ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חיוביות ✔פסיכולוגיה חיובית, במה היא שונה מהפסיכולוגיה הקלאסית ומהן יתרונותיה? ✔פסיכולוגיה חיובית היא ענף בפסיכולוגיה העוסק בחקר האושר והשגשוג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 פסיכולוגיה חיובית, במה היא שונה מהפסיכולוגיה הקלאסית ומהן יתרונותיה?
פסיכולוגיה חיובית היא ענף בפסיכולוגיה העוסק בחקר האושר והשגשוג האנושי. זוהי גישה חדשנית שהתפתחה בעשר השנים האחרונות, אשר שמה לה למטרה לפתח דרכים להגדלת האושר של בני האדם, תוך שימוש בעוצמות, חוזקות וכישורים של האדם ופיתוחם בהקשר האישי, הניהולי והארגוני. הפסיכולוגיה החיובית שואלת כלים מגישות הפסיכולוגיה ההומניסטית והיא מעניקה לאדם ארגז כלים עוצמתיים למימוש והגשמה עצמית. מטפל המשתמש בגישת הפסיכולוגיה החיובית, שואף לשפר את חייהם של אנשים תוך זיהוי העוצמות, החוזקות והכישורים החיוביים הטמונים באדם ופיתוחם. דבר המוביל לתחושת אושר ורווחה אישית.

במה שונה הפסיכולוגיה החיובית מהפסיכולוגיה הקלאסית?

הפסיכולוגיה החיובית היא בעיקרה מחקרית והיא החלה את דרכה כתחום חדש בפסיכולוגיה בשנת 1998, כאשר מרטין סליגמן, פסיכולוג אמריקאי יהודי, נשיא האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה, ממייסדי הפסיכולוגיה החיובית שאל את השאלה: "כיצד הפסיכולוגיה איבדה את דרכה? " תשובתו לשאלה זו הייתה, כי הפסיכולוגיה הקלאסית שהתפתחה מהפסיכואנליזה ומבוססת על המודל הרפואי, כל הזמן חשבה שלילי ושמה דגש רב מדיי על פסיכופתולוגיה ודיספונקציות נפשיות.

בניגוד לפסיכולוגיה הקלאסית, אין הפסיכולוגיה החיובית באה לטפל בהפרעות נפשיות. עיסוקה העיקרי של הפסיכולוגיה החיובית הוא הניסיון למצוא ולטפח כישרונות אנושיים ותחומי חוזק מרכזיים, הטבועים באדם מיום היוולדו והדרכים לטיפוח כישרונות וחוזקות אלו. הגישה שמה דגש על כך שלאדם יש אפשרות בחירה ואחריות לבחור וכי האדם פועל לחיפוש משמעות, יצירתיות וערכים. מרטין סליגמן מגדיר את הפסיכולוגיה החיובית כגישה פסיכולוגית שמטרתה לעסוק בפאן הבריא והחיובי של האדם והעצמת תכונות וחזקות של האדם ליצירת אושר ורווחה נפשית.

נושא האושר והדרך להשגתו העסיקו פילוסופים רבים, בתקופות חיים שונות.

עוד בתקופת יוון העתיקה: טען הפילוסוף סוקרטס - (469 - 399 לפנה"ס) כי הדבר המוביל את האדם לאושר הוא המודעות העצמית. אריסטו - מבחירי הפילוסופים של העת העתיקה, הנחשב לאבי הפילוסופיה המערבית (384 - 322 לפנה"ס), טען כי ההגעה לאושר מגיעה מחיים שלמים של פעילות רציונאלית בהתאם למידות הטובות של האדם. אפיקורס - חכם יווני שהשקפותיו נגדו את ההשגחה העליונה ואת ידיעת האל, ומוזכר במשנה במסכן סדנהדרין י', יא', כאדם שאין לו חלק בעולם הבא, טען כי האושר נמצא בעונג ובהנאות הפשוטות של החיים.

בתקופת היהדות והנצרות - שלטה הטענה כי האושר מגיע בהישמע לצו האלוהי. בתקופות המודרניות: הרנסנס - תנועת התחייה התרבותית מהמאה ה - 14 עד המאה ה - 17 שהחלה באיטליה בתקופת ימי הביניים המאוחרים והתפשטה לאירופה והנאורות - תנועה אינטלקטואלית מהמאה ה - 18 ששמה לעצמה למטרה לבסס את הידע המוסר והאסטטיקה, העלו את קרנו של האינדיבידואליזם וטענו כי מקורו של האושר הוא בחשיבה רציונאליות. ג'ון סטטיוארט מיל, פילוסוף וכלכלן אנגלי (1806 - 1873) שתמך בלוגיקה ופילוסופים תועלתנים נוספים, טענו כי מקורו של האושר הן בפעולות מוסריות, המביאות אושר לכמה שיותר אנשים.

