ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אישיות ✔הפרעת אישיות סכיזואידית - מבוא ✔הפרעת אישיות סכיזואידית (Schizoid Personality Disorder) היא קבוצה של הפרעות... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הפרעת אישיות סכיזואידית - מבוא
הפרעת אישיות סכיזואידית (Schizoid Personality Disorder) היא קבוצה של הפרעות אישיות אשר מאופיינות בחוסר עניין ביחסים חברתיים (בעיקר ביחסי קרבה אינטימיים), נטייה לסגנון חיים מתבודד וקור רגשי. הפרעה זו היא נדירה למדי לעומת הפרעות אישיות אחרות. אנשים המושפעים מהפרעת אישיות זו מסוגלים להציג ולנהל עולם פנימי עשיר, משוכלל וייחודי. ניתן להסתכל על כך גם כדמיון פורה ופעיל במיוחד אשר התפתח בילדות המוקדמת (ייתכן שכבר מגיל שנה).

הפרעת אישיות סכיזואידית (SPD) איננה סכיזופרניה, למרות שישנן תכונות המשותפות להן, כמו למשל ניתוק והקהיה אמוציונלית. בנוסף, ישנה שכיחות גבוהה יותר של הפרעה זו בקרב משפחות עם סכיזופרניה.

תוכן עניינים:

1 שכיחות

2 היסטוריה 2.1 המסורת התֵיאוּרית

2.2 המסורת הדינמית

3 אבחון 3.1 אבחון על פי dsm 5-TR

3.2 אבחון על פי ICD-10

3.3 אבחון לפי שאלון ההערכה הפסיכיאטרית של צימרמן

3.4 תתי סוגים של ההפרעה על פי מיילון

3.5 אמות מידה דינמיות על פי קליין 3.5.1 "הסכיזואיד החשאי" על פי קליין

3.6 הקריטריונים של גנטריפ

3.7 הפרופיל הפנומנולוגי על פי אקטאר 3.7.1 המאפיינים הקליניים על פי חלוקה לתחומי תפקוד פסיכולוגים על פי אקטאר

4 קשרים ומערכות יחסים עם אחרים

5 מיניות סכיזואידית

6 אבחנה מבדלת

7 טיפול

שכיחות:

הפרעת אישיות סכיזואידית נפוצה מעט יותר בקרב גברים והיא נדירה בהשוואה להפרעות אישיות אחרות. שכיחותה נאמדת בפחות מ - 1% מהאוכלוסייה הכללית.

הפסיכותרפיסט פיליפ מאנפילד (Philip Manfield) טוען כי שכיחות הפרעת אישיות זו גבוהה בהרבה ועמדת על כ - 40% מכלל הפרעות האישיות. סתירה גדולה כזאת נובעת כנראה מהעובדה שטיפול הוא סוג של התחייבות לקשר, ואם הוא סוג של קשר, הרי שבאופן מעגלי, הסכיזואיד יימנע להגיע לטיפול ביחס לסובלים מהפרעות אישיות אחרות. מאנפילד חוזר על הצהרה זו עם מחקר של ווליאנט ודרייק (Valliant & Drake) משנת 1985 שמצאו שיותר מ - 40% מהפרטים בקבוצות מִדְגָם מהערים היו גברים בעלי הפרעה סכיזואידית.

היסטוריה:

המונח סכיזואיד נטבע לראשונה ב - 1908 על ידי דר' אויגן בלוילר כדי לציין את השסע או הפיצול ("Schizo") בנפשו של אדם בין עולם המציאות, החיצוני לו, לבין העולם הפנימי שלו, כלומר, נטייה אנושית המעדיפה את העולם הפנימי על פני העולם החיצון. תפיסה הקשורה להתכנסות פנימה באופן שלא הוצג קודם לכן במושגי הפסיכופתולוגיה. בולר גם סיווג את ההקצנה של נטייה זו כ"אישיות סכיזואידית"..

מאז התפצל מחקר ההפרעה הסכיזואידית לשני ערוצים נפרדים: הערוץ הראשון הובל על ידי מסורת הפסיכיאטריה התיאורית שהתמקדה בסימפטומים התנהגותיים גלויים לעין, ניתנים לצפייה, וניתנים לתיאור, שמוצגים באופן הבהיר והמפורט ביותר ב - dsm 5 revised (מדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות נפשיות). הערוץ השני פותח על ידי מסורת הפסיכיאטריה הדינמית שכללה את המחקר של המניעים והמבנה הסמויים או התת - מודעים שפותחו על ידי הפסיכואנליזה בגישותיה השונות.

ארנסט קרצ'מר

המסורת התֵיאוּרית:

תחילתה של מסורת זו בתיאור של ארנסט קרצ'מר (Ernst Kretschmer) ב - 1925 את ההתנהגויות הניתנות לצפייה של הסכיזואיד. התנהגויות אלה ארגן בתוך שלוש קבוצות של מאפיינים:

1.חוסר חברתיות, שקט, איפוק / ריסון, רצינות ואקסצנטריות (חריגוּת / מוזרוּת).

2.ביישנות, זהירות עם רגשות, רגישות, עצבנות (מתיחוּת), נטייה להתרגשות יתר וחיבה לטבע ולספרים.

3.נוח להשפעה (כפיף / גמיש), חביבות (נחמדות, נעימות, טוּב לב), הגינות (יושר), אדישות, שתקנות, וקור לגבי רגשות.

מאפיינים אלה ניתן לראות כסימן מבשר לחלוקת האופי הסכיזואידי ב - dsm 5 לשלוש הפרעות אישיות מובחנות וברורות. קרצ'מר עצמו לא חשב להפריד התנהגויות אלה למצב של בדידות קיצונית. במקום זאת החשיב אותן כמגוון סימולטני של פוטנציאלים בקרב אינדיבידואלים סכיזואידים. לתפיסתו של קרצ'מר, רוב הסכיזואידים אינם רק בעלי רגישות יתר או קור רגשי, אלא גם בעלי רגישות יתר וגם קרים בעת ובעונה אחת. תכונות אלו מופיעות בפרופורציות יחסיות משתנות, עם נטייה לנוע לכיוון אותם ממדים מהתנהגות אחת לאחרת.

המסורת הדינמית:

תחילתה של מסורת זו בתצפיות של אויגן בלוילר ב - 1924 שהבחין כי האישיות הסכיזואידית והפתולוגיה הסכיזואידית אינם שני דברים נפרדים.

בשנת 1940, רונלד פיירברן הציג את עבודתו המקורית על האישיות הסכיזואידית שהייתה ברובה מה שידוע כיום על התופעה הסכיזואידית. פיירברן שרטט ארבע תמות סכיזואידיות מרכזיות:

1.הצורך לווסת (להסדיר) את המרחק הבינאישי ולהציבו בפוקוס המרכזי.

2.היכולת לגייס הגנות לשימור עצמי וביטחון עצמי.

3.תשומת לב רחבה לפער בין הצורך (הגדוש בחרדה) למגע לבין הצורך ההגנתי במרחק, פער שבהתנהגות הנצפית נראה כאדישות (אי אכפתיות, שוויון נפש).

4.העדפה יתרה לעולם הפנימי על פני העולם החיצון.

בעקבות פיירברן, המסורת הדינמית המשיכה לייצר מחקרים עשירים על האופי הסכיזואידי, רובם מהכותבים הבאים: ננארלו (1953), ליינג (1960), ויניקוט (1965), גאנטריפ (1969), קאהן (1974), אקטר (1987), סיינפלד (1991), מאנפילד (1992) וקליין (1995).

אבחון:

אבחון על פי dsm 5-TR:

על פי dsm 5-TR, המהדורה הרביעית של "המדריך האבחוני והסטטיסטי של מחלות הנפש" משנת 2000 (בהוצאת אגודת הפסיכיאטרים האמריקנית), מוגדרת הפרעת אישיות סכיזואידית (בציר II, אשכול A) בסעיף 301.20, לפי הקריטריונים הבאים:

דפוס נרחב של ניתוק, (היבדלות, חוסר עניין, אדישות) מיחסים חברתיים וטווח מוגבל של הבעת רגשות במסגרת בינאישית שתחילתם בבגרות המוקדמת (גיל 18 או מבוגר יותר), המוצגים בהקשרים מגוונים ב - 4 או יותר מהאינדיקציות הבאות: 1.היעדר תשוקה או הנאה מיחסים קרובים, כולל היות חלק ממשפחה.

2.כמעט תמיד ישנה בחירה לפעילויות ביחידות.

3.ישנו עניין מועט, אם בכלל, בחוויות מיניות עם אדם אחר.

4.מפיק הנאה ממעט מאוד פעילויות, אם בכלל.

5.חסר חברים קרובים או אנשי סוד מעבר לקרובים מדרגה ראשונה.

6.נראה אדיש או שווה נפש לדברי שבח או ביקורת מצד אחרים.

7.מבטא קור רגשי, היבדלות / ניתוק או רגשות שטוחים.

ההגדרה על דרך השלילה: על המאבחן לוודא שאכן מדובר בהפרעת אישיות ולא בהתרחשות המהווה חלק, סימפטום או שלב הקשור להפרעה אחרת. זוהי דרישה של dsm 5 -שכל אבחון של הפרעת אישיות ספציפית יספק גם קריטריונים כלליים המשותפים לכל הפרעות האישיות (כאבחנה מבדלת). לפי דרישה זו, יש לוודא כי לא מדובר בהתרחשות בלעדית לסכיזופרניה, או בהפרעת מצב רוח עם סממנים פסיכוטיים, או כל הפרעה פסיכוטית אחרת, או בהפרעה התפתחותית מפושטת, וכן שלא מדובר בהיבטים רגשיים - פסיכולוגיים הנובעים ממצב רפואי.

אבחון על פי ICD-10:

לפי המדריך האבחוני ICD-10, הפרעת אישיות סכיזואידית מאופיינת על ידי לפחות שלושה מהקריטריונים הבאים:

קור רגשי, ניתוק ורגשנות מועטה.

יכולת מוגבלת לבטא רגשות חיוביים או שליליים כלפי אחרים.

העדפה עקבית לפעילות הנעשית ביחידות.

מעט מאוד (אם בכלל) חברים קרובים או מערכות יחסים וחוסר רצון לכך.

אדישות לשבחים וביקורת.

השתתפות במעט פעילויות מהנות, אם בכלל.

אדישות למוסכמות ונורמות חברתיות.

שקיעה בדמיון ואינטרוספקציה מופרזת.

עניין מועט בהתנסויות מיניות עם אדם אחר.

אבחון לפי שאלון ההערכה הפסיכיאטרית של צימרמן:

מארק צימרמן (Zimmerman) הציע את השאלות הבאות להערכת מטופלים עם הפרעת אישיות סכיזואידית:

1.האם יש לך יחסים קרובים עם חברים או משפחה? אם כן, עם מי? אם לא, האם זה מטריד אותך?

2.האם אתה רוצה יחסים קרובים עם אחרים?

3.ישנם אנשים המעדיפים לבלות לבד, וישנם המעדיפים להיות עם אנשים. כיצד אתה היית מגדיר את עצמך?

4.האם אתה לעתים קרובות בוחר לעשות דברים בעצמך?

5.האם מפריע לך להיות תקופה ארוכה ללא מערכת יחסים מינית? האם חיי המין שלך נראים חשובים, או שאתה יכול להסתדר באותה מידה גם בלעדיהם?

6.מאילו פעילויות אתה נהנה?

7.האם אתה חולק סודות עם מישהו שאינו מקרבה ראשונה?

8.כיצד אתה מגיב אם מישהו מותח עליך ביקורת?

