ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה כעס ✔כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים.

אליעד: הבעיה היא לא בזה שאת כועסת, הבעיה היא בזה שאת לא רוצה לכעוס. אם היית רוצה את הכעס, אז לא הייתה לך בעיה, נכון? כאשר את משחקת, יש כעס בתוכך שאת רוצה לנצח, אבל את לא סובלת בגלל הכעס הזה, כי הכעס הזה גורם לך לשחק, לרצות לנצח וליהנות מהמשחק. אבל במשחק את בוחרת את הרצון, את חווה אני בוחרת לרצות לנצח במשחק. ולכן למרות שיש כעס, את לא סובלת, כי את בחרת את הכעס והמשחק.

כשאת יושבת מולי, את מתכוונת לגוף ומקסימום לתודעה. עכשיו התודעה והגוף שלך זה חלק ממשהו גדול יותר. עכשיו את לא שולטת בכל מה שקורה סביבך, את חווה חוויה של עבד, את חווה שמכריחים אותך לקום בבוקר, לאכול, לעבוד וכו', והחוויה הזאת מדכדכת.

עכשיו, לא רק שאת לא בוחרת מה שקורה סביבך, את גם לא בוחרת את מה שקורה בתוכך. זה נכון בגלל שאת מזדהה עם הגוף והתודעה, אבל אם היית יותר חכמה, היית מבינה שאת זה לא רק הגוף והתודעה, אלא את המציאות. כשהיית הולכת ברחוב ורואה מישהו הולך, היית מבינה שאת מזיזה אותו. רק שתביני שיש צורת חשיבה מסוימת, שבה הכל כרצונך תמיד.

אם תביני את זה, תמיד יהיה לך טוב, ואם לא תביני, לא משנה איך תסובבי את זה, תמיד תרגישי חסר.

אין אדם שהוא בלי כעס, אפילו אדם שאוכל, הוא כועס על זה שהוא רעב. אפילו שאני מזיז את היד, זה בגלל שלא היה לי טוב וכעסתי, ולכן הזזתי אותה. האדם לא מרוצה מהמציאות ולכן הוא כועס, ולכן הוא משנה דברים.

ההבנה היא שאת המציאות, שאצלה הכל מושלם, הכל אחד. ואת המציאות, שבוחרת לצמצם את עצמך, ואת היא זאת בוחרת, שהצורה הזאת תכעס. בהתחלה זה מתחיל שטוב לך, כי הכל אחד, ואחר את מצמצמת את עצמך לגוף שלך, ובוחרת מה שקורה לך. אז אם היית חווה זאת, אז היית מבינה שהכל כרצונך.

עכשיו, אין אפשרות להתחמק מהכעס לגמרי, כל זמן שאת קיימת, תמיד את רוצה משהו. להגיד אני רוצה לחיות זה גם סוג של כעס, למה? כי אני לא רוצה למות. לכן אין שיטה שתעבוד נגד הכעס.

מה פירוש לא לכעוס? שאת מסוגלת להכיל בתוכך כעס אין סופי. את מגיעה למצב שאת יכולה לכעוס בכעס הכי גדול בעולם, ושיהיה לך טוב עם זה. זה נקרא שאין לך בעיה של כעס.

אם את רוצה להתמודד עם הכעס, הדרך היחידה זה, שאת תכילי את הדבר הכי רע בעולם. תדמייני את הדבר הכי רע בעולם בתוכך, וטוב לך עם זה. זה נקרא להיות נקייה מהכעס לגמרי. אם תחווי שאת רוצה את הדבר הכי רע, אז את האדם הכי חופשי בעולם, כי אי אפשר לאיים עליך. את חווה שאת הראשון, שנמצא מחוץ לדברים. כי אם לא, אז את תמיד תפחדי ממשהו, ותמיד יהיה לך רע ממשהו אחר. אני מביא לך פתרון לכל הבעיות.

שאלה: מה זה להכיל?

אליעד: מצד אחד את מאוד כועסת, אך מצד שני את מכילה את זה, וזה טוב. מצד אחד את מרגישה מאוד רע, אך מצד שני את מרגישה עם זה מאוד טוב.

כרגע את מבינה שאם אני רוצה ויש לי אז טוב לי, ואם אני רוצה ואין לי, אז רע לי, או הפוך. אבל אני מדבר על משהו אחר. אבל תזכרי שרק את מרגישה רע, למציאות לא רע. לא משנה כמה רע לך, המציאות רוצה את זה.

למציאות אין יותר או פחות טוב. היא לא יכולה להגיד שזה יותר טוב מזה, למה? כי היא עושה את שניהם. והיא יכולה גם לשנות, אף אחד לא מגביל אותה. המציאות מכילה את הכל. מה הכוונה להכיל? שהיא חווה את הכל בצורה שווה.

יש דבר אחד שממנו הכל יוצא - יש קיר, יש אליעד, יש שולחן, יש רגשות, ויש הרבה דברים, אבל אין הבדל בין כל הדברים האלה. אין הבדל בין קיר לכעס, שניהם באים מאותו מקום. מצד המציאות אין הבדל בין קיר, לכסא, לבן אדם, ולתחושה של בן אדם. זה הכל צורות שונות. למעשה זה תחושות שונות.

להכיל הכוונה שאת מעבר לדברים. את יוצאת מהגוף, יוצאת מהתודעה של עצמך, יוצאת מהעולם, נמצאת בשום מקום, ומשם את אומרת אני מכילה את הכל. הכל עבורי אותו הדבר, זה סוג של השתוות. את למעשה יוצאת מכל ההגדרות של הטוב והרע, את לא מבדילה בין יש רעש לאין רעש, את לא מבדילה בין זה שאת במונית או בספארי.

במצב שלך עכשיו, את עושה הפרדה בין רעש ללא רעש, עכשיו את לא רוצה את הצורה של הרעש. אבל אם עכשיו היית מחוץ למקום, אז לא הייתה לך שום בעיה.

אני לא אומר לך לרצות את הרעש, כי אם תרצי את הרעש, תרצי את הרעב, ואז תמותי. אני אומר לך, תרצי את זה שאת רוצה לכעוס על הבחורה בגלל שהיא עושה רעש. אבל את תשאלי, למה שאני ארצה להרגיש רע? אז אני אומר לך, תדעי לך שזה את מבחירה חופשית, בוחרת לרצות להרגיש רע.

את עכשיו נוסעת במונית, והבחורה מרעישה. אם היית חווה שהמציאות עכשיו גורמת לי להיות קיימת, המציאות גורמת לי לרצות שהיא לא תרעיש, המציאות גורמת לה להרעיש, המציאות גורמת שאת תשמעי אותה - אם היית חווה את זה תמיד, היית נעלמת במירכאות, והיית נהפכת למציאות.

אם תתבונני בזה מספיק ותראי אנשים זזים, תביני משהו מזיז את האנשים. וכשאת רואה קיר עומד, את מבינה שיש מישהו שעושה שהקיר יעמוד. כשאת מסתכלת על העולם, את רואה שיש מישהו שעושה שהעולם יהיה קיים.

כשאת אומרת שאת רואה שמישהו מזיז את האנשים, למעשה אין אנשים, אין פה שום ישות, חוץ מהישות הראשונה. זה לא כמו תיאטרון בובות, שמישהו מזיז את הבובות. האמת היא שזה שמזיז את הבובות והבובות עצמם זה אותו אחד.

בתיאטרון בובות, אם זה שמפעיל את הבובות, יפסיק להפעיל אותן, הבובות ימשיכו להיות קיימות, אבל במציאות הצורות לא יכולות להיות קיימות ללא ההוויה.

למשל את עוצמת את העיניים ומדמיינת פיל, האם הפיל קיים? הוא קיים, אבל הוא את. את לא רק מזיזה את הפיל, את גם הפיל. כשאת רואה את האנשים, זה לא רק שמישהו מזיז אותם בחוטים, אלא זה מישהו שמהווה אותם, שמקיים אותם. עכשיו שאת רואה חדר, יש משהו שעושה את החדר הזה עכשיו. ואם תחווי את זה, את תיעלמי, ואז תהפכי לראשון.

למשל את מדמיינת פיל, והפיל אומר אני, מי אומר אני?

