ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אימון ✔קאוצינג - סיפורי אימון - Coaching ✔איני יכול ללמד דבר לאף אחד, אני יכול לגרום להם לחשוב (סוקרטס) בראשית הכל... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 קאוצינג - סיפורי אימון - Coaching
איני יכול ללמד דבר לאף אחד, אני יכול לגרום להם לחשוב (סוקרטס)

בראשית

הכל התחיל לאחר השחרור מהצבא, תחילה של ביסוס כלכלי וזוגי ושאלת השאלות "מה אני רוצה לעשות בתחום הקריירה? מה אני רוצה לעשות בחיים שלי? מה יביא לי שמחה וסיפוק, הנאה ומוטיבציה לפעול? " והתשובה הייתה ברורה ובהירה - לעבוד עם אנשים ולמענם.

ומאז כרתי ברית בעבודתי המקצועית עם אנשים שהתבטאה ב 4 תחומים, מישורי עבודה:

עבודה סוציאלית קהילתית וניהול לשכת רווחה

קצין בריאות נפש חיילי בחיל האוויר

יעוץ ארגוני, הדרכה ארגונית והנחיית קבוצות

אימון אישי (Coaching) בתחום הקריירה והעצמה האישית (Life Coaching)

אני מתרגש כל פעם מחדש מהמפגש עם אנשים, צעירים ומבוגרים, אשר אינם שוקטים על השמרים אלא בוחרים לנצל את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם במטרה לפרוץ דרך בהתאם לחזונם ושאיפותיהם בחיים האישיים והמקצועיים.

מהו אימון - Coaching?

בעיניי Coaching זו גישה המאופיינת בכבוד והערכה לאדם היוצאת מהאמונה שבכל אדם טמונים משאבים ויכולות ליישמם. זה תהליך המאפשר למתאמן לזהות מה הוא באמת רוצה לעשות ולהפוך את החלום לתכנית פעולה בפועל. זו מתודה המאפשרת לאנשים להתחבר למשאבי העוצמה הטמונים בהם כדי שיהוו מנוף להשגת מטרותיהם, משאלתם ואפילו חלומם.

אין ספק כי האימון, דו שיח ושותפות אמיצה ביני לבין המתאמן / ת, הינו תהליך מרגש קצר וממוקד, המהווה מתנה משמעותית שאני רוצה ויכול להעניק לאנשים היקרים לי.

האימון הוא חוויה מרגשת, למתאמן/ת ולי, הגורמת לאנשים לאהוב את עצמם יותר ולזהות יכולות ואיכויות פוטנציאליות שלא ידעו לפני כן.

ברצוני לשתף אתכם, חברי ולקוחותיי, בחוויות האימון, דרך הצצה קצרה למספר מתאמנים איתם עבדתי. (לצורך ההצגה שונו חלק מהפרטים המזהים של המתאמנים)

שלומית - שעשתה פריצת דרך בעבודה ובזוגיות

שלומית בת 35, בעלת תואר שני במנהל עסקים, בעלת הופעה ונוכחות מרשימה, חדת לשון וחריפה, מודעת ליכולות האינטלקטואליות והאישיות שלה. רווקה.

לשאלתי למה באה השיבה "אני לא מאושרת היום, יש לי מצבי רוח לפיהם אני פועלת, ואני רוצה להפחית מהם" ומתחילה לבכות, בכי עצור ומאופק.

המחשבה הראשונה שלי הייתה שאני לא עוסק בטיפול נפשי אך היה בשלומית משהו שגרם לי להשהות את תגובתי, ולהמתין תוך הקשבה.

אני ממשיך להקשיב ושלומית מדברת בשטף רב על כך שהיא נפגעת ונעלבת מכל דבר ואיך זה לא צריך להשפיע עליה ועל ההתנהלות האישית והמקצועית שלה.

אני מרגיש דרוך וממוקד בסיפורה, בדוגמאות שהיא מביאה, אני מנצל את הרגע שהיא לוקחת אויר ושואל " ואם כך מול מי היית רוצה להפחית את ההיעלבויות שלך? "

שלומית קופאת בכיסא, מהרהרת ואומרת " מול החבר ומול המנהל שלי בעבודה"

אחד הדברים הממקדים והמעצימים ביותר הוא לחוות ולהגדיר מצב רצוי עתידי, ומכאן להגדיר יעדי פעולה.

ערכתי עם שלומית תרגיל בדמיון מודרך, בו שלומית התבקשה לעצום עיניים, להיות נינוחה ולדמיין תמונה של מפגש עם המנהל או עם החבר, תמונה של היחסים והקשרים כפי שהייתה רוצה שיתקיימו, ("תמונה החזון"). היא התבקשה לתאר הפרטים של הסיטואציה האידיאלית. היכן הם נמצאים? היכן עומד כל אחד מהם? מה הם אומרים זה לזה? האם יש אנשים נוספים בחדר?

