ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מפרק ✔דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 1 ✔הקדמה מאמר זה מבוסס בעיקר על הממצאים המפתיעים של ד"ר האמר, אשר גילה ופיתח....
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 1
הקדמה

מאמר זה מבוסס בעיקר על הממצאים המפתיעים של ד"ר האמר, אשר גילה ופיתח את "הרפואה החדשה" או בשמה המלא כיום "הרפואה הגרמנית החדשה" (GNM). מידע רב נוסף על הרפואה החדשה ניתן למצוא במאמרים אחרים של המחבר באתר זה ובאתרים אחרים. במאמר זה משולבים גם ידע והבנות ממקורות אחרים והוא מפרט את הגורמים לדלקות מפרקים וכן דרכי ריפוי טבעיות.

מהי דלקת מפרקים?

זהו שם כולל למספר רב של מחלות בהן נוצרת דלקת באחד או יותר ממפרקי הגוף, כתוצאה מנזק שנגרם לרקמות באותם מפרקים.

שני הסוגים השכיחים ביותר בין דלקות המפרקים הם אלה:

1. דלקת מפרקים ניוונית (Osteoarthritis)

2. דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis)

מהי דלקת?

דלקת היא ביטוי לתהליכי ריפוי שנוצרים בגוף כתוצאה מפגיעה ברקמה או רקמות בגוף. הפגיעה ברקמה יכולה להיות כתוצאה מחבלה חיצונית, זיהום או גורם שמוגדר ע"י הרפואה המקובלת כ"לא ידוע".

לפי התגליות של הרפואה החדשה, אותו גורם "לא ידוע" הוא במקרים רבים המוח שלנו הגורם באופן מכוון לאובדן תאים ברקמות, כחלק מתוכנית ביולוגית המופעלת כתגובה לטראומה או קונפליקט כלשהו. אובדן תאים זה נעשה בדרך של התכייבות (ulceration) או נמק (necrosis), בהתאם לסוג הקונפליקט וסוג הרקמות בהן זה קורה.

אובדן התאים יוצר חללים או כיבים מיקרוסקופיים, אשר בחלק מהמקרים עלולים לגדול גם לכיבים נראים לעין. כל התהליך נשלט ומבוקר ע"י המוח וכאשר נפתר הקונפליקט דואג המוח לכך שיתחיל תהליך ריפוי הכולל את שיקום הרקמות. תהליך שיקום הרקמות כולל בתוכו בד"כ גם התפתחות של דלקת.

מה גורם להתפתחותה של דלקת מפרקים לפי הרפואה החדשה?

לפי הרפואה החדשה, בעיות בעצמות נגרמות בד"כ כתוצאה מטראומה או קונפליקט כלשהו המתבטא אצל האדם בתחושה חזקה של ירידת הערך העצמי (יע"ע). פגיעה בסחוסים קורית כאשר התחושה של ירידת ערך עצמי היא קלה עד בינונית. סוג הקונפליקט או הטראומה קובעים באיזה עצמות ו/או מפרקים תופיע הבעיה. משך הקונפליקט או הטראומה ועוצמתם יקבעו את עוצמת הפגיעה בעצמות ו/או המפרקים.

כדי להתאים את ההסבר לחלוקה המקובלת ברפואה, נעשתה כאן הפרדה בין דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ושיגדון. אך במציאות יתכן מצב בו האדם סובל בו - זמנית מתסמינים של שלושת הדלקות האלה ביחד ואולי גם מבעיות נוספות.

א. דלקת מפרקים ניוונית (Osteoarthritis) היא הסוג הנפוץ ביותר של פגיעה במפרקים. מצב זה מתבטא בניוון מתקדם של הסחוס, דלקת, כאבים, קישיון והגבלות בתנועה של המפרק. במקרים רבים מתפתחות בליטות עצם (אוסטיאופיטים) בעצמות המפרק, מה שמגביר את הבעיה ואת הכאבים.

תהליך התפתחות המחלה הוא כלהלן:

כל עוד נמשכת השפעת הטראומה / קונפליקט הגורמים לירידה קלה עד בינונית בתחושת הערך העצמי, מתרחש תהליך של נמק חלקי בסחוס הגורם לאובדן תאי סחוס ויצירת חורים ברקמת הסחוס (כמו "גבינה שוויצרית").

ברגע שחולפת השפעת הטראומה או נפתר הקונפליקט (במודע או שלא במודע), מתחיל שלב הריפוי בו הגוף משקם את הסחוס. תהליך זה מלווה בנפיחות במפרק עם אפשרות לכאבים.

ההשערה היא שמטרתו של הטבע בכל התהליך הנ"ל היא לגרום למצב בו הסחוס יהיה בסופו של דבר חזק יותר ממה שהיה לפני הופעת הטראומה / קונפליקט.

עד כאן זה היה תאור כללי של התהליך במידה והכל מתנהל כשורה ובאופן טבעי.

אך בד"כ הדברים אינם פשוטים ומתעוררות שתי בעיות עיקריות:

1. אם החולה לא מודע לכך שהבעיה נגרמה כתוצאה מאותו דבר שגרם לו לירידת ערך עצמי, הוא לא יטפל בסיבה המקורית ואז יש סבירות גבוהה שהמחלה תחזור. מה שקורה במקרים רבים הוא כך: האדם חווה טראומה או קונפליקט שגורמים לו לתחושת ירידת ערך עצמי, יש פגיעה בסחוס (שאינה מורגשת עדיין), הקונפליקט נפתר בצורה כלשהי ומתחיל ריפוי (אפשרות לנפיחות וכאבים במפרק), אך אז, בגלל הכאבים, או מסיבה אחרת, חוזרת השפעתו של הקונפליקט המקורי, יש שוב פגיעה בסחוס, שוב נפתר הקונפליקט ושוב מתחיל תהליך הריפוי וחו"ח.

