ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך המוח? ✔האם וכיצד ניתן לשלוט במחשבות בצורה פשוטה? איך המוח והמחשבות שלנו עובדים? ✔מחשבות. כיצד הן עובדות? האם ניתן לשלוט בהן? כיצד באפשרותו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨האם וכיצד ניתן לשלוט במחשבות בצורה פשוטה? איך המוח והמחשבות שלנו עובדים?
מחשבות. כיצד הן עובדות? האם ניתן לשלוט בהן? כיצד באפשרותו של אדם לבחור על מה לחשוב? דע כי באפשרותך לבחור על מה לחשוב ועל מה לא לחשוב בצורה ממש פשוטה. כאשר אין ברצונך לחשוב על משהו, פשוט אל תחשוב עליו לחלוטין על ידי זה שתחשוב על משהו אחר ופשוט תתעלם מאותה המחשבה הלא חיובית לחלוטין כאילו היא לא קיימת בכלל!

המוח של האדם חושב כל הזמן כולל כאשר הוא ישן, מה שבעצם יוצר את החלומות. רק מאחר שלפעמים השינה עמוקה לכן לא זוכרים את המחשבות שהיו בשעת השינה, אבל בפועל, המוח של האדם חושב כל הזמן.

יחד עם זאת, המוח האנושי לא מסוגל לחשוב על 2 דברים במקביל אלא רק על דבר 1 בלבד בזמן נתון. גם כאשר נדמה לאדם כאילו הוא חושב על מספר דברים במקביל, בפועל, המחשבה של האדם עוברת מנושא לנושא בחלקיקי שניות. אבל היא לא חושבת על 2 הדברים במקביל אלא על כל דבר בנפרד ובפני עצמו. זאת בין השאר הסיבה מדוע השכל של האדם מוגבל לתפוש מציאות מושלמת. כי כאשר אתה חושב על משהו אתה לא מסוגל לחשוב על ההפך שלו במקביל וממילא לעולם לא ניתן לדמיין משהו מושלם לחלוטין, כי כל דבר לעולם יהיה חסר את ההפך של המהות שלו כפי שהתבאר כאן.

נמצא אם כן כי המוח של האדם מוגבל לחשוב בנקודה מסוימת בציר הזמן רק מחשבה אחת בלבד. והדבר הזה כמובן הוא זה שמאפשר לנו לשלוט במחשבה, על ידי זה שבוחרים להתרכז במשהו אחר.

אדם שעובד ותוך כדי זה שומע מוזיקה. מצד אחד הוא עובד ומרוכז בעבודה, אבל מצד שני הוא נהנה ומקשיב למוזיקה אז האם הוא חושב על 2 דברים במקביל?

התשובה כמובן היא שלא. המחשבה של אותו אדם פועלת בצורה של "הלוך ושוב", ז"א חלק מהריכוז של האדם בחלקיק שניה חושב על העבודה ובחלקיק שניה אחר הוא מקשיב למוזיקה או למה שמדברים איתו (כאשר ה"דבק" שבין 2 המחשבות הוא תת המודע).

אבל בחוש ניתן לראות כי כאשר האדם באמת צריך להתרכז במשהו, כגון כאשר הוא באמת צריך להתרכז בעבודה או דווקא כאשר הוא מעוניין להתרכז במוזיקה שהוא שומע תוך כדי עבודה, הרי שבחוש אנחנו רואים כי אותו אדם מפסיק לבצע את הפעולה האחת לטובת ריכוז בפעולה האחרת.

אילו היה ניתן לחשוב על 2 דברים במקביל, מדוע צריך להפסיק משהו אחד כדי להתרכז בשני?

