ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרגיש טוב ✔מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על מי שרוצה להרגיש טוב... - ידע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

הרצאה על מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע.

הרצאה על מה צריך לעשות מי שרוצה להרגיש טוב? ואיך לא לפחד מהרע?

בהרצאה זו נדבר על אחד הדברים החשובים ביותר בדרך אל האושר.

על מנת להרגיש טוב באמת, לשם כך על האדם לא לפחד להרגיש רע, וכדי שכך יהיה, עליו ללכת לפי האמת.

זה כמו אדם הנמצא בבית כלא, כבול, הוא בכלל היה פעם מלך גדול, או בן מלך.

בשבי הוא כבר רגיל לעבודה הקשה, לסדר יום, אבל אף על פי כן בתוך תוכו הוא יודע את האמת, בתת מודע כשאדם נמצא בכלא ונדמה לו שחייו בכלא טובים.

אותו דבר האדם, שנמצא בבית כלא, ובתוכו יודע שלא חייב להיות שם, שפעם היה חופשי.

ופתאום בא מישהו ואומר לו, תראה אתה יכול לצאת מבית הכלא לחופשי, אתה לא חייב להישאר שם, וזה מאד מרגיז את הכלוא, שמישהו מבחוץ בא ואומר לו אתה יכול לחזור להיות חופשי, למה זה מרגיז? כי הוא כבר רגיל לכלא.

ואף על פי כן יש בתוכו דבר שלא מסכים עם המציאות עם הכלא אז זה מטריד, ואם באמת היה מרוצה בבית הכלא, לא היה מטריד אותו שמישהו אומר לו שהוא בבית כלא, כי היה אומר, טוב פעם הייתי מלך, אבל גם עכשיו אני מלך, אבל הוא יודע שלא כך, והוא רוצה להשתחרר, למרות שגם יש אפשרות שהוא יגיד אני רגיל לסבול, תעזבו אותי.

וגם בנוסף אם מגלים לאדם שבכלל הוא מלך, ובתוך תוכו הוא יודע זאת, רק שהוא שכח, אז הוא יכול להתעורר פתאום ומאד לכעוס, ולהגיד נכון, אני מלך בכלל, מי כלא אותי. ולמה מתעללים בי וכו'.

קשה להיות בבית כלא, כשאתה יודע שאתה מלך, מאשר שאתה לא יודע שאתה בעצם מלך ואתה בכלל לא צריך להיות בכלא.

וכל אדם מצד האמת יודע שהוא לא צריך להיות בכלא, כי אם לא היה מודע לזה, ממילא היה מאושר.

כי היה יודע וחושב שזה כל מה שיש, אבל האדם אף פעם לא מאושר, כי הוא יודע שהוא כן מלך והוא כלוא, ובעצם הוא רוצה לחזור ולהיות מלך.

והעצה האמיתית שצריך לתת לאדם שבבית הכלא, זה, אל תפחד, יותר טוב שתדע שאתה באמת מלך, ותנסה לצאת מכאן, האפשרות שתוכל לצאת מהכלא היא החשובה, כי האדם ידע בוודאות היה ולא יכול לצאת משם, אבל לפחות ניסה בכל כוחותיו, אבל אם הבין שבאמת הוא מלך וניסה לצאת וכן הצליח, מה טוב מזה?

מקסימום בטווח המיידי אדם ירגיש רע שהתאמץ לצאת ולא הצליח, אבל לפחות ניסה, ואם יבין שאין כל אפשרות לצאת, עכשיו לפחות ירגיש טוב, כי אין אפשרות לצאת ולהשתחרר.

והסבל הוא לא בגלל שהוא בכלא, בגלל שהוא לא מרוצה להיות בבית כלא, לא מרוצה מהמצב הזה.

וכל מחשבה הכי קטנה שאולי אני לא אמור להיות כאן ויש מצב לצאת מכאן, לא תהיה לו מנוחה והוא יסבול.

וצריך לדעת בוודאות מוחלטת, שיש או שאין אפשרות לצאת מבית הכלא, אבל לפחות יודעים, ואז כך או כך מאושרים. אז לא יהיה קונפליקט אם אפשר לצאת או לא.

ועל האדם לא לפחד, ולחפש את האמת אם יכול לצאת מהכלא או לא, וזה המזל שיש אמת.

נכון שבדרך זה קשה, אבל לפחות יש ידיעה.

והכלא זהו המשל, והנמשל זה האדם והרצונות שלו. כי הכלא של האדם זה הרצון שלו.

בכלא הרגיל יש לפחות פעם ביום שעה הפסקה, לפעמים יש חופשה של יום וכדומה

אבל בחיים של בן האדם אין לו חופש לשנייה אחת, האדם עבד של הרצון שלו 24 שעות, 365 ימים, כל שנייה ושנייה. ללא ימי מחלה, ללא יכולת להגיש ערעור, וזו עבדות לרצון שלו, האדם עובד אצל הרצון שלו.

אף אחד בעולם לא יכול לעשות אחרת ממה שהוא עושה. גם מי שרוצה לעשן, והוא רוצה להתגבר על העישון, והוא מחליט להתגבר, עדיין הוא רצה לא לעשן, להתגבר, ועשה מה שרצה.

וגם כשהאדם ישן, הוא גם עובד, עושה פעולות, רוצה רצונות, ועושה מאמצים להשיג את הרצון.

והרצון הזה הוא הדבר הכי אכזרי בעולם, וזאת למה? קודם כל כי אין פה אפשרות לשבות, או לקחת הפסקה, אין מצב שאדם חווה שום רצון.

והבוס הזה המעביד הזה הוא מאד אכזרי, כי הוא אפילו לא נותן משכורת, והוא גם מרמה את האדם, מטעה את הבן אדם, כי הרצון אומר לו אם תשיג את זה ואת זה, תהיה מאושר, והאדם רץ להשיג דבר זה ואחר בכדי להיות מאושר, ורודף אחר הרצון להיות מאושר בדרך זו או אחרת, וזה לא נגמר, כי בתוכו הוא חושב שאם יהיה משהו שהוא ידע עליו הוא יהיה מאושר, עדיין הוא סובל.

אבל אם האדם היה מבין בשלמות שלא משנה מה הוא יעשה, הוא לא יהיה מאושר, הוא יפסיק לחפש את האושר.

אך אין מציאות כזו, האדם לעולם מחפש את האושר, והוא אף פעם לא מאושר, וזה לא נגמר.

העניין אם נלך למשל, כל אחד ואחד מבני האדם היה מלך, מלך זה מישהו שטוב לו, בוחר ומחליט מה לעשות, ועבד רע לו הוא נשלט.

וכל אדם אם יתחבר למשהו בתוכו, הוא יחזור להיות המלך, בנוגע לכל דבר ודבר הוא יכול להחליט.

יכול לנהל ולהחליט על כל דבר במציאות שלו.

האדם יכול להתחבר בתוכו למשהו תודעתי, ואז יהיה מי שהוא המלך.

והאדם מסיבות מסוימות, נכנס לדמיונות שהוא עבד, ושהוא צריך לעשות יותר טוב, וצריך לעשות אחרת.

והאדם בתוכו יודע שאם ישיג משהו בתוכו מתוך תוכו ולא מבחוץ, יחזור להיות המלך בכבודו ובעצמו.

ויש מי שיגיד לאדם, אתה יכול להיות חופשי, להרגיש טוב בשלמות, אבל אז האדם מתחיל להתלבט, אולי יתפסו אותי, אולי אני לא יצליח לצאת מהרגשה רעה, ואז זה בעצם הנמשל לזה שלא רוצה להתאמץ לצאת מבית הכלא, כי הוא כבר רגיל, ולא בטוח בכלל שבאמת אפשר לצאת משם.