כאשר תהליכי הריפוי ממושכים וחזקים יותר מתהליכי ההרס, נקרא מצב זה (של פגיעה בסחוס - שיקום - פגיעה וחו"ח) - "ריפוי תלוי". כאשר קורה שהתקופות של השפעת הקונפליקט ארוכות ומשפיעות יותר מאשר התקופות בהן יש תהליכי ריפוי, כלומר, תהליכי ההרס חזקים יותר מתהליכי הריפוי, התוצאה היא תהליך ניוון הדרגתי של הסחוס במפרק. זהו המצב הנפוץ ביותר מבין מחלות המפרקים, במיוחד אצל מבוגרים מעל גיל 65.

2. כאשר תהליך השיקום והריפוי תקין ומתבצע במלואו, הוא מלווה בנפיחות זמנית בתוך המפרק. נפיחות זו עלולה להיות מלווה בכאבים, לפעמים חזקים, אשר עלולים להדאיג את החולה. כאן עלולים לקרות מספר תרחישים:

א. הדאגה עצמה, אם היא עוברת סף מסויים, עלולה לגרום לכך שתהליך הריפוי ייעצר. כדי להבין זאת צריך לזכור שכל מצב של סטרס מעורר את השפעתה של מערכת העצבים הסימפתטית, בעוד שתהליכי ריפוי יכולים להתבצע רק כאשר יש השפעה דומיננטית של מערכת העצבים הפאראסימפתטית. הדאגה היא אחד הביטויים לסטרס, וכל עוד היא קיימת בעוצמה מספיק חזקה היא לא מאפשרת ריפוי.

ב. הכאבים החזקים עלולים לגרום לחולה להרגיש שהוא "חסר תועלת" או "חסר יכולת", מה שעלול לגרום שוב לתחושה של ירידה בערך העצמי.

ג. החולה ילך לבית חולים ושם יעשו לו בדיקות אשר עלולות לפגוע בתהליך הריפוי (למשל בדיקת ארתרוסקופיה).

ד. החולה ייקח תרופות אשר עלולות לעצור את תהליך הריפוי (כגון תרופות ממשפחת המורפיום או סטרואידים או תרופות נוגדות דלקת ללא סטרואידים).

ב. דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) מאופיינת בדלקת בצידו הפנימי של הקרום העוטף את המפרק. כאשר הופכת המחלה לכרונית היא הורסת באופן הדרגתי את המפרקים ועלולה לפגוע גם במערכות ורקמות אחרות בגוף. במפרק עצמו יש אובדן תאי סחוס, אובדן תאי עצם, דלקת בקרום הסינובי ונפיחות בקופסית המפרק.

לפי הרפואה החדשה, דלקת מפרקים שגרונית היא ביטוי לתהליך ריפוי של העצם, במקרים בהם היה דלדול של העצם קרוב למפרק מסויים או מספר מפרקים. כאשר מתרחש תהליך של שיקום העצם מתרחבת העצם קצת והתרחבות זו מותחת את הפריוסטאום (שכבת העור העוטפת את העצם). מתיחה זו של הפריוסטאום היא בד"כ מקור הדלקת ומקור הכאבים.

ההשערה היא שמטרתו של הטבע בכל התהליך הזה היא לגרום לכך שבסופו של התהליך העצמות תהיינה יותר חזקות מאשר היו לפני הופעת הקונפליקט / טראומה.

תהליך התפתחות המחלה:

תהליך של דלדול העצמות ("בריחת סידן" / אוסטיאופורוזיס) נגרם כתוצאה מטראומה או קונפליקט או מצב כלשהו שגרמו לאותו אדם להרגיש תחושה חזקה של ירידת ערך עצמי (יע"ע) או ירידה בדימוי העצמי.

כל עוד הטראומה / קונפליקט לא נפתרו והשפעתם נמשכת - יש אובדן תאי עצם וייתכן גם אובדן תאי מח העצם. מיקום אובדן התאים וקצב התהליך תלוי בסוג ועוצמת הקונפליקט.

ברגע שנפתר הקונפליקט או עברה השפעת הטראומה, נפסק תהליך פרוק תאי העצם ומתחיל שלב הריפוי הכולל תהליך בניה מחדש של העצם או העצמות שנפגעו. ה"שחקנים" העיקריים בתהליך שיקום העצם הם חיידקים וכן תאי דם לא בשלים (בתחילה לויקוציטים ואח"כ גם אריתרוציטים) המיוצרים בכמויות גדולות ע"י מח העצם. מצב זה עלול להיות מאובחן במקרים רבים כלוקמיה.

גידולה מחדש של העצם גורם למתיחת הפריוסטאום (שכבת העור העוטפת את העצמות) ומתיחה זו היא המקור העיקרי למה שנקרא כאבי עצמות.

כאשר מושלם תהליך שיקומה של העצם מסולקים אל מחוץ לגוף כל תאי הדם הלא בשלים שנשארו, כלי הדם והלימפה שהתרחבו מאד עם תחילת תהליך הריפוי, חוזרים לנפח הרגיל שלהם וכל מערכת הדם חוזרת לתפקוד רגיל.

