ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפחה ✔התמכרות היא מחלה משפחתית ✔- לא רק בגלל שיש נטייה גנטית, אלא בעיקר משום שהסם / אלכוהול הופך להיות הגורם... - ידע להצליח התחייבות!...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨התמכרות היא מחלה משפחתית
- לא רק בגלל שיש נטייה גנטית, אלא בעיקר משום שהסם / אלכוהול הופך להיות הגורם הדומיננטי שמשפיע על ההתרחשויות במשפחה.

הסם משפיע על מצב רוחו ותפקודו של המכור, לפעמים עושה אותו רדום ולפעמים מלא מרץ ופעיל. כשהוא בקריז סף התסכול שלו נמוך מאוד ולכן הסיכוי להתפרצות אלימה עומד באוויר ויוצר אוירה של פחד. כשהוא מסטול הוא אדיש ומנותק. מדי פעם הוא נגמל ויש אוירה של אופטימיות ותקווה במשפחה, אח"כ הוא חוזר לשימוש ויש אכזבה, כעס, חוסר אונים ובושה.

כלומר, במקביל לאיבוד השליטה של המכור במהלך החיים הפרטי שלו. המשפחה מאבדת את יכולתה לשלוט במהלך החיים התקין שלה. השפעה משמעותית לא פחות יש גם להתמכרות התנהגותית (הימורים, קניות, מחשב וכו') על המכור ומשפחתו.

עם הזמן המשפחה מסתגלת ומתארגנת סביב המכור וצרכיו וסביב ההתנהגויות הקיצוניות והבלתי צפויות שלו, כך שתוכל להתמודד עם ההתמכרות שבתוכה ונוצר איזון חדש. באופן אבסורדי, דווקא בגלל ההסתגלות הזו והאיזון שנוצר, המשפחה הופכת בסופו של דבר למערכת שמשמרת ומזינה את ההתמכרות.

מאפייני משפחות של מכורים

* חוסר ודאות - בגלל הדינאמיקה הסוערת והבלתי צפויה של ההתמכרות, המשפחה לא יכולה להתחייב לתכניות כגון אירועים משפחתיים וחברתיים או התחייבויות לילדים, כי אף פעם לא ידוע מה צפוי. (לתת דוגמאות)

* פחד - מצבי הרוח המשתנים והבלתי צפויים והתפרצויות אלימות של המכור משרים אוירה של פחד מהמכור.

* אלימות - בהרבה משפחות, בעיקר של אלכוהוליסטים יש אלימות קשה, לעתים גם פגיעה מינית.

* בושה - התנהגותו של המכור מביישת את בני משפחתו. זה גורם למשפחה להסתגר ולהימנע ממצבים חברתיים

* חוסר אמון - הבטחות לא מתקיימות, למילה אין ערך. התקשורת במשפחה מתאפיינת בהרבה שקרים והכחשות

* רגשות אשם והאשמה - בני המשפחה נעים בין רגשות אשם - "אולי זה קורה בגללי", "אולי הייתי צריך לנהוג אחרת" - לבין האשמה הדדית זה את זה.

* ההתמודדות במשפחה

התארגנות סביב צרכי המכור - המשפחות עוברות עם הזמן תהליך של התגברות הסובלנות להתנהגותו של המכור ולהשפעות הסם ושבירה של המע' הערכית - שקרים רבים, התעללות, הזנחת הילדים, אלימות, חשיפת הילדים לעולם הסמים והעבריינות ועוד.

בכל פעם חוצים עוד "קו אדום" שבעבר חשבו שלעולם לא יגיעו אליו - ממש בדומה לתהליך ההידרדרות שעובר המכור בעצמו.

ההכחשה המשפחתית - למרות התפקיד המרכזי והמשמעותי שמקבלת ההתמכרות, היא בד"כ נשמרת כסוד גדול. כנראה משום שעצם ההכרה בקיומה תדגיש את החולשה וחוסר האונים שבני המשפחה חשים בהתמודדות מולה ואת הבושה והאשמה על כך שההתמכרות הפכה להיות חזקה מהם והם לא מצליחים להתגבר עליה.

מעגל ההכחשה - בהתחלה בני המשפחה לא רואים ולא יודעים על השימוש ומתעלמים מסימנים. לאחר מכן כשהעדויות והסימנים כבר טופחים בפניהם, מנסים לגמד את הבעיה. כשמגיע משבר כלשהוא שכבר לא מאפשר להתעלם מכך שיש בעיה, המשפחה נוטה להכחיש את חומרתה ורוצים להאמין שהמכור ייגמל מיד והבעיה תיפתר. כשיש נפילה ההכחשות מתחילות מהתחלה...

הימנעות - במשפחות מכורות אין דיון בבעיות, אין ביטוי של רגשות, אין משחק והנאה. כל זה מוביל לבידוד רגשי והערכה עצמית נמוכה של בני המשפ' ובעיקר הילדים.

הגנה על המכור - המשפחה מפתחת נורמות התובעות נאמנות של כל חבריה והתגייסותם להגנה על המכור מפני תוצאות מעשיו, גם במחיר פגיעה וחסימת התפתחותם האישית.

חולי - בת הזוג והילדים אשר מרגישים שהם מאבדים שליטה ויציבות בחייהם, ומאבדים את הלגיטימציה להביא לידי ביטוי את רגשותיהם וקשיהם, מפתחים לעיתים קרובות מחלות פסיכוסומאטיות או נפשיות שונות וגם התמכרויות מקבילות.

זהות - המשפחה מתחילה לפתח זהות המושפעת מההתמכרות.

ההתמכרות משרתת מטרה מסוימת עבור משפחת המכור אשר מספקת צידוק לכרוניות של השימוש למרות המחיר שלה. המשפחה נוקטת בפתרונות לטווח קצר לבעיות שמתעוררות וזה משמר את המצב.

תלות שיתופית:

לכל מכור יש או הייתה שותפת תלות שמאפשרת ובלי יודעין גם מעודדת את ההתמכרות. 85% משותפי התלות הן נשים - בנות זוג ואימהות. אימהות רבות מתפקדות כשותפות תלות גם לבן זוג וגם לילד. לכ50% מנשות המכורים יש מכור במשפחת המוצא, כלומר היא מכירה עוד מהבית את דפוס ההתמודדות הזה ומשחזרת אותו.

נוצר מצב פרדוכסלי של תלות - חוסר אונים - אחריות, בו זמנית, שמתעצמים עם הזמן.