9.כיצד אתה מגיב אם מישהו משבח אותך?

בתהליך ההערכה על המאבחן לצָיין אם אותו אדם יוצר קשר עין, מחייך, או מבטא רגשות באופן לא מילולי.

תתי סוגים של ההפרעה על פי מיילון:

תיאודור מיילון (Millon) זיהה 4 תתי סוגים של סכיזואיד. כל סכיזואיד עשוי להיות מזוהה עם אחד מהם או בכלל לא.

1.הסכיזואיד המלנכולי - הכולל מאפיינים דיכאוניים.

2.הסכיזואיד המרוחק - הכולל מאפיינים הימנעותיים, סכיזוטיפליים.

3.הסכיזואיד ללא זהות אישית - הכולל מאפיינים סכיזוטיפליים.

4.הסכיזואיד חסר הרגש - הכולל מאפיינים כפייתיים.

אמות מידה דינמיות על פי קליין:

בשנת 1995 רלף קליין (Klein) שפך אור חדש על הדעות הרווחות דאז בנוגע לסכיזואיד - דעות שהתמקדו בעיקר במה שנראה לעין - בחוסר העניין של הסכיזואיד במערכות יחסים. בהבהירו את הגורמים והתנאים שתחת רשימת המאפיינים לעיל, קליין תיאר פיצול ביחסי האובייקט של הסכיזואיד. פיצול זה מערב מצד אחד "יחסי עבד / אדון", (slave/master relationship), יחסים המאופיינים בניצול, נטילה לצורך שימוש עצמי ובאי - אנושיות (או שמא מכניות או מלאכותיות), ומצד שני, "העצמי בגלות" (self in exile). זוהי סלידה או רתיעה מיחסים נצלניים כך שהעצמי עובר לגלות. עצמי זה בגלות הוא שהיה האספקט היותר מוכר של הסכיזואיד והוא זה שתואר ב - DSM -האדם המרוחק או שאינו מגיב.

כפי שניסח קליין: ".. הניתוק הגלוי לעין מרגשות לעולם אינו יכול להתקבל כמצב העניינים האמיתי" (עמ' 135). משמעות מיוחדת נודעת לקורלציה בין הפרעת האישיות הנרקיסיסטית לסכיזואיד. למשל, צורך היתר באישור של נרקיסיסט במשפחה עשוי להיגרם כתוצאה מתת - אישור של הסכיזואיד. זו גם הבושה המוכחשת של הנרקסיסט ממנה הוא מוטרד לעתים קרובות, או מושלכת על הסכיזואיד, כך הנתינה עולה לחוויה של פלישה נפשית, והופכת לרגישות לפולשנות. פרדוקסאלית, סכיזואיד יכול לעתים להימשך ליחסי ניצול מתוך כמיהה לחוות משמעות והכרה באמצעות שירות הצרכים של האחר. יחד עם זאת, אותו אדם עשוי להיות ערני (מודע) לכל צורה של שחיתות או של ניצול מעבר ליחסים אלה. על פי גישה זו אבחנה מבוססת על הדינאמיקה של פיצול זה ועל כל השלכותיו כניגוד לאבחנה המתבססת על רשימה של התנהגויות חיצוניות.

"הסכיזואיד החשאי" על פי קליין:

לפי ראלף קליין, בניגוד לביישנות, היעדר הרצון, או הימנעות מהעולם החיצון והיחסים הבינאישיים המודגשים בהגדרות המצויות ב - dsm 5 וב - ICD-10 - ישנם סכיזואידים רבים שלמראית עין מציגים מעורבות וסגנון אישיות אינטראקטיבי. קליין מסווג סכיזואידים אלה כ"סכיזואידים חשאיים" ("secret schizoids"), המציגים עצמם כנגישים חברתית, מעוניינים בחברה, ובעיני הצופה נראים בעלי מיומנויות חברתיות גבוהות ומעורבים חברתית, כאשר בה בעת הם בנפרד, בנסיגה רגשית ומרוחקים במקום בטוח בעולמם הפנימי. כך, בעוד שהנסגנות והניתוק מהעולם החיצוני הנם הסממנים של הפתולוגיה הסכיזואידית, הרי שבפועל, לעתים סממנים אלה סמויים ולעתים גלויים. כאשר זה גלוי, זה מתאים לתיאור הרגיל של האישיות הסכיזואידית המוצעת ב - dsm 5. על פי קליין, הללו, "רק לעתים" סמויים, חבויים במצב הפנימי של המטופל, ומה שפוגשת העין האובייקטיבית אולי אינו מה שנוכח בעולם הסובייקטיבי, הפנימי, של המטופל. לכן, קליין מזהיר שאסור להחמיץ את זיהוי המטופל הסכיזואיד רק משום שלא ניתן לראות את נסגנותו דרך ההגנות, מנגנוני הפיצוי והשתלבותו בעולם החיצון. קליין טוען, כי על מנת להתחקות אחר הסירוב לאינטימיות רגשית, צריך רק לשאול את המטופל מהי חווייתו הסובייקטיבית.

תיאורים של אישיות סכיזואידית כאישיות סודית הנחבאת אחר מראית עין חיצונית של מעורבות רגשית מוכרים זה מזמן, החל בתיאור של פייברין (Fairbairn) מ - 1940 את ה"אֶקְסְהִיבִּיצְיוֹנִיזְם הסכיזואידי" המדגיש כי הסכיזואיד יכול להביע רגשות רבים ולייצר מראית עין מרשימה של קשרים חברתיים כשבפועל אינו נותן כלום ואינו מאבד כלום, מכיוון שהוא רק משחק תפקיד. לפי פייברין, הסכיזואיד "... מכחיש שהוא משחק תפקיד וכך הוא מבקש לשמר את אישיותו העצמית ללא פגע וחסינה מסיכונים". התייחסויות מאוחרות יותר לסכיזואיד הסודי ניתן למצוא אצל מסעוד קהאן (Masud Khan), ג'פרי סיינפלד (Jeffrey Seinfeld) ופיליפ מאנפילד (Philip Manfield) - התייחסויות המעניקות תיאורים מוחשיים של בעלי הפרעת אישיות סכיזואידית שרק "נהנים" מדיבור על מעורבות חברתית, אך חווים קושי גדול ברגעים בהם חברים מהקהל מנסים לערב אותם רגשית. התייחסויות אלה חושפות את הבעיות הקשורות בהסתמכות על התנהגות הניתנת לצפיה בהערכת הפרעת אישיות בקרב אנשים מסוימים.

הקריטריונים של גנטריפ:

ראלף קליין, המנהל הקליני של מכון מסטרסון, שרטט את תשעת המאפיינים הבאים של האישיות הסכיזואידית כפי שתוארו על ידי הארי גאנטריפ (Guntrip) ב - 1969:

נטייה להתכנסות פנימה (introversion) לפי גאנטריפ, הסכיזואיד הוא אינטרוברסיבי במלוא מובן המילה. הוא מתואר כמי שניתק עצמו מעולם המציאות החיצוני במובן הרגשי. כל תשוקותיו הליבידיות וההתאוויותיו מכוונות כלפי עולמו הפנימי ולעבר אובייקטים פנימיים, והוא חי חיים פנימיים אינטנסיביים שפעמים, כאשר הדבר ניתן לצפייה, הם נחשפים כפנטזיות וחיי דמיון מדהימים בעושרם. למרות זאת, את מגוון הפנטזיות הוא בעיקר נושא כסוד שמור החבוי מהעולם החיצון.".. האדם הסכיזואיד ניתק מהעולם החיצון מכיוון שרוב חוויותיו בעולם החיצון מסומנות כסכנה. להפנות עורף למקורות של סכנה ולפנות לעבר מקורות של ביטחון זאת תגובה אנושית טבעית". אם כן, האינדיבידואל הסכיזואידי עסוק קודם כל בהימנעות מסכנות ובהגנה על ביטחונו.

מופנמות / מסוגרות / מכונסות (withdrawnness) צדה השני של האינטרוברסיה היא המופנמות. בעוד שישנם הרבה סכיזואידים המציגים מופנמות מובנת מאליה (ביישנות, אי רצון, או הימנעות מהעולם החיצוני ומיחסים בינאישיים), מופנמות זו מגדירה רק חלק מהם שכן כאמור, על פי קליין, רבים מהם חברותיים ומתקשרים אך למעשה הם סכיזואידים חשאיים.

נרקיסיזם (narcissism) נרקיסיזם הוא מאפיין שעולה החוצה מהחיים הפנימיים שהסכיזואיד חי בהם. אהבתו לאובייקטים כולה בתוכו, יתרה מכך, הוא מזוהה עמם במידה כה רבה עד כי הליבידו הקשור בהם נראה כהוא עצמו. השאלה, מכל מקום, היא האם חייו הפנימיים האינטנסיביים של הסכיזואיד נגרמים עקב תשוקה ורעב להתאחד עם האובייקטים החיצוניים, או האם הם נגרמים עקב נסיגה מהחוץ לעולם פנימי בטוח יותר שהוא מרשה לעצמו. הצורך בקשר הוא מניע רב עוצמה אצל סכיזואיד כפי שהוא אצל כל אדם. למרות זאת, מכיוון שאהבת האובייקטים של הסכיזואיד היא פנימית, הוא או היא מוצאים ביטחון מבלי ליצור קשר וחיבור עם אובייקטים בעולם האמיתי.

דָּיּוּת עצמית (self-sufficiency) גאנטריפ כותב: האינטרוברסיבי הנרקיסיסטי הזה המספיק לעצמו, נעדר יחסים אישיים בעולם החיצון בעוד שכל היחסים הרגשיים שלו נישאים על עולמו הפנימי, זה שומר כנגד חרדה הפורצת החוצה בהתמודדות עם אנשים אמיתיים." ככל שהסכיזואיד יכול להסתמך על עצמו, כך הוא פחות נאלץ להסתמך על אחרים ולהיחשף לסכנות פוטנציאלית וחרדות הקשורות בתלות, או גרוע מכך, בחוסר עצמאות. רובם המכריע של הסכיזואידים מציגים יכולת כבירה של דיות עצמית, יכולת לפעול לבד ולנהל את חייהם באופן עצמאי ואוטונומי.

תחושת עליונות (sense of superiority) גאנטריפ מצהיר: "תחושת עליונות קשורה באופן טבעי לדיות העצמית". מרגע שאין צורך באנשים אחרים הם הופכים בעיניו למיותרים. פעמים רבות הם שרויים בתחושה שהם שונים מאנשים אחרים. "לתחושת העליונות של הסכיזואיד אין קשר עם הגרנדיוזיות העצמית של ההפרעה הנרקיסיסטית. זה לא מוצא ביטוי אצל הסכיזואיד דרך הצורך להפחית ערך או להשמיד אחרים הנתפסים כמתקיפים, מבקרים, מאשימים או משפילים. סוג זה של עליונות תואר על ידי אדם סכיזואידי צעיר כך: "אם אני עליון על אחרים, אם אני מעליהם, אז אני לא צריך אותם. כאשר אני אומר שאני מעל אחרים, זה לא במובן שאני חש טוב מהם, הכוונה היא שאני במרחק מהם, מרחק בטוח". זו תחושה של היות במרחק אופקי ופחות של מרחק אנכי.

