ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוצה לחשוב ✔רוצה לחשוב כמו בן אדם? תאכל כמו בן אדם! חלק 2 ✔המשך מ: רוצה לחשוב כמו בן אדם ? תאכל כמו בן אדם! חלק 1. זה כמובן *לא* אומר.....
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 רוצה לחשוב כמו בן אדם? תאכל כמו בן אדם! חלק 2
המשך מ: רוצה לחשוב כמו בן אדם ? תאכל כמו בן אדם! חלק 1.

זה כמובן לא אומר שהאדם צריך לאכול מזון אורגני וכיו"ב, אבל זה בהחלט אומר שאין לו לאדם לאכול משהו שאינו בריא, לפחות לא בצורה יזומה.

ככל שהאדם אוכל יותר מזון לא בריא, כך הוא נהיה טיפש יותר ויותר. כך הוא מחזק את הטיפשות שבו. כי כל פעולה שאדם עושה מחזקת בו או את השכל או את הטיפשות. ולאכול לא בריא, זה חיזוק של הטיפשות. ומה העונש של הטיפש? תשובה: שהוא טיפש. טיפשות כמובן היא עונש. חייו של הטיפש תמיד יהיו פחות טובים מאשר של החכם. וחכם הוא מי שחי טוב מבחינה נפשית.

אכילה לא בריאה, כוללת בתוכה את כל המצבים שבהם האדם כבר סיים לאכול, אבל הוא דוחס עוד אוכל. הוא "מרחם" על האוכל ואוכל אותו. בעלי חיים לדוגמא, ברגע שהם שבעים, הם מפסיקים לאכול. בן אדם שאוכל ואוכל סתם כך, הרי שמצבו גרוע יותר מאשר בהמה. ומה קורה לאדם שלוקח את השכל שלו ומחליש אותו באכילה לא ראויה? תשובה: הוא מקבל עונש. העונש הוא טיפשות. והטיפשות יוצרת כעסים, חוסר סבלנות, חוסר מצב רוח וכולי.

ולכן, ברמה המעשית, האדם צריך לזכור תמיד את המטרה שלשמה הוא אוכל. בדיוק כמו שבעלי חיים (לא מבויתים) אוכלים רק למטרת הישרדות בלבד, הם צדים למטרת הישרדות בלבד, הם "יוצאים לעבודה" למטרת הישרדות בלבד, הם נלחמים למטרת הישרדות בלבד וכולי. מה שמאפשר להם לא להיות בלחץ של החיים, ולחיות בצורה רגועה.

האדם שיש לו שכל צריך לחיות טוב יותר מאשר בעלי חיים. ואיך? על ידי שימוש בשכל! האדם צריך להתרגל לאכול בצורה נכונה ולא בטעות בצורה משמינה או לא בריאה. זה לא אומר לא לאכול, זה גם לא אומר לעשות דיאטות שונות ומשונות. זה כן אומר לאכול בצורה מאוזנת, בצורה מסודרת כמו בן אדם. לאכול מתוך ישוב הדעת. לאכול למטרת בריאות ולא למטרת סיפוק צרכים רגשיים.

אם אין לך מצב רוח, שב עם עצמך, צא לחופש, תירגע, תחשוב על החיים, על עצמך, מאין באת ולאן אתה הולך. תירגע ותייצר אצל עצמך את השמחה הפנימית מבפנים. אל תאכל כאמצעי ליצור מצב רוח. כי אכילה למטרת יצור מצב רוח, אכילה שנעשית למטרת סיפוק צרכים רגשיים, אכילה כזאת דומה לחלוטין לשתיית מי ים. בהתחלה זה מרווה, אבל תוך כמה דקות זה מצמיא יותר מאשר קודם.

אכילה שיוצרת תחושה מלאכותית של סיפוק רגשי, רק גורמת לנזק. כי במקום שהאדם אחת ולתמיד יעמוד אל מול עצמו, ויתמודד עם עצמו, שזה משהו טוב לחלוטין. במקום זה הוא בורח מעצמו אל האוכל. האדם אוכל בצורה לא נכונה רק בגלל חוסר שמחה. עצבות יוצרת אכילה לא נכונה, כפי שניתן כמובן לראות בחוש, שאנשים אוכלים מחמת חוסר מצב רוח.

אך באמת הדרך הנכונה לייצר מצב רוח, היא לא על ידי פעולות חיצוניות, אלא על ידי פעולות פנימיות. דהיינו להיות קצת בשקט עם עצמך. להירגע. לעצום את העיניים. לסתום את האוזניים. לשתוק. להיות עם עצמך. לחשוב בהיגיון. להבין שאין ממה להילחץ. להבין שהמציאות היא טובה ורק הדמיונות של האדם הורסים לו את החיים.

חוסר מצב רוח, הוא מצב נפשי. הגוף בריא, אבל הנפש פחות בריאה. אוכל פיזי הוא מזון לגוף. אך ההיגיון מבין מיד, כי כדי לעזור לנפש, לשם כך צריך לאכול מזון רוחני. מזון רוחני היינו חשיבה חיובית, רוגע, התבוננות עצמית, לקרוא איזה משהו חיובי וכולי. (ראה גם: מהי איכות המזון התודעתי שאתה אוכל? אולי הוא מקולקל / רעיל?).

בשורה התחתונה, אם אין לך מצב רוח, טפל בזה בצורה נכונה, אך לא באמצעות אכילה. כי אכילה למטרת יצור מצב רוח, משיגה את הפעולה ההפוכה. מאחר שהיא מחזקת אצל האדם את חוסר השכל, ואז כמובן החיים לא נהיים טובים יותר אלא להפך כנ"ל...