שאלה: אני.

אליעד: הפיל שאומר אני, האם הוא יודע שמישהו גורם לו להיות קיים ואומר אני דרכו? לא. הוא מבחינתו חושב שהוא עושה את כל הדברים, אבל את היא זאת שאומרת, אני, דרך הפיל.

עכשיו את היא כמו אותו פיל. כי אותו אחד, עשה את זה כל כך משכנע, שאת בטוחה שאת היא זאת שעושה את כל הדברים.

אבל גם כאשר את חולמת חלום, זה מאה אחוז אמיתי לך. אין לך שום אפשרות לדעת שאולי עכשיו את לא בתוך חלום. אולי את כרגע בתוך חלום?

שאלה: אולי.

אליעד: אז בואי נבדוק.

שאלה: כאשר אני חולמת, אני מרגישה שזה ממש אמיתי, אז אולי גם זה חלום, כלפי מישהו אחר?

אליעד: מה שחשוב שתביני שהראשון, הוא את. איך חווים? על ידי שמבינים. אם היית חווה זאת, לא באמת היית כועסת. את הרי בחלום של עצמך, ולכן אין על מה לכעוס?

שאלה: אבל עדיין בתוך החלום, אני קיימת.

אליעד: אבל זה האני הגבוה.

תדמייני שאת הולכת ברחוב, ופוגעת בעמוד ומקבלת מכה, האם את כועסת על הדמיון שלך? לא. את הרי עושה זאת, לכן את לא כועסת. מה שאני בא להגיד, שאם את חווה שאת הראשון, אז הכל זה בהתאם לרצון שלך. זה נקרא פיתרון שנעשה על ידי הבנה. את לא אמורה לשנות כלום, אלא אם את רוצה. גם אחרי שתביני זאת יהיו לך שאלות, אבל את קרובה לסיום.

יש מציאות שהיא עושה בכל. את המציאות שעושה הכל. אם היה לך מספיק רע, אז היית מאוד רוצה להבין זאת, והיית נזכרת שאת עושה הכל.

שאלה: איך אני בודקת, שאני זה המציאות שעושה הכל?

אליעד: אם זה לא את, אז מי זה כן? בואי תנסי לתת לי הסבר שזה לא את.

למשל כשאת במונית, יש רעש. אז מי זה שאחראי שיש רעש במונית? מי אחראי שאת כועסת בגלל הרעש?

שאלה: אני מבינה שהמציאות אחראית על הכל. איך זה עוזר שאני רואה עצמי בתוך חלום?

אליעד: אם את בתוך חלום, ואת הולכת עכשיו, ורואה שמישהו מדבר איתך, האם את מבינה ששניכם זה את? בתוך החלום כל מה שאת רואה, זה את, כי את היא זאת שחולמת את החלום. לכן זה יכול לתת לך הבנה על המציאות, שכול מה שאת רואה, זה את, האני הגבוה.

עכשיו, כאשר משהו מכעיס אותך, אל תנסי למצוא סיבות, למה משהו מכעיס אותך, תנסי לראות שאת מתנגדת למה שקורה, תנסי להסתכל פנימה. למה יש מישהו שלא רוצה את המציאות? במקום לראות שהיא מציקה לך, תבדקי, מדוע אני לא רוצה את הרעש שלה? למעשה את מציקה לעצמך.

אותך לימדו שכאשר יש בעיה, פותרים אותה על ידי זה שמשנים אותה, למשל, יש כאב ראש, לוקחים כדור נגד כאב ראש, ונעלם הכאב ראש. אף אחד לא גילה לך שכאשר יש לך כאב ראש, זה בגללך. אם יש לך כאב ראש, את יכולה לקחת כדור, אבל בתוכך תביני, שהבעיה לא שם, אלא הבעיה היא שאת לא רוצה את הכאב ראש.

כאשר את כועסת על הבחורה, ראשית את צריכה להבין שכול מה שאת חושבת עליה, זה את. קודם כל עליך להבין מי פה אשם. והאשם זה את. את אומרת שהיא פושעת, אבל זה לא נכון, את היא הפושעת. קודם תדעי מי האשם, קודם תביני היכן הבעיה פה? למעשה הבחורה בסדר גמור, את היא שמרעישה לעצמך את הראש.

את צריכה להבין שאת היא האחראית. אף אחד לא אחראי לצרות שלך מלבדך. אם זאבים עכשיו טורפים אותך, רק את אחראית לסבל שלך בגלל הזאבים. תביני שמי שאחראי זה את. לאן זה מוביל? קודם תביני שאת השורש של המצב. רק את האחראית אם טוב לך או רע לך.

אם עכשיו זכית בלוטו וטוב לך, תדעי שזה בכלל לא קשור ללוטו, זה קשור בך, שאת רוצה לזכות בלוטו ולכן טוב לך.

למה זה יוביל? זה יוביל לשאלה המתבקשת, אם אני אחראית לזה, אז למה אני לא תמיד שמחה, כאילו זכיתי בלוטו? למה שאני לא אשמח אם הבחורה מרעישה? אז תשאלי, אבל מי אחראי לרצון שלי? ואם תשאלי את זה, את תראי שזה לא בשליטתך, זה בעצם המציאות עושה. ואז זה יבטל לך את החוויה של הבחירה. ואחר אם תביני את זה יותר, את תיעלמי, לא תהיי קיימת, ואז תהפכי למציאות, ותראה שהכל אחד.

שאלה: בעבודה אני מנסה לעשות זאת, אבל הכעס משתלט עלי.

אליעד: קשה לאדם להרגיש שהוא אשם, ולכן הוא מנסה לגלגל את הכעס על אחרים. אם למשל היית במדבר והיית כועסת, היית מאשימה את עצמך, כי אין לך את מי להאשים. אבל כאשר את נמצאת עם אנשים, עולה לך כעס ואת מוציאה אותו על אחרים. לכן כאשר את כועסת את אומרת שאחרים גם אשמים בכעס שלך, ולא רק את. אבל האמת היא שרק את אחראית לכעס שלך, ולכן עליך לקחת אחריות על החיים שלך.

את צריכה להיות בטוחה בזה, שאת היא האחראית למה שקורה לך, אם לא תהיי בטוחה בזה לא תוכלי להתקדם.

אם לא היית יודעת שאת קיימת, הייתה בעיה? לא. אז מי גורם לכך שתדעי שאת קיימת? המציאות. שאת אומרת, אני ואני, האם את מבינה שאת היא המציאות?

אם היית מבינה שיש מציאות שעושה אותי, וגורמת לרצון שלי, אז אני לא שונה, מפיל בתוך חלום. למשל את מדמיינת פיל בתוך חלום, והפיל אומר שהוא רוצה. מי הוא הפיל? זה את. מה שהפיל רוצה? זה גם הרצון שלך. האם האני של הפיל בשליטתו? לא. האם הפיל אחראי? לא. כל הפיל הגדול הזה, עם כל מה שהוא חושב שהוא יכול לעשות. בשנייה את יכולה להעלים אותו, אם תחשבי על תפוח.

אם למשל הוא חושב שהוא עשה ועשה, וכל הזיכרונות שלו, למעשה את היא זאת שמכניסה לו לראש שהוא עשה, את היא זאת שמכניסה לו את הזיכרון, ובשנייה את יכולה למחוק לו את הזיכרון, וכך להעלים אותו.

גם את ככה, האם את בוחרת איך את תראי? לא. האם את בוחרת איך המציאות סביבך תראה? לא. מה את בוחרת? שום דבר. אבל את אומרת, אני זוכרת שאתמול עשיתי כך וכך, אבל המציאות יכולה בשנייה למחוק לך את הזיכרון, ואז את לא זוכרת כלום, בשנייה את הופכת למשהו אחר.

כמו שאת לא מוטרדת מזה שהפיל נעלם, כך אף אחד לא יהיה מוטרד מזה שאת תיעלמי, אם המציאות תימחק לך את הזיכרון. מישהו עכשיו חושב אותך, מישהו מקרין אותך.

שאלה: אני חשבתי שאני אפסיק לכעוס, ומה אם כל הרגשות של דיכאון, דכדוך?

אליעד: מה רע בזה?

