ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרצון ✔כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים.

אליעד: הבעיה היא לא בזה שאת כועסת, הבעיה היא בזה שאת לא רוצה לכעוס. אם היית רוצה את הכעס, אז לא הייתה לך בעיה, נכון? כאשר את משחקת, יש כעס בתוכך שאת רוצה לנצח, אבל את לא סובלת בגלל הכעס הזה, כי הכעס הזה גורם לך לשחק, לרצות לנצח וליהנות מהמשחק. אבל במשחק את בוחרת את הרצון, את חווה אני בוחרת לרצות לנצח במשחק. ולכן למרות שיש כעס, את לא סובלת, כי את בחרת את הכעס והמשחק.

כשאת יושבת מולי, את מתכוונת לגוף ומקסימום לתודעה. עכשיו התודעה והגוף שלך זה חלק ממשהו גדול יותר. עכשיו את לא שולטת בכל מה שקורה סביבך, את חווה חוויה של עבד, את חווה שמכריחים אותך לקום בבוקר, לאכול, לעבוד וכו', והחוויה הזאת מדכדכת.

עכשיו, לא רק שאת לא בוחרת מה שקורה סביבך, את גם לא בוחרת את מה שקורה בתוכך. זה נכון בגלל שאת מזדהה עם הגוף והתודעה, אבל אם היית יותר חכמה, היית מבינה שאת זה לא רק הגוף והתודעה, אלא את המציאות. כשהיית הולכת ברחוב ורואה מישהו הולך, היית מבינה שאת מזיזה אותו. רק שתביני שיש צורת חשיבה מסוימת, שבה הכל כרצונך תמיד.

אם תביני את זה, תמיד יהיה לך טוב, ואם לא תביני, לא משנה איך תסובבי את זה, תמיד תרגישי חסר.

אין אדם שהוא בלי כעס, אפילו אדם שאוכל, הוא כועס על זה שהוא רעב. אפילו שאני מזיז את היד, זה בגלל שלא היה לי טוב וכעסתי, ולכן הזזתי אותה. האדם לא מרוצה מהמציאות ולכן הוא כועס, ולכן הוא משנה דברים.

ההבנה היא שאת המציאות, שאצלה הכל מושלם, הכל אחד. ואת המציאות, שבוחרת לצמצם את עצמך, ואת היא זאת בוחרת, שהצורה הזאת תכעס. בהתחלה זה מתחיל שטוב לך, כי הכל אחד, ואחר את מצמצמת את עצמך לגוף שלך, ובוחרת מה שקורה לך. אז אם היית חווה זאת, אז היית מבינה שהכל כרצונך.

עכשיו, אין אפשרות להתחמק מהכעס לגמרי, כל זמן שאת קיימת, תמיד את רוצה משהו. להגיד אני רוצה לחיות זה גם סוג של כעס, למה? כי אני לא רוצה למות. לכן אין שיטה שתעבוד נגד הכעס.

מה פירוש לא לכעוס? שאת מסוגלת להכיל בתוכך כעס אין סופי. את מגיעה למצב שאת יכולה לכעוס בכעס הכי גדול בעולם, ושיהיה לך טוב עם זה. זה נקרא שאין לך בעיה של כעס.

אם את רוצה להתמודד עם הכעס, הדרך היחידה זה, שאת תכילי את הדבר הכי רע בעולם. תדמייני את הדבר הכי רע בעולם בתוכך, וטוב לך עם זה. זה נקרא להיות נקייה מהכעס לגמרי. אם תחווי שאת רוצה את הדבר הכי רע, אז את האדם הכי חופשי בעולם, כי אי אפשר לאיים עליך. את חווה שאת הראשון, שנמצא מחוץ לדברים. כי אם לא, אז את תמיד תפחדי ממשהו, ותמיד יהיה לך רע ממשהו אחר. אני מביא לך פתרון לכל הבעיות.

שאלה: מה זה להכיל?

אליעד: מצד אחד את מאוד כועסת, אך מצד שני את מכילה את זה, וזה טוב. מצד אחד את מרגישה מאוד רע, אך מצד שני את מרגישה עם זה מאוד טוב.

כרגע את מבינה שאם אני רוצה ויש לי אז טוב לי, ואם אני רוצה ואין לי, אז רע לי, או הפוך. אבל אני מדבר על משהו אחר. אבל תזכרי שרק את מרגישה רע, למציאות לא רע. לא משנה כמה רע לך, המציאות רוצה את זה.

למציאות אין יותר או פחות טוב. היא לא יכולה להגיד שזה יותר טוב מזה, למה? כי היא עושה את שניהם. והיא יכולה גם לשנות, אף אחד לא מגביל אותה. המציאות מכילה את הכל. מה הכוונה להכיל? שהיא חווה את הכל בצורה שווה.

יש דבר אחד שממנו הכל יוצא - יש קיר, יש אליעד, יש שולחן, יש רגשות, ויש הרבה דברים, אבל אין הבדל בין כל הדברים האלה. אין הבדל בין קיר לכעס, שניהם באים מאותו מקום. מצד המציאות אין הבדל בין קיר, לכסא, לבן אדם, ולתחושה של בן אדם. זה הכל צורות שונות. למעשה זה תחושות שונות.

להכיל הכוונה שאת מעבר לדברים. את יוצאת מהגוף, יוצאת מהתודעה של עצמך, יוצאת מהעולם, נמצאת בשום מקום, ומשם את אומרת אני מכילה את הכל. הכל עבורי אותו הדבר, זה סוג של השתוות. את למעשה יוצאת מכל ההגדרות של הטוב והרע, את לא מבדילה בין יש רעש לאין רעש, את לא מבדילה בין זה שאת במונית או בספארי.

במצב שלך עכשיו, את עושה הפרדה בין רעש ללא רעש, עכשיו את לא רוצה את הצורה של הרעש. אבל אם עכשיו היית מחוץ למקום, אז לא הייתה לך שום בעיה.

אני לא אומר לך לרצות את הרעש, כי אם תרצי את הרעש, תרצי את הרעב, ואז תמותי. אני אומר לך, תרצי את זה שאת רוצה לכעוס על הבחורה בגלל שהיא עושה רעש. אבל את תשאלי, למה שאני ארצה להרגיש רע? אז אני אומר לך, תדעי לך שזה את מבחירה חופשית, בוחרת לרצות להרגיש רע.

את עכשיו נוסעת במונית, והבחורה מרעישה. אם היית חווה שהמציאות עכשיו גורמת לי להיות קיימת, המציאות גורמת לי לרצות שהיא לא תרעיש, המציאות גורמת לה להרעיש, המציאות גורמת שאת תשמעי אותה - אם היית חווה את זה תמיד, היית נעלמת במירכאות, והיית נהפכת למציאות.

אם תתבונני בזה מספיק ותראי אנשים זזים, תביני משהו מזיז את האנשים. וכשאת רואה קיר עומד, את מבינה שיש מישהו שעושה שהקיר יעמוד. כשאת מסתכלת על העולם, את רואה שיש מישהו שעושה שהעולם יהיה קיים.

כשאת אומרת שאת רואה שמישהו מזיז את האנשים, למעשה אין אנשים, אין פה שום ישות, חוץ מהישות הראשונה. זה לא כמו תיאטרון בובות, שמישהו מזיז את הבובות. האמת היא שזה שמזיז את הבובות והבובות עצמם זה אותו אחד.

בתיאטרון בובות, אם זה שמפעיל את הבובות, יפסיק להפעיל אותן, הבובות ימשיכו להיות קיימות, אבל במציאות הצורות לא יכולות להיות קיימות ללא ההוויה.

למשל את עוצמת את העיניים ומדמיינת פיל, האם הפיל קיים? הוא קיים, אבל הוא את. את לא רק מזיזה את הפיל, את גם הפיל. כשאת רואה את האנשים, זה לא רק שמישהו מזיז אותם בחוטים, אלא זה מישהו שמהווה אותם, שמקיים אותם. עכשיו שאת רואה חדר, יש משהו שעושה את החדר הזה עכשיו. ואם תחווי את זה, את תיעלמי, ואז תהפכי לראשון.

למשל את מדמיינת פיל, והפיל אומר אני, מי אומר אני?

שאלה: אני.

אליעד: הפיל שאומר אני, האם הוא יודע שמישהו גורם לו להיות קיים ואומר אני דרכו? לא. הוא מבחינתו חושב שהוא עושה את כל הדברים, אבל את היא זאת שאומרת, אני, דרך הפיל.

עכשיו את היא כמו אותו פיל. כי אותו אחד, עשה את זה כל כך משכנע, שאת בטוחה שאת היא זאת שעושה את כל הדברים.

אבל גם כאשר את חולמת חלום, זה מאה אחוז אמיתי לך. אין לך שום אפשרות לדעת שאולי עכשיו את לא בתוך חלום. אולי את כרגע בתוך חלום?