שותפת התלות מארגנת את חייה סביב הצרכים והאינטרסים של בן הזוג / הילד המכור. ככל שחייה הופכים יותר ויותר מושפעים ע"י המכור והסם שלו, היא הולכת ומאבדת את הזהות העצמית שלה ואת יכולתה לביטוי עצמי והתפתחות אישית. היא חיה תוך הזנחה עצמית והתעלמות מצרכיה ורצונותיה האישיים.

היא חסרת אונים משום שאינה שולטת בהתפתחות האירועים, היא רק מגיבה להם.

מנגד, היא מקבלת פיצוי: היא הופכת להיות האחראית הכמעט בלעדית על המשך התפקוד של המשפחה ולכן מתמלאת תחושה של ייעוד ומרכזיות שיוצרת אשליה של כוח.

בין בני הזוג נוצרת השלמה דיספונקציונלית: המכור תלוי בתפקודה האחראי של בת זוגו כדי לאפשר לו לברוח לסם. מאידך בת זוגו תלויה בחוסר תפקודו כדי להעלות את ערכה ואת מרכזיותה במשפחה. ההדדיות הזו יש בה מלכוד - ככל שהמכור יתפקד פחות ובת זוגו תיקח יותר אחריות כך היא תאבד את הזהות העצמית שלה, אולם אם מצבו ישתפר והוא יחזור לתפקוד, היא תאבד את חשיבותה ומרכזיותה.

הורות של מכורים

הורים מכורים אינם מורגלים בדפוסי התנהגות נורמטיביים של משפחה ונושאים בתוכם ברוב המקרים ייצוגים פנימיים של הורים שהיו מתעללים או מזניחים שהם משחזרים באופן לא מודע. בעקבות השימוש הם מתנתקים מהסביבה מבחינה נפשית ולעתים גם פיסית. המושג אחריות זר וקשה להכלה עבורם ברמה הבסיסית ביותר (אינם מסוגלים לקחת אחריות אפילו על עצמם). חוויית ההורות שלהם כרוכה לעתים קרובות בתחושת כישלון שגורמת להם לרגשות קשים של צער אשמה ובושה. כתוצאה מכך מתעורר הצורך בפיצוי יתר של הילד וקושי לשים לו גבולות.

דפוסי ההורות מאופיינים בהזנחה והתעללות מצד אחד ובפיצוי יתר וחוסר גבולות מאידך.

סבאים וקרובי משפחה אחרים, נכנסים לעתים קרובות לנעלי ההורים שמתקשים לגדל את ילדיהם בעצמם. התמיכה הזו, שמוענקת ע"י המשפחה המורחבת, היא בעלת תפקיד משמעותי ביותר בשמירה על בריאותם וביטחונם של הילדים בזמנים קשים. לעתים קרובות הסבים או הדודים הם העוגן היחידי בחייהם של אותם ילדים אשר נותן להם יציבות וביטחון.

אבל לצערנו, במקרים רבים המשפחה המורחבת אינה מסוגלת להתמיד בגידול הילדים לאורך זמן ואז הילדים נחשפים שוב לחוויית הנטישה וחוסר היציבות שמאפיינים את חייהם ממילא. בנוסף, נוצרים מתח ותחרות בין ההורים שכשלו בתפקידם ובין ההורים שלהם שממלאים את מקומם.

ומה קורה לילדים במשפחה המכורה?

פגמים מולדים - ההשפעה הכואבת והמשמעותית ביותר של התמכרות במשפחה מתרחשת בקרב הילדים.

כ - 150 תינוקות מכורים לסמים נולדים בישראל מדי שנה, לאימהות שהשתמשו בזמן ההיריון בהרואין וקוקאין. תינוקות אלו סובלים מיד עם לידתם מתסמונת גמילה חזקה וקשה שמתבטאת ב: הזעת יתר, בכי בלתי פוסק, התכווצויות בשרירים, איבוד נוזלים, רגישות לאור ולמגע וכו'. ברוב המקרים התינוקות מתגברים על התסמונת תוך מס' ימים אבל נשארים להם נזקים פיזיולוגים ונוירולוגים לכל החיים.

תינוקות לנשים אלכוהוליסטיות לא נולדים מכורים, כיוון שתהליך ההתמכרות הוא איטי יותר וחודשי ההיריון לא מספיקים כדי להתמכר. אבל האלכוהול עלול לגרום לתסמונת האלכוהול העוברית (FASD) שמתבטאת בפגיעה התפתחותית - אורגנית - מוחית שמתבטאת מבחינה חיצונית במשקל לידה נמוך, היקף ראש קטן ושינויים במבנה הפנים. בארץ יש תת אבחון של התסמונת בגלל חוסר מודעות של רופאים. נפוץ אצל ילדים מאומצים.

תינוקות שנחשפו ברחם אימם לסמים ולאלכוהול, הם תינוקות בסיכון גבוה ללידה מוקדמת, מומים מולדים, פיגור בגדילה, ובעיקר - נזק מוחי קל שמתבטא במגוון של בעיות כמו: הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, הפרעות במוטוריקה וקואורדינציה, אינטליגנציה נמוכה והפרעות בזיכרון.

ADHD - הפרעת קשב וריכוז - אצל ילדים להורים מכורים לסמים ולאלכוהול יש אחוז גבוה יחסית של ADHD. ידוע שהפרעה זו נגרמת גם כתוצאה מגורמים גנטיים / תורשתיים וגם מגורמים סביבתיים (כמו מצוקה נפשית מתמשכת).

חלק ניכר מההורים המכורים מדווחים על קשיים שהיו להם בילדותם בלימודים ובהסתגלות בביה"ס, אשר גם אם לא אובחנו אז, מעידים על מה שאנחנו מכירים כיום כקשיי קשב וריכוז.

יש הרבה מחקרים כיום שמצביעים על הקשר בין ADHD לבין התמכרות לאלכוהול ולסמים. הטענה היא שהסיכוי שלהם לפתח התמכרות גבוה פי 3-5 מזה של אוכלוסייה אחרת.

על אחת כמה וכמה כשהילד חי בסביבה מזניחה שאינה מאבחנת את בעיותיו ואינה מספקת לו טיפול מתאים.

התמכרות - ילדים להורים מכורים נמצאים בסיכון גבוה פי 5 מהאוכלוסייה הרגילה לפיתוח התמכרות בעצמם. גם בגלל גורמים גנטיים ותורשתיים, וגם בהתחשב בתהליכים התפתחותיים של חיקוי ולמידה של דרכי התמודדות במשפחה, הזדהות עם ההורה המכור, סביבה שמציעה הרבה יותר נגישות ולגיטימציה לחומרים ממכרים וכן סיכון גבוה יותר להזנחה ולפגיעה מינית ופיזית. עפ"י מחקרים בעולם - 30% מהמכורים הם ילדי מכורים.