תוך כדי תרגיל הופיע על פניה של שלומית חיוך גדול של שביעות רצון והנאה, חיוך שעד כה לא הופיע. ביקשתי משלומית לחזור לחדר ולבדוק עם עצמה מה בסיטואציה גרם לה לחייך ולחוש הנאה. כשפקחה את עיניה אמרה לי "זהו עכשיו אני מבינה מה הדבר שהכי חשוב לי ביחסים עם המנהל, הכי חשוב לי שאני אוכל להשמיע את דברי ללא הפרעה ומתוך כבוד"

"ומה היעד" שאלתי, "לדבר, לשוחח עם המנהל עד סוף השבוע הקרוב ולהציג לו את הצורך שלי, וזאת ללא חשש, ולא לאפשר לו לקטוע את דברי גם במחיר של עימות"

במפגשים הבאים למדנו כיצד היא פועלת בזמן שהיא נפגעת, איתרנו תגובה אלטרנטיבית לתחושת העלבון והכעס ושלומית יצרה וסיגלה לעצמה תגובה שונה, שעזרה לה גם ביחסים עם החבר.

ואכן תוך שני מפגשים שלומית נפגשה עם המנהל, הציגה בפניו הצרכים שלה וקיבלה הסכמה והתייחסות חיובית.

אם בעבר שלומית הייתה מתרגשת ובוכה מכל מצב, דבר שפגע בשמחת החיים שלה, היום היא חשה הרבה יותר טוב, מתפקדת יותר טוב והיא מלאת שמחה ואנרגיה.

שינוי קטן שעושה הבדל גדול

ניר - שויתר על "כבודו" והשיג את מטרתו

ניר הגיע לפגישה בדחיפת אשתו, לאחר שנפגשה וקיבלה המלצה ממתאמנת איתה עבדתי בעבר. ניר נכנס לחדר במדי השוטר, התיישב על הכיסא ופתח בהצהרה "אני לא יודע אם תוכל לעזור לי, אף אחד לא מצליח בזה". הופתעתי מעוצמת הכעס והייאוש שנשמעו מהמשפט הראשוני והפשוט הזה. שקעתי בכיסאי, אפשרתי לניר להוציא את כעסו ואז שאלתי "ו... ? ".

ניר קצין משטרה, רב פקד בן 42. גבר גבה קומה בעל כושר ביטוי מרשים, "מלח הארץ", בעל ערכים נוקשים וברורים. משרת במשטרה שנים רבות, עושה את תפקידיו בצורה טובה ומקצועית, אך לא זוכה לקידום בדרגה למרות הערכה שהמערכת והמפקדים משדרים לו. במקביל עמיתיו מתקדמים והוא מרגיש ש"מדלגים ולא סופרים" אותו.

"אני יודע כיצד מתקדמים במשטרה אך אני לא מוכן להשפיל עצמי ולבקש טובות מהמפקדים שלי, אני לא לקקן ואני לא רוצה לעסוק בזה" ירה ניר תשובה אוטומטית החלטית ומוכנה מראש. ניכר היה כי הנושא עלה כבר מספר פעמים והיא קשורה למשהו מאד בסיסי ועמוק בתפיסת העולם והערכים של ניר.

באימון כשאנחנו מגעים לנקודות משמעותיות ניתן להבחין בה באמצעות רמזים אותו שולח המתאמן. שינויים בטון, בשפת הגוף, בקצב דיבור, בתנועות הידיים - כאילו דריכה על מוקש או על דבר עמוק ומפחיד.

השאלה, ב Coaching אינה רק מה קרה, אלא מה עושים ולאן לוקחים את הנושא ע"מ לצעוד קדימה. שאלתי ובררתי עם ניר מה הכוונה ב"השפלה ובקשת טובות", והיכן עוד בחייו הוא מרגיש כך. ואכן לניר היסטוריה עשירה של התנהגויות בהן הוא לא מוכן "לרדת לעיסוק בקטנות", בדברים הלא חשובים ולעמוד על זכויותיו מכיוון שהוא תופס זאת כ"השפלה", כמשהו שלא ראוי שיעסוק בו.

באימון המטרה היא להעצים המתאמן ולעזור לו להכיר ולהתחבר לעוצמותיו, ולמשאבים הטמונים בו ולכן באה השאלה לניר "תאר לי מה הם התכונות והכישורים הגורמים לך להיות בעל יכולת בעבודתך המקצועית " השאלה הפתיעה את ניר אך לאחר כמה דקות ישב והעלה רשימה מרשימה של תכונות ויכולות הקיימות בו.

ביקשתי ממנו לארגן ולמפות התכונות, תוך כדי התבוננות לתחושות ולרגשות שעולות בו בהרכבת הרשימה, תכונות ויכולות שכל מנהל, מפקד, היה רוצה שיהיו לפקודיו.

ועברנו לתרגל מה ניר יכול להציע למפקדים, הצעות שהם לא "עיסוק בקטנות" אלא מתנה ויכולת שהוא מביא לתפקיד החדש. הפכנו את השיווק העצמי למתנות שהוא יכול להעניק לפיקוד המשטרתי בתפקידו ובדרגתו המיועדת.

זו הייתה נקודת מפנה - פריצת דרך - בה הבין הפנים והפך ההבנה לתוכנית עבודה של מפגשים יזומים שלו עם מפקדים ובעלי השפעה אחרים בארגון, מפגשי "מכירה" שהעמידו אותו כמועמד מועדף לקבלת הדרגה הנכספת.