שאלה: אולי.

אליעד: אז בואי נבדוק.

שאלה: כאשר אני חולמת, אני מרגישה שזה ממש אמיתי, אז אולי גם זה חלום, כלפי מישהו אחר?

אליעד: מה שחשוב שתביני שהראשון, הוא את. איך חווים? על ידי שמבינים. אם היית חווה זאת, לא באמת היית כועסת. את הרי בחלום של עצמך, ולכן אין על מה לכעוס?

שאלה: אבל עדיין בתוך החלום, אני קיימת.

אליעד: אבל זה האני הגבוה.

תדמייני שאת הולכת ברחוב, ופוגעת בעמוד ומקבלת מכה, האם את כועסת על הדמיון שלך? לא. את הרי עושה זאת, לכן את לא כועסת. מה שאני בא להגיד, שאם את חווה שאת הראשון, אז הכל זה בהתאם לרצון שלך. זה נקרא פיתרון שנעשה על ידי הבנה. את לא אמורה לשנות כלום, אלא אם את רוצה. גם אחרי שתביני זאת יהיו לך שאלות, אבל את קרובה לסיום.

יש מציאות שהיא עושה בכל. את המציאות שעושה הכל. אם היה לך מספיק רע, אז היית מאוד רוצה להבין זאת, והיית נזכרת שאת עושה הכל.

שאלה: איך אני בודקת, שאני זה המציאות שעושה הכל?

אליעד: אם זה לא את, אז מי זה כן? בואי תנסי לתת לי הסבר שזה לא את.

למשל כשאת במונית, יש רעש. אז מי זה שאחראי שיש רעש במונית? מי אחראי שאת כועסת בגלל הרעש?

שאלה: אני מבינה שהמציאות אחראית על הכל. איך זה עוזר שאני רואה עצמי בתוך חלום?

אליעד: אם את בתוך חלום, ואת הולכת עכשיו, ורואה שמישהו מדבר איתך, האם את מבינה ששניכם זה את? בתוך החלום כל מה שאת רואה, זה את, כי את היא זאת שחולמת את החלום. לכן זה יכול לתת לך הבנה על המציאות, שכול מה שאת רואה, זה את, האני הגבוה.

עכשיו, כאשר משהו מכעיס אותך, אל תנסי למצוא סיבות, למה משהו מכעיס אותך, תנסי לראות שאת מתנגדת למה שקורה, תנסי להסתכל פנימה. למה יש מישהו שלא רוצה את המציאות? במקום לראות שהיא מציקה לך, תבדקי, מדוע אני לא רוצה את הרעש שלה? למעשה את מציקה לעצמך.

אותך לימדו שכאשר יש בעיה, פותרים אותה על ידי זה שמשנים אותה, למשל, יש כאב ראש, לוקחים כדור נגד כאב ראש, ונעלם הכאב ראש. אף אחד לא גילה לך שכאשר יש לך כאב ראש, זה בגללך. אם יש לך כאב ראש, את יכולה לקחת כדור, אבל בתוכך תביני, שהבעיה לא שם, אלא הבעיה היא שאת לא רוצה את הכאב ראש.

כאשר את כועסת על הבחורה, ראשית את צריכה להבין שכול מה שאת חושבת עליה, זה את. קודם כל עליך להבין מי פה אשם. והאשם זה את. את אומרת שהיא פושעת, אבל זה לא נכון, את היא הפושעת. קודם תדעי מי האשם, קודם תביני היכן הבעיה פה? למעשה הבחורה בסדר גמור, את היא שמרעישה לעצמך את הראש.

את צריכה להבין שאת היא האחראית. אף אחד לא אחראי לצרות שלך מלבדך. אם זאבים עכשיו טורפים אותך, רק את אחראית לסבל שלך בגלל הזאבים. תביני שמי שאחראי זה את. לאן זה מוביל? קודם תביני שאת השורש של המצב. רק את האחראית אם טוב לך או רע לך.

אם עכשיו זכית בלוטו וטוב לך, תדעי שזה בכלל לא קשור ללוטו, זה קשור בך, שאת רוצה לזכות בלוטו ולכן טוב לך.

למה זה יוביל? זה יוביל לשאלה המתבקשת, אם אני אחראית לזה, אז למה אני לא תמיד שמחה, כאילו זכיתי בלוטו? למה שאני לא אשמח אם הבחורה מרעישה? אז תשאלי, אבל מי אחראי לרצון שלי? ואם תשאלי את זה, את תראי שזה לא בשליטתך, זה בעצם המציאות עושה. ואז זה יבטל לך את החוויה של הבחירה. ואחר אם תביני את זה יותר, את תיעלמי, לא תהיי קיימת, ואז תהפכי למציאות, ותראה שהכל אחד.

שאלה: בעבודה אני מנסה לעשות זאת, אבל הכעס משתלט עלי.

אליעד: קשה לאדם להרגיש שהוא אשם, ולכן הוא מנסה לגלגל את הכעס על אחרים. אם למשל היית במדבר והיית כועסת, היית מאשימה את עצמך, כי אין לך את מי להאשים. אבל כאשר את נמצאת עם אנשים, עולה לך כעס ואת מוציאה אותו על אחרים. לכן כאשר את כועסת את אומרת שאחרים גם אשמים בכעס שלך, ולא רק את. אבל האמת היא שרק את אחראית לכעס שלך, ולכן עליך לקחת אחריות על החיים שלך.

את צריכה להיות בטוחה בזה, שאת היא האחראית למה שקורה לך, אם לא תהיי בטוחה בזה לא תוכלי להתקדם.

אם לא היית יודעת שאת קיימת, הייתה בעיה? לא. אז מי גורם לכך שתדעי שאת קיימת? המציאות. שאת אומרת, אני ואני, האם את מבינה שאת היא המציאות?

אם היית מבינה שיש מציאות שעושה אותי, וגורמת לרצון שלי, אז אני לא שונה, מפיל בתוך חלום. למשל את מדמיינת פיל בתוך חלום, והפיל אומר שהוא רוצה. מי הוא הפיל? זה את. מה שהפיל רוצה? זה גם הרצון שלך. האם האני של הפיל בשליטתו? לא. האם הפיל אחראי? לא. כל הפיל הגדול הזה, עם כל מה שהוא חושב שהוא יכול לעשות. בשנייה את יכולה להעלים אותו, אם תחשבי על תפוח.

אם למשל הוא חושב שהוא עשה ועשה, וכל הזיכרונות שלו, למעשה את היא זאת שמכניסה לו לראש שהוא עשה, את היא זאת שמכניסה לו את הזיכרון, ובשנייה את יכולה למחוק לו את הזיכרון, וכך להעלים אותו.

גם את ככה, האם את בוחרת איך את תראי? לא. האם את בוחרת איך המציאות סביבך תראה? לא. מה את בוחרת? שום דבר. אבל את אומרת, אני זוכרת שאתמול עשיתי כך וכך, אבל המציאות יכולה בשנייה למחוק לך את הזיכרון, ואז את לא זוכרת כלום, בשנייה את הופכת למשהו אחר.

כמו שאת לא מוטרדת מזה שהפיל נעלם, כך אף אחד לא יהיה מוטרד מזה שאת תיעלמי, אם המציאות תימחק לך את הזיכרון. מישהו עכשיו חושב אותך, מישהו מקרין אותך.

שאלה: אני חשבתי שאני אפסיק לכעוס, ומה אם כל הרגשות של דיכאון, דכדוך?

אליעד: מה רע בזה?

שאלה: הייתה לי צפייה שזה יעלם?

אליעד: עצם הצפייה זה הרע. תביני, אם תצליחי להעלים את זה, את מאוד תסבלי, כי תפחדי שזה יחזור אליך. ודבר נוסף, את לא יכולה להעלים את זה לגמרי, כי אפילו כשאת אוכלת זה כעס. אם לא תרגישי כלום, את לא תרגישי שאת קיימת. עצם זה שאת קיימת, זאת כבר בעיה, כי את מזדהה עם משהו שהוא לא אין סופי. כשאת אומרת אני קיימת, זה להגיד, אני לא שאר הדברים. אז זאת גם בעיה. אבל אני רוצה להביא אותך למצב, שאת תהיי קיימת וגם לא קיימת בו זמנית. כשימאס לך את תכבי את המנגנון ותגידי, לא בא לי להיות קיימת. ברוב הזמן תהיי כאן בעולם, אבל בתוכך תהיי גם לא קיימת בו זמנית.

שאלה: חשבתי שצריך לקחת את כל הדברים הרעים ולשים אותם בפח אשפה.