הזנחה והשפעותיה - משפחות נורמטיביות מתארגנות בד"כ עפ"י הצרכים של הילדים, וגם עוברות את שלבי ההתפתחות שלהן בהתאם לשלבי ההתפתחות של הילדים.

לעומת זאת המשפחה המכורה מתארגנת בעיקר עפ"י המכור וצרכיו.

הילדים במשפחה כזו נשכחים! צרכיהם מוזנחים, הם אינם מקבלים התייחסות חינוכית עקבית וגבולות ברורים. יש מעברים חדים בין אדישות וחוסר פיקוח לבין ענישת יתר.

לעיתים קרובות הם נופלים קורבן לאלימות פיזית, מינית ונפשית מהוריהם או מאחרים שנמצאים בקרבת המשפחה או בתוכה ומנצלים לרעה את חוסר היכולת של ההורים להגן על ילדיהם ואת הצימאון של הילדים לדאגה ותשומת לב.

הילדים במשפחות מכורות נחשפים לפחדים רבים כגון: פחד מאלימות, פחד ממוות של ההורים ופחד מנטישה. בנוסף, הם מתמודדים עם תסכול וחוסר אונים עקב חוסר יכולתם לשנות את המצב ומבושה ובדידות רגשית כתוצאה מהקוד המשפחתי של הכחשה והסתרה.

בתוך הבלבול, חוסר האונים וחוסר השליטה שקיימים במשפחה המכורה, הילד לומד לחיות עפ"י שלושת הלאווים:

לא לבטוח - בהוריו ובמבוגרים בכלל. ההורה המכור הפך לגורם שמערער את עולמו ומטלטל את חיי המשפחה בהתאם לצרכיו האישיים ולתלות שלו בסם. וההורה שותף התלות (אם קיים) אינו מצליח להגן על הילדים מפני הנזק והפגיעה.

לא להרגיש - לרגשותיו אין כל תוקף ומשמעות. הוריו עסוקים בעצמם ואינם פנויים לראות, להבין ולהתייחס לצרכיו ולרגשותיו, וממילא אינם מסוגלים לעשות את השינוי הנדרש כדי להקל עליו מבחינה רגשית.

לא לספר - הקוד המשפחתי הוא שאת הסיפור הטראגי של המשפחה אסור להוציא החוצה ואם יעשה זאת הוא עלול להיחשב כבוגד בעיני הוריו ולעתים קרובות גם בעיני המשפחה המורחבת.

תפקידים במשפחה

הילד ההורי / הגיבור - למרות שהם רק ילדים, איבוד השליטה של ההורים מגייס אצלם צורך פנימי להציל את המשפחה ואז לעתים קרובות הם נכנסים לתפקיד זה. הילד ההורי מתנהג מעבר למצופה ואינו מוסיף טרדות להוריו. הוא לוקח על עצמו תחומי אחריות בבית כמו: טיפול באחים קטנים, הכנת אוכל, ותחומים נוספים בניהול הבית. בנוסף, הוא לוקח על עצמו להיות זה שדואג להוריו - לדוגמה: לוקח את ההורה לטיפול גמילה או לטיפול רפואי, מפשר בין ההורים כשהם רבים ואפילו מגן בגופו על אמא או אח קטן מפני התפרצות אלימה של האב. הילדים האלו הם בעלי פוטנציאל הישרדות גבוה בד"כ, אבל לעתים הם נשברים אחרי תקופה מסוימת ועוברים לתפקיד האחר שאופייני לילדי מכורים -

השעיר לעזאזל - מטרתו של תפקיד זה היא לנקז את הבעיות המשפחתיות לכיוון אחר. זה מתבטא בהתנהגות מופרעת ואלימה, בשימוש בגיל מוקדם בסמים ואלכוהול או פיתוח של הפרעה תפקודית או נפשית. תפקיד זה הוא פונקציונאלי למשפחה המכורה משום שהוא מעביר את מוקד תשומת הלב מהבעיה המוכרת (התמכרות ההורה) לבעיה חדשה. כך יוצאת המשפחה ממצב של ייאוש, תקיעות וחוסר אונים למצב של התגייסות והתמודדות חדשה.

בשני המקרים אנחנו רואים שהילדים (באופן בלתי מודע כמובן) מוכנים למעשה להקריב את ילדותם, צרכיהם והתפתחותם התקינה לצורך הצלת המשפחה.

דינאמיקה משפחתית כזו, שסוחפת את הילדים להקריב את עצמם כדי למצוא פתרונות לאי היציבות המשפחתית, גורמת נזקים חמורים להתפתחותם הנפשית של הילדים ולצמיחתם האישית. אצל ילדי מכורים נמצאה שכיחות גבוהה יחסית של סימפטומים דיכאוניים וחרדה גבוהה, הישגים לימודיים נמוכים, צמצום חברתי ומופנמות.

גמילה - משבר חיובי

הגמילה משנה את כל האיזון במשפחה ומכניסה את בני המשפחה לשלב מעבר שבו הם שוקלים את היתרונות מול החסרונות של ההחלמה מול החזרה לשימוש. בני המשפחה נוטים לשמר התנהגויות קודמות מאשר לחפש חדשות. לכן הם חייבים להיות מעורבים גם בתהליך ההחלמה והשיקום.

הפרת האיזון המשפחתי - עם הזמן המשפחה מצאה את האיזון במצב הפתולוגי. לכל אחד במשפחה יש תפקיד מוגדר ומוכר. הגמילה משנה את המצב ומפרה את האיזון.

שינוי בחלוקת תפקידים - כאשר המכור נגמל הוא רוצה להפוך למשמעותי עבור עצמו ומשפחתו וגם לפצות על העדר התפקוד שלו. הוא דורש לקבל תפקידים במשפחה (לחנך את הילדים, לשלוט על התקציב, להיות שותף להחלטות, ילד - עצמאי בניהול חייו, ועוד). זה מחייב את בני המשפחה האחרים לוותר על התפקידים שלהם ולשנות התנהגויות.

איבוד "פח הזבל" - המשפחה נוטה להאשים את המכור הפעיל בכל בעיה. אולם בפועל לא כל הבעיות קשורות להתמכרות. לאחר הגמילה כבר אי אפשר להסתפק בלהאשים וצריך להתמודד עם מגוון בעיות ומגוון אשמים / אחראים.

הנגמל זקוק לבני משפחתו כשותפים משמעותיים בהתמודדות וגם ככאלו ששמים לו גבולות. חשוב שהמשפחה תדע ותבין מה קורה למכור בתהליך הגמילה והשיקום וכך יהיה להם קל יותר לקבל את השינוי ולהתאים את עצמם.