במאה ה - 20, הפך נושא האושר למושא עיון וחקירה פסיכולוגית מדעית.

את הכוח הפסיכולוגי הראשון היווה זיגמונד פרויד (1856 - 1939) נוירולוג וחוקר פסיכולוגי, אבי הפסיכואנליזה, אשר הציע כי הדבר אשר משפיע על רמת אושרו של האדם הוא התת מודע. הפסיכואנליזה (שיטת פסיכותרפיה) של פרויד התפתחה ממצבים נוירולוגיים שלא היו להם הסברים והדגש של פרויד היה, על דחפים אלימים הפועלים בנפשו של האדם: סקס, תוקפנות ויצר המוות.

הכוח הפסיכולוגי השני התפתח מאוחר יותר, באמצע המאה ה - 20, כזרם שהתחרה בפרויד, הוא נקרא הביהביוריזם (הגישה ההתנהגותית). ג'ון ב. ווטסון (1958 - 1878) ופרדריק סקינר (1904 - 1990) היו ממייסדי הגישה. הגישה עסקה בעיצוב התנהגות על ידי התניות, חיזוקים ועונשים וטענה כי הילד נולד כטבולה ראסה - לוח חלק. את הדגשה של השיטה ניתן לראות במשפטו המפורסם של ג'ון ב. ווטסון "תנו לי ילד בעולם ואוכל לעשות ממנו כל שארצה". גישה זו הנה אוטומטית למדי והיא מפחיתה מרוחו של האדם והוכחה כלא נכונה בעליל. מחקרי תאומים, הוכיחו כי גם לגנים יש תפקיד חשוב בעיצוב התנהגות.

בשנות ה - 50 - 60 קמה התמרדות כנגד הממסד הפסיכיאטרי, שמתבונן על הצד האפל והפתולוגי של האדם. הטענה הייתה, כי הממסד הפסיכיאטרי פיתח בשנת 1952 את ה - DSM, ספר אבחנה הכולל 60 סוגים של פתולוגיות (הפרעות / דיספונקציות נפשיות) - לשם מטרות מסוימות. אדם הפונה לטיפול במסגרת ציבורית, יצטרך לעבור אבחון פסיכיאטרי כדי לזכות במימון הטיפול. במסגרת זו, הוא יזכה לאבחנה פתולוגית, (ע"י פסיכיאטר או פסיכולוג שעימו הוא ייפגש) כבעל "הפרעת אישיות" כל שהיא, גם אם פנייתו אינה על רקע פתולוגי - על מנת לקבל טיפול. הדבר יוצר תפקידים חדשים, היררכיות וכדומה. גישה זו, רואה אך ורק את "חצי הכוס הריקה" באישיותו ובמהותו של האדם.

לאחר מלחמת העולם השנייה, עלתה גישה דומיננטית שלישית והיא הפסיכולוגיה ההומניסטית, שדיברה על חיים אותנטיים, על יצירתיות, רצון להגשמה עצמית, אחריות ובחירה אישית. הפסיכולוגיה ההומניסטית, צמחה מגישה אקזיסטנציאליסטית (קיומית), גישה שעסקה בשאלת תכלית קיומו של האדם ובמשמעות החיים וטענה כי האדם איבד את דרכו ומאז הוא מתקיים בחוסר משמעות ותכלית.

עם הגישה האקזיסטנציאליסטית נמנים הפילוסופים:

סרן קירקגור (1855 - 1813) אשר טען כי לאדם יכולת לבחור את דרך חייו.

פרידריך ניטשה (1844 - 1900) אשר פיתח פילוסופיה רדיקלית שעוסקת במוסר, דת, פסיכולוגיה, תורת ההכרה, ההוויה והמטאפיזיקה וטען כי בזמן המודרני האלוהים מת והאדם המודרני נותר ללא מוסר שידריך אותו ומוות זה מביא את האדם להיות ניהליסט (אדם השולל ערכים ואמונה) וכי האד המודרני הינו אדם נטול מהות אובייקטיבית.

מרטין היידגר (1889 - 1976) שתחומי העניין שלו היו מטאפיזיקה ותורת ההכרה וטען כי הטכנולוגיה הינה חודרנית והיא יוצרת את האדם המודרני החלול ש"הרג" את האלוהים ומצא לו תחליף בדמות מדע ואידיאולוגיות גדולות.

ז'אן פול סארטר (1905 - 1980) אשר הטיל ספק בכל הקיים חוץ משתי דברים: האדם קיים והאדם הינו חופשי וטען כי האדם יוצר את מהותו וחייו הם פרי יצרתו עצמו, דרך מעשים, החלטות ואורח חיים. סארטר דחק באדם להיות חופשי ולבחור את חייו לפי ראות עיניו ולהבין כתוצאות מעשיו, הינם תוצאות מעשיו בלבד, ולא של "ישות עליונה נסתרת".

