ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אכילת בשר ✔חוויית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 3 ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨חוויית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 3
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

חוויית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים.

אליעד: עד שלא תביני באמת למה את יושבת על כסא, את תמשיכי לחוות את הכסא כמו בית קברות. זה יהיה המשך של הקודם. אז כל החיים שלך הם ככה, זה לא רציני. את רוצה לחוות שזה אחד, שזה אין סוף, את חייבת להבין מדוע את יושבת על הכסא. תסבירי מה אמרתי עכשיו.

שאלה: אם נמאס לי מהחוויה השגרתית הזאת, אני צריכה להבין באמת מדוע אני יושבת על הכסא, או מדוע אלוהים רוצה שאשב על הכסא.

אליעד: להבין מדוע כרגע יש פה כסא ומדוע אני כרגע נמצאת עליו. זוהי שאלה בסיסית, בכלל לא מורכבת, לא צריך פיזיקה. צריך רק לרצות להבין, מדוע אני פה על הכסא. מה מצמיד אותי לכסא. אז בואי נתקדם. מה מצמיד אותך לכסא? אל תעשי לי פרצופים. את רוצה להתקדם? אז בואי נתקדם. מה גורם לכך שתשבי על הכסא? הרצון שלך בפשיטות, את יכולה לרצות לקום ואת יכולה לרצות לשבת. הרצון מצמיד אותך לכסא, אבל עכשיו אני שואל, למה הרצון מצמיד אותך לכסא? למה יש רצון? ולמה הרצון מצמיד אותך לכסא? מה מצמיד את הרצון אליך? מאיפה זה בא? מה הדבר הזה?

שאלה: האם זה רצון שלי?

אליעד: האם את שואלת אותי? הגיע הזמן שתתחילי לשאול את עצמך. בואי נזרוק את האחריות על אלוהים, נגיד שזה הרצון של אלוהים, אבל זה לא עונה על השאלה, אבל למה הוא רוצה? זה לא ענה לשאלה, אז שוב נשאל, מדוע את כרגע יושבת על כסא? אני רוצה שתשאלי, למה? עד שלא תהיה לך שאלה. עד שלא תוכלי לשאול עוד למה.

למה אני יושבת? כי אני רוצה, כי נוח לי, ולמה נוח לי? כי זה מה שאני רוצה. תשאלי למה עד שלא תהיה לך יותר שאלה. תסבירי מה הבנת. ואז אני מבטיח לך שתראי את השמש זורחת, ואפילו בלילה תראי אותה.

שאלה: שאני אשאל למה אני רוצה.

אליעד: סתם דוגמה, את עומדת במטבח ומבשלת אוכל, למה אני כרגע מערבבת את הסיר? אני חייבת להבין למה, כי אם אני אערבב את הסיר, האוכל יצא יותר טעים ולכן אני מערבבת. אבל למה אני חושבת שזה יהיה יותר טעים? כי זה מה שלמדו אותי, אז מה אם זה מה שלמדו אותך, אבל יכולתי גם לעשות הפוך? אבל אני רוצה לעשות את זה, למה את רוצה לערבב? כי אני רוצה שלבעלי יהיה טוב, אבל למה אני רוצה שלבעלי יהיה טוב? כי הוא אוהב אותי, אז מה אם הוא אוהב אותי, יכולתי לרצות אחרת? יש הרי אין סוף אפשרויות, למה דווקא זאת קיימת? מה גורם לי לערבב את הסיר? הרי יכולתי לא לערבב אותו, אז למה אני מערבבת אותו?

את רוצה לחוות את הערבוב של הסיר אחרת? כן, האם את רוצה שכאשר את מקלפת גזר תחווי את הקילוף אחרת? שתחווי שעכשיו יש פה אלוהות שמתגלה, את חייבת לשאול, למה אני עכשיו מקלפת את הגזר? כי אמרו לי שצריך לקלף את הגזר, אז מה אם אמרו לי, אני לא חייבת, אני יכולה לעשות הפוך, אז למה אני עושה את זה? כי זה מה שאני רוצה, אבל למה אני רוצה את זה? כי נראה לי שזה יהיה יותר טוב, אז מה אם זה נראה לי? אני יכולה לעשות הפוך.

אם את תחליטי שאת מוכרחה לדעת למה אני עושה את זה, חייבת להבין את זה, לא מוכנה לקבל כי אני רגילה לזה, כי זה סתם תירוצים, אז מה אם אני רגילה, אני יכולה לעשות אחרת. אם תחליטי באופן נחוש, שאת לא נותנת לעצמך מנוח, עד שאת מבינה את מה שאת עושה, את בסוף תחווי את אלוהים. ואז יתחילו לך חיים חדשים, חיים אחרים, פה, אבל את תחווי את זה אחרת.

את עכשיו מחזיקה את הידיים שלובות, למה את מחזיקה אותם כרגע ככה?

שאלה: אני יכולה להגיד שזה כוח עליון שמפעיל אותי.

אליעד: ולמה הוא מפעיל אותך ככה? אני לא אוותר לך עד שתמצאי את התשובה.

שאלה: כי בא לו.

אליעד: ולמה בא לו ככה? את חייבת להבין מה הסיבה. אני רוצה לשאול אותך שאלה, נגיד שככה בא לו, האם התשובה הזאת מספקת אותך? נגיד שכן. אם מישהו עכשיו יזרוק עליך אבן, האם זה יספק אותך שאני אגיד לך, שככה בא לאלוהים? כי אם כן, אז את לא צריכה אותי. אם כל מה שקורה את אומרת ככה אלוהים רוצה, אז אין לך יותר בעיה. אבל לא מתאים לך כל מה שהוא עושה.

שאלה: אם זה כואב.

אליעד: למשל כואב לך הראש, ואת תגידי לי שרע לך, אני אשאל למה רע לך? כי כואב לך הראש, אז אגיד לך, את יודעת למה כואב לך הראש, כי ככה לאלוהים בא. האם זה מספק ומרגיע אותך. את תגידי לאלוהים, בבקשה תעשה שלא יכאב לי הראש, והוא יגיד לך, ככה בא לי. ואז תשאלי, למה אתה גורם לכאב ראש הזה? אני רוצה להבין, נכון? אבל אלוהים רוצה שתסבלי, מה השאלה המתבקשת? למה? והוא יגיד לך, ככה, סתם התחשק לי. את תגידי, לא, לא, זה לא סתם מתחשק, אני רוצה להבין למה, נכון?

אבל אותו דבר עכשיו את צריכה לשאול, זה לא למה, כי ככה מתחשק לאלוהים, למה הוא רוצה את זה? תביני, שאם פעם אחת את תביני למה את משלבת ידיים? אז תביני למה יש פה קיר, ולמה הסינים נראים כמו סינים, ולמה הדתיים ככה, ולמה אני ככה, ולמה את ככה, אם תביני פעם אחת את הלמה הראשון, אז הכל יסתדר לך.

כי זה אותו למה, זה אותו מנגנון. האם את מבינה?

שאלה: איך אני אדע את הלמה הזה?

אליעד: אני אגלה לך, על ידי שתשאלי, אם לא תשאלי לא תדעי. אם את תחליטי, אני יעל החלטתי, החלטה נחושה, שאני רוצה להבין למה, חייבת, מוכרחה להבין למה. את חיה את החיים בלי משמעות, עוברת לידם, או עוברת בתוכם אבל לא מבינה, כמו שאתה הולך בפארק ואתה לא יודע שאתה הולך בפארק כי אתה עיוור, יש נוף וציפורים ואתה לא רואה ולא שומע, למה? כי את לא חווה את המשמעות, מה המשמעות של הכל? למה אני עושה את זה? מה זה נותן? איזה שאלה שאלנו? למה? למה אני עושה? למה אני מתאמצת? בשביל מי? בשביל מה? מה התכלית? איזו סיבה? למה? מה משמעות הדבר? מה את מבינה אותי? האם את עושה דברים במשך היום שאת רגילה?

שאלה: כן, כי אני רגילה.

אליעד: מהיום אל תעשי דברים בגלל שאת רגילה, אם זה נכון לעשות את זה, את עושה. ואם לא, אל תעשי. אל תעשי דברים בגלל שאת רגילה. ואם את עושה דברים בגלל שאת רגילה, את חייבת להבין למה את עושה אותם. מה את קוף, או רובוט? את צריכה להבין למה את עושה דברים. האם את עבד? האם אלוהים עושה משהו כי הוא רגיל? הוא עושה כי הוא רוצה, לא בגלל שהוא רגיל. זה אחד חדש, הוא כל הזמן רוצה מחדש. אני כל רגע רוצה להבין את מה שאני עושה. רגילה, זה כמו מת, מת, מת. את רוצה חיים, אז תפסיקי להגיד כי אני רגילה.

בואי נדבר על הצמחונות, למה אם אני אביא לך עכשיו דגים את לא תאכלי? כי את מאמינה במשהו. יש רק שתי אפשרויות, שהאמונה הזאת היא אמת או שקר, נכון? את חייבת לגלות את האמת, אם זה אמת או שקר, לא נמאס לך לשקר?

שאלה: לא אכפת לי מה אני אוכלת, לא מפריע לי אם אני צמחונית או לא.