וכאן על האדם לבחור, למרות שמצד האמת אפילו לא צריך לבחור, כי מצד השלמות המלך הוא גם עבד, כי אם יהיה רק מלך יהיה לו משעמם, ואז יכול להשתתף במשחק, ובמודעות שלמה להיות גם עבד, גם להיות בנפרדות, וגם להיות מלך להיות באחדות, בו זמנית כשהוא בוחר בעצם לשחק את המשחק, מתוך הבנה שהכל טוב והכל אחד, ואף על פי כן משחק בנפרדות של רוצה וצריך כך או כך.

וברגע שמסבירים לאדם את תפישת המציאות של האחדות, הוא חווה סוג של פחד, ולמה הוא חווה פחד? כי אדם צריך להשתחרר מהדמיונות שלו, ומה זה אומר להשתחרר מהדמיונות שלו כל עוד הוא בנפרדות, כי האדם אוחז בשכל שלו, זה טוב וזה לא טוב, זה ימין וזה שמאל, פתאום אומרים לו לאדם יש עולם, יש שכל שבו הכל טוב, וזה לא מה שנקרא אצל האדם טוב, שזה טוב, וכך זה טוב, ובעולם שכולו טוב, זה טוב אחר, במקום הזה אין נפרדות בין טוב לרע, אין הבדל.

זה לא שהרע הוא גם טוב, זה שונה ממה שנדמה לאדם כטוב.

וכשיש לאדם את האופציה הזו של שלמות של הכלה של הכל, אז האדם צריך לוותר על המחשבה שהטוב שלו הוא טוב.

זה כמו במשל על הכלא שהאדם יגיד מה זאת אומרת אני יכול להיות מלך, גם פה אני מלך, אני בוחר פה מה לאכול בארוחת צהריים וכדומה, אותו דבר האדם במודעות שלו יש לו כמה אפשרויות, אבל כולן גרועות, בחירה באיזה צד לישון בלילה, איזה אוכל לאכול משלוש האפשרויות שיש לי, ואז הוא לא רוצה לצאת מהכלא, כי הוא חושב שהוא בוחר ומחליט.

אבל מה שמנסים להגיד לאדם, תתבגר, זה לא הטוב הזה שאתה מדמיין, יש משהו הרבה יותר רציני, ואז האדם מרגיש רע, רגע זה לא באמת טוב מה שקורה לי, כי בתת מודע הוא יודע שבאמת יש משהו הרבה יותר טוב.

וזה לבוא לאדם ולהגיד לו בו נכפיל לך פי מליון את הטוב שלך, ואז שואלים אותו, גם אז תרצה יותר טוב? והאדם שלא יהיה מרוצה אף פעם, יגיד לא... תמיד אשאף לעוד משהו, תמיד ארצה עוד משהו.

השורש של השאיפה של להרגיש יותר טוב, זה הידיעה בתוכו בתת המודע שיכול להיות תמיד טוב בשלמות, ואם לא הייתה בתוך תוכו הידיעה הזו שיכול להיות מושלם, הוא ממילא לא היה רוצה או מחפש בתודעה של הנפרדות להרגיש יותר טוב כל הזמן, ידיעת האמת הפנימית שיודעת שיש טוב מושלם, היא הגורמת לאדם את חיפוש האושר ורצון לחוויה יותר ויותר טובה עד אינסוף, אלא אם כן יגיעה לחוויית האחדות ואז יהיה מאושר באמת.

ואדם שמבין לפתע שיש תפישה כזו מתחיל להיבהל ולהרגיש רע, ואף להיכנס לחרדות, הוא חושב, אולי אני אשתגע? אולי אני לא יצליח, כמו שאדם שאומרים לו לצאת מבית הכלא, כל מיני התמודדויות כביכול לא פשוטות יכולות להיות לו, אולי יתפסו אותך ויזרקו אותך לצינוק.

ואדם צריך להבין שלא משנה אם יחזירו אותו לכלא, כי ממילא יהיה לו רע, אם הוא נשאר רע לו, ואם הוא בורח ונתפש רע לו, גם האדם מבין שמה שלא ירצה בחייו ואף ישיג, בכל מקרה יהיה לו רע וירצה עוד משהו, על כן אל לו לפחד לנסות, ולשאול את עצמו, מה זה רע. מה זה טוב. מה עושה לי רע או טוב. ומדוע זה עושה לי רע וכך אני מרגיש טוב? מה הסיבה. עד שיגיע לאחדות, להבנה אמיתית, לשחרור מהכלא.

כרגע על האדם להבין שהוא נמצא במעגל סגור, על כן אין לו מה להפסיד.

ואנשים שלא מצליחים עוד איכשהו פחות סובלים, כי חושבים שאולי עוד יצליחו יום אחד ויהיה להם טוב, אבל למצליחנים זה הכי גרוע, כי הם כן מצליחים להשיג את מה שהם רוצים ואף פעם לא טוב להם, וזה מצב ממש גרוע.

וכפי שהתחלנו, מי שרוצה להרגיש טוב, הוא באמת לא צריך לפחד להרגיש רע.

ועל האדם לשאול את עצמו, האם הדבר הזה שאני חושב שהוא רע, האם באמת הדבר הזה רע. ואותו הדבר על הטוב, שאדם רוצה להרגיש טוב, ורוצה לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב, עליו לשאול את עצמו האם באמת הדבר הזה יגרום לי להרגיש טוב יותר? ולא לפחד להסתכל למציאות בעיניים, ולא לפחד ללכת עד הסוף ולהודות באמת, שמה שהוא לא יעשה הוא עדיין ירגיש רע, גם אם השיג טוב כביכול, כי איך שיש לאדם טוב, אוטומטית זה גם דבר רע, כי שיש משהו טוב, מיד פוחדים לאבד אותו ואז זה כבר רע, כי יש פחד.

על האדם לא לפחד משום דבר, וללכת עם האמת עד הסוף, ולשאול את עצמו האם זה באמת טוב. האם זה באמת רע?

ואז יגיע האדם לתודעה מושלמת, להשתוות, ופרספקטיבה שבה הכל טוב באמת.

ראה גם:

* משחק החיים / עולם המשחקים - מהו משחק החיים? איך להתייחס אל החיים כמשחק?.

הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו לא* יודעים מורים רוחניים? חלק 1.

הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו לא* יודעים מורים רוחניים? חלק 2.

אושר / החיפוש אחר האושר - איך להפסיק* לחפש את האושר? איך להיות מאושר?.

* אושר / חיפוש האושר - האם אושר זו תכונה מולדת? האם האדם נולד מאושר?.

להיות מאושר / חיפוש אחר האושר - איך אפשר להפסיק* לחפש את האושר?.