ונחזור לעניין האוכל הבריא. זה בכלל לא משנה כמה אוכל לא בריא האדם אוכל. כי זה עניין קריטי לחלוטין. כל טיפת אוכל שהאדם אוכל שהיא לא בריאה, כנגדה יוצאת ממנו טיפה אחת של שכל. זה לא משנה אם זה פעם בשבוע או בשנה. כל פעולה שהאדם עושה שנוגדת את השכל, גם אם היא חד פעמית, עדיין היא גורמת לו לנזק חד פעמי. מה שגורם נזק לאדם, זה לא האוכל הלא בריא עצמו. מה שגורם את הנזק, זה שהאדם מחזק אצל עצמו בטעות את הדמיונות שלו ולא את השכל שבו.

ברגע שהאדם במקום להשתמש בשכל שלו ולחיות בצורה בריאה, ברגע שהוא נותן לדמיון שבו להתגבר על השכל, והוא מאפשר לעצמו לטעות ולאכול לא בריא, או לעשות כל פעולה אחרת לא בריאה כגון עישון וכיו"ב, כל דבר כזה מחזק באדם את הטיפשות שבו.

לעומת זאת, מי שאוכל כמו בן אדם בצורה הגיונית בלבד, על ידי זה הוא מקבל שכר במזומן. ברגע שהשכל חזק יותר, באותו הרגע הרגשות שלו הופכים להיות חיוביים יותר. כי שכל = רגשות חיוביים. חוסר שכל = רגשות שליליים.

לסיכום: אכילה ותזונה נכונה. האכילה של האדם משפיעה על בריאותו הנפשית.

ככל שהאדם אוכל בצורה בריאה יותר ונכונה יותר, דהיינו לא "מנשנש" סתם ככה אוכל, אלא אוכל כמו בן אדם נורמאלי, על ידי זה הוא מחזק בעצמו את השכל שלו, והופך את החיים שלו הפנימיים לטובים יותר.

וזכור! מעט גם כן טוב. כל רצון חיובי שיש לאדם גם הוא טוב.

ז"א גם אם קשה לך לשנות את הרגלי האכילה והתזונה שלך בבת אחת, עדיין תמשיך לרצות לעשות את זה. גם אם אתה בטעות אוכל בצורה לא בריאה, עדיין תוך כדי (וגם לפני ואחרי) זה תגיד לעצמך, שאתה רוצה לאכול בצורה בריאה. תשטוף לעצמך את המוח מכל הדמיונות שיש בו. תנקה את הראש שלך מהדמיונות שאומרים לו לאכול בצורה לא בריאה.

מעט גם כן טוב. כל רצון חיובי הוא טוב. כל מחשבה חיובית היא טובה. אם אינך יכול לעשות משהו, אז תרצה אותו ותחזק את הרצון שלך לעשות אותו. בסוף הרע יעלם מעצמו ויישאר רק הטוב בלבד. בהצלחה.


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

" [יש בעולם אור וטוב מאוד גדול] שֶׁהוּא מֵאִיר בְּכָל הָעוֹלָמוֹת, מִכָּל שֶׁכֵּן בָּעוֹלָם הַזֶּה, וְאַף עַל פִּי כֵן אֶצְלוֹ [אצל האדם האור הזה] אֵינוֹ מֵאִיר כְּלָל, אַדְּרַבָּא הוּא חשֶׁךְ אֶצְלוֹ.

[והסיבה לכך שהאור הגדול הזה הוא חשך אצל האדם, היא] מֵחֲמַת עֲכִירַת הַמַּעֲשִׂים וּכְסִילוּת הַשֵּׂכֶל [של האדם], שֶׁעַל יְדֵי מַעֲשִׂים רָעִים נִתְחַשֵּׁךְ שִׂכְלוֹ בִּכְסִילוּת, דְּהַיְנוּ דֵּעוֹת נִפְסָדוֹת...

כִּי עַל יְדֵי מַעֲשֵׂיהֶם הָרָעִים [של בני האדם, על ידי זה] אֵינָם יְכוֹלִים לְהִשְׁתַּמֵּשׁ כְּלָל בְּשִׂכְלָם לְהֵיטִיב, כִּי אִם לְהָרַע. וְעַל יְדֵי כְּסִילוּת הַשֵּׂכֶל, עַל יְדֵי זֶה אֵינוֹ יָכוֹל לִרְאוֹת וּלְהָבִין [כמה טוב יש במציאות].

[אז מה צריך לעשות? ] וְהַתִּקּוּן לָזֶה, [כדי] לְהַכְנִיעַ וּלְבַטֵּל כְּסִילוּת הַשֵּׂכֶל, הוּא עַל יְדֵי בְּחִינַת... אֲכִילָה... וְזֶה מֵחֲמַת שֶׁיְּנִיקַת הַכְּסִילוּת הוּא מִשָּׁם [הטיפשות שבאדם מתחזקת מצורת האכילה שלו]...

וְאָז כְּשֶׁ [צורת]... הָאֲכִילָה [של הבן אדם היא]... כָּרָאוּי, אֲזַי נִכְנָעִים הַכְּסִילוּת [אז הטיפשות שבו נכנעת]... וְעַל כֵּן עַל יְדֵי אֲכִילָה [בצורה ראויה, על ידי זה] נִכְנָע הַכְּסִילוּת וְנִתְרוֹמֵם [ומתחזק] הַשֵּׂכֶל... כִּי עַל יְדֵי הָאֲכִילָה [בצורה ראויה, על ידי זה] נִכְנָע הַכְּסִילוּת וְנִתְגַּדֵּל הַשֵּׂכֶל.