אליעד: גם לי לא מפריעה שאת צמחונית, מפריע לי שאת משקרת את עצמך. שאת אומרת שזה מפריע מבחינה אנרגטית וזה לא נכון, זה מה שמפריע לי. אני יעשה לך את זה הפוך, מי שאוכל דגים זה פוגע בו מבחינה אנרגטית. אבל את משקרת כשאת אומרת את זה, את יודעת למה? כי את לא בטוחה שזה נכון.

שאלה: נכון, כי אמרו לי את זה.

אליעד: אבל גם אמרו לך שהקיר פה, כי הוא היה פה אתמול, אמרו לך הרבה דברים, גם אמרו לך שהאש רגילה לשרוף. אמרו לך שאת המשך של הקודם, השאלה היא, האם זה נכון? אמרו לך שאת יעל בגוף גשמי, אבל האם את רוצה לחוות את אלוהים? מישהו פעם אמר לך שאת אלוהים? אני הראשון שרומז לך. האם בעלך אומר לך, אלוהים היקר בואי תאכלי? לא, הוא לא מתייחס אליך כאל אלוהים. מה את משוגעת, איך את אלוהים? את בן אדם.

אין דבר כזה, אמרו לך, אז מה אם אמרו לך? זה לא אומר כלום, השאלה היא, מה האמת? האם באמת זה נכון או לא נכון? עכשיו נלך שוב לסיפור עם הדגים. למה את לא אוכלת דגים?

שאלה: כי אמרו לי.

אליעד: האם לא נמאס לך להיות עבד של אחרים, שמה שהם אומרים את עושה, אז מה אם הם אמרו, האם זה מחייב אותך? יש לך בחירה. אם יביאו לך דגים בסלט האם תאכלי?

שאלה: דגים אולי אני אוכל, כי זה קל לעיכול.

אליעד: שוב פעם את עם אולי, את לא יכולה להגיד כן או לא? אם יביאו לך עכשיו כוס מים האם תשתי? האם יש לך התנגדות? לא. אם תהיה עכשיו שריפה האם תברחי? כן, את לא אומרת אולי. אז למה שאני שואל אותך על הדגים את אומרת אולי?

שאלה: זה תלוי ברעב שלי.

אליעד: ואם תהיי רעבה תאכלי?

שאלה: יכול להיות, כי דגים זה קל לעיכול.

אליעד: ומה עם המחשבה שאומרת שזה מזיק מבחינה אנרגטית?

שאלה: זה לא נורא אם אני אוכל, מה זה יגרום לסוף העולם?

אליעד: אז פעם בכמה זמן אפשר לעשות משהו לא טוב? האם את חושבת שזה משנה הדגים האלו?

שאלה: אולי בשר כן

אליעד: אם עכשיו נביא לך מרק עוף, שאת יודעת שהרגו את החיה בצורה אכזרית, האם תאכלי או לא?

שאלה: אני לא יאכל, כי יש לי אוכל אחר.

אליעד: מה זה שונה מפרוסת לחם?

שאלה: כי הרגו את החיה.

אליעד: אני רוצה להגיד לך משהו, את רוצה לחוות אחדות, נכון? מה הפירוש של אחדות? שאין הבדל בין דבר לדבר, אם את חושבת שיש הבדל בין פרוסת לחם לבשר, אז האם את בחוויה של אחדות או נפרדות?

שאלה: נפרדות.

אליעד: את מבינה איך מתחילות הצרות. כשאת חושבת שמבחינה אנרגטית, קורה משהו מיוחד ליום שבו נולדת, זוהי חוויית נפרדות. את מלאה בנפרדות כרימון. זה שונה מזה, זה שונה מזה, את כל היום ממלאת את עצמך במחשבות של נפרדות. ואת שואלת למה אני בכלא? כי את מכניסה את עצמך לכלא, במחשבות המטופשות האלה. המחשבה שאומרת הבשר שונה מהלחם, את אכזרית על עצמך, את גורמת לעצמך לסבול בגלל המחשבה הזאת. יש לך אלפי מחשבות כאלה, שהם מכניסות אותך לכלא. זה כמו שים לי אבן על הראש, שים לי עוד אבן על הראש, ועוד אבן, ובסוף יש לך הר על הראש ואתה מת מתחת.

השחרור זה האחד, שאתה לא מוגבל, זה האוקיינוס שאתה שוחה, חופשי, זה הכל. הבאר זה המקום שאני לא יכולה, אני מוגבלת, זה כן זה לא, זה כן זה לא, הפרדה בין יש לאין, אבל למה את חווה את זה, בגלל השקרים שאת משקרת את עצמך. היכן למשל? פה בבשר, את מאמינה לשקר של עצמך. האם יש באמת הבדל בין הבשר ללחם?

שאלה: כן.

אליעד: מבחינתך יש, זה כמו שמישהו אומר, אני מבין שפה זה גן עדן אבל אני רוצה לחיות בגיהינום. מבחינת האמת האם יש הבדל או אין הבדל?

שאלה: אין הבדל.

אליעד: אז את עדיין צמחונית?

שאלה: אני צמחונית כי אני חושבת שלבריאות שלי זה יזיק.

אליעד: אז את לא צמחונית, את לא אוכלת את זה כי זה לא בריא לך. אני למשל לא שותה אלכוהול, אז האם זה אומר שאני נגד אלכוהול? אני לא רוצה לשתות סוג מסוים, זה לא אומר שאני נגד אלכוהול, לי לא בא הטעם הזה. אני לא אוהב לשתות פרי מסוים, אז האם אני נגד הפרי הזה?

עכשיו אני אשאל עוד פעם, אבל תהיי אמיתית עם עצמך, האם את חווה את הלחם והבשר כשני מאכלים זהים, שההבדל היחיד ביניהם שזה מתעכל מהר והשני פחות? תהיי אמיתית עם עצמך, האם את באמת בהשתוות? עלי את לא יכולה לעבוד. על עצמך תנסי לא לעבוד.

שאלה: כן.

אליעד: מה כן, האם מבחינתך סיימת את פרשת הצמחונות?

שאלה: כן, אני יכולה לאכול בשר.

אליעד: מאה אחוז?

שאלה: אני אולי לא יאכל, כי אני לא רגילה, בגלל הבריאות.

אליעד: ומה עם כל המחשבות שהיו לך קודם? אולי גם יש בהם משהו?

שאלה: היה מורה אחד שאכל בשר כדי שהתלמידים שלו יצאו מהדעות והרעיונות של הצמחונות.

אליעד: ואולי הוא טועה, וכולם טועים והצמחונים צודקים?

שאלה: אולי, אבל זה לא משנה לי.

אליעד: אל תגידי אולי, האם את רוצה להגיע לחוויה של אלוהים, של מוחלטות? אם הייתי שואל את אלוהים, האם אפשר לאכול בשר? מה הוא היה עונה לי? האם היה לו ספק בתשובה? לא. אין כאן עניין של ספקות. עכשיו אני אשאל אותך שוב, אם אני אביא לך בשר, האם תאכלי? נגיד שיהיה בריא לך.

שאלה: כן.

אליעד: סגור לך הנושא? כן. עכשיו אני שואל, האם את בטוחה שזה בסדר לאכול בשר, או שאולי הצמחונים שאומרים שזה אכזריות, כן צודקים? ואת לא יודעת שהם צודקים. האם את בטוחה שזה אחד? את מקודם אמרת שהבשר שונה בעיני מהלחם בחוויה. זה אני חווה כאכזרי וזה לא כאכזרי, נכון? עכשיו את אומרת, זה אחד. עכשיו אני שואל שוב, האם את בטוחה שזה אחד, או שאת לא בטוחה שזה נפרד ולכן אומרת שזה אחד? את מבינה מה ההמשך של זה, האם את בטוחה שאת אחד עם אלוהים? או רק בא נגיד שאני אחד עם אלוהים? אין פה זיגזוגים, האם זה באמת בסדר לאכול בשר?

שאלה: כן

אליעד: איך את בטוחה, מה אם כל הטיעונים שלהם?

שאלה: אז מה, זה אומר ככה, וזה אומר ככה, ועובדה שאנשים אוכלים בשר והם חיים.

אליעד: אבל מי אמר שזה טוב?

שאלה: לא יודעת.

אליעד: האם את מבינה למה את סובלת? האם את יודעת מה הוא אלוהים? אלוהים הוא ההפך של הלא יודעת. אצל אלוהים לא תשמעי, אני לא יודע. אלוהים הוא השורש של הכל. מה הבנת?

שאלה: שלא יודעת, זה לא תשובה.

אליעד: זוהי תשובה, אבל תשובה של עבדים. את רוצה להישאר עבד, תמשיכי להגיד שאת לא יודעת. נמאס לך, את רוצה לדעת את אלוהים, אל תגידי לא יודעת, תתחילי לברר. קחי נושא אחד ותבדקי אותו, מה היא האמת? האם אפשר להיות צמחוני או אי אפשר להיות צמחוני?

שאלה: איך שאתה רוצה.

אליעד: אבל מה האמת? או שזה אכזרי ולא טוב, או שזה לא משנה. אם הייתי שואל את אלוהים הוא היה נותן תשובה, כן או לא.

שאלה: אבל הוא הכל, כך שאפשר גם ככה, וגם ככה וגם ככה.

אליעד: אז איך נדע. אלוהים לא כולל את הכל. אלוהים זה אמת אחת, מוחלטות.

