ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פוסט טראומה ✔הפרעת דחק פוסט טראומטית - מבוא ✔הפרעת דְּחָק פוסט - טראומטית (או הפרעת דחק בתר - חבלתית, באנגלית: Post-Traumatic... - ידע להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 הפרעת דחק פוסט טראומטית - מבוא
הפרעת דְּחָק פוסט - טראומטית (או הפרעת דחק בתר - חבלתית, באנגלית: Post-Traumatic Stress Disorder, בקיצור: PTSD) היא הפרעה פסיכיאטרית מתחום הפרעות החרדה. זוהי הפרעה המתפתחת לאחר חוויית אירוע טראומטי. הלוקים בהפרעה מגיבים לחוויה זו בתחושות של פחד וחוסר אונים. הגדרת האירוע הטראומטי אינה נוקשה, ישנם שילקו בהפרעה אחרי תאונת דרכים קלה, וישנם שיפתחו אותה לאחר פיגוע, התרסקות מטוס ואירועים קשים אחרים.

אחד מתת - הסוגים של הפרעה זו מתייחס לאירועים הקשים להם נחשפים חיילים במלחמה ונקרא "הלם קרב" או "תגובת קרב". יש הרואים בהלם קרב תופעה ייחודית ושונה מהפרעת הדחק הפוסט - טראומטית, מכיוון שהלם הקרב הוא בדרך כלל קצר - מועד אם הוא מטופל נכון, בעוד שהפרעת הדחק הפוסט - טראומטית היא בדרך - כלל ארוכת - מועד וקשה יותר לטיפול.

אפידמיולוגיה

שכיחות התסמונת לזמן חיים באוכלוסייה הכללית הוא 8%, אם כי 15-5% נוספים מכלל האוכלוסייה עשוים לחוות צורות תת - קליניות של ההפרעה (Sadock & Sadock, 2003) שכיחות ההפרעה גבוהה יותר בנשים. היסטורית, המאורעות הטראומטיים שונים בין המינים, ודובר על כך שגברים מפתחים את ההפרעה לאחר חשיפה לקרבות, ואילו נשים מפתחות אותה בתגובה לתקיפה או אונס. היום רוב הסובלים מההפרעה באוכלוסייה הכללית נחשפו לתאונת דרכים או תאונת עבודה. ביוצאי קרבות האחוזים גבוהים יותר. לדוגמה, בקרב יוצאי מלחמת וייטנאם מדובר על 30% הסובלים מן ההפרעה, ועוד 25% שלקו בצורה תת - קלינית שלה (Sadock & Sadock,2003).

התסמונת שכיחה ביותר במבוגרים צעירים, שכן הם החשופים ביותר לסיטואציות טראומטיות. ההפרעה מופיעה גם בילדים ובמתבגרים.

גורמי סיכון

טראומה בילדות

הפרעת אישיות (גבולית, פראנואידית, תלותית או אנטי - סוציאלית)

מערכת תמיכה חברתית לקויה (במקרה של הלם קרב, חייל נמצא בסיכון גבוה יותר אם הוא חדש ביחידה ואם הוא ביחסים מעורערים עם החיילים האחרים והמפקדים)

רגישות גנטית למחלה פסיכיאטרית

שינויי חיים מעוררי לחץ בתקופה הקודמת לפגיעה

צריכת משקאות חריפים מוגזמת בזמן הקודם לפגיעה

מחסור כרוני בשעות שינה

שימוש בסמים עם פוטנציאל לגרימת פרנויה וחרדה.

אטיולוגיה

פקטורים פסיכודינמיים

לפי המודל הפסיכואנליטי של ההפרעה קיימת הפעלה של קונפליקט פסיכולוגי חבוי בלתי פתור. החיאתה של טראומה בילדות גורמת להפעלת מנגנוני הגנה שונים המובילה להיווצרות תסמינים. מנגנוני ההגנה השכיחים כוללים הכחשה, הפחתה, פיצול, דיסוציאציה ואשמה. פקטורים התנהגותיים קוגניטיביים

לפי המודל הקוגניטיבי להפרעה, האנשים הלוקים בה לא מסוגלים לעבד או לעשות רציונליזציה של הטראומה שקודמת להפרעה. הם ממשיכים לחוות את הדחק, ומנסים להימנע מחוויתה על ידי טכניקות הימנעות. אנשים אלו חווים תקופות משתנות של הכרה וחסימה של האירוע הטראומטי. אחד ההסברים לשינוי זה הוא המאמץ של המוח לעבד את כמות המידע הרבה שעוררה על ידי הטראומה. המודל ההתנהגותי להפרעה מדגיש שני שלבים בהתפתחותה. ראשית, הטראומה (הגירוי הבלתי מותנה) שגורם לתגובת פחד, ומותנה, בשלב מאוחר יותר, בתהליך של התניה קלאסית עם גירוי מותנה (שאריות מן הטראומה, למשל קולות, ריחות, או צלילים שהיו בעת האירוע). שנית, בתהליך של למידה, הגירוי המותנה גורם לתגובת הפחד שכבר אינה תלויה בגירוי הבלתי מותנה המקורי, ולכן הסובלים מן ההפרעה מפתחים דפוס של הימנעות מן הגירוי המותנה (צלילים המתקשרים לטראומה, לדוגמה סירנה, ריח שמתקשר, למשל עשן), ומן הגירוי הבלתי מותנה (לדוגמה, האזור בו התרחשה הטראומה). חלק מן הסובלים מן ההפרעה מקבלים גם רווח משני מן הסביבה, לדוגמה, פיצויים, תשומת לב מוגברת, וסיפוק של צרכים תלותיים. אלו עשויים לחזק את התפתחות ההפרעה, והתמשכותה. גורמים ביולוגיים

בתחום הביולוגי נבדקו נוירוטרנסמיטורים רבים וחומרים שונים כאחראיים להתפתחות ההפרעה. כיום אוששה מחקרית מעורבותן של מספר מערכות: המערכת האדרנרגית הקשורה בשחרור של חומרים כמו אדרנלין, נוראדרנלין וחומרים אחרים לזרם הדם. השפעותיה מתבטאות בעצבנות, עלייה בלחץ הדם וקצב הלב, דפיקות לב מוגברות, הזעה, הסמקה ורעד.