אֲבָל כְּ [אשר האדם] אוֹכֵל כְּזוֹלֵל וְסוֹבֵא... אֲזַי מִתְגַּבֵּר הַכְּסִילוּת עַל הַשֵּׂכֶל. אֲבָל עַל יְדֵי אֲכִילָה כָּרָאוּי נִכְנָעִין [הדמיונות שיש לאדם]... [כי] עַל יְדֵי פְּגַם הָאֲכִילָה, עַל יְדֵי זֶה נוֹתֵן כּחַ לְהַכְּסִילוּת, וְנַעֲשֶׂה מִטּוֹרֵף, טֵרוּף הַדַּעַת [מי שאוכל כמו טורף, נעשה מטורף], שֶׁמִּתְגַּבֵּר עַל יְדֵי זֶה כַּנַּ"ל"

"כְּ [אשר האדם] אוֹכֵל יוֹתֵר מִמַּה שֶּׁצָּרִיךְ, הוּא בְּחִינַת מַאֲכַל בְּהֵמָה. כִּי גֶּדֶר הָאָדָם לֶאֱכל רַק כְּפִי מַה שֶּׁצָּרִיךְ, וּכְשֶׁאוֹכֵל יוֹתֵר הוּא מַעֲשֵׂה בְּהֵמָה, שֶׁאוֹכֶלֶת וְלוֹעֶסֶת כָּל הַיּוֹם...

נִמְצָא [כי כאשר האדם אוכל בצורה לא ראויה, אז הוא] יּוֹצֵא מִגֶּדֶר אָדָם לְגֶדֶר בְּהֵמָה... הַיְנוּ שֶׁגֶּדֶר אֱנוֹשִׁי לְמַעְלָה מִמֶּנּוּ, כִּי הוּא לְמַטָּה מִגֶּדֶר אָדָם, כִּי יָרַד לְגֶדֶר בְּהֵמָה"

"הַשֵּׂכֶל שֶׁל הָאָדָם יָכוֹל לַעֲמד כְּנֶגֶד כָּל הַתַּאֲווֹת [הרצונות הלא חיוביים]... כִּי יֵשׁ לְכָל אֶחָד חָכְמָה בְּכחַ, רַק שֶׁצְּרִיכִין לְהוֹצִיאָם מִכּחַ אֶל הַפּעַל. וּבָזֶה הַשֵּׂכֶל לְבַד שֶׁיֵּשׁ לְכָל אֶחָד בְּכחַ חָכְמָתוֹ דְּהַיְנוּ מַה שֶׁיֵּשׁ לוֹ מֵעֶצֶם בְּרִיאָתוֹ... בְּכחַ חָכְמָתוֹ לְבַד יָכוֹל גַּם כֵּן לַעֲמד כְּנֶגֶד הַתַּאֲווֹת.

וַאֲפִלּוּ מִי שֶׁכְּבָר נִמְשַׁךְ אַחַר תַּאֲווֹת עוֹלָם הַזֶּה וְעָבַר מַה שֶּׁעָבַר, וְנִפְגַּם שִׂכְלוֹ וְנִתְבַּלְבֵּל וְנִתְמַעֵט, אַף עַל פִּי כֵן בִּמְעַט מְעַט שֵׂכֶל הַנִּשְׁאָר יָכוֹל גַּם כֵּן לַעֲמד. וַאֲפִלּוּ נְקֻדָּה אַחַת מִן הַשֵּׂכֶל יְכוֹלָה לַעֲמד כְּנֶגֶד כָּל הָעוֹלָם עִם הַתַּאֲווֹת [הרצונות הלא חיוביים] "

"וּבֶאֱמֶת אֵין שׁוּם רַע בָּעוֹלָם, רַק כֻּלּוֹ טוֹב. אַךְ עִקַּר הַצַּעַר שֶׁיֵּשׁ לָאָדָם מֵהַיִּסּוּרִין שֶׁעוֹבְרִים עָלָיו, חַס וְשָׁלוֹם הוּא רַק מֵחֲמַת שֶׁלּוֹקְחִין מֵהָאָדָם הַדַּעַת [השכל], עַד שֶׁאֵין יָכוֹל לְהִסְתַּכֵּל עַל הַתַּכְלִית, שֶׁהוּא כֻּלּוֹ טוֹב, וְאָז מַרְגִּישׁ צַעַר וּכְאֵב הַיִּסּוּרִין כִּי כְּשֶׁיֵּשׁ לוֹ דַּעַת, וּמִסְתַּכֵּל עַל הַתַּכְלִית, אֵינוֹ מַרְגִּישׁ כְּלָל הַצַּעַר שֶׁל הַיִּסּוּרִין"

כל הייסורים שיש לאדם אינם אלא מחמת חסרון הדעת!