פורץ הדרך לגישת האקזיסטנציאליזם היה ויקטור פרנקל (1905 - 1997) רופא נוירולוג ופסיכיאטר שכתב בשנת 1946 את ספרו הנודע "האדם מחפש משמעות" בו הוא מתאר את גישתו הפסיכותרפית למציאת משמעות החיים. החשיבה האקזיסטנציאליסטית, היא חשיבה עתיקת יומין והיא התקיימה אלפי שנים בתרבויות המזרח הרחוק. גישה זו יצרה מהפכה בגישות הפסיכולוגיות הקודמות ואפשרה את פריחת הפסיכותרפיה ההומניסטית. הפסיכולוגים ההומניסטים שמו דגש על כך שלאנשים יש אפשרות בחירה חופשית ואחריות לבחור וכי האדם פועל לחיפוש אחר משמעות, יצירתיות וערכים. זוהי פסיכולוגיה השמה דגש על הפאן החיובי שבאדם ולא הפתולוגי והאפל.

"אני מאמין כי התכלית של חיינו היא חיפוש האושר. אין זה משנה אם האדם הינו דתי או לא, אם הוא מאמין בדת זו או אחרת, כולנו מחפשים משהו טוב יותר בחיים. לכן, מגמת חיינו היא להתקדם לקראת האושר". הדלאי לאמה

התיאורטיקנים המרכזיים בתחום הפסיכולוגיה ההומניסטית היו:

אברהם מאסלו, פסיכולוג חברתי (1908 - 1970) ותיאורטיקן מרכזי של הפסיכולוגיה ההומניסטית שטען כי האדם שואף להגשים את עצמו ולפתח את ה"עצמי" שלו, הכולל רגשות, מחשבות ותפיסות שלו בנוגע לעצמו ולסביבתו. טענה זו הוא הסביר באמצעות המודל שפיתח הנקרא "פירמידת הצרכים". במודל זה הוא מתאר את מקורות המוטיבציה האנושית, המקורות לשאיפה והגשמה עצמית.

קארל רוג'רס (1902 - 1987) שטען כי שורשן של הבעיות הנפשיות של האדם הוא בחוסר התאמה בין הרצוי למצוי - חוסר הלימה בין "העצמי האידיאלי", "העצמי", ו"העצמי בפועל" וכי חוסר התאמה זה ניתן למנוע באמצעות חינוך ודגש על קבלה בלתי מותנית ונכונות לקבל את תחושות האדם ורגשותיו כלגיטימיים. הפתרון ע"פ רוג'רס הוא הן בחינוך והן בטיפול הפסיכולוגי לאמפטיה וקבלה בלתי מותנית ובשנת הוא 1951 הוא פיתח שיטת טיפול הנקראת "טיפול מממוקד בלקוח".

אריך פרום (1980 - 1900) פסיכואנליטיקאי ופילוסוף יהודי ממוצא גרמני שטען כי מרבית התסכולים של האדם ובייחוד בעולם המודרני והטכנולוגי, נובעים מהניתוק שלו "מקשריו הראשוניים" אל החברה והביאו את האדם לתחושת אפסות, חוסר ביטחון, ניכור, ספקנות ובדידות. על כן, אין האדם מסוגל ליהנות מהחופש שיש לו והוא בורח מעצמו ומאחריות עצמית. כלומר, נוצר קונפליקט בין דרישות החברה (המטפחת יצרנות ותחרות) לבין צורכי האדם לאושר וצמיחה. את נימוקיו אלה הוא העלה בספרו הנודע "מנוס מחופש".

פריץ ולורה פרלס, בין מפתחי תיאורית הגשטלט אשר מחשיבים התנהגות באופן הוליסטי ומשפט המפתח של גישה זו היא: "השלם הוא יותר מסכום חלקיו". כלומר, פירוק תבנית כל שהיא לחלקיה אינה בהכרח מסייעת להבנת התבנית, על כן אין לפרק תהליכים מנטאליים למרכיבים וכי החוויה תלויה ביחסי הגומלין שבין אלמנטים ואיננה תוצר פשוט של צירופם יחדיו.

את יישומה של הפסיכולוגיה החיובית ניתן לראות בספר: Development Of The Character Strengths and Virtues הידוע כ - CSV, המזהה ומגדיר תכונות ומאפיינים פסיכולוגיים חיוביים בבני האדם. ספר ה - CSV נכתב כנגד ה - DSM, שהינו ספר הפסיכולוגיה הכללית המפרט את טווח ההפרעות הנפשיות הקיימות בבני האדם. חוקרי הפסיכולוגיה החיובית שהפנו תשומת לב רבה לחיפוש אחר תכונות ומאפיינים אישיותיים חיוביים, פנו למחקר יצירתי ולקחו על עצמם לקרוא כ - 200 מאמרים וחיבורים, מכל התרבויות והמסורות המוכרות בעולם (תנ"ך, תלמוד, אריסטו, קונפונציוס ורבים אחרים) אשר עוסקים במידות הטובות.