חוסר רגש (loss of affect) בהתאם לגאנטריפ, חוסר רגש בסיטואציות חיצוניות הוא חלק בלתי נפרד מהתמונה הכוללת. בגלל הכיתור היוצא מהכלל שהתבצע בעצמי - הצורך להיות עצמי מכיל, עצמי מספק עצמי שניתן לסמוך עליו - ישנה הפרעה בלתי נמנעת בתשוקה וביכולת לחוש בחוויות של אחרים, להיות אמפאתי ורגיש. לעתים קרובות, זה נראה משני, בבחינת מותרות שחייבות להמתין לשם השגת הגנה, מצב בטוח. החוויה הסובייקטיבית היא של חוסר רגש. אצל כמה מהמטופלים חוסר הרגש עשוי להיראות כחוסר רגישות שברמותיו הקיצוניות נראה כמו ציניות, קשיחות (נוקשות) ואפילו אכזריות. המטופל נראה כבלתי מודע לכך שהערותיו או פעולותיו משפיעות ופוגעות באנשים אחרים. לעתים קרובות יותר, חוסר הרגש מתגלה בתוך המטופל כמבוכה אמיתית, כתחושה שמשהו חסר בחיי הרגש שלו.

בדידות (loneliness) בהתאם לגאנטריפ: "בדידות היא התוצאה שאין מנוס ממנה מהאינטרוברסיה הסכיזואידית ומביטול היחסים החיצוניים". זה נחשף בכמיהה העזה לחברות ואהבה הפורצת שוב ושוב. בדידות באמצע המון זו החוויה של הסכיזואיד המתנתק ממערכת יחסים מבינה ואוהדת. "זו חוויה מרכזית של הסכיזואיד שלעתים קרובות נעלמת לצופה. בניגוד לקריקטורה המוכרת של הסכיזואיד הבלתי מודאג מאחרים וקר, רוב הסכיזואידים שהפכו למטופלים הביעו בכמה נקודות בטיפול שלהם את כמיהתם לחברות ואהבה. זהו לא הסכיזואיד כפי שהוא מתואר בDSM ים. כזו כמיהה, בכל מקרה, אינה פורצת את חיי הפנטזיה של הסכיזואיד, ושלמטפל ייתכן שלא תהיה דריסת רגל בה לתקופה ארוכה בטיפול. אם כמיהה היא בהווה המיידי, קרוב לוודאי ש בכל זאת שמדובר בהפרעת אישיות הימנעותית. יש טווח צר מאוד של סכיזואידים - בהגדרה הקלאסית של ה - DSM -שלהם התקווה לחברות היא כה מינימלית עד שהיא כמעט נעלמת. לכן, הכמיהה לקרבה וקשר כמעט בלתי ניתנת להגדרה על ידי הסכיזואיד עצמו. סכיזואידים אלה לא יהפכו למטופלים. הסכיזואיד שמגיע לטיפול עושה כן לעתים קרובות בגלל שני המניעים: בדידות וכמיהה. המטופל הסכיזואידי עדיין מאמין שסוג מסוים של קשר ומגע הם אפשריים ומטופלים אלה מתאימים מאוד לפסיכותרפיה. יחד עם זאת, האירוניה של הDSM ים היא שהם יכולים להוביל את המטפל לגשת אל המטופל הסכיזואידי עם תחושה של פסימיזם תרפויטי, אם לא ניהיליזם, חוסר קריאה של המטופל על ידי האמונה שהזהירות שלו היא אדישות וקרירות.

נתק מהעצמי - דה - פרסונליזציה (depersonalization) גאנטריפ מתאר "דפרסונליזציה" כאבדן תחושה של זהות ואינדיבידואליות. דפרסונליזציה היא הגנה שיוצרת נתק או הפרדה. הסכיזואד מתאר זאת לעתים קרובות ככִּוְנוּן החוצה, או ככיבוי, או כמו חוויה של הפרדה בין המתבונן לבין האגו המשתתף (הנוטל חלק בתהליך). זה נחווה על ידי בעלי הפרעת אישיות סכיזואידית החש שהחרדות עומדות להכריעו או להכניעו. זו צורה קיצונית יותר של תופעת אובדן הרגש (loss of affect) שתוארה קודם לכן. לעומת זאת, אבדן רגש הוא מצב כרוני יותר. דפרסונליזציה היא הגנה חריפה כנגד חוויה מידית יותר של התגברות חרדה או תחושת סכנה.

תְּסוּגָה (regression) גאנטריפ מגדיר תסוגה כייצוג / סימול לעובדה שבשורה התחתונה הסכיזואיד חש מוכרע על ידי העולם החיצון והוא במנוסה אחורנית לקרקע יציבה, מטאפורית, לרֶחֶם. תהליך כזה כולל שני מכניזמים שונים: כלפי פנים וכלפי אחור. רגרסיה כלפי פנים מדברת על גודל או שיעור התלות (הביטחון, האמון), על צורות ראשוניות של פנטסיה של הכלת עצמי, פעמים כאוטואירוטיות או אפילו טבע נטול אובייקטים. רגרסיה כלפי אחור אל הביטחון של הרחם זו תופעה סכיזואידית ייחודית (יוצאת דופן) ומציגה את הצורה העזה ביותר של הגנת הנסיגה במאמץ למצוא ביטחון ולהימנע מהרס על ידי המציאות החיצונית. התיאור של תשעת המאפיינים שהוגדרו לראשונה בבירור על ידי גאנטריפ, אמור לשפוך יותר אור ופוקוס על ההבדלים הגדולים הקיימים בין המסורת התיאורית לבין המסורת הפסיכואנאליטית. כל תשעת המאפיינים עקביים מבפנים. רובם, אם לא כולם, אמורים להיות מוצגים כאשר מבקשים לאבחן הפרעת אישיות סכיזואידית.

הפרופיל הפנומנולוגי על פי אקטאר:

במאמר ב"כתב העת האמריקני לפסיכותרפיה", דר' סלמאן אקטאר (Akhtar) מספק פרופיל פנומנולוגי מקיף של הפרעת האישיות הסכיזואידית. פרופיל זה משלב את ההשקפה הקלאסית והגישות התאוריות העכשוויות עם צְפיות פסיכואנליטיות. פרופיל זה מתומצת בטבלה המכילה רשימת מאפיינים קליניים, המעורבת עם שישה תחומי תפקוד פסיכולוגיים המצוינים במופעים "הגלוי" ו"הסמוי". דר' אקטאר מצהיר שמונחים אלה אינם מרמזים על "מודע" או "תת מודע", אלא מציינים באופן מלאכותי (מזויף / מעושה) היבטים מנוגדים הניתנים לתפיסה פחות או יותר בקלות, שארגונם הסימפטולוגי בסגנון זה מבליט את המרכזיות שבפיצול ואת תסביך הזהות באישיות הסכיזואידית.

המאפיינים הקליניים על פי חלוקה לתחומי תפקוד פסיכולוגים על פי אקטאר:

במישור הגלוי (החיצוני)

במישור הסמוי (הפנימי)

תפיסת העצמי

נכנע, צייתן / הולם, תואם

שלו ומאופק

לא תחרותי

דיות עצמית

תחושות נחיתות ואאוטסיידריות

ציניות

(אי אותנטיות Inauthentic))

מבטל מאפיינים / זהות אישיים

ריקנות, כמו רובוט ומלא בפנטסיות אומניפוטנטיות ונקמניוּת

גרנדיוזיות סמויה

יחסים בינאישיים

נָסְגָנוּת

מְרֻחָק, מְסֻגָּר, מְסֻיָּג, לא ידידותי, עומד מהצד

מעט חברים קרובים

אטימות לרגשות אחרים

מפחד מאינטימיות

רגיש באופן מופלא

סקרנות עמוקה לגבי אחרים

רעב לאהבה

מקנא בספונטניות של אחרים

נזקק בעצמה למעורבות עם אחרים

מסוגל להתרגש מאינטימיות, אך בתנאי שהיא זהירה וסלקטיבית

הסתגלות חברתית

מעדיף פעילויות ביחידות הקשורות לשעשוע או למקצוע.

שולי (גבולי) או לָקְטָנִי (אקלקטי) מבחינת חברותיוּת בקבוצה

רגיש לתנועות חברתיות - פוליטיות אזוטריות המתקשרות לצורך החזק שלו להשתייך

נוטה להיות עצלן ובטלן

חסר בהירות לגבי מטרות או יעדים.

תחושת שייכות אתנית רופפת

בדרך כלל כשיר לעבודה קבועה

לעתים יצירתי למדי ובעל יכולת לתרום באופן מקורי ויוצא דופן.

בעל כושר עמידה ותשוקה בתחומי עניין מסוימים

אהבה ומיניות

א מיני, לעתים נזיר

חופשי מעניין רומנטי

סולד מרכילות ומרמיזות מיניות

מציצנות סמויה

פגיע לארוטומניה

נטייה לאוננות כפייתית וסטיות

אתיקה: סטנדרטים ואידאלים

השקפות מוסר ופוליטיקה ייחודיות

נטייה לרוחניות, מיסטיקה ופרא - פסיכולוגיה

אי אחידות מוסרית לעתים, זלזול במוסכמות חברתיות מסוימות

מדי פעם בולטת אי מוסריות ורגישות לפשעים מוזרים, ולעתים נוטה להקרבה עצמית אלטרואיסטית

סגנון קוגניטיבי

חסר מודעות

שוקע בפנטסיות ובדמיון

דיבור מעורפל רשמי, מנופח, מאולץ, רהבתני

חילופין בין התבטאות רהוטה להתבטאות לא בהירה

חשיבה אוטיסטית

תנודות בין חיבור חד ובהיר למציאות לבין היפר רפלקסיה לגבי העצמי

שימוש אוטיסטי בלשון

מטופל בעל הפרעת אישיות סכיזואידית העיר / ציין / ביקר שהוא חסר יכולת ליהנות באופן מלא מחייו מכיוון שהוא מרגיש שהוא חי בתוך קליפה (כצדפה). יתרה מכך, הוא ציין שחוסר יכולתו זו - מייסרת ומטרידה את אשתו. בהתאם לבק ופרידמן, מטופלים עם הפרעת אישיות סכיזואידית מעדיפים להתייחס לעצמם כאל צופים בעולם מאשר כשותפים בו.

קשרים ומערכות יחסים עם אחרים:

אנשים הסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית נראים מרוחקים, מסוגרים, מסויגים, קרים ואדישים, ולעתים מתקבל אף רושם של התנשאות וזלזול, היבטים הגורמים להם לבעיות חברתיות. יחד עם זאת, אחדים מהם עשויים להצליח מאוד בתחומים כגון מתמטיקה, פיזיקה, פילוסופיה, שחמט וכיוצא בזה, בשל אינטליגנציה גבוהה וחשיבה מרוכזת, תאורטית ומופשטת. לרובם יש קושי לבנות מערכות יחסים אישיות או לבטא את רגשותיהם באופן מלא, והם עשויים לעתים להישאר פאסיביים אל מול סיטואציות עוינות. התקשורת שלהם עם אנשים אחרים לעתים יכולה להיות שוות נפש, תמציתית ותכליתית. בשל בעיות התקשורת הללו הם אינם יכולים לקבל משוב על עצמם ועל איך הם מסתדרים עם אחרים - משוב החשוב להגברת מודעותם לעצמם ולפעולותיהם בסביבה חברתית.