שרה - שדילגה על מכשולים והגשימה חלום של שנים

אישה בת 74, אם וסבתא לילדים ונכדים המתגוררים במושב צפוני ורחוק, אלמנה מזה 4 שנים, בעברה מנהלת מצליחה של בית ספר תיכון במשך שנים רבות. לאחרונה עברה להתגורר בדיור מוגן במרכז הארץ, מכיוון שחשה בדידות והרגישה זקוקה לחברה ופעילות.

את שרה פגשתי, בחורף, כשנתתי הרצאה במסגרת תוכניות עניין לדיירים במקום. בהמשך בכל המפגש שרה התענינה ושאלה שאלות ונראה היה כי נרגשת מאד, ומגלה קוצר רוח לקראת סיום ההרצאה. מיד לאחר מכן ניגשה אלי וביקשה שניפגש בהקדם האפשרי.

מסוקרן הגעתי לחדרה לאחר כשבוע, חדר קטן אך מסודר ומאורגן בצורה יעילה מאד. ישבתי ולגמתי מכוס התה החם מנסה להפשיר מהקור הצורב בחוץ. מסוקרן לדעת מה זימן אותי לכאן, מה הצורך של האישה המיוחדת הזו לאימון.

שרה פתחה והודתה לי שהואלתי להגיע לחדרה, מיד לאחר מכן הוסיפה כי בהרצאה הבינה שהיא זקוקה ורוצה תהליך שיעזור לה להגשים רצון של מספר שנים, להוציא לאור את אשר קרה למשפחתה ולה. חלום שניסתה מספר פעמים אך לא הצליחה ולכן חשה תסכול רב.

ביקשתי ממנה להגדיר מחדש את רצונה, חלומה ולדייק בפרטים, כיצד היא תרגיש כאשר הספר ייכתב ויופץ, מה יקרה לחיים שלה ולרגשות שלה. הצבנו יעדי עבודה המורכבים מצעדים קטנים, מכתיבת פרק לאחר פרק עם לוח זמנים מדויק ומתוכנן.

חלק נכבד מהזמן הוקדש להבנה מהם הדברים שמדרבנים אותה בחיים, בדרך כלל, ובפרט להיכנס לנתיבים שהלא נודע שולט בהם. שרה התבקשה להיזכר במקרים בעברה בה היא הצליחה להתמודד עם קשיים ומכשולים. היא התבקשה לפרט בצורה מדויקת מה עשתה, איך הרגישה, מה היו החששות שלה ומה עזר לה בהתמודדות.

רק האדם עצמו יודע מה המשאבים הטמונים בו וכיצד הוא יכול לנצל אותם. תפקיד השאלות באימון תפקידם להציף ולחבר את המתאמן לעוצמה שבו ולתרגם אותה לפעילות של עשייה

ושרה העלתה מזיכרונה כי היא אישה המתקשה לדחות סיפוקים ויש לה צורך במשוב מיידי על הפעולות שלה,. החלטנו על יצירת משוב ממוקד ומיידי שיינתן ע"י אחד מהדיירים השכנים אותו היא מעריכה ומכבדת.

ואכן תוך 6 חודשים הספר נכתב, עבר הגהה ופורסם כהוצאה אישית. הספר נשלח לכל משפחתה ולידידיה הרבים וזכה לתגובות אוהדות ומשמחות. כרגע שרה בודקת ושוקלת האפשרות להוציא הספר לשוק, ומחפשת הוצאה לאור שתשווק אותו.