אליעד: לא, אם אנחנו מכבים את הרע, אנחנו מכבים גם את הטוב במירכאות. לכבות את התחושות הרעות, זה אומר לכבות גם את התחושות הטובות. אם את לא מפחדת למות ברעב, זה אומר שאת לא תיהני לאכול. חלק מזה שאת נהנית מאוכל זה בגלל שאת לא רוצה למות ברעב, ולכן את נהנית מהאכילה. אם מכבים את הסבל, אז מכבים את כל התחושות. אם מכבים את הכעס, אז כבר אין יותר אושר.

כשאני אומר לרצות את הרע, הכוונה היא שלא אם תהיי רעבה, את תרצי להיות רעבה, כי אז לא תאכלי. לרצות את הרע, זה לא שאם צועקים אליך, את רוצה שיצעקו אליך. לרצות את הרע זה, שאם צועקים עליך, את אומרת, שאת רוצה את זה שלא יצעקו עלי.

צועקים עלי - אני לא רוצה שיצעקו עלי - אני רוצה את זה שאני לא רוצה שיצעקו עלי.

כשאנשים אומרים, תאהב את הרע, מתכוונים שאם כואבת לך הבטן תאהב את זה, אבל זה סתם. אני לא אומר לך שתאהבי את זה שכואבת לך הבטן, אני אומר, שתאהבי את זה שאת רעה לעצמך, שאת אומרת שאת לא רוצה שתכאב לך הבטן.

אם את אומרת, שתמיד את רוצה את מה שאת רוצה, אז תמיד רע לך. למה? כי את רוצה, רק את מה שאת רוצה. יש צורה שהיא מה שאני רוצה, ויש צורה שהיא מה שאני לא רוצה, כשאת אומרת אני רוצה את זה ולא את זה, את סובלת.

כשאת אומרת, אני רוצה רק להיות בשמחה ולא בדיכאון, בזה עשית לעצמך רע. כשאתה אומר, אני רוצה להרגיש טוב, למעשה אתה עושה לעצמך רע. מעכשיו גם הרגשת הטוב וגם הרגשת הרע - טובים לך.

תביני, יש פה שתי תודעות בו זמנית. האחת תודעת הגוף שרוצה את זה ולא רוצה את זה. והשנייה האני הגבוה שרוצה הכל. אם האני הגוף יהיה מחובר לאני הגבוה, יהיה בסדר. זה עדיין יפריע לאני הקטן, אבל תלוי איפה תהיי יותר.

את כרגע בתוכך גם אלוהים וגם מי שאת, אבל כשאת אומרת אני, את מתכוונת לגוף, את לא מתכוונת למציאות לאחד לאלוהים, אבל האמת היא שאת גם אלוהים. עכשיו את שניהם, אבל את כרגע בוחרת להיות הגוף ולא אלוהים.

שאלה: אבל איך זה יקל עלי?

אליעד: עליך זה לא יקל, כי את עדיין רוצה את זה ולא את זה. אבל את תהיי גם פה וגם שם. למשל צובטים אותך, אז אומרת על תצבוט אותי, כי אני זה הגוף. אבל אם תדעי שאת גם אלוהים, אז את כאלוהים, תרצי להיות קיימת ותרצי שיצבטו את הגוף שלי. הגוף עדיין רע לו, אבל את כשאת אומרת אני, את לא חווה את הגוף, את חווה משהו אחר.

שאלה: איך אני יוצאת החוצה?

אליעד: על ידי שאלות, תשאלי מי אני? למה אני רוצה? מה קורה איתי? וכשזה יהיה ברור לך בשכל, אז תרגישי זאת בחוויה.

בואי ניקח דוגמא, מישהי עשתה רעש, ואת הרגשת רע. אם היית רוצה שהיא תעשה רעש, האם היה לך רע? לא. ואם לא אכפת לך, האם זה היה עושה לך רע? לא. זאת אומרת שהרע נוצר מזה שאת לא רצית. האם זה שהיא כועסת, האם זה מחייב את זה שאת תכעסי? לא. זה אומר שזאת לא הסיבה. האם יש אפשרות תיאורטית שהיא תצעק ואת תרגישי טוב? כן. לכן זאת לא הסיבה שאת מרגישה רע. זאת סיבה אבל לא הסיבה האמיתית. ואנו מחפשים את הסיבה האמיתית. אז מדוע הרגשת רע? בגלל שלא רצית את המצב.

עכשיו, האם יש משהו שמחייב שלא תרצי את המצב? ואולי יש אפשרות שכן תרצי את המצב? יש מציאות שבה את לא רוצה את המצב, האם המציאות שאת לא רוצה בה, האם זה מחויב שאת לא תרצי אותה, או שיש רק אפשרות שיש מציאות שאת לא תרצי אותה. האם זה מחויב שלא תרצי את זה שהבחורה צעקה? לא.

אז למה לא רצית? היא עכשיו צועקת ואת לא רוצה, למה? מאיפה בא הרצון שלא רוצה שתרצי רעש? או שזה ממך או שזה לא ממך? אם זה ממך, אז אין בעיה, כי את בוחרת את הרצון. רע לך בגלל שאת לא מודעת שאת יוצרת את המצב.

תשימי לך שכול מה שאנחנו עושים, זה רק להבין, מה קורה פה. ובסוף שתביני, את תגלי שאין כל בעיה.

אז למה את לא רוצה שהיא תצעק? מה גורם לכך שיום אחד את רוצה ככה ויום שני משהו אחר? את אמורה להבין מה היא האמת. כל התחושות שלך תלויות בכוח אחד שאחראי לרצון שלך. דבר אחד שאחראי לכל מה שקורה לך, ולא תלוי בכלל במה שאת עושה. הרצון, זה למעשה כל מה שקורה בחיים שלך. אז למעשה, אם המנגנון של הרצון גורם לך לרצות את המציאות אז טוב לך, ואם הוא מחליט שלא תרצי את המציאות, אז את סובלת. זה בכלל לא משנה מה את עושה ולא משנה מה יש לך. הטוב והרע שלך תלויים בכח הרצון.

אז בואי נבין מי האחראי, באם את רוצה או לא רוצה. אז השאלה היא, למה את לא רוצה את המצב? במה תלוי הרצון שלך? את חייבת להבין למה את סובלת. מי אחראי לרצונות שלך?

שאלה: אני מבינה שיש משהו שגורם לכל לקרות. יש משהו שמפעיל אותי.

אליעד: יש כוח שגורם לכל לקרות. עכשיו צריך לחזק את ההבנה הזאת אצלך לרמת החוויה. למשל, את שומעת שמישהו צועק, אז את מבינה שמישהו גורם לו לצעוק, ומישהו גורם לך לשמוע את הצעקות ולהרגיש מה שאת מרגישה.

כשאת רואה עלה נופל, את לא כל כך שמה לב, אבל כאשר את נופלת, את אומרת אני נפלתי, אבל האם יש הבדל בין העלה לבינך? אין כל הבדל. זה הכל עניין של שכל. שניכם נופלים בגלל שהמציאות רצתה שתיפלו.

את צריכה להביא את עצמך, לחוויה שתבוא מהבנה, שכשהבחורה צועקת, את זוכרת שהיא צועקת בגלל שאלוהים רוצה שהיא תצעק. ואת לא רוצה שהיא תצעק, בגלל שאלוהים רוצה שאת לא תרצי שהיא תצעק. קודם תכירי בכך שאלוהים קיים. תכירי בכך שיש משהו שעושה הכל, יש אחד שמחבר את הכל.

כשאת הולכת לחדר שלך, זה בגלל שאלוהים עושה, שאת זוכרת עכשיו, ששם החדר שלך. גם הזיכרונות שלך, גם אותם אלוהים עושה. כל מה שאת יודעת, על מה שהיה ומה שיהיה זה נוצר בכל רגע. מי שמפעיל הכל, מפעיל גם את הזיכרון.

זה שעושה הכל, יוצר גם את המקום והזמן, ואת מה שיש בתוכם. את צריכה להגיע למצב שבו את תחווי את זה, איך? על ידי שאלות. ותתחילי לחשוב על זה. ואז זה יגרום לך להעלם.

את חלק מהמציאות, אבל גם על החלק שלך, המציאות אחראית שתהיי קיימת. כמו היד שהיא חלק מהגוף, אבל היא גם הגוף. כך שאת גם המציאות.

אז כאשר את אומרת אני, למעשה המציאות אומרת אני. אני זה המציאות. וכאשר תגידי אני, תתכווני למציאות. ובסוף בסוף תביני שאת כל המציאות. ואז הכל יהיה כרצונך.

למשל יש תאונה, ורע לך מזה שיש תאונה, אבל את רוצה את זה, שרע לך מזה שיש תאונה. אז יש בעיה לאני הקטן, אבל לך אין בעיה, כי את יודעת שאת המציאות.

את סובלת מפיצול אישיות, וכשאת אומרת המציאות, את מתכוונת למישהו אחר, אבל המציאות זה לא מישהו אחר, זה את. ולכן כל מה שקורה, זה הכל הרצון שלך.