על פי גאנדרסון, סכיזואידים "חשים אבודים" ללא האנשים שבדרך כלל מסביבם מכיוון שהם צריכים תחושה של ביטחון ויציבות. יחד עם זאת, כאשר החלל האישי של הסכיזואיד מחוּלָל הם חשים מחנק ומרגישים בצורך לשחרר עצמם ולהיות עצמאים. הקשרים עם בני זוג הם בדרך כלל שטחיים בגלל הקושי בקרבה, אך אף על פי כן, ישנם המצליחים להתקשר בנישואין. במסגרת נישואין או קשר של קבע ייתכן כי בן / בת הזוג יתלונן על הסתגרות וחוסר מעורבות והתעניינות. ואכן, הסכיזואידים נינוחים יותר כאשר הם במערכת יחסים שבה הפרטנר מציב להם דרישות רגשיות ואינטימיות מועטות (למשל, שגם בן הזוג אינו צורך קרבה נפשית ורגשית יתרה). וחולק עימם בערך אותם רגשות שליליים וחיוביים, אינטימיות רגשית וחשיפה עצמית. פירושו של דבר שסכיזואיד יכול ליצור מערכת יחסים עם אחרים המבוססת על פעילויות אינטלקטואליות, פיזיות, משפחתיות, מקצועיות או בידוריות - כל עוד סגנון זה של יחסים לא ידרוש או יכפה דרישה לאינטימיות רגשית, שאותה הסכיזואיד ידחה. דונלד ויניקוט, סיכם את הצורך הסכיזואידי למערכות יחסים מתאימות עם אחרים עם פרשנות לפיה הסכיזואיד, "מעדיף ליצור יחסים על פי תנאיו שלו ולא על פי תנאיהם ודחפיהם של האחרים", ואם הדבר אינו אפשרי הם יעדיפו בדידות.

מיניות סכיזואידית:

סכיזואידים לעתים אדישים מינית, אך יחד עם זאת, הם אינם סובלים מאי יכולת להגיע לאורגזמה. לסכיזואידים רבים יש דחף מיני נורמלי, אך כמה מהם מעדיפים אוננות על פני התמודדות הכרוכה במציאת פרטנר מיני. לכן, הצורך שלהם במין נראה מועט ביחס לאלו שאינם סכיזואידים. כאשר הסכיזואיד מקיים יחסי מין הוא חש לעתים קרובות שהמרחב האישי שלו מְחוּלָל, ולכן יהיו כאלה שירגישו כי אוננות או הינזרות ממין עדיפים מהקִרבה הרגשית שאותה הם צריכים לסבול כאשר הם מקיימים יחסי מין. תמונה זו מתרחבת בצורה משמעותית וחריגה באופן בולט לגבי סכיזואידים המקיימים יחסי מין אקראיים ואפילו יחסי מין תדירים עם אחרים.

הארי גאנטריפ, מתאר את "הרומן המיני הסודי" שחדר לכמה נישואים סכיזואידים כניסיון להפחית את כמות האינטימיות הרגשית המרוכזת במערכת יחסים אחת. הדהוד סנטימנטלי לכך הובע על ידי קארן הורני לפיה: "יש שמתרחקים מסקס היות שהוא יותר מדי אינטימי ליחסים קבועים, ובמקום זאת הם מספקים את צורכיהם המיניים עם זר". באופן הפוך, ישנם סכיזואידים שפחות או יותר מגבילים את היחסים אך ורק למגעים מיניים ולא חולקים עם הפרטנר המיני שום חוויה אחרת.

לאחרונה, ג'פרי סיינפלד (Jeffrey Seinfeld), פרופסור לעבודה סוציאלית מאוניברסיטת ניו - יורק, פרסם ספר על הפרעת אישיות סכיזואידית בו הוא מפרט דוגמאות על "הרעב הסכיזואידי" המוצג כהפקרות מינית. סיינפלד מספק דוגמה על אישה סכיזואידית שפקדה בהיחבא בארים מגוונים כדי לפגוש גבר במטרה להשיג סיפוק מיני בלתי אישי, פעולה, טוען סיינפלד, המרגיעה את רגשות הרעב והריקנות.

סלמאן אקטאר, מסביר את הדינאמיקה הזאת של פעולה ותגובה הדדית על ידי "מיניות גלויה מול מיניות סמויה. במקום לתאר את המיניות הסכיזואידית באופן צר כמינית או א מינית, אקטאר מציע כי שני הכוחות כאחד נוכחים בסכיזואיד, למרות כיווניהם הסותרים". לכן, מבחינת אקטאר, תמונה קלינית מדויקת יותר של מיניות סכיזואידית חייבת לכלול הן את ההיבטים הגלויים והן את ההיבטים הסמויים. במישור הגלוי הסממנים הם א מיניות לעתים התנזרות, היעדר אינטרסים רומנטיים וסלידה מרכילות מינית ורמיזות מיניות. במישור הסמוי מציצנות ועניין בפורנוגרפיה, רגישות לארוטומניה, נטייה לאוננות כפייתית ולסטיות, אם כי אין הכרח שדבר מכל אלה יחול על כל הסכיזואידים.

אבחנה מבדלת:

אף על פי שהפרעת אישיות סכיזואידית חולקת כמה היבטים משותפים עם מצבים פסיכולוגיים אחרים, יש כמה מאפיינים חשובים המייחדים אותה ממצבים אלה.

דיכאון - בעוד שכמה כמה מהסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית יכולים לסבול בנוסף מדיכאון קליני, זה לבטח לא תמיד המקרה. בשונה לסובלים מדיכאון, הם בדרך כלל אינם מחשיבים עצמם נחותים מאחרים, אף על פי שקרוב לודאי הם מכירים בהיותם שונים מאחרים, לטוב ולרע.

הפרעת אישיות נמנעת - שלא כמו הפרעת אישיות נמנעת, הללו הסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית אינם נמנעים מאינטראקציות חברתיות ישירות בגלל חרדה או תחושות של אי יכולת או אי כשירות, אלא משום שהם באמת ובתמים אדישים או שווי נפש ליחסים חברתיים. בכל מקרה, במחקר מ - 1989 בנושא, "סכיזואידיות והפרעת אישיות נמנעת", נמצאו רמות שוות של חרדה, דיכאון ונטיות פסיכוטיות בהשוואה למטופלים בהשגחה פסיכיאטרית. אדם הסובל מהפרעת אישיות סכיזואידית העיר שידע מוקדם, ציפיות או הנחות / השערות אולי משפיעות בכאלה רמות גבוהות. מטופלים יכולים מנטאלית / שכלית לחקות תסריטים מזיקים בשביל תוצאות שליליות שטוחות שיוכלו לקרות או שמישהו יוכל להעלות בדעתו.

תסמונת אספרגר - תסמונת אספרגר שייכת לספקטרום ההפרעות האוטיסטיות. בשונה לה, הפרעת אישיות סכיזואידית אינה כוללת פגם בתקשורת לא מילולית (למשל חוסר בקשר עין או מצלול שפה חריג) או דפוס מוגבל של עניינים או התנהגות רפטטיבית (היצמדות מוחלטת לרוטינה או ריטואלים, או עניין בעצמה חריגה בתחום אחד). בהשוואה לאספרגר, הפרעת אישיות סכיזואידית מאופיינת כהפרעת התנהגות, כקשיי הסתגלות וחוסר התאמה אצל מבוגרים וסיכון מוגבר במידה מועטה לסכיזופרניה.

מה בין פנטזיה לפסיכוזה - תחת לחץ, חלק מהסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית יכולים לעתים לחוות תגובה פסיכוטית קצרה. כמו כן, כמה מהם נוטים לפתח אמון פתולוגי בפעילות פנטזיונרית בצמוד לנסיגתם מהעולם. סכיזואידים מחוברים לדמיון כמו אינפוזיה. נראה שבאופן כזה, פנטסיה מהווה מרכיב מהותי של "העצמי בגלות" ('self in exile'), למרות זאת, בבחינה קרובה יותר, פינטוז בקרב הסכיזואיד מורכב הרבה יותר מאמצעי סיוע לנסיגה. פנטסיה היא גם מערכת יחסים עם העולם ועם אחרים על ידי נציגים. זוהי מערכת יחסים חלופית, אך אף על פי כן מערכת יחסים, המאופיינת באידאליזציה, בהגנתיות ובמנגנוני פיצוי. זהו ביטוי של העצמי בגלות מכיוון שזה עצמי - מוּכָל וחופשי מסכנות וחרדות הקשורות עם קשר רגשי לאנשים ומצבים אמיתיים. על פי קליין, זהו "ביטוי של העצמי במאבק לקשר עם אובייקטים, אם כי, אובייקטים פנימיים. פנטסיה מאפשרת למטופל הסכיזואידי לחוש בקשר ועדיין להיות חופשי ממאסר במערכת יחסים. בקיצור, בפנטזיה ניתן להיות מחובר, בקשר (לאובייקטים פנימיים) ועדיין להישאר חופשי". היבט זה של הפתולוגיה הסכיזואידית נדון באופן נרחב בעבודותיהם של ליינג (Laing) מ - 1960, ויניקוט (Winnicott ) מ - 1971 וקליין (Klein) מ - 1995.

אלכוהול וסמים - לפי סיינפלד (Seinfeld) ישנם סכיזואידים המתמכרים לסמים ו/או אלכוהול, או התמכרויות אחרות, שמשרתים תחליפים למערכת יחסים אנושית. התחליף הלא אנושי לאובייקט אנושי משרת כהגנה לסכיזואיד. כשהוא מציג דוגמאות לאיך הסכיזואיד יוצר מערכת יחסים אישית עם הסם, סיינפלד מספר איך " מכור אחד כינה הרואין "חיית המחמד הלבנה והמרגיעה שלי". מכור אחר התייחס לקראק שלו כ"אמא הרעה שלו". הכרתי מישהי מכורה שכינתה קראק "החבר שלי". לא כל המכורים מכנים את הסמים שלהם בשמות, אך לעתים זה הסימן לרגש אישי במערכת יחסים. יחסי האובייקט מראים באופן בולט שהשימוש בסמים ואלכוהוליזם מגבירים את הפנטזיה של איחוד עם אובייקטים פנימיים, ובה בעת מאפשרים להישאר אדישים כלפי אובייקטים מהעולם החיצון. לכן ההתמכרות נראית כסכיזואיד עם הגנה סימביוטית (חיים משותפים לתועלת הדדית).

אקלברי (Ekleberry) מציע שמריחואנה היא אולי הסם האגו - סינתטי המתאים ביותר לסכיזואידים מכיוון שהוא מתיר מצבי פנטסיה וניתוק תוך שמירת מרחק מאחרים, מספק חוויה פנימית עשירה יותר בהשוואה לאפשרות השגתה ללא סם, ומפחית תחושות פנימיות של ריקנות וכישלון בגין אי יכולת לטול חלק בחיים. גם אלכוהול, שניתן להשגה בקלות ולבטח זמין, הוא סם המהווה ברירה מובנת מאליה לסכיזואידים. כמה מהם יעדיפו שימוש בשני הסמים, אלכוהול ומריחואנה כאחד. הסכיזואידים יעדיפו להשתמש בסמים ביחידות כדי להשיג את האפקט של התהליכים הפנימיים. התאבדות - לפי קליין, גם התאבדות יכולה להיות תֶמָה המתרוצצת במחשבתם של כמה מהסכיזואידים, אם כי הם לא יתפתו בקלות לממשה. הם אולי יהיו בתחושות דאון ודיכאון כאשר כל אפשרויות הקשר ימוצו, אך כל עוד ישנה מערכת יחסים כלשהי או אפילו תקווה קטנה לכזו, הסיכון להתאבדות יהיה נמוך. הרעיון להתאבד הוא כוח מניע כנגד ההגנות של הסכיזואיד. כפי שקליין אומר: "לכמה מטופלים סכיזואידים ההתאבדות היא כמו רעש רקע עמום, שרק לעתים נדירות יגיע לרמה הפורצת לתוך המודעות. לאחרים, זו נוכחות מבשרת רעות, חרב דמוקלס רגשית. בכל מקרה, זהו פחד הטמון ביסוד חווייתם של כל הסכיזואידים.