ממחקרם עלה, כי ישנה הסכמה אוניברסאלית לגבי קיומם של תכונות חיוביות, תכונות המובילות להגדלת האושר. החוקרים גיבשו אותן לשש סוגי תכונות חיוביות עיקריות, כאשר כל קבוצה אחת של תכונות, כוללת בתוכה מספר מאפיינים אישיותיים. כלומר, שישה תכונות עיקריות המורכבות מעשרים וארבעה מאפיינים אישיותיים, הנחשבים כאוניברסאליים - בכל מקום, בכל זמן ובכל תרבות.

התכונות החיוביות והמאפיינים האישיותיים הם:

חכמה וידע - יצירתיות ואהבת הלימוד (גמישות ופתיחות מחשבתית, יכולת לחשוב מחוץ לקופסא)

אומץ - גבורה, יושרה ודבקות במטרה (היכולת להתמודד עם פחד, כאב, איום או חוסר ודאות)

אנושיות - אהבה, טוב לב, אינטליגנציה חברתית

איפוק - סלחנות, חמלה, אמפטיה, ענווה, צניעות, שליטה עצמית וזהירות

צדק - יושר, אמת, כשרות מוסרית, הוגנות, מנהיגות ויכולת להשפיע על המוטיבציה של אנשים

התעלות - הכרת תודה, הודיה, היכולת לראות יופי בכל הקיים, רוחניות, תקווה והומור.

טענת חוקרי הפסיכולוגיה החיובית היא, שלרוב אין בני האדם מודעים לתכונות העוצמה והחוזק שלהם ואינם יודעים כיצד לנתב תכונות אלה נכונה ולכן הם מפתחים תסכול, חוסר מימוש עצמי ובמקרים הקיצוניים עקב כך גם דיספונקציות פיזיות ונפשיות. על כן, מטרת המטפל, העוסק בפסיכולוגיה החיובית היא לעזור לפרט לזהות בתוך עצמו תכונות המעצימות אותו ולהעניק לו כלים לדרך בה ידע לנתב תכונות אלה.