שאלה: הייתה לי צפייה שזה יעלם?

אליעד: עצם הצפייה זה הרע. תביני, אם תצליחי להעלים את זה, את מאוד תסבלי, כי תפחדי שזה יחזור אליך. ודבר נוסף, את לא יכולה להעלים את זה לגמרי, כי אפילו כשאת אוכלת זה כעס. אם לא תרגישי כלום, את לא תרגישי שאת קיימת. עצם זה שאת קיימת, זאת כבר בעיה, כי את מזדהה עם משהו שהוא לא אין סופי. כשאת אומרת אני קיימת, זה להגיד, אני לא שאר הדברים. אז זאת גם בעיה. אבל אני רוצה להביא אותך למצב, שאת תהיי קיימת וגם לא קיימת בו זמנית. כשימאס לך את תכבי את המנגנון ותגידי, לא בא לי להיות קיימת. ברוב הזמן תהיי כאן בעולם, אבל בתוכך תהיי גם לא קיימת בו זמנית.

שאלה: חשבתי שצריך לקחת את כל הדברים הרעים ולשים אותם בפח אשפה.

אליעד: לא, אם אנחנו מכבים את הרע, אנחנו מכבים גם את הטוב במירכאות. לכבות את התחושות הרעות, זה אומר לכבות גם את התחושות הטובות. אם את לא מפחדת למות ברעב, זה אומר שאת לא תיהני לאכול. חלק מזה שאת נהנית מאוכל זה בגלל שאת לא רוצה למות ברעב, ולכן את נהנית מהאכילה. אם מכבים את הסבל, אז מכבים את כל התחושות. אם מכבים את הכעס, אז כבר אין יותר אושר.

כשאני אומר לרצות את הרע, הכוונה היא שלא אם תהיי רעבה, את תרצי להיות רעבה, כי אז לא תאכלי. לרצות את הרע, זה לא שאם צועקים אליך, את רוצה שיצעקו אליך. לרצות את הרע זה, שאם צועקים עליך, את אומרת, שאת רוצה את זה שלא יצעקו עלי.

צועקים עלי - אני לא רוצה שיצעקו עלי - אני רוצה את זה שאני לא רוצה שיצעקו עלי.

כשאנשים אומרים, תאהב את הרע, מתכוונים שאם כואבת לך הבטן תאהב את זה, אבל זה סתם. אני לא אומר לך שתאהבי את זה שכואבת לך הבטן, אני אומר, שתאהבי את זה שאת רעה לעצמך, שאת אומרת שאת לא רוצה שתכאב לך הבטן.

אם את אומרת, שתמיד את רוצה את מה שאת רוצה, אז תמיד רע לך. למה? כי את רוצה, רק את מה שאת רוצה. יש צורה שהיא מה שאני רוצה, ויש צורה שהיא מה שאני לא רוצה, כשאת אומרת אני רוצה את זה ולא את זה, את סובלת.

כשאת אומרת, אני רוצה רק להיות בשמחה ולא בדיכאון, בזה עשית לעצמך רע. כשאתה אומר, אני רוצה להרגיש טוב, למעשה אתה עושה לעצמך רע. מעכשיו גם הרגשת הטוב וגם הרגשת הרע - טובים לך.

תביני, יש פה שתי תודעות בו זמנית. האחת תודעת הגוף שרוצה את זה ולא רוצה את זה. והשנייה האני הגבוה שרוצה הכל. אם האני הגוף יהיה מחובר לאני הגבוה, יהיה בסדר. זה עדיין יפריע לאני הקטן, אבל תלוי איפה תהיי יותר.

את כרגע בתוכך גם אלוהים וגם מי שאת, אבל כשאת אומרת אני, את מתכוונת לגוף, את לא מתכוונת למציאות לאחד לאלוהים, אבל האמת היא שאת גם אלוהים. עכשיו את שניהם, אבל את כרגע בוחרת להיות הגוף ולא אלוהים.

שאלה: אבל איך זה יקל עלי?

אליעד: עליך זה לא יקל, כי את עדיין רוצה את זה ולא את זה. אבל את תהיי גם פה וגם שם. למשל צובטים אותך, אז אומרת על תצבוט אותי, כי אני זה הגוף. אבל אם תדעי שאת גם אלוהים, אז את כאלוהים, תרצי להיות קיימת ותרצי שיצבטו את הגוף שלי. הגוף עדיין רע לו, אבל את כשאת אומרת אני, את לא חווה את הגוף, את חווה משהו אחר.

שאלה: איך אני יוצאת החוצה?

אליעד: על ידי שאלות, תשאלי מי אני? למה אני רוצה? מה קורה איתי? וכשזה יהיה ברור לך בשכל, אז תרגישי זאת בחוויה.

בואי ניקח דוגמה, מישהי עשתה רעש, ואת הרגשת רע. אם היית רוצה שהיא תעשה רעש, האם היה לך רע? לא. ואם לא אכפת לך, האם זה היה עושה לך רע? לא. זאת אומרת שהרע נוצר מזה שאת לא רצית. האם זה שהיא כועסת, האם זה מחייב את זה שאת תכעסי? לא. זה אומר שזאת לא הסיבה. האם יש אפשרות תיאורטית שהיא תצעק ואת תרגישי טוב? כן. לכן זאת לא הסיבה שאת מרגישה רע. זאת סיבה אבל לא הסיבה האמיתית. ואנו מחפשים את הסיבה האמיתית. אז מדוע הרגשת רע? בגלל שלא רצית את המצב.

עכשיו, האם יש משהו שמחייב שלא תרצי את המצב? ואולי יש אפשרות שכן תרצי את המצב? יש מציאות שבה את לא רוצה את המצב, האם המציאות שאת לא רוצה בה, האם זה מחויב שאת לא תרצי אותה, או שיש רק אפשרות שיש מציאות שאת לא תרצי אותה. האם זה מחויב שלא תרצי את זה שהבחורה צעקה? לא.

אז למה לא רצית? היא עכשיו צועקת ואת לא רוצה, למה? מאיפה בא הרצון שלא רוצה שתרצי רעש? או שזה ממך או שזה לא ממך? אם זה ממך, אז אין בעיה, כי את בוחרת את הרצון. רע לך בגלל שאת לא מודעת שאת יוצרת את המצב.

תשימי לך שכול מה שאנחנו עושים, זה רק להבין, מה קורה פה. ובסוף שתביני, את תגלי שאין כל בעיה.

אז למה את לא רוצה שהיא תצעק? מה גורם לכך שיום אחד את רוצה ככה ויום שני משהו אחר? את אמורה להבין מה היא האמת. כל התחושות שלך תלויות בכוח אחד שאחראי לרצון שלך. דבר אחד שאחראי לכל מה שקורה לך, ולא תלוי בכלל במה שאת עושה. הרצון, זה למעשה כל מה שקורה בחיים שלך. אז למעשה, אם המנגנון של הרצון גורם לך לרצות את המציאות אז טוב לך, ואם הוא מחליט שלא תרצי את המציאות, אז את סובלת. זה בכלל לא משנה מה את עושה ולא משנה מה יש לך. הטוב והרע שלך תלויים בכח הרצון.

אז בואי נבין מי האחראי, באם את רוצה או לא רוצה. אז השאלה היא, למה את לא רוצה את המצב? במה תלוי הרצון שלך? את חייבת להבין למה את סובלת. מי אחראי לרצונות שלך?

שאלה: אני מבינה שיש משהו שגורם לכל לקרות. יש משהו שמפעיל אותי.

אליעד: יש כוח שגורם לכל לקרות. עכשיו צריך לחזק את ההבנה הזאת אצלך לרמת החוויה. למשל, את שומעת שמישהו צועק, אז את מבינה שמישהו גורם לו לצעוק, ומישהו גורם לך לשמוע את הצעקות ולהרגיש מה שאת מרגישה.

כשאת רואה עלה נופל, את לא כל כך שמה לב, אבל כאשר את נופלת, את אומרת אני נפלתי, אבל האם יש הבדל בין העלה לבינך? אין כל הבדל. זה הכל עניין של שכל. שניכם נופלים בגלל שהמציאות רצתה שתיפלו.