טיפול:

טיפול תרופתי - היות שתכונות הסכיזואידים דומות מאוד לסימפטומים השליליים של הסכיזופרניה, כחוסר יכולת לחוות הנאה (אַנְהֶדוֹנְיָה - Anhedonia), פגיעה בחדות הרגש (קהות רגשית) ואנרגיה נמוכה - הרי שתרופות "אנטי פסיכוטיות מהדור השני" [The atypical antipsychotics,AAP. also known as second generation antipsychotics] - עשויות להיות יעילים בשיכוכם והרגעתם. לאלו שמבקשים טיפול ישנה אפשרות לבחור בין תרופות לפסיכותרפיה. הטיפול התרופתי להללו שהם בעלי התסמינים הדומים לתסמינים השליליים של הסכיזופרניה שהוכנס לשימוש הרב ביותר לאחרונה הוא risperidone. לפני כן, לא הייתה תרופה פסיכו טרופית שהשפיעה על התסמינים השליליים. לפי יוסף (Joseph), מינון נמוך של risperidone או olanzapine יכולים להשפיע גם על היחסים החברתיים וגם על הקהות הרגשית, Wellbutrin (bupropion) יכול לסייע לאי היכולת לחוות הנאה. זאת ועוד, שימוש ב - SSRIs, TCAs, MAOIs, מינון נמוך של בנזודיאזפינים וחוסמי בתא - יכולים לסייע לחרדה החברתית של הסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית, אף על פי שחרדה חברתית אינה הדאגה העיקרית שלהם.

פסיכותרפיה תומכת - שימוש בפסיכותרפיה תומכת במסגרת אשפוזית וחוץ אשפוזית הנערכת על ידי אדם מיומן המתמקד בתחומים כגון: מיומנויות התמודדות, שיפור מיומנויות חברתיות ושיפור מיומנויות לאינטראקציות חברתיות, תקשורת והערכה עצמית.

טיפול קבוצתי ואסטרטגיות חינוכיות - לפי בק ופרימן (Beck and Freeman), לאנשים הסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית יש: " ליקוי תפיסה שקשור לסריקת הסביבה הגורם לחוסר אותות (סימנים, רמזים) סביבתיים. ליקוי זה מאופיין בנטייה להחמיץ הבדלים (ניואנסים) ולפזר את מגוון האלמנטים של החוויה". התפיסה של מגוון אירועים רק מגבירה את הפחד מאינטימיות ומגבילה אותם ביחסים הבינאישיים. גם בגלל הריחוק, ההתבדלות, העמידה מהצד, מחסום זה אינו מאפשר להם להשתמש במיומנויות החברתיות והתנהגות העוזרת להם במערכת יחסים. לכן, קבוצת חִבְרוּת (סוציאליזציה) יכולה לעזור לסובלים מהפרעת אישיות סכיזואידית. כפי שנאמר על ידי וויל, אסטרטגיות חינוכיות גם עובדות איתם על ידי כך שהן מאפשרות להם לזהות את רגשותיהם החיוביים ורגשותיהם השליליים. הם משתמשים בזיהוי כדי ללמוד על רגשותיהם שלהם, הרגשות שמשכו מאחרים, ולהרגיש את הרגשות המשותפים עם האנשים הקשורים אליהם. טיפול זה יכול לסייע לסובלים מהפרעה זו ליצור אמפתיה עם העולם החיצון.

טיפול קצר מועד - רעיון הסיכון המוגבל - לפי רלף קליין, המנהל הקליני של מכון מסטרסון, רעיון ה"סיכון המוגבל" ("closer compromise"), פירושו, שהמטופל הסכיזואידי אולי יתעודד לחוות עמדת אמצע בין הקיצוניות של קרבה רגשית לבין המצב של גלות קבע. כפי שהוזכר על ידי לאינג (Laing), ללא העשרה על ידי הזרקת מציאות בינאישית תתרחש התרוששות בתוך הדימוי העצמי של הסכיזואיד והוא יהפוך יותר ויותר ריק ונדיף, הליך שעלול להוביל את הסכיזואיד עצמו לחוש לא אמיתי. לכן, כדי ליצור אינטראקציות עם אחרים שתהיינה סתגלניות יותר ומעשירות "עצמי" יותר ולחוש אמיתי, יש לעודד את המטופל לקחת סיכונים על ידי הפחתת המרחק הבינאישי, הגדלת הקשרים, התקשורת, ועידוד השיתוף ברעיונות, תחושות ופעולות. "סיכון מוגבל" פירושו כי בזמן שהפגיעות / רגישות הסכיזואיד לחרדות אינה מתגברת, היא מתואמת ומנוהלת באופן סתגלני יותר. כאן המטפל מעביר למטופל שוב ושוב את המסר לפיו "החרדה היא בלתי נמנעת, אך עדיין ניתנת לניהול ושליטה", וללא שום אשליה שפגיעות / רגישות הסכיזואיד לכזו חרדה יכולה לעבור לצמיתות. הגורם המגביל הוא הנקודה שבה הסכנות מאינטימיות מתגברות / מכריעות והמטופל מוכרח לסוג ולהימלט שוב.

קליין מציע ש"הסיכון המוגבל" חייב להיות מוצהר כדבר המצוי באחריותו הישירה של המטופל. "נראה לי שעל מנת לממש את יעדיך, יהא זה הכרחי לשים את עצמך במצב של סיכון" או, "נראה לי שנכונותך להגיע לכאן (לטיפול) ולהיאבק עם חרדותיך חייבת להשתקף בנכונותך לאתגר את עצמך מחוץ לטיפול", או "נראה לי שמאמציך ליצור קשר עימי הם רק חצי מאבק, החצי האחר חייב לקרות בזירה מסוכנת יותר של חייך מחוץ למשרד זה". המטפל מעביר תמיד את המסר שאלה הם רשמיו. הוא או היא אינם קוראים את מחשבותיו של המטופל או כופים אג'נדה, אלא פשוט מביעים עמדה. בנוסף, עמדת המטפל היא הרחבה של שאיפתו הטיפולית של המטופל ("יעדיך / מטרותיך", "נכונותך" ו"מאמציך"). לבסוף, המטפל מונחה להעניק תשומת לב מיוחדת לצורך לבצע פעולות אלה מחוץ לסביבה / מסגרת הטיפולית. טיפול ארוך טווח - קליין מציע כי "עבודה שלמה" (working through) היא השכבה השנייה של הטיפול ארוך המועד בעבודה הפסיכותרפית עם סכיזואידים. מטרותיה הן לשנות מהיסוד את הדרכים הישנות של ההרגשה והחשיבה ולשחרר את עצמו מהפגיעות / רגישות לחוויות של אותם רגשות המתקשרים לאותן מחשבות ורגשות ישנים. פעילות תרפויטית חדשה נקראת "היזכרות עם הרגשה" (remembering with feeling). מדובר בתהליך ההיזכרות הרגשית כיצד התהווה העצמי הכוזב בילדות. פירוש הדבר שאדם חייב להיזכר בתנאים ובאִסּוּרים שנכפו על חירותו לחוות את העצמי בחברת אחרים. בסופו של דבר, היזכרות עם הרגשה מובילה את המטופל להבנה שהוא או היא היה נטול אפשרות בחירה בתהליך התפתחות העמדה הסכיזואידית כלפי אחרים. לא הייתה למטופל הזדמנות לבחור מתוך דרכים אפשריות לחוויית העצמי והתקשרות עם אחרים ולא היו לו ממש אופציות. העצמי הכוזב היה בפשטות הדרך הטובה ביותר שהמטופל יכולה היה לקבל הכרה, הסכמה, אישור וקבלה של העצמי (האספקה הרגשית ההכרחית להישרדות הרגשית), בזמן הדיפת / מניעת / הרחקת הרגשות המתקשרים לדיכאון הנטישה.