המערכת האופיואידית אופיואידים משמשים בדרך כלל כחומרים מרגיעים, ביניהם האנדורפינים המשתחררים בגוף בעת פעילות גופנית, לדוגמה. בסובלים מההפרעה נמצאו רמות נמוכות מן הרגיל של חומרים אלו בדם.

ציר ההיפותלמוס - היפופיזה - אדרנל ציר זה אחראי על הפרשת הורמונים רבים במסלול פידבק העובר מבלוטה לבלוטה. בין השאר, אחראי הציר על שחרור הורמונים בזמן דחק. באופן מפתיע, בסובלים מן ההפרעה נמצאו ריכוזים נמוכים של הורמון הקורטיזול שהוא הורמון שמפריש הגוף בזמן דחק. כיום חלק מן המחקרים מצביעים על מעורבותו של ההיפוקמפוס בבקרת יתר על הציר המוזכר לעיל.

אבחנה

על פי ה - DSM ישנם מספר קריטריונים לאבחנת הפרעת דחק פוסט - טראומטית:

האדם נחשף למאורע טראומטי בו חווה, היה עד או התעמת עם איום של מוות או פציעה משמעותית או איום על השלמות הפיזית שלו או של אחרים. אותו אדם חווה פחד עמוק, חוסר אונים או אימה.

המאורע הטראומטי נחווה מחדש באחת או יותר מן הדרכים: זיכרונות חוזרים וחודרניים מהמאורע, הכוללים תמונות, מחשבות או תפיסות. ילדים צעירים עשויים לעסוק במשחק חוזר המשחזר את האירוע.

חלומות חוזרים ומעיקים על המאורע.

התנהגות או הרגשה כאילו המאורע מתרחש שוב. יכול לכלול הזיות, אשליות, ופלאשבקים.

מצוקה פסיכולוגית ניכרת בחשיפה לגירויים פנימיים או חיצוניים המסמלים או המזכירים היבט במאורע.

עוררות פיזיולוגית בחשיפה לגירויים פנימיים או חיצוניים המסמלים או המזכירים היבט במאורע. (לדוגמה: דופק מהיר, הזעה, הסמקה, לחץ דם גבוה, רעד)

ישנה הימנעות עקבית מגירויים הקשורים לטראומה והקהיה של התגובתיות הכללית: ניסיון להימנע ממחשבות ורגשות הקשורים לטראומה

ניסיון להימנע מפעילויות, מקומות ואנשים שמזכירים את הטראומה

חוסר יכולת לזכור היבט חשוב ממנה

ירידה ניכרת בעניין או בהשתתפות בפעילויות חשובות

הרגשה של זרות או נתק מאחרים

טווח אפקט ירוד (לדוגמה, לא מצליח לחוש אהבה)

חוסר יכולת לראות עתיד (לדוגמה, לא מצפה לעבודה, נישואין, ילדים)

תסמינים עקביים של עוררות מוגברת: קושי להירדם או להמשיך לישון

אי מנוחה או התפרצויות זעם

קושי בריכוז

משך ההפרעה (כל התסמינים שהוזכרו לעיל) היא יותר מחודש

ההפרעה גורמת למצוקה משמעותית קלינית או פוגעת בתחומי תפקוד חברתיים, תעסוקתיים או אחרים משמעותיים.

אם ההפרעה נמשכת בין ארבעה ימים לארבעה שבועות, וכוללת תסמינים דומים, היא תוגדר כהפרעת דחק חריפה (Acute Stress Disorder).

התסמונת והמחקר

על אף שהתסמונת מקושרת לפעילות של חיילים במלחמה, אין היא ייחודית להם. לבד מחוויות קרב, גם אונס או התעללות בילדות, כולל גילוי - עריות, עלולים לחולל פוסט טראומה, וכן תאונות דרכים, פיגועים וכל אירוע שיש בו איום על חיי אדם. עם זאת, רוב בני האדם שחוויות טראומטיות פקדו אותם לא יפתחו תגובה פוסט - טראומטית ארוכה ומתמשכת. לדוגמה, שלושה חודשים אחרי אונס, כבר לא מאובחנת פוסט - טראומה אצל רוב הנשים שחוו אותו.

חוויה טראומטית יכולה להיות ממות האדם הקרוב ביותר ועד לצפייה באירוע רב נפגעים בטלוויזיה. הסיכוי לפתח פוסט - טראומה תלוי במספר גורמים, דוגמת מידת התמיכה שהייתה לנפגע הפוסט - טראומה ערב האירוע, יחס הסביבה לאירוע, אי מתן טיפול מיידי המנציח את האירוע, וגם נטיות טבעיות.

המחקר בנושא הפוסט - טראומה החל כבר בעקבות מלחמת העולם הראשונה. אז כינו את התופעה "הלם פגזים", וסברו שהיא קשורה לקולות הארטילריה. רק לאחר מלחמת וייטנאם הגיעו הפסיכולוגים להבנה מעמיקה יותר בנושא. אז גם הוכללה בפעם הראשונה הגדרה מקיפה של התסמונת ב - DSM. אחד הממצאים שהתגלו בחיילים האמריקניים היה שסיכוייהם של בני קבוצות מיעוט כמו שחורים או היספנים לפתח פוסט - טראומה הם גבוהים בהרבה.

מחקר שנערך על ניצולי שואה העלה תוצאה קונטרוברסלית, והיא שדווקא אותם ניצולים שהדחיקו ביעילות את הזיכרונות הקשים, עד כדי כך שהם הכחישו לגמרי כל חלימה (זה דיווח יחיד מסוג זה מנבדקים נטולי פגיעה פיזית במוח), דווקא הם אלו שהצליחו להסתגל ולתפקד בעוד שאלו שלא הצליחו להסתגל חוו את הטראומה שוב ושוב דרך חלומות.