המוכנות לקפוץ למים, התעוזה...
בחילות אינטלקט עסק בטיפול נפשי להעניק כבוד והערכה הפרעות רווקה שמחת החיים מלוא הפוטנציאל חושש coaching אימון אימון coaching אימונים להתאמן סיפור קאוצינג קאוצר קואוצינג קואצינג קואצר
סוגים של כאבים אחרי אימון, למה כואב אחרי אימון כושר? איך לא להיפצע באימון? מתיחת יתר של השריר במהלך אימון, הגדלת טווח התנועה במהלך אימון, חימום לפני אימון, מתיחות לפני אימון, מתיחות אחרי אימון, פיתוח גוף
סוגים של כאבים אחרי אימון, למה כואב אחרי אימון כושר? איך לא להיפצע באימון? מתיחת יתר של השריר במהלך אימון, הגדלת טווח התנועה במהלך אימון, חימום לפני אימון, מתיחות לפני אימון, מתיחות אחרי אימון, פיתוח גוף
... של כאבים אחרי אימון, למה כואב אחרי אימון כושר? איך לא להיפצע באימון? מתיחת יתר של השריר במהלך אימון, הגדלת טווח התנועה במהלך אימון, חימום לפני אימון, מתיחות לפני אימון, מתיחות אחרי אימון, פיתוח גוף מהם הסוגים השונים של כאבים אחרי אימון, ואיך ניתן למנוע אותם? אחד הנושאים המרכזיים שהועלו במהלך ההרצאה הוא הסוגים השונים של הכאבים שאדם עשוי לחוות לאחר אימון כושר, והדרכים להימנע מהם או להתמודד איתם. אליעד כהן מסביר ומפרט על תופעות שונות של כאב שמקורן באימון יתר, ומתן פתרונות עבור כל אחת מהן. כיצד נגרמים כאבים אחרי אימון? הכאב שנחווה אחרי אימון עשוי להיות תוצאה ממספר גורמים. אליעד פותח את הדיון בשאלה האם הכאב לאחר האימון תמיד מצביע על פציעה. הוא מסביר כי לא תמיד מדובר בכאב חמור, אלא פעמים רבות מדובר בכאב שהשריר חווה לאחר שנמצא במצב של מתיחה יתרה או עבודה ... על מכונות או בעבודה עם משקלים שאינם שגרתיים ביום - יום, השריר עשוי להימתח מעבר לטווח התנועה הרגיל שלו, מה שגורם לכאב שמרגישים לאחר מכן. 2. כאב הנגרם מעבודת יתר: לעיתים, כאשר אדם מבצע אימון אינטנסיבי מדי, השריר עשוי להיפגע ממאמץ יתר, התוצאה היא כאב או חומציות חלב הנקראת גם חומצת חלב, שגורמת לעיתים לכאבים שיכולים להימשך מספר ימים. ... מהשפעת משקל כבד מדי או חפיפות בתרגילים: אליעד מציין גם את האפשרות לפציעה כתוצאה מעומס יתר או מחוסר כיוון ותנוחה לא נכונה תוך כדי ביצוע התרגילים. מה ניתן לעשות כדי למנוע כאבים אחרי אימון? ההרצאה מציינת מספר שיטות ומדריכים שנועדו למנוע כאבים פיזיים שיכולים להתרחש אחרי אימון כושר. אליעד מציין את הצורך בהכנה מראש (חימום) והפסקות במהלך האימון: 1. חימום לפני אימון: לפני שמתחילים את האימון יש צורך בחימום נכון, שמסייע להפעיל את השרירים בצורה נכונה ולהכינם לעומס הצפוי. חימום נכון יכול למנוע חבלות מיותרות ולהפחית את הסיכון לכאב לאחר מכן. 2. מתיחות לפני ואחרי אימון: אליעד מציין את הצורך במתיחות לפני ואחרי האימון. המתיחות לפני אימון מאפשרות לשרירים להתרגל לטווחי תנועה שעתידים להיות מוערכים באימון, ובכך למנוע פציעות ומתח יתר של השרירים. המתיחות לאחר האימון מסייעות לשחרור השרירים ולעיתים אף עשויות להפחית את כאב השרירים לאחר אימון קשה. 3. חזרה על תרגילים בצורה הדרגתית: אליעד ממליץ להתחיל כל אימון במשקלים קלים יותר ולהעלות אותם בצורה הדרגתית. זה חשוב במיוחד כשעובדים עם משקלים או מכונות שלא משתמשים בהם ביום - יום. 4. הקפדה על ביצוע נכון של התרגילים: יש לשים לב לכך שהתנוחות והביצועים של כל תרגיל יהיו נכונים ומדויקים. תנועות לא נכונות יכולות להוביל לפציעות מיותרות, שהן גורם מרכזי לכאב שלאחר האימון. 5. מנוחה: מנוחה היא אחד המרכיבים החשובים בהתמודדות עם כאבים לאחר האימון. המנוחה מאפשרת לשרירים להתאושש ולהתחדש. כיצד ניתן להתמודד עם כאבים אחרי אימון? לא כל כאב לאחר ה
Abc או fbw, איזו תוכנית אימון יותר טובה? פיצול אימונים, אימון לכל הגוף, אימון גוף מלא, בניית תוכנית אימון, אימון לכל חלקי הגוף, אימון מפוצל, איך לחלק את תוכנית האימונים? איך לבנות תוכנית אימונים? איך לשמור על גירוי בשריר?
Abc או fbw, איזו תוכנית אימון יותר טובה? פיצול אימונים, אימון לכל הגוף, אימון גוף מלא, בניית תוכנית אימון, אימון לכל חלקי הגוף, אימון מפוצל, איך לחלק את תוכנית האימונים? איך לבנות תוכנית אימונים? איך לשמור על גירוי בשריר?