שימי לב, האני המצומצם לא רוצה את התאונה, המציאות רוצה את התאונה, אבל את שאת באמצע, אם שכשאת אומרת אני, את מתכוונת לשניהם, אז את חווה את האחד לפי העיניים של השני, את חווה את האני המצומצם דרך העיניים של האני הגבוה. ואז הכל זה כרצונך, בהנחה שתחווי שאת זה המציאות.
כל ההגדרות הכל כרצונך למה אני לא הוכחות לאלוהים מי אני נשים להיות רעב חלק ממשהו כל רגע מרחב המקום גם אלוהים אלוהים הכעס הרצון חלום חלום עצמי חלומות יכולת הכלה כועס כעס לא לכעוס לא לכעוס על לא לכעוס על הכעס להכיל להכיל את הרע להתאחד להתאחד עם להתאחד עם אלוהים לכעוס לכעוס על לכעוס על הכעס למה אתה למה אתה כועס מי מנהל את הרצון שלך מנהל ניהול רצון
רצון / רצונות / הרצון - הכל כולל הכל על רצון / רצונות / הרצון - רשימת כל הנושאים
... רצונות הרצון - הכל כולל הכל על רצון רצונות הרצון - רשימת כל הנושאים רצון רצון או שכל רצון אובססיבי רצון אחד ... רצון להשתגע רצון להשתחרר מהרצון רצון להתאבד רצון להתאהב רצון להתגרש רצון להתקדם רצון לזוגיות ... של האדם רצון עצמי שנובע מהרצון של המציאות רצון פירושו סבל רצון פנימי רצון פרדוקסאלי רצון פשוט ... רצון של המציאות רצון של כל הרצונות רצון של מורה רוחני רצון של מלך רצון של תינוק רצון שלא ... רצונות שמנטרלים אחד את השני הרצון הרצון האמיתי הרצון האמיתי שלי הרצון האמיתי שלך הרצון האנושי הרצון הגדול הרצון הגדול ביותר הרצון הוא השכל הרצון הוא צורה הרצון החופשי הרצון החזק ביותר הרצון הטוב ביותר הרצון העצמי הרצון העצמי של האני הרצון הפנימי הרצון הפנימי ביותר הרצון הפנימי של הרצון הפנימי של הלקוח הרצון הראשון הרצון לא שלי הרצון להיות הרצון להיות דומה הרצון להיות מאושר הרצון להצליח הרצון להרגיש הרצון להרגיש אהוב ונאהב
איך לנטרל את הרצון? למה יש רצון? איך נוצר רצון? התועלת של הרצון, נקודת התורפה של הרצון, סודות הרצון האנושי, מדיטציה לא עובדת, איך לבטל את הרצון? איך עובד הרצון? מה הרצון האמיתי? מהו שורש הרצון?
איך לנטרל את הרצון? למה יש רצון? איך נוצר רצון? התועלת של הרצון, נקודת התורפה של הרצון, סודות הרצון האנושי, מדיטציה לא עובדת, איך לבטל את הרצון? איך עובד הרצון? מה הרצון האמיתי? מהו שורש הרצון?
... לנטרל את הרצון? למה יש רצון? איך נוצר רצון? התועלת של הרצון, נקודת התורפה של הרצון, סודות הרצון האנושי, מדיטציה לא עובדת, איך לבטל את הרצון? איך עובד הרצון? מה הרצון האמיתי? מהו שורש הרצון? איך לנטרל את הרצון? ההרצאה עוסקת בניתוח מעמיק של הרצון האנושי, מהות הרצון, הדרך בה הוא פועל ואיך ניתן לנטרל אותו. אליעד מתאר את הרצון כתופעה שתוקפת את האדם ללא הפסקה, שגורמת לו לרצות דברים שייתכן שאין בהם צורך אמיתי. הוא מציין שהרצון עשוי לגרום לאדם לחיות בתחושת חוסר נחת, כיוון שהוא לא תמיד מביא לתוצאה רצויה. למה יש רצון? במהלך ההרצאה, אליעד עוסק בשאלה מדוע בכלל קיים הרצון. הוא מציין כי הרצון נובע מתוך תחושת חוסר, מתוך תחושת חסר לי. הרצון עצמו הוא מה שמניע את האדם להשיג מטרות שונות. לדוגמה, אם אדם רוצה להצליח בעבודה, זהו רצון שנובע מתוך תחושת חוסר קיום או צורך להרגיש טוב עם עצמו. הרצון הוא לא רק תוצאה של מצב נפשי או פיזי, אלא הוא גם מניע את האדם לעשות פעולות רבות. איך נוצר הרצון? אליעד מסביר כי הרצון נוצר כאשר האדם לא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה, והוא מתחיל להרגיש את החוסר. החוסר הזה הוא שמוביל לרצון. לדוגמה, אם אדם מרגיש שאין לו חברים, הרצון להרגיש מוערך ונאהב יגביר את תחושת הצורך להשיג קשרים חברתיים. הרצון נולד מתוך תחושת חסר, והוא מה שדוחף את האדם לשנות את מצבו. מהו שורש הרצון? בהמשך, אליעד עוסק בשורש הרצון. הוא טוען שהשורש של הרצון הוא האמונה שהחיים לא מלאים ללא השגת משהו. לדוגמה, אם אדם מרגיש חסר או לא שלם, הוא יתחיל לרצות דברים על מנת להשלים את עצמו. הרצון נוצר מתוך תחושת חוסר ובילוי של זמן או פעולות שמבוססות על רצונות. הרצון, בתורו, הופך להיות שותף בכל תחום בחיים. האם הרצון מביא תועלת? אחת השאלות המרכזיות אליעד מציג בהרצאה היא האם הרצון באמת מביא תועלת לאדם. אליעד טוען שברוב המקרים, קיומו של הרצון לא מביא לאדם שום תועלת אמיתית. אחרי שהאדם משיג את מה שהוא רוצה, הוא לא תמיד מרגיש סיפוק אמיתי. לדוגמה, אם אדם רוצה להצליח בעבודה ומגיע להישג מסוים, הוא עשוי להרגיש שהרצון לא נתן לו את התוצאה הרצויה, משום שאין תוצאה מוחלטת שתביא לו שלמות. הנקודה החלשה של
סוד האושר, סוד הרצון, הרצון של הרצון, מה הרצון רוצה? מהו הרצון העצמי? מודעות עצמית, מה אתה באמת רוצה? איך נוצר הרצון? חיפוש עצמי, למצוא את עצמי, המרדף אחרי הרצון, שעבוד לרצון העצמי
סוד האושר, סוד הרצון, הרצון של הרצון, מה הרצון רוצה? מהו הרצון העצמי? מודעות עצמית, מה אתה באמת רוצה? איך נוצר הרצון? חיפוש עצמי, למצוא את עצמי, המרדף אחרי הרצון, שעבוד לרצון העצמי
... האושר, סוד הרצון, הרצון של הרצון, מה הרצון רוצה? מהו הרצון העצמי? מודעות עצמית, מה אתה באמת רוצה? איך נוצר הרצון? חיפוש עצמי, למצוא את עצמי, המרדף אחרי הרצון, שעבוד לרצון העצמי מהו סוד האושר ומה באמת מניע את הרצון שלנו? הרצון של האדם, לפי אליעד כהן, הוא המנוע העיקרי של חייו. כל אדם, בכל רגע נתון, נמצא במרדף אחר מילוי הרצון. אבל מהו בדיוק הרצון הזה? ההרצאה דנה באופן מפורט בשאלות כגון: מה אני באמת רוצה?, איך נוצר הרצון?, ומדוע אני רוצה את מה שאני רוצה?. אליעד מסביר, דרך דוגמאות רבות, כי אנשים אינם באמת יודעים מה הם רוצים ברמה העמוקה ... הם תמיד מוצאים עצמם במרדף אינסופי, מבלבל וסותר אחרי הרצונות שלהם. למה אנחנו מאבדים עניין במה שחשבנו שאנחנו רוצים? כדי להבין מהו רצון עצמי ואיך הוא נוצר, אליעד מביא דוגמה של אדם ... ולחפש משהו אחר, כמו סלט או מאכל אחר. הסיבה לכך היא שהרצון לא היה באמת לאכול שניצל, אלא הרצון הוא ליהנות או לספק צורך פנימי מסוים. ברגע שהחוויה מאבדת את הניגודיות שלה, ההנאה פוחתת, והרצון מחפש משהו אחר שיספק אותו. מדוע הרצון של האדם תמיד מתחלף ומתנגש בעצמו? אליעד מסביר שהבעיה ברצון היא שהוא אף פעם אינו אחיד או קבוע. אדם תמיד רוצה דברים ... לו עוד רצון למלא. כלומר, האדם תמיד רוצה למלא את הרצון, ולא בהכרח את הדבר הספציפי עצמו. הוא ממשיל זאת לדוגמה נוספת של אדם שנמצא מול רמקול: בהתחלה הרמקול מסקרן אותו, אך אם ... לחוות) כל הזמן את אותו דבר בלי להשתגע. מה הקשר בין הרצון לאושר? אליעד מדגיש כי האדם אינו באמת רוצה את מה שהוא חושב שהוא רוצה. האדם רוצה רק למלא את הרצון שלו. הדוגמה הברורה לכך היא כסף: אנשים רוצים כסף לא בגלל הכסף עצמו, אלא כדי למלא רצונות אחרים שלהם. אם אדם היה יכול ... את מטרותיו ללא כסף, הכסף לא היה מעניין אותו בכלל. הרצון הוא תמיד האמצעי ולא המטרה הסופית. כל אדם, לפי אליעד, רודף אחר מילוי הרצון בלבד ולא אחר הדברים החיצוניים עצמם. האם אפשר באמת להגיע למצב שבו לא רוצים שום דבר? אליעד טוען שקיימת אפשרות תיאורטית ... שיש בו חיסרון, ולכן תמיד יהיה בו רצון למשהו. חוויית הרצון עצמה יוצרת משמעות, אתגר ועניין בחיים. האם האדם יכול להיות באמת מרוצה לאורך זמן? אליעד נותן דוגמא שבה אדם קם בבוקר ... האדם יתחיל להרגיש את החיסרון של לא לרצות שום דבר. הרצון הופך להיות הרצון של עצמו - האדם פשוט רוצה שיהיה לו רצון. הוא מנסה להמחיש את זה דרך הדוגמה של אדם שאוכל את אותו אוכל כל הזמן, כמו שניצל, ... לאכול בכלל. האם אפשר להשיג אושר מוחלט על ידי מילוי הרצון? אליעד טוען שהרעיון שאם נשיג משהו מסוים נהיה מאושרים לתמיד, הוא טעות נפוצה. ברגע שהאדם משיג את מה שהוא רוצה, מיד צץ רצון חדש. הסיבה לכך היא שכל המהות של הרצון היא יצירת תנועה מתמדת. הרצון חייב להישאר לא ממומש לחלוטין כדי שיהיה עניין בחיים. אם לא יהיה מה לרצות, לא יהיה טעם בחיים. ולכן, לדבריו של אליעד, המשחק של הרצונות הוא אינסופי, כי ברגע שמשיגים את המטרה, מתעוררת מטרה חדשה. איך אפשר לפתור את הסתירה שברצון? אליעד מציע לבחון באופן ... רוצה?. לא רק למה אני רוצה את זה?, אלא מה מניע את הרצון שלי מלכתחילה. כשאדם מתבונן באמת בסיבת הרצון, הוא יגלה שכל מה שהוא רוצה הוא פשוט להרגיש טוב, או להימנע מהרגשה רעה. אך ההבנה הזאת, שהוא תמיד רודף אחרי תחושת מילוי ...
סוד האושר, סוד הרצון, במי תלוי האושר, איך להיות מאושר? הרצון להיות מאושר, שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? מי יצר את הרצון? להבין את הרצון, המרדף אחרי הרצון, הדרך אל האושר
סוד האושר, סוד הרצון, במי תלוי האושר, איך להיות מאושר? הרצון להיות מאושר, שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? מי יצר את הרצון? להבין את הרצון, המרדף אחרי הרצון, הדרך אל האושר
... האושר, סוד הרצון, במי תלוי האושר, איך להיות מאושר? הרצון להיות מאושר, שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? מי יצר את הרצון? להבין את הרצון, המרדף אחרי הרצון, הדרך אל האושר מהו סוד האושר לפי אליעד כהן? הנושא שאליעד כהן עוסק בו הוא סוד האושר, כיצד להיות מאושרים באמת, והבנת המהות האמיתית של הרצון האנושי. לפי אליעד, האושר אינו תלוי במציאות החיצונית, אלא תלוי באופן מוחלט ברצון שלנו. האושר אינו תלוי במה שקורה ... מרגיש חסר וממשיך לרדוף אחרי רצון אחר. לכן, הפתרון לפי אליעד הוא לא להשיג את הרצון, אלא להבין אותו לעומק. האם ניתן לשלוט על הרצון? אליעד מסביר לעומק כי ניתן לשלוט על הרצון, אך לא בדרך של דיכוי או התכחשות לו, אלא בדרך של הבנתו. הרצון הוא למעשה הסיבה האמיתית לכל תחושת סבל או אושר שאנו חווים. אליעד נותן דוגמה של אדם שסובל מכאב פיזי. כאשר אדם מרגיש ... המציאות לא מתאימה לרצונות שלו. לכן אליעד מדגיש שהסיבה לסבל אינה המצב עצמו, אלא הרצון של האדם ביחס למצב. מדוע חשוב להבין את הרצון ולא לשנות את המציאות? אליעד מדגיש שהבעיה המרכזית של האדם היא חוסר ההבנה שהאושר והסבל תלויים אך ורק ברצון, ולא ... לו לסבל. במקום להשקיע כל הזמן בשינוי המציאות, עליו להבין לעומק את המנגנון של הרצון שלו. אם יגיע להבנה מדויקת וברורה לגבי למה הוא רוצה דברים מסוימים ולמה הוא לא רוצה דברים אחרים, רק אז הוא יוכל ... בריא לגמרי ולהרגיש רע כי הוא מתנגד למשהו במציאות שלו. איך אפשר באמת להבין את הרצון לעומק? אליעד מדגיש שהשאלה המרכזית שאדם צריך לשאול את עצמו היא לא איך לשנות את המציאות, אלא למה אני בכלל רוצה לשנות ... למה דבר אחד נחשב בעיניו טוב ואחר רע, הוא יוכל להגיע לנקודה שבה אין הבדל, ואז הרצון לא יגרום לו סבל. האם ניתן להפסיק את המרדף אחרי הרצונות? לפי אליעד, בהחלט ניתן להגיע למצב בו האדם מפסיק את המרדף אחרי הרצון. המצב הזה מגיע כאשר האדם מבין את האמת: שכל ההבדל בין טוב לרע הוא אשליה הנוצרת מתפיסת הרצון. אליעד ממליץ לנסות לדמיין מצב שבו האדם השיג את כל מה שרצה, ואז יגלה שבכל זאת הוא לא מסופק. לכן, הפתרון הוא לא לקבל ... להגיע לאושר אמיתי? בסופו של דבר, סוד האושר לפי אליעד כהן הוא ההבנה המלאה של הרצון, הבנת הסיבה מדוע אנחנו רוצים דברים, ולמה אנחנו בוחרים לרדוף אחרי מציאות שונה ממה שיש לנו. כאשר אדם מבין באמת שאין הבדל בין טוב לרע, ושכל הרצונות שלו הם רק משחקים של המחשבה, הוא משתחרר סופית מהסבל ומהמרדף האינסופי אחר האושר. בנקודה זו הוא חווה את האושר ... שאינו תלוי בדבר. איך לשלוט ברצון? מהו סוד האושר? במי תלוי האושר? איך להשתחרר מהרצון? האם ניתן לשלוט על הרצון? מה הקשר בין רצון וסבל? למה אנשים סובלים מכאב? מהו סוד האושר ואיך הוא קשור לרצון? בהרצאה של אליעד, נדונה השאלה כיצד להגיע לאושר, מהו הרצון, וכיצד הרצון משפיע על תחושותינו והחלטותינו. אליעד מציין כי כל תחום של האושר והסבל קשור לרצון שלנו, וכיצד אנחנו מבינים אותו ומגיבים אליו. כאשר אדם מרגיש רע, לעיתים הוא מרגיש חסר, וזה נובע מהרצון שלו להשיג משהו שאינו בידו. הוא מציע, במקום לנסות לשנות את המציאות, לשנות את עצמנו ולהבין את הרצון שלנו. מהו הרצון? איך הוא משפיע עלינו? הרצון, לפי אליעד, הוא לא רק תחושה של חיסרון, אלא הוא מקור להרגשות שלנו. הרצון מתחיל להרגיש חיסרון משום שאנו חושבים שיש משהו מחוץ לנו שצריך להישג או להתרחש כדי שנרגיש טוב. הרצון במובנים רבים משעבד אותנו, אנחנו רודפים אחרי משהו שכאילו יקנה לנו אושר, אך בפועל כל המרדף הזה הוא סבל במידה מסוימת. ...
3 סוגים של ביטול הרצון, 3 רמות שונות של ביטול הרצון, לבטל את הרצון לחלוטין, איך לבטל את הרצון? איך להפסיק התמכרות? סוגים של הפסקת התמכרות, איך להפסיק לרצות משהו? איך להעלים רצון? איך להחליש רצון? הפוטנציאל של הרצון, היכולת לרצות, לחזור לרצות רצון, החלשת הרצון, הפסקת רצון, גמילה מהתמכרות, ביטול הפוטנציאל של הרצון, רצון פוטנציאלי