"דַּע! שֶׁכָּל מִינֵי צַעַר וְכָל הַיִּסּוּרִים אֵינָם רַק מֵחֶסְרוֹן הַדַּעַת, כִּי מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ דַּעַת... אֵין לוֹ שׁוּם יִסּוּרִין, וְאֵינוֹ מַרְגִּישׁ שׁוּם צַעַר... וְאַף עַל פִּי שֶׁיֵּשׁ יִסּוּרִין שֶׁבְּהֶכְרֵחַ מַרְגִּישִׁים אוֹתָם, כְּגוֹן הַיִּסּוּרִים שֶׁבָּאִים מֵחֲמַת הַהַרְכָּבָה [ייסורים פיזיים בגוף], כְּמוֹ יִסּוּרִים שֶׁיֵּשׁ מִיצִיאַת הַנְּשָׁמָה מִן הַגּוּף, וְהֵם יִסּוּרֵי הַחוֹלֶה שֶׁבָּאִים מֵחֲמַת שֶׁמַּתְחֶלֶת הַנְּשָׁמָה לְהִתְפַּשֵּׁט מִן הַגּוּף, וּמֵחֲמַת שֶׁנִּקְשְׁרָה הַנְּשָׁמָה בְּהַגּוּף בְּקֶשֶׁר אַמִּיץ וְחָזָק, עַל כֵּן בְּהֶכְרֵחַ מַרְגִּישׁ הַיִּסּוּרִים בְּעֵת הַפֵּרוּד, אַף עַל פִּי כֵן הַיִּסּוּרִים קַלִּים מְאד וְנוֹחִים לְהִתְקַבֵּל... וּמִכָּל שֶׁכֵּן שְׁאָר מִינֵי צַעַר וְיִסּוּרִין שֶׁאֵין מַרְגִּישִׁין כְּלָל כְּשֶׁיֵּשׁ לוֹ דַּעַת כַּנַּ"ל, וְעִקַּר הַצַּעַר מֵהַיִּסּוּרִין, הוּא מֵחֲמַת שֶׁנּוֹטְלִין מִמֶּנּוּ הַדַּעַת כְּדֵי שֶׁיַּרְגִּישׁ הַיִּסּוּרִין"
בעולם תחושה לחיות טוב שמח לטעות עבודה ליצור רבי נחמן מברסלב האדם צריך התמודדות עם לחיות טוב יותר לחשוב רוצה רוצה לחשוב רצון
איך לגרום למישהו לעשות מה שאתה רוצה? איך ליצור התניה סמויה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור לחץ פסיכולוגי? איך לעשות מניפולציה רגשית? איך לשכנע אנשים? איך לשלוט בתת מודע?
... בין המחשבה שאותה הוא לא רוצה לחשוב, לבין המחשבה שאתה לא רוצה שהוא יחשוב. ועליך לגרום לאותו האדם להגיע למצב, שבכל פעם שהוא יחשוב בצורה שונה ממה שאתה רוצה שהוא יחשוב, ושבכל פעם שהוא יעשה דבר שונה ממה שאתה רוצה ... יחשוב את הדבר שאותו הוא לא רוצה לחשוב. ובמידה והצלחת למצוא מחשבה שאותה האדם השני שונא ולא רוצה לחשוב אותה, ובהנחה שהצלחת ליצור התניה מחשבתית במוח של האדם השני, בין ההזדהות שלו עם מה שהוא חושב כרגע ושאתה רוצה שהוא לא יחשוב את זה, לבין מה שהוא לא רוצה לחשוב, הרי שבכך בעצם אתה גורם לו לעשות את מה שאתה רוצה שהוא יעשה, ושהוא יחשוב את מה שאתה רוצה שהוא יחשוב. לדוגמא מתחום חינוך ילדים: נניח שאתה רוצה לגרום לילד שלך לאכול את ארוחת ... התניה בין המחשבה שהילד לא רוצה לחשוב, לבין המחשבה שהוא חושב. דהיינו, לגרום לילד לחשוב, שאם הוא לא יאכל את ארוחת הבוקר שלו, זה יגרום לכך שכלב ינשוך אותו, כי הילד יהיה חלש ולא יוכל להתגונן מפניו וכיוב. שאז במידה ... זה אומר עליו דבר שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו וכיוב. אבל לפעמים, מדובר כמובן על מניפולציה אמיתית. שבה אין בהכרח קשר בין מה שהאדם עושה או לא עושה, לבין מה שהוא מפחד שיקרה לו או לא יקרה לו. ולפעמים יש אפילו קשר ... זה אומר עליו דבר שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו וכיוב. וכאן כמובן אני מסביר את המנגנון שעומד מאחורי העניין. ואחדד, לא מדובר כאן בטכניקה של הפחדה ושל יצירת פחד ויצירת חרדה אצל השומע בלבד. אלא יש כאן דבר יותר עמוק, ... טוב. והמחשבות שהאדם לא רוצה לחשוב, הן רבות ומגוונות. כגון לדוגמא שהאדם לא רוצה לחשוב שהוא נשרף באש. שזה בעצם מה שנקרא מפחד להישרף באש. כי פחד להישרף באש, הוא בעצם חוסר הרצון של האדם לחשוב על זה שהוא נשרף באש. וזאת כמובן הפחדה ויצירת חרדה אצל השומע. אבל יש עוד מחשבות שהאדם לא רוצה לחשוב אותן. כגון לדוגמא מחשבות שפוגעות לאדם בדימוי העצמי שלו. כגון לדוגמא שהאדם לא רוצה לחשוב על עצמו שהוא טיפש, ושהוא לא שווה כלום, ושהוא אדם רע, ושהוא לא ראוי וכיוב. שאלו מחשבות שבדכ האדם מעדיף שלא לחשוב אותן על עצמו. והרעיון הוא, שקיימת האפשרות לגרום לאדם לחשוב ... גנאי אחר שהאדם לא מוכן ולא רוצה לחשוב על עצמו. כמו מתחום הורים וילדים, שילד קטן שאומר לאבא שלו, אתה לא אוהב אותי ולכן אתה לא קונה לי דבר כלשהו. שהוא בעצם יוצר אצל ההורה התניה סמויה שאומרת, שזה שההורה לא קונה ... את הילד שלו. וההורה שלא רוצה לחשוב על עצמו שהוא לא אוהב את הילד שלו, אז זה גורם לו ללכת לקנות לילד את מה שהילד רוצה שיקנו לו. כי הוא מאמין