... או fbw, איזו תוכנית אימון יותר טובה? פיצול אימונים, אימון לכל הגוף, אימון גוף מלא, בניית תוכנית אימון, אימון לכל חלקי הגוף, אימון מפוצל, איך לחלק את תוכנית האימונים? איך לבנות תוכנית אימונים? איך לשמור על גירוי בשריר? מהי תוכנית האימון הטובה ביותר, ABC או Full Body Workout? אליעד כהן פותח את הנושא בדיון מפורט בשתי שיטות מרכזיות לאימון בחדר הכושר - ABC (אימון מפוצל) ו - Full Body Workout (אימון גוף מלא). הוא מתחיל בהסבר מפורט לגבי המשמעות של כל אחת מהשיטות. מהו אימון Full Body Workout? Full Body Workout, או אימון לכל הגוף, מתאפיין בכך שבכל אימון המתאמן עובד על כל קבוצות השרירים בגוף. בכל אימון, המתאמן נוגע בכל חלקי הגוף מבלי להתמקד יתר על המידה בשריר מסוים אחד. לדוגמה, גם אם מתאמן חש בכאב ברגליים באימון מסוים, הוא פשוט יוותר על הרגליים באותו יום, אך עדיין יפעל מתוך תפיסה שהוא מתאמן על כל הגוף בכל אימון. מהו אימון ABC (אימון מפוצל)? אימון ABC או אימון מפוצל, לעומת זאת, מבוסס על עיקרון חלוקת הגוף לקבוצות שרירים שונות, וכל אימון מוקדש לקבוצה מסוימת. לדוגמה: יום ראשון - רק יד קדמית. יום שני - רק יד אחורית. יום שלישי - רק גב. יום רביעי - ירך קדמית, וכך הלאה. אליעד מציין שישנן וריאציות שונות לפיצול זה, כמו אימון חזה ויד אחורית יחד, או גב ויד קדמית יחד, או פיצולים כמו פוש, פול, לג (תרגילי לחיצה, משיכה ורגליים). מה היתרונות של אימון ABC (פיצול)? היתרון המרכזי של שיטת ה - ABC, לפי אליעד, הוא היכולת לתת גירוי גבוה יותר לשריר מסוים בכל אימון. כאשר מתאמן מתמקד רק בשריר אחד למשך שעה וחצי של אימון, הוא יכול להגיע לרמות עומס גבוהות יותר וליצור גירוי משמעותי לשריר. אליעד מדגים את העניין בעזרת דוגמת הרתחת מים - אם לא ממשיכים לחמם ברצף, לעולם לא מגיעים ... השריר, הוא צריך רצף של גירוי גבוה כדי להתפתח באופן מיטבי. מה החיסרון של אימון ABC (פיצול)? החיסרון בשיטה זו הוא הפער בין האימונים. בגלל הפיצול, השריר הספציפי שאומן היום יקבל את האימון הבא שלו רק אחרי שבוע או אפילו יותר. לאחר כמה ימים השריר כבר התאושש לגמרי ולא מקבל גירוי נוסף, מה שגורם לפוטנציאל הגדילה לא להיות ממומש בצורה מקסימלית. מה היתרונות של Full Body Workout? אליעד מסביר כי היתרון בשיטת האימון לכל הגוף הוא שמירת הגירוי המתמיד על השרירים לאורך כל השבוע. בשיטת ה - Full Body Workout, המתאמן לא בהכרח מגיע לעומס מקסימלי בכל
מהי תוכנית האימון הטובה ביותר? איזה אימון הכי מומלץ? איזה אימון הכי טוב? מהם התרגילים הכי טובים? איך לבחור תוכנית אימון? איך לבנות תוכנית אימון? איך להתאמן נכון? איך לבחור סוג אימון כושר? איך לבחור חוג כושר? איזה אימון לעשות?
מהי תוכנית האימון הטובה ביותר? איזה אימון הכי מומלץ? איזה אימון הכי טוב? מהם התרגילים הכי טובים? איך לבחור תוכנית אימון? איך לבנות תוכנית אימון? איך להתאמן נכון? איך לבחור סוג אימון כושר? איך לבחור חוג כושר? איזה אימון לעשות?
... תוכנית האימון הטובה ביותר? איזה אימון הכי מומלץ? איזה אימון הכי טוב? מהם התרגילים הכי טובים? איך לבחור תוכנית אימון? איך לבנות תוכנית אימון? איך להתאמן נכון? איך לבחור סוג אימון כושר? איך לבחור חוג כושר? איזה אימון לעשות? איך לבחור את תוכנית האימון הטובה ביותר עבורך? כאשר מדברים על תוכניות אימון, אנשים מתלבטים באיזו תוכנית לבחור ומה הכי נכון להם. ישנן תוכניות אימון רבות, כמו פיתוח גוף (בודי בילדינג), קרוספיט, פאוורליפטינג (Powerlifting), אימוני כוח שונים, Street Workout ועוד סוגים רבים. אליעד כהן מסביר כי יש להבחין בין שני מצבים עיקריים: תוכנית אימון הנבנית עבורך מראש על ידי מאמן כושר, שבה המאמן נותן רשימה מפורטת של תרגילים, מספר חזרות ומשקלים לביצוע. אימון אישי עם מאמן כושר, שבו המאמן מלווה ומכוון אותך באופן אישי במהלך האימון עצמו, מבלי לתת תוכנית מוגדרת מראש. אך השאלה המרכזית היא איך לדעת אם תוכנית האימון טובה עבורך, ובפרט - האם היא אידיאלית לך. האם כאב ועייפות מעידים על תוכנית אימון טובה? אליעד מדגיש שהרגשת כאב לאחר האימון לא בהכרח מעידה שהאימון היה טוב או יעיל. אם תכה את עצמך עם פטיש, גם כן תרגיש כאב - אבל