שאלה: אבל יש כאלה וגם כאלה.

אליעד: אבל הם לא אלוהים, הם בני אדם בספקות. אין להם חוויה של מוחלטות. הצמחונים לא בטוחים שזה טוב, הם אומרים, נראה לנו שעדיף לא לאכול, והאחרים אומרים, שנראה להם שכדאי להם לאכול. האם מישהו בטוח שהוא צודק? אף אחד לא בטוח שהוא צודק. אבל אני רוצה שאת תהיי בטוחה במשהו אחד, יש משהו שאת בטוחה בו? בואי ניקח את הדוגמה של הבשר. אני מנסה להגיע לחוויה של האלוהים, אלוהים לא אומר, אני לא יודע, אלוהים בטוח בדברים. אלוהים גם לא פועל מתוך הרגלים. הוא בוחר, יש לו בחירה. תנסי לצאת מההרגלים, אני פועלת כי אני רגילה, אני פועלת כי אמרו לי, כי מורה רוחני אמר, אז מה אם אמר? זאת לא חשיבה של אלוהים, זוהי חשיבה של משוגעים. מה את מבינה?

שאלה: אני צריכה..

אליעד: את לא צריכה, אם את רוצה להישאר בגיהינום עוד קצת, ולבוא לבלבל את המוח שוב פעם, זה גם בסדר. אבל אם נמאס לך, תחליטי, אני רוצה להגיע לחוויה אחרת. אני רוצה לחוות שאני אלוהים, שאני יודעת, אני בטוחה, מה הבנת?

שאלה: אני לא יודעת איך?

אליעד: התחלת עם הלא יודעת איך? מה הסברתי לך? איך? בא לך לשנוא מישהו או לאהוב מישהו?

שאלה: לאהוב.

אליעד: את מבינה שאם את אוהבת משהו מאוד, אז את שונאת את ההפך שלו, נכון? מעכשיו את צריכה לאהוב את הוודאות, ולשנוא את הספקות. לאהוב את הבטוח ולשנוא את כנראה, אולי, ככה, אני לא יודעת. לשנוא את זה בדם, שאת תשנאי את התחושה הזאת. אם תשנאי את התחושה של המוגבלות באמת, את תהפכי להיות אלוהים. אם תשנאי את הלא יודעת, את תדעי בסוף. עכשיו את יכולה להגיד הפוך. אם את תאהבי את היודעת ותשנאי את הלא יודעת, אז אני ידע, זה אותו הדבר. להגיד לשנוא את הלא יודעת זה לאהוב את היודעת. מה הבנת?

שאלה: שאני צריכה לשנוא את הספקות שלי, ואת הלא יודעת והמסכנות הזאת.

אליעד: את התירוצים האלה. לא נמאס לך לתרץ לעצמך מה אני יעשה תכלס?

שאלה: נמאס, נמאס, אבל אני לא רואה מילוט.

אליעד: שוב את לא רואה מילוט, אני מסביר לך איך בדברים קטנים. אל תעיזי להגיד לעצמך דבר שאת לא בטוחה בו, שאת בטוחה בו.

שאלה: עכשיו אמרתי, שאני לא יודעת איך.

אליעד: כי זה שקר, אפילו נתתי לך דוגמאות, כשאת אומרת אני לא יודעת איך, זה שקר, כי את יודעת חלקי. תסבירי.

שאלה: אני יודעת חלקית, אני שמעתי הרבה דברים ואני יכולה לעשות את זה.

אליעד: ואת לא עושה את זה. יש אוקיינוס ואני רוצה אוקיינוס.

שאלה: אני רוצה שייקחו אותי.

אליעד: אז אני מביא לך את המשוטים. זה לא מורכב.

שאלה: המשוטים גדולים ואני כזאת קטנה.

אליעד: את אלוהים שנמצאת בתוך גוף גשמי, ואת יכולה לעשות הכל. שלמדת את המקצוע שלך, פעם אחת למדת אותו וזהו, נכון? אותו דבר פה, פעם אחת תתחילי לחשוב בהיגיון, ואז תמיד המוח שלך יחשוב נורמאלי.

שאלה: זה לא דורש מוח מיומן?

אליעד: כשאת יושבת על כיסא, ולשאול למה אני יושבת על כיסא? בשביל זה צריך מוח מיומן כל כך? זה נראה לך שרק מדעני חלל יכולים להבין מדוע הם יושבים על כיסא? גם מדעני חלל לא יודעים מדוע הם יושבים על כיסא. הם יגידו כי זה מה שאני רוצה, אבל זה לא ענה לשאלה. ופסיכים אחרים יגידו לך, כי זה מה שאלוהים רוצה. זה גם לא ענה, ולמה אלוהים רוצה את זה? זה לא קשור למדעני חלל, אני גם לא מדען חלל.

זוהי שאלה בסיסית, כאשר את יורדת במדרגות, תשאלי, למה אני עכשיו יורדת במדרגות? למה? מאיזו סיבה יש פה מדרגות? כשאת מערבבת, תשאלי למה אני מערבבת? כשאת חותכת, למה אני חותכת? הולכת בבית, למה אני הולכת? לא מעניין אותך למה את עושה דברים? אולי תגלי במקרה ובטעות שאת בכלל אלוהים. אני אומר לך שזה מה שתגלי. בסוף תגלי משהו שהוא יותר טוב מאלוהים אפילו, תגלי שהכל אחד, וזה הרבה יותר טוב להיות אלוהים. מה הבנת?

שאלה: שכול פעולה שאני עושה, לשאול למה אני עושה את זה.

אליעד: אבל את חייבת לרצות לדעת את התשובה. את רוצה לצאת מעצמך, את רוצה להסתכל פעם אחת באמת מבחוץ? אז באמת תשאלי, ואז תראי שאת מבחוץ עושה את זה בכלל. מה הבנת?

שאלה: שאני צריכה לשאול את השאלה, אבל כל כך לרצות את התשובה שאז אני אחווה את האמת.

אליעד: מה תחווי?

שאלה: מה שאחווה, אני לא יודעת.

אליעד: יפה, יפה, רוצה לתת מילות סיכום.

שאלה: יש לי עבודה. אתה אומר שאין כאן מאמץ.

אליעד: זה לא קשה, האם זה קשה בשקרים הקטנים להגיד במקום לא הבנתי כלום, להגיד הבנתי חלקית.

שאלה: כל החיים שלי, אני מרחתי אותם, לא נכנסתי לעומק.

אליעד: מה את עושה עכשיו? את שוב מתעתעת בעצמך. זה לא משנה מה היה אתמול.

שאלה: אבל צריך כוחות אדירים כדי להיכנס פנימה.

אליעד: תקשיבי, זה לא קשה כל כך, אתה אומרת אני לא רגילה לחשוב בצורה הזאת. אבל את גם לא רגילה להינות בחיים מחוויית התחדשות. אבל את מורדת בזה. את צריכה למרוד. להיות חצופה. להגיד המציאות רוצה שאני ארגיש כמו בית קברות, אני בוחרת חיים חדשים. אז מה אם אני ככה כל החיים? אני רוצה התחדשות. מה הבנת?

שאלה: למרות שאולי אני מרגישה שזה קשה, אני יכולה לעשות את זה ולהאמין בעצמי.

אליעד: אמרתי לך להאמין בעצמך? לא. כשאת מוסיפה תוספות, אחר כך את שואלת למה זה לא עבד לי? כי לא אמרו לך להוסיף כורכום. אבל את אומרת בוא נוסיף עוד דברים, ואז יצא לך מישמש, אבל לא אמרו לך להוסיף את זה. אל תוסיפי מה שלא בקשו. אמרתי לך תנסי, לא אמרתי לך להאמין בעצמך. תעשי בלי להאמין.

שאלה: אבל אני צריכה לרצות חזק.

אליעד: אבל אמרת שאת רוצה את האוקיינוס. עכשיו, מצד האמת הכל קשה, כי בכל מאמץ יש קושי. כל מה שאמרתי לך לעשות קשה, כי צריך לעשות את זה. אבל אשאל שאלה אחרת, האם זה כל כך קשה להיות כנה עם עצמך? כששואלים אותך שאלה, לענות על מה ששאלו אותך. או למשל ששאלתי אותך, למה את צמחונית לא נתת תשובה נכונה, האם זה כל כך קשה לתת תשובה נכונה?

שאלה: עובדה שקשה.

אליעד: מה בקשו ממך לעשות, לצום צומות תעניות.

שאלה: יותר קל לצום מאשר להיות כל הזמן מודעת.

אליעד: למה עכשיו שקרת? כי אמרת, להיות כל הזמן מודעת. האם אמרתי לך שאת צריכה להיות כל הזמן מודעת? לא, בדברים קטנים. האם זה קשה להיות טיפה יותר אמיתית? לא. זה קצת קשה, כי אני צריכה להיות טיפה יותר אמיתית. תשאלי את עצמך היכן אני לא כנה עם עצמי מספיק? איפה אני מרגישה משהו ומדחיקה אותו? איפה יש לך רגש מודחק? את מרגישה משהו ואומרת שאת מרגישה אחרת.

שאלה: אני כל הזמן שואלת את עצמי, ולא מגלה תשובה.