שבאמת זה שהוא לא קונה לילד את הדבר, הרי שזה אומר עליו שהוא לא הורה ... שהילד עשה עליו, לא רוצה לחשוב על עצמו שהוא הורה רע, והוא עושה את מה שהילד רצה שהוא יעשה. והרעיון הוא, שהאדם לא רוצה לחשוב מחשבות מסוימות. בין אם אלו מחשבות שהאדם לא רוצה לחשוב שיקרה לו דבר רע כזה או אחר. ובין אם אלו מחשבות שהאדם לא רוצה לחשוב דברים רעים על עצמו ועל אנשים שחשובים לו וכיוב. ועליך לאתר את המחשבות האלו. ולגרום לשומע להאמין (אם זה שקר) או להבין (אם זו האמת), שאם הוא יחשוב יעשה כך או אחרת, הרי שזה ... לו לחשוב, מחשבות שהוא לא רוצה לחשוב אותן. ויש כאן מניפולציה עוד יותר מתוחכמת, והיא שלפני שאתה מאשים בן אדם במשהו, עליך לגרום לו לומר במו פיו, שהוא חושב שזה רע להיות הדבר שבו אתה הולך להאשים אותו. לדוגמא: אם ... גזען וכיוב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו, יכול להיות שכדי להסיר מעצמו את האשמה, הוא ינסה לעשות את מה שאתה רוצה שהוא יעשה ולחשוב ולהסכים עם מה שאתה רוצה שהוא יסכים, גם אם אין בכלל קשר ואפילו יש קשר הפוך ... מהמחשבה שהוא דבר שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו, שזה גורם לו לצאת מהאיזון שלו, וגורם לו לאבד את העשתונות ולחשוב בצורה לא הגיונית ולהסכים עם מה שאומרים לו, גם אם זה לא הגיוני. כך שלפני שאתה הולך להאשים מישהו ... טובים ומחשבות טובות שהוא רוצה לחשוב על עצמו, כאשר הוא חושב עושה דבר כלשהו שאתה רוצה שהוא יעשה. שאז האדם עושה את מה שאתה רוצה שהוא יעשה, כדי להרגיש את הרגשות הטובים שצפים בו, כאשר הוא חושב בצורה כלשהי ועושה ... שאתה דבר כלשהו שאתה לא רוצה לחשוב על עצמך. ובצורה כזאת, ההתניה היא ברורה ביותר לשומע. והוא יכול להזדעזע ממה שהאשימו אותו. אבל בו זמנית, הוא גם יכול להטיל ספק, האם באמת אם הוא עושה X, זה אומר עליו Y. ולכן, ...
טכניקת שכנוע, שיטת NLP, טכניקת NLP, לימוד NLP, טכניקת מכירות, טכניקת שיווק, יצירת התניה, לתת כדי לקבל, ללמוד NLP, ללמוד מכירות, איום סמוי, תגמול סמוי, ללמוד לשכנע, סודות השכנוע
טכניקת שכנוע, שיטת NLP, טכניקת NLP, לימוד NLP, טכניקת מכירות, טכניקת שיווק, יצירת התניה, לתת כדי לקבל, ללמוד NLP, ללמוד מכירות, איום סמוי, תגמול סמוי, ללמוד לשכנע, סודות השכנוע
... שיאבד את המחמאה שנתת לו - לכן נוצרת אצלו מוטיבציה פנימית לאבד את המחמאה. הוא יחשוש לאבד את המחמאה שנתת לו ולכן יעדיף להסכים איתך. אליעד מדגיש שאתה צריך לבדוק מה האדם רוצה לחשוב על עצמו, לדוגמה שהוא חכם או נבון, ואז להכניס את ההסכמה שרצית להשיג בצורה כזאת: אדם אינטליגנטי כמוך ברור שיסכים לכך, או מישהו עם ניסיון חיים כמו שלך בטוח יבין שזה ... כי אחרת הוא עלול לפחד שהמחמאה שנתת לו לא נכונה. מה זה איום סמוי בשכנוע? אליעד מתאר טכניקה נוספת - יצירת איום סמוי. כאן אתה עושה את ההפך מהמחמאה: אתה בודק מה האדם לא רוצה לחשוב על עצמו (לדוגמה שהוא טיפש או רע), ואז מציג את הדעה שאתה רוצה שהוא יסכים איתה בצורה כזאת שאם הוא לא יסכים איתך, הוא יחשוש להיתפס כאותו דבר שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו. לדוגמה, אתה אומר לו רק אדם טיפש יחשוב ש.... האדם שומע זאת ומיד חושש להיראות טיפש אם לא יסכים איתך, ולכן הוא יעדיף להגיד נכון, נכון. הוא מעדיף להימנע מלקחת ... נותן לו את התשלום, ואז אתה, הוא מפחד לאבד את התשלום או שאתה עושה את זה הפוך בקטע שאתה כאילו יוצר איום סמוי אם הוא לא יסכים איתך. מה זאת אומרת, אתה נגיד יודע מה הוא לא רוצה לחשוב על עצמו, פה מה שאמרנו קודם זה תבדוק מה הוא רוצה לחשוב על עצמו ותגרום לו לחשוב שהוא יכול לחשוב את זה על עצמו רק אם הוא חושב כמוך או רק אם הוא עושה את מה שאתה רוצה. עכשיו, יש את הווריאציה ההפוכה, הווריאציה ההפוכה היא שתבדוק מה הוא לא רוצה לחשוב על עצמו ותגרום לו לחשוב שאם הוא לא יסכים איתך זה אומר שהוא מה שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו. לדוגמא בן אדם לא רוצה לחשוב שהוא רע אז אתה אומר רק בן אדם רע חושב שככה וככה. עכשיו, מצד אחד הבן אדם יכול להגיד לא נכון, אני לא רע ואני בכל זאת חושב את זה ומצד שני