ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שריר ✔כשאתה מתאמן, על מה אתה חושב? על המשקל? על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨כשאתה מתאמן, על מה אתה חושב? על המשקל? על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג / בודי בילדינג
כשאתה מתאמן, באפשרותך לחשוב ולהיות ממוקד בדברים שונים, שישפיעו על צורת האימון שלך ועל הצורה שהוא משפיע על הגוף שלך. לדוגמה:

1 - באפשרותך לחשוב על המשקל: ז"א שאתה חושב על איך להזיז את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. דהיינו, אתה מבצע תרגיל, שבו אתה אמור להזיז משקל מסוים מנקודה 1 לנקודה 2 ואתה מתמקד באיך לגרום למשקל לזוז, מנקודה 1 לנקודה 2.

במה אתה לא מתמקד? אתה לא מתמקד לדוגמה, באיזה שרירים הפעלת כדי להזיז אותו. אתה לא מתמקד האם עשית את התרגיל "נכון". אתה לא מתמקד איך הגוף שלך הזיז אותו, האם באמצעות השרירים שלך, או באמצעות המפרקים והעצמות שלך. אתה גם לא מתמקד האם הזזת את המשקל עם תנופה, "רימית" קצת. וכל מיני שיקולים אחרים. העיקר שאתה מתמקד בו, זה, להזיז את המשקל, מנקודה 1 לנקודה 2.

מתי טוב לחשוב כך? תשובה: כאשר אתה בתחרות (פאוור ליפטינג) והמטרה שלך היא להעביר את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. וגם שם עליך לעשות זאת ע"פ חוקי התחרות.

2 - באפשרותך לחשוב על התרגיל / התנועה: ז"א שאתה עושה תרגיל מסוים, שצריך לעשות אותו "בצורה מסוימת". ואתה מתמקד בלעשות אותו בצורה ספציפית. אתה פחות חושב על איך להזיז את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. אתה פחות חושב על כמה משקל אתה מזיז. אתה יותר חושב על זה שתעשה את התנועה בצורה נכונה עד כמה שאתה מבין ויכול. יחד עם זאת, אתה כמובן לא חושב על השריר כדלקמן.

מתי זה טוב? תשובה: אם אתה לא בתחרות כלשהי וברצונך לשמור על הבריאות שלך לאורך זמן, אז כדאי שתחשוב על זה שאתה עושה את התרגיל בצורה נכונה.

3 - באפשרותך לחשוב על השריר: ז"א שכאשר אתה עושה את התנועה, אתה לא חושב על להזיז את המשקל מנקודה לנקודה, אתה גם לא חושב על כמה משקל אתה מרים ואתה גם לא חושב על לעשות את התנועה נכון / לעשות את התרגיל נכון. כי גם זו חשיבה פרימיטיבית יחסית.

לעשות את התרגיל נכון / בצורה נכונה, זו נגזרת של מטרת התרגיל. ובד"כ מטרת התרגיל היא הפעלת שרירים מסויימים. ומכאן נגזרת הצורה הנכונה של התרגיל. ולכן, הכי טוב להתמקד בשרירים הספציפיים שאתה רוצה להפעיל במהלך התרגיל.

דהיינו, כאשר אתה מבצע תרגיל כלשהו ותנועה כלשהי, תשאל את עצמך, איזה שריר (חלק בגוף) אתה רוצה לאמץ במהלך התנועה. המשקל שאתה מרים, הוא רק עוזר לך לאמץ את השריר שלך, אבל הוא לא אמור לעניין אותך כשלעצמו. אתה עושה את התנועה, כדי לפתח את השריר שלך, באמצעות מתיחה והארכה שלו עם המשקל, והתנגדות וכיווץ שלו, נגד המשקל.

דמיין שהשריר שלך הוא גומיה. ואתה נעזר במשקולת, כדי להאריך את הגומיה. ואח"כ אתה נותן למוח שלך פקודה, לכווץ את השריר ולקצר את האורך של הגומיה (השריר), נגד ההתנגדות של המשקל. זה כל מה שאמור לעניין אותך.

לדוגמה, תרגיל כפיפת מרפקים, שעובד על שריר הבייספס (שריר יד קדמית). כאשר אתה עושה אותו, אל תחשוב על להזיז את המשקל מנקודה לנקודה. גם אל תחשוב על איך לעשות את זה נכון. כן תחשוב על שריר הבסייפס שלך, על איך הוא מתארך כאשר המשקל מושך את היד למטה. ועל איך אתה מכווץ את השריר שלך, כדי להרים את המשקל למעלה.

תנסה להאריך את השריר כמה שיותר (זהירות לא להיפצע!). תנסה להרגיש את השריר שלך מתארך ונמתח (אחרי חימום בלי משקל כמובן!). נסה לגרום לשריר שלך להתארך לאט לאט (כיווץ אקסצנטרי / מאמץ אקסצנטרי). תרגיש את השריר נמתח ומתארך, כאשר המשקל גורם לשריר להמתח. ואתה משחרר לאט לאט את השריר. ולא לשחרר את השריר בבת אחת, כי אז הוא פחות מתאמץ. ואז המפרקים בולמים את המשקל, במקום שהשריר יעשה את העבודה (שאז כשהבלימה מגיעה מהמפרק, יש בזה המון חסרונות).