נמצא אם כן כי גם כאשר אנחנו כאילו חושבים על 2 דברים במקביל, כגון לאכול ולקרוא תוך כדי, או לעבוד ולשמוע מוזיקה תוך כדי וכל כיו"ב, הרי שבפועל, רמת הריכוז של האדם יורדת, כי המחשבה שלו פועלת במצב של "הלוך ושוב" ( + העמסת יתר על התת מודע שמנווט בין המחשבות) ולכן כאשר אנחנו באמת רוצים להתרכז במשהו, אנחנו חייבים להיות קשובים רק לאותו הדבר בלבד, כי המוח האנושי מסוגל לחשוב בזמן נתון רק על דבר 1 בלבד. וזה הדבר שבעצם מאפשר לנו לא לחשוב על משהו, על ידי זה שאנחנו יכולים לבחור להתרכז בדבר אחר.

נוסיף נקודה נוספת ונאמר כי לא לחשוב על משהו פירוש לא לחשוב על אותו הדבר לחלוטין. וניתן דוגמה מנושא של חינוך ילדים. נניח שילד קטן מפחד מהחושך כי הוא מדמיין שיש בחושך איזו מפלצת. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם דבר כזה היא לגרום לילד להבין מה "כן" יש בחושך, דהיינו לדוגמה להחשיך את החדר בצורה הדרגתית ולהראות לו שהמיטה והשולחן והכל אותו הדבר בדיוק למרות שרמת החושך משתנה וכיו"ב.

מצד שני טעות תהיה לנסות לנהל עם הילד דו שיח על כל דבר שנובע מכך שכאילו כן יש שם משהו בחושך.

ז"א כל משפט שהורה אומר לילד שלו שההיתכנות של אותו המשפט נכונה רק אם אכן יש בחושך מפלצת, כל משפט כזה ולא משנה מהו, משדר לתת ההכרעה של הילד שבאמת יש שם משהו.

לעומת זאת מאחר שבאמת אין שם שום דבר, לכן צריך לדבר עם הילד עם מה שכן יש שם, דהיינו על המציאות האמיתית שאין לה שום קשר בשום צורה לפחד של הילד ושהיא נכונה לחלוטין גם בלי קשר לדמיון של אותו הילד.

אותו הדבר בדיוק רלוונטי גם לגבי לא לחשוב על דברים. נניח לדוגמה שברצונך לשכוח X כלשהו ולא לחשוב עליו יותר לחלוטין. הרי שבאותו הרגע כל מחשבה שהנכונות שלה נובעת מאותו X, הרי שכל מחשבה כזאת לא עוזרת לך לשכוח את X אלא דווקא מזכירה לך אותו. לדוגמה נניח שהחלטת לא לחשוב על X. זה בעצם אומר שאסור לך לחשוב גם לא על האם אתה עדיין חושב על X, האם כבר שכחת את X, האם אתה באמת כבר לא חושב על X או כל מחשבה דומה שאפשרית רק אם X קיים.

אם אינך רוצה לחשוב על X הרי ש X אינו קיים יותר וממילא לא ניתן לחשוב עליו, גם לא על האם הוא עדיין קיים וכיו"ב. ומאחר שהמחשבה שלנו מסוגלת לחשוב רק על דבר 1 בזמן נתון, ומאחר ואנחנו בוחרים על מה לחשוב, הרי שאם אדם רוצה לא לחשוב על X, אז הוא צריך לא לחשוב עליו בשום צורה לחלוטין כנ"ל, בדיוק כמו שהוא לא חושב על דברים אחרים שלא קיימים לחלוטין בשום צורה.

למה הדבר דומה? לאדם שרודפים אחריו אנשים ובכל פעם כאשר הוא מצליח לברוח ולהתרחק מהם, הוא עוצר לרגע אחד ומנסה למצוא את אלו שרודפים אחריו ושואל אותם האם כבר הצלחתי לברוח מכם, האם אתם עדיין יודעים איפה אני. אדם כזה לדוגמה, כמובן שהוא לעולם לא יצליח להתחמק כי הוא במו ידיו גורם לאותם אנשים לדעת תמיד היכן הוא והוא בעצמו גורם לכך שהם ימשיכו לרדוף אחריו. וכמה שההתנהגות הזאת של אותו אדם נראית לא הגיונית, הרי שזה מה שהאדם עושה בפועל, כאשר הוא מצד אחד רוצה לשכוח את X, אבל מצד שני מנסה לחשוב על האם הוא עדיין חושב על X.