אם מטרת הטיפול קצר הטווח היא לגרום למטופל להבין שהוא אינו מה שהוא נראה אלא שהוא גם יכול להתנהג באופן שונה, הרי שהטיפול ארוך הטווח נועד לגרום למטופל להבין מי הוא ומה הוא כיצור אנוש / כאדם, מה הוא באמת רוצה ומה הוא באמת מכיל. מטרת ה"עבודה שלמה" (working through) היא לא להשיג על ידי גילוי פתאומי של המטופל את העצמי החבוי שלו, את כישרונותיו במלואם והיצירתיות החיים בתוכו, אלא היא תהליך שחרור עצמי איטי ממאסר דיכאון הנטישה כדי לקבל הזדמנות לחשוף את הפוטנציאל. זהו תהליך של התנסות באלמנטים הספונטניים הבלתי תגובתיים שניתן לחוותם במערכת יחסים עם אחרים. העבודה דרך דיכאון הנטישה היא תהליך מורכב, ממושך וקונפליקטואלי שיכול להיות חוויה מכאיבה מאוד מבחינת מה שהמטופל נזכר בו ומה היה חייב להרגיש. זה מעורב באבל ועצב עמוק על אובדן האשליה שהייתה למטופל תמיכה מספקת לצמיחת העצמי האמיתי. כמו כן, זהו אבל על אובדן זהות, העצמי הכוזב, שהאדם בנה והתמקח עמה רוב חייו. הפריקה מהעצמי הכוזב דורשת ויתור על דרך הקיום היחידה שהמטופל ידע לגבי האינטראקציות עם אחרים, אינטראקציות שהיו טובות יותר מחוויה של עצמי חסר ארגון ובלתי יציב, לא משנה כמה כוזבת, הגנתית והרסנית זהות כזאת יכולה להיות. לפי קליין, הפריקה מהעצמי הכוזב, מאפשרת לעצמי האמיתי המוחלש את ההזדמנות להמיר את הפוטנציאל ואפשרויותיו לממשות. תהליך ה"עבודה שלמה" (working through) מביא עמו תגמולים מיוחדים שהאלמנט החשוב בהם לעצמי המודע החדש הוא צמיחת ההבנה / הגשמה על ידי האדם שיש לו צורך פנימי יסודי להיות קשור / להשתייך שניתן להביעו במגוון דרכים. רק מטופל סכיזואיד, מציע קליין, שעבד על דיכאון הנטישה... לבסוף יאמין שהיכולת להתקשר / להשתייך והכמיהה להתקשר / להשתייך נארגים לתוך מבנה קיומם, שהם באמת חלק ממי שהם ומה שהם מכילים כבני אדם. זהו אותו רגש שלבסוף מאפשר לסכיזואיד להרגיש את התחושה האינטימית ביותר של היות קשור עם האנושות בכלל, ועם אדם אחר בפרט. לסכיזואיד, דרגה כזאת של ביטחון וודאות היא ההתגלות מעוררת נחת הרוח והסיפוק הגדולים ביותר, והופכת ליסוד המארגן באופן חדש ועמוק את חוויית העצמי.
פיתוח ביטחון עצמי תחושת עצמי אסקסואלי רגש מיני ביטחון עצמי מופרז אובייקטיבי אנהדוניה מהות שירות לתחושת ביטחון להיות חופשי אישיות אישיות סכיזואידית בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות סכיזואידית חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח פסיכיאטר פסיכיאטריה
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
... יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי מה גורם לאנשים לחשוב שיש להם פיצול אישיות? אליעד כהן מסביר בהרחבה ובאופן מפורט את התופעה הנקראת פיצול אישיות ואת הסיבות האפשריות שבגללן אנשים חושבים שהם סובלים מפיצול אישיות. אדם הסבור שיש לו פיצול אישיות עשוי להבחין בכך שכאשר מתרחשת סיטואציה מסוימת הוא מגיב פעם אחת בדרך ... בשתי דרכים שונות לאותו מצב בדיוק. כאשר אין לו הסבר הגיוני לשינוי ההתנהגות שלו, הוא עלול לחשוב שיש בתוכו אישיות אחרת שמופעלת במצבים שונים, ולכן הוא מגדיר את עצמו כבעל פיצול אישיות. האם מצבי רוח משתנים מעידים על פיצול אישיות? אליעד מסביר שגם אדם שחש בבוקר שמח ובערב עצוב, ואינו מבין את הסיבה לכך, יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות. הוא תופס את עצמו כישות אחת שיש בתוכה שני אנשים נפרדים: האחד שמח, ... הסיבה האמיתית שמובילה לכל מצב רוח. כאשר מבינים את ההיגיון מאחורי כל תגובה, מגלים כי לא מדובר באמת בשתי אישיות שונות אלא בצדדים שונים של אותה אישיות אחת. כדוגמה לכך אליעד מביא את הדימוי של קובייה: פעם יוצא מספר אחד, פעם שתיים, אבל זוהי תמיד אותה קובייה עם היבטים שונים, ולא שתי קוביות שונות. למה שחקן לא סובל מפיצול אישיות? דוגמה נוספת המובאת בהרצאה היא של שחקן קולנוע. השחקן יכול לגלם מגוון דמויות אך אינו חושב שיש לו פיצול אישיות, כי הוא מודע לכך שזאת רק דמות שהוא מגלם. הוא מבין את ההיגיון שמאחורי ... במצב אמיתי. לעומת זאת, אדם שאינו מבין את ההיגיון מאחורי השינוי בהתנהגותו עלול לחשוב בטעות שיש לו פיצול אישיות. האם דחיית חלקים בעצמי יכולה להוביל לתחושת פיצול אישיות? מצב נוסף שבו אדם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות הוא כאשר יש בו התנהגויות או מאפיינים שאינם רצויים לו והוא לא רוצה להכיר בכך שהן חלק ממנו. הוא יעדיף לחשוב שמדובר באישיות אחרת שחיה בתוכו, על מנת שלא יאלץ להודות בכך שיש בו צדדים שאינו אוהב. ... פיצול מדומה שמטרתו להתרחק מההכרה בחלקים פחות נעימים של עצמו. איך טראומה והדחקה משפיעות על תחושת פיצול האישיות? דוגמה נוספת היא מצב שבו אדם מדחיק אירוע טראומטי, כגון מקרה של אונס, ... ממנו למקומות אחרים, ואז כאשר הוא חוזר למודעות הוא מרגיש שהיה מנותק מעצמו. הוא עלול לחשוב שבזמן הניתוק אישיות אחרת השתלטה עליו. אליעד מסביר שהדבר מתרחש כאשר האדם מדחיק דברים מאוד קשים ואינו מוכן להכיר בהם במודע, ואז נוצר רושם כאילו קיימות שתי אישיות. האם יש באמת פיצול אישיות בעולם? אליעד כהן טוען שאין באמת פיצול אישיות במובן המוחלט, שבו יש שתי ישויות שאין שום קשר ביניהן. לדעתו, תמיד ישנו גורם מחבר בין כל האישיות השונות שהאדם חווה, והתחושה של פיצול נוצרת כאשר האדם אינו מסוגל להבין את הקשר הזה. אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם לאדם יש סימן על הרגל, כל אחת מהאישיות השונות תדע שזה הגוף שלה ותזהה את הסימן, מה שמוכיח שיש רצף תודעתי כלשהו. מדוע פיצול אישיות הוא גם הזדמנות להצלחה רוחנית? אליעד מציג זווית נוספת וייחודית, ולפיה פיצול אישיות הוא דבר חיובי ביותר, בתנאי שהאדם מסוגל לשלוט בו באופן מודע. לדוגמה, ...
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
... בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית מהי הפרעת האישיות הכי נפוצה בזוגיות? הפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות, לפי אליעד, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית. זו הפרעה המאופיינת במאוהבות יתר של האדם בעצמו, צורך תמידי בהערצה, תחושת עליונות, חוסר אמפתיה, וניצול של אחרים להשגת מטרות אישיות. אליעד מסביר שהנטייה להאשים בן או בת זוג בנרקיסיזם נפוצה מאוד במערכות יחסים לא טובות, מאחר וזה מאפשר להסיר אחריות אישית ולטעון הבעיה היא לא בי, אלא בו. מדוע קל כל כך ... בן זוג כנרקיסיסט? אליעד מבהיר שאבחון הפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא קל במיוחד, משום שרוב בני האדם מציגים תכונות נרקיסיסטיות במידה מסוימת. הוא מביא דוגמה פשוטה: כמעט כל אדם רוצה תשומת לב, הערכה ואהבה, וכאשר הוא לא מקבל ... תכונות נרקיסיסטיות. מהם המאפיינים של הפרעת אישיות נרקיסיסטית לפי אליעד? אליעד מציין מספר מאפיינים עיקריים של נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, שמאוד קל למצוא אותם אצל בני זוג שרבים: צורך מוגזם בהערצה - אנשים רוצים הערכה ... נטייה לשלוט על האחר ולנצל אותו לטובת מטרות אישיות. אליעד נותן דוגמאות רבות כיצד כל אחד מהמאפיינים הללו קל מאוד להלביש על כל בן אדם, במיוחד בזוגיות. למשל, אם בן הזוג אומר את לא מבינה אותי, אפשר מיד לומר הנה, הוא חושב ... קורה, הוא מרגיש קורבן. האם אפשר לרפא הפרעת אישיות נרקיסיסטית? אליעד טוען שבהחלט אפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות שונות, כולל נרקיסיזם, גם אם הן אובחנו על ידי פסיכיאטרים. הוא מדגיש כי עם הטיפול הנכון, כל אדם יכול ... בידיים של בן הזוג, אפילו אם יש לו הפרעת אישיות מאובחנת. איך לדעת מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט? אבחון הפרעות נפשיות בזוגיות אחריות אישית במערכות יחסים מערכת יחסים עם אדם נרקיסיסט מדוע חשוב להבין את נושא ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות? הדיון מתחיל בשאלה כללית על אנשים שנמצאים במערכת יחסים זוגית (או כל מערכת יחסים) שלא טוב להם בה. השאלה היא כיצד הם מנסים לגלות אם לבן או לבת הזוג יש הפרעת אישיות כלשהי, או במילים אחרות - למה כל כך קל להדביק כינוי של מחלת נפש או הפרעת אישיות לבן זוג שאינו מעניק אהבה או אינו מתנהג בצורה שמספקת את הצד השני. הוספה של מילות מפתח כמו הפרעת אישיות, זוגיות, מחלת נפש, אחריות אישית, האשמה מול המציאות, נרקיסיזם, דינמיקה זוגית - עוזרת להבין שמדובר בתופעה רווחת אצל אנשים אשר חווים קושי מול בת הזוג או בן הזוג שלהם. ... לשאול את עצמו מה חלקו בסיפור. מהי ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר אצל בני זוג רעים? השאלה המרכזית היא: אם בן זוג לא מספיק טוב, ואם מנסים לגלות איזו הפרעת אישיות יש לו, לאיזו הפרעת אישיות כנראה נגיע? התשובה הטבעית שעלתה היא נרקיסיזם - אהבת יתר של האדם את עצמו. האם נרקיסיזם הוא באמת כל כך נפוץ? מתברר שנרקיסיזם, או הפרעת אישיות נרקיסיסטית, היא הקלה ביותר לייחס לכל אדם כמעט. בייחוד במערכות יחסים זוגיות, אפשר למצוא בקלות מאפיינים שנראים נרקיסיסטיים: כמו רצון בתשומת לב, דרישה שיעריכו או ... תכונות נרקיסיסטיות בהכרח מעידות על הפרעת אישיות קלינית? כאן הוזכר שציטוט מתוך הוויקיפדיה מצביע על כך שבני אדם רבים מתנהגים בצורה שעלולה להיחשב נרקיסיסטית, אך רק כאשר אותן תכונות מופיעות בצורה לא גמישה, מוגזמת, ... גורמת למצוקה ממשית - רק אז מאבחנים הפרעת אישיות נרקיסיסטית. בפועל, הפסיכיאטריה פעמים רבות תגדיר מקרים פשוטים כהפרעה, ולכן שיעור האבחונים עשוי להיות גבוה יחסית. מדוע אנשים בזוגיות גרועה רוצים לאבחן את בן הזוג ... על הבן או הבת זוג: הוא חולה נפש, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית, וכדומה. הסיבה הרגשית לכך היא שאם מכריזים שלבן הזוג יש הפרעת אישיות, המשמעות היא שהצד המאשים (הקורבן) אינו צריך להודות באשמה או להכיר בכך שאולי גם לו יש חלק בבעיה. האם אפשר להימנע מאחריות בכך שמאשימים את השני? כן. מי שמאשים את השני ... אדם טוען בקלות כזו שבן הזוג הוא בעל הפרעת אישיות, הדבר עלול להעיד דווקא על כך שהוא מחפש פטור מלא מאשמה, כדי להמשיך לראות בעצמו צדיק ובשני חולה נפש. לכאורה, עצם קביעת ההאשמה