נפגעי פוסט - טראומה בעקבות שירות צבאי

במחקר אמריקאי נמצא כי יותר ממחצית הלוחמים האמריקאים במלחמת וייטנאם סבלו מתסמינים קליניים של תגובת דחק, לגבי הלוחמים האמריקאים במלחמת עיראק, ההערכה היא שבין 12 ל - 20 אחוזים מהם סבלו מהפרעת דחק פוסט טראומטית.

במחקר על חיילים ישראלים שלחמו בלבנון וברצועת הביטחון, נמצאו תסמינים הקשורים בתופעת "הלם קרב" אצל 16% מהחיילים ששירתו ביחידות הלוחמות. ההערכה היא שמדובר במספר גדול יותר. למשל, במלחמת יום הכיפורים דווחו 388 מקרי PTSD בלבד, בעוד לאחר תום מבצע של"ג פנו לאגף השיקום כ - 1,089 חיילים לקבלת סעד פסיכולוגי, ההערכה היא שמדובר במספר אלפי לוחמים שסובלים מ - PTSD עקב שירותם בלבנון בשנים 1982 עד 2000.

טיפול

בטיפול בפוסט - טראומה נעשה שימוש בפסיכותרפיה המנסה להשיב את המטופל לרגעי הטראומה ולהתמודד איתם מחדש, בתקווה שכך יתרפאו הצלקות. כמו כן נעשה שימוש בקבוצות תמיכה. הטיפול הנפוץ הוא טיפול קוגניטיבי - התנהגותי, הכולל שיטות כגון חשיפה ממושכת ושינוי דפוסי החשיבה שנוצרו בעקבות הטראומה.

לאחר פיגועי 11 בספטמבר התבצע ניסוי השוואתי ממומן על ידי ממשלת ארצות הברית ואוניברסיטאות שהראה את יעילותו של הטיפול ב - NLP על 3,000 סובייקטים. תוצאות מוצלחות נמדדו על פי היעלמות סימפטומים פוסט טראומטיים שניצפו אצל המטופלים וחוות דעתם הסובייקטיבית שתומכת בתצפית. ניצפו תוצאות של 80% הצלחה תוך 2-4 מפגשים של שעת טיפול ב - NLP. הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי העלה 32% הצלחה לאחר 6-9 חודשי טיפול.

הטיפול התרופתי לפוסט - טראומה כולל תרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRI, כמו פרוזק ואפקסור.

דרך טיפול שהתפרסמה בשנים האחרונות היא EMDR, (Eye Movement Desensitization and Reprogramming). שיטה זו, שפותחה בידי הפסיכולוגית פרנסין שפירו, משלבת תנועות עין מהירות, או גירוי אחר המערב את שתי המיספרות המוח לסירוגין, תוך כדי שחזור הטראומה בידי המטופל. למרות היותו שנוי במחלוקת, ישנן הוכחות מחקריות רבות להצלחתו של הטיפול. שיטה זו נפוצה בארצות הברית, שם שימשה בראשיתה לטיפול בחיילים נפגעי טראומה ממלחמת וייטנאם ובהמשך גם לטיפול בנפגעי פיגועי 11 בספטמבר. כיום עיקר הפיתוח מתמקד בהתאמתה למטרות טיפוליות רבות, בנוסף לטיפול בטראומה, כגון הפרעות חרדה ודיכאון.

בשנים האחרונות נערך ניסוי במרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב, בו מטפלים בחיילים נפגעי הלם קרב באמצעות אקסטזי. המחקר בתחום השפעות החומר THC שמקורו במריחואנה, ופיתוח החומר KDS-4103 בעקבות זאת, עדיין בחיתוליו. מחקר אחר נערך בעשור האחרון בשיטת הגירוי המגנטי המוחי (Transcranial Magnetic Stimulation - TMS), בבית החולים הדסה - בטכניקה מועבר שדה מגנטי על ידי זרם מסליל שמוחזק בקרבת ראשו של המטופל, כלפי אזורים שונים של המוח.

טיפול מניעתי מיד לאחר הטראומה

מחקרים רבים התמקדו בבדיקת יעילות טיפולים מגוונים בשעות שמיד לאחר הטראומה, תוך התמקדות באנשים שפיתחו מיד תגובת דחק חריפה.

נבדקו מספר טיפולים תרופתיים, אך במחקרים לטווח הארוך עלו לגביהם תוצאות מעורבות. למשל, תרופות מסוג חוסמי בטא כגון פרופרנולול, תרמו להפחתה קלה בתסמינים פיזיולוגיים בלבד כאשר הזכירו למטופלים פרטים מתוך האירוע הטראומטי, אך לא נמצאו השפעות מובהקות לתרופה זו מבחינת הסיכוי לפתח PTSD, בהשוואה לפלצבו. תרופות מסוג הידרוקורטיזון שניתנו מיד לאחר הטראומה הביאו להפחתה מסוימת בשכיחות PTSD בטווח הארוך בהשוואה לפלצבו, אך המחקרים בוצעו על מדגמים קטנים ונדרש מחקר נרחב נוסף. מכיוון שלרוב לא נמצאו במחקרים השפעות מובהקות לטווח ארוך עבור נטילת תרופות מיד לאחר הטראומה, מרבית ארגוני הבריאות כיום לא ממליצים בהנחיותיהם על מתן תרופות מיד לאחר הטראומה.