והדברים בעיקר אמורים כלפי כל הנושא של חרדות ופוביות שאלו מחשבות שהאדם יודע שאין להן שום קשר למציאות בשום צורה והן קיימות עבורו רק בעולם הדמיון. מחשבות כאלו כמובן אין תועלת לאדם בהן בשום צורה, מאחר שאין להן שום קשר למציאות. וכאן באה לידי ביטוי העוצמה של השליטה במחשבה, כי כאשר באות לאדם מחשבות של חרדה ופחדים לא הגיוניים וכל מיני פוביות למיניהן, הרי שעל האדם לא לחשוב על אותן חרדות בכלל, וז"א לא לחשוב גם לא על האם הוא עדיין חושב עליהן וכיו"ב.

כי הבדיקה של האדם אני עדיין חושב על X, גורמת לך לחזור שוב פעם אל Xוליצור ולהעצים אותו מחדש. ולכן אם וכאשר תוקפת את האדם חרדה או גם כאשר עוברות לאדם מחשבות לא חיוביות בראש, הרי שבאותו הרגע צריך פשוט לבחור לחשוב על משהו אחר ולא לבדוק האם אני עדיין חושב על X, אלא פשוט להתרכז לחלוטין במשהו אחר ופשוט לא להלחם במחשבות הטורדניות בכלל.

וזאת בדיוק הסיבה מדוע הדרך הטובה ביותר להלחם ברע היא אך ורק על ידי עשיית טוב בלבד ולא בשום דרך אחרת. כי כאשר האדם מנסה להלחם ברע, הרי שהוא מוסיף שמן למדורה וממשיך לגרום לרע להתקיים ולפתח שורשים. ולכן כאשר אדם רוצה להיגמל מדפוס מסוים, עיקר ההתמקדות של האדם לא צריכה להיות באיך הוא מפסיק לעשות את X אלא באיך הוא עושה כמה שיותר את ההפך של X. לדוגמה כאשר יש לך הרגל ולא משנה מהו או כמה זמן יש לך אותו וברצונך לשנות אותו, באותו הרגע עליך למקד את כל הריכוז שלך לא בכך שאתה רוצה לשנות אותו אלא בכך שאתה רוצה לרכוש דפוס התנהגות אחר חיובי יותר. האדם הוא סוג של כלי קיבול שלעולם הוא לא ריק. באפשרותך לבחור במה למלא אותו, אך ריק הוא לעולם לא יהיה.

אין אדם בלי דפוסי התנהגות שליליים שאין לו דפוסי התנהגות חיוביים. אין אדם שלא מרגיש רע שהוא גם לא מרגיש טוב. תמיד האדם מרגיש משהו ותמיד האדם רגיל ורוצה לעשות משהו מסוים. ולכן כאשר בונים את הרצון החיובי, זה יוצר הצלחה אוטומטית וגורם לרע להעלם מעצמו.

ז"א כדי להפסיק לעשות משהו מסוים, פשוט צריך להתחיל לעשות את ההפך שלו, אבל לא כדי להלחם ברע, אלא כדי לעשות טוב. האנרגיה של האדם שמשנה את דפוסי ההתנהגות שלו לא צריכה להגיע מכך שהוא רוצה להפסיק לעשות X אלא מכך שהוא רוצה להיות חיובי יותר וכדי שהחיים שלו יהיו טובים יותר.

הלב של האדם הוא כמו חדר שיש בו חושך ואור. לא קיים מצב שאין בו לא חושך ולא אור. תמיד יש שם משהו ורמה מסוימת כלשהי של אור ושל חושך. (אור מייצג אנרגיה וכשם שלא ניתן מבחינת הפיזיקה להגיע לקור / חום אין סופי שתלויים כמובן ברמת האנרגיה, כך גם לא ניתן להגיע לחושך מוחלט לחלוטין בלי שום רכיב של אור ולהפך. בדיוק כמו שאין מספר הכי גדול / קטן). ולכן לנסות לגרש את החושך בלי לנסות להדליק את האור, זה רק גורם לאדם להתיש את עצמו ולהתייאש. ומשום כך הדבר הטוב ביותר לעשות הוא, ליצור אנרגיה ולהגביר את כמות האור שבחדר ולאט לאט יהיה יותר ויותר אור.