עכשיו נסה לכווץ את השריר, נגד ההתנגדות של המשקל. נסה לכווץ את השריר כמה שיותר. המשקל עוזר לך שתהיה לך התנגדות לשריר שלך. המשקל לא נגדך, הוא בעדך.

ככל שתחשוב יותר על הכיווץ של השריר, ככה באמת השריר שלך יתאמץ יותר. הרבה יותר מאשר אם תרים עוד משקל, אבל תעביר לדוגמה את העומס למפרקים שלך וכיו"ב.

השריר שלך מכווץ? יופי! באפשרותך להחזיק כך כמה שניות, להרגיש אותו עוד קצת. באפשרותך להרגיש היכן במהלך התנועה החלק שהכי קשה לך, ולהתמקד בו (זווית ישום). באפשרותך להרגיש איזה חלק בשריר שלך מתאמץ יותר, ולשחק עם זה בהתאם. ועוד ועוד.

הדבר הזה נקרא: קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר. תחשוב על השריר, שאתה רוצה לאמץ אותו. לא על להזיז את המשקל ולא על התנועה. תחשוב על השריר שלך. תרגיש אותו נמתח ומתכווץ. חוץ ממנו, תנסה ששום שריר אחר בגוף שלך לא יזוז. שאר השרירים בגוף שלך יכולים להיות רפויים או מכווצים. מה שחשוב זה, שהם לא יזוזו במהלך התרגיל. אם עוד שרירים זזים, התרגיל פחות יעיל לשרירי המטרה. אם אתה מרגיש את הכאב במפרקים, הרי שהתרגיל הופך להיות מסוכן.

למי זה מומלץ? תשובה: למי שרוצה לראות תוצאות בצורה המהירה ביותר. למי שרוצה לשמור על הבריאות שלו כמו שיותר. למי שלא נמצא בתחרות כלשהי. למי שרוצה להתאמן בצורה החכמה ביותר. אם מבינים את זה, מכאן יש עוד הרבה שיטות שיפורים ודרכים להיכן להתקדם.

אז מעכשיו, אל תעשה יותר תרגיל שנקרא "כפיפת מרפקים". תעשה תרגיל שנקרא "הפעלת שריר הבייספס". וכיו"ב לגבי כל שאר התרגילים. תחשוב מנקודת המבט של השריר שעובד, ולא מנקודת המבט של התרגיל / המשקל / התנועה / כל סיפור אחר.

כמובן שבהתחלה זה יכול להיות קשה. כגון: לדעת לזהות את התחושה בשריר / במפרק? לדעת איזה שריר מופעל בתנועה? לדעת איזו תנועה לעשות כדי להפעיל כל שריר? לדעת איך לשלוט בכל השרירים בגוף ולהפעיל רק שריר ספציפי במהלך התנועה? אבל כדאי מאוד לנסות להבין את הדברים האלו, כי בסופו של דבר, זו הדרך היעילה ביותר להתאמן נכון, בלי להיפצע, בלי עומס יתר, לראות תוצאות וכולי.
שיקולים נקודת מבט להרים חפצים כבדים בצורה נכונה קושי לא להיפצע מאמץ אקסצנטרי להבין דברים חסרונות להרים בצורה נכונה משקל כבד שרירי הקיבורת לגרום לשרירים bodybuilding power lifting powerlifting איך להתאמן אימון אימונים בודי בילדינג בודיבילדינג במהלך אימון בניית גוף המוח להתאמן מוח על מה לחשוב במהלך האימון פאוור ליפטינג פאוורליפטינג פיתוח גוף קשר בין המוח לבין השריר קשר מוח לשריר קשר מוח שריר קשר שריר מחשבה שריר שרירים תנועה תרגיל
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
הכנסה אקטיבית אופי של מנהל טוב התנהגות לא ראויה של מורה רוחני תסמונת קשר קארמתי לנהל זוגיות פחד לאבד את השכל להתמודד עם פחד לא הגיוני תחושת כעס עצמי למה יש חרדה חברתית? האם מישהו אוהב אותי? האם ניתן לאהוב שוב אחרי בגידה? האם אפשר להיות מאושר? ילדים זה שמחה בגידה פוגעת טיפול בחרדה בדייט לפני קבלת החלטה החלטות מצוינות התמודדות עם פרידה זוגית להתמודד עם רצונות מה רע בסרטוני מוטיבציה? רע להצליח בחיים למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? משכנעים לקוח ילד מנודה הילד עושה סמים מודעות עצמית אמיתית הדרך הרוחנית של אליעד כהן הפרעות נפשיות ומיניות ההיגיון של השיגעון החזרת אהבה מיסטית קשה לחזור להיות עם אקסית לאורך כל טווח התנועה איך לא לקרוע שריר? אחריות אלוהית אינטליגנציה ואמונה באלוהים הארה רוחנית ושלמות להגיע להארה רוחנית אמיתית האם כדאי להפוך להיות אלוהים? להיות אלוהים חלש איך עושים כסף מכל דבר? איך להתעשר אם אני גרוע בהכל? מטרת החיים בימות המשיח מה קורה אחרי שמשיגים את מטרת החיים? חרדה חיובית הנאה שלמה בחירה חופשית על הכל מי אני אם אין בחירה חופשית? האם אפשרית בריאה יש מאין? הגדרת הבורא עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, מאמן אישי לדיאטה, קואצ'ר אישי בנושאי שריר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2051 שניות - עכשיו 17_10_2026 השעה 05:26:49 - wesi4