את צריכה להביא את עצמך, לחוויה שתבוא מהבנה, שכשהבחורה צועקת, את זוכרת שהיא צועקת בגלל שאלוהים רוצה שהיא תצעק. ואת לא רוצה שהיא תצעק, בגלל שאלוהים רוצה שאת לא תרצי שהיא תצעק. קודם תכירי בכך שאלוהים קיים. תכירי בכך שיש משהו שעושה הכל, יש אחד שמחבר את הכל.

כשאת הולכת לחדר שלך, זה בגלל שאלוהים עושה, שאת זוכרת עכשיו, ששם החדר שלך. גם הזיכרונות שלך, גם אותם אלוהים עושה. כל מה שאת יודעת, על מה שהיה ומה שיהיה זה נוצר בכל רגע. מי שמפעיל הכל, מפעיל גם את הזיכרון.

זה שעושה הכל, יוצר גם את המקום והזמן, ואת מה שיש בתוכם. את צריכה להגיע למצב שבו את תחווי את זה, איך? על ידי שאלות. ותתחילי לחשוב על זה. ואז זה יגרום לך להעלם.

את חלק מהמציאות, אבל גם על החלק שלך, המציאות אחראית שתהיי קיימת. כמו היד שהיא חלק מהגוף, אבל היא גם הגוף. כך שאת גם המציאות.

אז כאשר את אומרת אני, למעשה המציאות אומרת אני. אני זה המציאות. וכאשר תגידי אני, תתכווני למציאות. ובסוף בסוף תביני שאת כל המציאות. ואז הכל יהיה כרצונך.

למשל יש תאונה, ורע לך מזה שיש תאונה, אבל את רוצה את זה, שרע לך מזה שיש תאונה. אז יש בעיה לאני הקטן, אבל לך אין בעיה, כי את יודעת שאת המציאות.

את סובלת מפיצול אישיות, וכשאת אומרת המציאות, את מתכוונת למישהו אחר, אבל המציאות זה לא מישהו אחר, זה את. ולכן כל מה שקורה, זה הכל הרצון שלך.