אליעד: כל הזמן שואלת את עצמי? ראית? ראית? מה ראית? זה נראה לך דבר קטן, זה לא שיום ולילה את שואלת ולא מוצאת, את שואלת מידי פעם. כל הזמן שאמרת, זה מידי פעם. אדם מידי פעם בא לעבודה ואומר למה לא הרווחתי משכורת? איך הוא בא? מידי פעם. אבל הוא אומר, אני כל הזמן מחפש ולא מוצא, מה כל הזמן?

אז בקשר לנושא הרגשות, אני טוען שאת מרגישה כרגע שאת אלוהים, ואת מתכחשת לרגש הזה, כי את רוצה להרגיש רע. את כרגע מרגישה שאת אלוהים, את מדחיקה את הרגש הזה, כי את רוצה להרגיש רע. אני מסיבות מסוימות לא רוצה להרגיש רע ולכן לא מדחיק את זה שאני אלוהים. עכשיו, את כבר מרגישה את זה, אבל את מדחיקה רגשות. אני טוען שאם את תפסיקי להדחיק רגשות את תדעי שאת אלוהים. תסבירי מה הבנת.

שאלה: שאני כרגע אלוהים ואני מדחיקה את זה, ומרגישה שאני לא אלוהים.

אליעד: את אמרת שאת כרגע אלוהים, אבל אני הוספתי עוד דבר, שאת גם מרגישה את זה, ואת מדחיקה את זה כי את רוצה להרגיש רע. אני יודע שאת לא מאמינה על עצמך שאת רוצה להרגיש רע. את אומרת מה אני כאלוהים רוצה להרגיש רע? מה ההיגיון? מה אני כל כך טיפשה? הנה עובדה, בסוף תגלי למה זה ככה. מה שאני אומר הוא שאל תדחיקי רגשות. את מרגישה משהו, מה אני באמת מרגישה? האם אני לא רוצה לאכול את זה, כי זה באמת לא בריא, או שאולי אני לא רגילה, או שזה לא טעים? למה את לא רוצה לאכול את זה? אל תדחיקי רגשות. תתחילי להיות כנה עם עצמך, אמיתית עם עצמך.

שאלה: איפה יש רגשות באוכל?

אליעד: כששאלתי אותך למה את לא אוכלת בשר? את הדחקת את הרגשות שלך, ואמרת שזה לא בריא, אבל זה לא רק בגלל שזה לא בריא, יש עוד סיבות. אמרת אחר כך שמבחינה רוחנית את לא רוצה לאכול, אבל לא אמרת את זה בהתחלה. היה לך רגש שאמר שמבחינה רוחנית לא טוב לאכול בשר, ואת הדחקת אותו בהתחלה ואמרת שזה לא בגלל זה אלא בגלל שזה לא בריא. את צריכה להיות שקופה עם עצמך. אם את לא אוכלת בשר כי זה 20 אחוז בגלל שזה אנרגטי ו - 80 אחוז בגלל שזה לא בריא, אז תגידי כך. ואל תגידי שאת לא אוכלת בגלל שזה לא בריא, זאת לא כל האמת. את צריכה להיות שקופה עם עצמך. הכוונה למחשבות שלך ולשיקולים שלך. אל תדחיקי את המחשבות והשיקולים שלך.

כשאת מסתכלת על מישהו, ואת לא מרוצה ממנו, אל תגידי אני מרוצה ממנו. תגידי אני מרוצה ממנו בזה ולא מרוצה ממנו בהוא.

שאלה: מי זה אני בכלל שמרוצה?

אליעד: את רוצה לדעת מי זה אני, תתחילי לא לשקר את עצמך בדברים הקטנים. בסוף תביני שאת זה אלוהים. אם את לא מרוצה ממשהו, ואת אומרת אני מאה אחוז מרוצה ממנו, ואת משקרת בשקר כל כך גס, איך את מצפה לראות אחר כך שזה אלוהים.

שאלה: למה שאני לא אהיה מרוצה ממשהו? הרי זה

אליעד: אמרתי שאת לא מרוצה ממשהו? אמרתי בהנחה, אני אגלה לך סוד, את לא מרוצה משום דבר. אפילו שאת אומרת שאת מרוצה, אבל את גם לא מרוצה. כל דבר בעולם אפשר למצוא בו טוב ואפשר למצוא בו רע. מה שאומר, שכול דבר בעולם את מרוצה ממנו בצורה כל שהיא וגם לא מרוצה ממנו בצורה אחרת. למשל כשאת משקרת ואומרת שיש לך הרמוניה, כאילו מסתכלת רק על החצי כוס המלאה, כי שטפו לך את המוח מספיק זמן שאת רואה רק את החצי הכוס המלאה, אז את משקרת את עצמך, ואז את נשארת בבאר. המלך, אם הוא משקר את עצמו, שטוב לו בכלא, אז הוא נשאר בכלא.

עכשיו מה אני אומר, אני לא אומר שתגידי שרע לך, תגידי מה האמת, תסתכלי על כל התמונה, גם על היתרונות וגם על החסרונות.

שאלה: או קי, אני רואה אותם אבל זה לא מפריע לי.

אליעד: בסדר, אבל תהיי מודעת לזה. אני לא אומר שזה צריך להפריע לך. כל מה שאני טוען שתתחילי לבטא את עצמך. מה אני באמת חושבת? מה אני באמת רוצה? לא מה אני רגילה, לא בגלל מה שאמרו, אני עושה כי כך הרגילו אותי, את לא מבטאת את עצמך, את חיה חיים של מישהו אחר, זה לא את, כאילו אין לך שום משמעות.

בואי נסכם. הרעיון זה להיצמד לרעיון של ה"למה", ההתבוננות למה אני עושה, למה אני רוצה, מה באמת מניע אותי, מה באמת אני חושבת, מה באמת קורה כאן, לשאול למה אני עושה, מה קורה, למה זה ככה? ואם תעשי את זה חזק, ואל תגידי לי שאת כל הזמן שואלת ולא מוצאת תשובה. אם למשל כואבת לך הבטן ואת ממש צמאה, את תשאלי באמת איפה המים, את באמת שואלת.