* פחד מהפחד / חרדה - איך לא לפחד מפחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?.
קושי לוזרים מהו הסוד רוצה להרגיש טוב על האדם לא ל לחפש את האמת לוותר מהו משחק החיים יכול להתעורר לחץ לוזריות אומץ הרגשה חוויה חוויות לא יפחד להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע לפחד להרגיש לפחד להרגיש רע מי שרוצה להרגיש מי שרוצה להרגיש טוב מפחד להרגיש מפחד להרגיש רע פחד פחד ל פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים רגישות רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון תחושה תחושות
להרגיש טוב / להרגיש רע - הכל כולל הכל על להרגיש טוב / להרגיש רע - רשימת כל הנושאים
להרגיש טוב להרגיש רע - הכל כולל הכל על להרגיש טוב להרגיש רע - רשימת כל הנושאים להרגיש טוב להרגיש טוב או לדעת את האמת להרגיש טוב אחרי פרידה להרגיש טוב באמת להרגיש טוב בגלל להרגיש טוב בדרך להרגיש טוב בזוגיות להרגיש טוב בחיים להרגיש טוב בכל להרגיש טוב בלי להרגיש טוב בלי זוגיות להרגיש טוב בלי להיות תלוי בדברים להרגיש טוב בלי לעשן להרגיש טוב בלי סמים להרגיש טוב בלי רע להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להרגיש טוב במקרה להרגיש טוב בקלות להרגיש טוב ברגע להרגיש טוב בשלמות להרגיש טוב גם להרגיש טוב דווקא להרגיש טוב הוא להרגיש טוב ולא רע להרגיש טוב יותר להרגיש טוב כי להרגיש טוב לבד להרגיש טוב למכור לה
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב
להרגיש טוב, לא להרגיש רע, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב כתרופה למחלה, איך לא לרצות להרגיש טוב? פחד למות ולא להרגיש טוב, פחד להפסיק להרגיש טוב, איך נוצר הרצון להרגיש טוב? פחד לא להרגיש טוב למה בעצם אנשים רוצים להרגיש טוב? הרצון של בני אדם להרגיש טוב נובע קודם כל מתחושה פנימית של סבל, חוסר או הרגשה רעה. למעשה, אליעד כהן מסביר שכל השאיפה להרגיש טוב היא לא יותר מתרופה או פתרון למחלה, כאשר המחלה היא ההרגשה הרעה. לדוגמה, אדם נכה משתמש בכיסא גלגלים מפני שיש לו מגבלה פיזית. אם הוא לא היה נכה, לא היה לו צורך בכיסא הגלגלים. באותו אופן, הרצון להרגיש טוב מופיע רק בגלל התחושה השלילית או חוסר הסיפוק שאדם חווה. כלומר, אם לא היית מרגיש רע, לא היה לך צורך או רצון מיוחד להרגיש טוב . מדוע פחד ממוות קשור לרצון להרגיש טוב? הסיבה המרכזית לפחד של אנשים מהמוות, כפי שאליעד מתאר, היא האמונה שאחרי המוות הם יפסיקו להרגיש טוב. אנשים חוששים שהמוות יביא לסוף התחושה הטובה שלהם. אך אילו לא היית מרגיש רע, כלל לא היה מפריע לך לא להרגיש טוב. הסיבה היחידה שבגללה אדם חושש להפסיק להרגיש טוב היא משום שהוא כבר נמצא במצב של הרגשה רעה. כלומר, אם היית נמצא במצב נייטרלי לחלוטין, לא היית מפחד מהיעדר תחושה טובה, כי פשוט לא היה צורך בתחושה טובה מלכתחילה. איך נפטרים מהרצון להרגיש טוב? אליעד מסביר שאם אדם רוצה להיפטר מהרצון להרגיש טוב, עליו להתמודד ישירות עם ההרגשה הרעה. במילים אחרות, במקום לנסות להרגיש טוב, כדאי להתמודד עם מה שגורם להרגשה הרעה. הדרך המעשית שאליעד מציע לכך היא לבדוק מדוע דברים מסוימים נתפסים כרעים. הוא ממליץ לקחת כל דבר שגורם סבל או תחושה רעה ולבחון לעומק: מדוע ... ומפסיק לראות בדברים אלה משהו שלילי, הוא יגלה באופן טבעי שהרצון להרגיש טוב מתמוסס. זה לא שהאדם מפסיק להרגיש טוב, אלא שהוא מפסיק להיות תלוי בהרגשה הטובה כתרופה לסבל. האם להרגיש טוב זו באמת אושר? לפי אליעד, כאשר אדם אומר טוב לי, אני מאושר או אני שמח, הוא בעצם מציין שמצא תרופה לסבל שהיה בו קודם לכן. למשל, אדם שחווה בדידות, מתלהב מזוגיות, ואדם שחווה רעב, ... זהו מצב שבו האדם נמצא במרדף אינסופי של בריחה מהסבל ורצון להרגיש טוב. לדבריו, אנשים חושבים שהם חייבים להרגיש טוב רק משום שהם בוחרים להרגיש רע, בין אם במודע או שלא במודע. אך ברגע שאדם יבין שהוא לא חייב להרגיש רע, יוכל להפסיק גם לרצות להרגיש טוב. מה השורה התחתונה שמסביר אליעד כהן על להרגיש טוב או רע? בשורה התחתונה, אליעד מציין שאדם לא באמת חייב להרגיש רע ולכן גם לא חייב להרגיש טוב. ההרגשה הרעה היא בחירה של האדם, ולכן גם הרצון להרגיש טוב הוא בחירה. מי שרוצה להשתחרר מהרצון התמידי לה
מה הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים
מה הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים
... הקשר שיש בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? איך עובד הרצון להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת? למה אני רוצה דווקא משהו מסוים? ניתוח הרצון להרגיש טוב ורצונות אחרים מה הקשר בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי? אליעד כהן מסביר כי קיים הבדל משמעותי בין הרצון להרגיש טוב באופן כללי לבין הרצון להרגיש טוב ממשהו ספציפי. לדבריו, כל בן אדם רוצה להרגיש רק טוב באופן מוחלט, ואם אפשר היה לבחור לחוות רק טוב ללא שום חיסרון, כולם היו בוחרים באפשרות זו. אלא שבמציאות היומיומית, ... באמת חווה את התוצאות - האם באמת הרגיש טוב, או אולי התברר שהפעולה הביאה לו רע. לדוגמה, אדם שמחליט לאכול חושב שיהיה לו טוב כי הוא יהיה שבע. זהו שלב הדמיון. אחרי האכילה, הוא עשוי באמת להרגיש טוב או לחילופין לגלות שהאוכל גרם לו לכאב בטן ולהרגשה רעה. אליעד מדגיש שהרצון לפעולה נובע תמיד מהטוב המדומיין, ולא מהטוב האמיתי שנוצר רק לאחר שהפעולה כבר התרחשה. האם הרצון להרגיש טוב הוא הסיבה האמיתית לכל פעולה? לפי אליעד, להגיד שאדם עושה פעולה רק בגלל שהוא רוצה להרגיש טוב זו טעות נפוצה. האדם אמנם רוצה להרגיש טוב, אך הרצון הזה הוא לא בהכרח הסיבה הישירה לפעולה הספציפית. אליעד משתמש בדוגמה של רובוט שניתן לו פקודה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע. ללא הפקודה הזו, כל הפקודות האחרות - למשל רעב זה רע או צבע ירוק זה טוב - לא היו בעלות משמעות. מצד שני, הפקודה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע לא מחייבת בהכרח את הפקודות האחרות, כגון רעב זה רע. לדוגמה, עצם הרצון הכללי להרגיש טוב אינו מחייב שאדם ירצה לאכול. כדי שאדם ירצה לאכול, צריכה להיות בו פקודה נוספת וספציפית שאומרת לו רעב זה רע ושובע זה טוב. במילים אחרות, הרצון הכללי להרגיש טוב מאפשר קיום משמעותי