שימי לב, האני המצומצם לא רוצה את התאונה, המציאות רוצה את התאונה, אבל את שאת באמצע, אם שכשאת אומרת אני, את מתכוונת לשניהם, אז את חווה את האחד לפי העיניים של השני, את חווה את האני המצומצם דרך העיניים של האני הגבוה. ואז הכל זה כרצונך, בהנחה שתחווי שאת זה המציאות.
הרגשה של דיכאון מודעות הוכחות למציאות הבורא להכיל הצורה הכי רע בעולם הוכחות שאין אלוהים מוטרד הרגשת בחירה מה רע לך לשאול אלוהות אלוהים הרצון חלום חלום עצמי חלומות יכולת הכלה כועס כעס כעסים לא לכעוס לא לכעוס על הכעס להכיל להכיל את הרע להתאחד להתאחד עם אלוהים לכעוס לכעוס על הכעס למה אתה כועס מי מנהל את הרצון שלך מנהל ניהול רצון
כעס הפנים, כעס הלב, התמודדות עם כעס, מה טוב בכעס? מה רע בכעס? פגיעה בכבוד, התייחסות אופטימאלית, איך לא לכעוס? להתמודד עם עצבים, התקפת עצבים, עצבנות יתר, איך לכעוס?
כעס הפנים, כעס הלב, התמודדות עם כעס, מה טוב בכעס? מה רע בכעס? פגיעה בכבוד, התייחסות אופטימאלית, איך לא לכעוס? להתמודד עם עצבים, התקפת עצבים, עצבנות יתר, איך לכעוס?
כעס הפנים, כעס הלב, התמודדות עם כעס, מה טוב בכעס? מה רע בכעס? פגיעה בכבוד, התייחסות אופטימאלית, איך לא לכעוס? להתמודד עם עצבים, התקפת עצבים, עצבנות יתר, איך לכעוס? מהו כעס הפנים וכעס הלב, ואיך להתמודד איתם? ההרצאה עוסקת בכעס ובדרכים להתמודד איתו, תוך הבחנה בין כעס הפנים (כעס שמראה כלפי חוץ) לבין כעס הלב (כעס פנימי). אליעד מתאר את המשמעות של כל סוג כעס, את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם כעס בצורה האופטימלית. מהו כעס הפנים וכעס הלב? אליעד מסביר את ההבדל בין כעס הפנים (כשהאדם מראה כלפי חוץ שהוא כועס, אך בליבו לא) לבין כעס הלב (כשהאדם כועס גם בליבו). הוא טוען שלמרות שנראה כי כעס הפנים טוב יותר כי הוא לא מעורר רגשות ... בכך שהאדם עדיין לא חווה את התסכול בצורה כנה. מהם היתרונות והחסרונות של כעס הפנים? היתרון של כעס הפנים הוא שהאדם יכול להיראות כועס כלפי חוץ, אך אין לו את התסכול הפנימי. ... רגשותיו ולמנוע מהם להשפיע על התנהגותו הפנימית. החיסרון, לפי אליעד, הוא שבעצם הכעס לא אמיתי. הוא יכול לשדר לאנשים מסביבו שהוא כועס, אך בפנים הוא לא מרגיש את התסכול ...
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
... בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ איך אפשר להתמודד עם כעס חזק במיוחד, ומה קורה כששיטת ביירון קייטי לא עובדת? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד להתמודד עם מצבים של כעס עמוק במיוחד, ומה לעשות כאשר שיטות טיפול מקובלות, כמו שיטת ביירון קייטי, לא מצליחות לעזור לאדם להשתחרר מהכעס. הדוגמה המרכזית שאליעד הציג היא של אדם שכועס מאוד על מישהו שפגע באמו, וחש רגשות חזקים של נקמה. במסגרת הטיפול שנוסה, נשאל האדם האם הוא בטוח במאה אחוז שהמצב רע ושהכעס מוצדק. האדם טען שהוא בטוח לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ולכן הוא לא הצליח להטיל ספק בתחושת הכעס שלו. מכאן נוצר קושי גדול: המטפל ... להוביל את המטופל לראות שקיים בו מקום כלשהו של ספק, והבעיה נשארה תקועה ללא פתרון. מדוע הטיפול בשיטת ביירון קייטי נכשל במקרה של כעס קיצוני? אליעד מסביר שהסיבה ... השיטה בחייו האישיים, ולכן לא היה מסוגל באמת להוביל את המטופל להטלת ספק אמיתית. אליעד מדגיש שכדי שמטפל יוכל להראות למטופל את הספק בכעס, עליו בעצמו להיות מסוגל להטיל ספק אמיתי בכעסים שלו. אם המטפל לא עשה זאת ... יענה שהוא בטוח במיליון אחוז. ללא יכולת אמיתית להראות את המקום שבו קיים ספק, המטפל ייתקע בנקודה זו, ולא יוכל לעזור למטופל להיחלץ מהכעס העז. מדוע כדאי להתחיל לטפל בבעיות כעס קלות יותר תחילה? אליעד כהן טוען שכדי להתמודד עם בעיות כעס מורכבות כמו הדוגמה של האדם שכועס על מי שפגע באמו (כעס ברמת קושי 10), עדיף להתחיל ... הסיבה היא שבבעיות קלות, המטופל מוכן יותר לבחון את האפשרות שהוא לא בטוח בוודאות שהמצב באמת רע כל כך. כאשר המטופל מתרגל זאת עם כעסים קטנים, הוא לומד כיצד לשאול את עצמו שאלות נכונות ולהטיל ספק בוודאות שלו. רק לאחר שהוא צובר ניסיון ומיומנות בכך, הוא יכול לגשת בצורה אפקטיבית לבעיות כעס חמורות יותר. האם ניתן להעלים את הכעס לחלוטין? נקודה נוספת שאליעד מעלה היא השאלה האם ניתן לפתור כעס באופן מוחלט. הוא מסביר שישנם אנשים שמצפים להגיע למצב שבו הכעס ייעלם לחלוטין מהלב שלהם, ואף יצליחו ליהנות מהסיטואציה הרעה שהכעיסה אותם. אליעד מציין שאמנם אפשר ... הוא כנראה יגלה שזה לא אפשרי. בכל מקרה תמיד נשאר מקום קטן לא פתור, משום שזה טבע המציאות עצמה. מה לעשות עם מי שרוצה פתרון מוחלט לכעס ולחיסרון? כאשר אדם מתעקש לקבל פתרון מוחלט, אליעד אומר לו שיש צורך בעבודה עמוקה ויסודית יותר - תהליך קיומי ופילוסופי שבו המטופל מטיל ספק לא רק בכעס שלו, אלא בכל הנחות היסוד העמוקות ... מציע לו לעבור תהליך יסודי של הטלת ספק, שבסופו הוא יגיע לליבה של השכל שלו ויראה את המציאות מזווית חדשה לגמרי. רק כך אפשרי מצב שבו הכעס מפסיק להיות רלוונטי לחלוטין, אך מדובר בדרך לא קלה ולא מתאימה לכל אחד. כיצד מטפל יכול לעזור למטופל אם הוא עצמו כועס על ה
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס איך להתמודד עם כעס שנובע מחוסר אונים? כעס נוצר פעמים רבות מחוויית חוסר אונים, שבה האדם מרגיש שאין לו שליטה על המצב או על התגובה של הצד השני. בסיטואציה שבה אדם ... של חוסר צדק וחוסר שקיפות. אליעד מסביר שבעומק הדברים, הכעס נובע לא רק מהמצב עצמו אלא מהחוויה הפנימית של חוסר שליטה. לפי אליעד, אדם מתרגז כשהוא חווה שהמציאות לא תואמת את הרצונות ... בנקודה זו בדיוק עולה תחושת חוסר האונים, שמייצרת בתוכו כעס ואף גורמת לו לאבד שליטה על עצמו. מדוע לא מספיק להיות מודע לכך שאתה כועס? אליעד מדגיש שלא מספיק להבין שאתה כועס או לדעת מאיפה מגיע הכעס שלך. המודעות לכעס, לדעתו, לא תמיד מספיקה כדי להפסיק לכעוס. האדם צריך לזהות את הסיבה המדויקת, השורשית, שבגללה הוא יוצא מפוקוס ומאבד שליטה. אליעד נותן את האנלוגיה של אימונים ... באופן דומה, האדם צריך לבדוק באילו מצבים ביום - יום הוא כועס, למרות שהוא יודע שביכולתו להימנע מהכעס, ולהתאמן על מצבים אלו. בכך, אליעד מכוון את האדם לגלות נקודות חדשות, מצבי ביניים שבהם הוא יכול להתאמן, במטרה להגדיל את ... עם מצבים קשים יותר. מהי הגישה של אליעד להתמודדות עם הכעס עצמו? אליעד מציע שתי אפשרויות להתמודדות עם כעס: אפשרות ראשונה היא ללמוד לקבל את העובדה שאתה כועס ולהרגיש בנוח עם הכעס. כלומר, להגיע למצב שבו אתה שלם עם התחושה הלא נעימה הזאת, מבלי להתנגד לה או להרגיש רע בגללה. אפשרות שנייה היא ללמוד איך לא לכעוס בכלל. זו אפשרות שבה האדם מגיע לשליטה עצמית מוחלטת, כך שהוא אינו חווה כעס מלכתחילה, לא משנה מה הנסיבות. אליעד טוען שצריך קודם כל להגדיר באופן ברור ומדויק מה המטרה של האדם מול הכעס. חשוב לדעת באופן מדויק לאן האדם רוצה להגיע, משום שההגדרה עצמה מאפשרת לאדם להתחיל לחוות זאת במחשבה, ובסופו של דבר ... לנהל מצבי לחץ באופן יעיל יותר? לדברי אליעד, המפתח לניהול כעס ומצבי לחץ הוא להבין בדיוק מה אתה מרגיש ולמה אתה מרגיש כך. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו שאלות ספציפיות כמו: למה אני כועס באמת? מה באמת מפריע לי במצב? האם מפריע לי חוסר הצדק עצמו או תחושת חוסר האונים שמתלווה לכך? כשהאדם מבין שבסוף, מה ... צדק. לפי אליעד, ההבנה הזאת מאפשרת לאדם להגיע לשורש של הכעס ולטפל בתחושות האישיות שלו. האדם צריך להתאמן על האפשרות להיות נינוח גם כשהוא חווה תחושת חוסר אונים, או להגיע לשליטה ... חוסר השליטה ולא לפחד ממנה, הוא מפסיק להיות נתון לשליטת הכעס. איך אפשר ליישם את הגישה של אליעד בפועל? אליעד מציע תהליך מעשי, שבו האדם: מזהה בצורה מדויקת את נקודת החולשה שלו במצבים שבהם הוא כועס. מגדיר בצורה ברורה לאיזה מצב הוא היה רוצה להגיע במקום לכעוס. מוצא מצבים שבהם הוא כן מצליח לשלוט ב
כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס?
כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס?
כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס? למה האדם ממשיך לכעוס למרות הרצון להפסיק? כאשר מישהו פוגע בנו, באופן טבעי מתעורר כעס. אליעד כהן מסביר שהכעס נוצר מתוך תחושת פגיעה, והזדהות עם רצון שלנו שהמציאות תהיה שונה. האדם חש מחויב לכעוס כי הוא תופס את הפגיעה כמצב שמחייב תגובה שלילית. אך אם נשאל מדוע אנחנו ממשיכים לכעוס למרות הרצון להפסיק, נגלה שיש סתירה פנימית: מצד אחד, אנחנו מרגישים חובה לכעוס, כי נפגענו, ומצד שני, אנחנו סובלים מתחושת הכעס עצמה. לדוגמה, כשמישהו פוגע בנו, אנחנו יכולים לומר שאנחנו רוצים לכעוס עליו כי זה נראה לנו הגיוני וצודק, אך בו - זמנית רוצים להפסיק את הכעס, כי הוא מכביד על חיינו. מצב זה יוצר סתירה: רצון פנימי גם להרגיש צודקים וגם להשתחרר מהכעס, וכך האדם ממשיך לכעוס אך גם מתוסכל מהכעס עצמו. האם כעס הוא בחירה או תגובה אוטומטית? אליעד כהן מדגיש כי מצד אחד האדם אומר שהוא בוחר לכעוס, אבל מצד שני הוא גם מעוניין להפסיק. אם האדם באמת היה בוחר לכעוס, הרי שהוא יכול היה גם לבחור להפסיק לכעוס. אך בפועל, ברגע שהאדם חושב הוא פגע בי, הוא מרגיש שהוא חייב לכעוס ואין לו שליטה מלאה על הרגש. האמת לפי אליעד היא שהאדם מחזיק שתי תפיסות סותרות: הוא רואה בכעס דבר מוצדק והגיוני, אך בו - זמנית מרגיש שזה מפריע לו לחיות. הסתירה הזאת היא הגורם לקושי להפסיק לכעוס. מה נדרש כדי להפסיק לכעוס לגמרי? כדי להפסיק לכעוס באופן מוחלט, אליעד כהן מסביר שיש דרך אחת ברורה: על האדם להפסיק להזדהות עם כל רצונותיו באופן מוחלט. לדבריו, אם ...
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי
כעס, רוגע, עצבים, עצבנות, טראומה, נפגע בקלות, מתעצבן בקלות, כועס בקלות, עצבני בקלות, לא רגוע, בוכה בקלות, כעסים פנימיים, בעיות כעס, טיפול בכעס, איך לא להתעצבן? בעיות עצבים, כעס והדחקה, איך להיות רגוע? רגישות יתר, כעס פנימי למה יש אנשים שמתעצבנים כל כך מהר? אליעד כהן מסביר שישנם אנשים שמתעצבנים מהר, מתרגזים בקלות או מתפרצים בגלל סיבות רבות ומגוונות, אך הוא מדגיש סיבה אחת חשובה במיוחד: קיומם של כעסים מודחקים או דברים בלתי פתורים בתת - המודע שלהם. אנשים אלו מתאפיינים בכך שעל פני השטח נראה שהכל בסדר אצלם, והם עשויים לומר שהכל סבבה, אך מתחת לפני השטח קיימים כעסים, עצבים, וטראומות שהצטברו לאורך זמן. כעסים אלו, המודחקים בתוך הנפש, פועלים כמו הר געש, וברגע שמגיע טריגר קטן, האדם מתפוצץ בקלות. לדוגמה, אדם ... בגלל מצב כלכלי קשה, בעיות בזוגיות או טראומה רגשית שהוא לא התמודד איתה כראוי. באופן מודע הוא לא חושב על כך ביום - יום, אך בתוכו קיים מאגר של כעסים ועצבים מודחקים. לכן, כאשר קורה אירוע קטן ושולי, האדם מגיב בצורה מוגזמת - הוא מתעצבן בקלות רבה או מתפרץ בזעם, למרות שבאופן חיצוני נראה שאין סיבה ממשית לכך. מה גורם לתגובה לא פרופורציונלית של כעס? אליעד כהן מציין בבירור שהגורם לתגובות לא פרופורציונליות של כעס ועצבנות הוא קיומם של דברים שאנשים מדחיקים. ההדחקה הזו הופכת את האדם למעין פצצת זמן מתקתקת. ... לו או גורם לו סבל - כך הסבירות להתפרצות זעם או תגובה רגשית מוגזמת גבוהה יותר. הוא מדגיש שברוב המקרים אנשים שמתפרצים בצורה חזקה אינם באמת מתעצבנים על האירוע עצמו, אלא פורקים בצורה לא מודעת את הכעס המודחק שנמצא בתוכם. כיצד כעסים מודחקים משפיעים על חיי היום - יום? אליעד מסביר שהכעסים המודחקים משפיעים על חיי היום - יום בכך שהם יוצרים תגובתיות מוגברת. אנשים אלו עשויים להיפגע בקלות, לבכות בקלות, ולהיות עצובים או עצבניים לעיתים תכופות. זה קורה מפני שבנפש שלהם כבר קיימת רגישות יתר שנובעת מהכעסים והסבל שהם לא פתרו. אדם כזה מתרגז מהר יותר, נפגע מהר יותר, וכל דבר קטן עלול לגרום לו לתגובה חריפה. איך ניתן להפסיק להתעצבן מהר וליצור יותר רוגע נפשי? אליעד כהן מציג פתרון ברור למצב: כדי להפסיק להתעצבן כל כך מהר, חשוב לטפל בשורש ה
אלימות ילדים, כעס ילדים, חרדות ילדים, פחדים ילדים, קשיים רגשיים אצל ילדים, חינוך ילדים אלימים, התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים, התפרצויות זעם אצל ילדים, סכיזופרניה אצל ילדים, התפרצויות כעס אצל ילדים, לרפא אוטיזם, לרפא סכיזופרניה
אלימות ילדים, כעס ילדים, חרדות ילדים, פחדים ילדים, קשיים רגשיים אצל ילדים, חינוך ילדים אלימים, התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים, התפרצויות זעם אצל ילדים, סכיזופרניה אצל ילדים, התפרצויות כעס אצל ילדים, לרפא אוטיזם, לרפא סכיזופרניה
... ילדים, כעס ילדים, חרדות ילדים, פחדים ילדים, קשיים ... חינוך ילדים אלימים, התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים, התפרצויות זעם אצל ילדים, סכיזופרניה אצל ילדים, התפרצויות כעס אצל ילדים, לרפא אוטיזם, לרפא סכיזופרניה למה כעס של ילד אוטיסט שונה מכעס של ילד רגיל? כאשר ילד רגיל כועס, ניתן לתקשר איתו בשלב כלשהו ולברר למה הוא כעס. אפשר לשאול אותו שאלות כמו למה כעסת? או מה גרם לך להתעצבן?, וכך לנסות לפתור את הבעיה. לעומת זאת, במקרה ... לרוב לא מסוגל להסביר מה גרם לו להתפרץ בזעם, ולכן קשה מאוד לפתור את הבעיה בצורה ישירה. מה הגורם הכללי להתפרצויות כעס אצל ילדים ואצל מבוגרים? כל כעס, אצל כל אדם, נובע מכך שהמציאות מתרחשת נגד רצונו. כאשר האדם רוצה דבר מסוים וזה לא מתרחש, או כאשר קורה משהו שהוא אינו רוצה, הוא יחווה כעס. זוהי הסיבה הכללית, והיא תמיד נכונה. גם אם לא ברור מה בדיוק גרם לילד האוטיסט להתפרץ, עדיין בוודאות ניתן לומר שהוא כועס כי משהו במציאות מתנגש עם הרצון שלו. מה לעשות כאשר הילד כבר בעיצומו של התקף הזעם? כאשר הילד כבר נמצא במצב של כעס קיצוני, לא ניתן לתת פתרון אוניברסלי אחד. כל ... לבד את החדר, לבשל לעצמו אוכל פשוט, לשחק באופן עצמאי, או לבטא את עצמו בצורה ברורה - יהיה פחות מתוסכל ולכן גם פחות עצבני. מדוע פיתוח השכל אצל הילד מפחית התפרצויות זעם וכעס? ככל שהילד יהיה חכם יותר, הוא יוכל להבין טוב ... לומד לחשוב, הוא מסוגל להסביר מה מפריע לו ולתקשר בצורה טובה יותר. ילד כזה יהיה הרבה פחות מתוסכל, ולכן גם פחות עצבני. איך לפתח את החשיבה של הילד בצורה