חשוב על כך, כי כל הייאוש שיש לאדם נובע מדבר אחד בלבד והוא שהאדם נלחם ברע במקום להלחם בעד הטוב. עיקר הקושי שלך כאדם ועיקר מחשבות הייאוש שיש לאדם לא נובעות מכך שאין טוב בעולם, אלא הן נובעות מכך שבמקום שהאדם יתקרב לטוב ממקום של אהבה, הוא מנסה להלחם ברע ממקום של כעס.

כאשר אדם מתמקד במשהו חיובי, באותו הרגע בדיוק החיים שלו נהיים טובים יותר בדיוק ביחס ישיר וכפי הרמה שבה הוא התמקד בחיובי.

ז"א להיות חיובי זה טוב, לא בגלל שזה יביא לך בעתיד הצלחה וכולי, אלא בגלל שבאותו הרגע ממש החיים שלך נהיים טובים יותר.

כאשר אדם מבין את הדבר הזה, אדם כזה תמיד ינסה להיות כמה שיותר חיובי אפילו לרגע אחד ואפילו אם הוא ידע מראש שהוא לא יצליח להחזיק יותר מרגע אחד, עדיין הוא יתחזק להיות חיובי באותו הרגע אפילו קצת. ולמה?

כי באותו הרגע ממש טוב לו יותר. אז למה שלא יהיה לך טוב רגע אחד יותר?

לסיכום: המחשבה של האדם והחיים של האדם הם בשליטתו. באפשרותו של האדם לבחור לגרש את החושך מחייו על ידי זה שהוא פשוט יפסיק להלחם בחושך ובמחשבות הרעות ופשוט ישתדל כמה שיותר למלא את עצמו בחיובי. ככל שתתמקד יותר בחיובי, כך ממש באותו הרגע החיים שלך יהיו טובים יותר. בהצלחה.

במאמר זה יש תשובות לשאלות רבות כגון: כיצד תשלוט במחשבות שלך? כיצד תהיה מסוגל שלא לחשוב על דברים שמטרידים אותך? מדוע קשה לאנשים להצליח שלא לחשוב על דברים שמטרידים אותם? כיצד אנשים במו ידיהם גורמים לעצמם למחשבות טורדניות? האם לאדם יש בחירה להחליט שלא לחשוב על משהו מסוים? האם אדם יכול לאלץ את עצמו שלא לחשוב על מה שמטריד אותו?

