הסיגריה לא באמת פותרת לו את הבעיה. לכן עליו למצוא דרכים יעילות יותר לפתור את מקור הלחץ בעבודה. איך טכניקת "עובדה או פירוש" פותרת התמכרות? אליעד כהן מציע טכניקה פשוטה להפסקה אוטומטית של התמכרויות, גם ללא טיפול ישיר ב
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל? למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? כאשר אדם מנסה להיגמל מהתמכרות מסוימת, פעמים רבות הוא מוצא את עצמו נכנס להתמכרות חדשה. השאלה שמתעוררת היא: למה זה קורה? למה אדם שנגמל ממחלה אחת, מוצא את עצמו חולה במשהו אחר? אם פתרת תקלה ברכב, מדוע היא יוצרת תקלה חדשה במקום אחר? התשובה לכך טמונה במהות ההתמכרות: התמכרות אינה פשוטה לנושא של הרגלים רעים, אלא היא ביטוי לריקנות פנימית או לתחושה של חוסר. אדם שמכור למשהו, לא משנה אם מדובר בעישון, אכילה, סקס או כל התמכרות אחרת, בדרך כלל מחפש משהו חיצוני שימלא אותו ויתן לו תחושה של טוב או של מילוי. הוא רודף אחרי משהו חיצוני כדי להרגיש טוב יותר או להימנע מתחושות של דיכאון, חרדה, טראומה או ריקנות פנימית. איך גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות אחרת? אם האדם נגמל מהתמכרות חיצונית, אך לא טיפל בסיבה הפנימית שגרמה לו להיות מכור מלכתחילה, יש סבירות גבוהה שהוא יפנה למכירה אחרת כדי למלא את הריקנות. לדוגמה, אדם שמכור לאוכל, אולי יפסיק לאכול יתר על המידה, אך אם הוא לא טיפל בעצב, חרדה או חוויות של דיכאון שגרמו לו לאכול בצורה כזו, הוא עשוי לפתח התמכרות חדשה, כמו עישון, עבודה יתרה, או התנהגות כפייתית אחרת. הבעיה היא, אם לא מתמודדים עם הגורם הפנימי - הבעיה לא נפתרת באמת. ההתמכרות היא סימפטום בלבד. אם הגורם הפנימי נשאר בלתי מטופל, ה
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
... להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון למה קשה להפסיק לעשן ואיך בכל זאת אפשר לעשות זאת? עישון סיגריות הוא הרגל נפוץ שהרבה אנשים רוצים להפסיק, אבל מרגישים שקשה להם לעשות זאת. אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי והרגשי שמונע מאנשים להפסיק לעשן, ומציע גישה מעשית ופשוטה להתגברות על ההתמכרות לסיגריות. הוא מדגיש שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר בהירות במה שהמעשן באמת רוצה, ולכן הצעד הראשון הוא הגדרה ברורה של ... מעשן קופסה וחצי ביום"), לאחר מכן להבין את המצב הרצוי ("אני רוצה להפסיק לעשן"), ואז לשאול למה יש פער בין המצוי לרצוי. מהו הקושי האמיתי בגמילה מסיגריות? אליעד מדגיש כי הקושי העיקרי בגמילה מעישון נובע מכך שהאדם אינו מוכן לסבול את החסרונות של הפסקת העישון. למשל, מעשנת אמרה שהיא מרגישה חרדה רק מהמחשבה שלא יהיו לה ... שהטעות שלה הייתה הציפייה לאושר מושלם מהפסקת העישון, ואי קבלת העובדה שגם להפסקה יש חסרונות. איך להתייחס למחשבה "אני רוצה סיגריה" בזמן הגמילה? לדעת אליעד, בכל פעם שמגיעה מחשבה כמו "אני חייב סיגריה", האדם צריך לענות לעצמו: "זה נכון, אבל זה רע". כלומר, לא להכחיש את הרצון ... לנשימה: מי שלא מוכן לוותר על סיגריות מרגיש מוגבל כמו אדם שלא יכול לנשום בלי מכונת חמצן, כי הוא לא מסוגל להיות במקום שאין בו סיגריות. הגמילה דורשת מוכנות לסבול זמנית, והצלחה תלויה בקבלת החיסרון הזה בצורה שלמה. מה הטעות הנפוצה שגורמת לחזור לעשן? אליעד מציין שהרבה אנשים ... שהיא "מבזבזת את החיים". מצד שני, היא מודה שבלי סיגריות היא לא יודעת מה לעשות עם הזמן הפנוי. הוא מראה לה שזה פרדוקס שמוביל לכישלון בגמילה , כי היא לא מוכנה באמת לוותר על הנוחות שהסיגריות מעניקות לה. איך להחליט סופית להפסיק לעשן? אליעד מסכם שההחלטה להפסיק לעשן חייבת ... יציבה וברורה. איך להפסיק לעשן בקלות? מהם היתרונות והחסרונות של הפסקת עישון? איך להתמודד עם הרצון לסיגריה? למה אנשים חוזרים לעשן אחרי הגמילה? איך להיות שלם עם הפסקת עישון? האם גמילה מעישון חייבת להיות קשה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גמילה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: גמילה, דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: גמילה, איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, פסיכותרפיסט, קואצ'ר אישי בתחום גמילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 19:30:14 - wesi4