לרצונות הספציפיים, אבל לא מחייב אותם. מה המשמעות של תנאי הכרחי לעומת תנאי מספיק ברצון להרגיש טוב? אליעד מבחין בין תנאי הכרחי לתנאי מספיק: תנאי הכרחי: זהו תנאי שבלעדיו הרצון או הפעולה לא יכולים להתקיים. לדוגמה, בלי הרצון הכללי להרגיש טוב, לא תהיה משמעות לשום רצון ספציפי אחר, כמו רצון לאכול או להפסיק לעשן. תנאי מספיק: זהו תנאי שדי בקיומו כדי לגרום לפעולה להתרחש. למשל, אם מישהו רעב וחושב שרעב זה רע, ורוצה להרגיש טוב, אז התנאים האלו מספיקים כדי שירצה לאכול. לדוגמה, אדם רעב יחליט לאכול כי התקיימו שני תנאים: הרצון להרגיש טוב ולא רע. התפיסה שרעב זה רע ושובע זה טוב. אך אם היה חסר התנאי הראשון (הרצון להרגיש טוב), האדם לא היה אוכל כלל, כי לא היה לו אכפת אם הוא מרגיש טוב או רע. מדוע אנחנו רוצים דווקא משהו ספציפי ולא משהו אחר? אליעד מסביר שהרצון הספציפי לדבר מסוים הוא תוצאה של אמונה או תפיסה פנימית שמגדירה שדבר מסוים יגרום לטוב, ודבר ... לאכול שניצל חושב ששניצל יגרום לו להרגיש טוב. עם זאת, עצם קיומו של הרצון הכללי להרגיש טוב אינו מחייב דווקא את הרצון בשניצל. הרצון בשניצל הוא תוצאה של פקודה נוספת ספציפית יותר - התפיסה ששניצל זה טוב. אליעד מחדד שהחקירה של הרצון להבין למה רוצים דווקא משהו ... מהחקירה הכללית של למה בכלל רוצים להרגיש טוב . לדבריו, ההבנה הזו חשובה משום שלעיתים אנשים מבלבלים בין הסיבות הכלליות (רצון להרגיש טוב) לבין הסיבות הספציפיות (למשל, שניצל זה טוב). איך להבין מדוע אני רוצה משהו מסוים? אליעד מדגיש שכדי להבין למה רוצים משהו, יש לשאול שתי שאלות נפרדות: למה באופן כללי האדם רוצה להרגיש טוב? למה ספציפית האדם חושב שפעולה מסוימת או דבר מסוים יגרום לו להרגיש טוב? לדוגמה, אם מישהו מחליט להתאמן, הוא חושב שהאימון יגרום לו לה
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
... הגלידה כדי להמחיש את רעיון הרצון והסבל. הוא מסביר שאם אדם רוצה גלידה והוא מקבל גלידה, הוא מרגיש טוב, אבל אם הוא רוצה גלידה ולא מקבל אותה, הוא יחווה סבל. הוא מסביר שמהות הסבל ... עם מחשבות שליליות? מהו אושר אמיתי? איך לחקור את הרצונות שלי? מדוע לחקור דווקא את הרצון להרגיש טוב? חקירת הרצון להרגיש טוב היא נקודת ההתחלה בכל תהליך של התבוננות פנימית. כל רצון שאי פעם נחקר, התברר שבסופו של דבר הוא נועד כדי להרגיש טוב. השאלה שעלתה היא: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אך לפני ששואלים למה, מומלץ להבין קודם מהו בעצם הרצון הזה להרגיש טוב. מה פירוש להרגיש טוב וכיצד זה קשור לרצון? בתוך השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונים כמה מרכיבים: רצון - מהו בכלל רצון? להרגיש - מה פירוש התחושה עצמה? ... - מהו הקשר הסיבתי שגורם לרצון הזה להופיע? אם לא בודקים כל מרכיב בנפרד, השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? נותרת מעורפלת. לדוגמה, אם רוצים לברר למה יש מיץ תפוזים על השולחן, אפשר קודם ... מהו בכלל מיץ תפוזים ורק אחר כך לשאול למה הביאו אותו. באותו אופן, לפני ששואלים למה יש רצון להרגיש טוב, יש להבין מהו אותו רצון ומה משמעות הטוב. מדוע השאלה למה פחות ממוקדת משאלת מהו? בשאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונה הנחה שיש סיבה ותוצאה. אבל כדי להבין באמת את הסיבה, יש צורך להתות ... להבין מהו פלאפון. רק אחרי שיודעים מהו המכשיר, אפשר לשאול למה אנשים קונים אותו. כך גם עם להרגיש טוב: קודם להבין מה זה טוב ומה זה רצון, ואז לעבור לבדיקה מדוע הם מופיעים. כיצד השאלות מתפתחות עד לשאלה הסופית? השאלה האחרונה והעיקרית אינה למה אני רוצה להרגיש טוב? אלא שאלות בסגנון: איך זה שאני קיים וגם לא קיים בו זמנית?, איך ייתכן שיש גם ... להבנה שהכל אחד. למה קשה לקבל שאין תשובה סופית בדרך הרגילה? כשאדם רוצה להבין למה הוא רוצה להרגיש טוב, הוא מבקש תשובה מיידית. אך בכל פעם שתוצג תשובה - כמו יש אלוהים טוב שנתן לך ... לבדוק את הנחות היסוד של כל שאלה? כל שאלה מבוססת על כמה הנחות יסוד. לדוגמה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מניחה שיש אני, שיש טוב, שיש רוצה, ושיש סיבה ותוצאה. בלי ההנחות האלו השאלה ... רוצה? האם באמת קיים קשר סיבתי? איך השאלה מהו רצון מובילה לחקירת האני? בתוך המשפט אני רוצה להרגיש טוב יש כמה חלקים: אני רוצה להרגיש טוב אם מתבוננים לעומק במילה רוצה, מגיעים להבנה שהיא תלויה בכך שיש אני שמבקש ... בתודעה שאני קיים, אבל גם מבין שבעומק הדברים הכל מאוחד. איך המסקנה הסופית מתקשרת לרצון להרגיש טוב? בסופו של דבר, הרצון להרגיש טוב מתברר כדחף שמוביל את האדם לחקירה הגדולה של המציאות. החקירה פותחת פתח להבנת האני, הקיום, והדרך שבה מתקיימת נפרדות לצד האחדות. כשהאדם מגלה שהכל באמת אחד, הצורך בלהרגיש טוב במובן הנפרד מפנה את מקומו לחוויה רחבה יותר שבה טוב ורע מתמזגים לאותה מהות ... איך לחוות בו - זמנית את רובד הנפרדות ואת רובד האחדות? שאלה: אני רוצה שתתחיל איתי מהרצון להרגיש טוב, איך אני מתקדם הלאה, ולהבין שהכל אחד. כל מה שחקרתי, הבנתי שאני עושה את זה כדי להרגיש טוב אליעד: כל רצון שחקרת גילית שהוא כדי שתרגיש טוב. שאלה: ואז שאלתי את עצמי למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אליעד: לפני, בוא אני אתן לך טיפ, לפני שאתה שואל למה, תנסה להבין מהו, מה זה רצון להרגיש טוב. שאלה: שאלתי למה אני רוצה להרגיש טוב, והבנתי שמשהו גורם לי לרצות. שאלתי מה גורם לי לרצות, ומהו רצון בכלל, אבל לא ... מה אני בא לומר שהשאלה למה? כדי לפתור אותה חייבים לדעת מה, אתה צריך להבין מה פירוש הרצון להרגיש טוב, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, מה זה להרגיש טוב? מהו רצון? תנסה לצמצם את השאלה שאתה רוצה להבין, אתה מנסה להבין למה אני רוצה להרגיש טוב? יש כאן הרבה דברים להבין. למה? - יש להבין כאן את החוקיות של הסיבה תוצאה, ...
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
... מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון למה אנשים רוצים להרגיש רע למרות שהם יכולים להרגיש טוב? אנשים רבים חווים מצב שבו הם מתלוננים ... מצבם, מתברר שהם בכלל לא בטוחים שהם באמת רוצים לצאת מהמצב הקיים. לעיתים, הם לא בטוחים אם הם בכלל מעוניינים להרגיש טוב, למרות שהם לכאורה מתלוננים ומבקשים עזרה. איך אפשר להוכיח לאדם שהוא רוצה להרגיש טוב? כאשר אדם אומר שהוא לא בטוח אם הוא רוצה להרגיש טוב, יש דרך פשוטה יחסית להוכיח לו שהוא כן ... לדוגמה, אם מציעים לו זוגיות טובה או עבודה מוצלחת, ופתאום הוא מביע רצון לכך, זוהי ההוכחה שהוא אכן רוצה להרגיש טוב. כי אם הוא באמת היה רוצה להישאר ... להישאל היא: ואם היה לך טוב מוחלט, האם היית רוצה אותו? אם הוא יענה בחיוב, הרי שהוא מודה שהוא בעצם רוצה להרגיש טוב מוחלט. מכאן אפשר להסיק שההתנגדות שלו אינה לכך שהוא לא רוצה להרגיש טוב, אלא שהוא פשוט לא בטוח כיצד להשיג זאת. מדוע אנשים לפעמים מעדיפים להיות בדיכאון ולא לנסות להצליח? קיימת תופעה שבה אנשים רוצים להצליח ולהרגיש טוב, אך דווקא מרוב הרצון העז שלהם להצליח, ... יוכל לפעול באמת, להצליח ולהיות מאושר. לסיכום, המפתח לשחרור מהפחד מכישלון ומהנטייה להישאר במצב רע הוא להבין שלהרגיש טוב או רע אינם תנאים מוחלטים, ולהכיר בכך ... אפשרות לגיטימית לחלוטין. איך להשתחרר מפחד מכישלון? למה אנשים לא רוצים לצאת מדיכאון? איך לדעת אם אני רוצה להרגיש טוב? למה אנשים מפחדים להתחיל עם בחורה? למה ... את העולם וכאילו כשחוקרים איתו מגלים שהוא בכלל לא בטוח שהוא רוצה לצאת מזה, מה יכול לגרום לבן אדם לא לרצות להרגיש טוב עכשיו ואז נניח נגיד חוקרים עם הבן אדם ... ואם עכשיו הוא מדוכא בסדר. קודם כל בא נשאל אתכם שאלה ראשונה נגיד שבן אדם אומר לא אני לא בטוח בכלל שאני רוצה להרגיש טוב איך מוכיחים לבן אדם שהוא רוצה להרגיש טוב בא נתחיל מהשאלה הזאת, עכשיו בא בן אדם מדוכא מהחיים נושא זה וזה והוא כל כך מתוסבך שאת אומרת לו אולי תעשה ככה וככה לא אני בכלל לא בטוח שאני רוצה להרגיש טוב גם על אם הוא רוצה להרגיש טוב או לא גם על זה הוא לא בטוח אז זאת בעיה ... אומרים לו בוא תצא מזה הוא אומר אבל לא בטוח שאני רוצה לצאת מזה ואז לופ קודם כל איך אפשר להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב שזאת גם שאלה. מה איך מוכיחים לו? ש: ... אליעד: מה אני שאלתי. ש: הוא לא יגיד כן לאז תמשיך. אליעד: מה אני שאלתי? ש: איך אפשר להראות לו שהוא כן רוצה להרגיש טוב. אליעד: יפה מה התשובה לזה, אפשר להראות לו שהוא רוצה להרגיש טוב באמצעות זה שמה התשובה. ש: לתת לו להרגיש יותר רע ואז הוא ירצה להרגיש טוב. אליעד: מחויב? ש: לא. אליעד: אני שאלתי איך אני כרגע מוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב מה את מספרת לי סיפור תרביץ לו ואז הוא יגיד תעזוב אותי אתה רואה אתה רוצה להרגיש טוב הלאה. ש: אתה שואל אותו אתה רוצה לשנות את המצב. אליעד: הוא אומר אני לא יודע אני בספק אני לא יודע אם אני רוצה להרגיש טוב או לא ואתה רוצה להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב אין מה אתה רוצה ממני הבן אדם אומר אני ... אתה עוד פעם נותן את התשובה שלה אבל אני לא שאלתי מה תגיד לו שאלתי מה תגיד לו אם אתה רוצה להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב. ש: זה חלק מההוכחה אני מניח שהוא יגיד ... יודע איך לחיות בחוץ עדיף להישאר פה יכול להיות מצב כזה יכול להיות מצב אז הוא אומר אני לא בטוח בכלל שאני רוצה להרגיש טוב הוא אומר אני לא יודע איך זה מרגיש להרגיש טוב לא יודע דוגמה ונניח שאנחנו רוצים להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב איך מוכיחים את זה. ש: קודם כל לברר מה ... אחת זה שאתה מוכיח לבן אדם שהוא נהנה מהסבל שלו. אליעד: זה נכון אבל אני אומר בהנחה שאני רוצה להראות שהוא רוצה להרגיש טוב רגיל הנה רגע החלפתי את השאלה בהנחה ... לצאת מזה זה כמו להגיד יכול להיות שאני רוצה את זה אוקי אז אתה נהנה מזה לא מדבר איך אתה מוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב רגיל. ש: מה זה רגיל? אליעד: הרגיל ...
להרגיש טוב ולא רע, מה הדבר הראשון שצריך לעשות כשרע לך? מה לעשות אם רע לך? למה לא חייב להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מי אמר שחייבים להרגיש טוב? מי אמר שאסור להרגיש רע? איך לא להרגיש שחייב להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע?
להרגיש טוב ולא רע, מה הדבר הראשון שצריך לעשות כשרע לך? מה לעשות אם רע לך? למה לא חייב להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מי אמר שחייבים להרגיש טוב? מי אמר שאסור להרגיש רע? איך לא להרגיש שחייב להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע?
להרגיש טוב ולא רע, מה הדבר הראשון שצריך לעשות כשרע לך? מה לעשות אם רע לך? למה לא חייב להרגיש טוב? אז מה אם רע לך, מי אמר שחייבים להרגיש טוב? מי אמר שאסור להרגיש רע? איך לא להרגיש שחייב להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה הדבר הראשון שצריך לעשות כשרע לך? הדבר הראשון שצריך לעשות כשרע לך, לפי אליעד כהן, הוא להבין שאתה לא חייב להרגיש טוב. ברגע שבן אדם מרגיש רע, הוא לרוב חושב שהוא חייב להרגיש טוב ולחפש דרכים להרגיש טוב יותר. אבל חשוב להכיר בעובדה שלא חובה להרגיש טוב. פעמים רבות אנחנו מרגישים רע ונראה לנו כאילו חייבים לעשות משהו כדי להרגיש טוב, אבל השאלה היא מי אמר שאנחנו חייבים להרגיש טוב? למה אנחנו לא יכולים להרגיש רע? מי קובע שצריך להרגיש טוב כל הזמן? ברגע שמבינים את זה, אפשר להתמודד עם תחושות רעות בצורה שונה, ולזכור שזו לא חייבת להיות חוויה שלילית כל הזמן. איך להתמודד עם תחושות רעות? השלב הראשון להתמודד עם תחושות רעות הוא לשאול את עצמך אם באמת אתה חייב להרגיש טוב. יש אנשים שמרגישים רע ומיד מנסים להימנע מזה, ולא מבינים שזו תחושה נורמלית ומובנת. אליעד כהן מציע, שאם אתה מרגיש רע, חשוב לא להילחץ מזה, ולא לחשוב שצריך להרגיש טוב מיד. הרבה פעמים אנחנו מחפשים פתרונות מיידיים כדי לשנות את מצבנו הרגשי, אבל אם נעצור רגע ונבין שאין שום חובה להרגיש טוב, אנחנו עשויים להקל על עצמנו ולהיות יותר שלמים עם מה שיש. מי החליט שצריך להרגיש טוב? רבים מאיתנו נתקלים בהנחה שלא נעים להרגיש רע ושאנחנו חייבים להרגיש טוב. אבל מי באמת החליט את זה? אליעד כהן מציע לבדוק את ההנחות הללו ולשאול את עצמך אם אתה באמת חייב להרגיש טוב. זה לא אומר שלא כדאי לרצות להרגיש טוב, אלא פשוט להפסיק לחשוב שאנחנו חייבים להרגיש טוב באופן מיידי כאשר אנחנו מרגישים