תהליך שיקום העצמות והמפרקים עשוי להימשך חודשים רבים. תהליך זה עלול להיות רצוף בעצירות ונסיגות, אם חוזרת מדי פעם השפעת הקונפליקט המקורי או קונפליקט חדש הקשור ביע"ע או אם יש טריגרים המפעילים מחדש את השפעתו של הקונפליקט המקורי.

כמו במקרה של דלקת מפרקים ניוונית, גם כאן עלולים להיות סיבוכים ועיכובים אשר יכולים לגרום ל"ריפוי תלוי" או "קונפליקט תלוי", כפי שהוסבר למעלה.

האם זוהי מחלה אוטואימונית?

הרפואה המקובלת מגדירה את דלקת המפרקים השגרונית כמחלה אוטואימונית בה הגוף הגוף תוקף את עצמו בגלל תקלה, זיהוי מוטעה של תאים או סיבה לא ברורה.

לפי הרפואה החדשה נעשית הפגיעה הראשונית בסחוסים, בעצמות או ברקמות החיבור בצורה מכוונת הנשלטת ומבוקרת ע"י המוח. זוהי לא תקלה או טעות, אלא ביטוי לתוכנית ביולוגית המוטבעת בכל אחד מאיתנו, אשר מופעלת כתגובה לטראומה או קונפליקט של יע"ע, מתוך מטרה להביא לכך שאותן רקמות תהיינה בסופו של התהליך חזקות יותר ממה שהן היו בתחילתו.

האם זוהי מחלה תורשתית?

מאחר שהרפואה המקובלת לא מצאה עדיין את הגורמים לדלקת מפרקים שגרונית, התפתחו הרבה השערות ותיאוריות על כך שישנה השפעה או נטיה תורשתית שתורמת להתפתחותה של המחלה. על בסיס התגליות של הרפואה החדשה ועל בסיס התגליות החדשות בביולוגיה (The Biology of Perception, by Dr. Bruce Lipton), סביר להניח שגם אם אכן יש מרכיב תורשתי כלשהו במחלה זו, הוא זניח לחלוטין.

ג. שיגדון (Gaut) : זוהי מחלת מפרקים המתאפיינת בהתקפים פתאומיים של כאבים חזקים מאד. שיגדון קורה כאשר יש עליה משמעותית של רמת חומצת השתן בדם. משקעים של גבישי חומצת שתן מצטברים במפרקים וברקמות רכות אחרות והם מגבירים את עוצמת הכאב.

לפי הרפואה החדשה שיגדון קורית כאשר אצל אדם הסובל מדלקת מפרקים ניוונית או שגרונית מתרחש גם תהליך של אצירת נוזלים בגוף כתוצאה מפגיעה באבוביות הכליות. הגוף מחפש כל מקום אפשרי לאכסן את הנוזלים שבו, וחלק מהנוזלים מגיעים גם למפרק המשתקם. זה מגביר את הנפיחות במפרק ומעצים בהרבה את הכאבים. אצירת הנוזלים היא גם הגורם לעליה הגדולה ברמת חומצת השתן בדם.

כאשר נפתר הקונפליקט שגרם לפגיעה בכליות נפסקת אצירת הנוזלים בגוף, יש השתנה מרובה וגם התקפי הגאוט נעלמים.

מה קובע באיזה מפרק או מפרקים תופיע הבעיה?

כאמור, הפגיעה בסחוסים ובעצמות נגרמת כתוצאה מקונפליקט של ירידת ערך עצמי (יע"ע).

להלן מספר דוגמאות:

- כתפיים וראש עצם הזרוע (הומרוס) - קונפליקט יע"ע הקשור לתחושת כישלון ביחסים עם אנשים הקרובים לנו. זה מלווה בד"כ גם ברגשי אשמה.

דוגמאות:

כאשר הבעיה מופיעה בכתף ימין:

אצל אישה שמאלית - זה קשור לאמא שלה או לילדיה ("נכשלתי כאם. לבני היתה תאונה כי הייתי בלתי זהירה").

אצל גבר שמאלי - קשור לאביו או לילדיו ("נכשלתי כאב. לבני היתה תאונה כי הייתי לא זהיר").

אצל גבר או אישה ימניים - קשור בד"כ לבן / בת זוג או לשותפים קרובים ("אשתי עזבה אותי כי נכשלתי כבעל").

כאשר הבעיה מופיע בכתף שמאל:

אצל אישה שמאלית - קשור בד"כ לבן הזוג ("אני לא יכולה לסלוח לעצמי שגרמתי לבעלי להיראות כה טיפש").

אצל אישה ימנית - קשור לילדיה או לאמא.

אצל גבר ימני - קשור לילדיו או לאביו ("תמיד העדפתי ילד אחד והזנחתי את השני. כל ההאשמות נגדי מוצדקות").

- כפות ידיים ואצבעות - קונפליקט יע"ע הקשור למיומנות / גמלוניות (ידיים "שמאליות"). קשור בד"כ בכישלון לבצע משהו הקשור בפעולת הידיים.

דוגמאות:

"חתכתי את עצמי כי השתמשתי בסכין בצורה שלומיאלית"

פסנתרן: "פישלתי בגדול בקטע השיא בקונצרט. אני לא מסוגל לבצע קטע זה"

- עמוד השדרה (במיוחד החלק המרכזי) - קונפליקט / טראומה של יע"ע המשפיע על כל האישיות. תחושה חזקה של יע"ע כללית ("עבודת חיי, כל מה שהשקעתי למען הילדים, ירד לטימיון", "אני לא יוצלח, חסר תועלת, שום דבר בחיים לא מצליח לי", וכו').