לגבי טיפולים שאינם תרופתיים, נמצאו לרוב במחקרים השפעות חיוביות לטווח ארוך עבור אנשים שקיבלו טיפול קוגניטיבי - התנהגותי או EMDR בשעות שמיד לאחר הטראומה.
להימנע מ טיפול בחולי נפש הסתגלות טיפול חוסר יכולת לבד לטפל בהפרעת אישיות לא מצליח לטפל בבעיה נפשית חולי נפש רגישות הפרעה הפרעות הפרעת דחק הפרעת דחק פוסט טראומטית טראומה טראומות טראומטית פוסט פוסט טראומה פוסט טראומטית פוסטים
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
... איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה מהם סוגי הפוסט טראומה וכיצד מתמודדים איתם? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בפוסט טראומה (PTSD) ובדרכים להתמודד איתה. אליעד מציין שישנם שני סוגים עיקריים של פוסט טראומה: פוסט טראומה אמיתית ופוסט טראומה שקרית, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם כל אחד מהם. מהי פוסט טראומה ואיך היא פוגעת באדם? פוסט טראומה מתארת מצב שבו אדם חווה אירוע טראומטי, כגון פציעה או תקיפה, ומגיב אליו בתגובה פוסט - טראומטית. אליעד מביא דוגמה של אדם שנשך אותו כלב, ומאז הוא מפחד לשמוע את נביחות הכלב - זוהי דוגמה לפוסט טראומה. הכוונה כאן היא שכאשר קורה משהו רע, הזיכרון של אותו אירוע ממשיך להשליך על העתיד וגורם למכאוב ... מהחוויה הקודמת. מהו ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית? אליעד מסביר את ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית על ידי דוגמאות מעשיות. פוסט טראומה אמיתית היא טראומה שמובילה לתגובה הגיונית ומועילה, כמו לדוגמה פחד מהכנסת אצבע לאש אחרי חוויית כוויה. זוהי תגובה נכונה שמונעת מהאדם להיכוות שנית. טראומה שקרית, לעומת זאת, היא כאשר אדם מפחד מדברים שאינם מסכנים אותו. לדוגמה, אם אדם נשך אותו כלב, והוא נמנע ... אלא גם מציורים של כלבים, זו כבר טראומה שקרית - הציור לא יכול להזיק לו. כיצד להתמודד עם פוסט טראומה שקרית? כדי להתמודד עם
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
... לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית איך להפחית את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה קשה כמו תאונת דרכים, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי . לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר אותה. איך גורמים לאדם להפחית את הפחד מטראומה? הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה מתחילה ברעיון פשוט לכאורה, אך יישומו דורש עבודה הדרגתית. לפי השיטה, האדם צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר לעצמו לא אכפת לי שזה יקרה שוב. ... לו להפחית את החרדה והסטרס שהוא חווה באופן כללי. איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים ... והקשים יותר. מדוע חשוב להתרגל לחשיבה נגד רצונך? אליעד מסביר שכדי להתמודד עם טראומה, חשוב להבין שכל אירוע טראומטי הוא למעשה דוגמה פרטית למצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו של האדם. כלומר, האדם לא רוצה לחוות תאונת דרכים, אבל זה קורה בכל זאת. לכן, אם ... לקבל ולהכיל מצבים שהם נגד רצונו, אז בהדרגה גם ההתנגדות והפחד שלו מהאירוע הטראומטי ייחלשו. השיטה כוללת תרגול של האדם עם סיטואציות קטנות וקלות יותר, ומתקדמת לאט לאט אל סיטואציות קשות יותר, בדומה לאדם שרוצה להרים משקל של ... רף הקושי, עד שהאדם מסוגל להתמודד בצורה טובה יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי. האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש? אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים עדיף ... פחד מוחלט? אליעד מדגיש שהמטרה אינה לגרום לאדם באמת לרצות שיקרה לו אירוע טראומטי, אלא רק להחליש את עוצמת הפחד. לדוגמה, אם האדם בתחילת התהליך מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 ברמה של 100, המטרה היא להוריד את הפחד הזה ל - 50 ... משמעותית, שמאפשרת לו לנהל חיים טובים יותר ופחות סבל מהזיכרונות והטריגרים לטראומה. למה טיפול כזה עובד גם על התת - מודע? כאשר מתרגלים חשיבה גמישה באופן כללי, כגון ללמד את האדם שזה בסדר שמציאות לא תמיד תואמת את רצונותיו, זה ... עקיף גם על התת - מודע שלו. בתהליך הזה, אפילו מבלי שהאדם שם לב, החשש מפני הטראומה פוחת באופן טבעי. לסיכום, מה היתרון של שיטה זו? שיטה זו מאפשרת לאדם להסתכל על המציאות בצורה פחות מאיימת ויותר גמישה. על ידי התמודדות הדרגתית ... לא רצויה יכולה להיות נסבלת, האדם יכול בהדרגה להתמודד טוב יותר עם חוויות טראומטיות כמו תאונת דרכים. תהליך זה מפחית משמעותית את הסבל והפחד שלו ומעניק לו חופש גדול יותר מחוויות העבר השליליות. איך להתמודד עם חרדות? שיטות לשינוי תפיסת מציאות איך לפתח חוסן נפשי? איך להפחית פחדים? טיפול בטראומה ופוסט טראומה איך ניתן להחליש את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה, כמו תאונת דרכים, הוא עלול לפתח פחדים ותגובות קשות לכל מה שמזכיר לו את האירוע. אחת השיטות להתמודדות עם