המהירה הזו מראה שאולי הוא עצמו מאוהב יותר ... את עצמו. האם יש אנשים שבאמת סובלים מהפרעות אישיות קשות שאינן תלויות בזוגיות? ודאי שכן. יש אנשים עם הפרעות אישיות (פרנויה, פסיכוזה, הפרעות קשות אחרות), ואלו באות לידי ביטוי בכל תחומי החיים. אדם שהוא פרנואידי באמת, יחשוב שעוקבים אחריו ברחוב, בטלוויזיה, במשרד, בצורה שלא תלויה בכלל ... או יהירות. עם זאת, אבחון אמיתי של הפרעת אישיות נרקיסיסטית מחייב מצב קיצוני שבו התנהגות האדם חורגת מהנורמות המקובלות בכל סביבות החיים שלו, ולא רק מול בן זוג אחד. מה לעשות אם בכל זאת מרגישים שהצד השני משוגע או ... אמפתיה. האם אפשר לרפא אנשים שאובחנו בהפרעת אישיות? יש טענה שאפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות, כולל מי שמאובחן רשמית כבעל נכות נפשית. נטען כי לעתים אנשים שונים (כולל פסיכיאטרים) ממהרים לאבחן, אך גישה טיפולית נכונה ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה בדיבור הפרעה בזהות המינית הפרעה בי פולארית הפרעה ביכולת הזיהוי הפרעה ביפולרית הפרעה בתשוקה ... רגשית הפרעה רגשית זוגית הפרעה רגשית קומפולסיבית הפרעה של אנשים שמפסיקים להאמין באלוהים הפרעה של שליטה הפרעה של שליטה בדחפים הפרעות הפרעות אישיות הפרעות אכילה הפרעות אפקטיביות הפרעות בדיבור הפרעות בזהות המינית הפרעות בספקטרום הסכיזופרני הפרעות בשליטה בדחפים הפרעות בתשוקה המינית הפרעות דה פרסונליזציה הפרעות ... של ילדים הפרעות מיניות הפרעות מצב רוח הפרעות ניתוק הפרעות נפש הפרעות נפש אצל ילדים הפרעות נפשיות הפרעות נפשיות איך הן נוצרות הפרעות נפשיות אישיות הפרעות נפשיות אצל ילדים הפרעות נפשיות אצל מבוגרים הפרעות נפשיות אצל תינוקות הפרעות נפשיות בגלל הקורונה הפרעות נפשיות בגלל סמים הפרעות נפשיות בגלל שימוש בסמים הפרעות נפשיות ... של נפשיות של הפרעות של נפשיות של דתיים הפרעות שליטה בדחף הפרעות תפקוד הפרעת הפרעת ocd הפרעת odd הפרעת אחדות שקרית הפרעת אימפולסיביות הפרעת אישיות הפרעת אישיות אנטי חברתית הפרעת אישיות אנטי סוציאלית הפרעת אישיות בגלל הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות הפרעת אישיות בגלל חוסר משמעות בחיים הפרעת אישיות בגלל חיפוש משמעות בחיים הפרעת אישיות בגלל טראומה הפרעת אישיות בגלל לימוד תורה הפרעת אישיות בגלל לימודי יהדות הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה הפרעת אישיות בעקבות הטלת ספק הפרעת אישיות בעקבות חיפוש האמת הפרעת אישיות בעקבות טראומה הפרעת אישיות בעקבות לימוד ברסלב הפרעת אישיות בעקבות לימוד קבלה הפרעת אישיות בעקבות לימוד תורה הפרעת אישיות גבולית הפרעת אישיות גבולית של ילדים הפרעת אישיות דו קוטבית הפרעת אישיות די סוציאלית הפרעת אישיות מוזרה הפרעת אישיות מוכללת הפרעת אישיות מורכבת הפרעת אישיות מרובת פנים הפרעת
הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה
... זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא באה לידי ביטוי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הידועה גם כפיצול אישיות או הפרעת אישיות מרובת פנים, היא מצב שבו אדם חווה ניתוק בין חלקי האישיות שלו. אליעד כהן מתאר את המקרה של נערה בשם תהילה, שהיא דוגמה קיצונית לכך, עם כ - 30 זהויות שונות. הפרעה זו מתבטאת בכך שלעתים קרובות האדם לא זוכר את ההתנהגות ... של חלק מהזהויות שהוא נמצא בהן, כאשר כל דמות מייצגת צדדים שונים של האישיות. לדוגמה, תהילה עשויה להפוך לדמות של ילדה קטנה, ולהתנהג בצורה שונה ממה שהיא בדרך כלל, ולעיתים אף לא זוכרת את מה שעשתה בזמן הזהות האחרת. הפרעה זו נובעת ... האדם עובר פתאום לדמות אחרת. לדוגמה, נערה שתוך כדי שיחה עם המטפל עוברת לאישיות אחרת ואחר כך טוענת שהיא לא זוכרת את התנהגותה בזמן שהייתה בדמות השנייה. זהו ביטוי מובהק להפרעה. אליעד טוען שחשוב שהמטפל לא יראה סימני הפתעה או יחשוב שהמצב ... אלא ינסה להבין את המשמעות העמוקה של ההתנהגות ולסייע למטופל לקשר את חלקי האישיות השונים של עצמו. השלב הראשון בטיפול הוא שהמטפל ישוחח עם המטופל בשפה ובמונחים שהוא מבין, כדי להתחיל להבין את המהות של כל דמות ולמצוא את היתרון שכל אחת ... כדי לטפל במקור הרגשות והפחדים שמתעוררים בכל דמות. האם כל אדם סובל מפיצול אישיות? אליעד כהן מציין שלכל אדם יש באופן טבעי ריבוי דמויות פנימיות, ואין הכוונה שכל אדם סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית במובנה הקיצוני. כל אדם עשוי להתנהג בצורה ... אכזריות, אך זה לא אומר שהשינוי הזה מוביל לאובדן עצמי כמו במקרים של פיצול אישיות דיסוציאטיבי. איך אפשר להוכיח שהאדם זוכר את מה שקרה בדמויות אחרות שלו? אליעד מציע דרך להוכיח שהאדם הסובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית זוכר את מה שקרה בזמן שהיה בדמויות אחרות. הוא נותן דוגמה שבה מלמדים את האדם מידע חדש כאשר הוא נמצא בדמות מסוימת, ואז בודקים אם הוא זוכר את ... את תסמיני המחלה כאילו הם פיזיים. מהו הפתרון המעשי לטיפול באדם עם הפרעת אישיות מרובת פנים? הפתרון לטיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, לפי אליעד, הוא להבין את המהות של כל דמות ולהבין מה היתרון שהאדם מוצא בה. כל דמות מייצגת צורך או פחד פנימי, והמטרה היא לספק לאדם את הפתרון ... הצורך להזדהות עם דמות זו. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בפיצול אישיות? האם פיצול אישיות הוא אמיתי? מה הקשר בין טראומה לפיצול אישיות? איך מזהים הפרעת זהות דיסוציאטיבית? מהי השפעה פסיכוסומטית? האם ניתן לרפא הפרעת ריבוי אישיות? מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא באה לידי ביטוי? אליעד כהן מסביר על הפרעת זהות דיסוציאטיבית (DID), המכונה גם פיצול אישיות או הפרעת אישיות מרובת פנים, תוך התמקדות במקרה של נערה בשם תהילה, שיש לה כ - 30 זהויות שונות. הפרעה זו מתבטאת בכך שהאדם סובל מניתוק של זהותו, כשהוא עובר בין דמויות או אישיות שונות. לדוגמה, תהילה יכולה להיות בדמות של ילדה קטנה, ובמצב זה להתנהג באופן שונה לחלוטין ממי שהיא בדרך כלל, כאשר לעיתים היא כלל לא זוכרת מה קרה לה בזמן ... אליעד מתייחס לשאלה כיצד ניתן לאבחן ולטפל במצב של אדם הסובל מהפרעת אישיות מרובת פנים. הוא מתאר מצב בו הוא יושב עם נערה שסובלת מהפרעה זו, ובמהלך שיחה איתה, היא לפתע עוברת לדמות אחרת, ואז חוזרת וטוענת שהיא לא זוכרת מה קרה או מי ... בכך שהמטפל ידבר בשפה ובמונחים שהאדם מבין, ואז יעזור לו לקשר בין חלקי האישיות השונים שלו ולמצוא את היתרון שכל דמות מייצגת עבורו. האם כל אדם סובל מפיצול אישיות באופן מסוים? אליעד כהן מבהיר שלכל אדם יש באופן טבעי ריבוי דמויות פנימיות. לדוגמה, אדם יכול להתנהג בצורות שונות בהתאם לסיטואציה: לפעמים כועס מאוד (כמו ... (עבד), או אבוד (הומלס). ההבדל היחידי בין אדם רגיל למישהו שסובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית הוא במידת ההקצנה של הכניסה לדמות וההתכחשות לכך. כל דמות שמופיעה מייצגת משהו שהאדם עצמו מרגיש, אך מנסה להדחיק או להסתיר מעצמו. למשל, אם תהילה ... את מה שקרה בדמויות אחרות שלו? אליעד מציע דרך להוכיח שהאדם הסובל מהפרעת אישיות מרובת פנים זוכר למעשה את מה שקרה בזמן שהותו בדמויות אחרות. הוא מתאר דוגמה שבה מלמדים את האדם מידע חדש כשהוא בדמות מסוימת, כמו משה, ולאחר מכן, כאשר הוא ... אם הוא זוכר את המידע. אם הוא זוכר, זה אומר למעשה שזו אותה תודעה, אותה אישיות, ורק ההדחקה גורמת לו להתכחש לזיכרון. הוא נותן דוגמה קיצונית יותר להוכחת הזיכרון: אפשר ליצור התניה פיזית, למשל לגרום לכאב כאשר האדם נמצא בדמות מסוימת, ואז ... והוא הגיוני במסגרת הביולוגית. מהו הפתרון המעשי לטיפול באדם עם הפרעת אישיות מרובת פנים? הפתרון, לדברי אליעד, הוא להבין לעומק את המהות שעומדת מאחורי כל דמות. במקום להתייחס להתנהגות כחריגה או מוזרה, יש לברר מה היתרון שהאדם משיג ... הצורך שלו להתנתק מעצמו. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בפיצול אישיות? האם פיצול אישיות הוא אמיתי? מה הקשר בין טראומה לפיצול
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
... אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות כיצד נוצרת הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרת הפרעת אישיות או מחלת נפש עקב אמונות תפלות ומיסטיות, ומדוע אנשים הופכים פגיעים במיוחד לסכיזופרניה או פרנויה בעקבות אמונות אלו. לפי אליעד, אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות הפרעת אישיות הוא חוסר במשמעות בחיים. הוא מתאר מצב שבו אדם חש שאין לחייו משמעות, והחיים נראים לו חסרי טעם ומשעממים. אותו אדם אומר לעצמו: האם זה הגיוני שאקום כל יום, אלך לעבודה, ... פחד מקללות, פחד מעין הרע וחשש מכישופים. כאשר הפחד הזה מוקצן, נוצרת הפרעת אישיות מיסטית ממשית. האדם מתחיל לחשוב מחשבות פרנואידיות כגון מישהו עשה עלי כישוף, יש עלי קללה, או רודפות אותי רוחות רעות. כיצד נגרמת סכיזופרניה בעקבות אמונות תפלות? ... ברצינות במחשבות שליליות חסרות בסיס. הסיבה שאמונות כאלו הופכות להפרעת אישיות או למחלת נפש, לפי אליעד, היא משום שהאמונות התפלות מעניקות תחושת משמעות זמנית, אך באותה מידה גם מייצרות פגיעות רבה להחמרה במצבו הנפשי של האדם. איך לימודי יהדות ... כהן מרחיב גם על האופן שבו לימודי יהדות ולימוד תורה יכולים להוביל להפרעת אישיות. הוא מסביר כי אנשים רבים מחפשים משמעות בחיים דרך הדת והתורה, ודווקא מתוך החיפוש הזה הם נוטים להיכנס למצבים נפשיים בעייתיים. כאשר אדם מתחיל להאמין באמונה דתית ... התוצאה היא שהאמונה הדתית שלו הופכת ממקור לנחמה למקור לחרדה ולהפרעת אישיות אמיתית. מדוע החיפוש אחר משמעות יכול להיות מסוכן? הבעיה המרכזית שאליעד כהן מציין היא שהחיפוש אחר משמעות, כאשר הוא נעשה באופן נואש ומתוך ייאוש, הופך את האדם לפגיע ... להגיע במהרה למצב של הפרעה נפשית אמיתית. לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי הפרעות אישיות רבות, כולל סכיזופרניה והפרעה גבולית, יכולות להתפתח בעקבות אמונות מיסטיות ותפלות. הוא מדגיש שהסיבה הבסיסית לכך היא חיפוש משמעות נואש שנעשה ללא בסיס אמיתי במציאות, ... האם אמונות מיסטיות יכולות לגרום לסכיזופרניה? איך פחד משדים קשור להפרעת אישיות? מדוע אנשים מחפשים משמעות במיסטיקה? האם לימודי תורה עלולים לגרום להפרעה נפשית? מה גורם לאדם להאמין באמונות תפלות? כיצד פחד מעונשים של אלוהים משפיע על הנפש? האם יש קשר בין מיסטיקה להפרעת אישיות גבולית? הפרעת אישיות בגלל לימודי יהדות, הפרעת אישיות בגלל לימוד תורה, הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות, מה רע בלימוד תורה? הפרעת אישיות בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעת אישיות בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות, הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה, הפרעה ...