- חלק תחתון של עמוד השדרה - קונפליקט יע"ע הקשור לחוסר תמיכה. תחושה חזקה של חוסר תמיכה מצד בן / בת הזוג, חברים, עמיתים, הבוס וכו'.

- צוואר עצם הירך - קונפליקט יע"ע הקשור לתחושה של אי יכולת להחזיק מעמד או לבצע משהו.

דוגמאות:

אצל ימניים:

ירך ימין - "אני לא מסוגל/ת לקדם את הפרוייקט הזה בעבודה"

ירך שמאל - "הבן שלי מוציא אותי מהכלים. אני לא מסוגל לטפל בזה יותר"

אצל שמאליים:

ירך ימין - "אני לא מסוגלת להכיל את העובדה שבני לא יקודם"

ירך שמאל - "אני לא מסוגלת להשלים עם בעלי. הוא פגע בי יותר מדי"

- ברכיים - יע"ע הקשורה לביצועים פיזיים. לדוגמא: כישלון בספורט, אי - יכולת ללכת וכד'.

- קרסוליים - יע"ע הקשורה לאי - יכולת ללכת, לרקוד, לשמור על שיווי משקל וכו'.

מדוע דלקת מפרקים הופכת למחלה כרונית?

לפי ההבנות של הרפואה החדשה דלקת מפרקים אקוטית אינה מחלה בפני עצמה אלא היא שלב הריפוי של סחוסי המפרק ו/או של העצמות שבקרבת המפרק ו/או של רקמות נוספות הקשורות למפרק, אשר נפגעו כתוצאה מקונפליקט של יע"ע.

הבעיה היא שרב החולים אינם מודעים לקונפליקט שגרם למחלה מלכתחילה, או לקשר שבין הקונפליקט למחלה, ולכן הם לא מתמודדים עם הקונפליקט או עם דברים אחרים המהווים טריגרים שמפעילים מחדש את השפעת אותו קונפליקט. התוצאה לכן היא התנדנדות בין מצב של השפעה אקטיבית של הקונפליקט (או טריגרים שונים שמעוררים את השפעת הקונפליקט) לבין שלב ריפוי שלא הושלם וחו"ח. כך קורה שבמקרים רבים הדלקת מתקדמת ומחמירה במקום להתרפא. מעגל קסמים זה של התנדנדות בין שלב ריפוי ליע"ע, אם הוא חוזר על עצמו הרבה פעמים, הוא זה שגורם לעיוות הצורה של המפרקים הפגועים כפי שבולט בעיקר באצבעות הידיים.

מאחר שרב האנשים לא יודעים ולא מודעים לקשר שבין קונפליקט של יע"ע לתהליך דלדול העצמות או פגיעה בסחוס, הם לא עושים תהליך מודע שמטרתו היא להתגבר על הטראומה או הקונפליקט שגרמו לירידה החריפה בדימוי העצמי או בתחושת הערך העצמי.

משמעותו של תהליך כזה היא לפתור את הקונפליקט וללמוד כיצד לא לתת לו לחזור ולהשפיע עלינו, או למזער ככל האפשר את השפעותיו. זהו למעשה תהליך של התפתחות אישית הכולל בתוכו חיזוק תחושת הערך העצמי. תהליך זה אינו קל והוא דורש במקרים רבים לעשות שינויים בהרגלי חיים, שינוי בעיסוק, התחלה של דברים חדשים, מציאת מטרות חדשות ומשמעויות חדשות ולפעמים אפילו שינויים בתפיסת העולם.

ככל שתחושת הערך העצמי האמיתי עולה ומתחזקת (ואין הכוונה כאן ל"ניפוח" האגו), כך צפוי ששיקום העצמות ו/או הסחוסים יהיה מהיר יותר.

* דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 2.
הפרדה כבוד התקפי תכלית להתרפא ילדים להרגיש שהוא איך לא לתת ללמוד טריגר שליטה מפרק מפרקים רפואה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה מהם המפרקים בגוף האדם ואיך הם מאפשרים לנו לזוז? המפרקים בגוף האדם הם החיבורים בין העצמות, והם אלו שמאפשרים לנו לבצע את כל התנועות השונות בגופנו. העצמות עצמן הן קשיחות ואינן גמישות, ולכן אינן יכולות לזוז לבד. ללא המפרקים, כל ניסיון להזיז את העצמות היה מסתיים בשבירתן. המפרקים הם אלו שנותנים את הגמישות ואת אפשרויות התנועה השונות. אילו מפרקים מרכזיים יש בגוף האדם ומה התנועות האפשריות בהם? ישנם מספר מפרקים מרכזיים בגוף האדם שחשובים במיוחד לתנועות היומיומיות שלנו: מפרק הקרסול: נמצא בשורש כף הרגל. מאפשר תנועות של הרגל למעלה, למטה, ימינה, שמאלה, אחורה וקדימה. מפרק הברך: מאפשר כפיפה ופשיטה של הרגל קדימה ואחורה. מפרק הירך ומפרק האגן: מאפשרים תנועות מורכבות יותר כמו סיבוב, הרמה והורדה של הרגל, קדימה ואחורה. מפרק הכתף: מפרק גמיש במיוחד, המאפשר תנועה רחבה מאוד - למעלה, למטה, קדימה, אחורה ולצדדים. מפרק המרפק: מאפשר תנועת כפיפה ופשיטה של היד. מפרק שורש כף היד: מאפשר מגוון רחב של תנועות סיבוביות ומרחביות של כף היד. כל אחד מהמפרקים הללו מופיע בשני הצדדים של הגוף (ימין ושמאל), וכך מאפשר סימטריה בתנועה וביצוע פעולות מורכבות. מה ההבדל בין סוגים שונים של מפרקים בגוף האדם? בגוף קיימים סוגים שונים של מפרקים, שלכל אחד מהם יש מבנה שונה ואפשרויות תנועה שונות. לדוגמה: מפרקי הגפיים (המסומנים בשחור בתמונה בהרצאה): מפרקים אלו כמו הקרסול, הברך, הירך, המרפק, הכתף ושורש כף היד, מאפשרים תנועות מגוונות מאוד וחופשיות יחסית. מפרקי גוף מרכזיים (המסומנים באדום): אלו מפרקים שנמצאים באזורים כמו בית החזה, הבטן, השכמות ועמוד השדרה. תנועות אלו כוללות בעיקר כפיפות, מתיחות, כיווצים והרחבות. לדוגמה, אפשר ... וסגירה של בית החזה, קירוב והרחקת שכמות, וכן תנועות שונות של עמוד השדרה כמו כפיפה ומתיחה. אילו עוד מפרקים יש בגוף האדם שלא הזכרנו? מלבד ה
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
... השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים שהם מזיזים? כל תנועה שמתבצעת בגוף האדם מתרחשת במפרקים. התנועות אינן מתבצעות בעצמות עצמן, שכן ניסיון לבצע תנועה בעצם ישירה עלול לגרום לשבירתה. לכן, כל תנועה חייבת להתרחש במפרק. כדי להבין כיצד מתרחשת התנועה, חשוב להבין היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים השונים. הכלל הבסיסי שאליעד כהן מסביר הוא שכדי לבצע תנועה במפרק מסוים, השריר חייב לעבור בשני הצדדים של אותו מפרק, כלומר, הוא חייב לחצות את המפרק. משמעות הדבר היא ששריר שמבצע פעולה במפרק חייב להיות מחובר בנקודה אחת מעל למפרק ובנקודה השנייה מתחת למפרק. רק כך ניתן ליצור את הכוח והמתיחה הדרושים לביצוע תנועות כמו כפיפה ופשיטה. כיצד מבוצעת תנועה של כפיפה במרפק? הדוגמה הראשונה שאליעד כהן נותן היא תנועת הכפיפה של המרפק. שלושה ... זו: שריר הבייספס (הדו - ראשי) השריר הברכיאליס השריר הברכיאורדיאליס שרירים אלה, כולם ללא יוצא מן הכלל, מתחילים בנקודה אחת מעל מפרק המרפק ומסתיימים בנקודה אחרת מתחת למפרק. למשל, שריר הבייספס מתחיל מעל המרפק ומסתיים מתחת למרפק. באופן דומה, גם השריר הברכיאליס והברכיאורדיאליס נמצאים בשני צידי המרפק. אם שריר כלשהו היה ממוקם רק מעל או רק מתחת למרפק, הוא לא היה מסוגל לבצע תנועה זו. מה הקשר בין מיקום השריר לבין תנועות במפרק הברך? דוגמה נוספת שאליעד מציג היא התנועה שמתבצעת במפרק הברך. גם כאן, כדי לבצע כפיפה או פשיטה, השרירים חייבים לעבור בשני צידי מפרק הברך. לדוגמה, כדי לבעוט ברגל, השרירים חייבים להתחיל מעל הברך ולהסתיים מתחתיה, או להיפך. כך, למשל, שרירי ההמסטרינג (שרירי הירך האחורית) ושרירי התאומים, מתחילים בנקודות שמעל מפרק הברך ומסתיימים מתחתיו, ובכך מאפשרים את התנועה. מדוע לא משנה היכן בדיוק מתחילים ומסתיימים השרירים? אליעד כהן מדגיש כי למרות שהנקודות המדויקות בהן מתחיל או מסתיים השריר משפיעות על היעילות או על סוג התנועה, העיקרון הבסיסי אינו משתנה: כל שריר