לסיכום, הפסיכולוגיה החיובית מתייחסת בצורה חיובית יותר לאופי האדם ומדגישה את חזקותיו ויכולותיו. הפסיכולוגיה החיובית, בשונה מהפסיכולוגיה הרגילה המשולה לרופא שמטפל באנשים שכבר חלו, שואפת לחזק את הבריאות הפסיכולוגית של הפרט בגישה של "רפואה מונעת" או "רפואה הוליסטית" (שמנסה למנוע את הבעיות עוד בטרם התרחשו) ואף לעזור לפרט להגיע למימוש והגשמה עצמית.
קיצוניות פסיכולוגים החרדים הגישה ההתנהגותית אינטלקטואל להתפרסם יופי טיפולים לשאול שאלות אינטלקטואליות ילדים הפסיכולוג הפסיכולוגיה הפסיכולוגים חיוביות יתרון יתרונות פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיה חיובית פסיכולוגיה קלאסית פסיכולוגיות פסיכולוגיים פסיכולוגים
חשיבות העצמאות הרגשית והפחתת התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות "גבר" אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של "תקיעות" רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? איך להגדיר "גבריות" בצורה נכונה? איך למצוא משמעות אמיתית ומטרות לחיים? גבריות ואוטונומיה רגשית, להיות גבר
... העצמאות הרגשית והפחתת התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות גבר אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של תקיעות רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? איך להגדיר גבריות בצורה נכונה? ... אלא כילד או כאדם חסר עצמאות רגשית. הגדרה זו חוזרת לאורך השיחה בצורה מפורטת ובהקשרים שונים, כשאליעד מבקש מהמשתתף בשיחה להבין שהמטרה שלו בחיים צריכה להיות חיובית, לא מוגדרת דרך תלות באחרים, אלא כעצמאות פנימית, רגשית ומעשית. מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה לפי אליעד כהן? אליעד מפרט שהבעיה המרכזית בתלות בבחורה, ... לחלוטין בבחורה כדי להרגיש טוב, הוא בהגדרה ילד מבחינה רגשית. כלומר, הוא לא התבגר באמת, כי לא השיג את העצמאות הפנימית הנדרשת. למה חשוב להציב מטרות בצורה חיובית במקום מטרות בצורה שלילית? אחד מהדגשים המרכזיים שאליעד חוזר עליו במהלך השיחה הוא הצורך להציב מטרות חיוביות (פוזיטיביות) ולא מטרות שליליות. כאשר אדם מגדיר מה הוא לא רוצה להיות, הוא נשאר במקום ומתקשה להתקדם. לעומת זאת, כאשר אדם מציב לעצמו מטרות חיוביות וברורות כמו למשל: אני רוצה לפתח קריירה בנדלן, או אני רוצה להקים עסק מצליח, או אני רוצה ללמוד ולהתפתח בתחום מסוים, אז המטרה הופכת למשהו ברור, שאפשר ... עסק, התפתחות אישית, או לימוד תחום חדש. אליעד נותן דוגמאות מעשיות: אם יש לאדם זמן פנוי, במקום לבזבז אותו על חיפוש תשומת לב של אחרים, הוא צריך למצוא מטרות חיוביות ויצירתיות שיעזרו לו להתפתח ולהתמלא בתחושת סיפוק. כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? אליעד כהן מדגיש שחשוב לזכור שהחיים הם סוג של ... הגדרה נכונה של גבריות כאוטונומיה ועצמאות. מציאת משמעות בחיים דרך מטרות פנימיות ולא חיצוניות. איך להיות עצמאי רגשית? מה זה גבר אמיתי? איך להציב מטרות חיוביות? כיצד להתמודד עם תלות רגשית? מהי משמעות החיים? איך להתייחס לחיים כמשחק? ...
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
... לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת? אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות. למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות? אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?. כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה. לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה ... לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית. מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח? הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר לחשוב חיובי, במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה. מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי? השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית ... המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו אני לא יודע. כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות. רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות ... הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?. כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה פוחתת, ויש הזדמנות למחשבות חיוביות לעלות באופן טבעי, בלי שיצטרך להיאבק בהן. מדוע לא חייבים לאהוב את עצמך, אלא רק להפסיק לשנוא? הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו אני אוהב את עצמי, אני בעל ערך, אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם ... במחשבות כמו אני חסר ביטחון או אין לי ערך. כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, הוא יכול להתחיל לבנות בהדרגה אמונה חיובית. בשלב זה, יהיה לו הרבה יותר קל לקבל את המחשבות החיוביות האלו בלי להטיל בהן ספק. למה לא כדאי לרדוף אחרי הטוב אלא לברוח קודם מהרע? אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט ... יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר. סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית: אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות. כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של אני לא יודע. כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית. אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, פשוט הפסק לשנוא את עצמך. אל תתאמץ לפתח ... עצמי בצורה נכונה? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך לשנות הרגלי חשיבה שליליים? איך להגיע לאיזון רגשי? איך לגרום למישהו לחשוב חיובי? אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם מרגישים טוב, ואם הם חושבים שלילי - הם מרגישים רע. אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח לחשוב
אופי האדם, לשנות תכונות אופי שליליות, תכונות אופי חיוביות, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות
... האדם, לשנות תכונות אופי שליליות, תכונות אופי חיוביות, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות ובו יתבאר העניין של תכונות האופי של האדם. איך נוצרות תכונות האופי של האדם? מהן תכונות אופי חיוביות? מהן תכונות אופי שליליות? וכיצד יכול האדם לשנות את תכונות האופי שלו? ומי שיתבונן יראה, כי כאשר האדם נולד ועוד לא הספיק להביע את עצמו בכל צורה שהיא, ... שהוא יתנהג בצורה כלשהי. וזה נקרא תכונת אופי. ויש סוגים שונים של תכונות אופי. יש תכונות אופי טובות, ויש תכונות אופי רעות. יש תכונות אופי חיוביות. ויש תכונות אופי שליליות. וכפי שניתן להבין, שום תכונת אופי, היא לא תכונת אופי טובה או תכונת אופי רעה בפני עצמה. אלא, תכונת אופי מוגדרת כתכונת אופי שלילית וכתכונת אופי רעה, כאשר ההרגל של האדם, וצורת התכנות שלו, גורמות לאדם לדברים רעים ושליליים בעיניו. ותכונת אופי, מוגדרת כתכונת אופי חיובית וכתכונת אופי טובה, כאשר התכנות וההרגל של האדם, גורמים לאדם לדברים טובים וחיוביים בעיניו. כי התכונה בפני עצמה, היא לא רעה או טובה. אלא היא רק בעיני המתבונן. כי תכונת האופי של האדם, גורמת לו להתנהג בצורה מסוימת, שמביאה על האדם ... כלשהן. ואם התוצאות נחשבות לטובות בעיני האדם, אז האדם מרוצה מכך שיש לו תכונת אופי, שגורמות לו לדברים טובים. ואז האדם קורא לה, תכונת אופי חיובית ותכונת אופי טובה. אבל אם האדם לא מרוצה מהתוצאה של תכונת האופי שלו, אז האדם קורא לה תכונת אופי שלילית ותכונת אופי רעה. כך שתכונות האופי החיוביות ותכונות האופי השליליות, הן רק בעיני המתבונן, ביחס למטרות שהוא רוצה להשיג. וכל תכונת אופי, יכולה להיות תכונת אופי רעה או תכונת אופי טובה, הכל לפי ... שיוצר אצל האדם, את תכונות האופי שלו. וזה בעצם אומר, שמי שרוצה לשנות תכונות אופי, שנראות בעיניו כשליליות, ולרכוש תכונות אופי, שנראות בעיניו כחיוביות, עליו להתבונן עמוק אל תוך תת המודע שלו, ולגלות, מהו הדבר בתת המודע שלו, שגורם לכך שהוא יתנהג בדרך כזו או אחרת. ובפועל זה אומר, שעל האדם לקחת את ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. זא, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה ... אבל כאשר הכל אובייקטיבי לגמרי, בלי שום נגיעה אישית רצון אישי העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ... כלשהם וגם חסרונות כלשהם, לפי נקודות המבט שיש באדם באותו הרגע, ולפי ההזדהות היחסית שלו איתם. ולחשוב חיובי פירושו, שהאדם בוחר להסתכל רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ברור. והוא, שכאשר האדם חושב על דבר רע, ... שהוא מרגיש טוב. וברגע שהאדם מסתכל על איזה דבר, והוא רואה בו חסרונות ויתרונות, הרי שאם האדם יחשוב חיובי, ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר ... של הדבר, הרי שהוא מסתכל על הדברים הטובים, וממילא הוא מרגיש טוב. אבל יש גם חיסרון מאוד גדול בחשיבה חיובית ובאדם שרגיל לחשוב חיובי. והוא, שהחשיבה החיובית, לא באמת הופכת את המציאות לחיובית, אלא היא רק מדחיקה את הרע שיש במציאות, וגורמת ... מבט סובייקטיבית, בכל דבר בעולם, תמיד יש בו, גם טוב וגם רע כלשהו. וככל שהאדם מתאמץ יותר לחשוב יותר חיובי, כך הוא בעצם גורם לעצמו לשנוא יותר את המציאות, על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל ככ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש אליהם. אבל מי שחושב רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות ... הרבה יותר קשה, להכיל גם את הרע שיש במציאות שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל ...
לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
... בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? ... מעניין. עצם המחשבה הזו מייצרת אצל האדם תחושה חיובית. לדוגמה, אם אדם מעלה תמונה שלו צונח ממטוס ומקבל לייקים רבים, הוא מתחיל לחשוב מחשבות חיוביות על עצמו כמו אני אמיץ, אני מיוחד, אני מעניין. לעומת זאת, אדם שמעלה פוסט עם ... האדם? אליעד מסביר כי הסיבה המרכזית לתחושה החיובית בעקבות לייקים היא שהלייקים ממלאים חיסרון של האדם. האדם לא בטוח בעצמו ... האמונה. האדם מאמין שאם אחרים אומרים משהו חיובי עליו, כנראה שזה נכון. אליעד מדגיש שהמילה החשובה היא מאמין. כלומר, האדם מאמין ... יותר. אותו מנגנון של אמונה שמשמש לקבלת תחושה חיובית מהסביבה, פועל גם בכיוון ההפוך - אם הסביבה מגיבה בצורה שלילית, האדם עלול ... כהן מתאר הוא אמונה. כאשר אדם מקבל תגובה חיובית , כמו לייק או מילה טובה, הוא בוחר להאמין במה שנאמר עליו. האמונה הזאת מחברת ... חיזוקים מבחוץ. הם מאמינים שלייקים ותגובות חיוביות אכן משקפים את ערכם העצמי. אליעד מדגיש שהמטרה האמיתית היא להגיע למצב שבו ... לא לגמרי בטוח בעצמו, ולכן חוות דעת חיצונית חיובית (למשל לייק) ממלאת אצלו את החיסרון. כשאדם מקבל לייק, הוא חושב לעצמו: כנראה ... מהסביבה, וכך הוא מתחיל לחשוב על עצמו מחשבות חיוביות יותר. האם תמיד לייק יגרום להרגשה טובה? אם האדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק או ... לא היה בספק, ולכן אין פה חידוש שיוצר תחושה חיובית או שלילית. מנגד, אם אדם בטוח לגמרי שהוא טועה או לא ראוי, אז גם אם יעשו לו ... היא שאדם נוטה להאמין שאם אחרים אמרו לי משהו חיובי, כנראה זה נכון. האמונה הזאת מחברת בין מה שאומרים עליו מבחוץ לבין מה שהוא ... ללייקים האלה, הוא מתחיל לייחס לעצמו תכונות חיוביות ומרגיש טוב יותר. באותה מידה, אם יקבל תגובות שליליות או אם לא יהיו לייקים, ...
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
... חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי האם חשיבה חיובית באמת יוצרת מציאות חיובית? הרעיון Fake it till you make it, ... בתרבות הפופולרית של התפתחות אישית וחשיבה חיובית. ההנחה הרווחת היא שאם אדם מתנהג ... הזו ברורים ומוגבלים. מה ההבדל בין חשיבה חיובית אמיתית לחשיבה חיובית מזויפת? אליעד מסביר שחשיבה חיובית מזויפת (Fake it till you make it) ... מצב הרוח שלו הוא נייטרלי יחסית, ההתנהגות החיובית המזויפת עשויה לשפר את הרגשתו בפועל. האם דמיון מודרך וחשיבה חיובית מספיקים להשגת אושר אמיתי? אליעד ... כגון דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה (שכנוע עצמי חיובי). הוא מסביר כי שיטות אלו פועלות דרך חזרה על מחשבות חיוביות באופן שיטתי. הן יכולות לגרום ... מוחלט. ככל שהאדם ינסה לחזור על מחשבה חיובית או דמיון מסוים, עדיין יישאר פער ... זמנית בלבד. מהי הדרך הנכונה להשתמש בחשיבה חיובית ובדמיון מודרך? הדרך הנכונה לפי ... שלו. לסיכום, אליעד כהן מציג כי חשיבה חיובית, דמיון מודרך, ואפילו Fake it till ... ידי פעולות או מחשבות חיצוניות. האם חשיבה חיובית עובדת באמת? איך עובד fake it till ... בין אושר מזויף לאושר אמיתי למה חשיבה חיובית לא תמיד עוזרת? ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כאשר אדם בודק את עצמו, עליו ... מאותו מקור, ולכן בדיקת הטוב יכולה להוביל להבנת הרע. למה אסור להאמין לחשיבה חיובית בלבד? אליעד כהן מציג ביקורת משמעותית על החשיבה החיובית, ומבהיר שחשיבה חיובית לכאורה, היא בעצם שלילית במהותה. הוא מדגים זאת באמצעות הדוגמה הידועה של חצי הכוס המלאה או הריקה. לפי החשיבה החיובית המקובלת, אדם אמור להתרכז בחלק המלא של הכוס ולהיות מאושר מכך. אבל אליעד טוען שבכך שהאדם מתרכז רק בחצי המלא של הכוס, הוא בעצם לא בודק ... הריק של הכוס אכן רע או אולי הוא לא רע כלל. אליעד מבהיר שכאשר אדם חושב מחשבות חיוביות, הוא בעצם מייצר אוטומטית מחשבות שליליות. למשל, כאשר אדם חושב איזה כיף לי שאני בריא, הוא בעצם אומר לעצמו במקביל כמה רע יהיה לי אם אהיה חולה. המחשבה החיובית לכאורה, הופכת לשלילית כיוון שהיא מצביעה על פחד ממצב נגדי שיקרה בעתיד או על צער ממקרה נגדי שקרה בעבר. למה כל מחשבה חיובית מסתירה בתוכה גם מחשבה שלילית? אליעד כהן מסביר שבעולם קיימים רק שני סוגים של דיבורים ומחשבות: או דיבור על חיסרון (רע לי, חסר לי) או דיבור ... רע, או בעתיד יכול להיות שלא יהיה לי כסף, וזה יהיה רע. מכאן נובע שכל אמירה חיובית נושאת בתוכה גם אמירה שלילית, סמויה או גלויה. אליעד משתמש בדוגמה נוספת כדי להמחיש את הרעיון: כשאדם אומר איזה כיף לי שהצלחתי במשהו, הוא ... מתלות חיצונית. לסיכום, אליעד כהן ממליץ באופן ברור לא להאמין אוטומטית למחשבות חיוביות ולא להתמקד רק בשלילי, אלא לבדוק לעומק את שני הצדדים, כי רק כך אפשר להשתחרר מהתלות בשניהם ולהבין את המנגנון האמיתי שמפעיל את הרצונות ואת התחושות שלנו. למה להטיל ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה כל מחשבה חיובית היא שלילית? איך להפסיק להיות תלוי בטוב וברע? ...