... סוגים של ביטול הרצון, 3 רמות שונות של ביטול הרצון, לבטל את הרצון לחלוטין, איך לבטל את הרצון? איך להפסיק התמכרות? סוגים של הפסקת התמכרות, איך להפסיק לרצות משהו? איך להעלים רצון? איך להחליש רצון? הפוטנציאל של הרצון, היכולת לרצות, לחזור לרצות רצון, החלשת הרצון , הפסקת רצון, גמילה מהתמכרות, ביטול הפוטנציאל של הרצון, רצון פוטנציאלי וכאן נסביר שיש 3 סוגים של ביטול רצון ו 3 רמות שונות של ביטול רצון. דהיינו, שלפעמים בן אדם רוצה לבטל את הרצון שלו. לדוגמא בן אדם שמעשן סיגריות והוא רוצה לבטל ולהפסיק את הרצון שלו כדי שהוא לא יעשן. או בן אדם שלדוגמא מכור לסקס וכיוב, שהוא רוצה לבטל את הרצון שלו ולהיגמל מההתמכרות שלו. וצריכים לדעת שיש 3 רמות שונות של ביטול הרצון. סוג 1 של ביטול הרצון, הוא לבטל את הרצון ברמה שלא תרצה להוציא את הרצון מכח אל הפועל. לדוגמא שתפסיק לרצות לעשן, מספיק, כדי שלא תלך לעשן בפועל. דהיינו, שאתה אולי תמשיך לרצות לעשן, אבל תחליש את הרצון, מספיק כדי לא לעשן בפועל. דהיינו, שהרצון נחלש, מרמה שאתה רוצה לעשן והולך לעשן לרמה שאתה רוצה לעשן אבל לא הולך לעשן. כי אם מישהו רוצה לעשן ב 51% ... לרצות לעשן, אבל לא רוצים לעשן עד כדי רמה של לעשן בפועל. ברמה מספר 2 של ביטול הרצון, אתה גם לא רוצה לעשן עד כדי ללכת לעשן, אבל אתה גם לא רוצה לעשן בכלל או כמעט בכלל, דהיינו, שהרצון לעשן נעלם לך מהמוח שלך. אתה לא חושב יותר על הרצון שלך לעשן והרצון לעשן לא מופיע יותר במוח, העישון לא מושך אותך יותר. אבל גם ברמה הזאת שהרצון נחלש עד כדי כך שהבן אדם כבר לא חושב על הרצון שהוא רצה להיגמל ממנו, עדיין יש את האפשרות שמתישהו שיום אחד הוא אולי שוב ירצה את הרצון הזה. דהיינו, גם אם הפסקת לעשן ואתה לא חושב יותר על עישון, עדיין אולי פתאום מתישהו הרצון לעשן יצוץ שוב ויחזור שוב. דהיינו, לא ביטלת את האפשרות שלך לרצות לעשן. כי יש גם את הרמה של לבטל את ... תהיה אפשרות כלשהי שתרצה משהו. והאפשרות השלישית הזאת, של ביטול הפוטנציאל של הרצון, היא כמובן עניין אחר לגמרי. שבה צריכים לחקור את שורש הרצון. ובמה צריכים לחקור ולבטל את כל הרצונות. והיא עניין אחר לגמרי, שהסברתי אותו במקומות אחרים. אבל ברמת העיקרון צריכים להבין, שיש רמות שונות של ביטול הרצון. וגם כאשר מבטלים את הרצון ברמה כלשהי או אפילו לגמרי, עדיין הרצון יכול להופיע שוב. וכדי לבטל את
פרדוקס צורת הרצון, פרדוקס מהות הרצון, איך נוצר הרצון? למה הרצון קיים? איך הרצון קיים? למה אתה רוצה משהו? למה רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון? מהי מהות הרצון? אחדות המהות והצורה
פרדוקס צורת הרצון, פרדוקס מהות הרצון, איך נוצר הרצון? למה הרצון קיים? איך הרצון קיים? למה אתה רוצה משהו? למה רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון? מהי מהות הרצון? אחדות המהות והצורה
... צורת הרצון, פרדוקס מהות הרצון, איך נוצר הרצון? למה הרצון קיים? איך הרצון קיים? למה אתה רוצה משהו? למה רוצה להרגיש טוב? למה יש רצון? מהי מהות הרצון? אחדות המהות והצורה מהו פרדוקס צורת הרצון ומהות הרצון? ההרצאה מתחילה בניסיון להבהיר את אחד הפרדוקסים העמוקים ביותר: פרדוקס הרצון, ובמיוחד איך הוא מתבטא בצורתו ומהותו. המנחה מתחיל בשאלה פשוטה - למה אתה רוצה משהו? למה יש רצון? למה אדם תמיד שואף לעבר דבר מה? כשלמעשה השאלה הזו לא תמיד פשוטה. בהמשך, נדונה הדינמיקה של הרצון. הרצון לא תמיד מוגדר בצורה ברורה, אלא הוא עשוי להיבנות מתוך תחושת חיסרון או חוסר. זו תופעה אשר יוצרת את התחושה של צורך במשהו או במישהו. הרצון מתקיים רק כאשר יש תחושת חיסרון - אם אין חיסרון, אין רצון. כל מהות הרצון, לפי ההרצאה, טמונה בצורתו של אותו חיסרון שגורם לרצון להתקיים. איך נוצר הרצון? ההרצאה מפרקת את הרצון לשניים: צורה ומהות. הרצון, לכאורה, מתקיים תמיד יחד עם תחושת חסרון. לדוגמה, אם אדם רוצה אוכל, הוא למעשה מרגיש תחושת חיסרון כלשהי. השאלה היא מהו אותו חסר? הרצון הפיזי או הרגשי להרגיש מלא, לא נובע מתוך רצון טהור, אלא מתוך תחושת חסר - חסר הנובע מתוך המציאות בה אנו חיים. המנחה מציין כי יש המון דברים שאדם לא ... בהכרח מה שהוא היה בוחר אם היה מודע למהות הרצון. למה הרצון קיים? הרצון קיים משום שהוא מניע אותנו לפעולה. זהו מנגנון שמחבר בין מה שאנחנו מרגישים שחסר לנו לבין מה שאנחנו חושבים שיכול למלא את החיסרון הזה. כאשר אדם מרגיש ... לדוגמה, אם אדם חש שהוא חסר בתשומת לב, הרצון למלא את החיסרון הזה יביא אותו לחפש את הצומת לב שהוא חסר לו. לסיכום, הרצון קיים כדי להניע אותנו להשגת דברים שממלאים את מה שחסר לנו, ובסופו של תהליך כל חווית הרצון היא חווית חיסרון. אלא ששאלת המהות של הרצון היא בעצם מהות החיסרון - אם לא היה חסרון, לא היה רצון. מהות הרצון ומהות הצורה בהרצאה עולה שאלה נוספת: האם ניתן להפריד בין הרצון ובין הצורה שבה הוא בא לידי ביטוי? כל רצון חייב להיות מוגדר בצורתו, כלומר, כאשר אדם מרגיש שהוא חסר משהו, הוא לא רק חווה את החיסרון, אלא גם רוצה אותו במובן מסוים. הצורה היא האופן שבו הרצון מתממש בעולם - אם אדם רוצה דבר מה, הצורה היא כיצד הוא חווה את החיסרון וכיצד הוא רודף אחרי הדבר שיכול למלא אותו. ההבדל בין מהות הרצון וצורת הרצון מתבהר כאשר נבחנת השאלה: האם הרצון יכול להתקיים ללא תחושת חיסרון? המנחה מסביר שהחיסרון הוא למעשה שמחייב את קיום הרצון, כי אם לא היה חסר, לא היה מקום לרצון להתקיים. האם אפשר להפסיק לרצות? הרצאה עוסקת גם בשאלה האם אפשר להפסיק לרצות. התשובה היא שנראה כי אין אפשרות ...
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