מה לעשות נגד חרדות ומחשבות שרצות ורודפות אחריך? האם אנחנו יכולים לחשוב על כמה דברים במקביל? כיצד עובדות המחשבות של האדם? מהו מנגנון המחשבות של האדם וכיצד שולטים בו? כיצד תשלוט במחשבות שלך בצורה הפשוטה ביותר? כיצד להצליח לחשוב רק על מה שכן רוצים לחשוב? מאיפה נובעת הטעות שאדם לא יכול לשלוט במחשבות שלו? למה זה ממש פשוט לחשוב רק על מה שכן רוצים לחשוב עליו? ועוד
פחד מהחושך הדרך הטובה ביותר לטעות אנרגיות דפוסי התנהגות חשיבה כפייתית ההתנהגות שלי חינוך ילדים להפסיק לעשות משהו אובססיה טורדנית כפייתית ילד בחרדות איך המוח בצורה פשוטה המוח המחשבות שלנו לשלוט לשלוט במחשבות מוח מחשבות עובד עובדים שליטה במחשבה
אושר למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור
אושר למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור
... למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? ההרצאה עוסקת בקונספטים של אושר וכאב ממנקודת המבט של המוח האנושי. אחד הרעיונות המרכזיים שהוצגו היה שהתחושות של רע לי או טוב לי אינן בהכרח נכונות או מוחלטות. אליעד ... אליעד גם הבהיר שהמוח לא תמיד יכול להבדיל בין דמיון למציאות. אם אנחנו לא בטוחים במחשבות שלנו, זה עלול להוביל לתחושות סבל או אי - שקט. איך המוח לא רוצה דברים? כחלק מההסברים שהוצגו, אליעד הציע כי אנשים יכולים לחוות תחושות של לא רוצה את זה, אך לא בהכרח להיות בטוחים בזה. פעמים רבות, ישנו ספק במחשבותיהם: האם אני באמת לא רוצה את זה? זאת תוצאה של האי - ודאות במוח, שמקשה עליו להרגיש בוודאות. דמיון או מציאות: איך המוח מבין את מה שהוא חווה? אחד הרעיונות המהותיים שהועלו היה שהמוח לא תמיד יכול להבחין בין דמיון למציאות. לדוגמה, אם אדם שואל את עצמו האם באמת כואב לי? הוא למעשה מטיל ספק בהרגשה ... שמאחורי תחושות רע ישנה אפשרות לראות את הטוב. כך כמו במרור, שאם תמתין רגע ותבין את המצב כפי שהוא, תוכל להרגיש טוב יותר. מה זה אושר? איך המוח מרגיש רע? האם דמיון הוא מציאות? מהו הספק במחשבה? איך המוח מבין דברים? האם המוח יכול להרגיש טוב? ...
על החיים ועל המוות, לא מת או חי, חי או לא מת, איך המוח מפרש? איך המוח עובד? NLP, לא רוצה למות, רוצה לא למות, לא רוצה לחיות, התאבדות, איך המוח חושב? איך המוח מבין? להתאבד, חיים או מוות
על החיים ועל המוות, לא מת או חי, חי או לא מת, איך המוח מפרש? איך המוח עובד? NLP, לא רוצה למות, רוצה לא למות, לא רוצה לחיות, התאבדות, איך המוח חושב? איך המוח מבין? להתאבד, חיים או מוות
... החיים ועל המוות, לא מת או חי, חי או לא מת, איך המוח מפרש? איך המוח עובד? NLP, לא רוצה למות, רוצה לא למות, לא רוצה לחיות, התאבדות, איך המוח חושב? איך המוח מבין? להתאבד, חיים או מוות איך המוח מפרש את החיים והמוות? בהרצאה זו אליעד כהן מסביר לעומק כיצד המוח שלנו מפרש את המושגים חיים ומוות, מה ההבדל בין הרצון לחיות לבין הפחד למות, ... המוח שלנו משתמש בשפה, באסוציאציות ובמשמעות הרגשית שאנו נותנים לכל מילה. מהי הפסיכולוגיה של פחד ממוות? איך המוח מפרש חיים ומוות? מה ההבדל בין לא רוצה למות ורוצה לחיות? האם המוח מבדל בין החיים למוות? מה הקשר בין התאבדות לפחד ממוות? איך המוח מפרש את החיים והמוות? ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד המוח מפרש את המושגים חיים ומוות, וכוללת דיונים בנוגע לפסיכולוגיה של פחד ממוות, ... שלנו, והאם החוויה הפיזית והרגשית של חיים שונה ממה שאנו תופסים כלא מת. מהי הפסיכולוגיה של פחד ממוות? איך המוח מפרש חיים ומוות? מה ההבדל בין לא רוצה למות ורוצה לחיות? האם המוח מבדל בין ...
איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית
איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית
איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית איך יכול להיות שהמוח חושב שמשהו קיים? כאשר אדם אומר שמשהו קיים, לדוגמה יש כוס, למעשה מתרחשים כמה ... בין הזיכרון לבין ההבנה של המציאות? כדי להבין איך המוח חושב או תופס מציאות כלשהי, אליעד מסביר את מושג הרשימו. רשימו הוא זיכרון או שארית של מחשבה קודמת שממשיך להתקיים בתודעה. למשל, אם אדם ... מוחלט, ולכן אין צורך בחיפוש אחר משמעות נפרדת. איך המוח חושב? מה זה רשימו? האם אפשר לדעת בוודאות? איך המוח מבין? האם יש הבדל בין יש לאין? מהי מודעות עצמית? ...
איך המוח חושב? איך המוח עובד? תפישת הזמן, תפישת המקום, תפישת השינויים, איך המוח מבדיל? מרחב המקום, מרחב הזמן
איך המוח חושב? איך המוח עובד? תפישת הזמן, תפישת המקום, תפישת השינויים, איך המוח מבדיל? מרחב המקום, מרחב הזמן
איך המוח חושב? איך המוח עובד? תפישת הזמן, תפישת המקום, תפישת השינויים, איך המוח מבדיל? מרחב המקום, מרחב הזמן איך המוח חושב ומבין את המציאות? בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר בפירוט רב את אופן פעולתו של המוח, תפיסת הזמן והמקום, ואיך נוצרים שינויים והבדלים בתודעה שלנו. המטרה של ... את הבעיה באמצעות השאלה מה מבדיל בין רגע אחד לשני. הוא טוען שהמוח מבצע חלוקה בין הרגעים, ומחליט שרגע אחד הסתיים ורגע חדש החל. אבל איך נקבעים הגבולות הללו? איך המוח יודע בדיוק מתי רגע מסוים מסתיים ורגע אחר מתחיל? כאן אליעד מציג את הפרדוקס: אם רגע אחד הוא המשך מוחלט של הקודם, לא ניתן יהיה להבדיל בין הרגעים. מצד שני, ... נגיד שהוא דומה במשהו לדברים מוכרים אחרים - בצבע, בצורה או בגודל. לעומת זאת, משהו חדש לחלוטין לא היה ניתן להשוואה או הבנה, והמוח לא היה יכול לתפוס אותו. כיצד המוח מזהה שינויים? אליעד מסביר שהמוח מזהה שינויים על ידי השוואה של אירועים או רגעים לרגעים קודמים. הוא נותן דוגמה של נפילת שלג: כשאדם קם בבוקר ורואה שלג חדש ... גדול? הרי כל פתית שלג הוא שינוי נפרד בפני עצמו, אך המוח רואה את זה כשינוי כולל ואחיד. האם אפשר לתפוס שני שינויים בו זמנית? אליעד מחדד את הבעיה עוד יותר: איך המוח מסוגל לתפוס כמה דברים או שינויים בו זמנית? הרי לכאורה, אדם יכול לחשוב רק על דבר אחד בכל רגע. כדי להבין שיש שינוי, המוח חייב להשוות בין כמה דברים בו זמנית - אירוע נוכחי לאירוע קודם. איך זה אפשרי? הוא מסביר שישנן שכבות שונות של מודעות ושל תת - מודע שפועלות במקביל ומאפשרות תפיסה זו. איך המוח יוצר הבדלים בין דברים שונים? אליעד עובר לנושא ההבדלים בתפיסה: איך המוח יודע להבדיל בין אובייקטים שונים, כמו בין קיר לכיסא? המוח מזהה קבוצות של אטומים או של אלקטרונים, ומחליט שיש הבדל בין קבוצה אחת לאחרת. אבל בפועל, אם ... הסוף את הפרדוקסים ואת הסתירות הללו. כשמבינים לחלוטין את שני הצדדים המנוגדים, אז מתאפשרת ההבנה שאין הבדל בין יש לאין, בין עבר לעתיד ובין אובייקט אחד לאחר. איך המוח חושב? האם כל רגע הוא חדש? מה זה תפיסת הזמן? איך נוצרים שינויים בתודעה? האם אפשר לחשוב שתי מחשבות בו זמנית? כיצד המוח מבדיל בין דברים? איך מתמודדים עם פרדוקסים בתפיסה? ...