הוא עכשיו צריך להתחיל להתאמץ, ... רוצה בעצם הוא יאבד את הטוב הזה. ו2. תשים לו כמו אקדח של רע שכאילו שהוא יבין שאם הוא לא יסכים אתך הוא מסתכן בזה שהוא ירגיש רע מזה שהוא יחשוב על עצמו משהו מסוים שהוא לא רוצה לחשוב על עצמו. אתה הבנת? ש: במיוחד אם אין זמן, נגיד שהוא רוצה להצטדק, נגיד הוא רוצה להסביר את עצמו למה הוא אומר ההפך מהשבועה שנתתי לו, מהאמינות שתליתי בו, אז הוא מנמק את ... שהוא איש צדק או משהו יותר מהמחמאה שנתת לו שהוא חכם. ש: אז מה עושים? אליעד: לכן אתה צריך לבדוק מה הוא רוצה יותר לחשוב על עצמו, מה הוא רוצה יותר לחשוב על עצמו הוא יותר רוצה לחשוב שהוא איש אמת או יותר רוצה לחשוב שהוא.... ואז אתה יכול לעשות עוד מניפולציה להגיד לאותו בן אדם את שתי השבחים במכה אחת אם הוא יסכים איתך. להגיד לו תראה, לא רק שחכם יחשוב ככה אלא שאיש אמת יחשוב ככה. ...
שכנוע / יצירת אמון - איך לגרום ללקוח לרצות להסכים איתך? איך לגרום לשומע להסכים איתך? איך ליצור אווירת אמון בינך לבין השומע? איך לשכנע מישהו? איך יוצרים אמון אישי? בניית אמון / יצירת הזדהות
... איתך על מה שאתה אומר? והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה מאתר רעיונות שהשומע רוצה להזדהות איתם, אבל הוא מפחד וחושש להזדהות איתם. כי כל אדם, יש דברים שהוא היה רוצה לחשוב על עצמו על החיים, אלא שהוא מפחד וחושש להזדהות עם הרעיונות האלו. ועליך לדעת לאתר את הדברים שהאדם השני רוצה לומר ורוצה לחשוב ולא מעיז לחשוב ולומר, ועליך לומר אותם ללקוח, ולגרום ללקוח להסכים איתך לרעיונות האלו. דהיינו, חפש ומצא איזה דברים האדם השני היה רוצה לשמוע ולחשוב, אבל הוא מפחד לחשוב אותם, למרות שהוא מאוד רוצה לחשוב אותם. איזה דברים האדם השני מחכה שמישהו יגיד לו אותם, כדי לגרום לעצמו לחשוב אותם, אלא שהוא רק מחכה לחיזוק חיצוני לאותם הרעיונות. ועכשיו תגיד אותם לשומע, ובכך תגרום לו להיכנס למצב רגשי שבו הוא מאוד רוצה לחשוב שאתה צודק, ושבו הוא מאוד רוצה להסכים איתך ולחשוב כמוך. ואת זה באפשרותך לעשות כמה פעמים ברצף פעם אחרי פעם. כדי ליצור אמון חזק עם השומע, ... ושבה הוא מאוד שמח שאתה אומר את מה שהוא היה מפחד לומר. חוויה שבה הוא מאוד רוצה להזדהות איתך ושהוא מאוד רוצה שאתה תהיה צודק, כדי בעצם לחזק את מה שהוא רוצה לחשוב, ושאתה אמרת את זה. לדוגמא, אדם שלא אוהב את עצמו מספיק אדם מנודה חברתית וכיוב, שאם תשדר לו שאתה דווקא כן מעריך אותו, ותעשה את זה באופן כנה ואמיתי, הוא יעבור למצב רגשי שבו הוא רוצה להסכים איתך. כי בעצם בכך הוא מחזק אצל עצמו את המחשבה שאתה אמרת לו על עצמו וכיוב. ואוסיף, כי לפעמים האדם היה רוצה לחשוב משהו על עצמו, ואעפכ אם תגיד לו את זה, זה יכול להפר את האמון שבינך לבינו ולהרחיק אותו ממך, למרות שהוא עצמו היה רוצה לחשוב כך. וזה קורה כאשר הפחד של האדם ככ גדול לחשוב דבר כלשהו, וההתנגדות של האדם מאוד גדולה לחשוב דבר כלשהו, למרות שהוא עצמו היה רוצה לחשוב כך. לדוגמא: אדם בריא בנפשו, שמשחק משחק שהוא פגוע נפש. ומצד אחד הוא מאוד היה רוצה לחשוב שהוא בריא בנפשו ושיתייחסו אליו כשווה בין שווים. ואעפכ הוא יכול לכעוס עליך, על זה שאתה פוגע לו בתדמית שלו שהוא משחק משחק שהוא פגוע נפש וכיוב. כך שצריך לדעת לעשות את הדברים האלו בחוכמה. ובאפשרותך גם להראות לאדם שאתה חושב את מה שהוא היה רוצה לחשוב. ואחכ אפילו כאילו לחזור בך ולהסכים איתו על ההתנגדות שלו לחשוב כך או אחרת. וגם זה עצמו צריך להיות בחוכמה, כדי שהוא לא יכעס על זה שאתה מסכים איתו שהוא לא מה שהוא רוצה לחשוב שהוא. ובסיכומו של דבר, כדי שתהיה מומחה לשכנוע ומומחה מכירות, לשם כך עליך לדעת להכיר את נפש האדם ולדעת לזהות מה הוא היה רוצה לשמוע. ולדעת ...
איך לשתול מחשבות? איך פועלים מסרים תת הכרתיים? איך לגרום למישהו לעשות מה שאתה רוצה? פלרטוט, טיזינג, מסרים כפולים, ריבוי משמעויות, מסר תת הכרתי, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים?
