ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הדחקה ✔הדחקה! טוב או רע? האם להדחיק או להעלים? חלק 1 ✔הדחקה! טוב או רע? האם להדחיק או להעלים? כפי שכבר התבאר במאמר מי ביקש ממך להלחם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הדחקה! טוב או רע? האם להדחיק או להעלים? חלק 1
הדחקה! טוב או רע? האם להדחיק או להעלים?

כפי שכבר התבאר במאמר מי ביקש ממך להלחם ברע? תפקידך לעשות טוב! הדבר הטוב ביותר שהאדם יכול לעשות עבור עצמו, הוא לעשות טוב בלבד. אתה לא צריך להלחם ברע, לא צריך להילחם בחסרונות שלך, לא צריך להיות מוטרד מכמות הטעויות והשגיאות שאתה עושה בכל רגע מחדש. הדבר היחיד שצריך לעמוד אל מול עיניך הוא, כיצד אתה מגדיל את כמות הטוב שבך. חפש ומצא בעצמך נקודה חיובית כלשהי, נקודת אור כלשהי והרחב אותה. אתה תעשה כמה שיותר טוב, והרע יתבטל ממילא.

ונשאלת השאלה, האם אין זו הדחקה? מה קורה בעצם לאותו רע שבך, האם הוא לא מודחק ויחזור אליך כבומרנג אם לא תטפל בו? כיצד זה יתכן שאפשר ואפילו מומלץ להדחיק את הרע ולעשות רק טוב?

התשובה לשאלה הזאת היא ממש פשוטה.

כאשר אתה נמצא בחדר חשוך ואתה מדליק את האור, האם אתה לא מדחיק את החושך? האם הוא לא יפתיע אותך פתאום מהיכן שהוא? אולי בפעם הבאה לפני שאתה מדליק את האור, קח איזו קופסא ושים בתוכה את החושך, ורק אח"כ תדליק את האור?! מה בדיוק קורה לאותו חושך כאשר אנחנו מדליקים את האור, להיכן החושך נעלם?

התשובה כמובן פשוטה, חושך הוא העדר אור. אם יש אור החושך איננו, הוא לא מודחק הוא איננו. האדם הוא כלי קיבול. האדם בוחר מה לשים בכלי הקיבול שלו, מחשבות חיוביות או שליליות. המציאות היא מצב נתון. אף אחד לא שאל אותך היכן תיוולד, אף אחד לא שואל אתך באיזה מצב להתחיל הרגע הזה. הרגע הזה הוא מצב נתון. אין לך שום בחירה חופשית לשנות את העבר. אתה כרגע נמצא בנקודה בציר הזמן בהווה עם מצב נתון כלשהו. הבחירה היחידה שלך היא מה לעשות עם הרגע הזה בלבד.

כלי הקיבול של האדם הוא המחשבות שלו. אין שום דרך לחשוב על שני דברים במקביל. נסה לחשוב על יד ימין שלך, עכשיו נסה לחשוב על יד שמאל שלך. עכשיו נסה לחשוב על יד ימין ויד שמאל ביחד באותו הרגע. מצליח? לא! אתה אולי מעביר את המחשבה מדבר לדבר במהירות, אך לא באותו הרגע בדיוק. הדבר הזה אומר בעצם, כי בכלי הקיבול של האדם לא ניתן להחזיק שתי מחשבות בו זמנית. האדם יכול לבחור בכל רגע נתון, על מה לחשוב, האם לחשוב על רע או האם לחשוב על טוב.

כאשר אתה חושב על טוב, אתה לא מדחיק את הרע, אתה פשוט מעלים אותו. הוא איננו, בדיוק כמו שהחושך איננו כאשר מדליקים אור. לא צריך לעבוד קשה ולגרש את החושך, מספיק להדליק אור קטן והחושך הגדול והמפחיד שהיה כאן קודם נעלם. אבל איך זה יכול להיות שחושך כל כך גדול נעלם בגלל נר קטן? להיכן בדיוק כל החושך הגדול הזה נעלם? הרי האור יותר קטן מהחושך, אז להיכן הודחק כל החושך הגדול שהיה כאן קודם? התשובה מאוד פשוטה, הוא לא הודחק, הוא נעלם. מעט מן האור דוחה המון מן החושך זו עובדה ממשית.

מצד שני חשוב להבהיר, כי הדחקה, אין פירושה התעלמות!

ז"א אם אתה מרגיש מועקה כלשהי וכולי מבפנים, אתה לא צריך להתעלם מכך ולהמשיך בחיי השגרה. אסור לך להתעלם מהבעיה ולהמשיך לחיות כרגיל, כי זאת בדיוק הדחקה פסולה. ולמה?