להצלחת הגמילה מהתמכרות יש חשיבות עצומה שבני המשפחה הקרובה יהיו שותפים מלאים לתהליך הטיפולי - בטיפול פרטני ו/או זוגי או בהשתתפות בקבוצת תמיכה לבני משפחה.
יצר המין אובדן בן אובדן שליטה מצבי רוח חיוביות פוטנציאל הרגשה של כישלון הערכה עצמית גבוהה טיפול רפואי בני זוג אלכוהוליסטים גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות מכור משפחה משפחתיות
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
... ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה איך להתמודד עם נתק מהמשפחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בניכור המשפחתי ובדרך להתמודד עם מצב של נתק מהמשפחה. הוא מציין כי ישנם מקרים שבהם אדם מוצא את עצמו ללא קשרים עם משפחתו, ובין אם מדובר בסכסוכים משפחתיים חמורים או ניתוק מוחלט מכל בני המשפחה. הנושא העיקרי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצב כזה ולמצוא פתרונות פנימיים למרות היעדר התמיכה המשפחתית. הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא שחשוב להבין את האמת הפנימית כאשר מדובר בהיעדר משפחה. אליעד מציין כי כאשר תינוק נולד, הוא לא נולד עם תפיסה של משפחה, אלא רק עם הצורך הפיזי לשרוד - לאכול ולהיות מטופל. המשפחה כפי שאנחנו מבינים אותה נבנית בהדרגה, ובתחילת הדרך אין לתינוק צורך בהבנה חברתית של המילה משפחה. הצורך במשפחה, לפי אליעד, הוא צורך רגשי שנבנה עם הזמן ולא צורך מולד. הסיבה לכך שברוב התרבויות המשפחה נתפסת כחשובה כל כך היא שהחברה מייצרת מיתוס סביב רעיון המשפחה. ברוב המקרים, חברה מגייסת את הערכים החברתיים שמקדשים את רעיון המשפחה, וכך נבנה צורך רגשי במישהו שיתמוך בנו, שיגונן עלינו ויאהב אותנו ללא תנאים. אליעד מציין כי גם אם רעיון המשפחה הוא חיובי מבחינה חברתית, אין זה בהכרח רע אם אדם נאלץ לחיות בלעדיה. בנוסף, הוא מציין שעם הזמן, בני משפחה עלולים להתנכר אחד לשני, וניתוק הקשר לא תמיד נובע מבעיה אישית, אלא לעיתים מדובר בתוצאה של דינמיקות משפחתיות מורכבות. לא תמיד יש פתרון לסכסוכים משפחתיים, ובמקרים מסוימים ההתמודדות עם נתק מהמשפחה עשויה להיות בלתי נמנעת. אליעד לא טוען שצריך להתרחק מהמשפחה, אלא שהאדם צריך להבין שגם אם ה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה למה אנשים מתגעגעים למשפחה, גם כשהיא לא טובה אליהם? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מרגישים געגועים למשפחה שלהם, אפילו כאשר היחסים במשפחה היו קשים ולא נעימים. יש אנשים שמתגעגעים למשפחה שנפטרה, למשל עקב אירועים קשים כמו השואה, אך יש כאלה שמתגעגעים למשפחה שהתנתקה מהם או נידתה אותם. הוא מסביר שהגעגוע הזה אינו תמיד למשפחה הממשית, אלא לתחושה, או לתמונה האידיאלית של משפחה שהייתה יכולה להיות להם. אנשים לא מתגעגעים למה שרע במשפחה, אלא לפנטזיה של אהבה ללא תנאים, תמיכה, ביטחון, ומישהו שתמיד יגן עליהם. התחושה שחסר משהו טוב היא מה שגורם לתחושת הגעגוע. איך אפשר להרגיש טוב בלי משפחה בכלל? אליעד מסביר כי הדרך להרגיש טוב בלי משפחה היא לבדוק מה בדיוק משפחה מעניקה לאדם, ואז ללמוד לספק לעצמך את אותו הדבר באופן עצמאי. הוא מונה את המרכיבים המרכזיים של משפחתיות, הכוללים תחושת שייכות, הגנה, ביטחון, ובעיקר אהבה ללא תנאים. לדבריו, אם אדם מסוגל להעניק לעצמו אהבה ללא תנאים, ולחוות את המציאות כמשפחה אחת גדולה, הוא לא יזדקק רגשית למשפחה ספציפית. הוא ירגיש מוגן ואהוב מעצם הקשר שלו עם המציאות עצמה. מה מיוחד בתחושת המשפחתיות לעומת קשרים אחרים? לדברי אליעד, משפחה מייצגת עבור אנשים קשר שמבוסס על אהבה ללא תנאים וקשר דם, שהוא משהו כביכול נצחי וחסר אינטרסים. אנשים חושבים ש
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
... משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים מה גורם לסכסוכים בעסק משפחתי? אחד הנושאים המורכבים ביותר בניהול עסק משפחתי הוא העבודה המשותפת עם בני המשפחה. כאשר עובדים עם בני משפחה בעסק משפחתי, נוצר לעיתים קרובות קונפליקט בין הצורך לשמור על הרמוניה משפחתית לבין דרישות הניהול של העסק. אליעד כהן מסביר שהדבר העיקרי שגורם לבעיות וקונפליקטים במשפחה כאשר עובדים יחד הוא אי הבנת המהות של היחסים הכפולים - מצד אחד יחסים עסקיים, מצד שני יחסים משפחתיים. האם נכון להעסיק בני משפחה בעסק? אליעד כהן מתייחס לשאלה אם נכון להעסיק בני משפחה בעסק, והוא מדגיש שהשאלה הזו היא כמו לשאול אם להעסיק את עצמך ... ההעסקה - האם זו מטרה עסקית או מטרה משפחתית? כאשר מדובר במטרה עסקית בלבד, צריך להתנהל על פי ... בלבד, אך אם המטרה היא גם רגשית או משפחתית, המצב שונה לחלוטין. האם יש קונפליקט בעבודה עם בני משפחה? אליעד מסביר שלפעמים יש צורך שהמנהל ישחק את תפקיד השוטר ... מסוים עם העובדים שלו, כולל בני משפחתו. הדבר יכול ליצור בעיות, כיוון שיש רגעים שבהם עליך לשדר לבן המשפחה שהעסק חשוב יותר ממנו, מה שעלול לפגוע בקשר המשפחתי. לעומת זאת, יש מצבים שבהם המשפחה צריכה להפגין אחדות כלפי חוץ נגד גורם שלישי, ולכן העבודה המשותפת דווקא יכולה לחזק את הקשר המשפחתי. למה עסקים משפחתיים מובילים לקונפליקטים? אליעד מציין כי קונפליקטים משפחתיים מתרחשים כאשר לא מודעים מראש לכך שיש אפשרות להיווצרותם, ... למצבים שבהם יצטרכו לבחור בין המשפחה לבין העסק. הוא נותן דוגמה שאם אתה יודע מראש שעלול להיות לך ...