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה , זיכרון פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא חוויה שלילית ועמוקה שהאדם חווה, ומשפיעה עליו לאורך זמן, מעבר לסיום ... כזיכרונות, אלא יש להם השפעות משמעותיות על תחושותיו והתנהגותו של האדם בהווה ובעתיד. כיצד טראומה משפיעה על ההווה והעתיד? אדם שעבר חוויות טראומטיות בעבר עלול להימנע מצעדים מסוימים בהווה כדי לא להיתקל שוב במצבים הדומים ... הוא עלול גם להחמיץ הזדמנויות של עבודה או חברות בעתיד. דוגמה נוספת היא אישה שנפגעה מינית. טראומה זו עשויה לגרום לה להימנע מקשרים רומנטיים בעתיד, ולכן היא עלולה להישאר לבד, גם אם זה לא בהכרח רע עבורה. טראומה כזו משפיעה על הדרך בה האדם מקבל החלטות בהווה, וההימנעויות הללו עשויות להוביל לבעיות בעתיד. כיצד טראומה משפיעה על מנגנוני קבלת ההחלטות? המוח האנושי תמיד מנסה להימנע מתחושות רעות ולשמור על תחושת רווחה. אם אדם חווה חוויה טראומטית שגרמה לו סבל, הוא יימנע מאלו שמזכירים לו את החוויה הזו, גם אם הוא לא ... או אפילו בגדים שהוא לבש בזמן האירוע - עשוי לעורר בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי. תהליך היווצרות הטראומה כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומתחיל לחפש דרכים להימנע ממנו בעתיד. המוח מחלק את ... עבר חרם בבית הספר ונלבש חולצה אדומה ביום האירוע, המוח עשוי לקשר את החולצה האדומה עם החוויה הטראומטית, וכך יימנע מלבוש חולצה אדומה גם שנים אחרי המקרה. כיצד טראומה יוצרת פחדים והתנהגויות מגבילות? המוח האנושי יוצר מנגנוני הגנה שמונעים מהאדם להיתקל במצבים שהיו עשויים להזכיר לו את החוויה הטראומטית. לדוגמה: - אם אדם הכניס את ידו לאש ונהפך לכוויות, הוא יימנע מלגעת באש ... הוא עשוי להימנע ממצבים שבהם הוא עשוי להרגיש חשוף לביקורת. מדוע אנשים נמנעים מהתמודדות עם טראומה? ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם נמנע מהתמודדות עם טראומה: 1. הפחד שמא אותו דבר שקרה בעבר יקרה שוב: האדם חושש שהמצב יישוב על עצמו. ... עם הזיכרון הכואב, שכן כל חיבור לאירוע מעורר מחדש את הכאב הנפשי והסבל. כיצד להתמודד עם טראומה? אם אדם מרגיש שהעבר משפיע על ההווה שלו בצורה שמגבילה אותו מלהתקדם לעתיד, ...
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
... הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה ... המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא לא יחשוש ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה שהייתה לו בילדותו, כמו למשל מצב שבו ילד חווה השפלה מצד ההורים. ... אשליה היא להבין את הזיכרון שבסופו של דבר גורם לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית ...
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
... להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד האם באמת אפשר להירפא לחלוטין מפוסט טראומה? אליעד מסביר כי אנשים רבים בטוחים שהם התגברו לחלוטין על הפוסט טראומה שלהם בעקבות טיפולים פסיכולוגיים שונים, כמו דמיון מודרך או תהליכי ניקוי ושחרור רגשי. הם אומרים שהלב שלהם נקי ושלם ... עצמי עמוק. לפי אליעד, הדרך היחידה לוודא שאכן התגברת על פוסט טראומה, היא לשאול את עצמך: האם אתה מוכן, מרצון ובבחירה חופשית מלאה, לחזור שוב למצב הטראומטי שחווית, ולהישאר בו לנצח נצחים בדיוק כפי שהיה אז, ללא כל ידע או הבנה חדשה שיש לך היום? אם אינך מוכן לכך, סימן שעדיין לא השתחררת באמת מהטראומה. מהי בעצם טראומה לפי אליעד? אליעד טוען שכל אדם בעולם סובל מפוסט טראומה כלשהי, אפילו מדברים קטנים. למשל, אדם שהיה רעב בעבר, מבחינתו הרעב זו טראומה. אנשים עצבניים כי הם צריכים לאכול, לנשום או לבצע פעולות יומיומיות - כל אלו טראומות. כאשר יש צורך מסוים בחיים, זה מצביע על טראומה כלשהי שהאדם עבר או חושש לעבור שוב. במילים אחרות, עצם התלות במשהו חיצוני כמו מזון או נשימה, גורמת לאדם לסבול מהעבר ... ההבדל בין דמיון לניקוי אמיתי של הלב? כאשר אנשים סובלים מפוסט טראומה, הם משתמשים בדמיונות שונים וטריקים פסיכולוגיים כדי להרגיע את עצמם לגבי האירועים בעבר. הם יוצרים לעצמם מצב מדומה ... עצמו בדיוק אותו דבר. כל עוד האדם אינו מוכן לכך באמת, הפוסט טראומה עדיין קיימת בתוכו והוא לא התגבר עליה. מהו תהליך הזיכוך בדרך לאחדות מוחלטת? אליעד מתאר שבדרך לאחדות אמיתית ... שבו הוא חווה מחדש, בדרך כלל בחלומות, את כל האירועים הטראומטיים שעבר בחייו. התהליך מתרחש כך שהאדם מתמודד שוב עם אותן סיטואציות, אך הפעם הוא חווה אותן בצורה חדשה. כל הפחדים, החרדות והטראומות מהעבר יעלו בחלומות, והאדם חייב להתמודד איתן עד שהן לא מטרידות אותו יותר. כאשר אדם מגיע למצב שהחלומות האלו כבר לא מפחידים אותו, והוא חווה את הטראומות כדבר טוב, רק אז הוא באמת משוחרר מהעבר. איך אפשר לראות טראומה כדבר טוב? אליעד מסביר באמצעות דוגמה חזקה של אישה שנאנסה. לדבריו, עד שאותה אישה לא תחווה את האונס כדבר טוב, היא לא תהיה משוחררת באמת מהטראומה. יש שני סוגי חוויית טוב: סוג אחד הוא חוויה של טוב שנמצאת מעבר לטוב ולרע, במצב של אחדות מוחלטת שבו האדם לא מבדיל יותר ... שבה האדם מבין ומרגיש שהוא עצמו, כאלוהים, בחר את האירוע הטראומטי הזה מתוך בחירה חופשית מלאה, ושהוא רוצה אותו באמת ומבין לחלוטין מדוע זה טוב עבורו. רק כאשר האדם מגיע לאחת משתי החוויות הללו, הטראומה נעלמת באמת. מהי הדרך הפרקטית להתמודדות עם טראומות? אליעד נותן שתי דרכים מעשיות להתמודדות אמיתית עם טראומות: לשאול את השאלה: למה זה קרה לי? ולענות בכנות על השאלה הזאת שוב ושוב, עד שהאדם מגיע להבנה אמיתית וסופית, והוא כבר לא ... ביותר של ההתנגדות הזו. מה זה אומר אם האדם עדיין מפחד שהטראומה תחזור? אם אדם אומר שלבו נקי אבל עדיין פוחד שהטראומה תחזור או אפילו נמנע ממצבים שעלולים לעורר אותה שוב, הוא עדיין נמצא בפוסט טראומה. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שננשך על ידי כלב: אם הוא עדיין מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, או נמנע מלגשת לכלב, סימן ... ויהיה מוכן להישאר במצב הזה לנצח, אז הוא באמת התגבר על הטראומה. איך אפשר לחיות בשני המצבים בו זמנית? אליעד מסביר שכשאדם מגיע לאחדות מוחלטת, הוא מסוגל לחיות בו זמנית בשני מצבים ... להתקרב לכלב בפעם הבאה, פשוט מתוך נוחות, ולא מתוך פחד או טראומה. לסיכום, מה הדרך היחידה להשתחרר באמת מ
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם אחרי שהאירוע כבר הסתיים. לדוגמה, אדם ... יחיה בפחד מתמיד. הפתרון הוא לקבל את האפשרות שיקרו דברים רעים, ובכך לשחרר את עצמך מהפחד המתמשך. מדוע קשה ליישם את הפתרון לפחד מטראומה חוזרת? אדם שחווה אירוע טראומטי בעבר מתקשה מאוד להתמודד עם פחדים עתידיים, כי האירוע הטראומטי נצרב בזיכרונו כמשהו בלתי נסבל. לדוגמה, אדם שהרגיש חוסר אונים באירוע מאיים, יתקשה מאוד לקבל את הרעיון שיחווה תחושת ... לו (נפרדות - אני רוצה להימנע מדברים רעים). שילוב זה מאפשר חיים ללא פחד ועם זאת עם רצון לשפר ולשנות את המציאות. האם ניתן למנוע טראומה נוספת או להשכיח את הטראומה הקיימת? אליעד טוען שלא ניתן למנוע לחלוטין טראומה נוספת, כי תמיד קיימת אפשרות שמשהו רע יקרה. כמו כן, אין צורך לנסות להשכיח את הטראומה, כי הניסיון לשכוח רק יוצר מתח נוסף. לדעת אליעד, אם משהו רע קרה לך, זה לא משנה אם תזכור אותו או לא. הדרך להתמודד היא ... הראשונה שאדם מרגיש רעב זה יכול להיות קשה, אבל עם הזמן הוא מתרגל ומבין שזה חלק טבעי מהחיים. אותו דבר תקף לכל תחושה קשה או אירוע טראומטי. מדוע כל חיסרון הוא סוג של טראומה? אליעד מסביר שבמהותו, כל חיסרון וכל אי שביעות רצון הוא סוג של טראומה, ההבדל הוא רק בעוצמת החוויה. לדוגמה, אם אדם מצפה שהכיסא שעליו הוא יושב יהיה נוח, ומגלה שהכיסא פחות נוח ממה שציפה, הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד ... עמוקה, יכול להבין שאפילו אם יינטשו אותו, זה לא בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד עם פוסט טראומה וחרדות באופן אפקטיבי? הדרך שאליעד כהן מציע היא לקבל את העובדה שדברים רעים יכולים לקרות, ולחקור כל פחד לעומק. החקירה הזו מובילה לשחרור מפחדים ומתחים, ומאפשרת לאדם לחיות בחופשיות גדולה יותר מול חוסר הוודאות של החיים. התמודדות עם חרדות טראומה וזיכרונות כואבים איך לקבל את המציאות איך להשתחרר מפחדים פסיכולוגיה ופילוסופיה של חרדה פוסט טראומה והתמודדות עם פחדים עתידיים פוסט טראומה משמעותה שאדם חווה בעבר אירוע טראומטי, וההשפעה שלו נמשכת גם בהווה. לדוגמה, אם אדם ננשך בעבר על ידי כלב, כעת הוא מפחד מכלבים. הוא חושש שהדבר יקרה שוב, ... של אירועים רעים הדבר הראשון שחשוב להכיר הוא שהמציאות היא לא ודאית, ואכן קיימת אפשרות שיקרו דברים רעים. גם אם לא היה לך אירוע טראומטי בעבר, עדיין יכולה לקרות לך טראומה בעתיד. זו האמת ואין דרך לעקוף אותה. הדרך להתמודד עם פחדים עתידיים היא להבין ולהפנים שגם אם יקרו דברים רעים - זה ... דומה יקרה שוב. המציאות הייתה קיימת גם קודם כדי להבין את הפחד, אפשר לקחת דוגמה של מישהו שהוריו נטשו אותו. בשל הנטישה, הוא נמצא בטראומה מתמשכת וחושש להינטש שוב. אבל גם אם הוריו לא היו נוטשים אותו, עדיין היה קיים הסיכוי שאנשים אחרים יינטשו אותו. כלומר, ... של האפשרות מול רצון למנוע אותה. זהו שילוב של נפרדות (לא רוצה שדברים רעים יקרו) ואחדות (אין הבדל בין טוב לרע). להבין שהאירוע הטראומטי לא היה הסיבה היחידה אדם יכול להרגיש שסבל באירוע מסוים כי לא צפה את מה שקרה, או כי לא רצה שיקרה. אבל עכשיו, כשהוא ... - להחליט שאתה לא רוצה להרגיש פחד, או להפחית את החשיבות של רצונות מסוימים. זהו כלי נוסף שיכול לעזור. אי אפשר להעלים זיכרונות טראומטיים כאשר שואלים איך להשכיח זיכרון טראומטי, התשובה היא שאין צורך להשכיח אותו. אם משהו רע קרה לך, אתה לא צריך לנסות לשכוח אותו בכוח, אלא ללמוד לחיות איתו. אם תזכור - תזכור, ואם לא - לא. אין בכך משמעות מיוחדת. האם ניתן למנוע טראומה נוספת? אין דרך לדעת בוודאות שדבר מסוים לא יקרה שוב. הדרך היחידה להיות שליו היא להבין שגם אם יקרה משהו דומה, זה בסדר. ...