את באמת שואלת למה אני עושה את זה? האם את חווה את זה ככה באמת? לא, את שואלת כלאחר יד, והולכת לאכול צהרים. באמת תשאלי, כמו אדם שצמא במדבר, ששואל באמת איפה יש מים. שהוא באמת רוצה לשתות מים. תשאלי באמת למה אני עושה. כאשר תשאלי את זה, אז כל השקרים יזרקו לפח, כל השקרים ייעלמו לך בדרך, ואז תראי שזה בכלל הכל אחד. ואז תביני למה אני מתכוון שאני אומר שהכל אחד. תביני שאין שאלה בכלל. ואז יהיה לך טוב. הבנו?
אותו הדבר הכוס המלאה משכורת לדעת את אלוהים להסתכל גהינום מה אני באמת רוצה תחושה של התחדשות מה השאלה דת ידע אכילת בשר אלוהות אלוהים דברים קורים הרגל הרגלים הרגשה של מציאות התחדשות חוויית המציאות טבעונות לאכול בשר להיות אלוהים למה דברים קורים לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות מציאות צמחונות צמחונים קרניבורים שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי חוויה שינוי רגש שינוי רגשות שינוי תחושה שינויים תחושה של מציאות
תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר, נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות, בעד צמחונות
... נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר, נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות, בעד צמחונות מדוע תרופות נגד חרדה ודיכאון אינן פתרון אמיתי ... והתינוק אחראי למצבו באופן מוחלט מרגע שיש לו רצון, גם אם אין לו יכולת פיזית לשנות את המצב. מה הטעות של גארי יורופסקי בטענתו נגד אכילת בשר? אליעד מתייחס להרצאות של גארי יורופסקי, פעיל מוכר נגד אכילת בשר, ואומר שטענותיו אינן מוחלטות. גארי טוען שאכילת בשר היא פעולה לא טבעית לאדם משום שהגוף שלו אינו מותאם ... הוא תמיד כזה שנעשה תוך כדי התרחשות הבעיה ולא אחרי שהבעיה כבר חלפה. האם תרופות נגד חרדה עובדות? האם תינוק חסר אונים? האם אכילת בשר טבעית לאדם? מה הטעות של גארי יורופסקי? איך לפתור ...
גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 1
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח ... השכנוע והרטוריקה שבהן השתמש ומשתמש גארי יורופסקי בהרצאה שלו, שכלפי חוץ נראה שהיא נועדה לקדם את עניין הצמחונות בעולם. ואציג כאן הפרכה של גארי יורופסקי, על ידי זה שאציג אי דיוקים של גארי יורופסקי ועוד כל מיני כשלים לוגיים ושגיאות מחשבתיות של גארי יורופסקי. ועל הדרך כמובן שיתבארו גם טיעונים בעד ונגד אכילת בשר ובעד ונגד אכילת צמחונות. ואדגים ואראה גם כאן, כיצד צריך לדעת להטיל ספק ולדעת לשאול את השאלות הנכונות, ולא לקבל כאמת מוחלטת, גם לא דברים שלפעמים נשמעים ככאלה... ואראה ואסביר ... של גארי יורופסקי? ומה באמת עומד מאחורי ההרצאה הטובה בעולם וכל שאר הכינויים שניתנו להרצאה הזאת ולרעיון הצמחונות והטבעונות באופן כללי. הציטוטים של ומתוך ההרצאה של גארי יורופסקי שלהלן, הם עפ התרגום לעברית של ההרצאה שלו, כפי שפורסמה באינטרנט. אבהיר, כי חלק מההערות שנכתבו ... בצורה אובייקטיבית, כגון לדוגמה: בא נבדוק האם זה טוב או רע ובא נראה מה האמת האם באמת כדאי צריך אסור וכיוב, לאכול בשר. אלא הוא קודם כל מספר לך שיש קורבנות נשכחים... ומיד השומע מגלה אמפתיה. ואז הוא אומר לך, שמדובר על בעלי החיים. אך האם זאת האמת? לא בהכרח... וההתמכרות ... בגלל שהם מאתגרים את האמונות של האדם? אני לא כאן כדי להיות האויב שלכם - אולי כן? אולי אתה שונא את אלו שאוכלים בשר והיית מוכן לפגוע בהם כמו כל אויב אחר שלהם? ולמה אתה צריך להקדים הקדמה כזאת? האם באמת אתה בכלל לא האוייב של אלו שחושבים אחרת ממך? הדעות שתשמעו היום לא ... טיפשיים, אלא שפשוט זה לא בהכרח הדעות שאתם מכירים. אני לא מנסה להרחיק אתכם מהדת שלכם - אין דת שמכריחה אכילת בשר אולי לא מכריחה, אך האם אין דת שמעודדת אכילת בשר? האם אין דת שמקבלת כלגיטימי לגמרי את העניין של אכילת בשר? האם לחשוב שהדת שמקבלת כלגיטימי ואפילו מעודדת לפעמים אכילת בשר, האם לחשוב שהיא מעודדת לבצע משהו לא מוסרי... האם זה לא נקרא להרחיק את האדם מהדת שלו? כלל הזהב אומר: אל תעשה לאחרים מה שלא היית עושה לעצמך. בעלי חיים ... כוכבית שאומרת שזה מותר? + ברמה המעשית, החוק של לא תרצח, כן יש לידו לפניו ואחריו הרבה מאוד כוכביות שמתארות אכילת בשר של חיה כדבר מאוד טבעי ולגיטימי. כך שנכון שאין כוכבית ממש ליד הלא תרצח שמסבירה שמותר לאכול בשר, אבל יש הרבה מקומות ליד החוק הזה, שמדברות על אכילת בשר כעל דבר לגיטימי. אתם יכולים לשמור את החברים, הדעות הפוליטיות והפטריוטיזם שלכם, עדיין לראות את תוכניות הטלוויזיה האהובות עליכם ולהקשיב למוזיקה האהובה עליכם, אפילו אם זה טד נוגנט. זאת כמובן לא האמת, כפי שניתן לראות בפועל. כי חלק מהצמחונים, הופכים להיות אוייבים של אלו שלא מסכימים איתם וחלקם כבר לא באמת יכול להמשיך לחיות את החיים כמו קודם לכן. בדיוק כמו שאדם שיגלה שהסביבה שלו פוגעת ...
צמחונות, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מודעות רוחנית, אכזריות או רחמנות, טוב או רע, האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? חיים טובים או רעים, אכילת בשר, שלמות רוחנית, חיפוש האמת
צמחונות, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מודעות רוחנית, אכזריות או רחמנות, טוב או רע, האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? חיים טובים או רעים, אכילת בשר, שלמות רוחנית, חיפוש האמת
צמחונות, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מודעות רוחנית, אכזריות או רחמנות, טוב או רע, האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? חיים טובים או רעים, אכילת בשר, שלמות רוחנית, חיפוש האמת מהם העקרונות שמנחים את אליעד כהן בהשקפת עולמו על אכילת בשר וצמחונות? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלות יסוד על טוב ורע, אכילת בשר, וצמחונות, ובוחן את הקונפליקטים הפנימיים שמובילים להתלבטויות בנושא. הוא מציע כי הקונפליקט המרכזי אינו נוגע רק לצמחונות או לאכילת בשר, אלא לעיתים יש כאן שאלות עמוקות יותר בנוגע לאמת ולמציאות. אליעד מדבר על ההתמודדות עם תחושות של אכזריות ורחמנות, ומחפש להבין מהו מקור ההבדלים בתפיסת עולם בין אנשים שנראים כבעלי ... טוב ורע, ואף מבצעים מניפולציות על עצמם כדי להימנע מהתמודדות עם האמת כפי שהיא. בהתייחסותו לנושא של אכילת בשר, אליעד מציין כי הוויכוחים הפנימיים על נושא זה אינם קשורים בהכרח לרחמנות על בעלי חיים, אלא קשורים במשהו הרבה יותר עמוק שקשור לדרך בה אנו תופסים את המציאות. הוא מציין שיכולת ... ורע, אלא מתוך ראייה רחבה יותר, אנו יכולים להתמודד עם שאלות מוסריות בצורה בהירה יותר. האם יש קשר בין צמחונות לרחמנות? כחלק מהדיון על צמחונות, אליעד מעלה את השאלה האם אכילת בשר או הימנעות מאכילתו נובעת מרחמנות אמיתית או שמא מדובר בהבניות תרבותיות שגורמות לאנשים להימנע מלקבל את האמת על אכילת בשר. הוא מציין כי לא תמיד זה נכון להניח שמי שאוכל בשר הוא בהכרח אכזרי, וכי ישנן תפיסות אחרות שמחייבות את האדם להתמודד עם האמת המורכבת של הסבל שבמציאות. הוא מציע כי גם אם אנו חושבים ... שאנו בורחים מהתמודדות עם התודעה הפנימית שלנו שמאשרת את קיומם של הכאב והסבל כ מהמציאות. האם אפשר להיות צמחוני ולחיות לפי האמת? אליעד טוען כי ניתן לחיות על פי עקרונות צמחוניים אך לא תמיד קל לחוות את הדברים בצורה האמיתית. הוא מציע כי אדם יכול לחיות כצמחוני אך לא בהכרח לחשוב כמו צמחוני. כאן, הוא מדגיש את החשיבות של חיפוש אחר האמת. כאשר אדם מחפש את האמת, הוא צריך להיות מוכן לקבל את כל צדדי המציאות, גם את אלו שיכולים להיות לא נוחים לו. לשם כך, הוא מציע, עלינו ... שנראה כטוב או רע באמת נושא את הטוב או הרע כפי שאנו תופסים אותם. מהי הדרך להבין את מהות הוויכוח על הצמחונות? אליעד מסביר כי לא מדובר בוויכוח על הצמחונות עצמה אלא על הדרך בה כל אחד תופס את המציאות ואת המהות של כל פעולה. השיחה נוגעת בשאלות על טוב ורע, ובסופו של דבר אליעד מזכיר כי כל הוויכוח הזה אינו מהותי כל כך אם אנו לא מבינים ... של חיפוש אחר טוב ורע, אלא דרך של הבנת המהות של כל דבר על פי מהותו הפנימית. האם מציאות טובה או רעה? צמחונות ורחמנות האם יש אמת אחת במציאות? האם אפשר לחיות לפי האמת? הבנת טוב ורע מהות הוויכוח על צמחונות האם אכילת בשר היא אכזריות? ...