זה לא הופך את הפעולה הזאת למועילה. אפילו ירידה במשקל אינה מעידה בהכרח על איכות האימון, משום שייתכן שיש דרכים טובות ויעילות יותר להגיע לאותה תוצאה. לכן, כדי להעריך נכונה תוכנית אימון, אתה חייב להציב מטרה ברורה: להבין בדיוק מה אתה רוצה להשיג מהאימון, ואז לבחור תוכנית בהתאם. לדוגמה, אם המטרה היא להצליח להרים משקל כבד בתרגיל סקוואט - אז תבחר תוכנית אימון הממוקדת בסקוואט. אם המטרה היא להיות מסוגל לעשות סלטה באוויר, לך לתוכנית שמתמחה באקרובטיקה. אם ברצונך להיות גמיש, תתמקד באימוני גמישות. מה החשיבות של אימון כלל - גופי וכיצד לבדוק זאת? בהנחה שאתה רוצה גוף בריא וחזק באופן כללי, אליעד מסביר שחשוב לבדוק שתוכנית האימון שלך עובדת על כל השרירים בגוף. ישנן תוכניות רבות שנראות יעילות ...
מוטיבציה לפיתוח עסקי, אימון עסקי, אימון לפתיחת עסק, אימון להקמת עסק, אימון למנהלים, פחד מכישלון עסקי, אימון אישי לפיתוח עסקי, יעוץ עסקי, אימון אישי עסקי, יעוץ למנהלים
מוטיבציה לפיתוח עסקי, אימון עסקי, אימון לפתיחת עסק, אימון להקמת עסק, אימון למנהלים, פחד מכישלון עסקי, אימון אישי לפיתוח עסקי, יעוץ עסקי, אימון אישי עסקי, יעוץ למנהלים
... לפיתוח עסקי, אימון עסקי, אימון לפתיחת עסק, אימון להקמת עסק, אימון למנהלים, פחד מכישלון עסקי, אימון אישי לפיתוח עסקי, יעוץ עסקי, אימון אישי עסקי, יעוץ למנהלים מהו פחד מכישלון עסקי ואיך ... מהם היתרונות והחסרונות בפיתוח עסק? אימון עסקי למנהלים אימון אישי להקמת עסק מה באמת עוצר אותנו מלפתח את העסק ... מהם היתרונות והחסרונות בפיתוח עסק? אימון עסקי למנהלים אימון אישי להקמת עסק ...
אימון סימטרי או אימון אסימטרי, אימון חד צדי או אימון דו צדי, אימון unilateral, תרגילים סימטריים, תרגילים אסימטריים, קשר שריר מחשבה, איך לשמור על סימטריה בשרירים? איך לאמץ צד אחד יותר? אסימטריה בשרירים, להתאמן נכון
אימון סימטרי או אימון אסימטרי, אימון חד צדי או אימון דו צדי, אימון unilateral, תרגילים סימטריים, תרגילים אסימטריים, קשר שריר מחשבה, איך לשמור על סימטריה בשרירים? איך לאמץ צד אחד יותר? אסימטריה בשרירים, להתאמן נכון
אימון סימטרי או אימון אסימטרי, אימון חד צדי או אימון דו צדי, אימון unilateral, תרגילים ... קשר שריר מחשבה, איך לשמור על סימטריה בשרירים? איך לאמץ צד אחד יותר? אסימטריה בשרירים, להתאמן נכון מה ההבדל בין אימון סימטרי לאימון אסימטרי? אימון סימטרי הוא אימון שבו שני צדי הגוף מתאמנים בו - זמנית על אותו המשקל. למשל, כשאדם לוקח מוט משקולות ומרים בשתי ידיו ביחד, מדובר באימון סימטרי. לעומת זאת, אימון אסימטרי (נקרא גם אימון חד - צדי או unilateral) מתייחס לאימון שבו כל צד בגוף מתאמן בנפרד. לדוגמה, כשאדם לוקח משקולת בכל יד ומרים כל יד בנפרד, מדובר באימון אסימטרי. המטרה העיקרית של אימון אסימטרי היא להשוות בין הצדדים, במיוחד כשצד אחד חזק יותר מהשני. מדוע מתרחשת אסימטריה בשרירים באימון סימטרי? כאשר מבצעים תרגיל ... - הרגל החזקה תדחף את המשקל יותר, כך שהשרירים בצד החלש מתאמנים פחות. מהם היתרונות של אימון אסימטרי? היתרון הבולט של אימון אסימטרי הוא היכולת להפעיל באופן שווה את שני צדי הגוף בנפרד, וכך להימנע מהשתלטות של הצד החזק על החלש. אימון אסימטרי מאפשר לכל צד לעבוד ... ללא סיוע מהצד השני. הדבר יוצר חלוקה שוויונית של העומס בין שני הצדדים. מהם החסרונות של אימון אסימטרי? למרות היתרונות, אימון אסימטרי כולל גם חסרונות מסוימים. אימון שבו כל צד מתאמן בנפרד יכול ... מה ההבדל בין ביצוע אסימטרי בבת אחת לביצוע לסירוגין? קיימות שתי דרכים עיקריות לבצע אימון אסימטרי: ביצוע לסירוגין (יד ... - בדדליפט אפשר לקחת רגל אחת מעט אחורה כדי שהיא תימתח יותר וכך תתאמץ יותר. איך להבטיח אימון סימטרי נכון? כדי להבטיח שהאימון יהיה סימטרי בצורה מיטבית, ... בזמן שהם מנסים לתקן חוסר איזון קודם. כיצד משפיעה הבחירה בין תרגילים מורכבים למבודדים על אימון אסימטרי? כשעושים תרגילים ... מבודדים (עבודה על קבוצת שריר ספציפית), קל יותר לשלוט באופן מדויק על עומס השריר. לכן, באימון אסימטרי מומלץ בדרך כלל לשלב תרגילים מבודדים כדי למקד את העומס בשריר הרצוי ולמנוע פיצוי מצד שרירים אחרים. אימון סימטרי או אסימטרי? איך לתקן אסימטריה בשרירים? מה זה אימון unilateral? איך לשפר קשר ...