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות שטחית בלבד. הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל העדפה בין טוב לרע, בין אירוע שנעים לו לבין אירוע שאינו נעים. מצב זה מתואר כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית עמוקה ויסודית. האדם צריך לנסות להיזכר בכל ... של כל המציאות. כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות עצמה מתחדשת בכל רגע מחדש. מה קורה כאשר האדם ... האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. הטראומה מאבדת את ההשפעה שלה, כי האדם כבר אינו נמצא בהתנגדות מול המציאות. הוא חווה את כל האירועים, כולל אלו שבעבר תפס כטראומטיים, באופן טבעי ושלם. הוא לא מרגיש עוד פחד או חרדה מפני זיכרונות העבר, כיוון שהוא מבין ומקבל באופן מוחלט את הסיבה העמוקה ביותר של כל דבר במציאות. סיכום כללי - איך להגיע לשקט נפשי אמיתי אחרי טראומה? אליעד כהן מציע שהדרך היחידה לרפא טראומה באמת היא להבין את השורש האמיתי והעמוק ביותר של כל אירוע שקורה בעולם. כשהאדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הוא מקבל את המציאות כפי שהיא ללא שום התנגדות, וכך זיכרונות טראומטיים אינם יכולים לפגוע בו יותר. הוא חווה את כל הזיכרונות כאירועים שלמים, נטולי טוב ורע, מתוך חוויה של אחדות ושלמות מלאה. איך להתמודד עם פוסט טראומה? איך להגיע להשתוות מוחלטת? מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות? איך להיפטר מזיכרונות רעים? איך להגיע לאחדות עם המציאות? פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? הפעם אשיב איך האדם אמור להתמודד עם זיכרונות לא נעימים מהעבר. כל פעם שאדם נזכר בדברים לא נעימים שקרו לו בעבר, זה נקרא פוסט טראומה. ויש הרבה שיטות המתיימרות לטפל בזה, אך כולן לא עובדות. יתכן שתשכח מהדבר, אבל בפנים יהיה זיכרון שיכול תמיד ... ריפוי שורשי, זה להגיע לאחדות, להגיע למקום שהזיכרון יהיה, ויחווה כטוב. ומי שיש לו עדיין רצונות עצמיים, יפחד שיקרה לו משהו רע, והטראומה תמיד תוכל לחזור. ומי שיגיע לחוויית האחדות לא יהיה לו רצון שדבר אחד יהיה שונה בחשיבה מהשני, הכל יהיה ללא הבדל, ואז לא יהיה רצון להרגיש טוב יותר או פחות, לא יהיה כלל הבדל בין הטוב לרע ואז הוא יזכור את הדבר הטראומטי כחוויה טובה, כיוון שיש השתוות עם המציאות. אדם הלך ברחוב ושדדו אותו, אדם ביזו אותו, או כל דבר אחר, ועל האדם ...
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
... בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית? כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן ... או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש ... באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, אלא הזיכרון שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה. מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית? הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין ... אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו. לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב שאם קרה ... הן אכן נכונות או שמדובר בסיפורים פנימיים שניתן לשנות אותם. איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה? כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר ... מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין. האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית? אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד ... לעוף באוויר ורק אתה לא, היית מרגיש רע בגלל הפירוש שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו. כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד לבדוק ... אלא מהמשמעות שהוא נותן לו עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה. אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?. אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו ... מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה. כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות? כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, ...
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות? כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה קודמת שחווה, הוא למעשה מכניס לתוך הקשר הזוגי בעיה שטרם נפתרה, וזו עלולה לצוץ שוב ולהזיק למערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שכאשר יש טראומה מהעבר, גם אם נדמה שהזוגיות החדשה או הצלחה בתחומים אחרים בחיים פתרו אותה, לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית. לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר ונושא איתו פגיעות וחרדת דחייה, או אישה שחושבת שנוצלה בעבר (בין אם האירוע קרה בפועל או רק בתחושתה), נכנסים למערכת יחסים ללא טיפול בטראומה. תחילה הם עשויים להרגיש שהקשר החדש עוזר להם להתגבר על הבעיה, והכל נראה מושלם, כי כעת הם אהובים ומוערכים. אולם לאורך זמן, הטראומה המודחקת עלולה להתעורר מחדש ולהשפיע על הקשר בצורה שלילית. למה טראומה מודחקת תמיד תחזור להשפיע? אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שאדם שלא טיפל בטראומה, לא באמת פתר את שורש הבעיה, אלא רק מסתיר אותה. בדיוק כמו אדם שיש לו נזילה בצינור מים בבית, וכדי להסתיר את הנזילה הוא רק שם צבע או חומר איטום זמני. הנזילה אולי לא תיראה, אבל היא עדיין קיימת ותפרוץ מחדש. באופן דומה, הטראומה שלא טופלה מחלחלת אל תוך הזוגיות ואל שאר תחומי החיים. דוגמה נוספת: אישה שחוותה חוסר אהבה מצד משפחתה כשהייתה ילדה ולא טיפלה בזה, ... שבן זוגה ינטוש אותה, בדיוק כפי שהרגישה בעבר עם משפחתה. התוצאה היא שהקשר נפגע ואף עלול להסתיים, וכעת נוצר מצב של טראומה על טראומה. לא רק שהאישה סוחבת את תחושת חוסר האהבה מילדותה, עכשיו התווספה טראומה נוספת של דחייה ונטישה בזוגיות. איך טראומה משפיעה על ההתנהגות בזוגיות? כשאדם סוחב טראומה, הדבר מתבטא בהתנהגות מוגברת של חשדנות, קנאה, רכושנות ואובססיביות. האדם למעשה מונע על ידי פחד פנימי עמוק שמקורו בטראומה, דבר הפוגע בזוגיות וגורם להרס עצמי של מערכות יחסים. לעיתים, לאדם עצמו אין אפילו מודעות מלאה לאופן שבו הטראומה מנהלת אותו, וכך הוא אינו יכול לשלוט או לעצור את ההתנהגויות המזיקות הללו. דוגמה ממוקדת שמביא אליעד היא של אישה שכתוצאה מחוויית סקס טראומטית ראשונה הפכה לא - מינית ופיתחה רתיעה ממיניות. משום שלא טיפלה בזה, היא צברה חוויות שליליות נוספות עם גברים שרצו איתה קשר אינטימי, וכך הטראומה הראשונה הפכה לשרשרת טראומות נוספות, שהפכו את ההתמודדות העתידית שלה למסובכת וקשה עוד יותר. איך אפשר לדעת אם יש לך