שמזיז מפרק חייב להיות מחובר מעל ומתחת למפרק זה. אם השריר לא יחצה את המפרק, הוא לא יוכל להשפיע עליו כלל. לדוגמה, בתנועת הבעיטה ברגל, לא משנה אם השריר מתחיל גבוה יותר או נמוך יותר בירך - מה שחשוב הוא שהוא חוצה את הברך. אותו עיקרון תקף לגבי כל מפרק אחר בגוף. לסיכום: מה התנאי ההכרחי לכך ששריר יזיז מפרק מסוים? התנאי ההכרחי שאליעד מדגיש הוא שהשריר חייב לחצות את המפרק שאותו הוא מזיז. משמעות הדבר היא שלכל מפרק בגוף, השרירים שמבצעים את התנועות בו חייבים להיות ממוקמים משני צדדיו. אם השריר לא יהיה ממוקם כך, הוא לא יוכל לבצע את התנועה. לסיכום, כל פעם שאנו מבצעים פעולה של תנועה במפרק, השרירים המעורבים בכך חייבים להיות מחוברים משני הצדדים של אותו
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
... הברך. שריר הירך האחורית והישבן - אחראים בעיקר על פשיטת מפרק הירך. הוא מוסיף שלעיתים מתווסף גם שריר התאומים (מתחת לברך מאחור), אך זה תלוי בזווית של הקרסול, שמשתנה בהתאם למיקום הרגליים ביחס לכיסא. אילו מפרקים משתתפים בתהליך הקימה מהכיסא? לפי אליעד כהן, כאשר יושבים על כיסא, קיימות שלוש נקודות שבהן מתרחשת תנועה משמעותית בעת הקימה: מפרק הברך - מתיישר מפוזיציה של כפיפה לפשיטה. מפרק הירך (המותניים) - נע מתנוחת כפיפה ליישור. מפרק הקרסול - משתנה בהתאם למיקום כפות הרגליים. אליעד כהן מבהיר שכל מפרק משפיע על מתיחות השרירים ועל המאמץ הנדרש לפעולה. איך מיקום הרגליים משפיע על המאמץ בקימה מהכיסא? אליעד כהן מסביר לעומק שאם קשה לקום מהכיסא, צריך לשים לב למיקום של ... התנועה משפיע על הקימה מהכיסא? לדברי אליעד כהן, הסדר שבו המפרקים מתיישרים בעת הקימה משפיע אף הוא על המאמץ. למשל, אם אדם מיישר קודם את הגב ולאחר מכן את הברכיים, יהיה עומס שונה לחלוטין על השרירים מאשר במצב הפוך, שבו מיישרים ... להטות מעט את הגב קדימה בעת הקימה, כדי להקטין את הזווית במפרק הירך ובכך להפחית את המאמץ הנדרש מהארבע ראשי. איך שריר התאומים משפיע על הקימה? אליעד כהן מסביר שגם לשריר התאומים (שנמצא מתחת לברך מאחור) יש תפקיד בקימה, ... אך לא תמיד. כשקמים מכיסא, קורים מספר שינויים משמעותיים במפרקים ובשרירים בגוף. יש שלושה מפרקים עיקריים שמשתנים במהלך הקימה: מפרק הברך מפרק הירך (מותניים) מפרק הקרסול כאשר אדם יושב, יש זווית מסוימת בין הגוף לרגליים, בזווית זו מפרק הירך והברך נמצאים בכפיפה (מכופפים), וגם הקרסול יכול להיות כפוף בהתאם למיקום הרגליים. בתהליך הקימה, הברך עוברת מפוזיציה של כפיפה לפשיטה (מתיישרת), הירך ... מסתכל כלפי מעלה ומנסה להישאר זקוף ככל האפשר, הזווית במפרק הירך תגדל, שריר הארבע - ראשי יהיה מתוח יותר, והמאמץ ליישר את הרגליים יהיה גדול יותר. מצב זה מפעיל יותר עומס על הארבע - ראשי. אם לעומת זאת, האדם מתכופף מעט קדימה בעת הקימה, הזווית במפרק הירך תקטן, שריר הארבע - ראשי יהיה פחות מתוח, ואז הוא יוכל לקום ביתר קלות, עם פחות עומס על השריר הקדמי ויותר הסתמכות על שרירי הירך האחורית והישבן. למה לא ... ורק אז הוא יכול לקום מבלי ליפול אחורה. האם סדר יישור המפרקים משפיע על המאמץ בעת הקימה? אופן סדר היישור של המפרקים במהלך הקימה משפיע גם הוא על המאמץ. אם למשל, האדם מיישר קודם את הברכיים ורק אחר כך את הגב, מאמץ הארבע - ראשי יהיה שונה מאשר אם הוא מיישר קודם את הגב ורק אחר כך ... להטות מעט את הגב קדימה בעת הקימה, כדי להפחית את הזווית במפרק הירך ולהקטין את המתח על שרירי הירך הקדמית. מה הקשר של שריר התאומים (שריר מתחת לברך) לקימה מהכיסא? שריר התאומים, שנמצא מתחת לברך, משפיע גם הוא על הקימה, ...
מה הם השרירים? למה בעצם יש לנו שרירים? איך השרירים עובדים? [שריר / שריר נגדי / פשיטה / כפיפה במפרק]
