ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטרת האימון ✔אימון אישי / טיפול פסיכולוגי - על ההבדל בין אימון אישי לטיפול פסיכולוגי ✔''אז מה בעצם חדש כאן? '' ''אימון אישי''. כולם כבר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אימון אישי / טיפול פסיכולוגי - על ההבדל בין אימון אישי לטיפול פסיכולוגי
''אז מה בעצם חדש כאן? ''

''אימון אישי''. כולם כבר שמעו על זה, ראו את זה בטלוויזיה, קראו משהו בעיתון, נתקלו בפורום באינטרנט, דיברו על זה בעבודה.

אבל מה זה בעצם החיה הזו והאם לא אמרו את זה קודם? בעבודתי היומיומית כמאמנת אני נפגשת רבות עם השאלה הישירה - האם יש פה משהו חדש או שבעצם זו אותה הגברת הוותיקה של הטיפול הפסיכולוגי המוכר לכולנו בתלבושת חדשה? בהסוואה? התשובה היא חד משמעית: אלו הן שתי דיסציפלינות שונות במהותן.

אז למה אנחנו מתבלבלים? כי לשתי הגישות השונות הללו, גישת "הפסיכולוגיה הקלאסית" וגישת האימון ישנם בכל זאת מספר מאפיינים בסיסיים משותפים:

הפסיכולוג והמאמן עובדים עם אנשים שרוצים להשיג שינוי כלשהו בחייהם.

הטיפול הפסיכולוגי, כמו גם האימון, נערכים במסגרת של "חוזה" (הסכם) בין אנשים כשחלוקת התפקידים ותחומי האחריות שלהם ברורים, קיים מערך של כללי אתיקה במסגרתם מתבצע התהליך ולרוב ישנו גם תיעוד של כרונולוגיית התהליך.

בשני המקרים נדרשת מחויבות לשיתוף פעולה ויכולת לייצר רמת מודעות עצמית מסוימת

שתי הגישות מבוססות על עוגנים תיאורטיים ונגזרות ממודלים וממערך הנחות יסוד.

קיימת קבוצה מסוימת של "כלי עבודה" בהם נעשה שימוש הן בתהליך טיפולי והן בתהליך אימוני.

אז מה בכל זאת עושה את הטיפול והאימון לשונים כל כך זה מזה? במשפט אחד - אלו הן שתי מערכות שונות של גישות לשינוי. ההבדלים באים לידי ביטוי ברבדים רבים וברמות שונות. אנסה לרכז את העיקריים שבהם:

תשתית תיאורטית - האימון הוא אקלקטי (לקטני) מטבעו ושואב מקורותיו מדיסציפלינות שונות ביניהן פילוסופיה אקזיסטנציאליסטית, פסיכולוגיה חיובית, תורת הניהול, ספורט, שיווק, תקשורת, תיאוריות הומניסטיות ועוד. הפסיכולוגיה היא דיסציפלינה השואבת מקורותיה מבסיס ידע מרכזי אחד שגבולותיו מוגדרים - שדה נפש האדם.

נקודת המוצא - האימון רואה את האדם כשלם, בעל כוחות ומשאבים, יצירתי, בעל מוטיבציה ומומחה לחייו. בעקבות כך, האוריינטאציה האימונית שמה דגש על מימוש הפוטנציאל האישי. השפה באימון היא שפה של כוחות, של עוצמות. הנחת העבודה היא שכשאדם מגיע לאימון - הוא זקוק לבהירות. מנגד, הטיפול שואף לריפוי מתוך הנחת עבודה שמשהו אצל המטופל השתבש, התקלקל. זקוק לתיקון. העיסוק והשפה, לפיכך, מתמקדים בקשיים ובחסמים.

המטרה - מטרת האימון היא הגדרת מטרות והשגתן. במילה אחת - תוצאות. הדרך לשם בנויה על הנעה לפעולה ויצירת הרגלים חדשים. הטיפול, לעומתו, מכוון לשינוי מבנה פנימי, להקניית תובנות, לפיצוח חסמים וקונפליקטים.

הדגש - באימון מתמקדים בעתיד אלטרנטיבי רצוי. זוהי הזירה שלנו. אנחנו קוראים לה "עתיד מיטבי". העיסוק הוא בעיצוב של מצב חדש. כשמתבוננים על ההווה באימון, עושים זאת כדי ליצור את העתיד. בוחנים את המקומות שיכולים להביא את המתאמן קדימה. לכן, אם הייתי צריכה להגדיר בשאלה אחת את מהות האימון הייתי שואלת: "לאן אתה שואף להגיע, ומה אתה מוכן לעשות בכדי להיות שם"?