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות? טראומה מהילדות היא חוויה של אירועים שליליים קשים, כמו חרם, פגיעות מיניות או התעללות רגשית, ששורדים בזיכרון ומשפיעים על האדם גם בבגרותו. הזיכרון של אירועים טראומטיים נשאר צרוב בתודעה וממשיך להשפיע על התחושות וההתנהגות, גם כאשר עברו שנים רבות מאז שהתנסו בהם. מדוע חשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא מתרחשת בהווה? כדי לטפל בטראומה באופן יסודי, אליעד אומר שחשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא קורת עכשיו. אם אדם לא יכול להכיל את המצב כשהוא מדמיין אותו בהווה, הסיכוי שהוא יוכל להתמודד עם הזיכרון מהעבר הוא אפסי. טראומה היא זיכרון שלילי, ואם לא מצליחים להכיל את הסיטואציה בעת הדמיה מחדש, יהיה קשה להתמודד עם הזיכרון המקורי. לדוגמה, אם אדם עבר חרם או פגיעות מיניות בילדות, עליו לדמיין את המצב שוב ולהבין איך הוא מגיב לכך כיום, ובכך ללמוד להתמודד עם הרגשות העולים. כיצד ניתן למחוק את ההשפעה השלילית של הטראומה? לא ניתן למחוק את הזיכרון עצמו, אך ניתן לשנות את פירושי הרגש השליליים שסובבים אותו. לדוגמה, אם לאחר אירועים טראומטיים אדם פירש את חוויתו כאילו הוא לא שווה או חסר ערך, עליו לעבוד על שינוי הפירושים הללו. ככל שעובדים על מחיקת הפירושים השליליים, כך הכוח של הטראומה פוחת. למה חשוב ללמוד להכיל את הכאב גם אם הוא מתרחש בהווה? אם אדם לא מצליח להכיל את הכאב כשהוא מדמיין את הטראומה, כל פעם שהזיכרון יעלה הוא ירגיש את הכאב מחדש. הפחד מהכאב עצמו עשוי להקשות על תהליך ההחלמה. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא ללמוד להכיל את הרגשות הקשורים לטראומה גם אם הם קורים בהווה, כדי להקל על השפעתם. כיצד אחריות רגשית משפיעה על טיפול בטראומת ילדות? ההבנה של אחריות רגשית היא חשוב בטיפול בטראומה. למרות שהאירועים עצמם היו נכפים על האדם (כמו פגיעות מיניות או התעללות), יש לאדם בוגר יכולת לבחור כיצד לפרש את הרגשות ולשלוט בהם. אם אדם לומד לקחת אחריות על רגשותיו, הוא יוכל להתמודד בצורה טובה יותר עם זיכרונות טראומטיים מהעבר. האם גם ילד יכול לבחור להיפגע? אליעד מציין כי גם ילד, במידה מסוימת, יכול לבחור איך לפרש את האירועים, ובכך להחליט עד כמה להיפגע. לדוגמה, אם מישהו עושה לו פרצוף או מוציא לשון, הילד לא חייב להיפגע מכך. הפגיעה תלויה בתגובה האישית של הילד למה שקורה סביבו. כיצד בחירה חופשית מתקשרת לטראומות בילדות? ככל שלאדם יש יותר מודעות, כך הוא מסוגל לבחור אם וכיצד להיפגע. רוב האנשים לא מודעים לחלוטין ליכולת הבחירה הזו, ולכן הם נוטים להשליך את תחושת הפגיעה על גורם ... ואילו פרשנויות להעניק לו. כיצד ניתן להגיע למצב שהזיכרון עצמו נמחק? ההנחה היא שכאשר אדם מצליח לשנות את הפירושים השליליים על אירועים טראומטיים, המשמעות של הזיכרון פוחתת, ובסופו של תהליך יתכן שהזיכרון יימחק או יימחק לחלוטין. ככל שהאירוע מפסיק להיות משמעותי רגשית, כך יקטן הסיכוי שהזיכרון יטריד את האדם לאורך זמן. מה כדאי ללמוד כדי להתמודד עם טראומה מהילדות? כדאי ללמוד להבין את הקשר בין העובדות לפירושים, ולבחון את הפירושים שנעשו לגבי אירועים מהעבר. חשוב לשאול את עצמך שאלות כמו: למה אני מרגיש רע?, האם אני חייב ... כלפי האירועים הללו. מדוע צריך ללמוד לנהל רגשות בהווה כדי לרפא את העבר? כשהאדם לומד לנהל את רגשותיו בהווה, הוא מסוגל להתמודד טוב יותר עם טראומות מהעבר. כל אדם יכול ללמוד לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד עם מה שקרה, גם אם זיכרון הטראומה לא נעלם לחלוטין. הכוח לנהל רגשות בהווה עוזר להתמודד עם הזיכרונות בצורה פחות כואבת. כיצד לעבור מכל התיאוריה הזו ליישום מעשי? היישום המעשי כולל את הצעדים הבאים: דמיון מכוון של האירוע הטראומטי כאילו הוא קורה כעת. בחינה כנה של התגובות הרגשיות והנפשיות שעולות. זיהוי הפירושים שמגבירים את התחושה השלילית. לימוד האפשרות לשנות את הפירוש או לבחור בהבנה אחרת. לקיחת אחריות על הרגשות בהווה והבנת יכולת הבחירה. טראומה וזיכרונות כואבים לקיחת אחריות רגשית פירושים מול עובדות כיצד לבחור מה להרגיש התמודדות עם חרם ופגיעה מחיקת זיכרונות שליליים מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פוסט טראומה, איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פוסט טראומה, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לחיים, טיפול רגשי, אימון אישי קשב וריכוז בתחום פוסט טראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 16:50:27 - wesi4