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
... בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות איך להתמודד עם בדידות? מה עושים כשאין לך משפחה, חברים או זוגיות? ההרצאה עוסקת בבדידות ובדרכים להתמודד עם חוויית הבדידות, במיוחד כאשר אדם מרגיש שאין לו משפחה, חברים, זוגיות, ילדים או אף אחד אחר ... עם בדידות מבלי להרגיש רע מזה. האם אתה באמת לבד? הדבר הראשון שאליעד כהן מציין הוא שלמעשה, כל אדם נולד לבד. הוא מציין כי תינוק, כשהוא נולד, לא יודע מה זו משפחה או חברים, אלא רק את הצורך הבסיסי במזון, חום ואי כאב. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות יותר ויותר קשרים - משפחה, חברים, זוגיות - כל אלו נראים כמו הצורך לחוות ביטחון, קבלה ואהבה ללא תנאים. הצורך במשפחה נובע, בין השאר, מהרצון להרגיש שיש לך מישהו שדואג לך, אוהב אותך ויתמוך בך בשעת הצורך. אולם, גם כאשר אנו חושבים על המשפחה, אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד המשפחה באמת תוכל לאהוב אותך ללא תנאים או לספק את כל התמיכה שאתה מחפש. לעיתים, התחושה של אני לא לבד היא יותר תחושת ביטחון מאשר מציאות. מה באמת נותנת לנו המשפחה? אליעד מתאר את השאלה: האם חברים יכולים למלא את הצורך הזה במידה דומה למשפחה? התשובה היא לא בהכרח. משפחה היא יחסים שלא נבחרים, ולרוב היא מספקת תחושת ביטחון ושייכות שאין בהכרח אצל חברים. חברים יכולים לבוא וללכת, אך המשפחה תמיד תהיה שם, גם אם לא תמיד היא תוכל להציע את התמיכה המובטחת. האם אפשר להשתחרר מהצורך במשפחה? כאן אליעד מציע את הדרך להיפטר מהתלות במשפחה. רבים יאמרו תכיר חברים, אך המשפחה מספקת תחושות שלא תמיד יכולות להתממש אצל חברים. על פי אליעד, הדרך האמיתית להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע מלחפש תחליפים, אלא לשחרר את עצמך מהצורך הזה עצמו. המשפחה, החברים והאהבה - כל אלו הם סוג של ... ביותר של האדם: הפחד להרגיש רע. הפחד להיות לבד הוא פחד קיומי. אם לאדם יש את האומץ להרגיש רע, הוא יכול להיות חופשי. כל הדברים שמספקים תחושת הגנה - כמו משפחה או חברים - הם בעצם תרופות למחלה: ... המקרים, אדם שמרגיש פחד מזה שהוא ירגיש רע, מתחיל לחפש פתרונות כדי למנוע את הרגש הזה. מה שקורה בסופו של דבר הוא שהאדם מתרגל לחפש פתרונות חיצוניים - כמו משפחה, חברים, או זוגיות - אך הדרך האמיתית ... את שורש הפחד ולפרקו לגורמים. המודל של אלוהים כבודד ראשי לסיום, אליעד כהן מסביר שהדרך להימנע מהתחושות השליליות שגורמת הבדידות היא להבין את מהות הדבר: המשפחה, החברים והאהבה הם פתרונות לבעיה של ... אלוהים הוא דוגמה למי שאין לו אף אחד, אך אינו מרגיש חסר, משום שהוא לא מפחד להרגיש רע. כאשר אדם לא פוחד להרגיש רע, הוא לא יזדקק לתכשירים רגשיים כמו אהבה, משפחה או חברים כדי למלא את הריק הזה. סיכום אם אתה לא מפחד להרגיש רע, כל הצורך שלך במשפחה, חברים וזוגיות ייעלם. כשאתה לא פוחד ... להבין את הפחד הזה ולהתמודד איתו בצורה אמיתית, תוכל להשתחרר מהתלות בבני אדם ובמערכות יחסים. איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם בדידות? מה לעשות כשאין לך משפחה? איך להשתחרר מתלות רגשית? לבד בלי משפחה, איך לא להרגיש רע? הבודד הראשי, מי הוא? שלום חברים, הווידאו הבא מוקדש לכל הבודדים בעולם - אלה שאין להם משפחה, שאין להם ילדים, שאין להם חברים, ... להעמיק בנושא הבדידות של אלוהים, מוזמן לחפש מידע נוסף באתר ולקרוא על כך. איך לא להרגיש רע מהיותך לבד? הנושא המרכזי כאן הוא איך לא להרגיש רע להיות לבד - בלי משפחה, בלי חברים, בלי קרובים. יש לכך תשובות רבות, סיפורים שונים וזוויות מגוונות, אך אני אסביר את עיקרי הדברים. כשאדם מגיע לעולם, הוא נולד לבד. כשהוא תינוק, אין לו מושג מהי משפחה, מהי חברות, מהי סביבה. הוא יודע דבר אחד - שהוא רעב, שהוא רוצה לאכול, שהוא לא רוצה שיכאב לו. זהו צורך בסיסי. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות דברים נוספים - חברים, משפחה, אהבה, תמיכה. למה הוא רוצה אותם? יש לכך סיבות רבות, אך אם בודקים לעומק, רואים שהצורך במשפחה, למשל, נובע מהרצון להרגיש ביטחון, להרגיש שיש מישהו שדואג לו, מישהו שיקבל אותו כמו שהוא, מישהו שיהיה שם לצידו ללא תנאים. למרות שהאשליה הזו אינה מוחלטת - שכן לא תמיד משפחה באמת תאהב אותך ללא תנאים ולא תמיד ...
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
... שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות איך יודעים אם מישהו מתאים לזוגיות ולמשפחה? כאשר רוצים להכיר בן זוג למטרת נישואים והקמת משפחה, צריך לדעת בדיוק מה מחפשים. אליעד מסביר שברגע שאדם מגיע למסקנה שהוא רוצה להקים משפחה, עליו להגדיר בצורה מדויקת וברורה את התכונות החשובות לו בבן או בת הזוג הפוטנציאליים. חשוב להבין מראש מה באמת הכרחי לקשר רציני, לזוגיות יציבה ולהקמת משפחה, ולהבחין בין תכונות חיוניות לתכונות שאינן מהותיות או חיוניות להקמת משפחה. לדוגמה, אם אדם מחליט שבן זוג מתאים הוא אחד שיודע לעמוד בלוחות זמנים, כי בסיטואציה משפחתית יש חשיבות לזמנים (כמו לאסוף ילד מהגן בשעה מסוימת), ... טווח ולנישואים. כך בעצם האדם מגדיר לעצמו מראש קריטריונים ברורים ומוחלטים, ומונע בזבוז זמן מיותר. למה קשה לאנשים למצוא בן זוג שמתאים גם לבילויים וגם למשפחה? הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אנשים מוצאים מישהו שמתאים להגדרות של משפחה וילדים, אך הם נעצרים כי הם גם רוצים שבן הזוג יהיה שותף לבילויים ולאורח חיים של כיף והנאה. כך נוצרת הסתירה, שבה אדם רוצה גם בן זוג משפחתי, שמרני וביתי, וגם אחד שיוצא הרבה ומבלה. אליעד מדגיש שהסיבה לבלבול הזה היא שאנשים בעצמם אינם יודעים מה הם באמת רוצים. לדוגמה, יש אנשים שאומרים שהם רוצים בן זוג משפחתי מאוד, אבל כשמוצאים אדם כזה, הם טוענים שהוא ביתי מדי, ומעדיפים מישהו יותר קליל וכיפי. ואם מוצאים מישהו כיפי וקליל מדי, אז טוענים שהוא לא מספיק רציני להקמת משפחה. אנשים תקועים בין הרצון ליהנות מחיי הרווקות ובין הרצון להקים משפחה. אליעד ממליץ לברר בדיוק מה חשוב יותר, האם להקים משפחה או ליהנות מהבילויים, ואז לבחור את בן הזוג בהתאם. אי ... זמנית, ולכן אינו מסוגל להתקדם לשום מקום. במקרה כזה, יש צורך לבחור מה באמת הכי חשוב ולהתמקד אך ורק בזה. מה התהליך הפרקטי למציאת זוגיות למטרת נישואים ומשפחה? באופן מעשי, אליעד ממליץ לבצע את התהליך הבא: לקחת דף ... לא להתפשר על תכונות מהותיות אך להבחין בין העיקר לטפל. אליעד מדגיש שלא ניתן להשיג את כל הרצונות במקביל, ולכן חייבים לבחור במה להתמקד. אם המטרה היא משפחה, אז הפוקוס חייב להיות על תכונות המתאימות למשפחה . איך להחליט מה אני רוצה? איך לדעת אם בן זוג מתאים לי? ... עכשיו יש דרך לבדוק, מה לך הסברתי? לך הסברתי שכשאת מכירה מישהו תזרמי, אל תגדירי הגדרות ואל תחשבי קדימה אבל אם המטרה שלך זה שאת רוצה להתחתן ולהקים משפחה אז כן תגדירי הגדרות. עכשיו שמה זה אומר פרקטית? זה אומר לדוגמה שבדייט תבדקי שיש לו עבודה מסודרת, תבדקי מה חשוב לי כדי שיהיה לי איתו משפחה וילדים, כאילו תדמייני, עלייך זה רלוונטי? חצי חצי. ש: למה זה לא רלוונטי? כי בשבילי שמישהו יהיה טוב לי למשפחה וילדים אני צריכה לאהוב אותו לנצח והוא צריך לאהוב אותי ... איפה מתחילה הבעיה? ואז את ניגשת לדייט, אז זאת אומרת אוקי ואיך אני אדע שהוא כזה או לא כזה? אז גם זה הבדל איך לבדוק, לדוגמה אני נגיד חושבת שכדי שיהיה משפחה וילדים הוא צריך להיות נגיד מסוגל לעמוד בלוחות זמנים, כי קבענו שילד צריך לחזור בשעה 16:00, הוא צריך להיות אז אם הוא מתחיל לאחר לך לדייטים את אומרת תקשיב זה לא בן אדם שיתחתן עם משפחה וילדים. תקשיבו שניה חברים, אם רוצים אפשר לדעת מראש ... מתחילה? כשאת מוצאת מישהו שמתאים ואז אומרים לך טוב אז למה לא תתקדמי איתו? לא אבל אני רוצה שהוא יהיה ככה וככה דברים אחרים שהם לא קשורים שהם לא קשורים למשפחה וילדים הם קשורים לחיי הרווקות, את אומרת מה כבר משפחה וילדים? אבל אני רוצה קודם שהוא יהיה בילויים וזה אז ... רוב האנשים בראש שלהם אם הם שם הם שם ואם הם פה הם פה, את אומרת אני רוצה גם וגם אבל את עצמך, לא את הבן אדם עצמו לא מפוקס. את מבינה היא מצפה למצוא איש משפחה וכשהיא מוצאת אותו היא אומרת לא אבל הוא לא בליין, אבל מה רצית, את רוצה בליין? הנה בליין, אבל הוא לא רוצה להקים משפחה, אבל את רצית, את רוצה בילוי או משפחה תחליטי, לא אני רוצה שהוא גם ירצה בילויים וגם ירצה משפחה, אוקי אז רוב האנשים גם רוצים בילויים וגם רוצים משפחה, לא אבל הוא לא רוצה מספיק
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
... מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום? האם אפשר להיות מאושר ללא זוגיות, משפחה או חברים? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו תפיסה עמוקה לגבי האפשרות להיות מאושר בלי זוגיות, משפחה, ילדים או חברים, ולמעשה ללא ... כך גם אדם רגיל לא יכול להסתדר בלי אהבה חיצונית כמו זוגיות, משפחה, ילדים וחברים. אליעד מסביר ... או קביים כדי לנוע. באותו אופן, האדם זקוק לאהבה, זוגיות או משפחה כדי להרגיש טוב. האדם הממוצע, ... בשום דבר, ולכן אינה דורשת שום עזרים חיצוניים כמו זוגיות, משפחה או חברים. אליעד מציין שמרבית ... מבחינה רגשית. נכות זו גורמת להם לחפש מערכות יחסים, זוגיות, משפחה וילדים כעזרים רגשיים שיעזרו ... את המציאות בכל מצב, כך הוא פחות זקוק לעזרים חיצוניים כמו משפחה, זוגיות או חברים כדי להיות ... הוא מודע לכך שזהו משחק. כלומר, הוא יכול לבחור להיות בקשרים משפחתיים, בזוגיות או בחברות מתוך ... כדאי לזכור? בסיכומו של דבר, לפי אליעד כהן, אנשים זקוקים למשפחה, זוגיות, חברים ואהבה כמו שאדם ... עם בדידות קשה? האם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים? ניכור משפחתי והתמודדות איתו איך להיות ... לבד בלי חברים? איך להיות מאושר לבד בלי חברים? למה אני רוצה משפחה? למה רע לי בלי משפחה? רצון למשפחה, האם חייב משפחה? האם אפשר להרגיש טוב בלי משפחה? למה אנשים רוצים משפחה? איך להיות מאושר בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להיות מאושר לבד בלי משפחה? למה אני רוצה ילדים? למה רע ... לבד, בדידות קשה, בדידות קיצונית, זוגיות כמו כסא גלגלים, משפחה כמו כסא גלגלים, 2 סוגים של ...