בטיפול, לעומת זאת, הניסיון הוא לתקן את הקיים, להבין את המקומות שהביאו את המטופל עד כה, להשתחרר מכבלי העבר. לכן שאלה מייצגת תהיה: "מהיכן התחלת ולאן זה הוביל אותך? " ובקצרה - האימון חוקר לצורך עשייה, הטיפול חוקר בשירות התובנה.

עד כאן עסקנו באלמנטים הנוגעים להבדלים המהותיים בבסיס הגישות ובתשתית המעצבת את התכנים של כל אחת מהן. אך ההבדלים בין שתי הגישות באים לידי ביטוי גם ברמת התהליך:

אופי הקשר - הקשר בין מאמן למתאמן הוא קשר שוויוני "בגובה העיניים" ואינו נמצא 'על שולחן הדיונים' בתהליך. המאמן משמש כלי בשירות הקשר שבין המתאמן לערכיו, מטרותיו, ייעודו וחזונו. מנגד, הקשר בין מטפל למטופל הוא קשר היררכי בין מומחה המספק ידע מקצועי ומומחיות בתחום בריאות הנפש, מביע דעה וממליץ לבין לקוח שמבקש תשובות. לעתים, יש עיסוק באופי הקשר המתפתח ככלי טיפולי.

הקשר בין מאמן למתאמן הוא לרוב קשר רציף, שנמשך גם בין הפגישות השבועיות באמצעות מייל / טלפון וממוקד במשימות ופעולות. הקשר הטיפולי מורכב לרוב מפרקי השיחות המבודדות משבוע לשבוע. אם קיים קשר בין הפגישות הוא ממוקד לרוב בקשיים וחסמים.

המדד להצלחה - ההצלחה בתהליך האימון מובהרת ומוגדרת מראש, בתחילת התהליך. היא מדידה ותחומה בזמן. ההגדרה שלה היא כזו שכשנגיע אליה נוכל לסמן עליה וי גדול. נדע שהגענו. עד כדי כך היא מפורטת, מוחשית וספציפית. ההצלחה בטיפול היא מושג עמום, מופשט, שלא משמש כנושא לדיון או כמושא בתהליך.

הפרספקטיבה - כל אימון הוא אימון לאחריות אישית. ההנחה היא כי לכל אחד מאיתנו, בכל רגע נתון, קיים חופש בחירה וכל החלטה או עשייה צומחות מתוך החירות האישית שלנו. לכן, לא חשוב באיזו נישה אנו מאמנים: זוגיות, קריירה, תקשורת בינאישית או הקמת עסק, תהליך הלמידה באימון יכוון אותנו לגישה פרואקטיבית, יוזמת, פועלת ומניעה. גישה שמחזירה אלינו את השליטה על חיינו ומאפשרת בחירות מודעות ולקיחת אחריות עליהן. לפיכך, השלכות האימון הן תמיד כלליות. לחיים.

הטיפול, מטבעו, עוסק בסוגיה ספציפית, בתחום תוכן מסוים כשהראייה היא ספציפית וממוקדת בפתרון קושי ייחודי. כך, גם ההשלכות הן ספציפיות ברובן ומכוונת לריפוי או תיקון של בעיה שעומדת על הפרק.

ישנם הבדלים נוספים בין אימון לטיפול הנוגעים להתייחסות לאמוציות, לפחדים, ולקולות שליליים. אך אם תזכרו רק דבר אחד הנוגע להבדלים בין הגישות, חשוב שיהיה זה המסר המרכזי בבסיס הגישות:

האימון מלמד אותנו לקחת אחריות, יוזמה, עשייה, מחויבות למטרות, הגשמה ומימוש. הטיפול מכוון אותנו להתבוננות, חקירה, ניתוח ופרשנות, תובנה ועיבוד תהליכים רגשיים - נפשיים.
לקיחת אחריות תהליך אימון תהליך טיפולי הסרת אחריות מודעות עצמית חיוביות טלפון בתהליך אימון מביע דעה שינוי התנהגות יצירתי אימון אימון אישי אימון אישי ל אימון אישי לטיפול אימונים הבדל הבדלה הבדלים טיפול טיפול פסיכולוגי טיפולים להבדיל להתאמן מטופל מטפל פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגיים פסיכולוגים
אימון גופני, בודיבילדינג, פאוורליפטינג, מטרת האימון, פעילות גופנית, ספורט
אימון גופני, בודיבילדינג, פאוורליפטינג, מטרת האימון, פעילות גופנית, ספורט
... גופני, בודיבילדינג, פאוורליפטינג, מטרת האימון, פעילות גופנית, ספורט מה ההבדל בין אימון למטרת כוח ... המדויקת של כל מתאמן ולהתאים את האימון בהתאם. הוא מדגיש את החשיבות של ההבנה והמודעות למטרת האימון האישית. אם המטרה היא כוח ויעילות, האימון יתמקד יותר ... לפתח שריר ספציפי באימון? האם להתאמן לאט או מהר? מהן מטרות האימון הגופני? איך לבחור את מטרת האימון?
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
... כושר יש אנשים שמציבים לעצמם מספרים מסוימים - למשל, "אני רוצה להרים 100 ק"ג שלוש פעמים". האם זו הגישה האידיאלית? התשובה תלויה במטרת האימון. אם המטרה היא להתאמץ כמה שיותר, אז אין טעם לקבוע מספרים מראש - עדיף פשוט להתאמץ עד שהגוף לא יכול יותר. אבל אם המטרה היא להתחרות או להתאים את עצמך ... אני מחפש תשובה אחרת בכלל, האם זה טוב שבן אדם שמתאמץ יציב לעצמו יעד שהוא הולך לעשות x חזרות x אימונים x משקל כן או לא, תשובה תלוי במטרת האימון שלו אם מטרת האימון שלו היא לדוגמא להתאמץ כמה שיותר אז מה אתה מציב לעצמך בכלל יעד מספרי אין שום משמעות ליעד המספרי כי המטרה שלך זה להתאמץ כמה שיותר כי אם לא אתה פחות ... יותר אתה יותר עייף תתאמץ פחות, תגיד "אני מתאמץ עד שיגמר לי הכוח" או "אחרי שיגמר לי הכוח אני אעשה עוד שלוש חזרות" נגיד. השאלה מה מטרת האימון מלכתחילה אם המטרה שלך זה לצאת ידי חובה את התוכנית אימון שלך אז זאת המטרה שלך אז אתה רוצה לצאת ידי חובה תישן שם זה וזה עד שתסיים את האימון תצא, השאלה מה מטרת האימון זאת השאלה. עכשיו יש אנשים שלא ברור להם כל כך מה מטרת האימון אז הם מציבים יעדים אבל מה האמת שבעולם אידיאלי אם אתה בתחרות אז יש היגיון להגיד "אני רוצה להרים משקל מסוים" אבל אם אתה לא בתחרות מה זה משנה מה ...
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
... קבוצות שרירים ספציפיות. אם מטרת האימון היא שיפור המראה הגופני, על המתאמן לשלב בין אימוני כוח לאימוני סיבולת על מנת להוריד שומן ולהגביר את מסת השריר. חשוב להבין מה מטרת האימון ומכך להתאים את סוג האימון שמתאים ביותר להשגת המטרה. כל אדם יכול להתאים את האימון בהתאם למטרותיו האישיות. מהי חשיבות ... "נפגעים" במידה מסוימת, ומטרת האימון היא לתקן ולחזק את השרירים הללו. על מנת שהגוף יתאושש בצורה טובה ויבנה מחדש את השרירים, יש לאכול אוכל שמספק את האנרגיה ... הכל, חשוב לשאול את עצמך מה מטרת האימון ומה תרצה להשיג. לאחר מכן, יש להתאים את האימון לאותן מטרות. לדוגמה, אם מטרתך היא לשפר סיבולת לב - ריאה, אז ניתן להתחיל ...
איזה תוכנית אימון מומלצת? כמה סטים לעשות? כמה חזרות לעשות? כמה משקל לשים? כמה זמן לנוח בין סט לסט? [RM1 / אימון נפח / סוגים של מאמץ באימון / אימון יתר]
... לנוח בין סט לסט? [RM1 / אימון נפח / סוגים של מאמץ באימון / אימון יתר] אז בעיקרון השאלה היא, מה מטרת האימון שלך? ולפי זה עליך לקבל את ההחלטה בהתאם אימון פאוור ליפטינג (powerlifting): אז אם מטרת האימון שלך היא להזיז כמה שיותר משקל מנקודה 1 לנקודה 2, (ע"ע פאוור ליפטינג או בודי בילדינג מה עדיף?), ...