מעשית ... של האדם. מי שמפתח את יכולתו להכיל את המציאות ואת יכולתו לשנות אותה, יחווה פחות חרדה, פחות דיכאון ופחות תסכול וכעס באופן כללי. האם ניתן לרפא אוטיזם או ... ובר השגה. איך לפתח את השכל של הילד שלך? איך למנוע התקפי זעם אצל ילדים? האם אפשר לרפא אוטיזם? איך להתמודד עם כעס לא הגיוני? פיתוח חשיבה לילדים התמודדות עם התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים הדרכת הורים לילדים אוטיסטים מדוע כעס של ילד אוטיסט שונה מכעס של אדם רגיל? ההבדל המרכזי טמון בכך שאצל אדם רגיל ניתן לדבר איתו בשלב כלשהו על הסיבות לכעס - לפני הכעס, תוך כדי, או אחרי שהוא נרגע. אפשר לשאול אותו מה הוא רצה, מה הפריע לו, ולנסות להבין מה עומד מאחורי הכעס . לעומת זאת, אצל ילד אוטיסט פעמים רבות אין דרך לתקשר איתו על הסיבה שבגללה הוא כועס. הוא אינו מסביר מה הוא רצה או מדוע התפרץ, ולכן נראה שאין אפשרות להבין מה בדיוק גרם לו לכעוס. מהי הסיבה הכללית שבגללה אנשים כועסים? כל כעס נובע מכך שהמציאות אינה תואמת את הרצון של ... תמיד מדובר במציאות נגד רצונו: משהו שאדם רוצה - לא מתקיים, או משהו שאדם לא רוצה - כן קורה. במקרה של ילד אוטיסט עם כעס לא ברור, עדיין ידוע בוודאות שהוא כועס כי המציאות נגד רצונו, גם אם איננו יודעים מה הרצון הספציפי שלו. מה ההבדל בין מה לעשות בזמן הכעס לבין כיצד למנוע את ה
טיפול בכעס, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, איך להתמודד עם כעס? התמודדות עם כעס, איך להתמודד עם חרדה? התמודדות עם חרדה, איך להתמודד עם פחד? התמודדות עם פחד, מה זה כעס? מה זה חרדה? מה זה פחד?
טיפול בכעס, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, איך להתמודד עם כעס? התמודדות עם כעס, איך להתמודד עם חרדה? התמודדות עם חרדה, איך להתמודד עם פחד? התמודדות עם פחד, מה זה כעס? מה זה חרדה? מה זה פחד?
... בכעס, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, איך להתמודד עם כעס? התמודדות עם כעס, איך להתמודד עם חרדה? התמודדות עם חרדה, איך להתמודד עם פחד? התמודדות עם פחד, מה זה כעס? מה זה חרדה? מה זה פחד? איך להתמודד עם כעס, חרדה ופחד בצורה יסודית? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד להתמודד עם רגשות שליליים כמו כעס, חרדה ופחד, על ידי פירוק המנגנונים הפנימיים שיוצרים אותם. ההסבר מתמקד במושגים בסיסיים כמו התנגדות למציאות, קבלה עצמית, ומודעות לפחדים הפנימיים. מהו כעס וכיצד נוצרת תחושת כעס? כעס הוא ביטוי של התנגדות למציאות. אליעד מסביר שהסיבה המרכזית לתחושת כעס היא שהמציאות אינה תואמת לרצון האישי. האדם רוצה שהמציאות תהיה אחרת, וכשהיא אינה כך, הוא מגיב בכעס. לדוגמה, אם אדם מרגיש שמישהו מתנהג אליו באופן לא הוגן, הוא כועס כי המציאות לא תואמת את ציפיותיו. איך להפסיק לכעוס על המציאות? כדי להפסיק לכעוס, ישנן שתי אפשרויות מרכזיות: לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונות שלנו, מה שאינו אפשרי תמיד. לקבל את המציאות כפי שהיא. כלומר, להפסיק להתנגד למציאות. הוא נותן דוגמה: אם אדם כועס מכיוון שאיבד משהו, עליו להבין שכעסו נובע מהרצון שהדבר לא יאבד. כאשר האדם מקבל את העובדה שהמציאות אינה תואמת את רצונו ומפסיק להתנגד אליה, הוא מפסיק לכעוס. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם חרדה ופחד? אליעד מסביר שחרדה ופחד הם רגשות שנובעים מאי ודאות ומתחושת חוסר שליטה. הוא נותן דוגמה שבה ... לא יחוש פחד מכך. לבסוף, אליעד מדגיש כי הבנה וקבלה של המציאות כפי שהיא, ללא התנגדות, הן המפתח להתמודדות מוצלחת עם כעס, חרדה ופחד. איך להפסיק לכעוס? איך להתמודד עם חרדה? התמודדות עם פחד למה אני מפחד מהעתיד? איך להפסיק לפחד מהמוות? איך לשלוט ברגשות? ...
כעס / עצבים - מהי המהות של כעס ושל עצבנות? איך להתמודד עם עצבנות ועם כעס?
כעס עצבים - מהי המהות של כעס ושל עצבנות? איך להתמודד עם עצבנות ועם כעס? כעס . רוגז. עצבים. מהי מהותם? ממה הם נובעים? ומה עושים? כעס = כאשר הרצון של האדם אינו עולה בקנה אחד עם המציאות. מציאות = רצון = אחדות = רוגע = שמחה = רחמים = אהבה. מציאות שונה מ: רצון = פירוד = כעס = עצבות = רוגז = אכזריות. הפירוד שבין האדם לבין המציאות, נובע אך ורק מחוסר הבנה של האדם את המציאות. מה ... המציאות = הבנת הסיבה האמיתית שבגללה המציאות כרגע כפי שהיא = אמת = שלמות. סיכום: כעס = חוסר ידיעה = חוסר הבנת המצב בשלמות = טיפשות = הוצאת דברים מהפרופורציה הנכונה = דמיון = שקר = עצבות = ... ספקות = וודאות מוחלטת = ידיעה שלמה = הבנה מלאה = טוב. ברמה המעשית: כדי לגרום לכעס להיעלם מעצמו, על האדם לחקור את השורש של הכעס. ככל שהאדם מבין טוב יותר ממה בדיוק הכעס נובע, כך הכעס נעלם מעצמו. אם האדם חוקר את הכעס וכועס יותר, הרי שהוא עדיין לא הגיע לשורש האמיתי של הכעס. פשוט יש להמשיך לשאול שאלות, לנסות להבין מה באמת מכעיס ונראה כרע בסיטואציה? מה הופך את המצב לרע? מי אמר שזה רע? מדוע הרע קיים? האם זו האמת? וכולי. כאשר מגיעים לשורש ולהבנה מלאה, הכעס נעלם מעצמו = שמחה = אושר. שלמות = לא להרגיש שום תחושה של חיסרון מכל סוג שהוא. רק כאשר האדם מבין מה טוב במה שקרה = שלמות = אהבה של המציאות כפי שהיא. כל טריק אחר של מניעת הכעס, חוץ להבין מה היה טוב במה שקרה, תמיד יהיה בו חיסרון כלשהו. שלמות = תחושה של אהבה למציאות בכל מצב. ...
איך לא לכעוס על האנשים הלא נכונים? ללמוד לשנוא, משהו לשנוא, מישהו לשנוא, איך להוציא עצבים? איך לא להוציא עצבים? איך לשחרר כעס? איך לא לאגור כעס? על מי לכעוס? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? למצוא קורבן
איך לא לכעוס על האנשים הלא נכונים? ללמוד לשנוא, משהו לשנוא, מישהו לשנוא, איך להוציא עצבים? איך לא להוציא עצבים? איך לשחרר כעס? איך לא לאגור כעס? על מי לכעוס? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? למצוא קורבן
... לא לכעוס על האנשים הלא נכונים? ללמוד לשנוא, משהו לשנוא, מישהו לשנוא, איך להוציא עצבים? איך לא להוציא עצבים? איך לשחרר כעס? איך לא לאגור כעס? על מי לכעוס? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? למצוא קורבן למה אנחנו כועסים על האנשים הלא נכונים? אליעד כהן פותח את ההסבר בדוגמה של אדם שכועס מאוד על אשתו וילדיו, אף על פי שכל מה שהם עשו היה להעיר אותו משינה. לכאורה, התגובה שלו מוגזמת: הם העירו אותך, לא ניסו להרוג אותך, אבל עדיין הוא כועס בעוצמה לא פרופורציונלית למעשה שלהם. לאחר בירור מתגלה שהכעס האמיתי שלו הוא בכלל לא כלפיהם, אלא קשור לבעיה אחרת שמטרידה אותו, כמו למשל בעיה מול הבנק או מול הבוס שלו בעבודה. הוא פשוט לא יכול לבטא את הכעס כלפי המקור האמיתי, ולכן הוא מפנה אותו כלפי מי שהכי קרוב וזמין. אליעד מסביר שכאשר אדם לא יכול להוציא את הכעס שלו על מי שבאמת מכעיס אותו, למשל הבוס שלו - כי זה יגרום לו לבעיות גדולות יותר - הוא מוציא את הכעס הזה במקום אחר, לעיתים קרובות על משפחתו הקרובה או על אנשים חלשים ממנו, שבפועל אינם אשמים. כיצד ניתן להפנות את הכעס לאובייקט הנכון? אליעד כהן מציע מספר פתרונות להתמודדות עם הבעיה הזו: האפשרות הראשונה, האידיאלית, היא להוציא את הכעס ישירות על מי שבאמת אחראי לו. למשל, אם הבוס מרגיז אותך, עדיף להתעמת איתו ישירות ולפרוק את הכעס עליו. אבל לעיתים זה לא אפשרי, כי האדם חושש מתוצאות שליליות כמו אובדן מקום העבודה. האפשרות השנייה שאליעד מציג, היא לנסות בכלל לא לכעוס. כלומר, לנסות להבין את הסיטואציה אחרת, לקבל את המציאות כמו שהיא, וכך להפחית את הצורך בהוצאת כעס. אבל הוא מדגיש כי גם הפתרון הזה לא תמיד מתאים, כי אנשים לא תמיד רוצים להשתחרר לגמרי ממשחק הכעס. האפשרות השלישית - שאותה הוא מדגיש במיוחד - היא למצוא קורבן אחר או מטרה חלופית לכעס שלך. הרעיון הוא לנתב את הכעס לאובייקט אחר, שיהיה לגיטימי בעיניך לכעוס עליו, וכך לשחרר את האנרגיה השלילית בלי לפגוע במישהו חף מפשע. כיצד פועל הרעיון של קורבן חלופי לכעס? אליעד נותן דוגמה מפורטת להמחשת הרעיון הזה. הוא מתאר אדם שכועס מאוד על אנשים שמתעללים בחתולים. אותו אדם יכול להחליט במודע שכל הכעסים שלו - לא משנה מה המקור שלהם - יופנו כלפי אותם אנשים שמתעללים בחתולים. כך, כאשר הוא מתוסכל מהבוס שלו או כשמשפחתו מרגיזה אותו, הוא שומר ... ומנתב אותה לשנאה כלפי אותם אנשים. בכך הוא משיג שני דברים חשובים: מצד אחד, הוא נמנע מלהוציא את הכעס על משפחתו ועל אנשים אחרים שאינם אשמים במצב. מצד שני, הוא מצליח לפרוק את האנרגיה השלילית שלו בצורה לגיטימית, כי מבחינתו, לכעוס על אנשים שפוגעים בחתולים זו פעולה מוצדקת וחיובית. אליעד מדגיש שהיתרון הגדול בשיטה הזו הוא שכאשר אתה מוצא אובייקט חלופי ל
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
... ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות מה ההבדל בין סוגי הרגשות הרעים? אליעד כהן מסביר ... להוביל להתקף חרדה או פאניקה. הווה - כשהרע נוגע להווה, התחושות הן דיכאון, עצבות או ייאוש. אלו תחושות שנוצרות בשל פער בין הרצון למציאות הנוכחית. מה גורם להבדל בין כעס לעצבות? נקודה נוספת שאליעד מתעכב עליה היא ההבדל בין כעס לעצבות, שניהם רגשות הנוגעים למציאות בהווה, אך מתבטאים באופן שונה: כעס מתבטא כאשר האדם חווה מצב של חוסר התאמה, מרגיש שהמציאות אינה הוגנת, ויש לו דחף לפעול, לצעוק או להתפרץ. הכעס הוא תחושה של התנגדות פעילה, האדם רוצה לשנות את המציאות ומביע זאת בעוצמה. עצבות לעומת זאת, מתבטאת בפסיביות, חוסר פעולה, אובדן מוטיבציה, ... נמנע מפעילות ומעדיף להתבודד ולישון. ההבדל בין שני הרגשות נעוץ באופן שבו האדם תופס את יכולתו או רצונו להשפיע על המצב. כאשר האדם מאמין שהוא יכול לשנות את המצב, הוא יכעס, וכאשר הוא מאמין שאין לו אפשרות או שאין לו אנרגיה לשנות את המצב, הוא יהיה עצוב. מה משפיע על סוג התגובה הרגשית? אליעד מסביר שקיימים מספר ... תפיסת החשיבות של האירוע - אם האירוע נתפס כמשמעותי וחשוב, התחושה הרעה תהיה חזקה ומתמשכת יותר. יכולת לשנות את המצב - אם האדם מאמין שניתן לשנות את המצב, הוא יגיב בכעס, ואם לא, הוא ייטה לעצבות או ייאוש. איזון בין טוב ורע - תחושת הרע תלויה גם באיזון עם אירועים טובים אחרים בחיים. אם יש לאדם דברים חיוביים ... את התחושה הרעה, הוא יושפע פחות ממנה. ציפיות לעתיד - אם האדם חושב שהמצב ימשיך בעתיד, הוא יחווה תחושת דיכאון, ואם הוא חושב שזה מצב זמני וחד - פעמי, הוא ייטה לכעס או עצבנות זמנית. לסיכום, אליעד מבהיר שכל הרגשות הרעים הם ביטויים של אותה תחושת בסיס - פער בין רצון האדם לבין המציאות. ההבדלים בין הרגשות נוצרים כתוצאה מעוצמת הרגש, המועד שבו מתרחשת התחושה (עבר, הווה, עתיד), ותפיסתו של האדם לגבי יכולתו להתמודד עם המצב. רגשות רעים מה ההבדל בין כעס לעצבות? סוגי דיכאון מה ההבדל בין פחד לחרדה? תחושות שליליות מהעבר כאשר המציאות לא תואמת את רצונך, אתה עשוי להרגיש רע בדרכים שונות, וההבדלים בין הרגשות תלויים במידה רבה בעוצמת הרע ובאופי המצב. אחד ההבדלים החשובים הוא בין הרגשות השונים שיכולים להיווצר בעקבות תחושת רע, כמו כעס, עצבות, דיכאון וייאוש. אליעד מסביר כי הרגשות של רע שונים בעוצמתם ובסוגם. לדוגמה: - כאשר הרע הוא קל, יתבטא הדבר בעצבות. - אם הרע חמור יותר, ... - רע שנגרם בגלל מחשבות על העתיד, כמו פחד או חרדה, יוביל לתגובה שונה. - רע הנגרם מהווה, כמו דיכאון, עצבות או ייאוש, מצביע על תחושת חוסר התאמה עם המציאות הנוכחית. כעס, לעומת זאת, הוא רגש שמופיע כאשר המציאות בהווה לא תואמת את רצונך. כעס מתרחש כשהאדם מרגיש חוסר צדק או תסכול ישיר בנוגע למצב הנוכחי. ההבדל המרכזי בין כעס ועצבות, למשל, הוא בעוצמת התגובה ובאופן בו האדם מביע את רגשותיו - בעוד שכעס מתבטא לעיתים בצעקות או התפרצות רגשית, עצבות באה לידי ביטוי בהימנעות מפעולות, חוסר חשק ורצון להתבודד. אליעד מסביר כי מדובר בעדויות שונות של ... חווים את תחושת הרע. כל אחד מהרגשות מצביע על תגובה שונה למצב לא רצוי, וניהול נכון של הרגשות הללו יכול לסייע בהבנה מעמיקה יותר של התהליכים הפנימיים שלנו. רגשות רעים כעס דיכאון חרדה עצבות ש: אני שואל שיש חוסר התאמה בין הרצון למציאות למה במקרה אחד יש כעס במקרה אחד יש דיכאון במקרה אחד יש ייאוש כל פעם זה משתנה. אליעד: אתה רוצה לדעת את האמת קודם כל האם כולם הבינו את השאלה שלו הוא אומר יש מציאות המציאות היא שלפעמים המציאות היא נגד רצונך, הוא אומר למה לפעמים כשהמציאות נגד רצונך יש לך כעס לפעמים יש לך עצבות לפעמים יש לך זה ולפעמים יש לך שם נכון. ש: לפעמים יש גם שמחה. אליעד: לא זה כשהיא כרצונך. ש: אני שאלתי אם יש לו גם שמחה כי ... חרדה התקף חרדה פאניקה משהו שהולך לקרות נגיד רע לך בגלל משהו שקורה אז אתה קורא לזה דיכאון עצבות ייאוש בסדר, עכשיו זה מתמשך נקרא לזה קליני לא מתמשך נקרא לזה ככה. ש: כעס למה? אליעד: מה כעס למה קודם כל הבנת מה אמרתי בכלל אתה מרגיש רע נקודה עכשיו במקום להגיד רע לי על משהו שקרה אז אתה אומר אני בטראומה במקום להגיד רע לי על משהו ... מהר איזה סוג רע. ש: סבבה אז הבנו שאם זה משהו מהעבר במקרה של חוסר התאמה בהקשר של משהו שקרה בעבר נקרא לזה לדוגמה חרטה סבבה נכון או טראומה אז מהו המקרה שבו נקרא לו כעס. אליעד: קודם כל מי זה נקרא לו אתה יכול להגיד מה אני קורא כעס למה אנשים קוראים כעס. ש: מה שהעולם קורא כעס. אליעד: סבבה אז כעס זה משהו שבהווה לא טוב לך. ש: בהווה? אליעד: כן. ש: אוקי סבבה אז למה לא עצבות למה כעס דווקא? אליעד: אני אענה לך עכשיו אתה חושב שיש הבדל בין עצבות לכעס או שזאת אותה מילה עבורך. ש: זאת לא אותה מילה עבורי. אליעד: אוקי מההבדל בעבורך בין עצבות לכעס? ש: כשאני עצוב אני בדרך כלל ישן ואין לי חשק לעשות דברים וכשאני כועס אז אני צועק וכו. אליעד: יפה אז עכשיו אתה אומר למישהו רע לי אז במקום לשאול אותך תגיד לי ואתה בדיכאון ולא עושה כלום או אתה רק עצבני אז במקום להגיד לו רע לי אתה אומר לו אני
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כעס, איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: כעס, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים, אימון אישי לזוגיות, מטפל אישי מומלץ בתחום כעס - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 22:14:03 - wesi4