... ברגים כאלו ואחרים, שיאפשרו תנועה של הגוף של פינוקיו. ובגוף שלנו, אלו בעצם המפרקים של הגוף. כגון מפרק הכתף, מפרק המרפק, מפרק שורש כף היד, מפרק האגן, מפרק הברך, מפרק הקרסול וכולי. אז בעצם באמצעות המפרקים, העצמות יכולות לזוז. אבל, איך נגרום לעצמות לזוז?! לשם כך עלינו להרכיב על השלד הזה, גומיות כלשהן, שההתקצרות וההתארכות שלהן, הן אלו שיגרמו לתנועה לקרות, במפרקים השונים. לדוגמא, נשים לפינוקיו שריר שנקרא לו שריר יד קדמית (שריר הבייספס), שהוא יתחיל ממפרק הכתף של פינוקיו, ויסתיים במפרק המרפק של פינוקיו. ובכל פעם שפינוקיו ירצה לבצע פעולה של כפיפה במפרק המרפק (תנועה של לגעת עם כף היד, בכתף), הוא בעצם יכווץ את השריר הזה של היד הקדמית שלו, כדי לקרב את כף היד שלו, לכתף שלו. ומה יקרה אם לדוגמא ... (שריר הטרייספס). שבעצם, כאשר פינוקיו ביצע פעולה של קירוב כף היד אל הכתף (כפיפה במפרק המרפק), אז אומנם שריר היד הקדמית התכווץ, אבל היה גם שריר שהתארך. שהוא השריר הנגדי, שריר היד האחורית. ועכשיו פינוקיו יכווץ אותו, והוא זה שיגרום ... להתארך בחזרה ולהרחיק את כף היד מהכתף כמה שיותר רחוק. שזאת נקראת תנועה של פשיטה במפרק המרפק. (כפיפה פשיטה) בדוק עם עצמך: עמוד בצורה רגילה ונסה לקרב את כף היד שלך, אל הכתף שלך. איזה שריר בגוף שלך הפך להיות יותר קצר והתכווץ? תשובה: ...
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
... להרים דברים כבדים תלויה בשימוש נכון במפרקים, בהקפדה על גב ישר ובהימנעות מוחלטת מכפיפה מוגזמת של עמוד השדרה. מהי הטעות הגדולה ביותר ... מרימים חפצים, הגוף משתמש בעיקר בארבעה מפרקים עיקריים: מפרק הקרסול מפרק הברך מפרק הירך (האגן) חוליות עמוד השדרה אליעד מדגיש שיש טעות נפוצה שהרוב מסכימים שיש להימנע ... תקין של גב ישר כוללות: האדם מתכופף דרך מפרק הירך (Hip hinge) בלי לכופף את הגב. שמירה על עמוד השדרה במצב ניטרלי גם אם הגוף מוטה ... אחד מהם דורש טכניקה אחרת ושימוש שונה במפרקים. למרות שהוא לא נותן העדפה מפורשת, הוא מציין שכל עוד נשמר עמוד השדרה במצב ניטרלי, התנועה ... משקלים נכון, איך להרים נכון משא? אילו מפרקים פועלים בהרמת חפצים? איך מרימים משקל בצורה נכונה? איך להרים בצורה נכונה? איך מרימים חפצים ... השדרה? השוואת סוגים של דדליפט, איזה מפרקים משתתפים בהרמת משקל? איזה שרירים עובדים בסקוואט? איך להרים דברים נכון? איך להרים נכון ...
ניתוח תנועתי של התרגיל: כפיפת מרפקים לרקות / Overhead Cable Curls
... Overhead Cable Curls בתרגיל הזה לדוגמא, עומדים בין 2 כבלים, כאשר הידיים נמצאות בגובה הכתפיים, בצורה של דחליל. ובכל פעם מבצעים כפיפה במפרק המרפק. דהיינו, שמנסים לקרב את כפות הידיים, אל כיוון האוזניים והרקות של הראש. ואת זה כמובן עושים באמצעות שרירי היד הקדמית, שרירי הבייספס, שנמצאים בין מפרק הכתף לבין מפרק המרפק, והם מתכווצים ומתקצרים, כאשר מקרבים את הכף היד, אל עבר הכתף. בתנועה הזאת לדוגמא, בהתחלת התנועה, כאשר פינוקיו עומד כמו דחליל, הזווית במפרק המרפק שלו, היא זווית של 180 מעלות. כאשר בסוף התנועה, הזווית במפרק המרפק שלו, הפכה להיות זווית חדה, זווית יותר קטנה, מאשר קודם. אבל גם בתרגיל הזה לדוגמא, גם בו כמובן יש כל מיני קומבינות שלפעמים אנשים עושים, כדי ... להיות מודעים לקומבינה, שמערבת עוד שרירים בתנועה. אאכ עושים זאת באופן מכוון כמובן... לדוגמא: בהתחלת התנועה, כפי שאמרנו, הזווית במפרק המרפק, היא של 180 מעלות. וגם הזווית במפרק הכתף מלמעלה היא של 180 מעלות. ומתחת לכתף הזווית היא של 90 מעלות. ובבית החזה, הזווית לצורך העניין נניח שגם היא 180 מעלות. בעיקרון בתרגיל הזה, בהנחה שרוצים לעבוד על היד הקדמית, הרי שננסה להקטין אך ורק את הזווית במפרק המרפק. אבל, מה יעשה מי שקשה לו מסיבה כלשהי לקרב את כפות הידיים שלו? אל הראש שלו? במקרה כזה יכול להיות שבמהלך התנועה שלו, הוא ישנה קצת את הזווית במפרק החזה שלו, והזווית שם תקטן, כי הוא יקרב את המשקל אליו, באמצעות שרירי החזה שלו. או לדוגמא שהוא ישנה ויקטין את הזווית מתחת למפרק הכתף שלו, והוא יעשה את זה, באמצעות שרירי הגב. או לדוגמא שהוא יקטין את הזווית שמעל מפרק הכתף שלו, באמצעות שרירי הכתף שריר הטרפז. או במילים אחרות, הוא יערב המון שרירים בתנועה, בלי להיות מודע לכך. האם זה טוב או לא? זה תלוי במטרה של ...
סקוואט / דד ליפט, האם הם תרגילים מסוכנים לגב / תרגילים מסוכנים לברכיים? האם הם מומלצים לכל אחד? האם הם אידיאלים לפיתוח שרירי הרגליים / שרירי גב? [כאבי ברכיים / כאבי גב]