רע. שאלה זו תעזור להקל על תחושות הרעות, מכיוון שהיא מאפשרת לנו לשחרר את הלחץ הזה. האם חייבים להרגיש טוב? במהלך ההרצאה אליעד כהן מביא את השאלה האם באמת יש לנו צורך להרגיש טוב. כולנו רוצים להרגיש טוב, אך השאלה היא אם זה באמת הכרחי. הרבה פעמים אנחנו רואים את הרצון להרגיש טוב כמשהו שצריך להשיג בכל מחיר, אך אפשר לחיות בצורה שלמה גם עם תחושות רעות. כאשר אנחנו מבינים שאנחנו לא חייבים להרגיש טוב, אנחנו יכולים להסתכל על החיים בצורה הרבה יותר קלה ומאוזנת. זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לחפש פתרונות לשיפור מצבנו הרגשי, אלא להבין שלא חייבים להיות תמיד במקום של טוב, ולעיתים גם התחושות הקשות הן חלק מהחיים. מה לעשות אם אני מרגיש רע? השלב הראשון הוא לזכור שאתה לא חייב להרגיש טוב. אליעד כהן מציע להבין את זה על מנת לשחרר את הלחץ להרגיש טוב בכל רגע נתון. אם אתה מרגיש רע, אל תדאג או תתבלט על כך. כשאתה משלים עם הרגש הרע, אתה יכול להתחיל לחפש איך לשנות את המצב או איך להתמודד איתו בצורה פחות מלחיצה. אין הכוונה לומר שאתה לא צריך לשאוף להרגיש טוב, אלא פשוט לשחרר את הדחיפות והלחץ להרגיש טוב מיידית. איך לא להרגיש רע? בהרצאה, אליעד כהן מבהיר את החשיבות של לא לפחד להרגיש רע. לפעמים, ברגעים של תחושות רעות, אנחנו מנסים להימנע מהן בכל מחיר, ולא מבינים שלפעמים ... הן לא בהכרח רעות. היכולת להרגיש אותן ולהבין שזה לא סוף העולם יכולה להקל על המצב ולפתוח אפשרויות חדשות. איך להתמודד עם תחושות רעות? מה לעשות כשרע לי? האם אני חייב להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? איך לא לפחד להרגיש רע? מה זה אומר להרגיש רע? איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם תחושות רעות? עזרה ראשונה לתחושה רעה, שיטות איך לא להרגיש רע, איך לא לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? לא חייב לה
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
... מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו? מהן שתי האפשרויות לעזור למישהו להרגיש טוב? כאשר אדם מרגיש רע, בין אם בגלל משבר, השפלה או כל חוויה שלילית אחרת, ישנן שתי דרכים שונות לחלוטין שבהן אפשר להשתמש כדי לעזור לו להרגיש טוב. שתי הדרכים האלו נכונות גם כאשר אדם מנסה לעזור לעצמו, וגם כשמישהו אחר מנסה לסייע לו להתמודד עם רגשות שליליים. מהי האפשרות הראשונה לגרום למישהו להרגיש טוב? האפשרות הראשונה מבוססת על עידוד ויצירת תחושה חיובית באופן ישיר. כאשר אדם נפגע ממשהו, לדוגמה, אם מישהו קילל אותו, השפיל אותו או ... שהוא באמת טוב ושווה, הוא יפסיק להרגיש רע. שיטה זו מתמקדת ביצירת תחושה חיובית חזקה מספיק שתדחוק הצידה את הרגש השלילי. מהי האפשרות השנייה לגרום למישהו להרגיש טוב? האפשרות השנייה שונה מהותית מהראשונה. כאן, במקום לגרום לאדם להרגיש טוב, אנו מנסים לגרום לו פשוט להפסיק להרגיש רע. אנו עושים זאת על ידי הקטנת המשמעות שהאדם נותס לסיטואציה שגרמה לו להרגיש רע. אנחנו לא ... יכולות להיראות דומות מאוד, אך למעשה יש הבדל גדול ביניהן והוא קריטי מאוד להבנה. ההבדל טמון במושג חשוב מאוד הנקרא נטל ההוכחה. כאשר האדם מרגיש רע ומנסה להרגיש טוב (האפשרות הראשונה), הוא נדרש לשכנע את עצמו שהוא אכן טוב ושזה באמת טוב עבורו. במקרה כזה, כל נטל ההוכחה נמצא על האדם עצמו - כלומר, ... ישירות לתחושה חיובית. מהי המשמעות של נטל ההוכחה בהקשר של רגשות שליליים? נטל ההוכחה, בהקשר של רגשות שליליים, הוא מי הצד שצריך לשכנע. אם המטרה היא להרגיש טוב, האדם חייב להוכיח לעצמו שהמצב טוב, מה שדורש ממנו אנרגיה ומאמץ רב. לעומת זאת, אם המטרה היא לא להרגיש רע, אז האדם לא חייב להוכיח ... בתחושה הרעה ומקלות עליו במהירות רבה. אם האדם מצליח להגיע למצב של לא משנה, כבר פתרנו את רוב הבעיה שלו. לסיכום: מה חשוב לזכור כאשר רוצים לעזור למישהו להרגיש טוב? חשוב לזכור שיש הבדל גדול בין לנסות לגרום למישהו להרגיש טוב לבין לנסות לגרום לו פשוט להפסיק להרגיש רע. לפעמים אנשים לא מצליחים לעזור לאחרים כי הם מנסים בכוח ליצור הרגשה חיובית, במקום פשוט לעזור להם להשתחרר מהרגש השלילי באמצעות הטלת ספק במשמעות שלו. איך לעזור למישהו להרגיש טוב? נטל ההוכחה ברגשות שליליים מה ההבדל בין להרגיש טוב ללא להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? איך לנחם מישהו? איך לעודד אדם במשבר? איך לגרום למישהו להרגיש טוב עם עצמו? איך להתמודד עם רגשות שליליים ולסייע לאחרים להרגיש טוב? כאשר אדם מרגיש רע ואנחנו רוצים לעזור לו להרגיש טוב, עלינו לשים לב שיש שתי דרכים עיקריות לעשות זאת. הדבר נכון גם כאשר אדם מנסה לסייע לעצמו להתמודד עם רגשות שליליים. נסביר את ... השנייה - לגרום לו לא לייחס חשיבות לרגש השלילי: כאן ננקוט בגישה שאומרת מה זה משנה?, מה אכפת לך?, קח את זה בקלילות, גם זה יעבור. כלומר, לא לגרום לו להרגיש טוב יותר, אלא פשוט לא להרגיש רע. ההבדל בין שתי הגישות ייתכן שזה נראה דומה, אך למעשה מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. בגישה הראשונה, ... מהאדם פשוט לא להיתפס לרגש השלילי. למה הגישה השנייה קלה יותר? במצב של מצוקה, קל יותר לעבור מרע ללא משנה מאשר מרע לטוב. הסיבה לכך היא שכאשר מישהו רוצה להרגיש טוב, הוא צריך לשכנע את עצמו שזה טוב, וזה דורש מאמץ מחשבתי רב. לעומת זאת, כאשר מישהו רוצה פשוט לא להרגיש רע, כל שעליו לעשות הוא לשאול את עצמו למה זה רע? ולהטיל ספק ברגש השלילי. כאן נכנס מושג חשוב מאוד - נטל ההוכחה. כאשר אנו מנסים להרגיש טוב, האחריות להוכיח זאת היא עלינו. אך כאשר אנו שואלים למה זה רע?, נטל ההוכחה עובר לרגש עצמו, והמוח נדרש להצדיק את התחושה השלילית - משימה שהיא לרוב קשה יותר. כיצד להשתמש בגישה הזו? אם אתם מנסים לעזור למישהו, אל תמהרו לגרום לו להרגיש טוב , כי זה דורש מאמץ כפול - גם להפסיק להרגיש רע וגם להרגיש טוב. במקום זאת, נסו להוביל אותו לשלב של לא משנה, וזה יקל עליו הרבה יותר. כאשר אדם נפגע, לדוגמה, בגלל פרידה רומנטית, ניתן לנקוט באחת משתי הדרכים: גישה ראשונה: אל תדאג, תמצא מישהי אחרת!, אתה בחור טוב, היא לא שווה אותך! - כאן אנו מנסים לגרום לו להרגיש טוב. גישה שנייה: מה זה משנה?, למה זה חשוב כל כך? - כאן אנו פשוט גורמים לו להפסיק להרגיש רע. סיכום יש הבדל מהותי בין לנסות להרגיש טוב לבין לנסות לא להרגיש רע. אם אתם מנסים לעזור למישהו ולא מצליחים, ייתכן שהסיבה היא שאתם מנסים לשפר לו את ההרגשה במקום פשוט להסיר ... ביותר היא פשוט לגרום למישהו להפסיק לייחס משמעות לרגש הרע - וזה פתרון יעיל בהרבה. למידע נוסף כדי להבין יותר לעומק את מושג נטל ההוכחה, או את ההבדל בין להרגיש טוב לבין לא להרגיש רע, חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il. תוכלו למצוא שם מאמרים על איך לא להרגיש רע, שיטות להתמודדות עם רגשות ...
אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
... לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול? מהם שלושת סוגי השיטות להיות מאושר? האם חייבים להרגיש טוב? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה העמוקה של למה כל כך הרבה אנשים מנסים להרגיש טוב כל הזמן, והאם זה באמת הכרחי. אליעד מציין שבעולם שלנו יש המון עצות שמנסות לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר, אך המטרה המרכזית של כל העצות הללו היא פשוטה - לעזור לנו להרגיש טוב. השאלה המרכזית שהוא מעלה היא האם באמת חייבים להרגיש טוב כל הזמן? ומה אם לא? האם כל העצות בעולם עוסקות בלהרגיש טוב? אליעד מציין שיש שתי קטגוריות עיקריות של עצות: העצות שנוגעות להשגת מטרות: איך להשיג כסף, זוגיות, בריאות, הצלחה בעבודה ועוד. העצות שנוגעות איך להרגיש טוב גם בלי להשיג את המטרות שלנו: איך להסכים עם המציאות, איך להסתפק במועט, איך להיות שמח גם כשלא כל הרצונות שלנו מתממשים. אך בין אם מדובר בעצות להשגת ... אם מדובר בעצות לקבלה עצמית, כל העצות נועדו, בסופו של דבר, לעזור לנו להרגיש טוב. אליעד מציין שמה שמניח את יסוד כל העצות האלה הוא הנחה אחת: אנחנו חייבים להרגיש טוב. אבל מה אם לא? מי אמר שאנחנו חייבים להרגיש טוב בכל רגע? ההנחה שמאחורי כל העצות: אנחנו חייבים להרגיש טוב כאשר אדם מרגיש רע, לדוגמה אם הוא רוצה כסף ואין לו, או רוצה זוגיות ואין לו, הוא עלול לחפש פתרונות כדי להרגיש טוב יותר. הוא יכול לנסות להשיג את מה שהוא רוצה או להפסיק לרצות את מה שהוא לא יכול להשיג. אליעד מציין שלפעמים הפתרון הוא להפסיק להילחם ברגשות הרעים ... שאסור להרגיש רע, ומי קבע שחייבים להיות תמיד שמחים? שאלה: למה חייבים להרגיש טוב? אליעד שואל את השאלה הפילוסופית: מי אמר שחייבים להרגיש טוב? באופן טבעי אנחנו נוטים להימנע מהרגשות השליליים כמו פחד, דיכאון, וחרדה, אבל האם באמת יש צורך להימנע מהם כל הזמן? הוא מציע אפשרות שלישית: אולי לא צריך לשנות את המציאות, לא צריך לשנות את הרצון שלנו, ולא צריך להרגיש טוב כל הזמן. שתי גישות עיקריות להתמודדות עם רגשות רעים שתי הגישות העיקריות בהן אנו נתקלים כאשר אנחנו מרגישים רע הן: 1. שינוי המציאות: להשיג את מה שאנחנו רוצים (כמו כסף, בריאות, זוגיות) כדי להרגיש טוב. 2. שינוי הרצון: להפסיק לרצות את מה שלא ניתן להשיג, לקבל את המציאות כמו שהיא, ולהיות שמח בחלקך. האם לא חייבים להרגיש טוב? הנקודה החשובה כאן היא השאלה האם באמת יש חובה להרגיש טוב. אליעד מציין שאם אדם רוצה משהו ואין לו אותו, אין חובה להרגיש רע מזה. אם אדם מרגיש רע, הוא יכול להרגיש את הרע ולא להילחם בו. לא חייבים תמיד להימנע ... נכון להפסיק לרצות את המטרות האלה, ולפעמים זה נכון להבין שלא חייבים להרגיש טוב כל הזמן. כל אחת מהגישות נכונה בתנאים שונים, ותלויה במצבו ובנכונותו של האדם לקבל את הרע. לסיכום הגישה שמציע אליעד היא גישה שיכולה לשלב שלוש אפשרויות ... לשנות את הרצון ולקבל את המציאות איך להתבונן בשאלה מי אמר שחייבים להרגיש טוב? איך לא לפחד מתחושת רע ולחיות איתה בשלום דרכים שונות לפתח מיומנויות רגשיות וחופש פנימי מבוא והתבוננות ראשונה שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות בעולם, ולמה כולן עוסקות באיך להרגיש טוב? תשובה: אם מתבוננים במציאות, מגלים שהיא מלאה בעצות שונות. חלק מהעצות מנסות ללמד איך להשיג מטרות, כדי שמה שאדם רוצה יתאים למה שקורה בפועל. לדוגמה, ... את אותן מטרות, או איך להשלים עם מצב קיים, כדי שבסופו של דבר האדם ירגיש טוב גם בלי שהמציאות תשתנה. זו יכולה להיות עצה שמלמדת להסתפק במה שיש, להיות שמח בחלקך, לקבל את החולי בלי לסבול ממנו, ועוד. אבל בכל המקרים, בתוך הסבך ... של העצות, רואים שכולן מסכימות על דבר אחד בסיסי: צריך לעזור לאדם להרגיש טוב ולא רע. הן רק נחלקות לשתי דרכים עיקריות: או להשיג את הדבר שרוצים או להפסיק לרצות אותו. שאלה: מה רע בכך שכולן רוצות לעזור לאדם להרגיש טוב? תשובה: לכאורה אין בכך רע, אך מתגלה כאן תרמית נסתרת. כל העצות, בלי יוצא מן הכלל, מניחות שמטרת החיים או מה שחייב לקרות הוא שהאדם ירגיש טוב. הן מניחות שחייבים ליצור התאמה בין הרצון למציאות, והנחת היסוד הזו אינה נשאלת מספיק. העצות אומרות לאדם: או תשיג את מה שאתה רוצה כדי להרגיש טוב, או תלמד לא לרצות את זה, כדי שתסבול פחות. אבל השאלה היסודית יותר, זו שלא תמיד נשאלת, היא: מי אמר בכלל שחייבים לה
מה אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב
מה אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב
... אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב האם בן אדם באמת רוצה להרגיש טוב? אליעד כהן דן בשאלה הבסיסית, האם באמת בן אדם רוצה להרגיש טוב. לטענתו, מקובל לחשוב שבן אדם עושה פעולות כדי להרגיש יותר טוב או ... רעב הוא אוכל, וכשכואב לו הוא מחפש פתרון רפואי. אולם הוא מציין כי גם אם נדמה שאנשים פועלים כדי להרגיש טוב, עדיין לא הוכחנו באופן מוחלט שזה מה שהאדם רוצה באמת. לדבריו, אפשר להביא דוגמאות וראיות שונות לכך שבן אדם רוצה להרגיש טוב, אך באותה המידה ניתן להביא דוגמאות וראיות הפוכות, לכך שבן אדם רוצה דווקא להרגיש רע. אליעד מביא דוגמה מוחשית: נניח שבן אדם רעב, הוא חושב שאם יאכל ירגיש טוב יותר. לכאורה, זהו סימן שהוא רוצה להרגיש טוב. אך מנגד, אליעד מעלה נקודה אחרת: אולי בתוך האדם יש חלק שרוצה להרגיש רע או שלא אכפת לו באמת להרגיש טוב. הוא מדגיש כי עצם העובדה שהאדם עושה פעולות שנראות כמכוונות להשגת הרגשה טובה יותר אינה הוכחה מוחלטת שהוא רוצה רק להרגיש טוב . האדם יכול לעשות פעולות מכוח הרגל, כפייה פנימית, או רצונות אחרים שאינם בהכרח