... בהתאם לרצונו. מדוע לאדם אין באמת בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד כהן מסביר בפירוט רב את הסיבה המרכזית ... כדי לפעול, אדם חייב קודם לרצות לבצע את הפעולה. אולם הרצון הזה מגיע מרצון פנימי יותר, הרצון הפנימי יותר מגיע מרצון פנימי עוד יותר, וכך הלאה עד הרצון הראשון, שאותו האדם לא בוחר כלל. אם האדם יסתכל פנימה, הוא יבחין שאין לו יכולת לבחור את הרצון הראשון שלו. במילים אחרות, הרצונות פשוט מתהווים בתוכו בלי שליטתו. האם לאלוהים באמת יש בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד מסביר שגם לאלוהים אין באמת בחירה ... הוא לא הרגע שבו נברא העולם, אלא הרגע שבו הופיע הרצון הראשון של הבורא. עצם קיומו של רצון ראשוני כבר ... אם יש הפרדה, אז כבר אין אחדות מוחלטת. אליעד מציין שהרצון הראשון לא יכול היה להיווצר מתוך בחירה קודמת, מכיוון שלא היה שום רצון קודם. לכן הרצון הראשון נוצר מעצמו, בלי שאלוהים באמת בחר בו באופן מודע. ברגע שנוצר הרצון הראשון ללא בחירה, כל המשך התהליך גם הוא ללא ... לישות מוגבלת כי הוא כבר לא אחדות מוחלטת. לפני שנוצר הרצון הראשון לא היתה לאלוהים אפשרות בחירה, משום שלא היתה נפרדות ולא היה הבדל בין אפשרויות. מכאן שהרצון הראשון הופיע ללא בחירה. מדוע בכל זאת ישנה בחירה ... עמוק יותר של בחירה חופשית אמיתית. הוא מתאר מצב שבו הרצון והמציאות הם אחד, מצב שבו הרצון תואם לחלוטין את מה שקיים. זו בחירה במובן הגבוה ... או התלבטות בין רצון למציאות. במקרה כזה, כאשר הרצון והמציאות הם אחד, האדם חווה תחושת הרמוניה ושלמות ... עמוקה של המציאות ושל העיקרון שאין לו באמת שליטה על הרצון, ומתוך ההבנה הזו הוא יוכל לחוות את הבחירה ... מה שקורה בעולם הוא ביטוי של רצונו של אלוהים, אבל הרצון עצמו לא היה נתון לבחירתו, כי לא היה לו רצון ... שבחירה חופשית אמיתית מתבטאת בכך שאין כלל הפרדה בין הרצון לבין המציאות. זהו מצב של אחדות מלאה, וזו המהות ... חופשית במובן הרגיל, לא אצל האדם ולא אצל אלוהים. הרצונות של האדם מתהווים מעצמם, ללא שליטה וללא בחירה אמיתית שלו. גם הרצון הראשון של אלוהים הופיע ללא בחירה, ולכן גם אלוהים ... באחדות מוחלטת עם המציאות. במצב זה אין הבדל בין הרצון לבין מה שקיים, ולכן זוהי הבחירה האמיתית, השלמות ... הבדל בין אחדות לנפרדות האם אלוהים באמת קיים? מהות הרצון הראשון תפיסת הזמן והמקום באחדות מדוע בכלל לדבר ... כאשר בודקים זאת לעומק, מגלים שהאדם אינו בוחר את הרצון שלו עצמו. כדי שיבצע פעולה מסוימת, עליו לרצות אותה. הרצון הזה נובע מרצון פנימי יותר, וגם הרצון הפנימי יותר נובע מרצון פנימי עמוק עוד יותר, וכן הלאה. בסופו של דבר, לאדם אין שליטה על הרצון הראשון שלו, ולכן לא מתקיימת בחירה חופשית אמיתית. ... אם הייתה לו בחירה מלכתחילה לרצות לברוא את העולם. הרצון הזה נוצר מעצמו, כי לפני שנוצר רצון, לא ייתכן ... נוצר רצון הוא עצמו רגע הבריאה האמיתי, כי כבר בהופעת הרצון יש שניים: הרצון והמבצע. אם לרצון של הבורא אין רצון שקדם לו, סימן ...
סודות הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון, קיום בלי רצון, השילוש הקדוש
סודות הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון, קיום בלי רצון, השילוש הקדוש
... הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון , קיום בלי רצון, השילוש הקדוש מהו הרצון העצמי ומה הקשרו לקיום האנושי? ההרצאה עוסקת בעומק בהבנת הרצון העצמי, תודעת הקיום האנושי והקשר שבין הרצון והקיום. אחת השאלות המרכזיות שמועלות בהרצאה היא האם הרצון הוא הבסיס לקיום האנושי, או שהקיום תלוי במשהו אחר. כל התהליכים הרוחניים והתודעתיים נבחנים דרך פריזמה של מהות ושל צורה, על מנת להבין את הדרך בה הרצון משפיע על כל תחום בחיים האנושיים. איך הרצון משפיע על הקיום האנושי? הרצון נתפס כהכוח המניע שמאפשר את קיום האדם, אך לא כל רצון בהכרח משקף את מהות האדם. ישנו עימות בין הרצון הפנימי - הרצון הבסיסי והקיום הנקי - לבין הרצון החיצוני, שהוא מגוון רצונות שטחיים ויומיומיים. כל רצון חיצוני, כמו רצון לשתות או לרצות משהו פיזי, נחשב כמשהו שנכנס לקיום שלנו, אך הוא אינו מייצג את הקיום המהותי שלנו, אלא רק את הצורה של הרצון. מהות הרצון ומהות האני ההרצאה מציינת שהרצון אינו מחויב. ישנה הבחנה בין הרצון כצורה לבין הרצון כמהות, כשנמצא הבדל בין הרצון שאני רוצה, לבין הרצון שהוא באמת אני. מדובר בקיומם של שתי ישויות שונות: אחת שזו הצורה - הרצון, והשנייה - זה אני, מי שאני באמת, ללא קשר לרצונות. בשלב מאוחר יותר בהרצאה, אליעד כהן מציין כי כאשר אדם מצליח להבין את מהות הרצון, הוא לא זקוק לשלוט בו, אלא פשוט מבין אותו. כל זמן שיכולת ההבנה לא קיימת, הרצון יכול להימשך בנפרד מהות האדם. האם יש דבר כזה קיום בלי רצון? אליעד כהן מציין כי קיום בלי רצון הוא אפשרי אך הוא לא נמשך לאורך זמן. הרצון, גם אם הוא לא תמיד נמצא, מהווה את מנוע הקיום שלנו. בניגוד לכך, כל רצון לא בהכרח קשור למהות העמוקה של האדם. כל דבר חיצוני שרצינו, אם לא התממש, לא בהכרח פוגע בקיום שלנו כיצורים קיימים. הרצון הבסיסי הוא רצון לשרוד ולהרגיש, ולזה לא ניתן להתחמק ממנו. מהו המודעות ומה הקשר שלה לרצון? אחת השאלות המרכזיות בהרצאה נוגעת למודעות ... התודעה מתפשטת ונוגעת בכל התחומים, אך כל עוד אין הבדל בין האני לרצון, לא ניתן להבין את עצמנו בצורה מלאה. מהי הסיבה לרצון והאם הרצון משקף את המהות שלנו? אליעד כהן מדבר על כך שברגע שאדם מבין את מהות הרצון, הוא מבין שמה שהוא רוצה הוא בעצם עצמו. לא מדובר בסתם חפצים או תחושות זמניות. כל רצון, גם אם מדובר ברצון פיזי, בסופו של דבר מגלם בתוכו את אותו אדם הרוצה את עצמו. עם זאת, תהליך זה לא תמיד נראה ברור. הרצון, עם כל היותו יומיומי ושטחי, כל הזמן מעודד אותנו להרגיש שהמהות שלנו תלויה במה שאנחנו רוצים. למה חשוב להבין את המהות של
רצון, מה אני רוצה? מה הרצון שלי? למה אני רוצה משהו? האם הרצון שלי הוא שלי? מה אני באמת רוצה? איך נוצר הרצון שלי? של מי הרצון שלי? חקר הרצון, רצון מולד, המרדף אחרי הרצון, מה באמת אני רוצה? האם זה מה שאני רוצה? רצון להרגיש טוב
רצון, מה אני רוצה? מה הרצון שלי? למה אני רוצה משהו? האם הרצון שלי הוא שלי? מה אני באמת רוצה? איך נוצר הרצון שלי? של מי הרצון שלי? חקר הרצון, רצון מולד, המרדף אחרי הרצון, מה באמת אני רוצה? האם זה מה שאני רוצה? רצון להרגיש טוב