... למישהו לחשוב בצורה כלשהי את מה שאתה רוצה שהוא יחשוב, לשם כך עליך לגרום לאדם השני לחשוב שאכן אפשרי שהוא יחשוב כפי מה שאתה רוצה שהוא יחשוב. ולפעמים האדם השני, לא ממש רוצה לחשוב את מה שאתה רוצה שהוא יחשוב. ולפעמים האדם השני מסרב לחשוב בצורה כלשהי, לפחות לא בצורה מודעת. וכדי לגרום לאדם לחשוב בצורה כלשהי בצורה ... הזה, כמה שיותר זמן ושהוא יתעמק בו כמה שיותר. אבל בו זמנית צריך גם לעשות זאת בצורה מאוד מתוחכמת. שהאדם השני לא ישים לב לכך שגורמים ומכריחים אותו לחשוב, את מה שהוא לא רוצה לחשוב. כי בעצם, אפשר להכריח את האדם לחשוב על דבר כלשהו, לפחות בתת המודע שלו. כאשר חושפים אותו למידע כלשהו התנהגות כלשהי אירוע כלשהו, שהמחשבה שהוא לא רוצה לחשוב, שהיא תהיה אחד מהפירושים האפשריים שהוא יחשוב עליהם, כאשר הוא ייחשף לאותו המידע. וישנם מצבים, שבהם האדם ככ לא רוצה לחשוב על דבר כלשהו, עד כדי כך שגם אם אומרים לו דבר כלשהו, שיש לו רק פירוש אחד ומשמעות אחת, הוא לא מבין את מה שאומרים לו, בגלל שהוא לא רוצה להבין את מה שמתבקש שהוא יבין ממה שאומרים לו. כל שכן, כאשר קיים מצב שבו האדם מאוד לא רוצה לחשוב משהו כלשהו. ורוצים לגרום לו לחשוב על כך בצורה לא מודעת, באמצעות שימוש במסר כפול עם ריבוי משמעות. שבמקרה כזה, המוח של האדם כמעט ולא יחשוב על הפירוש ועל המשמעות שממנה האדם השני מנסה לברוח. שזה בעצם אומר, שמצד אחד רוצים לגרום לאדם לחשוב על משהו, שהוא לא ממש רוצה לחשוב עליו. ורוצים לגרום לו כן להתבונן על הפירוש ועל המשמעות המסוימת, שעליה הוא לא רוצה לחשוב. ורוצים לגרום לו לחשוב לפרש את מה שנאמר לו, גם בפירוש שהוא לא רוצה לחשוב עליו. שזה בעצם מוביל לכך, שצריך להקצין ולהחצין את הפירוש הספציפי שרוצים שהוא יחשוב עליו. כי אם לא עושים זאת, אז יכול להיות שמעבירים לאדם ... שלו, התנגדות מאוד חזקה לקבל את המסר הזה. ומאחר שהוא חושב שהרעיון הוא לא אפשרי כלל, לכן הוא גם לא חושב אפילו לא על האפשרות לפרש את מה שנאמר לו, לפי הפירוש שהוא לא רוצה לחשוב עליו. ולכן בעצם צריך להחצין ולהבליט את הפירוש שעליו רוצים שהאדם יחשוב. אבל בו זמנית צריך להסתיר את המניפולציה שנעשית כאן. כדי שהאדם לא ...
איך ליצור עוגן מחשבתי? איך לשתול מחשבה? איך לשכנע מישהו? איך להשפיע על מישהו? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? מניפולציות
... לשכנע מישהו שיחשוב שצריך לעשות X. עכשיו תחשוב עם עצמך, איזה דברים אתה חושב, שהאדם השני לא היה רוצה לחשוב על עצמו? ואיזה דברים אתה חושב שהאדם השני היה רוצה לחשוב על עצמו? (רוצה לחשוב על עצמו = אוהב). נניח לדוגמא שמישהו רוצה לחשוב שהוא חכם ולא טיפש, אז באפשרותך לדוגמא להרכיב משפט שאומר אתה חכם, אתה בטוח חושב X. או אתה בטוח חכם שחושב X. או אתה בטוח לא טיפש לחשוב ש X לא נכון. וכיוב ניסוחים שונים, שבתוך המשפט עצמו מניחים הנחת יסוד, שאם השומע לא יסכים איתך, אז הוא מה שהוא לא רוצה לחשוב שהוא. או לדוגמא, נניח שמישהו לא רוצה לחשוב שהוא קמצן, אלא רוצה לחשוב שהוא נדיב. אז מראש תחבר את הרעיון שלך, ליצירת התניה, שאם הוא יסכים איתך, אז ישתמע שהוא נדיב ושאם לא אז ישתמע שהוא קמצן. ויש בזה עוד מורכבות נוספת, שלא תמיד ... הזאת בצורה גלויה וישירה. אלא לפעמים ניתן ורצוי ליצור אותה בצורה סמויה. זא נניח לדוגמא שמישהו לא רוצה לחשוב שהוא פרימיטיבי. ונניח שברצונך לגרום לו לחשוב שהתנהגות כלשהי שלו היא פרימיטיבית. ונניח שאתה לא רוצה בצורה ישירה לומר לו שהוא פרימיטיבי אם הוא מתנהג כך. אז ...
ריכוז / הפרעת קשב וריכוז - מהו ריכוז? וכיצד להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז?
... הרי שבאמת המצב הוא, שהוא כן מרוכז, אבל לא במה שהוא רוצה להיות מרוכז. כאשר האדם רוצה לחשוב על דבר אחד, אך חושב על דבר אחר, מה שבעצם קורה זה, שהאדם מרוכז בדבר כלשהו, במקום לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. דהיינו, האדם כן מרוכז וכן מצליח להתרכז, אבל לא במה שהוא רוצה. וכאשר האדם מנסה לחשוב על משהו אחד, והמחשבה שלו כל הזמן ... לכל מיני נושאים שונים, במקום להתרכז בדבר אחד, הרי שבעצם האדם כן מרוכז, בכך שהוא לא רוצה לחשוב על הנושא המסוים. ולא משנה מה האדם יעשה, תת המודע של האדם תמיד מרוכז בכך, שהוא לא רוצה לחשוב על הנושא המסוים, אלא על כל דבר אחר. כך