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות , הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות מה הבעיה באכילת בשר ומה הקשר שלה לדרך הרוחנית של אליעד כהן? ההרצאה עוסקת במגוון נושאים שקשורים לתפיסות רוחניות ומוסריות בנוגע לאכילת בשר, צמחונות, טבעונות, פגיעות פרטיות ועוד. במהלך השיחה, אליעד כהן משתף את התפיסה האישית שלו, ומדבר על הכוונה מאחורי פעולותיו, ללא קשר למה שצופים או מאזינים עשויים להבין מהם. אליעד מסביר את חשיבות הבחירה האישית, וכיצד הוא מבקש לפרק את המחויבות המובלעת לעקרונות מסוימים, כמו אי אכילת בשר או חיים צמחוניים. הוא מציין כי לא מדובר במסר מוסרי או חינוכי, אלא בהזדמנות לבדוק את הסיבות שמאחורי הפעולות שלנו, האם הן באמת נובעות מתוך אידיאולוגיה או מתוך פחד, ושאלת בחירה האישית. מבחינתו, כל פעולה שמבוססת על סיבה מסוימת מצמצמת את החופש לבחור, וזהו דבר שמגביל את האדם ומעוות את חווייתו. מה הסיבות שמובילות אנשים לבחור באורח חיים צמחוני או טבעוני? אליעד מציין שלאנשים יש סיבות רבות לכך שהם בוחרים שלא לאכול בשר, אך לא תמיד יש לכך קשר עם אידיאולוגיה או תפיסה מוסרית. חלק מהאנשים בוחרים בכך מתוך רצון לעזור לבעלי החיים, ויש כאלה שמרגישים שהמעשה הזה הופך אותם לאנשים טובים. עם ... הוא לא האם אתה אוכל בשר או לא, אלא איך אתה תופס את עצמך ואת הפעולות שאתה עושה. מה הקשר בין אוכל למוסריות ואידיאולוגיה? השיחה חושפת את הקשר שבין הפעולה של אכילת בשר לבין האידיאולוגיה שמובילה אליה. אליעד טוען כי לא מדובר בבעיה מוסרית או מוסריות טהורה - אם אתה בוחר לא לאכול בשר, יש סיבה מאחורי זה, ואם אתה בוחר לאכול בשר, גם יש סיבה מאחורי זה. הוא מציין כי כל פעולה שמבוססת על סיבה היא פעולה שמצמצמת את החופש שלך, ולכן לא נכון להימנע מדברים רק כי הם נתפסים כרעים מבחינה אידיאולוגית או מוסרית. אם מישהו בוחר לא לאכול בשר כי הוא מרחם על בעלי החיים, זו החלטה לגיטימית, אבל על האדם לשאול את עצמו למה הוא חושב שהוא טוב יותר מאחרים רק בגלל שהוא לא אוכל בשר. האם יש אידיאולוגיה מאחורי אכילת בשר או צמחונות? לאליעד כהן אין אידיאולוגיה ספציפית שמניעה את הדיון על אכילת בשר. הוא מתאר את הבחירה לאכול בשר כאפשרות אישית, אשר לא בהכרח קשורה לאידיאולוגיה רוחנית או מוסרית. הוא מציין כי כשאדם אוחז בעמדה מוסרית או אידיאולוגית, הוא בעצם סוג של עבד לרגשותיו ולסיבותיו, ולכן ... בגלל אידיאולוגיות. כל פעולה היא הזדמנות לבדוק האם אתה פועל מתוך חובה או מתוך רצון חופשי ואותנטי. המטרה היא לשאול את עצמך שאלות עמוקות יותר על מניעיך ותודעתך. צמחונות וטבעונות רוחניות והבחירה החופשית הסיבות לאכילת בשר האם אכילת בשר נחשבת לרעה? ההבנה העצמית והמעשים המוסריים השפעת אידיאולוגיה על בחירות אישיות ...
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר, קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר, קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם האם בריאות היא סיבה אמיתית להיות צמחוני? אחת השאלות המרכזיות בדיון על צמחונות היא האם באמת ניתן להצדיק אותה משיקולי בריאות. אליעד מסביר באופן מפורט שאם אדם בוחר להיות צמחוני רק מתוך שיקולי בריאות, הרי שזוהי החלטה לא הגיונית. הסיבה היא שאין שום דבר אבסולוטי בבריאות שאומר ... היא בריאות, הפתרון ההגיוני הוא לא להימנע מבשר לחלוטין אלא לאכול אותו במינונים ובצורות מסוימות המתאימות לבריאות. לכן אדם שטוען שהוא צמחוני מטעמי בריאות בלבד אינו בהכרח מודע או מבין לגמרי את ההיגיון של ההחלטה שלו. האם צמחונות באמת קשורה לתנאי הגידול של בעלי החיים? נושא נוסף שעולה בהרצאה הוא התנאים שבהם מגדלים את בעלי החיים. אליעד מדגיש שמי שבוחר בצמחונות בגלל אכזריות כלפי בעלי חיים צריך להפריד בין אכילת הבשר עצמה לבין התנאים בהם מגדלים את החיות. אם הטענה נגד אכילת בשר קשורה רק לתנאים הקשים בגידול החיות, אז הפתרון המתבקש הוא לא להפסיק לחלוטין לאכול בשר, אלא לדרוש תנאי גידול טובים יותר. מי שמפסיק לחלוטין לאכול בשר לא יכול לטעון שזה בגלל התנאים, כי אם התנאים היו משתפרים הוא היה יכול להמשיך לאכול בשר. לכן אליעד מדגיש שהסיבה לצמחונות אינה קשורה באמת לתנאי הגידול, אלא למשהו עמוק יותר כמו רגשות הזדהות או תחושת אשמה. האם יש באמת ... נוטים להימנע מקניבליזם גם בגלל הזדהות, כלומר, לא היינו רוצים שיאכלו אותנו, ולכן אנחנו מזדהים עם הסבל של האדם האחר. מה ההיגיון באכילת בשר לפי התבוננות בטבע? אליעד מציע נקודת מבט נוספת, שאם האדם לא יודע מה עליו לעשות - האם להיות צמחוני או לא - הוא יכול לבדוק מה קורה בטבע. בטבע, בעלי חיים אוכלים אחד את השני לצורך הישרדות, לא מתוך אכזריות לשמה. מכאן שההיגיון באכילת בשר יכול להיות מוצדק אם זה נעשה לצורך קיום הישרדותי, ולא למטרות אחרות של עינוג עצמי בלבד. הוא מחדד שהאדם בטבעו לא בנוי רק לדברים מסוימים, אבל הוא מסוגל להסתגל לדברים רבים כמו טיסה במטוסים, ולכן הטענה שהאדם לא בנוי לאכול בשר אינה נכונה. האם אדם שאינו מבין את סיבותיו לצמחונות עלול לטעות בדברים נוספים? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת בהרצאה: אדם שלא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי הבחירה שלו להיות צמחוני, ככל הנראה לא מבין את עצמו גם בתחומים אחרים בחיים. לדבריו, צמחונות ללא מודעות מלאה לסיבות שעומדות מאחוריה, היא סימפטום לבעיה רחבה יותר של חוסר הבנה והיגיון, שיכול להשפיע גם על תחומים אחרים בחיים. כלומר, הבעיה אינה בעצם הצמחונות, אלא בכך שהאדם חי בתחושה או רגש ללא הבנה מלאה של הסיבות האמיתיות שמניעות אותו, מה שמוביל לטעויות גם בתחומים אחרים. מה הקשר בין אכילת בשר ליחסי מסחר ומלחמות בין בני אדם? לבסוף, אליעד משווה בין הציד בטבע לבין יחסים בין בני אדם במסחר או ... מהשני. ההבדל הוא רק ברמת ההסכמה ובצורה שבה זה נעשה. האדם אינו יכול להתנתק לחלוטין ממעגל זה, ולכן אין כאן הבדל מוסרי משמעותי בין אכילת בשר לבין כל אינטראקציה אחרת שיש בה ניצול משאבים או אנשים אחרים. למה להיות צמחוני? האם אכילת בשר מוסרית? האם צמחים מרגישים כאב? מה רע בקניבליזם? האם האדם בנוי לאכול בשר? מה ההיגיון של צמחונות? האם האדם הוא יצור טורף? ...
התאכזרות לבעלי חיים, אכזריות, רחמנות, צמחונות, אכילת בשר, טבעונות, התעללות בבעלי חיים, סאדיזם, סדיסטיות, לכל דבר יש הפך, שום דבר לא מחויב, התעללות בחלשים, התאכזרות לחלשים