איך המוח יודע? איך המוח לומד? איך תינוק לומד? איך המוח חושב? התפתחות המוח, התפתחות הקוגניציה, מה קדם למה? הביצה או התרנגולת, פרדוקסים במציאות, התפתחות החשיבה
איך המוח יודע? איך המוח לומד? איך תינוק לומד? איך המוח חושב? התפתחות המוח, התפתחות הקוגניציה, מה קדם למה? הביצה או התרנגולת, פרדוקסים במציאות, התפתחות החשיבה
איך המוח יודע? איך המוח לומד? איך תינוק לומד? איך המוח חושב? התפתחות המוח, התפתחות הקוגניציה, מה קדם למה? הביצה או התרנגולת, פרדוקסים במציאות, התפתחות החשיבה איך המוח יודע דברים חדשים? הנושא שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא שאלת הידיעה, כלומר: איך המוח יודע? איך אנחנו לומדים דברים חדשים? ואיך בכלל ... הוא דבר חדש עבורו. איך בדיוק נוצרה הידיעה החדשה הזאת במוח שלו? אליעד טוען שמכיוון שידיעה חדשה אינה חומר שניתן פשוט להוסיף, נוצרת בעיה פרדוקסלית: איך המוח מוסיף ידיעה חדשה, שהיא לכאורה יש מאין? האם יש ... כן חשים שמחויב שיהיה דבר שקדם לדבר אחר, אחרת קשה לנו להבין איך בכלל משהו נוצר. אליעד מבהיר שכמו בשאלת הידיעה, גם כאן מדובר בפרדוקס שבו לא ברור איך המוח יודע דברים מלכתחילה, והפתרון אינו לוגי ואינו ... כל החוויה שלנו בעולם. אליעד מסכם בכך שאין לשאלה הזאת תשובה ברורה ופשוטה, אבל עצם החקירה שלה היא זו שיכולה להביא אותנו לשינוי מהותי בתפיסת העולם. איך המוח לומד? איך תינוק לומד לתקשר? מה קדם למה ביצה או ...
איך המוח חושב? איך המוח מנתח מידע? איך המוח מפרש? עובדות ופירושים, מחויב ואפשרי, מהות וצורה, ניתוח סיטואציה, ניתוח תהליכים, מה חושבים עליך? עובדה או פירוש, מהות או צורה
איך המוח חושב? איך המוח מנתח מידע? איך המוח מפרש? עובדות ופירושים, מחויב ואפשרי, מהות וצורה, ניתוח סיטואציה, ניתוח תהליכים, מה חושבים עליך? עובדה או פירוש, מהות או צורה
איך המוח חושב? איך המוח מנתח מידע? איך המוח מפרש? עובדות ופירושים, מחויב ואפשרי, מהות וצורה, ניתוח סיטואציה, ניתוח תהליכים, מה חושבים עליך? עובדה או פירוש, מהות או צורה איך המוח מפרש מידע ומה ההבדל בין עובדות לפירושים? אליעד כהן מסביר איך המוח חושב ומנתח מידע, כאשר הנושא המרכזי הוא ההבחנה בין עובדות ... לבין פירושים, ובין מהות לבין צורה, וכך לשמור על בהירות מחשבתית ואובייקטיביות גבוהה יותר בניתוח המציאות. איך המוח מפרש מידע? ההבדל בין עובדות לפירושים מה זה מחויב ואפשרי? ...
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
... המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד? האם באמת קיים עבר, או שהכל נמצא רק עכשיו? אליעד כהן מסביר את אחד הסודות הגדולים של המוח האנושי: כיצד המוח תופס זיכרון וזמן. רוב האנשים רגילים לחשוב שיש עבר, הווה ועתיד, אך ... מיד את התחושה שלנו לגבי הזמן שבו האירוע מתרחש, למרות שהתמונה לא השתנתה כלל. איך המוח מחליט אם הזיכרון אמין? אליעד כהן ממשיך להסביר שהמוח מייחס רמות ... מגבילות ולאפשר לו להגיע לתפיסה רחבה יותר של האמת. האם העבר באמת קיים? איך המוח תופס זיכרונות? האם אפשר לחשוב על דבר והיפוכו בו זמנית? מה ההבדל ...
בינה מלאכותית, אינטליגנציה מלאכותית, רובוט אנושי, אלגוריתם אנושי, איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך המוח פועל? רובוטיקה, אונה ימנית, אונה שמאלית, אונות המוח, סרוטונין, התודעה האנושית