פיצול אישיות - ליהנות מפיצול אישיות / מה הצד החיובי של פיצול אישיות?
... אישיות - ליהנות מפיצול אישיות מה הצד החיובי של פיצול אישיות? פיצול אישיות היינו מצב שבו האדם מכיל בתוכו ישויות ואישיות שונות. כאשר הדבר הזה בא לידי ביטוי בצורה קיצונית, ובפרט כאשר אחת האישיות האלו מתנהגת בצורה חריגה, במקרה כזה אומרים שהאדם סובל מפיצול אישיות. יחד עם זאת, קיים גם מצב שבו האדם יכול ליהנות מפיצול אישיות ופיצול אישיות הוא מבורך. הכיצד? אז מי שיתבונן בעניין יראה כי הרעיון של פיצול אישיות מאפשר לאדם להכיל בתוכו מספר ישויות שונות. וזה לפעמים לא בהכרח רע. מתי? תשובה: לפעמים בחיים האדם צריך להכיל בתוכו ישויות מנוגדות, דבר שאינו אפשרי כישות אחת וכאישיות אחת, אלא לשם כך צריך ישות כזו שתצליח להכיל בתוכה ישויות שונות בצורה ככ חזקה, עד שזה יראה אפילו כפיצול אישיות. מי שיתבונן בעניין יראה כי החיים מלאים בהפכים. כל דרך שבה בוחר האדם ללכת, הרי שכאשר הוא בוחר בה, הוא גם בוחר לא ללכת בדרך ההפוכה שלה. ... השמח בחלקו, לבין הרצון העצמי להתקדם וכולי. ואם לא הייתה קיימת בעולמנו האפשרות לכך שהתודעה של האדם תחווה פיצול אישיות, הרי שהיה מאוד קשה לאדם להכיל בתוכו את שני הרגשות הנל. גם להיות שמח בחלקו, וגם לשאוף ולהתקדם. והצד החיובי שבגללו קיימת האפשרות של התודעה לחוות פיצול אישיות, הוא בדיוק בשביל המצב הזה שבו האדם יכול מהצד האחד גם לדוגמה להיות שמח בחלקו, וגם מהצד השני לשאוף ולהתקדם הלאה. וכיוב בכל שאר התכונות שבהן האדם צריך להכיל בתוכו שני רגשות שונים. בסיכומו של דבר הבנו כי לפעמים האפשרות של פיצול אישיות היא דווקא תכונה טובה וחיובית. ומה בעצם ההבדל שבין פיצול אישיות חיובי לפיצול אישיות לא חיובי? תשובה: כאשר יש לאדם פיצול אישיות לא חיובית, במקרה כזה האדם לא מצליח לאזן בין הכוחות השונים שיש בו. כאשר יש מאבק בין הכוחות השונים, הדבר הזה יוצר לחץ ובעיות. כמו כן קיים גם מצב שבו האדם לא מודע לשתי האישיות השונות שיש בתוכו. וכל ישות פועלת בצורה עצמאית ונפרדת בלי להיות מחוברת ומאוזנת על ידי הישות השנייה. לעומת זאת פיצול אישיות יכול להיות חיובי כאשר כל אחת מהישויות וצורת החשיבה השונה, כאשר כל אחת מהן מאזנת את הישות השנייה, וכאשר שתי הישויות מודעות זו לזו, וכאשר ...
פיצול אישיות - מהי המהות הרוחנית של פיצול אישיות? מה השורש של פיצול אישיות?
... אישיות - מהי המהות הרוחנית של פיצול אישיות? מה השורש של פיצול אישיות? פיצול אישיות היינו אישיות וישות אחת שמפוצלת למספר ישויות שונות. מהי המהות של פיצול אישיות? כל אדם מורכב משתי ישויות שונות. הישות האחת היא הישות של המודע של האדם והישות השניה היא הישות של התת מודע של האדם. ... הפנימי שבו, הרי שהוא סובל מפיצול אישיות. פיצול אישיות מקשה על האדם לדוגמה לקבל החלטות. פיצול אישיות יוצר ספקות אצל האדם לגבי הרצונות שלו ולגבי הבחירות שאותן הוא מבצע. האדם אינו יודע מה לבחור, מה לחשוב, מה להרגיש וכולי. ... הפנימי של האדם אינו סובל מפיצול אישיות, משום שהוא מודע לרובד החיצוני של האדם. אך כאשר הרובד החיצוני של האני של האדם אינו מודע לרובד הפנימי של האדם, הרי שהאדם חווה פיצול אישיות. לפעמים האדם מרוב לחץ מפחד להשתגע. הפחד להשתגע שורשו בכך שיש בתוך האדם המון דעות מנוגדות שמנהלות בתוך האדם את מלחמת ... הוא רוצה את הרצונות שלו. פיצול האישיות נובע מכך שהאדם אינו מודע לאני הפנימי שלו שמנהל את האני החיצוני של האדם. הדבר דומה לאדם שנמצא בתוך חלום. במקרה כזה ... החיצוני שלו, הרי שהוא סובל מפיצול אישיות , שיוצר פחדים ספקות וכולי. לסיכום: כדי למצוא ולהתחבר אל האני הפנימי של האדם, על האדם להסתכל היטב אל תוך עצמו ולראות ...
איך לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת
איך לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת
... לזהות כת? איך לזהות מנהיג כת? איך לא ליפול לכת? דפוסים של מנהיגי כתות, שכנוע של מנהיגי כתות, פולחן אישיות של מנהיגי כתות, פולחן אישיות בכת, פולחן אישיות של מנהיג כת, הערצה למנהיג כת, האם זו כת? סימנים שזו כת, משה רבנו, כת או דת מהם הסימנים והדפוסים ... בו. למשל, אם המנהיג טוען כי רק הוא יכול להסביר כיצד לשתות חלב כראוי, הם מאבדים את היכולת לחשוב באופן עצמאי ומאמצים פולחן אישיות. מהו פולחן אישיות? פולחן אישיות נוצר כאשר המנהיג שואף למרכוז סביב עצמו ולא סביב הרעיון. הוא הופך לדמות שהיא מקובלת כאחרונה במעלה, ... תוכל להגיע למטרה, כמו לדבר עם אלוהים או להבין את הרעיון, אז אתה בכת. מהם הסימנים לכך שמדובר בכת? איך מנהיג כת מפתח פולחן אישיות? מהם הדפוסים של תלות רגשית במנהיג כת? איך מזהים מנהיג כת? מהי כת וכיצד מזהים את מאפייניה? כת היא ... ברעיון למה טוב לשתות חלב, הם עוסקים יותר בהערצה או בסיפורים על המנהיג עצמו, וכך נוצרת תלות אישית בו. מדוע מתפתח פולחן אישיות סביב מנהיג הכת? פולחן אישיות נוצר כאשר הדגש עובר מהרעיונות המוצהרים של הכת אל המנהיג עצמו. המנהיג מרבה לספר על מעשיו, על ... הקרבה אליו בלבד אפשר להגיע ליעד המבוקש (למשל, להתקרב לאלוהים, להיטיב עם המדינה, או כל מטרה אחרת). דוגמאות נוספות לפולחן אישיות אפשר למצוא במושגים כמו סיפורי צדיקים, שבהם מודגשים הסיפורים האישיים על מנהיג רוחני במקום להתמקד ... אדם טוען אני אלוהים במובן שכולם, כולל בעלי החיים והדומם, הם ביטויים שווים של אותה מהות אלוהית, אז אין כאן עליונות או פולחן אישיות, ולכן זה לא מעיד על כת. מדוע חשוב להבדיל בין הרעיון לבין המנהיג? עיקר הטענה היא שאם אדם מקדם ... תוכלו לשמור שבת כראוי, רק אני מקושר לאלוהים), או מצריך סיפורי עלילות שמאדירים אותו, זוהי אינדיקציה חזקה למבנה של כת. פולחן אישיות כתות וסימני כת תלות רגשית סיפורי צדיקים מול רעיון רוחני קשר בין מטפל למטופל מתי כת הופכת להיות ...
האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש
האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש
... האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? איך אפשר לרפא הפרעות אישיות? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מתמודד עם השאלה אם ניתן לרפא את כל סוגי ההפרעות הנפשיות, כולל סכיזופרניה, פרנואיה והפרעות אישיות. בעוד שגישה רווחת מדברת על כך שההפרעות הנפשיות אינן ניתנות לריפוי מוחלט, אלא רק ניתן להסתפק בהפחתת התסמינים בעזרת תרופות, אליעד מציע ... טורדניות טיפול בהפרעות אישיות שיטות לפיתוח חשיבה הגיונית מהי הגישה הרווחת לגבי טיפול בחולי נפש? רבים מאמינים שלא ניתן לרפא לחלוטין אנשים עם הפרעות נפשיות, כמו ... פרנויה או הפרעת אישיות . לפי גישה זו, כל מה שאפשר לעשות הוא להעלים את התסמינים בעזרת תרופות, בתקווה שהתרופות יחלישו את ההתנהגות או המחשבות הבעייתיות. הרעיון ... שלהם חמור או איזו הפרעת אישיות יש להם. הוא גם סבור שאפשר לא רק להוציא אותם מההפרעה, אלא להפוך אותם לאנשים חכמים במיוחד, כאלה שיוכלו להצליח בכל תחום שיבחרו בו. אין ... כיצד משלבים בין מטרות אישיות לפיתוח חשיבה הגיונית? כל עוד לאדם יש מטרה כלשהי, אפילו מטרה פשוטה כמו לחמם את עצמו, לאכול בלי שיחסר לו אוכל או לקשור את השרוכים ... טורדניות טיפול בהפרעות אישיות שיטות לפיתוח חשיבה הגיונית במי אפשר לטפל? 2 אסטרטגיות טיפול במחלות נפש, הדרכת מטפלים, איך לעזור לחולה נפש? איך לעזור למי שסובל מהפרעה נפשית? הפרעת אישיות נדירה, איך להתמודד עם הפרעת אישיות? גמילה מכדורים פסיכיאטרים, רפוי מחלות נפש בלי כדורים, טיפול בהפרעה נפשית בלי כדורים, טיפול בסכיזופרניה בלי תרופות פסיכיאטריות ...
סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי
... פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי מה הקשר בין סכיזופרניה, פיצול אישיות והפרעה דיסוציאטיבית? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בהסבר מפורט ומעמיק על סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות ... את ההבדלים והקשרים בין ההפרעות השונות, תוך הצעת גישות חדשות לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי בבעיות אלה. האם פיצול אישיות הוא סוג של בחירה אישית? אליעד כהן טוען שהבסיס לכל הפרעות האישיות הוא סוג של בחירה פנימית שהאדם עושה, במודע או שלא במודע. הוא מסביר שכאשר אדם סובל מהפרעה כמו פיצול אישיות , הוא כביכול מחליף את הזהות שלו בזהות אחרת כדי להימנע להרגיש את החסרונות או הכאבים שקיימים באישיות המקורית שלו. לדוגמה, אדם שביצע פשע ואחר כך טוען שזה לא הוא אלא אישיות אחרת, למעשה מנסה לברוח מהחסרונות ... לבין אנשים נורמליים? אליעד כהן מסביר שאין הבדל מהותי בין אדם נורמלי לבין אדם שמאובחן עם סכיזופרניה או פיצול אישיות. ההבדל הוא רק בעוצמה של המצב ובמודעות של ... האדם להבין ולבחור באיזו זהות הוא רוצה להישאר. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בסכיזופרניה? האם פיצול אישיות הוא בחירה? טיפול בהפרעות דיסוציאטיביות מה ההבדל בין סכיזופרניה לפיצול אישיות?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אישיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אישיות, איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אישיות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, הדרכה, קואצ'ינג אישי בנושאי אישיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3164 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 10:28:44 - wesi4