... לבעלי חיים, אכזריות, רחמנות, צמחונות, אכילת בשר, טבעונות, התעללות בבעלי חיים, סאדיזם, סדיסטיות, לכל דבר יש הפך, שום דבר לא מחויב, התעללות בחלשים, התאכזרות לחלשים מהו הקשר בין האכזריות לבעלי חיים לשאלות מוסריות רחבות יותר? ההרצאה עוסקת בקשר שבין אכזריות לבעלי חיים, טבעונות, התעללות בבעלי חיים והיבטים מוסריים של אכילת בשר. אליעד כהן מתחיל בכך שהוא מציין את ההתעללות בבעלי חיים כבעיה מוסרית חמורה, אך מציע ... אכזרית עשויות להיגרם מתוך פחד אישי או רגשות שליליים כלפי עצמנו. האם התעללות בבעלי חיים נובעת מבעיה מוסרית אוניברסלית? אליעד מדבר על הדילמה המוסרית של אכילת בשר והאם אנחנו בעצם אחראים למעשי ההתעללות בבעלי חיים רק משום שאנו צורכים בשר בתנאים של ... מה המשמעות של העדפת התעללות בבעלי חיים? האם יש הבדל מוסרי בין התעללות בבעלי חיים להתעללות בחפצים? כיצד תפיסתנו את בעלי החיים משפיעה על התנהגותנו? האם טבעונות היא פתרון מוסרי לאכזריות כלפי בעלי חיים? מה הקשר בין התאכזרות לבעלי חיים לאכזריות כלפי אחרים? הרצאה זו עוסקת בנושאים שונים כמו התאכזרות לבעלי חיים, אכזריות כלפי אחרים, אכילת בשר, צמחונות, טבעונות , סאדיזם והתעללות בחלשים. אליעד כהן מציע שהתפיסה שלנו על אכזריות נובעת מהזדהות רגשית עם ... עם יצורים חיים, ומאתגרת את הצופה לחשוב על הגבולות בין נכון ולא נכון, בין אכזריות לבין רחמנות. התאכזרות לבעלי חיים סאדיזם הזדהות רגשית הסבל האנושי והחייתי טבעונות אכילת בשר ...
הנדסה גנטית, אוכל מהונדס גנטית, מחלת הסרטן, אכילת בשר, דיאטה צמחונית, קוביות בבטן, תזונה בריאה, פעילות גופנית, ספורט, לאכול נכון, תיאוריות קונספירציה
הנדסה גנטית, אוכל מהונדס גנטית, מחלת הסרטן, אכילת בשר, דיאטה צמחונית, קוביות בבטן, תזונה בריאה, פעילות גופנית, ספורט, לאכול נכון, תיאוריות קונספירציה
... גנטית, אוכל מהונדס גנטית, מחלת הסרטן, אכילת בשר, דיאטה צמחונית, קוביות בבטן, תזונה בריאה, פעילות גופנית, ספורט, לאכול נכון, תיאוריות קונספירציה האם אוכל מהונדס גנטית עלול לגרום למחלת הסרטן? אליעד כהן פותח את ההרצאה בהסבר מפורט על אוכל ... זמן כדי לחלות במחלות חדשות שטרם הכרנו, ולכן אי אפשר לייחס את העלייה במחלות לסיבה אחת בלבד, כמו מזון מהונדס גנטית. האם דיאטה צמחונית משפיעה על מראה הגוף וקוביות בבטן? בהמשך ההרצאה, אליעד עובר לדון בדיאטות צמחוניות וטבעוניות ובקשר האפשרי שלהן לבריאות ולמראה חיצוני אסתטי יותר. הוא מזכיר אנשים שעברו לדיאטות אלה בעיקר מסיבות מוסריות, אך הופתעו לטובה מהשיפור המשמעותי בתחושת הבריאות שלהם ובמראה החיצוני, בעיקר בהקשר של בניית שרירים והופעת קוביות בבטן. הוא נותן דוגמה לאדם שדיווח כי זמן קצר לאחר שהפסיק לאכול בשר, הוא הבחין בשיפור משמעותי במראה הבטן שלו. אליעד מדגיש שהטענה כי דיאטה צמחונית כשלעצמה מובילה לקוביות בבטן איננה חד משמעית. הוא מציין כי השיפור הנראה לעין יכול לנבוע גם מסיבות אחרות, כגון ירידה כללית באחוזי השומן בגוף, שינויים נוספים בהרגלי התזונה, או אפילו הפסקת צריכת פחמימות שגורמת לאגירת נוזלים מופחתת. במילים אחרות, הוא מסביר כי אין הוכחה חד משמעית לכך שהפסקת אכילת בשר היא הסיבה הישירה לשיפור הזה, שכן אנשים עשויים לחוות את השינוי כתוצאה מגורמים שונים בתזונה. האם תוצאות מהירות של דיאטות מעידות על שינוי פיזיולוגי אמיתי? אליעד ממשיך ומסביר כי ... על תפיסת הבריאות אליעד כהן נוגע גם בקיומן של תיאוריות קונספירציה בריאותיות, כגון הטענה שמזון מהונדס גנטית הוא מזיק או שהפסקת אכילת בשר היא מתכון ודאי לבריאות טובה. הוא מסביר כיצד לפעמים מחקרים או עדויות אנקדוטליות מנופחות ומוצגות בצורה מוטה כדי לקדם אגנדות או אינטרסים. הוא מציע גישה ביקורתית וזהירה לגבי קבלת ... בתחום הבריאות והתזונה, תוך הדגשה שתמיד יש לבדוק האם קיימות הוכחות מדעיות מבוססות ולא להסתמך על עדויות אישיות בלבד. האם דיאטות צמחוניות וטבעוניות באמת בריאות יותר? לקראת סוף ההרצאה, אליעד מסביר כי השאלה האם דיאטות צמחוניות או טבעוניות הן בהכרח בריאות יותר עדיין פתוחה לדיון, וכי לא ניתן להסיק מסקנות חד משמעיות על סמך עדויות מוגבלות או אנקדוטות בודדות. הוא מעלה נקודה חשובה נוספת, שאנשים לפעמים מייחסים שינויים ... ההקשר הרחב יותר של התזונה ואורח החיים, ולא רק התמקדות במרכיב תזונתי אחד כזה או אחר. הנדסה גנטית ואוכל מהונדס גנטית סרטן ודיאטות צמחוניות קוביות בבטן ותזונה בריאה תיאוריות קונספירציה ברפואה השפעת דיאטות צמחוניות על הבריאות פעילות גופנית ותזונה נכונה האם דיאטות צמחוניות משפרות את מראה הגוף? מהן ההשפעות של הנדסה גנטית על אוכל ובריאות? במהלך ההרצאה, אליעד דן בהשפעות האפשריות של הנדסה גנטית על הבריאות, בפרט על מחלות כמו סרטן, והקשר האפשרי בין ... לכך שמספר האנשים הנבדקים והמאובחנים במחלת הסרטן עלה, אך זה לא בהכרח אומר שההנדסה הגנטית היא הגורם הישיר לכך. מה הקשר בין דיאטות צמחוניות, בריאות וגוף? לאחר מכן, אליעד עובר לנושא של דיאטות צמחוניות, וטוען כי יש הרבה אנשים שעברו לדיאטה כזו לא מתוך שיקולי בריאות, אלא מתוך מניע מוסרי. הוא מספר על אנשים ששינו את אורח חייהם לדיאטות צמחוניות בעקבות סיפורים על בריאות טובה יותר, ובין היתר גילו שתחושת הבריאות שלהם השתפרה, וכי היה להם קל יותר לבנות שרירים ולראות שיפור במראה החיצוני שלהם. אליעד מציין כי יש אנשים שמתארים שיפור ניכר במבנה גוף, במיוחד בקוביות בבטן, כתוצאה משינוי בתזונה. האם ההנחה על קוביות בבטן קשורה רק לדיאטה צמחונית? ההנחה כי דיאטה צמחונית היא הגורם הישיר לשיפור בקוביות בבטן נתקלת בשאלות. אליעד מסביר שההנחה הזו לא בהכרח נכונה, שכן ישנה אפשרות שהשיפור נובע משינויים נוספים בתזונה ובאורח החיים. הוא מדגיש כי אם מישהו מפסיק לאכול בשר, יכול להיות שהשיפור במראה הגוף נגרם כתוצאה משינויים אחרים בתזונה, כמו הפסקת אכילת פחמימות או צריכת חלבונים ממקורות אחרים. חשוב להבין שאין בהכרח קשר ישיר בין הפסקת אכילת בשר לבין שיפור בקוביות בבטן, שכן ייתכן שגם גורמים אחרים משפיעים. מה הקשר בין דיאטות, קוביות בבטן ושיפור השרירים? אליעד מחדד את השאלה האם דיאטות צמחוניות ושינויים בתזונה אכן גורמים לשיפור בשרירים ובקוביות בבטן. הוא מציין כי כל שינוי בתזונה יכול להוביל לירידה בשומן, אך אין בהכרח קשר ישיר בין הפסקת אכילת בשר לבין עלייה במסת השריר. לעיתים, השיפור שנראה בקוביות בבטן הוא תוצאה של ירידה באחוזי שומן ולא בהכרח של עלייה במסת השריר. אליעד מבהיר כי מה שחשוב הוא לבדוק את מסת השריר של אדם ולא ... במראה, ולא בהכרח בתוצאה פיזיולוגית אמיתית שקשורה לירידה בשומן או עלייה במסת השריר. הנדסה גנטית ואוכל מהונדס גנטית סרטן ודיאטות צמחוניות קוביות בבטן ותזונה בריאה תיאוריות קונספירציה ברפואה השפעת דיאטות צמחוניות על הבריאות פעילות גופנית ותזונה נכונה האם דיאטות צמחוניות משפרות את מראה הגוף? ...
הנאה מאכילת בשר, ליהנות מאכילת בשר, לאכול בשר, צמחונות, טבעונות, קרניבוריות, קרניבורים, אוכלי בשר, בעד אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, תעשיית הבשר