TRX / קרוספיט (crossfit) / סטריט וורקאוט (street workout) / אימוני משקל גוף (bodyweight workout) / חדר כושר (gym), מה עדיף?
... מה עדיף? אז כפי שאמרנו, ישנם כל מיני סוגים של אימונים. השאלה היא, מהי מטרת האימון שלך. אם ברצונך להיות מסוגל לבצע תנועה מסוימת? אז ... פחות מידי, במקרה כזה, זה לא משנה איפה תתאמן. ואעפ"כ באופן יחסי, אם מטרת האימון שלך, היא לא ביצוע ספציפי של תנועות ספציפיות, אלא ...
איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
... זה כדאי? תשובה: כן. יש גם חימום יתר, שאנשים עושים כ"כ הרבה זמן חימום וגומרים לעצמם את הכוח בחימום, עוד לפני שהאימון התחיל. האם זה טוב? תשובה: תלוי מה מטרת האימון שלך. אם אתה רוצה להשאיר כוח לאימון עצמו אח"כ, אל תגמור אותו, לדוגמא בחימום ארוך מידי של אירובי. תעשה מספיק חימום, כדי לא להיפצע. אבל לא יותר מידי, כדי שיהיה לך כוח להתאמן (אימון כוח), בהתאם למטרת האימון . עוד נקודה לגבי חימום, נניח שאתה עושה הליכה, כחימום לאימון. שאל את עצמך, ...
אימוני כוח, איך לפתח כוח גופני? איך להיות יותר חזק? סוגים של כוח גופני, סוגים של כוח פיזי, איך להיראות יותר חזק? איך להיות יותר חזק? תוכנית אימוני כוח, תוכנית SS, תרגילי כוח, פיתוח מסת שריר, כמה משקל אתה מרים? האיש החזק בעולם
אימוני כוח, איך לפתח כוח גופני? איך להיות יותר חזק? סוגים של כוח גופני, סוגים של כוח פיזי, איך להיראות יותר חזק? איך להיות יותר חזק? תוכנית אימוני כוח, תוכנית SS, תרגילי כוח, פיתוח מסת שריר, כמה משקל אתה מרים? האיש החזק בעולם
... התחזקות אמיתית. מתאמנים רבים מעלים משקל אך מסת השריר שלהם אינה גדלה בהתאם, כי הם לא עובדים בצורה נכונה. איך להיות יותר חזק באופן נכון ובריא? אליעד ממליץ להבין לעומק את מטרת האימון שלך ולהגדיר מה זה להיות חזק עבורך. אם המטרה שלך היא באמת להתחזק, אז עליך לוודא שאתה עובד נכון על השרירים המתאימים, תוך שמירה על טווחי תנועה נכונים ...
ציטינג באימון כושר, cheating בתרגיל, מה זה ציטינג? מתי טוב לעשות cheating? סוגים של ציטינג, ציטינג בתחרות powerlifting, רמאות בחדר כושר, רמאות בתרגיל כושר, לעשות את התרגיל נכון, דרופסט, משקלי עבודה, אימון פירמידות
ציטינג באימון כושר, cheating בתרגיל, מה זה ציטינג? מתי טוב לעשות cheating? סוגים של ציטינג, ציטינג בתחרות powerlifting, רמאות בחדר כושר, רמאות בתרגיל כושר, לעשות את התרגיל נכון, דרופסט, משקלי עבודה, אימון פירמידות
... שבה מתאמנים חושבים שהם ביצעו את התרגיל בצורה מלאה ותקינה, בעוד שלמעשה הם עשו צ'יטינג משמעותי ולא השיגו את מטרת האימון. הוא ממליץ להיות תמיד מודעים לתנועה המדויקת שמבצעים, להבין אילו שרירים באמת עובדים, ולהקפיד לא לרמות את עצמכם באימון. ההמלצה המרכזית שלו היא להשתמש בצ'יטינג ...
אימון לכשל - האם להגיע לכשל בתרגיל / באימון / בסט / בחזרה? אימון עד לכשל
... אז ברור מאליו, שאם תיפצע, זה לא מומלץ ולא כדאי. מה שכן, האם כדאי להתאמץ עד קרוב לכשל? תשובה: תלוי במטרת האימון שלך. תיאורטית, אם נניח יש שריר מסוים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטרת האימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטרת האימון, איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטרת האימון, דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן שיווקי, אימון אישי, פסיכותרפיסט בתחום מטרת האימון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1289 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 12:02:47 - wesi4