בינה מלאכותית, אינטליגנציה מלאכותית, רובוט אנושי, אלגוריתם אנושי, איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך המוח פועל? רובוטיקה, אונה ימנית, אונה שמאלית, אונות המוח, סרוטונין, התודעה האנושית
... מלאכותית, רובוט אנושי, אלגוריתם אנושי, איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך המוח פועל? רובוטיקה, אונה ימנית, אונה שמאלית, אונות המוח, סרוטונין, התודעה האנושית האם ניתן ליצור רובוט אנושי עם אינטליגנציה כמו של ... רובוט אנושי באמת, עלינו לדעת תחילה מהי התודעה, איך המוח עובד, ומה הם אותם מנגנונים פנימיים הגורמים לנו לחוש תחושת אני. הטעות הנפוצה, לטענתו, היא שאנשים מניחים שבינה מלאכותית קיימת כבר ... חלקי של האדם, ולא יצירה מושלמת הזהה לבן אדם. איך המוח חושב? האם ניתן ליצור תודעה מלאכותית? מהי אינטליגנציה מלאכותית? מה ההבדל בין רובוט לאדם? האם קיימת בחירה חופשית באמת? מהי תחושת ...
איך המוח מזהה פרצופים? איך המוח חושב? איך ליצור עניין? איך למצוא עניין? איך לא להשתעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך להפוך אין ליש? איך למצוא הבדלים? איך המוח עובד? חלק 1
איך המוח מזהה פרצופים? איך המוח חושב? איך ליצור עניין? איך למצוא עניין? איך לא להשתעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך להפוך אין ליש? איך למצוא הבדלים? איך המוח עובד? חלק 1
איך המוח מזהה פרצופים? איך המוח חושב? איך ליצור עניין? איך למצוא עניין? איך לא להשתעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך להפוך אין ליש? איך למצוא הבדלים? איך המוח עובד? חלק 1 איך המוח מזהה פרצופים? המוח מזהה פרצופים באמצעות תהליך שבו הוא מפריד בין פרט לפרט, ומאתר הבדלים קטנים ודקים שמאפשרים ... ולהימנע משעמום חייב למצוא הבדלים, אפילו במקומות שנראים דומים לחלוטין. איך המוח מזהה פרצופים? איך לא להשתעמם? איך למצוא עניין? למה אלוהים ברא את העולם? איך להבדיל בין דברים דומים? איך להפוך ...
תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, בעיות בתקשורת, איך לגרום למישהו להבין אותך? למה לא מבינים אותך? איך האדם מבין דברים? איך המוח מפרש דברים? איך המוח חושב? איך המוח מבין? חוסר הבנה
תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, בעיות בתקשורת, איך לגרום למישהו להבין אותך? למה לא מבינים אותך? איך האדם מבין דברים? איך המוח מפרש דברים? איך המוח חושב? איך המוח מבין? חוסר הבנה
... להבין אותך? למה לא מבינים אותך? איך האדם מבין דברים? איך המוח מפרש דברים? איך המוח חושב? איך המוח מבין? חוסר הבנה מהם האתגרים בתקשורת בין אישית? ההרצאה עוסקת בתקשורת בין אישית, ... לשתות, בגלל שמה שאמרנו לא תמיד מעביר את כוונתנו במדויק. איך המוח מפרש את מה שנאמר? המוח של כל אחד מפרש את הדברים בצורה שונה, זה תלוי בזיכרון האישי ... בין אישית? למה לא מבינים אותי? מהו תהליך הפרשנות במוח? איך המוח מפרש את המילים? מהו זיכרון ותקשורת? האם יש פתרון מוחלט לתקשורת לא ברורה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם וכיצד ניתן לשלוט במחשבות בצורה פשוטה? איך המוח והמחשבות שלנו עובדים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך המוח?, איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך המוח?, מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לאורח חיים בריא, מאמן אישי לאורח חיים בריא, מאמן לזוגיות בתחום איך המוח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 14:33:45 - wesi4