... מאותן הסיבות שיש גם יתרונות בלעשות גם תרגילים מורכבים (עע תרגילים מורכבים). יחד עם זאת, מאחר שמעורבים בתרגילים האלו מספר מפרקים שונים, שמערבים מספר שרירים שונים, הרי שממילא צריך הרבה יותר ריכוז ומיומנות לעשות את התרגילים האלו בצורה נכונה, שלא תעמיס על המפרקים. כאשר, בתרגיל הסקוואט, החשש הוא בעיקר מעומס על מפרק הברך. ובתרגיל דד ליפט, החשש הוא בעיקר מעומס על מפרק האגן עמוד השדרה. כי בדד ליפט, באופן יחסי יש יותר שינוי זווית של מפרק האגן, מאשר בסקוואט ובסקוואט יש יותר שינוי במפרק הברך. וזה בעצם אומר, שכשעושים את התרגילים האלו, צריך לעשות יותר חימום לפניהם. צריך יותר לשים לב שהטכניקה נכונה. צריכים להיות יותר ערניים, שהעומס ייפול על השרירים, ולא על המפרקים. וכמובן שזה נעשה, על ידי זה שבשלב שהשריר מתארך ונמתח, השלב של הכיווץ האקסצנטרי, תשמור על מתח בשריר, ואל תיתן למשקל להיבלם על ידי המפרקים של הגוף. כי אם תעשה את זה, כנראה שתיפצע מתישהו (עע איך לא להיפצע). בנוסף, לפני שאתה עושה את התרגילים האלו, עליך לוודא שאתה יודע להפעיל את ...
דוגמא לניתוח תהליך, למה כואב לי הגב? איך לנתח תהליך? 2 טענות סותרות, איך עובדים השרירים? מתי שריר מתאמץ? היכן השריר מחובר לגוף? למה כואבים לי שרירי הגב? איך שרירי הגב מתאמצים? כיווץ של שריר, מאמץ של שריר, זוקפי הגב התחתון
דוגמא לניתוח תהליך, למה כואב לי הגב? איך לנתח תהליך? 2 טענות סותרות, איך עובדים השרירים? מתי שריר מתאמץ? היכן השריר מחובר לגוף? למה כואבים לי שרירי הגב? איך שרירי הגב מתאמצים? כיווץ של שריר, מאמץ של שריר, זוקפי הגב התחתון
... לחלוטין, כך שלכאורה לא היה קיבוץ של שרירי הגב התחתון. אז מדוע הורגש כאב? כדי לפתור זאת, אליעד מציע לחקור לעומק את ההגדרה של שריר, קיבוץ, והתכווצות שרירית. הוא מסביר ששריר הוא מבנה שמחובר בשני קצותיו לגוף וחוצה לפחות מפרק אחד. לדוגמה, השרירים של היד הקדמית עוברים דרך מפרק המרפק . אם השריר לא עובר לפחות מפרק אחד, הוא לא יכול לגרום לתנועה כלשהי. לכן, חשוב להבין איפה בדיוק מחובר שריר ...
למה ללמוד מאליעד כהן? איך ללמוד מאליעד כהן? למה לפגוש את אליעד כהן? פגישה עם אליעד כהן, איך להיות חכם כמו אליעד כהן? השכל של אליעד כהן, הסיפור של אליעד כהן, איך להיות הכי חכם? מודעות עצמית
למה ללמוד מאליעד כהן? איך ללמוד מאליעד כהן? למה לפגוש את אליעד כהן? פגישה עם אליעד כהן, איך להיות חכם כמו אליעד כהן? השכל של אליעד כהן, הסיפור של אליעד כהן, איך להיות הכי חכם? מודעות עצמית
... אומר לו אין הבדל באופן פשטני, אלא מפרק את הבעיה לשורשיה, בודק מה מחויב ומה אפשרי, ומוביל את האדם צעד - אחר - צעד לתובנה ברורה. איך השיטה של אליעד כהן ... למרכיביו. כאשר אדם מביא בעיה, אליעד מפרק את הבעיה לפי נוסחת יתרונות וחסרונות, ומסביר מה מחויב להיות כך, מה אפשרי לשינוי, ואיך אפשר לצמצם את הבעיה ... לאחרים: הוא לוקח את התובנה הגדולה, מפרק אותה לחלקים קטנים ומוחשיים, ואז התלמיד יכול להבין כל חלק בנפרד ובהדרגה להגיע להבנה שלמה ומלאה. כיצד מגיעים ...
מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד מלהרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
... שווה? כי אני מרגיש שאני לא שווה. למה אני מרגיש שאני לא שווה? כך האדם מפרק את שורשי הסבל שלו ומגיע להבנה עמוקה יותר של עצמו. איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? אליעד מסביר שברגע שאתה מרגיש מזויף או תקוע, אין צורך לברוח מהתחושה הזו. ... שאלות סיבתיות: למה אני מרגיש את זה? מאיפה באה האמונה הזו? כך האדם מפרק את שורשי הסבל ומגיע לאמת פנימית ויציבה יותר. איך להבין את האמת? האם יש אמת אחת מוחלטת? מהי דמות ומהו שקר? האם הסבל עוזר לנו להבין את עצמנו? הטלת ספק כדרך לחיים ... אני מצליח בעבודה - אז אני שווה. אם אני נראה טוב - אז אני שווה. אליעד מפרק את ההנחה הזאת דרך שאלות: למה אני רוצה להרגיש שווה? האם באמת אני לא שווה? האם זה מחויב להרגיש שווה? על ידי ניתוח כזה, האדם מגיע למסקנה שהתחושה שהוא חייב להרגיש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מפרק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מפרק, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מפרק, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, אימון אישי לילדים נוער והורים, ייעוץ נפשי בנושא מפרק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 11:58:30 - wesi4