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
... בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות ... שאין לו אף אחד בעולם: לא משפחה, לא חברים, לא זוגיות, ולא שום תמיכה חיצונית. התחושה הקשה הזו מלווה בתחושה ... האדם אומר לעצמו אני צריך משפחה, אני צריך אהבה, אני צריך כסף, אני צריך שיהיו לי חברים. אבל מי החליט שהוא ... שמרגיש רע כי אין לו אהבה, משפחה או כסף, צריך לבדוק: האם הוא באמת חייב את הדברים האלה? מי קבע שהוא חייב? ... להשתתף במשחק: להגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה חברים, אני רוצה להצליח. אבל עליו לזכור תמיד שזה רק משחק ולא משהו ... ולא צורך הכרחי. אם אין לך משפחה - אתה יכול להגיד בא לי משפחה, אבל לזכור שגם זה רק משחק, לא משהו שאתה חייב כדי להיות מאושר. לסיכום: איך ... נגדך? שאין לך חברים, אין לך משפחה, אתה מרגיש כמו כלב גוסס ברחובות, בודד, נשכח, ואף אחד אפילו לא מסתכל עליך? ... קורה אם אין לך כלום? אין לך משפחה, חברים, כסף, בריאות, אהבה חיצונית או פנימית, אפילו אלוהים לא עוזר לך, וגם ... שחושב שהוא חייב כסף, אהבה, משפחה או תמיכה - והוא לא מקבל את זה, מרגיש כאילו הוא נמצא במצוקה נוראית. אבל ... בהישגים, בכסף, בזוגיות, במשפחה - אבל האם זה באמת צורך? האם מישהו קבע שאתה חייב את זה? כשאין לך צורך - אתה ... את המשחק ולהגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה זוגיות, אבל תדע שזה רק משחק - ולא הכרח. לסיכום אם נדמה לך שהעולם ... מחסור? ועוד. בהצלחה! ניכור משפחתי, איך להתמודד עם הלבד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בדידות ... כלום? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי אף אחד? איך להרגיש ...
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
... במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה ... לו הוא עוקב אחריו או מתנכל לו. למרות זאת, הוא מציין שהסביבה הקרובה והמשפחה עדיין יכולים להשפיע ולסייע בצורה עקיפה על מצבו הנפשי של האדם. מה הקשר בין חוויית שמיעת קולות לבין מצב נפשי? אליעד מציע דוגמה של ילד או אדם במשפחה שמתחיל לשמוע קולות שלדבריהם הוא ציפור. הוא מציין כי זה עשוי להיות ביטוי לרצון של האדם להרגיש חופשי ולא מחויב לכלום, וכך ... ולסייע לו להבין את הסיבות להרגשותיו. אך אם האדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, המשפחה יכולה עדיין להשפיע על מצבו הנפשי בעקיפין על ידי שינוי דפוסי ההתנהגות וההבנה של הסיבה הרגשית שמובילה למחשבות המטרידות. מה ... למנוע החמרה. אך כאשר מדובר בהפרעה נפשית כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, המשפחה יכולה להשפיע על המצב הרגשי של האדם. אליעד מסביר כי בשונה מהשבר ביד, שם הטיפול הרפואי הוא הכרחי, בטיפול נפשי הסביבה ... הקרובה יכולה להשפיע לחיוב או לשלילה על מצבו הנפשי של האדם. תגובות של בני משפחה, דפוסים של התנהגות והאמירות שהם עושים יכולים להחמיר או להקל את המצב הנפשי של האדם. דפוסים אלו יכולים להשפיע על רמות ... לטיפול ולא מודה בכך שיש לו בעיה, אליעד מציין כי אפשר עדיין לעזור לו דרך המשפחה או החברים הקרובים. זהו טיפול מרחוק שבו המשפחה מקבלת הכוונה כיצד לדבר עם האדם ומה לומר, וכיצד לא להגיב באופן שיחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. אליעד מדגיש כי הסביבה ... הסכיזופרניה? כשהאדם הסובל מסכיזופרניה מרגיש שאינו אהוב או מתנכלים לו, המשפחה לעיתים תנסה להרגיע אותו בכך שתאמר אנחנו אוהבים אותך. עם זאת, אליעד טוען כי גישה כזו עשויה להחמיר את המצב, כי החולה יתחיל ... וללמד את האדם לחשוב באופן מאוזן. גם אם המטופל לא מוכן לקבל עזרה ישירה, המשפחה יכולה להנחות אותו בעקיפין ולעזור לו להתמודד עם הבעיה. האם אפשר לרפא סכיזופרניה? על פי התפיסה שהוצגה בהרצאה, קיימת אפשרות להביא את האדם למצב שפוי ויציב, לפעמים אפילו בלי התערבות ישירה מצידו. המשפחה והסביבה הקרובה יכולים לשחק תפקיד חשוב בטיפול על ידי הבנת המנגנונים הנפשיים שמאחורי ההתנהגות של האדם. אליעד טוען כי בעזרת ... או אפילו להביא לריפוי של ההפרעה הנפשית. איך נראה הטיפול המרחוק בפועל? המשפחה פונה לקבל הדרכה וניתוח של המנגנונים הנפשיים שמובילים להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה. אליעד מסביר כיצד יש לפנות לאדם ולמה ... לעזור לו עוקב אחריו. למרות זאת, ניתן להשפיע על מצבו הנפשי, משום שהסביבה המשפחתית והחברתית תורמת רבות למצב הרגשי שלו. מה הדוגמה של מישהו ששומע קולות שהוא ציפור? נניח שילד או בן משפחה פתאום מתחיל לשמוע קולות שאומרים לו שהוא ציפור. אם הוא מבקש עזרה, אפשר לעבוד ישירות מולו ולנתח איתו את הסיבות לכך. ... שהוא ציפור. אולם אם אותו אדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, ועדיין שומע קולות, המשפחה יכולה להשפיע על המציאות הרגשית שלו באופן עקיף. מדוע ההשוואה בין שבר ביד לבין מצב נפשי? כאשר לאדם יש שבר ביד, ברור שצריך טיפול רפואי ואין דרך לרפא את השבר רק באמצעות המשפחה, מלבד אולי להקל על הלחץ ולדאוג שלא יחמיר. לעומת זאת, במצב נפשי כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, מדובר בתהליך רגשי ותודעתי. המשפחה והחברים משפיעים על העולם הרגשי של האדם ולכן מסוגלים, אם יודעים כיצד להתנהל מולו, לשנות את הלך החשיבה שלו ולסייע בהחלשת ההפרעה או אפילו בפתרון שלה. כיצד המשפחה והסביבה משפיעות על מצבו הרגשי של אדם? הסביבה הקרובה יכולה לתרום לחיזוק או להחלשת הפרשנויות המוטעות של האדם. הרעיונות, המסרים, ההתייחסות והדפוסים המשפחתיים - כולם יכולים להשפיע על עוצמת הפרנויה, על הדיכאון או על שמיעת הקולות. לדוגמה, אפילו אם אין קשר ישיר בין בני המשפחה לתוכן המחשבות המטרידות, עצם ההתנהגות היומיומית, התגובות והאמירות שלהם מסוגלות להחריף או להחליש את המצב הנפשי. כיצד לטפל ... ואינו מודה בקיום בעיה, עדיין ניתן לטפל בו מרחוק דרך הדרכה של אנשי המשפחה או החברים הקרובים. מי שמנחה את המשפחה (כמו אליעד) יכול להסביר מה לומר, כיצד להגיב, אילו מסרים להעביר ומתי. בדרך זו, משנים בהדרגה את ההקשר הרגשי של האדם, ... שבו אדם עם סכיזופרניה מרגיש שלא אוהבים אותו או מתנכלים לו. באופן טבעי, המשפחה מנסה להרגיע אותו בטענה שכולם אוהבים אותו. אך לפעמים, הדבר רק מחזק אצלו את הצורך בוודאות מוחלטת שהוא אהוב. ברגע שאדם מנסה ... הגיוני ומאוזן יותר. גם אם המטופל אינו מעוניין בטיפול, אפשר להכווין את המשפחה כיצד לפעול, מה לומר ואיך לא להגיב באופן שמחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. האם באמת אפשר לרפא סכיזופרניה או הפרעות נפשיות ... האדם למצב שפוי והגיוני, לעיתים גם בלי התערבות ישירה שלו, באמצעות הדרכה למשפחה ולסביבה הקרובה. המסר הוא שלבני המשפחה יש יכולת רבה להשפיע על מצבו הנפשי של האדם אם הם מתנהלים בדרך המתאימה לשורש הבעיה הרגשית. איך זה נראה בפועל? בפועל, המשפחה פונה לקבל הדרכה ושואבת הסברים על המנגנונים הנפשיים שיוצרים את הבעיה. למשל, אם מישהו בטוח שעוקבים אחריו, צריך להבין מהו ... מצורך רגשי חזק (כמו להיות אהוב לגמרי, להיות חופשי לגמרי, וכדומה). כאשר משפחה וחברים יודעים לתת מענה מאוזן לצורך הזה - בלי לחזק את הדפוסים הלא בריאים - מצב הפרנויה, הסכיזופרניה או ההפרעה הנפשית יכול ... סכיזופרנית, הבן שלי שומע קולות, הבת שלי שומעת קולות, בעלי שומע קולות, בן משפחה סכיזופרן, בת
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה איך להתמודד עם משפחה דתית שלא מקבלת את דרכך? הנושא של התמודדות עם משפחה דתית כשאתה חוזר בשאלה, או לא מאמין בדרך שלהם, הוא נושא רגיש וטעון. אליעד מסביר שברוב המקרים משפחות דתיות נמנעות מלדבר על נושאים כמו אמונה וחוסר אמונה כדי לא ליצור עימותים מיותרים. יש מעין הסכמה לא כתובה - לא לדבר על ... את הדברים? האם כדאי לכפות שיחות על אמונה עם בני משפחה? אליעד מסביר שהמטרה בסופו של דבר היא להגיע למצב שבו אפשר לדבר בפתיחות ובכנות עם כל בני המשפחה על הכל, כולל על האמונות השונות. יחד עם זאת, הוא מזהיר מהטעות הנפוצה של התעקשות לדבר על נושאים שהצד השני לא מוכן או ... בסיכום, אליעד מדגיש שהדרך הכי טובה להתמודד עם משפחה דתית או אנשים בעלי דעה שונה משלך, היא דרך הבנת הצרכים הרגשיים שלהם, הסכמה אסטרטגית עמם בנקודות מפתח, והתמקדות בשאלות ... את הביטחון שלהם באמונותיהם. איך להתמודד עם משפחה דתית? איך לשכנע אדם דתי? איך לדבר על חזרה בשאלה? מהי הסכמה אסטרטגית? האם יש בחירה חופשית? מה ההבדל בין אלוהים פנימי ...
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
... עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה איך להתמודד עם מחלה של בן משפחה? כאשר בן משפחה חולה, בין אם זה הורה, ילד או קרוב אחר, זה יוצר תחושות חזקות של סבל, חוסר אונים ותחושת אובדן. השאלה המתעוררת היא איך להתמודד עם סבלו של אדם קרוב, וכיצד ... וכמטפל. אליעד כהן מציין שמי שמרגיש רע בעקבות סבל של קרוב משפחה לא בהכרח סובל את אותו סבל באופן אובייקטיבי, אלא סבלו הוא סובייקטיבי, תלוי בהשקפת עולמו ובתחושותיו האישיות כלפי האדם הסובל. אם לדוגמה, אדם רואה את אמא ... אהבה לבין הצורך להרגיש רע מהסבל של האחר. התמודדות עם מחלה במשפחה הבנת הסבל של קרוב משפחה אהבה ומחויבות סבל סובייקטיבי ואובייקטיבי הפחתת סבל ריגשי איך להתמודד עם סבל של אחרים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על משפחה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: משפחה, איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפחה, איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לביטחון עצמי, אימון אישי לקריירה, מאמן אישי לחיים בתחום משפחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5313 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 10:49:07 - wesi4