איזה תוכנית אימון מומלצת? אימון abc או fbw? full body workout / פול בודי וורקאוט / אימון פול בודי / אימון לכל הגוף
... תוכנית אימון מומלצת? אימון abc או fbw? full body workout פול בודי וורקאוט אימון פול בודי אימון לכל הגוף אז בעיקרון ישנם שני סוגים של תוכניות אימון. סוג אחד נקרא ABC, שהכוונה שלו היא, שבכל אימון מאמנים קבוצת שרירים אחרת, כאשר כל אות מה ABC, מייצגת קבוצת שרירים אחרת. ויש גם אימון שנקרא fbw, דהיינו, full body workout. דהיינו, אימון של כל השרירים שבגוף, בכל אימון מחדש. אז מה עדיף ומה יותר טוב? אז מה בטוח נכון? בטוח נכון שאם שריר מסוים כואב לך, נניח לדוגמה מהאימון של אתמול, אתה לא אמור לאמן אותו שוב היום, כדי לא להיפצע. ואם אתה בכל זאת רוצה לאמן אותו, אז כמובן שבצורה מאוד עדינה וכולי. בנוסף, אם יש שריר שהוא כשיר לאימון, כי הוא בריא ונח מספיק מהאימון הקודם, הרי שאתה בהחלט יכול לאמן אותו, שוב פעם, גם פעמיים ביום. הכל תלוי בכמה השריר התעייף באימון הקודם, כמה התאוששות הייתה לשריר וכולי. ככה שאלו שני עקרונות שבכל מקרה צריך להיצמד אליהם. מעבר לזה? זה תלוי בכל מיני פרמטרים נוספים. נניח לדוגמה שיש לך המון זמן להתאמן, אז באפשרותך לעשות אימון של ABC וכולי, כאשר מצד אחד היתרון הוא, שכנראה במהלך אימון אחד אתה תעמיס יותר על השריר הרצוי באותו אימון. האם זה טוב וכדאי להעמיס המון על אותו השריר? גם זה תלוי בכל מיני פרמטרים. בטוח שיש עומס מסוים, שזה כבר יותר מידי. אבל כל זמן שלא הגעת אליו, אתה ... תעמיס היום על שריר מסוים, כמה זמן ייקח לו להתאושש? האם ואיך זה ישפיע על האימון הבא שלך, בתרגילים מורכבים שמערבים את השריר שעייפת היום? האם אתה רוצה וכמה אתה רוצה לאמן דווקא את השריר הזה ביחס לשרירים אחרים? ועוד כל מיני שיקולים. בדכ החיסרון של אימון ABC הוא, שהאימון הבא של אותו השריר, יהיה יותר רחוק מהאימון האחרון. לעומת זאת באימון של fbw, אתה כנראה בגלל מגבלת זמן של אורך האימון כולו, תעמיס פחות על כל אחד מהשרירים, אבל כנראה שבאופן יחסי, לא יעבור יותר מידי זמן בין אימון לאימון של אותו השריר. בקיצור, תהיה מודע ליתרונות ולחסרונות, ותפעל בהתאם. בנוסף, קיימת אפשרות נוספת, לאמן fbw, אבל שרירים מסוימים, לאמן ...
מתיחות לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות?
מתיחות לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות?
... לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות? האם צריך לעשות מתיחות לפני אימון? מתיחות לפני אימון הן פעולה שבה מותחים את השרירים ומביאים אותם לטווח התנועה המלא שלהם. לפי אליעד כהן, באופן עקרוני, לא חייבים לעשות מתיחות לפני אימון כושר. עם זאת, הוא מסביר בפירוט למה לפעמים יש היגיון כן לבצע אותן. הסיבה העיקרית והחשובה לביצוע מתיחות לפני אימון היא שהשרירים במהלך האימון נכנסים לטווחי תנועה שהם לא רגילים אליהם ... היומיום. לדוגמה, אם ביום - יום אתם לא מותחים לגמרי את שרירי החזה, הגב, הירך הקדמית או האחורית, אז במהלך האימון כאשר השרירים הללו יימתחו עם משקל נוסף, ... כמו התכווצות, קרע או מתיחה של שריר. עם זאת, מתיחות אינן תחליף לחימום של ממש. גם אם מתחתם את השריר לפני האימון, עדיין חובה לבצע חימום הדרגתי עם משקלים ... התנועה הרצוי, ולהתקדם למשקלים גבוהים בהדרגה, כדי שהשריר יתרגל באופן בטוח. האם כדאי לעשות מתיחות תוך כדי אימון? מתיחות תוך כדי אימון הן פעולה שבה מותחים את השרירים בין ... כיוון שהן עוזרות לשחרר את השריר ולהחזיר אותו לטווח תנועה נוח לפני הסט הבא. האם מומלץ לעשות מתיחות אחרי האימון? אליעד מסביר כי גם בנוגע למתיחות אחרי האימון, ההחלטה תלויה מאוד באופן שבו התאמנתם במהלך האימון עצמו: אם במהלך האימון ביצעתם תרגילים בטווחי תנועה מלאים, כלומר, כבר הגעתם למתיחה המלאה של השריר, אז מתיחה נוספת בסיום האימון תהיה מיותרת לחלוטין. זאת משום שהשריר כבר נמתח לטווח המרבי שלו במהלך האימון עצמו. אם במהלך האימון עבדתם בעיקר בטווחים קצרים (אי - ספיקה אקטיבית), אז