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
... לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב מה ההבדל בין חשיבה חיובית לחשיבה שלילית? חשיבה חיובית היא היכולת לראות את היתרונות והדברים הטובים במצבים שונים, ... אליעד כהן מסביר שכדי לחשוב בצורה חיובית, האדם צריך שני דברים מרכזיים: הוא צריך לרצות לחשוב חיובי, והוא חייב לדעת איך לחשוב חיובי. הרצון לבדו לא מספיק, משום שאדם יכול מאוד לרצות לחשוב בצורה חיובית, אך אם אין לו את הכלים והידע להפוך חיסרון ליתרון, הוא לא ... בכך. איך לפתח את המיומנות של חשיבה חיובית? כדי לפתח חשיבה חיובית, אליעד מדגיש שני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא לרצות לחשוב חיובי , כלומר, שתהיה מוטיבציה אמיתית לכך. השלב השני הוא המיומנות ... לתרגל באופן קבוע. מה הקשר בין חשיבה חיובית לבין ראיית חצי הכוס המלאה? אליעד מסביר שראיית חצי הכוס המלאה היא ביטוי לחשיבה חיובית, והיא לא מבוססת על שקר או הכחשה של המציאות, אלא על ההבנה ... באופן מוחלט, אלא יש בה מרכיבים חיוביים ושליליים בו זמנית. לדוגמה, כאשר מישהו אומר אני לא מבין את ... לא. כך נוצר איזון המוביל לחשיבה חיובית ומאוזנת יותר. האם חשיבה חיובית יכולה להפוך להגנה פסיכולוגית? אליעד מסביר שיש אנשים שבוחרים להיות אופטימיים וחיוביים כצורת התמודדות או כמנגנון הגנה מפני הפחד או אי - היכולת ... שליליים. הם למעשה משתמשים בחשיבה חיובית לא כי הם באמת רואים את הטוב, אלא כי הם מפחדים להכיר בכך ... רעים יקרו. אליעד מציין שחשיבה חיובית מהסוג הזה לא תמיד יעילה, כי ברגע שמגיע מצב שאותו אדם לא מסוגל לראות בו את הטוב, החשיבה החיובית שלו קורסת. לכן חשוב לפתח מתודולוגיה אמיתית של ראיית הטוב ... תגובה אוטומטית. מה הקשר בין חשיבה חיובית לבין האמת? אליעד מסביר שהחשיבה החיובית האמיתית חייבת להיות מבוססת על האמת, כלומר, לראות גם את ... הטובה ביותר. מה המשמעות של חשיבה חיובית יחסית לעומת חשיבה חיובית מוחלטת? חשיבה חיובית יחסית היא לראות את הטוב בדברים מסוימים, לעומת חשיבה חיובית מוחלטת, שמטרתה להשיג תחושה של שלמות מוחלטת. לפי אליעד, חשיבה חיובית יחסית יכולה לשפר מצב רוח ולהעניק אושר מסוים, אך לעולם לא ... לאושר מוחלט צריך לוותר על החשיבה החיובית היחסית ולחתור להבנת המציאות כפי שהיא באמת. הוא מדגים זאת ... כדי להחזיר את בית המקדש. לכן חשיבה חיובית יחסית היא רק פתרון זמני, ולא מובילה לתחושה מוחלטת של אושר ...
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
... טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית , חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה מדוע כשמנסים לעודד מישהו לפעמים זה רק מחמיר את מצבו? פעמים רבות אנשים מנסים לעודד חבר שנמצא במצב קשה על ידי אמירות כמו יהיה בסדר, אל תדאג, תחשוב חיובי, אך לפי אליעד כהן, דווקא הניסיון לעודד בדרך זו יכול להחמיר את המצב ולגרום לאותו אדם להיות בדיכאון או בחרדה גדולים יותר. מדוע זה קורה? מה ... אם על ידי עידוד מאחרים, רק מחמיר את החרדה והדיכאון, ולכן מומלץ לבחון האם בכלל קיימת בעיה אמיתית ולא להניח מראש שהמציאות חייבת להיות כפי הרצון. מדוע חשיבה חיובית יכולה להזיק? איך להתמודד עם חרדה ומחשבות שליליות? מה הבעיה במשפט יהיה בסדר? למה עידוד יכול לגרום ללחץ גדול יותר? האם באמת יש בעיה? איך ... זה מה שיקרה? קיימים שני מחויבים. או להחליש לך את הרצון או לגרום לך להאמין שהמציאות תהיה כרצונך. כשמישהו אומר לך, אל תדאג, יהיה טוב, יהיה בסדר, תחשוב חיובי, תסתדר, למעשה הוא מחליש אצלך את הספק, אבל מחזק בך את הרצון שהמציאות חייבת להיות כרצונך, אבל במקרה זה יהיה לך יותר רע כי אינך בטוח ...
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
... שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות , דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה איך ... הזו כרגע כואבת, הוא יכול לפרוץ את המסכים והמחיצות של החרדה והדיכאון. הוא חייב לדבר אמת מוחלטת, לא לערבב שקר או להגזים, כי רק כך הוא יכול להתקדם לשלבים חיוביים יותר. לדוגמה, במקום לומר אף פעם שום דבר לא מצליח לי, יש לדייק לאולי רק כרגע אני ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חיוביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חיוביות, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חיוביות, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזייה, קואצינג, פסיכותרפיה הוליסטית בנושא חיוביות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1523 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 14:23:20 - wesi4