... מה אני רוצה? מה הרצון שלי? למה אני רוצה משהו? האם הרצון שלי הוא שלי? מה אני באמת רוצה? איך נוצר הרצון שלי? של מי הרצון שלי? חקר הרצון, רצון מולד, המרדף אחרי הרצון, מה באמת אני רוצה? האם זה מה שאני רוצה? רצון להרגיש טוב ... באופן מודע ומעמיק מהו הרצון האמיתי שלהם, ממש מהרגע הראשון של חייהם. אליעד חוזר ... שהיא המפתח להבנת כל יתר הרצונות וההחלטות שאנחנו מקבלים במהלך חיינו. הוא שואל את ... לעצמך? כשנולדת, מה היה הרצון הראשון שלך, עוד לפני שהסביבה הספיקה להשפיע עליך? הוא ... רוצה את מה שאני רוצה? האם הרצון הזה הוא שלי באמת או שהסביבה שתלה לי אותו? איך התחיל אצלי הרצון הספציפי הזה? האם אי פעם יכולתי שלא לרצות את זה, ואם כן, ... זאת בחרתי לרצות? איך נוצר הרצון שלי והאם הוא באמת שלי? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית נוספת: מרבית הרצונות של האדם, לדבריו, הם תוצאה של השפעה סביבתית. הוא טוען ... שהחברה שתלה בהם. לדוגמה, הרצון להצליח, הרצון להרוויח כסף, הרצון להיות בריא, לחיות כמה שיותר, להרגיש טוב, או להיות אהוב ... להיות מחבל מתאבד - אז האם הרצון שלך לחיות ולהיות בריא הוא באמת שלך, או שהוא רק תוצאה של ... שבה היית נולד, סימן שהרצון הזה איננו באמת שלך אלא תוצר סביבתי בלבד. איך אפשר לחקור את הרצון שלי לעומק? כדי לחקור את הרצון, אליעד כהן ממליץ על מספר תרגילים מחשבתיים: הראשון, ... רוצה ליהנות? מה נותן לי הרצון הזה? וכך הלאה, עד שנוצרת הבנה עמוקה יותר על המקור של הרצון . השני, הוא התרגיל שהוזכר קודם - לדמיין סיטואציות ... במשפחה אחרת, ולשאול האם הרצונות היו משתנים בהתאם. אם התשובה היא כן, אז ברור שמקור הרצון אינו פנימי אלא חיצוני. מה היתרונות של חקר הרצון? אליעד כהן מתחייב בפני המאזינים שאדם שיחקור לעומק את הרצונות שלו, יגלה בסופו של דבר דברים מופלאים ומרתקים על עצמו ... הזו ויחקור לעומק את מקור הרצון שלו, יגלה שהמציאות היא אפילו יותר מעניינת ומפתיעה ממה ... אני באמת רוצה? איך נוצר הרצון שלי? האם הרצון שלי הוא באמת שלי? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? האם הרצונות שלי מושפעים מהסביבה? מה אני באמת רוצה? איך לחקור את ...
חקר הרצון העצמי, להבין את הרצון, איך נוצר רצון? מסע להבנת הרצון, למה יש רצון? איך עובד רצון? מהי סיבת הרצון? חיפוש עצמי, מודעות עצמית, המרדף אחרי הרצון, בחירה חופשית, מנגנון הרצון, רצון חופשי
חקר הרצון העצמי, להבין את הרצון, איך נוצר רצון? מסע להבנת הרצון, למה יש רצון? איך עובד רצון? מהי סיבת הרצון? חיפוש עצמי, מודעות עצמית, המרדף אחרי הרצון, בחירה חופשית, מנגנון הרצון, רצון חופשי
... הרצון העצמי, להבין את הרצון, איך נוצר רצון? מסע להבנת הרצון, למה יש רצון? איך עובד רצון? מהי סיבת הרצון? חיפוש עצמי, מודעות עצמית, המרדף אחרי הרצון, בחירה חופשית, מנגנון הרצון, רצון חופשי מהי משמעות חקירת הרצון העצמי? אליעד כהן מסביר את מושג הרצון העצמי ואת משמעות החקירה הפנימית לגבי הרצונות שלנו. הוא מתחיל את ההסבר בשאלה הבסיסית מה זה בכלל לחקור רצון? ומבהיר שמטרת החקירה היא לגלות מדוע האדם רוצה משהו, ומה עומד מאחורי הרצון שלו. הוא מדגים זאת בעזרת שאלות כמו למה אתה רוצה לאכול?, האם אתה בכלל בודק למה אתה רוצה לאכול?, ומסביר שישנן שלוש ... הזו: אפשרות אחת היא שהאדם לא בודק כלל את הסיבות לרצון שלו ופועל מיד. אפשרות שנייה היא שהוא בודק חלקית את הרצון, כלומר, מברר רק עד רמה מסוימת מדוע הוא רוצה את הדבר, אך לא ממשיך עד הסוף. אפשרות שלישית היא שהאדם בודק את הרצון עד הסוף, בצורה מלאה ומוחלטת, עד שהוא מגיע לשורש הכי עמוק של הרצון. מה קורה אם אדם אינו בודק את רצונותיו כלל? אליעד מסביר שלמעשה אין באמת מקרה שבו האדם פועל בלי לבדוק בכלל את הרצונות שלו. הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם רוצה לאכול, אבל תמיד קיימת לפחות בדיקה בסיסית של איזה אוכל הוא רוצה. אפילו אם הוא ... אני רוצה לאכול וזהו, כבר קיימת סיבה ברקע, לפחות בתת - המודע, שגורמת לו לפעול. אליעד כהן מסביר שלהגיד שהרצון מופיע בלי שום סיבה כלל זה כמו להגיד שהרצון הוא אקראי, וזה הופך את האדם לכזה שאין לו בחירה חופשית בכלל, ולכן זה בלתי אפשרי באופן מוחלט. למה בכלל חשוב לחקור את הרצון? אליעד כהן מסביר שחקירת הרצון חשובה בגלל ההשלכות שיש לרצון על חיי האדם. אם האדם באמת יבדוק לעומק מדוע הוא רוצה משהו, יכול להיות שהוא יגלה שאין ... פנימי, ואז הבחירה שלו יכולה להשתנות והוא יימנע מהרגלים שמזיקים לו. האם אפשר להגיע לתשובה סופית לגבי הרצון? אליעד כהן מתייחס לנושא התוצאה הסופית של חקירת הרצון, ואומר שיש שתי אפשרויות עיקריות: אפשרות אחת היא שהאדם יגיע לתשובה סופית, תשובה אחת חד - משמעית ומוחלטת שתסגור את ... בפני עצמה, כי זו עדיין מסקנה שממנה האדם יכול ללמוד ולהסיק על החיים שלו. הוא אומר שחקירה אינסופית של הרצון, שלעולם אינה מגיעה לתשובה סופית, עלולה לכאורה לשתק את האדם, כי הוא לא יוכל לפעול אם הוא כל הזמן חייב לבדוק את ... שיש מספר תרחישים אפשריים לגבי האופן שבו החקירה משפיעה על התפקוד של האדם: החקירה יכולה לגרום לאדם לגלות שהרצונות שלו מיותרים לחלוטין, והוא יכול לוותר עליהם או לשנות אותם. החקירה עשויה לחשוף שהאדם פועל מתוך רצון עמוק יותר, ... באופן משמעותי על התפקוד, אם האדם מגלה שהתשובה לא באמת משנה לו בחיים. האם יש רצון ראשון שמניע את כל שאר הרצונות? בשלב מסוים, אליעד כהן מתייחס לשאלה האם קיים רצון ראשון מוחלט שמהווה בסיס לכל יתר הרצונות. הוא מסביר שלפי ההיגיון, כל רצון נובע מסיבה כלשהי. אם יש סיבה, זה אומר שיש עוד רצון לפניה, ולכן לא יכול להיות שזה הרצון הראשון. אם האדם יחקור לעומק, הוא עשוי לגלות שרצונותיו הם מעגליים, ואין סוף מוחלט לתהליך החקירה. הוא גם מעלה אפשרות נוספת והיא שכאשר אדם באמת בודק לעומק, הוא עשוי לגלות שכל הרצונות שלו הם אקראיים, חסרי בסיס, ושהוא פשוט פועל מתוך סוג של אקראיות, וזה בפני עצמו גם ישפיע משמעותית על חייו. האם ... אפשר לדעת מראש מה תהיה תוצאת החקירה? אליעד מסכם את הנושא בכך שאי אפשר לדעת מראש מה תהיה התוצאה של חקירת הרצון, כיוון שזה תלוי בהגדרת הרצון, בסוג התשובה שאותה האדם מחפש, ובמהות החקירה הפנימית שלו. הוא נותן את הדוגמה שאדם שמנסה לפתור תרגיל מתמטי לא יכול לדעת מראש האם ימצא את הפתרון הנכון, אלא הוא צריך לנסות ולבדוק בעצמו, כך גם לגבי הרצון. לסיכום, אליעד מדגיש שחקירת הרצון היא כלי חשוב להעלאת מודעות עצמית, ולמרות שהתוצאות שלה לא ידועות מראש, התהליך עצמו יכול לשנות את החיים בצורה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כעס, למה אתה כועס, חלום עצמי, מי מנהל את הרצון שלך, לא לכעוס על הכעס, להכיל את הרע, להתאחד עם אלוהים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הרצון, האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרצון, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, מטפל הוליסטי, מאמן אישי לנוער בנושאי הרצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 07:29:16 - wesi4