יש יתרון למתיחה בסוף האימון. במצב כזה, המתיחה מסייעת לשמר את ... השריר. כשאתם מתאמנים כל הזמן בטווח קצר, המוח מתרגל לכך, והשריר עלול לאבד את הגמישות הטבעית שלו. מתיחה אחרי האימון עוזרת למוח לשמור את הזיכרון לטווחי ... מתיחת השריר הדו - מפרקי בירך האחורית דורשת גם כיפוף בירך וגם יישור בברך. האם מתיחות יכולות למנוע פציעות באימון? מתיחות יכולות לעזור במניעת פציעות בכך שהן מאפשרות לגוף להכיר מראש את טווחי התנועה החדשים שהוא עומד להיכנס אליהם במהלך האימון. כאשר השריר כבר מכיר את טווח התנועה ... ואינו רגיל למתיחה מלאה של שרירי הרגליים עלול להיפצע אם ינסה להגיע לטווח תנועה חדש עם עומס. ביצוע מתיחה לפני האימון יכין אותו לטווח התנועה הזה ויקטין את הסיכון לפציעה. האם מתיחות הן תחליף לחימום לפני אימון? למרות היתרונות של מתיחות לפני
אימון אישי, לימוד אימון אישי, להיות מאמן אישי, לאמן אנשים, אימון רוחני, הבחירה החופשית, האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, חופש הבחירה, קונפליקט רגשי, אימון למאמנים, ייעוץ למאמנים
אימון אישי, לימוד אימון אישי, להיות מאמן אישי, לאמן אנשים, אימון רוחני, הבחירה החופשית, האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, חופש הבחירה, קונפליקט רגשי, אימון למאמנים, ייעוץ למאמנים
אימון אישי, לימוד אימון אישי, להיות מאמן אישי, לאמן אנשים, אימון רוחני, הבחירה החופשית, האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, חופש הבחירה, קונפליקט רגשי, אימון למאמנים, ייעוץ למאמנים מהו הקונפליקט בין הרצון לבחירה חופשית? במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על הנושא המורכב של הרצון ובחירה חופשית, תוך שהוא מעלה את השאלות המרכזיות: האם יש לנו בחירה חופשית? והאם הרצון שלנו נמצא בשליטתנו? כחלק מהשיחה, הוא הציג את הבעיה שמתרחשת במצבים בהם אדם עוסק באימון אישי. הוא הסביר כי כשעובדים עם אנשים כדי לעזור להם להשיג את מטרותיהם, יש לעיתים תחושת סתירה פנימית, שכן מצד אחד, הם עובדים על רצונם של הלקוחות, אך מצד שני, הם ... תוך כדי עבודה עם המחשבה שאין להם בחירה חופשית. אליעד הדגיש כי חשוב לא להיכנס למלכודות של מניפולציות או אשליות בנוגע לרצון של הלקוח, וכי על המאמן להיות מודע לכל מיני פרדוקסים שמתעוררים במהלך האימון. הוא הציע לגשת אל השאלות בצורה פתוחה ובלי לוותר על חיפוש אחר תשובות כנות ואמיתיות, גם אם מדובר בשאלות שאין להן פתרון מוחלט. איך לשלב את כל זה בעבודה עם מאמנים אחרים? במדריך למאמנים, אליעד מדבר על הדרך בה יש להנחות מאמנים אחרים ולהסביר להם את הקונפליקט הזה בצורה ברורה. הוא מציין כי על מאמן להיות מוכשר לא רק בהבנה העיונית של המושגים, אלא גם ביכולת להוריד אותם לשטח ולהתמודד עם המורכבויות של הבחירה החופשית וההבנה שישנם תמיד שני צדדים לסיפור. בחירה חופשית חופש הרצון קונפליקט פנימי מניפולציה פנימית אימון אישי הבנת הרצון ...
איך לשכנע בראיון בתקשורת? משה כחלון, איך להתכונן לראיון? איך להתמודד בראיון? איך להתראיין בטלוויזיה? אימון למנהלים, אימון לפוליטיקאים, אימון אישי למנהלים, ניתוח ראיון, אימון אישי לפוליטיקאים
איך לשכנע בראיון בתקשורת? משה כחלון, איך להתכונן לראיון? איך להתמודד בראיון? איך להתראיין בטלוויזיה? אימון למנהלים, אימון לפוליטיקאים, אימון אישי למנהלים, ניתוח ראיון, אימון אישי לפוליטיקאים
... משה כחלון, איך להתכונן לראיון? איך להתמודד בראיון? איך להתראיין בטלוויזיה? אימון למנהלים, אימון לפוליטיקאים, אימון אישי למנהלים , ניתוח ראיון, אימון אישי לפוליטיקאים איך לשכנע בראיון ... מלדבר בשם אחרים. איך לשכנע בראיון בתקשורת? כיצד להתמודד עם שאלות קשות בראיון? אימון אישי לפוליטיקאים איך לדבר בביטחון ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אימון, איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אימון, איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ טיפולי, מאמן רוחני, אימון עסקי בתחום אימון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0781 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 14:30:09 - wesi4