להרגיש טוב. האם ניתן להוכיח שבן אדם לא רוצה להרגיש רע? אליעד מעלה שאלה נוספת: ... לבצע את הרצח, אלא צריך להראות שאף אחד אחר לא יכול היה לבצע את אותו המעשה. לכן, הטענה שהאדם רוצה להרגיש טוב חלשה, כי לא סתרנו את האפשרות שהאדם רוצה גם להרגיש רע. האם הרצונות ... שנוצר מסיבה חיצונית או פנימית שלא תלויה בו? אם הרצון לא שלו, אז אין שום משמעות לכך שהוא רוצה להרגיש טוב או למלא את הרצון. לכן הוא שואל, מה באמת הרצון הראשון והבסיסי שלנו, האם הוא להרגיש טוב או משהו אחר, או שאולי בכלל אין רצון ראשון. האם אפשר לא לרצות להרגיש טוב בכלל? אליעד ממשיך בשאלתו לגבי הרצון להרגיש טוב, ומביא דוגמאות של אנשים הטוענים שאינם רוצים להרגיש טוב. אם מישהו אומר שהוא לא רוצה להרגיש טוב, זה יוצר פרדוקס, כי לכאורה הוא עדיין פועל כדי להקל על עצמו. אם באמת הוא לא היה רוצה להרגיש טוב, אולי היה מפסיק לרצות לגמרי, מפסיק לפעול, או אפילו מתאבד. מכאן מסיק אליעד שגם מי שאומר שאינו רוצה להרגיש טוב כנראה לא לגמרי מאמין בכך. האם בן אדם רוצה להרגיש רע כדי להרגיש טוב אחר כך? אליעד מתייחס לטענה שאנשים מוכנים להרגיש רע כדי להשיג הרגשה ... בין לרצות ממש להרגיש רע לבין להיות מוכן לסבול למען מטרה טובה יותר. לדבריו, אם הייתה אפשרות לאדם להרגיש טוב בלי צורך ברע כלל, רוב האנשים היו בוחרים באפשרות הזאת ולא היו ... רע כלל. האם אפשר להרגיש רק טוב בלי רע בכלל? אליעד דן גם בשאלה פילוסופית נוספת: האם אפשר בכלל להרגיש טוב בלי להרגיש רע? הוא מעלה את האפשרות שבעולם אידיאלי שבו לא קיים רע, ... זה רק אומר שהאדם זקוק לרע כדי להבין או להעריך את הטוב, אבל הרצון העיקרי נשאר הטוב. האם הרצון להרגיש טוב הוא מנגנון פנימי מובנה? אליעד מתייחס גם לטענה נוספת: אולי הרצון להרגיש טוב הוא בכלל לא רצון עצמאי של האדם, אלא מנגנון פנימי שנוצר בתוכו באופן אוטומטי, או מנגנון שקיים מעצם היותו חי וקיים. לפי גישה זו, הרצון להרגיש טוב ורע הוא מנגנון טבעי שקיים כדי שהאדם יוכל להרגיש שהוא קיים. אליעד ... טוען כי ייתכן מאוד שאנשים יכולים לשנות את מחשבותיהם בקלות אם באמת ירצו. מהי האמת מאחורי הרצון להרגיש טוב? בסופו של דבר, אליעד מציע לבדוק ולחקור מה באמת מסתתר מאחורי הרצון להרגיש טוב. האם הרצון הזה אמיתי, או שהוא מנגנון אשלייתי שנוצר כתוצאה מהרגלים, ...
איך להרגיש טוב בלי רע? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי רע? למה לא הגיוני להרגיש טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? האם זה משנה או לא משנה? איך להרגיש רק טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לחשוב בצורה לא הגיונית?
איך להרגיש טוב בלי רע? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי רע? למה לא הגיוני להרגיש טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? האם זה משנה או לא משנה? איך להרגיש רק טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לחשוב בצורה לא הגיונית?
... להרגיש טוב בלי רע? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי רע? למה לא הגיוני להרגיש טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? האם זה משנה או לא משנה? איך להרגיש רק טוב בלי רע? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לחשוב בצורה לא הגיונית? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש רע? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בשאלה המרכזית והעמוקה, מדוע בני אדם לא יכולים להרגיש רק טוב בלי לחוות רע. כל אדם, באופן טבעי, רוצה להרגיש רק טוב בחיים שלו, רוצה מציאות שבה הוא מרגיש טוב ללא שום תחושה שלילית. אך בפועל, זה בלתי אפשרי לחוות מצב שבו יש רק טוב בלי רע, ויש לכך סיבה הגיונית. מה הסיבה שאי אפשר להרגיש רק טוב? אליעד מסביר שהסיבה לכך נעוצה ... גם מאבד את היכולת להרגיש טוב . הסיבה לכך היא שכדי להרגיש טוב, חייבים להאמין שדברים מסוימים כן משנים. אדם נהנה מהבריאות שלו רק כשהוא מאמין שבריאות היא דבר טוב ושמחלה היא דבר רע. אם לאדם לא היה אכפת כלל אם הוא בריא או חולה, הוא ... סתירה בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לא להרגיש רע? אליעד מסביר שיש סתירה לוגית בסיסית בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לא להרגיש רע. כדי להרגיש טוב חייבים לומר משנה לי מה שקורה, אני רוצה שיקרה כך ולא אחרת, וכדי לא להרגיש רע חייבים לומר לא משנה לי מה קורה, לא אכפת לי משום דבר. אלו שתי פקודות הפוכות שהמוח לא מסוגל ... לומר אני רוצה להרגיש טוב כשאני בריא ובאותו הזמן לא אכפת לי שאני חולה, כי המחשבות הללו סותרות זו את זו באופן מוחלט. המשמעות העמוקה יותר שאליעד מדגיש היא שהבעיה של האדם היא בכך שהוא חושב בצורה ... איך אפשר בכל זאת להרגיש טוב בלי רע? למרות ההסבר הקודם, אליעד כן מציע דרך לא קונבנציונלית לפתרון הבעיה. הוא מסביר שהפתרון נמצא בכך שאדם ילמד לחשוב בצורה לא הגיונית. כלומר, אם אדם יצליח לאמץ חשיבה ... לחיות במצב שבו הוא מרגיש טוב בלי לחוות רע. הוא יכול ליהנות ממה שיש לו בלי לפחד מאובדן, כי ברגע שיקרה משהו שהוא לא רוצה הוא פשוט יחשוב זה לא משנה, וברגע שקורה מה שהוא כן רוצה, הוא יחזור לחשוב זה ... הגיונית האדם יכול להרגיש טוב באופן מוחלט. הקושי העיקרי כאן הוא להתגבר על התפיסה ההגיונית שדורשת מהאדם להיות עקבי. ההיגיון אומר שלא ייתכן שמשהו גם משנה וגם לא משנה בו זמנית. אך אליעד טוען שהדרך ... אדם לא מסוגלים להרגיש טוב בלי רע היא בדיוק משום שהם חושבים בצורה הגיונית, עקבית והחלטית. אם אדם ישחרר את עצמו מההיגיון, ויתיר לעצמו לחשוב באופן סותר ובלתי הגיוני, הוא יוכל להרגיש טוב בלי להרגיש רע כלל. איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לחשוב בצורה לא הגיונית? האם אפשר להיות מאושר ללא סבל? למה ההיגיון מפריע לאושר מוחלט? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להרגיש טוב, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להרגיש טוב, איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקריירה, אימון אישי בסקייפ, מנטורינג בתחום להרגיש טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1133 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 13:01:49 - wesi4