כי אם תדחיק זה יחזור אליך כבומרנג בהמשך, כגון בצורה של חרדה, לחץ וכולי. אז מה פשר העניין, מהי הדחקה חיובית ומהי הדחקה לא חיובית?

התשובה מאוד פשוטה כאשר יש לאדם מועקה נפשית כלשהי, הדבר מרמז על משהו מודחק שאסור להדחיק אותו וצריך לטפל בו. אבל הטיפול בו הוא על ידי עשיית טוב. והדבר יתבאר ע"פ המשל הבא.

אדם צועד במדבר ומאבד בכל שעתיים 1 ליטר מים. מה עושה אותו אדם? שותה כל שעתיים 1 ליטר מים. ומה קורה אם הוא מגלה פתאום כי הטמפרטורה עלתה וכי הוא מאבד ליטר מים כל שעה? אז אפשרות אחת היא להדחיק ולהמשיך בשגרה של שתיית 1 ליטר מים כל שעתיים, רק שאז כמובן ברור שההתייבשות בא תבוא. אך מצד שני ניתן לא להדחיק את הבעיה ולטפל בה על ידי זה שמתחילים לשתות יותר מים.

פשוט, אם מגלים שהגוף מאבד כל שעה ליטר, אז כל שעה שותים ליטר. ואולי אפילו טוב יותר, לשתות כל שעה קצת יותר מליטר, כדי שאם פתאום יתברר שהטמפרטורה עלתה בלי ששמנו לב, אז לפחות האדם לא נמצא במצב של חוסר נוזלים.

ומה הנמשל? כאשר אנחנו מדברים על הדחקה ועל טיפול בבעיה, היכן בעצם נמצאת אותה המועקה ואותו הדבר שאנחנו מדחיקים / מעלימים? התשובה היא, כי אותה הבעיה נמצאת בתת מודע ובנפש של האדם מבפנים. כאשר האדם מדחיק, הוא מדחיק בתוך התת מודע, בתוך הנפש. ומה יוצרת הדחקה? הדחקה יוצרת לחץ, חרדה פחד עצבים וכולי. ומה זה אומר בעצם? כי הבעיה שיש לאדם היא בנפש בפנים. והמועקה הזאת שיש לאדם דומה בעצם לצימאון נפשי, הנפש של האדם מוטרדת ממשהו ויש לה רצון כלשהו.

עכשיו, יש את הקצב הרגיל שבו אדם מזין את הנפש שלו בדברים חיוביים. כל אדם עושה פעולות חיוביות בשביל הנפש שלו בקצב מסוים. ומה קורה כאשר הטמפרטורה עולה, דהיינו כאשר המציאות מזמנת לאדם מצב שבו הוא צריך יותר נוזלים, דהיינו שהנפש של האדם צריכה יותר רוגע / שמחה וכולי, מה קורה אז? במקרה כזה נוצרת מועקה. כי הצימאון של הנפש, מעיק על האדם מבפנים והוא מבין שמשהו חסר לו ומכאן באה המועקה.

וכאן יש שתי אפשרויות, אפשרות אחת היא להתעלם ולהדחיק, דהיינו להמשיך בחיי השגרה ולא לתת את הדעת על הצימאון של הנפש. ואפשרות שניה להגדיל את כמות המים שהנפש שותה, דהיינו לקחת המון מים, ז"א חשיבה חיובית, התבוננות, שמחה וכולי ולהשקות את הנפש. זאת כמובן אינה הדחקה אלא טיפול.

כאשר האדם ממשיך בשגרה כאילו לא קרה כלום, זו בעצם הדחקה פושעת, שסופה הוא בחרדות, מועקות, לחץ נפשי וכולי. אך כאשר האדם משנה את השגרה, דהיינו מגביר את המינון של החשיבה החיובית שהוא מכניס לתוכו, הדבר הזה בעצם ממלא את הצימאון הנפשי ומביא את הנפש לאיזון לרוגע ולרוויה.

ומה קורה אם אתה ממשיך להרגיש צמא? אז פשוט תשתה עוד יותר מים. אינך יכול להילחם בצימאון של עצמך, אלא על ידי שתייה נוספת של נוזלים. או על ידי הפסקת שתיה של מי ים מלוחים שגורמים לצימאון נוסף. וכפי שהתבאר במאמר מהי איכות המזון התודעתי שאתה אוכל? אולי הוא מקולקל / רעיל? כי לפעמים האדם שותה מים מלוחים, דהיינו עושה פעולות שמגדילות את כמות המועקות שלו. אז במקביל לכך שאתה שותה מים טובים, "רצוי" גם להפסיק את שתיית המים המלוחים.