שבכל מקרה, האדם תמיד מרוכז במשהו, אלא, שלא תמיד זה בדבר הרצוי. והמצב הזה קורה, כאשר יש לאדם סוג של התנגשות בין הרצונות השונים שלו. כאשר האדם מצד אחד רוצה לחשוב על איזה דבר, אך מצד שני רוצה יותר לחשוב על דבר אחר, הדבר הזה יוצר אצל האדם בעיות ריכוז. או לדוגמא, כאשר האדם רוצה לחשוב על איזה עניין, אך מצד שני לא ממש בא לו לחשוב על העניין הזה, גם זה יוצר אצל האדם בעיות ריכוז. וגם אם האדם לא ממש מבין מדוע ... אליה בצורה כלשהי. ויותר טוב שהאדם יבין מה מסיח את דעתו, ושיחליט שבכל זאת הוא רוצה לחשוב על דבר אחר, מאשר שיתעלם לגמרי ממה שמסיח את דעתו. כי כאשר האדם מתעלם ממה שמסיח את דעתו, הדבר הזה כל הזמן חוזר ומסיח את ...
ריכוז / הפרעות קשב וריכוז. מה לעשות כאשר קשה להתרכז?
... הפרעות קשב וריכוז. מה עושים כאשר מנסים להתרכז במשהו ולא מצליחים? ריכוז = האדם חושב על מה שהוא רוצה לחשוב. חוסר ריכוז = האדם לא מצליח לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. כאשר הרצון של האדם הוא לחשוב על X, והאדם אינו מצליח לחשוב על X = לאדם קשה להתרכז ב X. ממה נובע ... על Y. כאשר מגיעים לסיבה, הבעיה נפתרת. כמו כן, לפעמים האדם אינו מצליח להתרכז ב X, משום שהוא אינו רוצה לחשוב על X. לדוגמא: ילד בשיעור בבית ספר. הילד אינו מצליח להתרכז בשיעור, משום חוסר העניין שלו במה שהוא ... להתרכז, משום חוסר רצון להתרכז. במקרה כזה, על האדם לנסות לאתר את השורש ואת הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה לחשוב על X. אם האדם אינו מצליח להתרכז ב X, משום שאינו רוצה בשלמות לחשוב על X, עליו לחקור ולגלות את הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה לחשוב על X. כאשר מגלים את הסיבה, הבעיה נעלמת. ואם האדם יודע את הסיבה ועדיין זה לא עוזר לו? עליו לחפש ... שרק בגללו ההטרדה המחשבתית קיימת. כל זמן שהאדם אינו מגיע לשורש הראשון של הסיבה שבגללה הוא אינו רוצה רוצה לחשוב על דבר כלשהו, הרי שעדיין חוסר הריכוז יכול להפריע לו. על האדם לגלות את השורש של המחשבות שלו, ...
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
... מודע או בחירה. הסיבה שהן ממשיכות להופיע שוב ושוב היא שבכל פעם שאדם חושב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב, הוא באופן לא מודע מזין אותה בעוד מחשבה שלילית עליה, כמו אני לא רוצה לחשוב על זה. דווקא הרצון לא לחשוב על משהו, מחזק את ההתמקדות בו וגורם לו להישאר יותר זמן בראש. אליעד מסביר שכאשר עולה מחשבה טורדנית, האדם בדרך כלל חושב אני לא רוצה לחשוב על זה, ובכך יוצר מעגל של הזנה בלתי פוסקת של המחשבה. כך המחשבה נתקעת כמו וירוס שהאדם אינו יכול להשתחרר ממנו. ההסבר הוא שככל שהאדם מתאמץ לא לחשוב על ... כמו אסור לי לחשוב על משהו רע שיקרה, מיד לאחר מכן מופיעה מחשבה נוספת שאומרת אני לא רוצה לחשוב על זה, ומחשבה זו נותנת כוח ומחזקת דווקא את המחשבה השלילית. במקום שהמחשבה תיעלם באופן טבעי, האדם מוצא את עצמו לכוד במעגל אינסופי של מחשבה כפייתית. ... בכך התנגדות פנימית שהופכת את המחשבה לטורדנית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מחליט שהוא לא רוצה לחשוב מחשבה מסוימת, ולכן מתנגד אליה. אם האדם היה משלים עם קיומה של המחשבה, היא הייתה מאבדת את האנרגיה שלה ונעלמת. מה הקשר בין מחשבות כפייתיות לבין חופש ... את המאבק היא להפסיק לשאול למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב על זה? או להפסיק להגיד אני לא רוצה לחשוב על זה. כאשר האדם מבין ומקבל את המחשבה כפי שהיא, מבלי להתנגד אליה או לנסות להיפטר ממנה בכוח, המחשבה מאבדת את כוחה ומתחילה להיעלם. השלמה וקבלה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רוצה לחשוב כמו בן אדם? תאכל כמו בן אדם! חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוצה לחשוב, איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רוצה לחשוב, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, אימון אישי לקריירה, טיפול אישי מומלץ בנושא רוצה לחשוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 19:48:38 - wesi4