... מאכילת בשר, ליהנות מאכילת בשר, לאכול בשר, צמחונות, טבעונות, קרניבוריות, קרניבורים, אוכלי בשר, בעד אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, תעשיית הבשר איך הנאה מאכילת בשר קשורה לתעשיית הבשר והאכזריות כלפי בעלי חיים? בהרצאה זו, נדונה השאלה איך אכילת בשר, הנאה ממנה, והקשר בין תעשיית הבשר לבין ההתעללות בבעלי חיים משפיעים על הרצון לאכול בשר. המנחה עוסק במגוון נושאים הקשורים להתפתחות תרבותית, חייתית ומוסרית בהקשר לאכילת בשר, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ופסיכולוגיות רבות. ההרצאה מתחילה בתיאור אתגר שקשור לצפייה בסרטונים על סבל בעלי חיים בתעשיית הבשר. מדובר באתגר בו נדרש המשתתף להישאר במתחם שבו מוקרנים סרטונים על ההתעללות בבעלי חיים במשך שלוש דקות, ולאחר מכן הוא מקבל דונאט כפרס. התשובה הפופולרית לשאלה אם צפייה בסרטונים כאלה מונעת את הרצון לאכול בשר היא שלילית - זה לא מונע את האכילה, אלא לעיתים דווקא מגביר אותה. בהמשך, הדיון נוגע בשאלה איך סרטונים כאלה, אשר מציגים את ההתעללות בבעלי חיים, משפיעים על הצופים. המנחה מסביר כי אלו שמצפים שצפייה כזו תעורר אצל הצופים רגשות אשמה או תסלק את הרצון לאכול בשר, למעשה טועים, משום שצפייה בסבל בעלי החיים דווקא יכולה להחיות את הרצון לאכול בשר. המנחה מציין כי הצופה מרגיש את ההתנגדות לסבל בעלי החיים, אך לא בהכרח מבטל את הרצון לאכול בשר, אלא אף עשוי להרגיש דחף לחזק את הבחירה האכזרית, מתוך רצון להרגיש עליון על בעלי החיים. הדיון ממשיך במעמד שבו אדם מגלה חיות אוכלת בשר, כמו אריה תורף חיית טרף. המנחה מציין כי האכילה הזו קשורה לרצון טבעי בהימצאות בעמדה עליונה, להרגיש חייתי ולהתמודד עם יצר הטרף. לפעמים, הסרטונים הללו לא מכוונים למנוע אכילת בשר, אלא דווקא להציף את התחושה החייתית שצפייה כזו מעוררת, שהיא חלק מהכוח של הרצון לאכול בשר. לאורך ההרצאה יש גם הסבר על כיצד אנשים שמודעים להתעללות בבעלי חיים בתעשיית הבשר עשויים למצוא את עצמם חשים צמצום מצפוני - מצד אחד יש להם אמפתיה לחיות, ומצד שני הם עדיין בוחרים לאכול בשר. אחת הסיבות לכך היא העובדה שהאדם ייחס את עצמו לעיתים לאותו יצר חייתי שטמון בו, ומזדהה עם הצורך להרגיש עליון ולשלול את התחושות המוסריות. ההרצאה עוסקת גם בניתוח נפשי ... שהסבל של בעלי החיים יוצר אצלם, ויש אחרים שמתמרדים מול תחושות אלו ומרגישים את הדחף לאכול יותר בשר מתוך תחושת מרדנות או דחף טבעי להיות עליון. מה הקשר בין אכילת בשר והתנהגות מוסרית? בהמשך, המנחה מתאר את ההתמודדות המוסרית של הצופים מול מציאות האכזריות בתעשיית הבשר. בסרטונים שמציגים את ההתעללות בבעלי חיים, הצופים מצפים להרגיש מצוקה מוסרית, אך במקרים רבים דווקא זוהי תחושה שמזינה את הרצון לאכול בשר. המנחה מציין כי ישנו סוג של מניפולציה שמופיעה כאשר הסרטונים מציגים את ההתעללות כאכזריות שאין לה מקום, וזה עשוי לגרום לאדם לאכול בשר דווקא מתוך תחושת עיקוב פנימי - אם אני אכזרי, זה אומר שאני חזק. לסיכום, ההרצאה נוגעת בתפיסות מנטליות ורגשיות של הצרכנים, שהיו רוצים להרגיש מוסריים, אך גם לא מצליחים להימנע מהמניע של חייתיות ושאיפה להרגיש עליונים על בעלי החיים. בשלב מאוחר בהרצאה, עולה ההשערה, האם בכלל השאלה האם אדם שצופה בסרטונים כאלה יימנע מאכילת בשר, היא שאלה נכונה. המנחה מתעקש ששאלה זו אינה תמיד רלוונטית, ומדגיש את הצורך להבין את מהות הרצון האישי לאכול בשר, גם כאשר מדובר בהתעוררות פנימית מצד ההתעללות בבעלי חיים. הנאה מאכילת בשר תעשיית הבשר אכזריות לבעלי חיים הפסיכולוגיה של אכילת בשר הקשר בין חייתיות לאכילת בשר סרטונים על סבל בעלי חיים ...
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי חיים, התעללות בבעלי חיים
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי חיים, התעללות בבעלי חיים למה אנשים בוחרים להיות צמחוניים? הדיון מתחיל בכך שלעיתים קרובות נשאלת השאלה מה הסיבה שמניעה אנשים לבחור בצמחונות. אליעד מסביר את השאלות והמחשבות שנעשות בתוך ראשו של אדם צמחוני. ישנם אנשים אשר לא אוכלים בשר בגלל שהם חשים שעליהם לשמור על איזון אישי או רוחני. למשל, אדם עשוי להרגיש טוב יותר כאשר הוא מקבל את ההחלטה שלא לאכול בשר, כי זה יכול להיות קשור לתחושת משמעות או שליטה על חייו. האם צמחונות באמת קשורה לדאגה לבעלי חיים? הסוגיה המהותית שנדונה היא האם צמחונות נובעת רק מתוך רצון לא להזיק לבעלי חיים, או האם יש פה עניין אישי יותר של דימוי עצמי. אחד מההסברים הוא שצמחונים לא רוצים לראות את עצמם כרעים, כלומר, הם אינם רוצים להיות שותפים לפשע של הרג בעלי חיים. ברוב המקרים, אנשים חוששים כי אם ... יוכלו להרגיש טוב עם עצמם. מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? אליעד מציין כי לעיתים אנשים בוחרים בצמחונות לא מתוך דאגה כנה לבעלי חיים, אלא משום שמדובר בהימנעות מכאב נפשי אישי. הרבה פעמים מדובר במנגנון של הימנעות מאי נוחות רגשית. כלומר, האכילה של בשר גורמת לאדם הצמחוני להיזכר בכאב או סבל שהוא עצמו חווה בחיים, ולכן הוא בוחר להימנע מהאכילה כדי לא לחוות את התחושות הללו מחדש. האם באמת אין מקום לאכול בשר? הדיון נוגע גם בשאלה האם יש מקום אמיתי להימנע לחלוטין מאכילת בשר או שלא מדובר בתוצאה של רגשות אשם. אליעד מציין כי ישנן תרבויות רבות בהן אכילת בשר נתפסת כחלק בלתי נפרד מהקיום האנושי, ואילו צמחונות או טבעונות נתפסות לעיתים כסטייה. הוא מדגיש כי יש צורך במודעות עצמית גבוהה כדי להימנע מאכילת בשר מתוך חשיבה שזו הדרך להימנע מהכאב, ולא מתוך תוצאה של רגשות אשם. הקשר בין צמחונות לדימוי עצמי מעניין לציין כי לא כל הצמחונים עושים זאת מתוך דאגה לבעלי חיים. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים הצמחונים פשוט רוצים להימנע מהסבל הפנימי שלהם, ולכן בוחרים להימנע מאכילת בשר. ישנם אנשים שמרגישים שצמחונות היא דרך לשדר לעצמם ולהציג לעולם שהם טובים יותר, שהם לא פוגעים במישהו אחר, וזו דרך להימנע מהרגשות של אני אדם רע. האם הצמחונות קשורה גם לפחד מעונש או לתחושת אשם? אליעד טוען כי לא תמיד הצמחונות נובעת רק מרצון להימנע מלהתעלל בבעלי חיים. לעיתים, מדובר במעין מנגנון הגנה פסיכולוגי שבו אדם לא רוצה להרגיש רע על עצמו, ... או אכזריים. יש המון אנשים שמרגישים שהם שותפים לפשע על ידי אכילת בשר, וכך הם בוחרים להימנע מכך על מנת לא להתמודד עם רגשות האשם שמציפים אותם. כיצד התעללות בבעלי חיים קשורה לתחושת פחד? כחלק ... התמודד עם אתגרים מסוימים. מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? האם
צמחונות, אכילת בשר, לצמצם את הסבל, למה יש סבל? לא לגרום לסבל מיותר, בודהיזם, הסבל בעולם, הצמחונות של אלוהים, למה יש רע בעולם? עולם בלי סבל, לא ליצור סבל, לחסוך סבל
צמחונות, אכילת בשר, לצמצם את הסבל, למה יש סבל? לא לגרום לסבל מיותר, בודהיזם, הסבל בעולם, הצמחונות של אלוהים, למה יש רע בעולם? עולם בלי סבל, לא ליצור סבל, לחסוך סבל מהי הגישה בה מסביר אליעד כהן את הצמחונות והקשר שלה לצמצום סבל? במהלך הרצאתו, אליעד כהן מתמקד בשאלה המרכזית של הצמחונות והקשר שלה לאידיאולוגיה של צמצום הסבל בעולם. הוא מביא נקודות שונות הקשורות לשאלת הצורך וההיגיון מאחורי אכילת בשר ומסביר את עקרונותיו בנוגע למהות הסבל וכיצד ניתן לצמצמו. בהתחלה, הוא מדבר על הטענה המרכזית של הצמחונות - כלומר, לא לגרום סבל לחיות אם לא חייבים בכך. הוא מתאר את עקרון השחיטה של חיות לצורך אכילת בשר ומצביע על השאלה האם אנו באמת צריכים לגרום סבל לאותן חיות כאשר אין בכך צורך ממשי. אליעד מציין שאם יש אפשרות לחיות על ידי אכילת ירקות, הרי ... מחזורי שבו כל פעולה גורמת להחסרת מציאות אחת והבאת מציאות אחרת. הדיאלוג ביניהם ממשיך גם בשאלה האם אכילת בשר היא פעולה הכרחית או שמא יש דרכים אחרות לצמצם את הסבל בעולם. אליעד מציין כי לעיתים אנשים לא באמת שואלים את עצמם את השאלות האלו עד שהם ... שילוב של טוב ורע, וסבל הוא חלק מהותי ומרכזי במערכת זו. האם אפשר לצמצם סבל בעולם? האם באמת כדאי להיות צמחוני? מה הקשר בין סבל לבין פילוסופיה בודהיסטית? כיצד משפיעה השחיטה על הסבל של בעלי חיים? מהי הדרך להימנע מיצירת סבל מיותר? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חוויית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 3
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אכילת בשר, האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אכילת בשר, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים, אימון אישי לזוגיות, מאמן קריירה בנושאי אכילת בשר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 20:24:24 - wesi4