כאשר יש לאדם מועקה נפשית והוא מנסה לעשות דברים חיוביים, אך העצבות שבו ממשיכה להטריד אותו, מה עושים אז? פשוט לוקחים עוד כמה גלונים של מים קרים וצוננים ומרווים בהם את הנפש. כל העצבות / חוסר מצב רוח וכולי, הכל מגיע רק מהנפש בלבד. הגוף בריא, אך הנפש מוטרדת. אם נותנים לנפש את מה שהיא רוצה, על ידי זה הרע נעלם מעצמו.

ככל שאדם חכם יותר ומבין טוב יותר את העניין הזה, כך הוא בכלל לא מחכה לצימאון של הנפש שלו, אלא הוא מקדים תרופה למכה, דהיינו שותה המון מים לפני שהראש שלו מתחיל לכאוב.

ז"א אם יום אחד נפגשת עם עצמך וגילית שהנפש שלך רוצה כל מיני דברים, אתה לא חייב לחכות לכך שתרגיש רע, כדי להזין את הנפש בטוב. אתה יכול "להגדיל ראש" ולעשות הרבה טוב גם לפני שתרגיש רע. טוב יותר שתעשה תמיד קצת יותר טוב מאשר מה שאתה צריך, מאשר שתעשה פחות טוב ואז תקבל כאב ראש. כמו שרצוי שבבנק תהיה ביתרה חיובית ולא שלילית, כך רצוי מאוד שתמיד המאזן הנפשי שלך יהיה בזכות ולא בחובה.

ולמה הכוונה, מה צריך לעשות בפועל? אז אם נתבונן בעניין, נראה כי כל הפעולות שאדם עושה אותן, הוא עושה אותן או בשביל החיצוניות או בשביל הנפש והפנימיות (או שילוב). לדוגמה, אדם שאין לו ביטחון עצמי שהולך וקונה בגדים יפים, האם זה שיפר לו את הביטחון העצמי? התשובה היא שכן. אבל בכמה זה שיפר לו את הביטחון? בטיפונת! ותוך כמה זמן הוא יחזור לחוסר ביטחון? תוך מעט זמן.

לעומת זאת, אם אותו אדם שאין לו ביטחון עצמי הולך וקורא איזה משהו על איך להתחזק בביטחון עצמי / הולך לאיזה אימון אישי / סדנא של שיפור הביטחון העצמי, האם זה עזר לו? התשובה היא שכן, לפחות כמו לקנות חולצה חדשה. האם זה יעבור מהר? התשובה היא שלא. וגם אם זה יעבור מהר, זה עדיין יהיה יותר לאט מאשר הביטחון העצמי עובר אחרי שקונים בגדים חדשים. ולמה?

המשך: הדחקה! טוב או רע ? האם להדחיק או להעלים ? חלק 2.
איך לפתח ביטחון עצמי חיצוניות לחץ חרדה ביטחון עצמי מופרז נקודה חיובית לחזק ביטחון עצמי להירגע לחיות אדם חכם להיות בטוח בעצמי להעלות ביטחון עצמי האם זה טוב או רע האם להדחיק הדחקה טוב או רע טוב ורע להדחיק להעלים רע או טוב רע וטוב
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדחקה! טוב או רע? האם להדחיק או להעלים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הדחקה, בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הדחקה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
סיבות לא נכונות לענות את התשובות הנכונות איך לא להיות סטוקרית? ללכת לחדר כושר הורמון הסרוטונין הסבר פשוט פחד כללי איך נוצרים פחדים? רכישת ביטחון עצמי למה לא טוב לאהוב את עצמך? אני לא אוהב את איך שאני נראה איך אפשר לאהוב מישהו? מאושר גם בלי זוגיות האם אני מאושר? בחורה יפה ומושכת טיפול זוגי מוטה לצד אחד קבלת החלטות מתוך נפרדות איזו החלטה לקבל קודם? להתמודד עם פוביות התמודדות עם תחרות עסקית סדנאות מוטיבציה להתמיד או לעשות שינוי לפתח מוצר על חשבון הלקוח לשכנע מישהו לומר למה הילד מורד? ענישה כחינוך מתנהג מורה רוחני חרדות בתת מודע הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה אוטיזם טיפול תרופתי האם כדאי להחזיר אקסים? חברה של האקסית בלימה באמצעות הרצועות שריר השכמות קשר ישיר עם אלוהים ויכוח בין דתי לאתאיסט הארה רוחנית לילדים לזהות הארה רוחנית להיות אלוהים עצמו נכתב הספר להיות אלוהים מוטיבציה לכסף השקעות מניבות כסף משמעות החיים כמשחק מטרת החיים בימות המשיח יצירת זיכרון שלילי סביבה שלילית להרגיש רע אם אין בחירה חופשית האם באמת יש בחירה חופשית? נוח לו לאדם שנברא למה יש כאוס בעולם? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, מומחה, טיפול הוליסטי בתחום הדחקה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 23_11_2025 השעה 04:26:37 - wesi4